Nie przegap nowości o CareWork24 Group Sp. z o.o.!
Wywiadu udzielił/aMałgorzata Dorobiała-Bartkowiak
23.08.2023 12:02
Czym zajmuje się Państwa firma?
CareWork jest firmą działającą w branży opieki nad osobami starszymi w Niemczech. Jesteśmy bezpośrednim pracodawcą dla opiekunek i opiekunów z Polski, którym oferujemy zlecenia na terenie Niemiec, a także pracę w Polsce, dzięki czemu gwarantujemy ciągłość zatrudnienia oraz związane z tym korzyści, w tym ubezpieczenie zdrowotne. CareWork działa więc po obu stronach granicy – poszukując opiekunów w Polsce oraz klientów w Niemczech.
Jak wyglądały początki Państwa firmy?
Pierwsze kroki w branży profesjonalnej opieki nad osobami starszymi i niesamodzielnymi stawialiśmy w 2005 roku. W 2023 roku obchodzimy więc nasze 18. urodziny. W 2005 roku rynek pracy w Polsce wyglądał zupełnie inaczej niż teraz, ponieważ panowało wysokie bezrobocie, wiele osób poszukiwało pracy, także poza granicami kraju. W Niemczech już wtedy pojawiła się potrzeba zapewnienia zewnętrznego wsparcia dla osób w podeszłym wieku. Rynek był wtedy nieuregulowany, wiele firm działało nielegalnie, powszechne były oszustwa. Stawiając czoła tym wyzwaniom właściciele CareWork postawili przed sobą ambitny cel: kreować w branży opiekuńczej takie standardy, które pozwoliłyby opiekunom otrzymać legalne i bezpieczne zatrudnienie, a klientom potrzebne wsparcie. To motto przyświecało im przez kolejne lata działalności.
W jakich miastach znajdują się oddziały Państwa firmy?
Działamy na obszarze Polski i Niemiec. W naszym kraju mamy trzy oddziały. Są one zlokalizowane w Poznaniu (województwo wielkopolskie), Gliwicach (województwo śląskie) oraz we Wschowie (województwo lubuskie).
Jak prezentuje się Państwa otoczenie biznesowe?
W naszej branży konkurencja jest duża. Na rynku działają zarówno firmy o ugruntowanej pozycji, jak i nowe podmioty. To ostatnie często powstają szybko i równie szybko znikają. Konkurencja nie zawsze jest uczciwa i na zawsze podchodzi do swojej pracy rzetelnie. Oczywistym jest, że jeśli ktoś zakłada firmę, chce na niej zarobić, ale zdarzają się podmioty, dla których chęć zysku jest wyłącznym determinantem. W CareWork działamy zgodnie z prawem: odprowadzamy wszystkie przewidziane prawem podatki i składki, zapewniamy ubezpieczenie zdrowotne i wypadkowe oraz możliwość dobrowolnego zgłoszenia się do ubezpieczenia chorobowego. Ponadto jasno przedstawiamy warunki, które należy spełnić, aby otrzymać dodatkową premię. Niestety wiemy, że nie każda firma działa w taki sposób. Taki stan rzeczy rodzi nieuczciwą konkurencję opartą niemal wyłącznie na wysokości oferowanego wynagrodzenia, co jest ważne, ale nie powinno być jedynym czynnikiem wyboru pracodawcy.
Jakie działy funkcjonują w Państwa firmie?
W naszej firmie można wyróżnić trzy największe działy. Pierwszy z nich, dział rekrutacji, odpowiada za poszukiwanie nowych opiekunów – udziela informacji, odpowiada na pytania kandydatów, sprawdza poziom znajomości języka niemieckiego oraz weryfikuje ich doświadczenie. Ważnym elementem naszej struktury jest dział obsad, w którym pracują osoby zajmujące się proponowaniem konkretnych zleceń wybranym osobom, biorąc pod uwagę zarówno wymagania klienta, jak i preferencje opiekunki. Dział obsługi klienta kontaktuje się bezpośrednio z podopiecznymi lub ich rodzinami oraz rekomenduje wybranych kandydatów i ustala wszystkie szczegóły związane ze zleceniem. Poza tym zatrudniamy pracowników kadr i administracji. Dzięki nim wynagrodzenia wypłacane są zawsze na czas, a opiekunowie mogą być pewni, że ich dojazd do miejsca pracy i powrót do domu będą dobrze zaplanowane. Jak nietrudno się domyślić, największa i najważniejsza grupa zatrudnianych przez nas pracowników to jednak opiekunki i opiekunowie osób starszych. Osoby rozsiane po całej Polsce lub przebywające na zleceniach w Niemczech. Bez nich nie byłoby naszej firmy.
Czego oczekują Państwo od kandydatów?
Do zgłaszania swojej kandydatury zapraszamy wszystkie osoby, które mogą pochwalić się chociażby podstawową znajomością języka niemieckiego oraz doświadczeniem w opiece. Co ważne, nie musi być to ani duże, ani formalne doświadczenie. Równie istotne są dla nas umiejętności zdobyte na przykład podczas opiekowania się bliską osobą – rodzicem, babcią, dziadkiem. Od kandydatów oczekujemy także gotowości do wyjazdu na co najmniej dwumiesięczne zlecenie.
W jaki sposób kandydat może skontaktować się z firmą?
Zgłosić można się do nas w dowolnej formie – osobiście, telefonicznie, mailowo, przez portale społecznościowe lub stronę internetową.
Jak przebiega proces rekrutacji w Państwa firmie?
Pierwszym etapem rekrutacji jest rozmowa. Zawsze pytamy kandydata o: doświadczenie, znajomość języka niemieckiego oraz jego oczekiwania wobec pracy. Dowiadujemy się, czy kandydat jest gotowy podjąć się opieki nad osobą wymagającą transferu, czy też interesuje się mniej wymagającymi zleceniami. Pytamy także o preferencje dotyczące opieki nad małżeństwem lub jedną osobą. Ważne jest dla nas także to, czy opiekun posiada prawo jazdy i czy może pracować w domu, w którym są zwierzęta. Dzięki odpowiedziom na te pytania jesteśmy w stanie dopasować kandydata do konkretnej oferty. Po rozmowie następuje drugi etap rekrutacji, czyli sprawdzenie poziomu znajomości języka niemieckiego. Po tym etapie pracownicy działu rekrutacji tworzą profil kandydata, który trafia do działu obsad. Kolejnym etapem jest przedstawienie opiekunowi lub opiekunce konkretnego zlecenia. Jeżeli propozycja zostanie zaakceptowana, to podpisujemy umowę i organizujemy wyjazd do Niemiec.
W jaki sposób dbacie Państwo o rozwój pracowników?
