Alfa Laval Kraków

1.5/5

• Poznaj nas
  • Dlaczego warto do nas dołączyć
  • Galeria
  • Jak wygląda rekrutacja?
  • Benefity

Poznaj nas

Dlaczego warto do nas dołączyć

Galeria

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o Alfa Laval Kraków Sp. z o.o.

Opinie o Alfa Laval Kraków Kraków

Nie przegap nowości o Alfa Laval Kraków Sp. z o.o.!

Ferdek

02.01.2019 18:13

Witam, chciałem się dowiedzieć jakie są srednie zarobki operatora CNC w tej firmie? Jak wygląda praca i atmosfera Z.góry dziekuje za opinie

30.12.2018 18:24

Witam, czy na produkcji, montażu są wymagane jakieś uprawnienia, tzn na suwnice lub wózki widłowe? I jak tam jest naprawdę z zarobkami?
    renifer mikolaja

14.12.2018 19:39

hey, jako ze nowy rok zbliza sie nieublaganie, prosze o wasze opinie jak z waszej perspektywy minal biezacy rok. Co bylo dobre, co bylo zle, jak jest teraz jak bylo wczoraj, kogos bedzie wam bardziej brakowalo, kogos mniej. Napewno te opinie posluza nowym pracownikom ktorzy zapewne zjawia sie w naszej firmie w nadchodzacym roku.
    chłopak

27.11.2018 13:24

ile dostane na stanowisku ślusarz(około) , zdradzi ktoś z anonima ? Pozdrawiam
    Skawinian

30.11.2018 21:57

Byłem na rozmowie Nie Dawno gdy powiedziałem że chce na rękę 3tys to od tej pory Cisza więc szału tam nie będzie

11.10.2018 13:10

@Barbarzyńca, dziękuję za Twoją odpowiedź na moje pytanie odnośnie pracy w Alfa Lava Kraków. Tego typu wypowiedzi są bardzo ważne na tym forum, gdyż jako rzeczowe i merytoryczne dają jasny pogląd na firmę. Czy znajdzie się na forum ktoś jeszcze kto pracuje w Alfa i może podzielić się tu swoim zdaniem?
    Freddy

15.10.2018 21:39

Ja potwierdzam kolege. Pracuje tu. Warunki calkiem fajne. Pracuje sie tez calkiem fanie. Tylko kasa jest tu problemem praktycznie. Reszta jest ok.

05.10.2018 17:35

@Barbarzyńca możesz proszę rozwinąć swoja wypowiedź o parę przykładów tego, jak konkretnie wygląda praca w Alfa Laval Kraków? Ta informacja z pewnością przyda się wielu osobom zainteresowanym pracą w tej firmie.
    Barbarzyńca

07.10.2018 12:30

Weroniko! Praca w Alfa Laval Kraków wygląda jak praca w każdym innym podobnego typu zakładzie. Plusy: nowoczesny park maszynowy, wszelkie udogodnienia dla pracowników. Mowa o pracownikach fizycznych. Minusy: brak klimatyzacji i bardzo duży poziom hałasu na hali produkcyjnej. Praca nie jest lekka, ale dla "normalnych" ludzi całkiem znośna. Lecz nie o to w tym wszystkim chodzi. Warunki są rzekłbym bardzo dobre, ale...jest jeden "mały" problem...płace! Jeśli ktoś nie ma w tym temacie dużych wymagań, to praca czeka. Z otwartymi rękoma przyjmą każdego chętnego. Nawet, gdy nic nie potrafi, to tu się nauczy. Tyle, że nie dostanie za to wynagrodzenia satysfakcjonującego i pozwalającego na godne życie. Ten drobny problem powoduje, że chętnych brak...
    Zainteresowany

25.09.2018 04:55

Jest ogłoszenie na mistrza produkcji. Praca na dwie zmiany? Tak ktoś napisał. Zarządzanie pracownikami którzy zarabiają około 2tys miesięcznie? To jest raczej pilnowanie żeby nie uciekli. A może coś się zmieniło? Operator cnc z rocznym stażem powinien zarabiać ponad 3 tys. Pomocnik minimum 2,4 .Jak tak jest to składam Cv.
    Barbarzyńca

25.09.2018 11:21

Parafrazując Juliusza Cezara i jego słynne zdanie veni, vidi, vici, w tej firmie powinno ono brzmieć tak: przybyłem, zobaczyłem, zapłakałem...
    niezainteresowany

25.09.2018 19:58

Panie Zainteresowany jesli łykasz takie bzdurki jak młody pelikan, to nie składaj do nas CV na mistrza produkcji.

