Opinie o Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacji w Kielcach Sp. z o.o. w Kielce

1.7/5
Na podstawie 33 ocen.

Poniżej zobaczysz opinie byłych oraz aktualnych pracowników o firmie Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacji w Kielcach Sp. z o.o.. Przeczytasz tutaj również opinie kandydatów do pracy w firmie Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacji w Kielcach Sp. z o.o. o przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej.

Branże: Prace wykończeniowe i remontowe

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacji w Kielcach Sp. z o.o. w Kielce

Kamil Nowy wpis

Kierowca nie patrzy w lusterka skoro nie widzi, ze 2 osoby biegna w jego strone a zamyka drzwi przed nimi, autobus nr 34 o godzinie 22:02 na przystanku Ul.Warszawska os. Szydłówek. w strone Pileckiego. Prosze go wywalic z pracy skoro pracuje dla miasta a nie umie zaczekac 5 sekund dla obwateli miasta aby wsiedli do pojazdu

sylwia Nowy wpis

Czy jako mechanik-pilot mąż będzie wyposażony w odpowiednie narzędzia do pracy? To jednak ważne bo w poprzedniej firmie było krucho o dobry sprzęt...

Rudy Nowy wpis

Dla kierowcy-mechanika pogotowia technicznego umożliwiają wyrobienie kursu kat.D? Nie mam go a chciałbym się zatrudnić.

Emi Nowy wpis

Cześć, widziałem w ogłoszeniu dla kierowcy na necie ze do wynagrodzenia można sobie doliczyć delegacje. na jakie wysyłają?

Jakie zadania lub pytania rekrutacyjne otrzymałeś od rekrutera w firmie Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacji w Kielcach Sp. z o.o. na stanowisko KIEROWCA AUTOBUSU? Czy były zgodne z wymaganiami wskazanymi w ogłoszeniu? Kiedy otrzymałeś odpowiedź zwrotną?
Michał

W ofercie dla kierowcy autobusu, nie ma nic wspomniane o zmianach, jak to wygląda w praktyce codziennie 8godzin od pon do pt?

@Michał

Tak. Jeździsz od 8 do 16. Weekend wolny

aleksandra

Na stronie piszą ze szukają dwóch mechaników ale nie ma w ogóle szczegółów odnośnie warunków. widełki ktoś kojarzy? partner moze bedzie aplikowal

Nowykierowca

Witam szukam pracy jako kierowca autobusu.Zrobiłem prawko i chciałby zatrudnić się w MPK Kielce. Brak doświadczenia. Czy są szanse na zatrudnienie? I gdzie wysłać cv bo ofert pracy nie mogę znaleźć na internecie

Lolka

Spotkałam ogłoszenie dla kierowcy autobusu i piszą o umowie na czas określony. Ile ona trwa i na czas nieokreślony również jest szansa? Chciałam zmienić branżę i ciekawi mnie to po prostu :)

Aga

O co chodzi,czy w sytuacji kiedy wracam późno z drugiej strefy 11ztm chce kupić bilet a automat wyrzuca monety ,nie ma możliwości płacenia karta idę do kierowcy z odliczona gotówką a on rozkłada ręce i mówi,ze nie ma biletów...hmm...czy mam wysiąść i iść 30km na piechotę?Czy jednak jechać na gapę...ale to nie z mojej winy ...

Mila

Opisujecie wynagrodzenie, a mnie interesuje na ten moment atmosfera w pracy. Partner pracował na taxówce i narzekał. Zastanawia się czy aplikować na kierowcę autobusu. Jak tu w ogóle wygladają relacje z przełożonymi?

@Mila

W MPK pracuje kilkuset pracowników, jeden trafi się sympatyczny, drugi - (usunięte przez administratora)jak to w pracy. Poza tym, bierzesz autobus i jedziesz, wiele kontaktu ze współpracownikami to tam nie ma. Z pasażerami jest różnie, czasami trafi się jakiś pijany, czy sfrustrowany. Ogólnie praca byłaby okej gdyby czas przejazdu był prawidłowo ustalony, a niestety na niektórych liniach nie jest, co rodzi opóźnienia, nerwy u pasażerów, a tym samym stres u kierowcy.

Masakra kierowca 47 nie sympatyczny nie reaguje na kilka nie przycisku stop. Nie polecam.

Ed

Dobry wieczór, dzisiejsza sytuacja , która miała miejsce nie jest mi obojętna. Poprosiłam kierowcę, aby zaczekal na pasazera, który szedł po woli aby zaczekał , a kierowca odpowiedział do mnie, że jeżeli nie wezmę nogi z wejściea,to mi ją przytnie. Szczerze, to aż mnie zaskoczyło, bo jak można mieć takie podejście, to jest zaledwie minutę czekania. Zaskoczyło mnie to bardzo, bo jak można się tak zachowywać, może to być osoba z niepełnosprawnością albo osoba która zaniemogła chwilowo. Jest to linia nr 2, autobus boczny nr 388 kurs o godzinie 22.40. Nigdy nie spotkałam się z takim chamstwem kierowcy.