W CareWork stawiamy na długofalową współpracę. Szczególnie zależy nam na tym, aby osoby, które sprawdziły się w roli opiekunów, nadal chciały z nami wyjeżdżać. Aby zachęcić ich do rozwoju, a także nagrodzić zaangażowanie, realizujemy unikalny program lojalnościowy „Pomagaj - Korzystaj”. W jego ramach wszyscy opiekunowie mają możliwość korzystania z profesjonalnego kursu językowego on-line (na wszystkich poziomach zaawansowania) oraz ze szkoleń zawodowych. Stosujemy system nagradzania – za każdy dzień pracy w Niemczech, za każdą wykonaną lekcję niemieckiego, za każde zaliczone szkolenie i za inne aktywności, opiekunowie otrzymują punkty, które następnie mogą wymienić na atrakcyjne nagrody, w tym m.in.: walizki, galanterię damską i męską, produkty AGD, czy rzeczy przydatne podczas podróży. Współpracownikom, zarówno tym stałym, jak i zupełnie nowym, oferujemy także atrakcyjny system premiowania, uwzględniający: premie za pracę w wakacje i święta, a także premie za polecenie opiekunki oraz klienta. Na wyjątkowe docenienie mogą w CareWork liczyć te osoby, które współpracują z nami najdłużej. Raz w roku, takim osobom, przyznawany jest tytuł Ambasadora Marki.
Czy firma organizuje jakieś szkolenia stacjonarne?
Organizujemy stacjonarne szkolenia dla współpracujących z nami opiekunów. Obejmują one zagadnienia związane z pierwszą pomocą oraz z transferem.
Jakie plany związane z zatrudnieniem macie Państwo w 2023 roku?
Rekrutację opiekunek i opiekunów prowadzimy w systemie ciągłym. Wszystkie osoby zainteresowane pracą w branży opiekuńczej w Niemczech, mogą zgłaszać się do nas w dowolnym terminie. Co ważne, rekrutujemy także osoby bez doświadczenia, które stawiają w tym sektorze swoje pierwsze kroki oraz osoby ze słabą znajomością języka niemieckiego. Największe zapotrzebowanie na nowych pracowników pojawia się u nas w okresie: wakacji, Świąt Bożego Narodzenia, Nowego Roku oraz Wielkanocy. Są to momenty, kiedy nasi stali współpracownicy zazwyczaj korzystają z urlopów. W tym czasie pojawia się więcej zleceń, a mniej doświadczeni pracownicy mają szansę na wyjazd do pracy i zdobycie doświadczenia.
Malgorzetgha
21.08.2026 17:10
A ja mam taką uwagę,wyjeżdżam na sztele,mam obliczona kwotę za kontrakt,pytam ile mam dostać,pani koordynatorka mówi i (podaje tylko przykład dla zobrazowania),np 4000 netto za kontrakt płatne w dwóch transzach.Pytam ze składka chorobowa to jest,tak tak.Po odliczeniu jej.Ma pani tyle mieć na koncie nie inaczej,netto do kieszeni.Przychodzi do wypłaty,od tego odlicza mi się składkę chorobowa Dzwonię, koordynatorka twierdzi absolutnie,,składka nie może być od tego odcietam,bo to jest pani netto Kadry swoje.Koordynatorka dzwoni,wyjaśnia,kadry niesłusznie pobrały jeszcze raz składkę,twierdzac że koordynatorka nie ma pojęcia jak to jest.Zdazylo się to już 2 razy.Jeszcze jeden taki myk i od razu wypowiedzenie!!! Ludzie netto to netto,mam to dostać.Prosze rzetelnie podawać kwotę za kontrakt netto.I kadry mają tego przestrzegać a nie robić szopek.
Pani Małgorzato, podejmując się opieki na podstawie umowy zlecenia składka chorobowa jest składką dobrowolną, opłaconą przez zleceniobiorcę, której odprowadzanie wypływa na ostateczną wysokość wynagrodzenia netto – stąd zapewne nieporozumienia. Kadry przede wszystkim przestrzegać muszą przepisów prawa. Zachęcamy, aby każdorazowo prosić koordynatorkę o kalkulację danego zlecenia, pozwoli to uniknąć przyszłych nieporozumień.
19.08.2026 14:16
Czy ktoś może ogarnąć zaistniałą sytuację po odejściu koordynatorki Anny!!!
Czy możemy wiedzieć która z nas gdzie trafia od Panny Anny B.... Bo przecież nikt nic nie wie....wypadało by ,by nowa koordynatorka zadzwoniła i się przedstawiła.
ale z tego co już słyszałam od niektórych,to strasznie nieogarnięta...jak tak będzie to chyba kolejni się zwolnią....
24.08.2026 07:54
Dzień dobry, obowiązki Pani Anny przejmie Pani Paulina, będzie ona również koordynatorką Opiekunek i Opiekunów. Oczywiście w najbliższym czasie p. Paulina będzie się kontaktować. Prosimy jednak o chwilę cierpliwości, wdrożenie się w nowe obowiązki wymaga czasu. Pozdrawiamy serdecznie
Maria50
20.06.2026 14:51
Trochę nie na temat, ale przestrzegam wszystkich szukających pracy przed zleceniem oferowanym przez tą firmę pod kodem 91781 (Weissenburg in Bayern), no chyba że koniecznie chcecie się nabawić nerwicy...
18.08.2026 15:24
A może pani coś więcej o tej sztelii?
Bo tak to nikt nic nie wie ....
18.08.2026 15:18
Pani Ania B była super koordynatorka Szkoda że odeszła.Zawsze była dla mojej dyspozycji,życzliwa i wyrozumiała.Dziekuje pani Aniu i wszystkiego dobrego dla pani.
Pani Karina,Ania S,Ania B to były super koordynatorki ,szkoda że odeszły....
Chciałam odpowiedzieć panu /i gregory i chyba jakis błąd albo zamiast wpisać swoje imię wpisałam pana,bo to była moja odpowiedz i pani Ani.
Przepraszam za ten mały blad
19.05.2026 10:25
Moja znajoma też miała Anne B,mówi, że jak wróci do firmy może latem to pierwsze co to poprosi o zmianę koordynatorki.🤫🤫🤫🤫🫢🤭też narzekała
Najlepsze koordynatoki to takie co miały do czynią bezpośrednio z tą pracą.Ale jeśli się chce być koordynatorka to trzeba mieć trochę empatii .
Eleonora
17.05.2026 19:32
A ja mam pytanie, dlaczego obecna koordynatorka też Anna,nie rzetelnie przedstawia sztelle?Cukruje żeby tylko wyjechać? Przecież kłamstwo ma krótkie nogi.I co to da, że pani wyślę jedna i druga.... jak ta pojedzie i poprosi o zjazd.Wszyscy narzekali na Anne z Gliwic,ale ona przedstawiała też minusy.A ta pani,no tylko się pakować i jechać.a potem jedziesz i coś nie tak.Zdarzylo mi się że nic nie powiedziała mi.o sztelii ,tylko dała numer do zmienniczki potencjalnej to niech pani sobie pogada,na zasadzie to przecież nie ja w razie czego jestem winna.Powinna najpierw przedstawić Stelle a potem ewentualnie numer.Niektorzy twierdzą ,że kiedyś była bardzo fajna i jak wróciła po macierzyńskim ,to zupełnie inna kobieta.Niektorzy nawet twierdzą,że pyskuje.Dodam,że znam kilka osób i twierdzą podobnie.Wiec coś nie hallo.Inne koleżanki które mają czy panią Monikę czy panią Ewelinę,czy Agnieszkę twierdzą że inne zupełnie podejście....może ktoś wyżej powinn wreszcie przyjrzeć się jej pracy....Bo jak mam koordynatorkę to chce mieć 100 procent pewności że wiem gdzie jadę.
Tak poza tym jestem zadowolona z pracy care,ze składek itd.
