Solventoir

• Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o Solventoir Sp. z o.o.

Opinie o Solventoir Wrocław

Nie przegap nowości o Solventoir Sp. z o.o.!

Jakub

20.09.2022 11:39

Polecam współpracę z nimi. Są skuteczni w tym co robią!
    Robert

15.09.2022 08:43

Solidna firma. Szybko rozwiązali mój problem trudnych do ściągnięcia długów.
    Adrian81

14.09.2022 09:28

Skorzystałam z usług tej firmy i mogę polecić. Gdyby nie ich pomoc w windykacji długów, pewnie już nie miałabym firmy.
    Emilia

26.08.2022 15:02

Działają sprawnie i z pełnym zaangażowaniem. Pomogli mi odzyskać pieniądze od dłużnika w miesiąc, a wcześniej na własną rękę nie udało mi się to przez około pół roku. Naprawdę zasługują na pozostawienie pozytywnej opinii :)
    Nikodem

23.08.2022 15:46

Zdecydowanie polecam współpracę z Solventoir w przypadku trudnych do ściągnięcia długów!!!

11.08.2022 10:57

Jakie godziny pracy obowiązują w Solventoir Sp. z o.o.?

17.08.2022 10:05

Witaj, Przychodzimy elastycznie od 07:30 do 08:00 i wychodzimy po 8 h ... i ani minutki później ;) Szanujemy balans między pracą, a domem - ostatnie nadgodziny były przy przeprowadzce 3 lata temu, ale to z nadzwyczajnych przyczyn :) Przyślij CV i sprawdź na rozmowie o pracę, jak się pracuje u nas - jesteśmy otwarci i zapraszamy w trakcie rekrutacji do zapoznania się z Firmą. Pozdrawiamy, Zarząd
    Natan

18.07.2022 14:40

Profesjonalne podejście do klienta, skuteczność w odzyskiwaniu długów.
    Grzesiek M.

15.07.2022 09:17

Nie boją się trudnych do odzyskania długów. Zdecydowanie polecam!

15.07.2022 09:38

Panie Grzegorzu, Rzeczywiście było ciężko i trochę dłużej niż się najpierw wydawało, ale daliśmy radę i cieszymy się, że mogliśmy Panu pomóc :)
    Kuba

12.07.2022 09:27

Szybko i sprawnie działająca firma. Można na nich polegać przy sprzedaży długów.
    Kamila

06.07.2022 10:50

Czy prowadzicie Państwo obecnie jakieś procesy rekrutacyjne? Gdzie znajdę ogłoszenia o pracę?
    Kamila

11.07.2022 15:12

A stanowisko windykatora?

12.07.2022 08:57

W tym zakresie szeregi naszej falangi są uzupełnione na dziś najlepszymi z najlepszych :)
    Agnieszka

06.07.2022 15:11

Mam dobre doświadczenia ze współpracy z Solventoir. Byłam już na skraju załamania w związku z długami których na własną rękę nie mogłam zwindykować, zgłoszenie się tu o pomoc było dobrym pomysłem.
    Aron

05.07.2022 15:18

Sprzedaż długu była najlepszą metodą na jego pozbycie się. Solventoir bardzo mi pomógł!
    Jakub

10.06.2022 15:34

Zleciłem im windykację długu, szybko odzyskali moje pieniądze. Na pewno jeszcze skorzystam, jeśli w przyszłości będę mieć podobny problem.
    amadeusz

09.06.2022 14:10

Solidna firma!

07.04.2022 15:07

Czy Solventoir Sp. z o.o. oferuje wszystkim swoim pracownikom umowę o pracę, czy jednak należy spodziewać się umowy zlecenia?

25.05.2022 14:56

Witam, Poza kwiatem młodzieży studenckiej na stanowiskach asystenckich, pozostałe osoby zatrudnione są w oparciu o umowy o pracę. Chwalimy sobie taką formułę, bo zapewnia nam stabilność zatrudnienia zarówno dla naszych Pracowników, jak i dla nas :) Pozdrawiamy pytającego i całą naszą załogę :) Zarząd

26.12.2021 11:07

Czy w Solventoir Sp. z o.o. możliwa jest praca na podstawie B2B?

