Nie polecam, pseudo sprzedaz kto da więcej, klient zdecydowany chce kupić, a pośredniczka blokuje i czeka kto da wyższa kwotę. Pseudo umowę przesyła bez danych i gotówka do ręki, pierwszy raz spotykam się z taką prowizorka, nie wywiązuje się z umowy. Nie powierzybym swojej nieruchomosci do sprzedaży tej kobiecie.
Majewska.pl
24.04.2026 21:59
Szanowna Pani,
Zacznijmy od tego że wszystko co Pani napisała jest zupełnie przekłamane, ale w sumie dziękuję za tą opinię, ponieważ pokazuje ona mimo Pani intencji, że dbam o interesy swoich klientów.
Odpowiadając po kolei na zarzuty:
1. Nie blokuję sprzedaży, natomiast miałam umówione inne prezentacje już w chwili, kiedy Pani przyszła na prezentację, znacznie wcześniej zanim złożyła Pani ofertę.
2. Pani oferta nie była ceną ofertową - jedynie to mogłoby spowodować odwołanie kolejnych prezentacji, po podpisaniu rezerwacji lub umowy przedwstępnej.
3. Czekałam na oferty innych klientów, którzy oglądali wcześniej, już w chwili kiedy przyszła Pani na prezentację.
Co powinnam zrobić jako pośrednik Pani zdaniem? Odwołać wszystkie prezentacje w chwili kiedy przyszła Pani na prezentację i nie złożyła jeszcze oferty? Nie czekać na oferty innych klientów zanim Pani podjęła decyzję o zakupie?
Obowiązkiem pośrednika jest znaleźć nabywcę, mało tego, najlepszego nabywcę, to chyba oczywiste.
Na dodatek w poinformowałam Panią uczciwie wczoraj, że Pani oferta ostatecznie była najlepsza i w celu ochrony Pani zakupu, zaproponowałam rezerwację mieszkania, a Pani poprosiła o draft umowy. Oczywiście że wysłałam go bez danych, bo takie jest prawo i RODO.
Kwota na poczet rezerwacji może wpłynąć na konto właściciela, ale tego Pani nie chciała zrobić bez jego osobistego stawiennictwa, a właściciel mieszka daleko.
Do rezerwacji mieszkania mam pełnomocnictwo właściciela, a kwoty rezerwacji nie mogę przyjąć na moje osobiste konto, ponieważ było by to uznane za mój przychód i opodatkowane, a tymczasem pośrednik w tej sytuacji pełnię jedynie rolę "przechowalni", która zabezpiecza strony przed rozmyśleniem się.
Dodam też, że to nie jest pierwsze mieszkanie tego klienta które sprzedaję i ma on do mnie pełne zaufanie, oraz chce, abym załatwiła wszystko za niego (taka jest rola pośrednika).
Pani nie porozmawiała ze mną szczerze, nie próbowała Pani dojść do porozumienia, tylko po wysłaniu przeze mnie umowy z propozycją terminu rezerwacji odpowiedziała Pani, że ogląda inne oferty.
Nie jestem w stanie Pani pomóc, bo Pani od początku była nastawiona do mnie negatywnie, wręcz z brakiem szacunku. Nawet zanim pierwszy raz się spotkałyśmy twarzą w twarz, siedziała Pani na ławce tyłem do mnie i machała wołając zapraszam, nawet się nie odwracając. Nigdy z czymś takim się nie spotkałam.
Nie jestem w stanie wymyśleć co pośrednik miałby zrobić, aby Pani uznała że wykonuje prawidłowo swoją pracę.
Nina
21.03.2026 16:11
Orientujecie się gdzie będą zadawane oferty jeśli już będą kogoś szukać? Tamte opinie o dobrych zarobkach i rozwoju zachęcają . o ile to jeszcze aktualne 😅
KM
11.09.2023 13:25
Zakup mieszkania dzięki p. Ilonie to sama przyjemność.
Kontakt i profesjonalizm na najwyższym poziomie, wszystko przebiegło szybko i bez problemów.
Polecam współpracę z p. Iloną z całego serca
Kupiłem ostatnio piękne mieszkanie , z którego jesteśmy z żona bardzo zadowoleni, a to wszystko za sprawką Pani Ilonki Majewskiej , pełna profeska od samego początku do końca , dbałość o każdy szczegół, czuliśmy się bezpiecznie, i pewnie, ani na chwilę nie zostaliśmy sami z jakimkolwiek problemem. Bardzo pragniemy raz jeszcze podziękować, Oczywiście polecamy z czystym sumieniem "Biuro Nieruchomości Ilona Majewska" a nasza ocena w skali od 1 do 10 to oczywiście pełna dycha ( 10 )
09.11.2019 12:50
Jaka umowa obowiązuje w Majewska.pl podczas okresu próbnego?