Przykro nam, że jest Pani niezadowolona z otrzymanych informacji. Zawsze staramy się rzetelnie naświetlać sytuację na zleceniu, stąd właśnie możliwość bezpośredniej rozmowy ze zmienniczką. Jeśli nie jest Pani zadowolona ze współpracy z obecną koordynatorką, zawsze można poprosić o zmianę. Pozdrawiamy serdecznie
melan
30.03.2026 16:56
Nie polecam tej firmy - fatalna komunikacja a wlasciwie jej calkowity brak - nie odbieraja telefonow, nie odpisuja na wiadomosci, nie oddzwaniaja, co stwarza wrazenie ze jest sie totalnie lekcewazonym, do tego ociezala i powolna biurowosc, a na koniec najgorsze, bo maja problemy ze zleceniami, brakuje ich po prostu...
31.03.2026 11:38
Panie Gregory, uprzejmie informujemy, że firma CareWork nie ma zamiaru całkowicie przejść na Gewerbę. Pozdrawiamy
31.03.2026 11:58
Chodzą plotki że firma zmierza w tym kierunku🫣.
To chociaż tyle.To chyba dobra wiadomość dla rzeszy ludzi 👍😁
Peterborough
21.01.2026 20:14
Jestem pełen nadziei że firma care work pozostanie również przy zleceniach.Bo szkoda tych osób którzy spędzili w firmie długie lata i byli tu tylko ze względu na wysoki ZUS.Takich osób jest trochę.
Wierze, że zarządzający ta firma dostrzega również tych którzy nie są jeszcze emerytami i nie jest im egal.Bo Geverbe tak,ale dla emerytek.
Chce również podkreślić że firma care work jako nieliczna zawsze rzetelnie płaciła składki ZUS.Sprawdzilem takim firm może było jeszcze z 5 z 200 na rynku
Pani Dorotka legenda tej firmy,była zawsze dla nas.Fantastyczny człowiek.
Pani Małgosia,szefowa,kompetentna mila kobieta.
I wreszcie nasze mile koordynatorki które muszą znosić nas wszystkich....
Nie jest łatwa praca koordynatorów.Ci którzy już odeszli,pan Szymon,dwie panie Anie, pani Karina itd...to byli fantastyczni ludzie i trzeba docenić ich prace...Tak tak care work przez wiele lat był w czołówce najlepszych firm jeśli chodzi o opiekę ludzi starszych.Pozdrawiam
Sabinkaaaa
15.03.2026 09:14
Tak to prawda,jeśli firma przejdzie na geverbe całkowicie straci rzesze opiekunek.Bo są panie które tu są wyłącznie ze względu na ZUS.
Wiem że dużo pan uciekło do byłej koordynatorki,która działa w konkurencji.Zaoferowala po prostu lepsze warunki.Jesli szefostwo nie zrozumie o co kaman,to kolejne pani dadzą wypowiedzenia.Bardzo dobre opiekunki nie jest łatwo znaleźć.
Mimo wszystko wierzę w firmę care work
Hey
24.11.2025 18:50
Wchodzę na stronę care work same oferty prawie na Geverbe!
To już nie będzie normalnych ofert?
20 lat to była najlepsza firma na rynku.Ja mam nadzieję,że oferty na umowę zlecenie zostaną?
Nie działają również punkty lojalnościowe!!!! na Facebooku ktoś ponoć zostawił krotkie info żeby wybrać punkty.Mase pan o tym nie wiedziało.Nie mogły panie koordynatorki poinformować swoje pracownice o tym?
I czy dalej jest to ze dłużej wyjeżdżasz,masz wyszła pensję? Czy wreszcie to zniesiono.Bo część twierdzi że już tego nie ma....?
Dzień dobry, dziś na naszej stronie internetowej jest zamieszczonych 115 ofert, z czego 40 na Gewerbe :). Proszę się nie obawiać, oferty na umowę zlecenie są i w najbliższym czasie na pewno będą :). Pozdrawiam,
Eska rock
29.10.2025 11:49
Tam poniżej narzekają ludzie na panią Anię z Gliwic,a ja wam powiem,że była lepsza od obecnej pani bo przynajmniej była konkretna i nie bała się "własnego cienia".Lubilam panią Anię, cokolwiek się nie wydarzyło,nie zostałam bez pomocy,zawsze mówiła,nie może być tak i było pismo do rodziny.Zdarzalo się że nie odebrała,no ale tyle opiekunek...
Co do stawek,zawsze jest tak że jak jest ZUS ,stawki są niższe,nie można zjeść ciastko i mieć ciastko.Faktycznie szefostwo powinno wprowadzić zmiany ale innego typu,to co pisały panie poniżej,czyli nie ważne ile pracujesz masz tę samą stawkę,bo to poróżnia opiekunki.Wakacje nie ma limitu ,za każdy dzień lipca,sierpnia płatne.Zus mógłby być do wyboru jak robią inne firmy.Nie geverbe,bo to strzał w kolano.
Panie polki są coraz bardziej świadome na rynku pracy,te co znają język,mają długoletnie doświadczenie doskonale wiedzą jakie są wady i zalety geverbe.Panie mało świadome,zaczynające,bez języka może pójdą na ten chwyt że masz coś tam więcej.Wiele pan pracuje w Care tylko że względu na ZUS w Care.Sa jeszcze 4 firmy które płacą ZUS od średniej reszta kombinuje,bo są luki prawne
Gieneka
25.10.2025 23:16
Ja nie rozumiem wcalej tej firmy.Kilka firm pracuje tak,wiem bo pracowałam,wybierasz sobie ZUS,od średniej,od minimalnej,od 3600 ,od 2000.i od tysiąca.....w zależności na czym.ci zależy masz różne stawki.Chvesz zarobić więcej to ZUS od tysiąca i zarabiasz automatycznie tyle i tyle.Duzo firm tak wprowadziło i ZUS się nie czepiać to znaczy że są jakieś luki prawne.Dlaczego ludzie zamiast wprowadzić to wymyślili Geverbe Przecież przeciętna pani emerytka w życiu na to nie pójdzie.....
Ania77
14.09.2025 10:28
Dzień dobry, chciałabym podkreślić, że CareWork jest ogólnie dobrą i uczciwą firmą i chętnie pracowałabym tam nadal, gdyby nie niskie zarobki. Opiekunka z doświadczeniem i nawet z bardzo dobrą znajomością języka niemieckiego wyjeżdżając na 6 tygodni zarabia 1500-1600 euro w stosunku miesięcznym .Jest to stanowczo za mało. Aby dostać akceptowalną dziś stawkę trzeba wyjechać na 9 tygodni, a i tak najczęściej jest to max. 1800 euro na miesiąc. Druga sprawa to często brak wolnego dnia lub dwóch połówek dnia w tygodniu, praktycznie w każdej rodzinie na zleceniach z CareWork miałam z tym problemy. Rodziny chyba nie są dostatecznie informowane, jakie prawa mają opiekunki. Składki do ZUS są dość wysokie, ale płacone tylko raz od kontraktu. Pomijając powyższe, moja współpraca z firmą przebiegała bez problemów, kontakt z koordynatorem był dobry.
Sabine
14.09.2025 19:26
Zgadza się,ma pani rację.Firma ma bardzo dużo plusów.Ale stawki są niskie i masakryczna ilość uciekła albo szykuje die do tego,wielu zrezygnowało już na etapie rekrutacji,bo za małe stawki.