17.01.2022 14:47

Hej, Na zasadach B2B współpracujemy zasadniczo tylko z zewnętrznymi firmami, jak np. kancelarie prawne lub inne podmioty wspierające nas w procesie windykacji. Jeśli świadczysz usługi "kompatybilne" z naszymi to wyślij info na @: [email protected] a przyjrzymy się możliwościom podjęcia współpracy :) Pozdrawiamy, Zarząd

17.11.2020 09:28

Jakie godziny pracy przyjęte są w firmie Solventoir Sp. z o.o.?

22.01.2021 09:15

Hej, Przychodzimy między 07:30, a 08:00 i pracujemy maksymalnie do 16:00 pilnując skrupulatnie by nie przekroczyć 8 godzin w myśl zasady, iż równowaga czasowa między życiem prywatnym, a "pracowym" to podstawa :) Te poranne "elastyczne" pół godzinki jest po to by uniknąć stresu związanego ze spóźnieniami :) Wyślij do nas swoje CV i wpadnij na rozmowę, a dowiesz się więcej o tym, jak ciekawie ten czas spędzamy ! :) Pozdrawiamy, Zarzad

17.01.2020 18:41

Czy rozmowa rekrutacyjna w Solventoir Sp. z o.o. odbywa się również w języku angielskim?

18.01.2020 10:57

Witaj, Jeszcze taka okazja się nie zdarzyła, a to z tego powodu, iż brak jest takich wymagań rekrutacyjnych po naszej stronie - pracujemy w głównej mierze w środowisku rodzimego biznesu i choć w ograniczonym zakresie znajomość języka angielskiego bywa przydatna, to na zasadzie wyjątku, od reguły :) Natomiast, liczymy na to, że w przyszłości wraz z rozwojem zakresu międzynarodowej działalności spółki, czy to w postaci klientów, czy dłużników, może pojawić się taka potrzeba. Tak, czy siak, zapraszamy do przesłania CV - na rozmowie jakoś się dogadamy ;) Pozdrawiamy, Zespół Solventoir
    Zainteresowany

20.10.2019 18:06

Na jakie wynagrodzenie może liczyć pracownik windykacji telefonicznej z kilkuletnim doświadczeniem w branży? Jakie są widełki premiowe?

23.10.2019 21:15

Witaj, To zależy :) od doświadczenia - zwłaszcza od tego, czy miałeś do czynienia z windykacją B2B oraz stopnia dotychczasowych doświadczeń zawodowych. Liczy się wiedza branżowa, ale i prawna, biznesowa. Wynagrodzenie zależy też od przebiegu dotychczasowych doświadczeń zawodowych, referencji, umiejętności oraz predyspozycji do niełatwego zawodu windykatora :) W praktyce istotnym składnikiem wynagrodzenia jest premia zależna od stopnia realizacji celów, choć i wynagrodzenie podstawowe też kształtowane jest w trakcie rozwoju w firmie przez pryzmat indywidualnych osiągnięć. Zapewniamy, że wynagrodzenia są konkurencyjne na wymagającym, wrocławskim rynku, ale zawsze warto wysłać CV, a spotkawszy się - porozmawiać ! Pozdrawiamy, Zespół Solventoir

07.10.2019 11:25

Co jaki okres czasu w Solventoir Sp. z o.o. można ubiegać się o podwyżkę?

09.10.2019 07:02

Hej, Bywa różnie i nie ma sztywnych zasad, choć właśnie staramy się wprowadzić obyczaj łączenia po zakończonym roku kalendarzowym oceny pracowniczej z rozmową o możliwości zwiększenia wynagrodzenia. Tak by z jednej strony podsumować rok i ocenić możliwości finansowe firmy, z drugiej strony ocenić poziom rozwoju i efektywności oraz jakości pracy danej osoby przez ten rok i odpowiedzieć sobie i pracownikowi na pytanie o możliwość uzyskania podwyżki, a w przypadku pozytywnej odpowiedzi o jej skalę. W przypadku zmiany stanowiska lub znacznego zakresu zadań, albo awansu w trakcie roku również zwykle wiążemy to ze zmianą wynagrodzenia (dla przykładu ostatnio były takie dwa przypadki w dziale prawnym). Jest to zatem wypadkowa kilku zmiennych stąd tak trudno o regułę, ale staramy się nadążać, a nawet przewyższać trendy rynkowe :) Pozdrawiamy i zachęcamy do wysyłki CV, wtedy łatwiej przekonać się w praktyce ;)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Solventoir?

