Pracuję w firmie już ponad rok, cześć tego czasu spędziłem na ławce rezerwowych ucząc się i szukając w tym czasie projektu, wynagrodzenie również w tym czasie było wypłacane tak jak wcześniej wynegocjowałem.
Przyznam, że gdzieś na starcie miałem sporo wątpliwości, gdyż "siedziałem" na ławce sporo czasu, nie miałem jak zdobywać praktycznego doświadczenia, co na początku kariery, jako jeszcze junior, było dla mnie dyskusyjnym doświadczeniem. Oceniam je jako minus.
Gdy udało się znaleźć projekt, sytuacja się polepszyła i faktycznie czuję się częścią firmy. Pracuję głównie zdalnie z ludźmi z poza Wrocławia, ale nie ma problemu z przyjściem do biura, skorzystaniem z istniejącej infrastruktury, pokojów spotkań. Są również organizowane różne aktywności na terenie biura, więc jeśli ktoś lubi się integrować z ludźmi, to myślę, że też się odnajdzie :)
O biurze we Wrocławiu można powiedzieć parę pozytywnych rzeczy, osoba odpowiedzialna za nie, stara się cały czas je ulepszać i dogadzać pracownikom, kuchnie są dobrze wyposażone, często z różnymi poczęstunkami. Minusem jest, że na niektórych piętrach biurka i fotele nie są aż tak wygodne jakbym sobie wymarzył, regulacja wysokości biurka jest dostępna sporadycznie. Ogólnie mejsce raczej nie odstaje od standardów w branży.
Na plus na pewno też elastyczne godziny pracy, można zacząć między 8, a 12. No chyba, że ma się jakieś poranne spotkania, ale jest sporo klientów z innych stref czasowych, wiec jak się nie jest rannym ptaszkiem, to czasem wyjdzie to nawet na plus. Ale oczywiście wszystko jest do negocjacji.
Też na plus, że ludzie pracujący tutaj mają otwarte umysły, raczej brak jest takiego staromodnego betonu. Ludzie się wspierają, nie oceniają, kazdy jest tutaj mile widziany, czy obcokrajowiec, czy Polak.
Jeśli chodzi o awanse, to zależy wiadomo, od negocjacji, ale jednak głównym narzędziem jest wewnętrzne rozwiązanie do bardzo precyzyjnego ocenienie nabytych umiejętności. Co jakiś czas każdy pracownik przechodzi pewien proces, uzyskane wyniki są główną podstawa do negocjacji awansu.