Biuro tłumaczy się zusem...to prawda że wtedy koszt jest dużo wiekszy dla pracodawcy.Ale to że wynagrodzenie uzależniona jest od długości kontraktu jest ogólna krzywda dla pracownika.Tego wcześniej nie było.To ogromny minus...jeśli ta.polityka się nie wl zmieni to będą straszne braki kadrowe
19.10.2025 12:47
Znaleźli rozwiązanie na małe zarobki,chcą żeby panie zakładały Gewerbe .Ale to raczej w ich mniemaniu,znaleźli rozwiązanie.Bo wątpię żeby emerytki rzuciły się na Gewerbe.Od nowego roku chcą to wprowadzić.Naorawde care work był jedną z lepszych firm na rynku.Duxo było tutaj ze względu na wysoki ZUS.
Bo jeśli ktoś chciał dużo zarobic to szedł do innych firm bez Zusu Gewerbe nic tu nie zmieni
Adela
24.09.2025 10:25
Pracowałam w tej firmie kilka ładnych lat, na początku rzeczywiście wszystko było w porządku, natomiast później było tylko gorzej. Po pierwsze stawki są żałosne po prostu i te ciągłe tłumaczenie, że płacą wysokie składki,w kółko to samo. Po drugie składki płacone są nie miesięcznie a od kontraktu, czyli wyjeżdżając na dwa lub trzy miesiące mam zapłaconą jedną składkę, to jest jakaś kpina. Po trzecie marne premie, wszędzie jest więcej co roku i są podwyżki płac, niestety w tej firmie tego nie ma. Od rodzin co roku biorą więcej natomiast opiekunce nie dają nic. Zwolniłam się stamtąd i teraz pracuję w firmie,z której jestem bardzo zadowolona.
Sabinkaaaa
10.10.2025 12:41
Najlepsze jest to ,że my opiekunki dokładnie wiemy ile płacą rodzinny.Mnie się zdażyło parę razy, że rodzina mówi:" my płacimy za ciebie .....euro to jak nie będziesz pracować w nocy,to jak nie będziesz plewić ogródków itd.Przynosza nawet rachunki i nam pokazują....szczerze miałam tak co najmniej u 5 rodzin,choć w ogóle o to nie pytam.Sami informuj nas o podwyżkach.A firma myśli,że o niczym nie wiemy....
fakt że firma care płaci ZUS,fakt że jeden za cały kontrakt...i te składki wpływają bo to monitorowalam
Elizabeth
14.09.2025 19:19
Firma wypłacalna
ZUS od średniej
Punkty lojalnościowe
Dużo ofert
Płaca na czas.Firme polecam
Jedynie opiekunki chciałyby żeby w Gliwicach była jakaś pani koordynatorka na cały Śląsk...po odejściu pani A dostałyśmy podzieleni na różne koordynatorki i potem ten kontakt jest utrudniony,za dużo nas.Nie dziwię się koordynatorkom bo ciężko wszystkim dogodzić .I potem piszesz,dzwonisz i cisza w eterze....
super pani kierownik....naprawdę dla mnie najlepsza firma
Asia
02.08.2025 13:11
A ja mam pytanie,czy z racji że Care Work ma 20 już lat będzie coś organizowane dla pracowników?Albo jakaś premiera?
Becia
06.07.2025 16:14
widziałam na facebook taka reklamę, powiedz ile zarabiasz to my damy ci lepsze warunki. Taki był sens tej reklamy! Tyle że, nie od dziś wiadomo ze Care płaci mało. Dziś stawki od jednej osoby w innych firmach osiagają już kwotę 2000e a od dwoch nawet 2500e. Tu nie ma o tym nawet mowy. Rozumiem, ze firma jako jedna z nielicznych płaci ZUS od średniej krajowej, wiec automatycznie schodzi się ze stawki. I to jest ok.Tylko proszę mi wytłumaczyć dlaczego zarobki uzależniacie od długości kontraktu. Jest to niesprawiedliwe i krzywdzące dla opiekunek. Pani V robi to co pani Y, a stawki są wyzsze u jakiejś pani bo zamierzac siedziec miesiacami. Nigdzie tak nie ma. To samo z wakacjami. Dajcie dodatek za wakacje każdej kto zdecyduje się pracować w wakacje bez uzaleznienia od długosci pobytu! Bo nigdzie tak nie ma i nie jesteście konkurencyjni. Nie dosyć ze niekt tego nie uzalezniania to daje duzo lepiej zarobić. Wystarczy poczytac w necie. Marketing całkiem lezy😄
Ida walacje ..
20.05.2025 14:57
Wiadomo od dawna,że w okresie wakacyjnym jest mało chętnych opiekunek do pracy,co nie dziwi I firmy jedna przed drugą zachęcają by do nich przejść.
Pracowałam w firmie gdzie np.za miesiąc czerwiec 100 euro za lipiec i sierpień też.Jezeli np przepracowałam 20 dni w lipcu to podzielono mi 100 na 31 ,razy 20 bez względu na to czy pracowałam 20 dni czy dwa miesiące,za wakacje był dodatek .Dlaczego firma Care Work uzależnia ten dodatek od przepracowanych dni?Że musisz tyle żeby coś dostać,tak zawsze było!Wakacje to wakacje.Kazfy dzień wakacji to dla nas katorga,lepiej z wnukami pod grusza? może ktoś wreszcie pomyślałby ,że opiekunki ciężko pracują,zostawiają rodziny,tęsknią,przebywają z chorymi ludźmi,którzy bywają upierdliwi.Dlaczego nie jest to sprawiedliwie płacone.
Powiedzmy lipiec,sierpień ale za kazdy przepracowany dzień ,jak robią to inne firmy..... pozdrawiam opiekunki i opiekunów.milych wakacji
Sabine
26.06.2025 15:28
W żadnej firmie nie ma tak niekorzystnych warunków jeśli chodzi o wakacje jak tu!
Tylko w tej firmie dodatek uzależniony jest od długości pobytu
Grazi
05.05.2025 07:32
Szkoda, że odchodzą super koordynatorki takie jak niezapomniana Karina i pani Ania S,która odeszła niedawno.Niesamowita empatia tych pań i zrozumienie dla opiekunek.Koordynatorka jest bardzo ważna,wtedy my czujemy się pewnie....źe zawsze jest ktoś po drugiej stronie.Najgorzej denerwuje ignorancja i brak odbierania telefonów.Jak często robiła ta Ania z Gliwic.Wiec odejście niektórych przynosi ulgę....ogromną ulgę.
Care work jest jedną z lepszych firm jeśli chodzi o płacenie składek.Wiec jeśli komuś na tym zależy to tylko ta firma Ogromny aut!!!
Ilona
05.12.2024 16:09
Jestem zadowolona z pracy w CW pracuje już długo. Podlegam pod biuro w Gliwicach bardzo dobrze mi się współpracowalo z Panią Anią bo zawsze mogłam wpaść podpisać dok. osobiście i wyjaśnić szczegóły Szteli gdzi jechałam i wynagrodzenia,które zawsze jest na czas i tak jak miałam wyliczone tak było na koncie. Oczywiście byłam zawsze ugoszczony smaczna kawą i poczęstunkiem chyba tego będzie trochę brakować.???? Pozdrawiam wszystkie opiekunki ze Śląska i panią Anię naprawdę nie raz byłam świadkiem jej bezradności gdy byłam na miejscu a tel ciągle dzwonil. A od dłuższego czasu niestety była w biurze sama. Powodzenia Pani życzę i dziękuję za wspólny czas!