21.08.2018 11:38

Nie pracuję i raczej po tym co tutaj czytam nie poszukuję takiego pracodawcy jak ten.Trafiłem tutaj bo zauważyłem billboard w Krakowie (naprzeciwko tandety przy bagrach niedaleko stacji paliw),że firma poszukuje pracowników.Swoją drogą dla mnie śmieszne,że firmę właśnie stać na opłacenie billboardu/ów a może ich wisi kilka w Krakowie (nie wiem,nie sprawdzałem) a z tego co tutaj czytam jak wypowiadają się pracownicy to nie stać firmy na godziwe wynagrodzenie (jak tutaj czytam nawet poniżej 2000 zł na rękę) dla szeregowych pracowników(wstyd tyle płacić pracownikowi w dużej firmie w dzisiejszych czasach).Jak dla mnie jest to śmieszne,żeby wręcz nie napisać żałosne - świadczy to jedynie o podejściu do pracownika.Ktoś chyba robi z siebie durnia,żeby wręcz nie napisać idiotę wywalając pieniądze na plakat w mieście,że szuka się pracowników a w zamian nawet godziwie nie płacąc za wykonaną pracę.Przecież nie od dzisiaj wiadomo,że dobry pracodawca to taki który godziewie płaci a tym samym przyciąga i utrzymaje pracowników (brak powodów do zwolnienia się).Czyżby takich podstaw nie wiedzieli Ci zarządzający w takiej firmie ? Z takim pracodawcą nie chcę mieć doczynienia.Jednym zdaniem uważam,że zarządzający (ci z góry) zamienili z się chyba wiadomo z czym (ch....) na głowy,że płacą chyba nie małe pieniądze za ogromny plakat na mieście a nie dorzucą więcej pieniędzy pracownikowi do wypłaty.To świadczy jedynie o wyzysku szeregowego pracownika w takiej firmie....
    Piotrek

01.03.2018 12:45

Jakie są zarobki operatora CNC?
    Albin

16.04.2018 15:59

Jatam na rozmowie po okresie probnym mialem taka kwote na jaka sie dogadalem... dziwne te wasze komentarze
    alfabeta

02.05.2018 23:45

No tak ale Ty to co innego, światowej klasy specjalista wiec przystali na wszystko no bo jesteś wart każdego grosza, a że pewnie się cenisz to groszy jest wiele. A nam zwykłym szaraczkom zostaje pilnować swojego i patrzeć dokładnie co obiecują - jak potrzebują to i wiele obiecują a później?
    Marek_

04.04.2018 10:42

Właściciele Szwedzi, a zarobki jak w krajach 3 świata!!! Szefowie to DNO!
    Witekkkk193

09.03.2018 08:30

Witam ...mam pytanie czy operator CNC wyciągnie 2500 na rękę ? Jak wyglada praca ( np. Jeden dzien miedzy swietami itp czy pracujecie normalnie czy odrabiacie w soboty ?) Czy są problemy z urlopem ? Jaka jest umowa ? Na godzine + premie czy stala ?
    Marlenka

10.03.2018 10:54

Witekkkk193, zapraszam do aplikowania na rozmowie wszystkiego się dowiesz.
    Bardzo stary

11.03.2018 14:03

Na rękę tyle nie dostaniesz. Ale 2200-2300 może...Miedzy świętami przeważnie rekomendują urlop. Problemów z urlopami raczej nie ma. Umowa jest stała (po trzech miesiącach okresu próbnego) i jest to stawka miesięczna, premii miesięcznych brak. Raz do roku jest tzw. nagroda noworoczna w wysokości zależnej od frekwencji rocznej oraz widzimisię majstra/kierownika (kilka-kilkanaście stówek).
    ncstart

17.02.2018 14:44

Witam, czy może wypowiedzieć się jak wygląda praca jako operator CNC w tej firmie?

