Fidenti Personal GmbH

Oldenburg

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 38 ocen.

Fidenti Personal GmbH
4 38 6 1

Opinie o Fidenti Personal GmbH

eniu

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: nie klamac

Magdalena
@eniu 14.10.2018 18:54

@eniu, a o czym dokładnie mówisz? Przybliż nam proszę trochę, o czym piszesz. Wygląda na to, że pracowałeś bądź też pracujesz aktualnie w Fidenti Personal GmbH. Czy pracownicy firmy są zadowoleni z pracy w niej?

Magdalena

@Tomasz, na pewno są odpowiednie instytucje do zgłaszania tego typu uchybień pracodawcy. Ja jestem moderatorem forum i, jak w wielu innych wątkach, dopytuję o specyfikę pracy i inne kwestie ważne dla potencjalnych pracowników w danej firmie - w tym przypadku w Fidenti Personal GmbH.

Tomasz
@Magdalena 24.10.2018 21:55

Witam . Fidenti Personal GmbH. jako firma jest nie zetelna oszukuje na pensjach na kazdej wyplacie oszukuje conajmnie 200 euro kazdegoo pracownika i to nie sa pomowienia i nie maja szacunku dla niego ,Wracajac do mojego zwolnienie z pracy to posuneli sie do tego stopnia ze na kopercie byla data ze stycznia a wypowiedzenie z data chorobowego czyli grudnia , bym nie mogl odwolac sie bo tam obowiazuje 14 dni do odwolanie specjalnie przeciagneli sprawe w dodatku wypate dostalem 400 euro za caly miesiac pracy odjeli mi za mieszkanie gdzie nie mieszkalem juz bo bylem w polsce w szpitalu ......nie mnie pierwszego i ostatniego tak potraktowali

Magdalena
@Tomasz 25.10.2018 19:17

@Tomasz, wygląda to na przemyślane posunięcie. Czy próbowałeś w jakiś sposób dochodzić swoich praw w sporze z tym pracodawcą? Jestem ciekawa, czy osoby poszkodowane przez niego coś z tym robią.

Tomasz
@Magdalena 31.10.2018 23:05

Powiem tak , robia wszystko by nie moc nic z tym zrobic . po uplywie 14 dni nie mozna juz nic zrobic takie jest tam takie prawo , zeruja na niewiedzy prawa pracy w niemczech, ponadto opuzniaja wyplate , zwodza by do ostatniej chwili nie wiedziec na czym sie stoi z wynagrodzeniem jak sie upominalem o wyrownanie to bylo zero kontaktu z ich strony .. mam dokumenty potwierdzajace ich nie zetelnosc i nie tylko ja

Magdalena
@Tomasz 02.11.2018 19:02

Rozumiem. Może jednak warto szukać jakiegoś rozwiązania? Piszesz w taki sposób, jakbyś nie tylko miał takie problemy z Fidenti Personal GmbH. Wspominasz także, że masz odpowiednie dokumenty potwierdzające nierzetelność firmy - czy zdecydujesz się coś z nimi zrobić?

Tomasz
@Magdalena 09.11.2018 18:27

pracuje juz 20 lat w zagranicznych firmach i przez tyle lat tylko ta firma mi i innym zaszla za skore , ale widze ze Pani trzyma ich strone , zamiast pomoc ludzia to bawicie sie ich kosztem , chcialby zeby w koncu ktos postawil sie w sytuacji wszystkich ludzi ktorzy tu pisza , prosze mi odp na jedno pytanie jak jest Pani inteligetna dlaczego do solidnych firm ciezko sie dostac z odpowiednimi dokumentami ,certyfikatami i ze stazem pracy a Fidenti Personal GmbH. jest taka rotacja i ciagle poszukuja pracownikow naiwny praacownikow?

Tomasz
@Tomasz 09.11.2018 21:32

Laminator / Laminiarz bez znajomosci j. niemieckiego Fidenti Personal GmbH - Niemcy, zagranica oferta z przed 4 godz ta firma powinna zajac sie inspekcja pracy

Magdalena
@Tomasz 09.11.2018 21:32

Nie trzymam absolutnie niczyjej strony, bo nie jestem w żaden sposób związana z tym pracodawcą - jestem moderatorem forum i po prostu dopytuję o wszelkiego rodzaju kwestie. Jeśli odebrałeś moje wypowiedzi inaczej to zapewniam Cię, że nie taki był mój zamiar.