Kontakt - Solventoir Sp. z o.o.

Zwycięska 20A/302 53-149 Wrocław

Branża główna: Pośrednictwo finansowe

asdfg

06.09.2019 18:08

czy ktos moglby wypowiedziec sie jak wyglada praca na windykacji ? widelki placowe, przelozeni itd?

02.10.2019 08:18

Hej, drogi "porażony" - cieszymy się, że napisałeś, w sumie niewiele wnosi Twoja opinia i trudno nam się z nią zgodzić, bo forum jest właśnie po to by pokazywać firmę i to co się w niej dzieje nawet jeśli komuś z bliżej nieznanych przyczyn to wadzi, ale przeczytaliśmy Twoją opinię z uwagą i cóż dodać ... cieszymy się z każdego czytelnika naszego forum :)
    Pati

02.10.2019 20:45

A ja dodam, ze mi pracuje najlepiej pod słońcem cohc, firma spoko, kasa zawsze na czas, benefity wyzsze niz znajomi w innych firmach maja, a ludzie naprawde spoko, pomaga kazdy dkazdemu wiec naprawde dobrze sie pracuje. przeprowadzke jakos przezyjemy, bedzie nowoczesnie, to jedno co obecnie do bani, to stare biuro - w poniemieckiej willi, co niestety widac. plany do wyrobienia, premia sie zgadza :)
    Honorata

21.01.2019 14:48

Na oficjalnej stronie internetowej firmy Solventoir natrafiłam na referencje firmy, w których chwalona jest ona za szybkie rozwiązywanie problemów, zaangażowanie oraz wysokie kompetencje jej pracowników. Czy taka opinia wynika z tego, że firma zapewnia swoim pracownikom rozwój kwalifikacji poprzez szkolenia lub kursy?
    Hunter

11.03.2019 15:47

Hej, W dziale handlowym są konkursy i można wygrać np. Dzika sprzedaży za którego dostaje się punkty w systemie benefitowym do wydania na wiele różnych atrakcji :)

11.09.2019 21:23

Hej, A na dowód tego zdjęcie owego Dzika - upolowanie go to extra 100 punktów benefitowo-kafeteryjnych - już nie raz i nie dwa ustrzelonych przez naszych dzielnych łowców :) Miłego polowania ! Pozdrawiamy,
    karolina

31.08.2019 10:34

Firma bardzo w porządku, jeżeli chodzi o odzyskiwanie długu. Pomagaja odzyskać pieniądze, które dana osoba jest im winna. Mi np klient zalegał z 3 niezapłaconymi fakturami. na dość duże sumy cierpliwa byłam długo. Na szczęście dzięki tej kancelarii dostałam to co mi się należało.
    Tomasz

26.08.2019 19:37

Szkoda ze się przenosicie na Zwycięska - bardzo mało skomunikowana cześć Wrocławia...,
    Tomasz

27.08.2019 11:37

Czy pracodawca oferuje benefity ? I jak pracuje dział windykacji ?

29.08.2019 07:53

Oczywiście ! Każdy otrzymuje co miesiąc od 100 do 170 punktów kafeteryjnych (1 pkt = 1 zł) na wykorzystanie na przeróżne benefity w systemie MyBenefit (od biletów do kina, teatru, koncerty po baseny, wyjazdy turystyczne, sklepy on-line typu Empik czy dziesiątki innych, a także Luxmed czy Multisport). Punkty mozesz sobie odkładać na większe zakupy, a możesz wydawać jak chcesz. Dodatkowo system daje extra rabaty od standardowych cen. Zaletą systemu jest jego pełna elastyczność: wybierasz sobie sam co chcesz, a nie korzystasz na siłę z tego co dostałeś, bo "szkoda żeby przepadło" ;) Zapraszamy do poznania tych benefitów ! :)
    Monika