Alexandria
09.12.2024 17:33
Pani Ania często mnie wspierała jak płakałam razem z nią, gdy nie mogła odebrać telefonu. Wówczas telefony dzwoniły a my płakałyśmy... Takie z nas były płaczki nieboraczki...
09.12.2024 17:40
To już wiem dlaczego pani Ania nie odbierała telefonu piła kawę z pracownikami.
Kiedyś zapytałam pani A czy mam przyjechać do biura podpisać umowę powiedziała,że wyślę poczta bo to zabiera czas.Ale są panie które na siłę się pchały do biura,wiem,bo kiedyś jedna sama opowiadała w busie że ciągle biega do pani Ani .....
03.12.2024 21:48
Chyba te panie Anie mają w sobie dużo życzliwości. Miałam kilka lat temu koordynatorke pania Anie w biurze w Legnicy. Bardzo sympatyczna, miala czas na rozmowę, doradzila. Zawsze uśmiechnięta i miala doswiadczenie. Ale niestety od kilku lat już nie pracuje. Naprawdę szkoda, że tracimy dobrych koordynatorów. Pozdrawiam wszystkich. Opiekunka.
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w CareWork24 Group?
W związku z tym że jest już informacja że pani Ani nie będzie.To może jakieś info jak to dalej będzie wyglądać Czy zostanie ktoś zatrudniony w Gliwicach???.Bo opiekunki czują się" że będą niczyje"Muszę powiedzieć że pani Ania ,która est obecna spisuje się na medal,ale chcialybysmy się czuć pewnie,gdybyśmy wiedziały coś więcej....jak to będzie dalej.
Co do Ani z Gliwic, naprawdę walczyła za nas.Choc pewnie ogrom pracy uniemożliwiał dogodzenie wszystkim.Zyczymy pani, wszystkiego najlepszego.Jesli tu pani zagląda i czyta.Dziekujemy pani , my opiekunki za pani obecność w trudnych chwilach....❤️???? dziękujemy pani Ani 2 za godne zastępstwo ...
26.11.2024 13:28
Dzień dobry, miło nam, że jest Pani zadowolona ze współpracy z Panią Anią. Proszę się nie obawiać, dołożymy wszelkich starań, aby pomimo braku Pani Ani wszystkie współpracujące z nami Opiekunki czuły się odpowiednio "zaopiekowane". Pozdrawiamy serdecznie
Śliwka z powidłami
22.11.2024 17:06
Od jakiegoś czasu nie ma w Gliwicach Pani Ani... Szkoda bo chciałam wrócić do CW a z nią pracowało mi się bardzo dobrze. Zawsze znalazła dla mnie odpowiednie miejsce i w każdej trud ej sytuacji była i poratowała. Gdzie się teraz najlepiej zgłosić Poznań czy Wschowa? Czy jednak Pani Ania już jest?
25.11.2024 10:06
Dzień dobry, niestety Pani Ania nie będzie już z nami pracować, ale na pewno znajdziemy dla Pani równie dobrą koordynatorkę :) aktualnie Panią Anię zastępuje inna Pani Ania, także serdecznie zapraszamy do kontaktu z naszym działem obsad. Pozdrawiamy!
Opiekunka Śląsk
25.11.2024 16:18
Panią Anię zastępuje inna pani Ania i muszę przyznać że pełna profeska.Dawno nie spotkałam tak miłej i profesjonalnej koordynatorki.Polecam z całego serca
26.10.2024 13:35
Ja muszę powiedzieć że dla mnie Care Work jest najlepszy.Dzuala tak jak powinna działać każda agencja Zgodnie z prawem.
A co do koordynatorki,to pani Anie z Gliwic,zastępuje inna pani Ania i jestem zachwycona tą panią.Pelen profesjonalizm.Nie tylko ja,wiele pań ja chwali.
26.10.2024 13:37
Działa* przepraszam za literówkę.
W ogóle tu jest 100 procent niezawodności,pensja na czas,składki ZUS .Koordynator pod telefon.Polecam z całego serca
28.10.2024 08:32
Bardzo dziękujemy :) pozdrawiamy serdecznie!
jasiępytam
06.03.2024 10:54
Kiedy dostaje się srebrną a kiedy złotą koniczkę w firmie? Co o tym decyduje? Czy to ilość dni przepracowanych w Niemczech? I czy te dni np się sumują jak na chwilę odejdzie się z firmy z przyzczyn niezaleznych?Czy np trzeba pracować nie wiem, np 3 lata albo dłużej.No ciągle tego nie ogarniam!Co o tym decyduje
16.10.2024 10:48
Dzień dobry, ma Pan(i) rację – zakres EKUZ dla pracownika nie różni się od wersji turystycznej, bo uprawnia ubezpieczonych do tych samych świadczeń, jednak osoby, które wyjeżdżą do pracy za granicę, powinny posiadać Europejską Kartę Ubezpieczenia Zdrowotnego dla pracowników popartą formularzem A1. A1 to dokument wydany przez ZUS, który świadczy o tym, że pracownik podlega przepisom ubezpieczeniowym w danym państwie UE, ponieważ posiada ważne ubezpieczenie zdrowotne, które opłaca jego pracodawca. Ponieważ przepisy nakładają obowiązek posiadania A1 (również przez opiekunów osób starszych w Niemczech), w każdym przypadku występujemy o wydanie zaświadczenia i dbając o nasz personel, przejmujemy również formalności związane z uzyskaniem EKUZ na jego podstawie. Jak Pan(i) zauważył(a), każdy ubezpieczony obywatel może wystąpić o EKUZ – po otrzymaniu zaświadczenia A1 w sytuacji posiadania ważnej EKUZ turystycznej zmienia się ona automatycznie w pracowniczą. To prawda, że wydanie EKUZ nie jest związane z dodatkowymi kosztami dla pracownika, jednak wiele osób docenia takie wsparcie – pełną pomoc w formalnościach i kontakt z ZUS w celu uzyskania niezbędnych do pracy za granicą dokumentów. Ponadto warto pamiętać, że otrzymując EKUZ na wniosek pracodawcy pracownik na pewność poświadczonego A1, a więc legalnego zatrudnienia i ważnego ubezpieczenia. Pozdrawiamy.
Hab ich frage
26.10.2024 15:32
A ile dni trzeba przepracować? bo ja mam bardzo dużo dni przepracowanych i cisza ...Czy ktoś może to uściślić?
Sylwia
30.09.2024 10:45
Dzień dobry i co to da , też informowałam o pani koordynator i na nic to wszystko już nie pracuję w tej firmie od stycznia , firma była fajna kiedyś i solidna,ale jak się porobiły te spółki i zmiany kierowniczy także później wszystko poszło nie tak pozdrawiam
Opiekunkaaa200
06.09.2024 20:38
Firma care work zawsze była jedna z najlepszych firm na rynku. Aż do momentu gdy zmieniono, że jedziesz na 2 miesiace to wiecej zarabiasz niż osoba która jedzie na 6 tygodni.Gdyby to przywrócono, jak kiedyś było, pewnie mase osob by powrociło,
Jeśli ktoś pracuje bardzo wiele lat, proszę mi uwierzyć nie daje rady 2 miesiace, są to osoby schorowane, często demencyjne i bardzo to męczy psychicznie. A nie jest sprawiedliwe, że dwie panie na tym samym zleceniu robia to samą a mają różne stawki.