19.02.2018 20:48

Najlepiej przyjdź i sam zobacz...

08.12.2017 19:01

Weronika, to stanowisko na teem menagera to kierownik produkcji czy mistrz produkcji?
    Prac

19.12.2017 16:27

Mało...
    dobrze zaorientowany

20.12.2017 19:15

ze 10 tysi letko

Oferty pracy - Alfa Laval Kraków Sp. z o.o.

Operator CNC

Alfa Laval Kraków Sp. z o.o.

Kraków

anonymous

21.11.2017 14:08

Pracowałem w Alfa Lava 2010r atmosfera spoko ludzie ok praca jako monter niestety jedyne co to pensja szału nie robi więc musiałem się zwolnić benefity multisport luxmed a angielski dla kierownictwa.

06.10.2017 10:02

@zainteresowany i co jesteś usatysfakcjonowany odpowiedzią na swoje pytania? Będziesz aplikował na mistrza produkcji w Alfa Laval? Jeżeli będziesz po rozmowie to proszę podziel się z nami wrażeniami i powiedz jak taka rekrutacja w tej firmie wygląda.
    zainteresowany

19.10.2017 19:48

Sprawdzilem w necie ale nie ma informacji co produkujecie? Jakieś zawory ,pompy? gdzie moge to znalezc? Ilu ludzi podlega takiemu mistrzowi?
    operator

15.10.2017 17:05

szukają może suwnicowych?? kat 1 s suwnice hak i specjalne ektormagnesy
    zainteresowany

05.10.2017 19:48

zobaczylem ogloszenie na stanowisko mistrz produkcji / team manager. czy ktos moglby cos wiecej napisac odnosnie pracy z tym zwiazanej? 1. czy to nowe stanowisko, ktos odszedl lub awansowal? 2. czy duze wymagania od takiego mistrza produkcji ze strony kierownictwa? 3. co produkujecie? 4. czy zespol mlody? stary? 5. czy praca na 1 zmiane czy jakis inny system pracy?

05.10.2017 20:34

1. Obecny mistrz produkcji został przeniesiony na inną produkcje. 2. Chodzi o to by tak rozkładać pracę by części docierały na czas na montaż. 3. Wystarczy poczytać o firmie to łatwo można się dowiedzieć. 4. Na produkcji stara gwardia i trochę młodych ludzi. 5. Mistrzowie wymieniają się by był dozur na 2 zmianie więc co jakiś czas wypadnie popołudnie.

17.09.2017 19:45

Dno - ludzie uciekają z stamtąd jak szczury z tonącego statku
    Murray

18.09.2017 05:48

Bzdury piszesz. Zwolnilo sie kilka osob. To chyba normalne. Jak na 200 osob zwolni sie kilka to nie jest to nic nadzwyczajnego

25.08.2017 12:00

Czyli nie polecicie stanowiska Operator CNC w firmie Alfa Laval? A może ktoś ma inne dośiwadczenia z tą firmą? Firma oferuje swoim pracownikom sporo benefitów, co jest na plus: stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę, - atrakcyjny pakiet socjalny (prywatna opieka medyczna, karty Multisport i Benefit, zajęcia językowe, dofinansowanie do posiłków). Co powiecie na ten temat? Jak to wygląda w życiu?

25.08.2017 16:29

Prywatną opiekę medyczną ma już praktycznie każdy zakład. Biorąc kartę Multisport nie dostaje się pieniędzy z socjalu i odwrotnie. Socjal to 500zł brutto za "wczasy pod gruszą" przy dochodach mniejszych niż 1700zł brutto na osobę. Dofinansowanie do posiłków to do dwóch bułek jest zniżka i jeden obiad dziennie. Zajęcia językowe tylko dla wybranych i poza godzinami pracy. Pozdrawiam.
    Patryk

22.08.2017 21:24

Ja jestem zainteresowany praca w Alfa Laval na produkcji. Monter lub cos podobnego. Mam uprawnienia na suwnice.Warto ?? Na jakie wynagrodzenie moge liczyc ?? Dzieki za info.