Ilona
09.11.2019 13:29
Witam, obecnie nie prowadzimy rekrutacji.
Formy umowy zależą od stanowiska i sposobu oraz miejsca wykonywania zadań.
Ilona
09.11.2019 13:30
Witam, obecnie nie prowadzimy rekrutacji.
Formy umowy zależą od stanowiska i sposobu oraz miejsca wykonywania zadań.
Wieslawa Zak
20.10.2019 17:00
Zdecydowanie polecam wspolprace z panią Ilona Majewską . Transakcja przebiegła szybko i bezstresowo za najlepsza cenę do uzyskania, przy udziale dobrych specjalistów i z użyciem nowoczesnych narzędzi takich jak spacer virtualny marketing w internecie. Pani Ilona jest profesjonalistka, zawsze dyspozycyjna i rzeczowa.
Magda
28.03.2018 13:52
Pracuję w firmie Majewska.pl od grudnia 2017. Swoją przygodę z firmą Pani Ilony Majewskiej rozpoczęłam po nieudolnej współpracy z innym biurem nieruchomości, w której kontakt z klientem i podejście do niego znacznie różniło się od tego, który stosujemy w firmie Majewska Nieruchomości. Tutaj liczy się dla nas CZŁOWIEK. Działamy tak, aby każda ze stron, czy to Sprzedająca czy Kupująca była w pełni zadowolona. Typowe rekiny nieruchomości, dla których słowa empatia, szczerość i koleżeństwo nie są znane bardzo się zdziwią, że można dobrze zarabiać i pracować w cudownej atmosferze JEDNOCZEŚNIE !
Praca pośrednika jest tylko dla ambitnych - nie ma co ukrywać. Trzeba lubić ludzi i słuchać ich uważnie. Trzeba się w pełni zaangażować- nie pracujesz tu na etat, ale chcąc zarabiać musisz być w firmie, żyć nią i ciągle się uczyć od współpracowników! W zamian za to zyskujesz dobre zarobki prowizyjne, świetny sprzęt (MacBook, Iphone), jako jedyni na rynku Wirtualny Spacer dla KAŻDEGO klienta, nowoczesny system CRM stworzony TYLKO dla nas przez naszych informatyków, dzięki czemu jesteśmy najszybsi na rynku, bezpośredni i sprawny kontakt z szefostwem, które jest zaangażowane na 100% w pracę każdego członka zespołu!
Pracując tu, nie traktujesz tego miejsca jak "zło konieczne", do którego trzeba przychodzić, ale codzienne wyzwanie, podczas którego uczysz się czegoś nowego i zdobywasz doświadczenie.
Słowa, które kojarzą mi się z naszą firmą- INNOWACJA, INWESTYCJA, SZCZEROŚĆ, HUMOR, SZACUNEK! Mogę z czystym sercem nas polecić i zaprosić ! :)
Przemek
21.03.2018 17:45
Fajna firma - miłe szefostwo, przyjemna atmosfera i aż chce się pracować - szczerze polecam :)
Angie
14.09.2017 07:47
Z ręką na sercu mogę przyznać, że nigdzie do tej pory nie pracowało mi się lepiej. Otwarci i zawsze pomocni szefowie. Niesamowici współpracownicy. Motywujące zarobki i doskonały sprzęt. Ale najważniejszy jest szacunek do pracownika, słuchanie jego potrzeb i opinii. Mi osobiście zależało na rozwoju i ta firma pozwoliła mi rozwinąć skrzydła, nabrać pewności siebie i po prostu cieszyć się wykonywana praca. A to było najważniejsze - aby rano chciało się wstawać do pracy :) Jeśli ktoś jest leniuchem albo nie odnajduje się w "wolnym zawodzie" to faktycznie może narzekać :) bo na pewno nie będzie się tu nudził.
Marta
13.09.2017 20:32
Powiedzmy sobie jasno, branża nieruchomości nie jest dla wszystkich. Tu trzeba być otwartym na innych, być dobrym słuchaczem i mieć charyzmę. Przy tych cechach i z tą firmą, która daje szkolenie w pełnym zakresie - wiedzy o nieruchomościach i wewnętrznym systemie, firmy która dysponuje wysokiej jakości sprzętem i dobrą strategią można osiągnąć bardzo dużo. Jeśli jesteś doświadczonym pośrednikiem przy "narzędziach" tej firmy nie musisz się martwić czy zrealizujesz transakcję.
Jeśli masz kłopot, czegoś nie wiesz zawsze możesz zwrócić się do Szefowej lub Szefa. Generalnie trzeba chcieć pracować - jak wszędzie. Tu można uczestniczyć aktywnie w procesach i rozwoju firmy. Tu firmę tworzy zespół.