Firma płaci zus, to i stawki mniejsze. Tak to już jest, jak ktos chce Zus to zarabia automatycznie 200,300 Euro mniej.
Ważna jest też opieka koordynatora. Choć powiem, ze wszystkie panie były zawsze miłe dla mnie i pomocne w tej firmie.Jedynie myślę, ze pani w Gliwicach chyba powinna miec pomocnice, bo często jest niedostępna. Co nie dziwi, jedna pani na taki wielki region. Więc naprawde ją rozumiem że jak 200 pań zadzwoni to nie jest w stanie wszystkich zadowolić.
30.09.2024 10:15
Pani Katarzyno, bardzo chcemy rozwiązać tę sytuację. Bardzo Panią proszę o kontakt. Jeśli to możliwe, proszę napisać do mnie maila ([email protected]) lub zadzwonić (tel. 660 630 830). Informacje od Pani są dla nas bardzo ważne, aby poprawić działanie firmy. To dla nas priorytet. Z góry dziękuję
30.09.2024 10:16
Pani Bożeno, Panią również bardzo proszę o kontakt, chcemy rozwiązać tę sytuację. Jeśli to możliwe, proszę napisać do mnie maila ([email protected]) lub zadzwonić (tel. 660 630 830). Informacje od Pani są dla nas bardzo ważne, aby poprawić działanie firmy. Z góry dziękuję
Lenka
28.06.2024 12:36
A ja mam pytanie. Wiem, że dużo emerytek odeszło od was i dużo woli inne firmy niż wasza.Ze wzgledu na niskie stawki. Tłumaczycie sie, że płacicie zus od śreniej krajowej(od kontraktu) i dlatego takie zarobki. Dziwi mnie fakt, ze nie wprowadzicie czegoś na co wpadły dawno inne fimy. To opiekunka decyduje: wiekszy zus (bo jej zalezy) i mniej do reki czy wieksze zarobki i mniejszy zus. Najwiecej jezdzi emrytek wiec dziwi mnie że polityka firmy nie idzie w te stronę. Masę firm tak działa.
Kandydatka
22.09.2024 16:48
Witam Panią z firmy CareWork,
Jest to dla minie trochę zabawne co Pani pisze w odpowiedzi do Pani Leny, mianowicie " Co do wysokości odprowadzanych przez nas składek emerytalnych – przy kontrakcie na 30 dni są one nie niższe niż 335,66 EUR (i wzrastają co roku), co po dzisiejszym kursie (4,32 zł) daje nie 900 a 1450 złotych", ponieważ nie tak dawno skontaktowałam się z Wasza Firma w celu współpracy, gdyż na Waszej stornie zamieszczacie oferty, w których właśnie wyszczególniacie w EUR wysokie składki , jakie niby odprowadzacie na ZUS.
Znam język niemiecki na poziomie C1, mam około 6 lat doświadczenia w opiece i bardzo dobre referencje.
Została przedstawiona mi oferta wyjazdu - nie za łatwa, ale również nie należąca do najtrudniejszych.
Najlepsze był moment, kiedy właśnie doszliśmy do kwestii składek ZUS i wynagrodzenia, wtedy się dokładnie rozbawiłam - składka ZUS trochę powyżej 300 zl i 1700 EUR netto, to było najlepsze, ubaw po pachy. Wiec zastanawiam się po co te brednie o tak wysokich stawkach, w rzeczywistości jest całkiem inaczej.
Pozdrawiam Wszystkie mądre Panie, które widza jak Firma robi sobie dokładnie jaja.
23.09.2024 08:31
Szanowna Pani, bardzo mi przykro, ale to, co Pani pisze to po prostu nieprawda. Podane na stronie internetowej składki ZUS są absolutnie zgodne z faktycznie odprowadzanymi, a samych składek po stronie pracodawcy jest ponad 300 EUR. Być może nasz pracownik coś niedokładnie Pani wytłumaczył. Jeśli tak, przepraszamy i zapraszamy do ponownego kontaktu - gwarantujemy składki ZUS w wysokości podanej przy każdej ofercie pracy. Pozdrawiam serdecznie
Zniesmaczona
21.09.2024 08:51
Nie polecam współpracy z tą firmą.
Zsyłają Cię wcześniej do domu bez podania przyczyny.
Firma wspiera tzw. casting na "opiekunki"
Nie warto z nimi wyjeżdżać.
23.09.2024 08:24
Szanowna Pani, na pewno nie prosimy współpracujących z nami Opiekunek o wcześniejszy powrót do domu bez podania przyczyny. Wręcz przeciwnie, zależy nam na dłuższych wyjazdach. Jeśli faktycznie została Pani poproszona o skrócenie zlecenia, na pewno był jakiś powód. Oczywiście nie musiał leżeć on po Pani stronie, czasem klienci zgłaszają taką chęć, z wielu różnych przyczyn. Pozdrawiamy serdecznie
Krysia
12.06.2024 20:30
A co ze zwrotem kosztów podróży własnym transportem,dalej jest maksymalnie 150 euro w obie strony czy może Pan Prezes wspólnie z zarządem uchwalili wyższą stawkę ? Jechał ktoś ostatnio swoim autem na zlecenie ?
14.06.2024 09:12
Dzień dobry, oferujemy zwrot kosztów podróży do 150 EUR. Rozumiemy, że nie zawsze taki ryczałt będzie zadowalający, ale każda współpracująca z nami osoba może skorzystać z transportu organizowanego przez naszą firmę. Jest to transport od drzwi do drzwi, a jego całkowity koszt pokrywa CareWork. Pozdrawiamy serdecznie,
14.06.2024 17:25
Ale nie każdy chce podróżować transportem organizowanym przez firmę ,tylko pojechać własnym autem ,a te 150 euro to nie starczy nawet na paliwo ,ze nie wspomnę o amortyzacji auta. A taka polityka zmusza opiekunów do przejazdu busem od drzwi do drzwi .
Dobrze już było...
02.06.2024 17:25
Polityka firmy jest ostatnio nie do przyjęcia...i prowadzi do odejścia kolejnej partii ludzi
Osoba która jedzie na 8 tygodni ma większa stawkę niż osoba jeżdżąca na 6 tygodni. Nie ważny język, nic, tylko na ile się jedzie. Masę osób odeszło, koleina partia szykuje się do zwolnienia.
Koordynatorzy nie ogarniają pracowników, zero kontaktu.
Przy zmianach, w busach, słyszy się niezadowolenie ludzi, którzy szukają innej alternatywy.
Parę lat temu, przy innej polityce, masę osób chwaliło te firmę
03.06.2024 11:12
Dzień dobry, przykro nam, że ostatnio nie odbiera Pani/Pan pozytywnie współpracy z naszą firmą. Zapewniamy, że wysokość wynagrodzenia nie jest uzależniona jedynie od długości wyjazdu, ale także od innych aspektów, jak choćby wspomniana przez Panią/Pana znajomość języka, a także stan zdrowia podopiecznego/podopiecznych, prawo jazdy i inne. Oczywiście długość pobytu w Niemczech także jest ważna, choćby ze względu na niższe koszty przejazdu, które można przeznaczyć na wyższe wynagrodzenia. Jeśli nie jest Pani/Pan zadowolona ze współpracy z obecnym koordynatorem, zachęcam do zgłoszenia tego przełożonemu, na pewno uda się nam rozwiązać ten problem. Pozdrawiamy serdecznie i dziękujemy za Pani/Pana opinie. Nie tylko głosy pozytywne, ale te krytyczne także są dla nas cenne.