23.08.2017 17:14

Więcej niż 2 tysiące nie dostaniesz. A czy warto? Poczytaj opinie wyżej. Pozdrawiam

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Alfa Laval Kraków?

22.08.2017 17:12

Do Ola - a po czym widać , że jest młody??? Tu się gruboooo pomyliłaś . No ale z biura to możesz się mylić... Do Aabbccddeeff - jak ktoś uczciwie pracuje to nie zauważy czy u " pana Józka " czy AL - po prostu tu i tam będzie robił swoje. Jak ktoś jest leserem to już gorzej... Więc masz gorzej... Proszę wymień tych " niejednych " którzy chcą wracać. No chyba ,że mówisz o pracownikach z biur... Do Abdull - kierownictwo robi coś aby nam się lepiej pracowało ??? Hmmm masz na myśli połączenie operacji ślusarskiej z pracą na maszynach? Może okrojenie czasów na wykonanie detalu ? A może masz na myśli przekładanie karteczek z jednej części tablicy na drugą ? Kierownictwo robi wszystko nie po to aby nam się lepiej pracowało tylko po to aby było szybciej - większe ponaglanie , pośpiech , kosztem jakości wykonywanych detali, stanu maszyn i naszego zdrowia. Do alfabeta - bhp jest priorytetem ? Ten pan robi to na co mu prezes pozwoli - za to mu płaci- i może się zdziwisz ale widzi tylko to co musi widzieć. ( okulary ochronne , stopery , podwinięte spodnie itp ). Ciekawe czy kiedyś biurowym podkręcą wyrobienie - wróć im nie można - tam się nowych przyjmuje... Z założenia tam jest 100%. Tak zasuwają ,że łącze internetowe nie wydala. Taki nasz zus... P.S. pozdrowienia z " tropików" - cóż taki mamy klimat...

01.09.2017 19:29

Hmmm..... A gdzie ja napisałem , że: - jestem świetnym pracownikiem? - źli są wszyscy kierownicy ? - ludzie z biura to już szkoda gadać.... ( owszem - uważam , że jest tam duża biurokracja ale są też osoby bardzo potrzebne i rzetelnie pracujące ). I Ty pracujesz w biurze??? Boże kogo oni tam przyjmują - przecież Ty czytać ze zrozumieniem nie potrafisz a i nad pisownią trzeba "troszeczkę" popracować... Cóż ktoś , kiedyś stwierdził ,że w AL pracują sami specjaliści... Wszędzie wisi specjalista , specjalista , specjalista... Fajni ludzie są wszędzie to fakt... Cieszę się , że Ty mnie za takiego nie uważasz . Jako , że Ty dałeś mi fajną poradę ( abym się zwolnił ) to ja postaram się dać Tobie i innym swoje : Pierwsza : proponuję aby pracownicy biurowi pracowali na dwie zmiany - połowa komputerków jest zbędna... I ile będzie miejsca. Przecież szukamy oszczędności nie? Druga : Zmniejszyć zbędną biurokrację ( około 50procent ) - wtedy zaczniecie uczciwie i wydajniej pracować a i łącze internetowe się odblokuje. Skoro firma jest świetna to dlaczego panicznie boją się związków zawodowych ? Co stara cyganka ich przestrzegała??? A i jeszcze jedno - ilu pracowników z biur przypada na jednego z hali? Idziemy na rekord ? Co się dzieje ? No tak - pracuje człowiek a nie papier... P.S. w Japonii szefem zostaje osoba która firmę zna od spodu po samą górę - każdy szczebel - jest jej częścią a u nas? Jak ludzi traktujecie? Wstyd...