Terminowość wynagrodzeń. Panuje zasada: umowa to umowa i ma działać ona w obie strony, nie ma "pływania." Tu wszyscy pracują.
Dorota
13.09.2017 18:37
Wybierając pracodawcę kierowałam się dobrą opinią klientów i pozytywnym podejściem do pracowników. Mając duży staż w tym biurze mogę z całą pewnością polecić biuro nieruchomości Majewska.pl Jestem częścią zespołu, który wspólnie buduje firmę. Mądry pracodawca słucha pomysłów pracowników. Dla leni nie ma tu miejsca, stąd rekrutacje. Można wiele się nauczyć i sporo zarobić, ale to praca tylko dla ambitnych!!!
Doris
13.09.2017 18:18
Dziękuję, że jest takie biuro które troszczy się nie tylko o klientów, ale i pracowników. Najwyższa jakość szkoleń, profesjonalne podejście do sprzedaży i obsługi klientów, możliwość rozwoju oraz najlepszy sprzęt a także innowacyjne techniki ( panel klienta i wirtualny spacer)- to tylko podstawowe wartości, które wyróżniają to biuro na rynku nieruchomości. Licencja pośrednika zobowiązuje!
Eryk
13.09.2017 16:35
Jestem aktualnym pracownikiem biura Majewska i śmiało mogę powiedzieć, że lubię swoją pracę i jestem z niej zadowolony. Wynagrodzenie zawsze wpływa w terminie, wszyscy pracownicy są dla siebie pozytywni, kulturalni oraz pomocni. Potrzebne mi do pracy narzędzia są zapewnione a na moje wszelakie zapytania czy prośby kierowane do właścicieli otrzymuję szybkie i rzetelne odpowiedzi. Zdecydowanie polecam :)
Michał
13.09.2017 16:00
Pracuję dla biura Majewska.pl od dłuższego czasu i bez żadnych wątpliwości pracę tutaj mogę polecić każdemu. Atmosfera pomiędzy współpracownikami jest luźna, płaca bez zarzutu, a właściciele biura są profesjonalistami w każdym calu. Rotacja przez ostatnie parę miesięcy była (nie aż tak duża, jak o tym piszą powyżej), ale to było związane z dużymi zmianami w firmie, które moim zdaniem idą w bardzo dobrym kierunku.
Polecam!
15.08.2017 12:12
Nie_polecam
Przebieg rekrutacji
Wstępnie kontakt mailowy, później telefoniczny z miłą Panią. Następnie spotkanie w siedzibie w Gdyni-
wideokonferencja z właścicielami.
Pytania
Szeroko opisują co może dać firma i jak bardzo jest innowacyjna. Niewiele pytają o Ciebie. Bardziej zabiegają o Ciebie niż Ty o nich- warto przemyśleć dlaczego.
Na wstępie proponuję dopytać o warunki współpracy - podstawę, sposób opłacania składek zdrowotnych, warunki i terminy płatności oraz środki na transport. Myślę że wtedy mydlenie oczu wielkimi zarobkami straci całą magię.
Podstawą są ludzie, którzy SĄ a raczej BYWAJĄ tu na prawdę nieźli. Bywają- bo rotacja w firmie jest OGROMNA! ok. 10 osób w skali kilku ostatnich miesięcy (tj. 95%). I to w każdym dziale. Tak więc osoby które pisały pozytywne komentarze powyżej w tej firmie już w większości nie pracują. Za to z powodzeniem radzą sobie u konkurencji:) (usunięte przez administratora)
Reasumując - biuro ładne, narzędzia nowoczesne ale kompletny brak dbania o dobro pracownika.Zanim podejmiecie współpracę sprawdźcie umowę!
miki
16.02.2017 16:23
a co się takiego dzieje że taka żenada?
waldi
22.05.2016 11:00
a nie możesz coś więcej napisać @Daria ?? nie tylko o umowie, ale jak wygląda sprawa z czasem pracy, czy to taki "tradycyjny etat" czy można nowocześniej czyli nienormowany czas pracy??
Aleksandra
21.01.2016 13:08
Jestem agentem nieruchomości, pracuje w tej firmie od 6 miesięcy i szczerze polecam tego pracodawcę. Szefowa jest bardzo miłą i ciepłą osobą, która stawia na rozwój firmy i poszczególnych pracowników. Wysyła na interesujące nas szkolenia oraz organizuje szkolenia wewnątrz firmy. Największą wartością jest zgrany zespół oraz pozytywna- koleżeńska atmosfera w biurze, która mocno motywuje do pracy. Praca w biurze nieruchomości jest dla ludzi otwartych, którzy chcą i lubią pracować, a przy tym świetnie zarobić. W tej firmie jest to możliwe.