21.08.2019 12:15

Również miałam styczność z tą firmą jako klient. Trafiłam tutaj po prostu szukając pomocy w odzyskaniu pieniędzy. Podjęłam współpracę z klientem, wykonałam usługę, wystawiłam fakturę. Z początku klient sie wymigiwał aż w końcu kontakt sie urwał. Myślał, że sprawa rozejdzie sie po kościach ale ja tego tak nie zostawiłam. I zwróciłam się do tej firmy. Odzyskałam pieniądze, te które mi się należały.
    berti

30.07.2019 16:57

Podoba mi się to, w jaki sposób działa firma. Przejmują całą sprawę i dyskretnie odzyskują pieniądze od klienta. Mają doświadczenie. Nie jest to firma, która nie wie, jak zadziałać. Polecam.
    kasia

18.07.2019 19:42

To ja sie wypowiem z perspektywy klienta. Bardzo dobrze przeprowadzona procedura odzyskiwania pieniędzy , Bardzo dibry kontakt, widać, ze pracują tutaj ludzie mający doświadczenie.
    Amadeusz

30.05.2019 20:49

zdecydowanie polecam, fajni ludzie tu pracują, warunki finansowe dobre, można się tu rozwijać
    Nikka

17.05.2019 21:59

Firma spoko, pracowalam, było OK, mam tam jeszcze bratnie dusze, ktore pozdro !
    Daria

25.01.2019 10:14

czy radcowie mogą pracować w ramach home office? Dziękuje za odp

25.01.2019 10:42

Jak najbardziej, choć w częściowym zakresie zależnym od zadań. Niewątpliwie "grubsze sprawy" nawet lepiej by mogli sobie obmyślać i pisać w zaciszu domowego ogniska :) Pozdrawiamy, Zespół Solventoir
    Daria

25.01.2019 09:44

Dzień dobry! Czy w firmie jest możliwość pracy w ramach home office?

25.01.2019 09:51

Witaj, Owszem jest taka możliwość, choć nie na każdym stanowisku i w ograniczonym zakresie. Natomiast chętnie idziemy na rękę osobom chcącym poomijać wrocławskie korki, jeśli ich praca wymaga skupienia i samodzielności, a o to najłatwiej w domu :) Złóż proszę aplikację i podkreśl w niej, iż na tym Ci zależy :) Pozdrawiamy, Zespół Solventoir
    Ola

17.10.2018 08:19

Czy rekrutacja do marketingu (specjalista ds. marketingu) jest jeszcze aktualna ? czy są jakieś szczególne oczekiwania od kandydata ?
    Agnieszka

17.10.2018 14:48

Witam Pani Olu, Dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą pracy ale z przykrością musimy poinformować, iż rekrutacja na to stanowisko zakończyła się w tym tygodniu. Życzymy powodzenia w poszukiwaniu pracy oraz zachęcamy Panią do wzięcia udziału w pozostałych procesach rekrutacyjnych w naszej firmie na inne stanowiska.
    Drawski

11.10.2018 20:42

Polecam ! Bbardzo wiele się nauczyłem pracując w Solve. Pierwsze kroki w windykacji stawiałem w tej firmie, gdy liczyła dopiero parę osób. Przeszedłem razem z nią wiele zmian i choć już w niej nie pracuję i czasem były lepsze, a czasem gorsze chwile, to nigdy nie zapomnę, jak wiele udało mi się w niej osiągnąć i nauczyć. Dzięki tej nauce obecnie jest mi dużo łatwiej współprowadzić własny biznes. Pozdrawiam całą obecną ekipę i kiedyś wpadnę na najlepszą kawkę w mieście, jak to ktoś napisał ;)
    Piotr P.

11.10.2018 19:40

Polecam skutecznie zadzialali na naszego dluznika, szybko odsyzkane pieniadze .
    Karo

11.07.2018 07:29

Firma wydawała się bardzo w porządku.Szkoda tylko ze po rozmowie kwalifikacyjnej, brak maila z informacją o wyniku rekrutacji.Oczywiście osoba prowadząca rekrutację, zapewniała że bez względu na wynik, zawsze dzwoni lub pisze.