Fredi

Jeśli ktoś pracuje w innej firmie niech o niej tam pisze. Ale mam wrażenie, że to żal za praca w firmie i stąd ten wpis!

Lucjan
@Fredi 06.10.2018 19:25

smieszny jestes..... lub siedzisz w tej klice....

Magdalena

@Lucjan, widzę, że jesteś dość aktywny na forum, ale przestrzegaj proszę obowiązującego tu regulaminu (https://www.gowork.pl/regulamin ). Przypominam, że zaakceptowałeś go oraz zobowiązałeś się do jego przestrzegania podczas publikacji swojego komentarza. Długo pracowałeś w Fidenti Personal GmbH?

Lucjan

Żal to że takie firmy są...

Magdalena

@prawnik, czy możesz opowiedzieć coś więcej o pracy w firmie? Podaj proszę konkretne informacje o tym pracodawcy. Zależy mi, by dowiedzieć się, jaki rodzaj umowy oferuje. Wspominasz, że pojawiły się jakieś problemy z wypłatą wynagrodzenia, czy zostały już rozwiązane?

Zainteresowany

Jesteście pewni, że nie da się napisać coś pozytywnego?

prawnik
@Zainteresowany 11.06.2018 19:29

Powiem bardzo krotko nie firma zacznie polskich pracownikow traktowac z szacunkiem i nie zwalnia ludzi jak zachoruja i wyplacaja pensje zetelnie a nie szukaja co by im zabrac......

Tomasz
@Zainteresowany 11.06.2018 19:29

Panie (usunięte przez administratora)doskonale wie Pan co sie dzieje w tej firmie i jak sa traktowani pracownicy , nawet mnie po zawale zwoliliscie bez skrupulow bym niewyplacac mi l choroboewgo , gdy tylko dostarczylem zwolnienie lekarski i wyplaciliscie mi za caly miesjac 400 euro i dziwicie sie ze ludzie pisza

Magdalena

@......., możesz podzielić się swoją opinią o pracodawcy? Z wpisu wnioskuję, że nie jesteś zadowolony, opowiedz proszę więcej o sytuacji, której doświadczyłeś. Zależy nam na rzetelnych i prawdziwych opiniach dotyczących konkretnych pracodawców, napiszcie nieco o oferowanych warunkach.

Magdalena

Możecie powiedzieć, czy pracodawca oferuje transport do pracy albo zwraca jego koszty? Czy gwarantuje zakwaterowanie? Napiszcie, czy polscy pracownicy mają taki sam rodzaj umowy jak lokalni. Czy wynagrodzenie jest wypłacane terminowo? Wszelkie nowe informacje będą przydatne.

Bartek

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać? Każda firma ma w swojej karierze lepszy i gorszy czas!!

Magdalena

@byl pracownik, napisz dlaczego tak uważasz. Co sprawiło, że masz taką opinię? W swoich wypowiedziach nie możesz wyrażać takiej agresji. Obrażanie innych jest zabronione na forum i może zostać usunięte przez admina. Cenna informacja, to jak wygląda rekrutacja, jeśli chodzi o Fidenti Personal GmbH. Jeśli ktoś był i wie w jaki sposób przebiega proszę o podzielenie się tą pomocną informacją.

marek
@Magdalena 26.03.2018 16:08

nie dziwie sie ludzia ze tak pisza nikt niechcial by byc oszukany ciezko pracuja tam , moze czas przyjzec sie firmie nie ludzia ...

rozlaka itp i rozczarowania
@marek 27.03.2018 21:45

czemu Pani ich tak broni , moze pracuje Pani w tej firmie , bo jak widze nie jest Pani obiektywna czytajac wszystkie opinie .Nikt z palca sobie tego nie wysal /spytam tylko tak - chcialaby Pani byc na miejscu tych ludzi , ktorzy zostali oszukani w roznych sytuacjach ,Jada za granice by zarobic na rodzine ,