27.03.2024 18:45
A mi wpadła w ręce oferta pracy dla opiekunki, pani jest wegetarianką i dobrze się składa, bo ja również :D Dobrze rozumiem, że skoro kontrakt trwa 62 dni to tyle dni pracuje się ciągiem, bez dnia wolnego? Oferują umowę zlecenie, ale chciałabym się dowiedzieć co trzeba zrobić żeby jednak dostać umowę o pracę. O ile w ogóle jest taka możliwość.
02.05.2024 08:35
Dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą. Chętnie porozmawiamy z Państwem na temat współpracy - opowiemy o warunkach zatrudnienia i odpowiemy na Państwa pytania. Zapraszamy do wypełnienia formularza zgłoszeniowego na naszej stronie internetowej: https://carework.pl/kontakt lub kontaktu telefonicznego +48 61 662 10 81. Pozdrawiamy.
Lolek
12.05.2024 10:33
Jest takich zleceń dużo .Ja ostatnio byłem z żoną w jednym mieście ,robota lajtowa ,po dwóch miesiącach zarobiliśmy na samochód i wczasy w Chorwacji
@Pracodawca
07.05.2024 16:30
Jestem zadowolona ze współpracy z firmą Carework, zawsze mogę liczyć na pomoc i wsparcie ze strony koordynatorek i innych pracowników administracji.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
08.05.2024 11:02
Bardzo dziękujemy! Pozdrawiamy serdecznie :)
Betttka
23.02.2024 10:11
Ja mam w sumie pytanie do firmy. Dlaczego wynagrodzenie uzależnione jest od długości kontaktu? Wcześniej tego nie było. Firmy nie stosują takich metod. Język jestem w stanie zrozumieć, bo rodzina ekstra płaci za język, jest też to jakaś motywacja do doskonalenia języka. Ale długość kontaktu? Nie wszyscy mogą siedzieć dwa miesiące, bo mają terminy lekarskie czy rodziny i są pokrzywdzeni.Robisz to samo ze zmienniczką ale masz mniej pieniędzy bo jesteś tydzień krócej. Czy to jest sprawiedliwe?
Bo inne firmy tego nie stosują.
Ogólnie firma jest ok, tylko ten aspekt......:(
28.02.2024 11:57
Dzień dobry, preferujemy wyjazdy na dwa miesiące. Jeśli chodzi o różnicę w wynagrodzeniu, niestety nie jestem w stanie podać żadnej konkretnej kwoty. Będzie ona uzależniona od zlecenia oraz od sytuacji współpracownika. Serdecznie zapraszamy do kontaktu i wskazania konkretnego zlecenia, którym byłaby/byłby Pani/Pan zainteresowany. Wówczas koleżanki z działu obsad wyliczą wynagrodzenie za dany okres pracy. Pozdrawiam,
04.03.2024 09:38
Dzień dobry, staramy się nie narzucać współpracującym z nami opiekunkom/opiekunom okresu spędzanego na pracy w Polsce. Zwykle po 2 miesiącach pracy w Niemczech, opiekunowie spędzają 2 miesiące w Polsce. Bierzemy jednak pod uwagę np. prywatne terminy opiekunów (wizyty lekarskie, innego typu wydarzenia) i zawsze staramy się znaleźć złoty środek. Jeśli jest Pani/Pan zainteresowana pracą w trybie ciągłym w Niemczech, bez pracy w Polsce, oferujemy współpracę przy pracy w ramach Gewerbe - działalności gospodarczej w Niemczech. Po szczegóły serdecznie zapraszam do kontaktu z naszym działem rekrutacji - tel. 61 662 10 81, pozdrawiam
WA
12.02.2024 18:26
Ogólnie firma przyzwoita.Pana organizującego transport trzeba przeszkolić bo taki mało rozgarnięty,no i ryczałt na paliwo za przejazd własnym autem do aktualizacji,bo 150 ero na paliwo w obie strony to już śmichu warte.
26.02.2024 15:17
Tak, firma pokrywa zarówno koszty przejazdu, jak i powrotu - do maksymalnie 150 EUR, na podstawie paragonów i/lub faktur ze stacji benzynowych, według rzeczywiście poniesionych kosztów. Pozdrawiamy,
27.02.2024 07:41
Dzień dobry, przytoczony artykuł dotyczy osób zatrudnionych w oparciu o umowę o pracę, czyli na podstawie przepisów Kodeksu Pracy. Opiekunki i opiekunowie CareWork podpisują umowę cywilnoprawną, więc stosują się do nich przepisy Kodeksu Cywilnego. Rozliczamy w taki sposób, w jaki wymaga od nas tego współpracująca z nami firma księgowa, która na pewno najlepiej zna obowiązujące przepisy. Z naszej strony zawsze dbamy o to, żeby wszystko było zgodnie z prawem. Miłego dnia,
15.02.2024 10:32
Spodobała mi się oferta z nagłówkiem "Nieskomplikowana podopieczna - uwielbia zakupy w Internecie" :) Umowa przedstawiona w ogłoszeniu to zlecenie, taką umowę podpisuje się przed wyjazdem? Na jaki okres skonstruowana jest taka umowa? Liczę na dłuższą współpracę, jest taka możliwość? Podana premia 200 euro oprócz stawki 3250 wynagrodzenia wypłacana jest co miesiąc? Może są jeszcze jakieś dodatki oprócz pojawiających się wpisów na temat zwrotu za paliwo?
15.02.2024 11:24
Dziękujemy i serdecznie zapraszamy do aplikowania! Tak, podpisuje się umowę zlecenie obejmującą świadczenie usług opiekuńczych na terenie Niemiec. Umowa o świadczenie usług w Niemczech podpisywana jest na okres kontraktu, czyli pobytu za granicą. Dodatkowo podpisuje się także umowę obejmującą usługi w Polsce, co pozwala na ciągłość umowy, a tym samym choćby ubezpieczenia zdrowotnego. Oczywiście, jest możliwość dłuższej współpracy, bardzo na to liczymy. Wskazana w ogłoszeniu premia jest premią za pracę w Wielkanoc, tj. Wielki Piątek, Niedzielę i Poniedziałek Wielkanocny i jest wypłacana jednorazowo, z najbliższą wypłatą wynagrodzenia. Poza wspomnianą premią oferujemy także dodatki za pracę w Boże Narodzenie, Nowy Rok oraz wakacje, a także za polecenie. Dodatkową gratyfikacją jest udział w programie lojalnościowym, w którym zebrane punkty wymienić można na nagrody. Program umożliwia także korzystanie z darmowego kursu niemieckiego oraz szkoleń dla opiekunek/opiekunów. W razie dalszych pytań serdecznie zapraszamy do kontaktu z naszym działem rekrutacji (tel. 61 662 10 81). Pozdrawiamy
Gość~
30.08.2023 22:17
Są duże problemy z ubezpieczeniem zdrowotnym. Tygodniami czeka się na termin albo w ogóle się go nie otrzymuje. Usługi świadczone w ramach ubezpieczenia zdrowotnego są bardzo ubogie i jest problem z kontynuowaniem leczenia. Kolejny problem stanowi opieszałość firmy na pozostawianie przez opiekunki (usunięte przez administratora) na zleceniu oraz to, że nie wierzy się opiekunce tylko osobom trzecim. Jesteśmy (usunięte przez administratora) na ubezpieczeniu zdrowotnym. Zainteresujcie się tematem, bo jeśli coś się stanie to będą bardzo duże problemy , a firma umyje ręce...