03.10.2018 20:22

Hej, Fajnie, że o tym piszesz, bo nie tylko myślimy, ale i działamy ... z duchem czasu :). W tym roku wynagrodzenia w firmie wzrosły powyżej średniego wzrostu rynkowego. Natomiast masz racje o tyle, że pewnie jeszcze wiele da się zrobić i jak tylko wspólnymi siłami damy z siebie wszystko, to się uda :) Pewnie, że nie każdy ma cierpliwości na tyle by czekać, aż rok na kolejną podwyżkę nasza ex-koleżanko ;) ale ci, którzy planują swoją karierę długoterminowo to wiedzą, że czas jest podstawowym składnikiem sukcesu :) Pozdrowienia od zespołu i wpadnij na najlepszą kawę w mieście ... Zespół Solve
    DKas

04.10.2018 15:49

Strzał...i pudło :) doszły mnie słuchy o komentarzu. Niestety wyprowadzam z błędu. Widocznie ruch gracza był świadomy i prawie... udany :-) Solve zawsze będę wspominać i w dalszym ciągu dobrze Wam życzę mnóstwa sukcesów! Ahoj przygodo!
    Kasia

03.06.2018 12:46

Witam, Byłam na rozmowie o pracę. I choć mnie nie przyjęli (odpowiedź dostałam e-mailem po tygodniu dopiero) to bardzo dobrze wspominam, stąd moja opinia :). Kkonkretnych pytań sporo, ale wszystko na luzie. Widać, że firma przyjazna, atmosfera na oko bardzo spokojna ina pewno "dress code" gdzieś zgubili ;)
    Danusia

03.07.2018 11:48

Hej, może trafiłaś na "fit-piątek". W ten dzień ubieramy się na sportowo i na luzie:)
    Zainteresowany

08.05.2018 18:55

Czy sama rekrutacja jest trudna do przejścia?
    Aga

09.05.2018 12:47

Hej. :) Rekrutacja odbywa się w biurze z managerem działu. Najpierw jest rozmowa, później często krótki test. Dużo czasu na uzupełnienie, więc nie ma się co martwić. Co do pytań to głównie o doświadczenie z poprzednich stanowisk pracy oraz z wiedzy z zakresu zadań na rekrutowanym stanowisku. Występuje także „dzień otwarty”, jako drugi etap rekrutacji. Trwa on ok. 2-3 h, w trakcie którego można zobaczyć gdzie i z kim będzie się pracować. Sama rozmowa poprowadzona w przyjaznej atmosferze, więc polecam próbować :)
    Gregor

07.04.2018 13:07

Czy możecie podpowiedzieć jaka jest atmosfera w firmie? Czy warto aplikować?
    anonymous

10.04.2018 21:44

Atmosfera jest naprawdę dobra. Pracy sporo, ale w 8h się musisz zmieścić. przełożeni na poziomie. Przyjść i pogadać zawsze warto. rekrutacja obejmuje też "dzień otwarty", to sobie sam ocenisz czy warto się angażować.

13.04.2018 09:12

Witam, Dokładnie tak. Prześlij proszę swoje CV na adres: [email protected] , zaprosimy Cię na rozmowę, a po Niej jeśli będzie z obu stron chęć kontynuowania rozmów, to zaprosimy Cię na wspomniany wyżej "Dzień otwarty" w trakcie którego można zapoznać się z miejscem pracy, współpracownikami i poczuć atmosferę jaka panuje w firmie :) Serdecznie zapraszamy, Zespół Solventoir
    Remiks

24.02.2018 15:44

Słyszałem, ze firma ma opinię bardzo dobrego pracodawcy. Czy aktualnie prowadza jakąś rekrutację?
    anonymous

27.02.2018 07:45

Pewnie, zerknij sobie na stronkę, a może coś Ci w oko wpadnie: http://solventoir.pl/kariera-2/
    Karolina

26.01.2018 11:42

Dzięki Solventoir odzyskałam pieniądze za niezapłacone faktury . Pomogli mi odzyskać pieniądze ,które mi się należały . ;)

Zostaw merytoryczną opinię o Solventoir Sp. z o.o.