Wir
@Ed

Autobusy mają rozkład jazdy. Jeśli każdy by czekał na tych, którzy idą w kierunku autobusu, są spóźnieni rozbijają cały harmonogram odjazdów. Jeśli niedomaga lub jest niepełnosprawny niech wyjdzie na przystanek pół godziny wcześniej lub zadzwoni po taksówkę. Nie jeżdżę od dawna autobusami ale widzę, że pasażerowie chcą decydować o tym jak ma działać transport miejski.

rozu1234573

To jest porażka. Nigdy nie jeździłam taką fatalną komunikacje. Brak słów. NIKOMU NIE POLECAM NIKOMU. Busy z MPK np: 208,201 itp żyją własnym życiem. Rozkłady na stronie internetowej, na przystankach czy takie jak podaje pan pod numerem 412014110 (numer MPK)- wszystkie inne i niepoprawne. Żeby nawet pracownicy nie wiedzieli kiedy bus ma przyjechać i na jaki przystanek. SKANDAL Zero informacji

Na jakie wsparcie w Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacji w Kielcach Sp. z o.o. mogą liczyć kobiety w ciąży? Czy przestrzegane są ich prawa wynikające z Kodeksu pracy?

Pasażer

Witam serdecznie Nie pozdrawiam tych autobusiarzy z (usunięte przez administratora)ztm Kielce szczególnie z linii nr 18 bo już drugi raz w ciągu miesiąca jakiś grzecznie mówiąc (usunięte przez administratora)kierowca przyjechał parę minut za wcześnie przez co niektóre osoby w tym ja nie zdążyły dojść na przystanek przed przyjazdem autobusu tym samym nie zdążając do szkoły. Liczę na poprawę albo zmianę kierowcy na tej linii a dla tego kierowcy życzę znalezienia nowej pracy w której przynajmniej tam będzie punktualny.

Jak w Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacji w Kielcach Sp. z o.o. wyglądają możliwości ewentualnego awansu na wyższe stanowiska?

Witam. Jest tu obecny jakiś kierowca MPK w Kielcach, któremu można by zadac kilka pytan odnośnie pracy ?

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacji w Kielcach Sp. z o.o.?

robert

Likwidujecie linie , a z drugiej strony nie wpuszczacie np. linii 46 na OS.DALNIĄ (PUSCHA),a jak bezpośrednio teraz dostać się na Piaski jak zabraliście nr 23. Ponadto , jeśli to mają być przesiadki, to dlaczego autobusy nie przyjeżdżają na czas? Dlaczego w Kielcach , brakuje bus pasów, i miasto nic z tym nie robi?Dlaczego też bilet dobowy jest procentowo droższy niż poprzednio? Tym wszystkim zachęcacie ludzi do korzystania z autobusów Komunikacji Miejskiej? Co na to włodarze Kielc , i zarząd MPK? Dlaczego nie możecie się dogadać?GDZIE TE ZIELONE KIELCE PANIE PREZYDENCIE?Widać je w godzinach szczytu- stojące dymiące samochody...ŻAL....

Kamil
@robert

MPK jest tylko przewoźnikiem, czyli posiada autobusy, zatrudnia kierowców i jeździ na zlecenie ZTM, jest to inna firma nie związana z MPK. Zarząd transportu miejskiego układa siatkę połączeń oraz rozkłady jazdy, także oni zabierają linie lub dodają, nic MPK do tego, każą tak jeździć to jeżdżą, dadzą inny rozkład będą jeździć z tym innym, skargi dotyczące tras, linii lub godzin odjazdów proszę kierować bezpośrednio do ZTM Kielce. Pozdrawiam.

Milka90

Rzadko pisze opinie ;) Jednak bardzo miłe jestem zaskoczona . Pan kierowca autobusu poczekaj na mnie chwilkę, aż do biegnę ;) nr autobusu 31 ( nr kierowcy 034?) 6.44;) dn.05.05.2023 r. Bardzo dziękuje ;)

Zostaw merytoryczną opinię o Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacji w Kielcach Sp. z o.o. - Kielce

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacji w Kielcach Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacji w Kielcach Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 16.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacji w Kielcach Sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 7, z czego 0 to opinie pozytywne, 5 to opinie negatywne, a 2 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacji w Kielcach Sp. z o.o.
  • Jagiellońska 92
    25-734 Kielce
  • NIP: 9591976908 REGON: 365359965 KRS: 0000636293
gemius

Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 sierpnia do 31 sierpnia 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.

Ranking Użytkownicy
(real users)