65723.10.2015 18:41
Potwierdzam, sama byłam świadkiem jak dziewczyna praktycznie zapłakana w końcu dotarła,bo 4 godziny czekała na dworcu ,aż ktoś ją odbierze. Kompletnie niepoważne podejście do dziewczyn. Warunki faktycznie słabe. A jakieś promocje typu 80 euro za godzinę...dla mnie masakra,co to w ogóle są za ceny??? Ja sobie tak myślę,że najczęściej zadowolone dziewczyny,to te,które pierwszy raz są w tej pracy bądź też pierwszy raz w tej pracy w Niemczech. Jeśli,powiedzmy,laska pracowała na mieszkaniu w Polsce za 150-200 zł/h dzielonych na pół,to nic dziwnego,że 100 euro za godzinę 50/50 będzie jej odpowiadać,tudzież 25 euro czystego zysku z 30 minut. Była jedna,która się dziwiła,że laska po pierwszym dniu pojechała gdzie indziej,bo 10 euro za nocleg i mówi "Przecież wszędzie się płaci." No większej bzdury nie słyszałam. Dużo dziewczyn też zachwycało się tymi Turasami, Arabami, którzy stanowią ok 80 % klienteli.Ja ich osobiście nie znoszę,aczkolwiek toleruję. Dopłaty do np. fbg? No zdarzało się,owszem,ale niezbyt często. Uważam,że to nie jest dobre miejsce do pracy w tej branży w De, bo znam wiele dużo lepszych, z normalnymi cenami,warunkami i żadnymi haczykami w postaci ukrytych kosztów czy zwracania 5 euro taksówkarzowi,jeśli przywiózł klienta.