25.04.2016 11:17
Zgłoś swoją kandydaturę na [email protected]. Wszystko jest do ustalenia na rozmowie.
Dariusz
22.12.2015 16:30
Swoją współpracę z firmą zacząłem rok temu. To co na wstępie bardzo mnie zaskoczyło to obowiązek odbycia szkolenia wprowadzającego do pracy. Jako pośrednik z doświadczeniem początkowo wydawało mi się to zbędne, jednak jak się okazało szkolenie było prowadzone wielotorowo, osobiście przez właścicielkę firmy, która kładła duży nacisk na wytłumaczenie wszystkich (również znanych) zagadnień, dodatkowo skrupulatnie tłumaczyła zasady panujące w firmie i korzyści jakie można osiągnąć. Po kliku tygodniach pracy w firmie czułem się pełnoprawnym członkiem zespołu. Zespołu który w tej firmie jest wyjątkowo zgrany i chętny do współpracy. Atmosfera między pracownikami jest najlepiej to ujmując zdrowa i tak po ludzku normalna, a tak często tego brak w firmach :)
Pośrednicy, pracownicy biura, jak również właścicielka firmy dokładają wszelkich starań aby oferty były dopracowane i atrakcyjne dla klientów, których satysfakcja w naszej firmie jest na pierwszym miejscu. Czego najlepszym dowodem są zadowoleni klienci wracający do nas.
Oczywiście praca pośrednika jest często żmudna i frustrująca, jednak wkładając w nią zapał, cierpliwości i zaangażowanie daje ogromną satysfakcję i dobre zarobki. Dodatkowo w firmie udostępniane są wszelkie narzędzia do wykonywania pracy na najwyższym możliwym poziomie, laptop, telefon, dostęp do niezbędnych programów i wsparcia merytorycznego, nie zapominając o współpracy koleżeńskiej.
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Majewska.pl?
21.12.2015 12:59
hej, normalnie, wysłałam CV, potem wstępna rozmowa przez telefon, a potem już w biurze, test umiejętności, ale to po szkoleniu, okres próbny i jesteś :)
Artur
18.12.2015 12:25
Witam,pracuję w tej firmie od niedawna,ale uważam że właścicielka firmy Pani
(usunięte przez administratora) jest osobą bardzo pomocną,zawsze służy radą i stara się wpoić
swojemu zespołowi zasady działania,które powinny charakteryzować dobrych
agentów nieruchomości.Atmosfera w biurze jest bardzo dobra,zespół zgrany.
Reasumując,przychodzę do pracy z wielką przyjemnością.
także
18.12.2015 11:37
Pracuję w tej firmie od roku i poświadczam że pensje są wypłacane bez problemu i bez opóźnień. Atmosfera w biurze jest przyjazna, sprzyjająca pracy i w ogóle nie stresuje. Zespół jest świetny i bardzo zgrany, wiem bo sama też go budowałam. Osoby które narzekają i marudzą to te osoby którym się nie chce pracować.
Łukasz
17.12.2015 10:42
Jestem agentem nieruchomości w firmie MAJEWSKA.PL, mam 8-letnie doświadczenie w tej branży i poznałem działania i politykę wielu biur nieruchomości w Warszawie i obecnie w Trójmieście. Podjąłem współpracę z Panią Iloną Majewską i jestem bardzo zadowolony, mogę powiedzieć pozytywnie zaskoczony, że są jeszcze takie osoby które wkładają całe serce w to co robią, dbałość o najmniejsze detale, innowacyjność w tworzeniu nowych trendów w sprzedaży nieruchomości w promocję ofert i pokazywaniu technik sprzedaży. Największym dowodem jest zdziwienie i zadowolenie klientów którzy stracili wiarę w uczciwość, pracowitość, rzetelność firm w obrocie nieruchomościami. Praca pośrednika jest bardzo trudna, ciężka a czasem dołująca, każdy kto popracował w tej branży doskonale wie o czym tutaj piszę - ci wszyscy co potrafią tylko krytykować i narzekać powinni poszukać ciepłej posady na etacie. Praca pośrednika ds. nieruchomości jest swoistym wyzwaniem dla osób, które nie boją się sprostać trudom współczesnego świata biznesu, dużych pieniędzy i codziennej adrenaliny :)
MAJEWSKA.PL już niedługo podbije rynek nieruchomości, mogę się założyć.
Zostaw merytoryczną opinię o Majewska.pl
Nie przegap nowości o Majewska.pl!
Majewska.pl
Gdynia
NIP: 6491480431
Poniżej przeczytasz opinie obecnych oraz byłych pracowników o firmie Majewska.pl. Zobaczysz tutaj te...