01.09.2017 19:48

Zapomniałem jeszcze... Gdzie napisałem , że jestem z firmy bardzo niezadowolony ?
    Abdull

11.08.2017 21:56

Pracowalem u nie jednego prywaciaza a wiec doceniam firme. Pensje moglyby byc lepsze, niektore rzeczy lepiej poukladane, ale firma nie jest taka zla jak sadzi wiekszosc. Jak ktos szuka pracy w dosc dobrych warunkach, dobrym socjalem, stabilnej to jest dobre miejsce. Kierownictwo w wiekszosci stara sie przynajmniej cos robic aby pracowalo sie lepiej zwyklemu szaremu pracownikowi.
    Ola

16.08.2017 21:37

Widac kolego ze jestes mlody jeszcze :) za naście lat docenisz choc troche. Pozdrawiam
    Stary pracownik

20.08.2017 14:40

Uderz w stół, a...kierownictwo się odezwie :P Ten wpis powyżej też jest Twojego autorstwa? Dziwnym trafem jedna data, jedna godzina i minuta...hmmmmm...Niestety "Wasze" uwagi są nie trafione zupełnie. Nie jestem ani młody, ani niedoświadczony, co na jedno wychodzi. Wiem co piszę, bo takich firm z kulejącą kadrą kierowniczą jest bardzo wiele i wielu pracowałem. A kierownik, który słabo sobie radzi, bo ma niewielkie kompetencje i doświadczenie, nadrabia wszystko dokręcaniem śrubki, szukaniem dziury w całym i czasami głupimi decyzjami, bo po prostu nie potrafi pomóc pracownikowi. W tej firmie był kiedyś prawdziwy kierownik, który sam ogarniał całość produkcji i nie musiał wspomagać się rzeszą majstrów i dziewczynek z biura. Niestety jest już na emeryturze. Reszta do pięt mu niestety nie dorasta... Tyle w temacie :P
    (.)(.)

24.07.2017 11:58

(... i ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony, a potem zapytawszy o zarobki nasze usiadł i zapłakał ...) z listu św. Pawła Apostoła do Polonian I wszystko w temacie stosunku wykonywanej pracy do zarobków
    alfabeta

23.06.2017 23:21

ocena obiektywnej: plusy: wynagrodzenie zawsze w terminie bardzo przyzwoite warunki pracy i socjalne jakość przedkładają nad wydajność (przeważnie) BHP jest priorytetem (szacunek dla BHPowca) środki ochrony osobistej są i są wydawane minusy: niewielka wysokość wynagrodzenia pracowników produkcji czasami brakuje niezbędnych narzędzi lub materiałów słabe lub brak wsparcia pracownika w sprawach technologii lub konstrukcji na niektórych działach oczekuje się od pracownika więcej niż wynika to z umowy nieporadna kadra managerska ocena subiektywna: Trwa rekrutacja na nowe stanowiska więc rady dla przyszłych kolegów lub koleżanek. Jeżeli czegoś nie masz na piśmie to możesz się niemile zdziwić, słowa niewiele kosztują. Ty także możesz przedstawić swoje oczekiwania i tak nikt tego nie potraktuje poważnie. Podczas rekrutacji będzie Ci się wydawać że szukają najlepszych a tak naprawdę szukają najtańszych. "Benefity" nie są w pełni za friko, do części będziesz musiał(a) dopłacić lub jedne wykluczą inne dodatki. Praca jak praca ale wyższa kadra managerska sprawia wrażenie ludzi z przypadku, odnosi się wrażenie że to polityka a nie zarządzanie. Priorytetem jest rozwój osobistej kariery kilku osób z "rodziny" a nie dobro firmy i załogi. Braki kompetycji i wiedzy niektórych wodzów rzuca się w oczy. Ale żeby nie było że wszystko jest złe w zamian masz spokojną pracę, świetne towarzystwo, przełożony będzie cię traktował z szacunkiem (szczerości nie oceniam), pracujesz w dobrych warunkach a żebyś nie umarł(a) z głodu dostaniesz bułkę na promocji i kawę za darmo a i papier toaletowy jest w kabinach. Dobra praca na start albo przeczekanie ale jeżeli masz kogoś na utrzymaniu to szkoda Twojego czasu.