05.02.2024 14:00
Szanowna Pani, bardzo nam przykro, że odczuwa Pani spadek jakości naszych usług :( gwarantujemy, że się staramy, choć nie możemy powiedzieć, że zawsze jesteśmy bez skazy. Zaznaczam, że opiekunki CareWork nie są zobowiązane do przyjęcia jakiegokolwiek proponowanego zlecenia, tym bardziej na ostatnią chwilę. Jeśli czuje się Pani do czegoś przymuszana, zapraszamy do oficjalnego zgłaszania takiego faktu przełożonemu, na pewno postaramy się wyjaśnić sytuację. Będziemy się starać, aby ponownie sprostać Pani oczekiwaniom! Pozdrawiamy serdecznie,
05.02.2024 14:03
Dzień dobry, opiekunki współpracujące z CareWork nie mają obowiązku przyjęcia proponowanego zlecenia i nie jest to obarczone konsekwencjami, każdy ma prawo decydować. Oczywiście zdarzają się sytuacje awaryjne, kiedy proponujemy komuś wyjazd w krótkim czasie, ale tutaj także obowiązku przyjęcia zlecenia nie ma. W razie dalszych pytań lub wątpliwości zapraszamy do kontaktu!
Irena
30.11.2023 13:43
W Firmie CareWork podjęłam pracę kilkanaście lat temu , potem przez kilka lat pauzowałam ze względów rodzinnych. Wiosną 2020 roku ponownie podjęłam pracę jako opiekun osób starszych w tej Firmie. Był czas że więcej czasu spędziłam za granicą niż w domu.. Mogę powiedzieć że od początku spodobało mi się ,że były informacje gdzie i .do kogo jedziesz nie martwisz się o transport. Po przybyciu na miejsce na 2-3 dzień dzwonił przedstawiciel Firmy z pytaniem czy wszystko w porządku. Pracowałam tak jak w danym czasie chciałam 3m-ce ( wtedy była taka norma) lub krócej . Po ponownym podjęciu współpracy w 2020r zmieniła się norma na 6 tyg.ale jeśli pracownik chce dłużej pracować nic nie stoi na przeszkodzie. Dalej jest kontakt Firma-Pracownik-Firma jest też tel alarmowy. Pracownik jest ubezpieczony a jadąc do pracy ma europejską kartę zdrowia. Wynagrodzenie zagwarantowane Umową. terminowo wpływa na konto. Jeśli miałabym coś dodać to aby opis o stanie podopiecznego który otrzymuje się wraz z umową był aktualizowany (np co kwarta ). Reasumując jeśli Ktoś lubi towarzystwo osoby starszej jest empatyczny ma powołanie do wykonywania takiej pracy to polecam CareWork .
30.11.2023 14:43
Pani Ireno! Bardzo dziękujemy za ciepłe słowa :) pozdrawiamy serdecznie!
30.11.2023 14:47
Dzień dobry, opiekunki i opiekunowie osób starszych współpracują z nami w dwóch modelach - na podstawie polskiej umowy zlecenia lub w ramach niemieckiej jednoosobowej działalności gospodarczej Gewerbe. Doświadczenie zdobyte w ramach opieki nad członkiem rodziny to bardzo dobre kwalifikacje to pracy w branży opiekuńczej, jednak w Niemczech najczęściej wymagana jest chociaż podstawowa znajomość tego języka. Oferty bez języka zdarzają się rzadko, niemniej jednak zapraszamy do kontaktu! Pozdrawiamy
opiekunka
27.11.2023 10:28
Chciałam powiedzieć ze firma Care Work jest jedna z najlepszych firm na rynku w tej chwili. Przede wszystkim rzetelną, wpływa ZUS i wszystko jest OK. Premie za święta, chyba najlepsze z wszystkich firm :)
Jedynie taka uwagę by co jakiś czas uaktualniać zdjęcie z papierach.Bo ostatnio przy zmianie dostałam ogromnego zaskoczenia bo zdjęcie odbiegało znacznie od rzeczywistości. I ja i rodzina myślałyśmy ze nastąpiła pomyłka. Bo Pani która przyjechała na zlecenie dała chyba zdjęcie sprzed kilkunastu lat do tyłu :)
27.11.2023 11:06
Bardzo dziękujemy! Serdecznie pozdrawiamy :)
04.09.2023 10:19
Czy CareWork24 Group Sp. z o.o. organizuje staże dla studentów?
04.09.2023 10:59
Dzień dobry, firma CareWork zajmuje się zatrudnianiem opiekunów osób starszych w Niemczech, niestety nie ma możliwości, aby tego typu pracę wykonywać w ramach stażu. Pozdrawiamy,
04.09.2023 12:17
Dzień dobry, oczywiście można :) współpracujemy z opiekunkami i opiekunami w oparciu o trzy modele: polską umowę zlecenie, współpracę z osobami posiadającymi polską jednoosobową działalność gospodarczą (b2b) oraz opiekunami zainteresowanymi założeniem niemieckiej działalności gospodarczej - Gewerbe. Nie mamy problemu ze zmianą formy współpracy, oczywiście nie w trakcie danego zlecenia, ale na kolejne czy dalsze już tak :). W razie pytań zapraszamy do kontaktu! Pozdrawiamy,
opiekannnn
17.08.2023 18:58
1. składki zus od średniej, zawsze wpływają!!!W prawdzie jeden za wyjazd ale tak jest w większości już firm
2.program lojalnościowy i premie, dość fajne
3.Oferty, wszystko zalezy od okresu, są tak zwane martwe miesiace, np.pażdziernik wtedy mniej ofert
4. Zarobki średnie , niestety jak zus to zawsze mniej na koncie
5. Koordynatorki , ogólnie miłe. Choć jedna wybitnie nieosiągalna:)
Ogólnie polecam
opiekannn
21.08.2023 14:39
Program lojalnościowy to zbieranie punktów i wymiana ich na nagrody rzeczowe: galanteria skórzana, walizki (bardzo dobrej jakości) rzeczy gospodarstwa domowego itd
Oprócz tego
Za pracę w każdy z trzech świątecznych dni – Wielki Piątek, Niedzielę i Poniedziałek Wielkanocny – otrzymasz 85 euro brutto premii;
Łącznie, za trzy dnia pracy, 255 euro brutto premii;
"Na rękę" otrzymasz więc aż 200 euro netto
Premia Wakacyjna
Decydując się na pracę w okresie wakacyjnym możesz zyskać nawet dodatkowe 250 euro netto.
Premię za pracę w Wigilię – 85 euro brutto;
Premię za pracę w pierwszy i drugi dzień Świąt Bożego Narodzenia – 85 euro brutto za każdy dzień;
Premię za pracę w Nowy Rok – 85 euro brutto.
Premia świąteczna w CareWork to łącznie aż 340 EUR brutto!
Zostaw merytoryczną opinię o CareWork24 Group Sp. z o.o.