Magdalena

@marek, forum jest do wymiany informacji pomiędzy użytkownikami. Jednak należy wyrażać konstruktywne opinie w sposób grzeczny. Negatywne wpisy powinny być zgodne z regulaminem. @Były pracownik, chciałam przypomnieć by przestrzegać regulamin i nie wpisywać danych osobowych innych pracowników. Są one prawnie chronione. Przeczytaj treść regulaminu https://www.gowork.pl/regulamin @laminiarz szukający pracy, jeśli chodzi o rotacje pracowników to można się z nią spotkać w każdej firmie. Moim zdaniem nie należy łączyć negatywnych wpisów z naborem nowych pracowników. Równie dobrze taka sytuacja mogła by być związana przykładowo z ciągłym rozwojem firmy. Ponieważ powiększanie działów w firmie też niesie ze sobą potrzebę ciągłego przyjmowania pracowników. @byl pracownik, jak już napisałam użytkownikowi @marek, chodzi o to aby wypowiedzi na forum były napisane w sposób kulturalny. Niezależnie od tego, czy wpisy są negatywne, czy pozytywne muszą być zgodne z regulaminem.

Lucek
@Magdalena 17.04.2018 14:17

pracowalem w tej firmie i jestem wiarygodnym w tym co teraz napisze. gdy tylko zachorowalem na gregoslup i wyladowalem na pogotowiu i dostarczylem chorobowe to odrazu mnie zwolnili nie wazne bylo ze pracy mi to sie stalo wyplate dostalem z 3 tygodniowym opuznienie zwodzac mnie ciagle i w dodatku zabrano mi za mieszkanie gdzie nie mieszkalem juz bo bylem zwolniony prosze powiedziec czy to jest fer i ich strony

Marian
@Lucek 17.04.2018 18:13

Ja tez pracowalem w tej firmie nie mam dobrego zdania o niej jak wielu innych bylych pracownikow i moge wiele powiedziec o zlej zetelnosci tej firmy . Nie wie Pani na co ich stac ..... i nie opisuje tego co tam sie dzieje ........ zaplacilem swoja cene za naiwnosc z calem szacunkiem

laminiarz szukający pracy

Jakby była to solidna firma nie było by takich wpisów i ciężko było by sie dostać do firmy , a ciągle szukacie pracowników to mówi samo za firme ,że jest cos nie tak...... i opinie są adekwatne do pracodawcy......

Tomek

Firma byla w porządku. Słabe wypłaty później przez dziwne dodatki branżowe. Dogadałem się na wypowiedzenie i zapłacili całą resztę.

Karina

Słyszałam, że agencja ma dobrą opinię jako pracodawca. Może podpowiecie czy mają również prace dla kobiet?

Xyz

Nie polecam , ciagle obniżają pensje , nie szanują ludzi , beznadzieja

Tomek

Ponad rok pracuje i nie mogę nic złego powiedzieć. Jak każdy zgłasza problemy z góry wszystko gra. Złe opinie prawie zawsze od ludzi którzy z jednego na drugiego dnia rzucili prace.

Szymon

Witam, mi się dobrze współpracowało ponad półtora roku. Praca jaka jest ale pieniądze na czas i pomocy w urzędach jak potrzebne. Musiałem zjechać to z góry się dogadałem o krótszy okres wypowiedzenie. Najmniejszy problem.

anonim

(usunięte przez administratora)

Hektor

Też miałem z jedną leihfirmą problem z zapłatą, w niemczech wygląda to tak, że musisz wysłać poleconym "żądanie zapłaty- tzw. Anspruch",- znajdziesz w necie (mi po tym zapłacili), jeżeli nie zapłacą to wtedy można dochodzić na drodze sądowej. Poza tym w helmutowie jest krótki czas na dochodzenie roszczeń, regulują to ichne przepisy, poczytaj w necie, musisz się śpieszyć...

nick
@Hektor 23.06.2017 20:16

nie mozna znalezc tego anspruch w necie tylko jego tlumaczenie

były pracownik z Oldenburga

Dziwne,że nadal ta firma istnieje... i że dalej oszukuje pracowników na tzw ich kary... jakie kary po 1000 euro i nawet więcej... nie ma czegoś takiego .. za zerwanie umowy jest kara ,ale nie 1000 euro ...

były pracownik 2

Zdecydowanie nie polecam pracy w tej firmie!

NACIAGNIETY PRZEZ FIDENTI

Uwaga obiecuja zlote gory a wychodzi jak zawsze czyli za 2 tygodnie 500 euro to miesiecznie jakis tysiac .warunki mieszkaniowe jakie zalatwiaja wolaja o pomste NIE POLECAM TEJ FIRMY NIKOMU

Zostaw opinię o Fidenti Personal GmbH - Oldenburg

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fidenti Personal GmbH