03.07.2017 01:12

Genialne podsumowanie ! Nic dodać, nic ująć !
    Rys

17.06.2017 09:13

Uwaga na tą firmę- dno i dwa metry ... Firma z zasady korporacyjna ale faktycznie przesiaknieta PRLem słabo zarządzana a poziom kadry " menedżerskiej " dno - zdecydowanie odradzam

06.03.2017 11:10

@Posejdon może po prostu jeszcze nie znaleźli osoby, która idealnie pasowałaby na dane stanowisko.
    bruuum

07.03.2017 16:04

Wydaję mi się że ciężko będzie znaleźć idealnego pracownika za takie pieniądze jakie oferują, specjaliści w dziedzinie CNC jednak wszędzie w okolicach Krakowa zarabiają więcej niż w AL. Idealny kandydat dla AL to pracownik za najniższą krajową...

Kontakt - Alfa Laval Kraków Sp. z o.o.

Zawiła 56 30-390 Kraków

Branża główna: Maszyny i urządzenia
    Posejdon

03.03.2017 17:08

Szukają a nie znajdują. Ciekawe. A taka fajna zagraniczna firma. A ta cudowna kadra kierownicza. Sami fachowcy, ale od lizania "zaplecza" prezesa.

24.02.2017 15:11

Jak wygląda praca operatora CNC w AL? "Wciskanie guzika" czy coś ciekawszego?

14.02.2017 14:43

Firma spora, zarobki takie sobie ale dodatki są: stołówka dofinansowana, prywatna opieka medyczna, multiSport. Rozmowa rekrutacyjna około pół godziny kierownik, ktoś z HR, zadają pytania, sprawdzają kandydata. No cóż jak ktoś się nie dostanie to dlatego pewnie wypisuje takie bzdury. Spawaczy szukali dawno, obecnie poszukują Operatorów. Można spróbować i się zastanowić...
    TeHa

02.02.2017 13:38

byłem... na rozmowie... panna z ... ilorazem inteligencji równym marchewki, nie potrafi nawet połowy słów przeze mnie wypowiedzianych powtórzyć... ten "brygadzista" - czy ty masz chłopie pojęcie o spawaniu?? wiesz czym się różnią sposoby SPAJANIA metali ?? jeżeli nie wiesz to proponuje powrót do 1klasy zasadniczej... kierowniczek... powiem tak - przez takich cymbałów jest źle w firmie.. tak dla uściślenia 35lat pracy jako spawacz w tym 23 lata na wyjazdach, prace w ponad 90% pod rentgen - za to co potrafię w normalnej firmie bym dostał od 4 do 6 tysi na rękę... nie głodowe 1800.... szczerze ??? nie polecam nikomu, kto chce zarobić i się wykazać - widać że lizanie posterium na porządku dziennym...
    spawacz

02.02.2017 21:32

to szukaja teraz spawaczy kolego? bo szukam jakiegos zajecia na pare miesiecy nawet za jakies drobne

28.01.2017 21:05

moim zdaniem firma okej, jak ktos zna sie na robocie to nie jest zle
    Paradise Lost

02.02.2017 00:40

Kolejny biurowy napisał, co wiedział. Zejdź na halę, to się dowiesz, jak jest dobrze! I lepiej nie pytaj o zarobki, bo możesz szybko poszukać wyjścia ewakuacyjnego...Powiem tylko tyle, że dobrze to mają Ci, co się dopiero przyjmują. Starzy pracownicy są traktowani jak zło konieczne i jak zarobią na rękę 2200 to jest super! Czyli odwrotnie, niż powinno być. Im większe masz doświadczenie, tym mniej zarobisz! Przebije Cię każdy nowo przyjęty, a chętnych i tak jak na lekarstwo... Nie polecam tej firmy. No chyba, że zmieni się kierownictwo i wreszcie dostrzeże ktoś problem kadrowy, którego jakoś w tej chwili nikt nie chce dostrzec...
    Biedny

09.01.2017 12:44

Alfa dalej szuka pracowników na tokarki : ( oj jakże mi przykro, że tyle czasu nikogo nie znalezli. Inne firmy jeszcze mają odwagę napisać kłamstwo w ogłoszeniu pod postacią "wysokie zarobki" ale alfa już nie : ) bo itak po wypowiedzeniu ich magicznej oferty do kandydata jego nogi w przeciągu minuty znajdują się w odległosci 1km po za terenem firmy hahahaha
    Biedny

28.11.2016 21:53

Dno i tyle. Niech w styczniu pracownicy fizyczni dostaną znowu jakieś żałosne podwyżki lub ich brak czy też może brak premii rocznej to kierownicy i cały zarząd się zdziwią. Bo właśnie na to się zapowiada. Największe oszczędnosci na wypłatach dla prcowników, a pieniadze w tej firmie sa na każdym kroku wyrzucane w błoto, ale nie przecież to alfa laval i ich stac na wywalanie pieniędzy, a potem sie tylko słyszy że "oszczędności" gaszenie świateł i 0 ogrzewania. Dziwne, że u kierownictwa cały czas zaświecone światło i temperatura jak w tropikach.
    wrozbita maciej

03.01.2017 20:04

albo dostana albo nie dostana
    k713

07.11.2016 12:50

Mam pytanie jakie są zarobki jako operator cnc tokarz lub frezer z doświadczeniem?
    maszynista

07.11.2016 15:20

kolego takie stawki sa indywidualnie ustalane i nikt tu nie napisze ci nic sensownego, a przynajmniej nie powinienes sie tymi odpowiedziami sugerowac. Jak masz faktycznie doswiadczenie i umiejetnosci to mozesz wynegocjowac niezle warunki uwierz ;)
    Myślaczek

04.11.2016 17:24

Zatrudniłem się tam na tzw. "przeczekanie". Trafiła się okazja i im podziękowałem. I nie żałuję tam pracy podjętej, ale z odejścia jestem jeszcze bardziej zadowolony. Alfa-2500 brutto, nowa firma 4800 brutto, bez Multisporta i bułek za 3zł. Bułkę kupuję sobie sam, a abonament na siłownię mam za 80. Gdybym nic nie potrafił to Alfa-SUPER. Jednak gdy coś się potrafi to szkoda czasu, chyba, że na "przeczekanie".
    fan

04.11.2016 22:41

jestes moim idolem :-}} hlehle

03.11.2016 15:08

eskobar

16.11.2016 18:33

cze mozesz napisac ktora to lodowka, dobrze wiedziec gdzie nie nalezy zostawiac jedzenia dziekowka

16.11.2016 21:07

Środkowa kolego. Nie ma sprawy.
    Dżon

02.11.2016 15:33

Tak naprawdę, takie opinie są bardzo cenne dla nowych pracowników. Albo ich uchronią przed pakowaniem się w bezprzyszłościowe (usunięte przez administratora) albo wręcz spędzą tam pare miesięcy i uciekną. Wiadomo, że jak ktoś jest w kropce i potrzebuje pieniędzy to się tam pojawi jako tymczasowy pracownik. Gdyby firma inwestowała w pracowników zapewne było by inaczej. Nie mówię tu tylko o stawce, ale o podstawowych pakietach, które bez problemu pracodawca TAKIEJ firmy powinien zapewnić. Popieram tutaj przedmówcę: że nawet w Lidlu tudzież w Biedronce zwykły kasjer a tak naprawdę prawie zawsze jest to człowiek bez kierunkowego wykszałcenia zarobi 2 tys netto. Do tego dochodzi premia+ darmowa opieka lekarska+ pakiety sportowe+paczki na święta+ 13 pensja+ wczasy pod gruszą. Jak dla mnie bez sensu jest kończenie wyższych uczelni tudzież kursów i specjalizacji i wydawanie na to swoich pieniędzy po to, aby pracować za takie pieniądze. Może ktoś się w końcu zaiteresuje zarobkami w naszej pięknej Polsce!
    tup

02.11.2016 16:27

Dżon, chłopie... strasznie trudno czyta się twoją wypowiedź. Nie będę odnosił się do treści, ale do jasnej anielki, składnia, konstruowanie zdań, interpunkcja... Słowo daję, zmęczyłem się czytając, szkoda słów.
    Kurde mol

02.11.2016 22:36

tup, chłopie...czep się tramwaju, albo poczytaj wypowiedzi wyżej, gdzie mądrale tak wychwalają firmę, a nie potrafią nawet polskich znaków używać, nie mówiąc już o wymienionych przez Ciebie "składni, konstruowania zdań, interpunkcji..." Zmęczyło mnie Twoje czepialstwo, bo akurat Dżon potwierdza to wszystko, co wiedzą i czego doświadczają "zwykli pracownicy", natomiast kadra kierownicza nie dostrzega problemów. Ale jak to mówią "Syty nigdy nie zrozumie głodnego". Zastanów się nad sobą tup...
    Murzyn z alfalaval

29.10.2016 18:32

Żarty sobie robicie? Co to za opinie miła atmosfera, można pić herbatę i kierownik jest miły? Jakbyście chcięli wiedzieć to oni muszą sie wszyscy tak zachowywać bo mają to narzucone przez przełożonych. Taka ich polityka, aby pracownikom rzekomo żyło się dobrze, miło i bezstresowo bo uważają, że przez to nikt nie odejdzie. I w tym właśnie miejscu opiszę wam pracę z punktu widzenia pracownika fizycznego ; ] jeśli chodzi o wynagrodzenie to w biedronce i lidlu za kasą zarobicie więcej bo koło 2000 tyś. netto + premie i socjal. To nie żart bo w alfalaval pracownik otrzymuje średnio 2500 brutto, nieliczne przypadki 2700 brutto i ani grosza więcej. Za to chcecie utrzymać swoje rodziny? za te psie pieniądze ciężko utrzymać samego siebie. Pracownik, który ma 35-40 lat pracy zarabia tam 2600 brutto pomimo doświadczenia zawodowego i to jest fakt, a nie stwierdzenie. Czy jesteś na prasie, CNC, montażu finalnym lub lutowaniu stawki takie same. Jeszcze jakie wymagania za te pieniądze.... straszenie karami bo jest totalny zakaz palenia na terenie całego zakładu, bezustanne męczenie o to, że ludzie schodzą trochę wcześniej na przerwe aby podgrzać posiłek. Co jest też komiczne bo pracowników straszą i upominają, a szefa hali widziano jak pali na terenie zakładu. To on jest jakiś lepszy? też normalny człowiek więc jak czegoś sie wymaga to trzeba dać przykład. Praca dla ludzi czekających na emeryture lub nieudaczników. Zresztą już się to zaczyna sprawdzać bo do pracy przychodzą co raz to lepsze aparaty. Jedna osoba znająca się w jakimś stopniu na robocie odmówiła z powodów pieniężnych potem kolejna to biorą takich nic nie umiejących leserów, którzy będą robili za te pieniądze. Podsumowując jeśli chcesz zarobić więcej niż 2 tyś. to nie tu. Praca dla tych, którzy lubią sie bać czy wystarczy im na cały miesiąc. Na pewno już nie dla tych, którzy mają żonę i dziecko. Zakład znajduję się w Krakowie, a płaci jak na wsi i to jeszcze z Ukrainy. Wszystkim, którzy tam pracują nic innego tylko życzyć znalezienia lepszej dobrze płatnej pracy przynajmniej za 2.5 tys w tym fachu, a alfalaval pokazać środkowy palec i niech szukają gdzie indziej chinoli pracujących za miskę ryżu.
    maro

18.09.2016 12:35

Może tyle na początku dostaniesz jako nowa osoba ale spokojnie po jakiś 3 miesacach masz podwyżkę
    Pytający

18.09.2016 12:34

Do admina tej "poczytnej" stronki. Ile Ci płacą za usuwanie TYLKO negatywnych opinii? Tak trudno zrozumieć , że ludzie mogą mieć inne zdania niż rządząca tą firmą rodzinka? Pozwól aby przyszli pracownicy dowiedzieli się prawdy odnośnie przedsiębiorstwa - tego jak się tam pracuje , jakie są zarobki itp. Przez takich "rzetelnych i niezależnych " część ludzi wprowadzanych jest w błąd i później żałuje - zastanowiłeś się czasami nad tym? Pomyśl jaki sens ma prowadzenie tejże strony - czy ma przedstawiać prawdziwe oblicze firmy czy twoje widzi mi się.

Zostaw merytoryczną opinię o Alfa Laval Kraków Sp. z o.o.