Solventoir

• Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o Solventoir Sp. z o.o.

Opinie o Solventoir Wrocław

Nie przegap nowości o Solventoir Sp. z o.o.!

20.11.2025 13:08

Solventoir ma 20 lat. Świętowaliśmy tak, jak pracujemy – z ludźmi :-)

20 lat w biznesie to naprawdę dużo. W tym czasie jedne firmy pojawiają się na rynku, inne znikają, a tylko nieliczne potrafią wytrwać, rozwijać się i budować swoją markę krok po kroku. Solventoir właśnie świętuje taki moment. 20 lat pracy z przedsiębiorcami, którzy oczekują konkretów, spokoju i uczciwego podejścia do spraw trudnych, bo związanych z płatnościami.

Dwadzieścia lat na rynku to coś więcej niż kolejna pozycja w kalendarzu. To wspieranie przedsiębiorców w trudnych dla nich momentach. W tym czasie Solventoir przeprowadził 8 tysięcy spraw postępowań i pomógł odzyskać ponad 320 milionów złotych. Te liczby robią wrażenie, choć i tak stanowią tylko część większej historii.

Prawdziwa opowieść o Solventoir zaczyna się od ludzi, którzy codziennie pracują dla naszych Klientów. Dlatego ten wyjazd nie miał być zwykłą firmową uroczystością. Chodziło o coś więcej. O czas dla zespołu. O spotkanie poza biurem i złapanie oddechu. Plan był prosty. Odpocząć, pobyć razem bez telefonów oraz spraw, które zwykle zostają z tyłu głowy - nawet po pracy.

Integrację zaczęliśmy od zabawy tematycznie związanej z tym, czym się zajmuje Solventroir. Jak zawsze, chodziło o pieniądze ;-) . Gra terenowa „Na wagę złota” okazała się nie tylko grą dla zasady, ale postawiła przez wybranymi drużynami konkretne zadania, wymagała sporo ruchu, trochę adrenaliny, dużo śmiechu i momentów, kiedy naprawdę trzeba było współpracować. Zespół w trybie terenowym a nie biurowym to wdzięczny obiekt do obserwacji, bo okazał się spontaniczny i stanowczy w dążeniu do celu, ale ciągle na luzie.

Dopiero wieczorem przyszła kolej na galę. Nieco bardziej oficjalną i uroczystą, ale spokojniejszą, z przemówieniami, wspomnieniami i kilkoma chwilami refleksji. Wiele osób zaczynało pracę w różnych okresach, każdy ma swoje własne doświadczenia, ale wszystkich łączyła świadomość, że te 20 lat to nie jest zbieg okoliczności. To efekt pracy ludzi, którzy potrafili ciągnąć firmę do góry nawet wtedy, gdy na rynku robiło się naprawdę pod górę.

Przez te wszystkie lata pomagaliśmy osobom, które stale dźwigają ciężar prowadzenia własnej firmy. A przecież wystarczy jedna przeterminowana faktura i cały plan pracy zaczyna się sypać. Opóźnia kolejne decyzje bądź blokuje ważne zobowiązania. I właśnie w takich momentach wchodziliśmy my. Po to, żeby uporządkować sprawę, odzyskać pieniądze i pozwolić firmie wrócić do normalnego trybu.

Polski rynek i sposób myślenia przedsiębiorców o windykacji bardzo zmieniły się przez dwie dekady. Coraz więcej firm traktuje windykację po prostu jako element prowadzenia biznesu i praktyczne wsparcie, a nie jako coś, o czym się głośno nie mówi.

Jesteśmy wdzięczni Klientom, którzy są z nami od 20 lat. Dziękujemy również uczestnikom wyjazdu i całemu zespołowi Solventoir za codzienny wkład w rozwój firmy. 20 lat minęło, a teraz czas na kolejne. Idziemy dalej konsekwentnie i ze spokojem.
    Zdjęcie 0
    Zdjęcie 1
    Zdjęcie 2
    Zdjęcie 3
    Zdjęcie 4
    Zdjęcie 5

21.07.2025 09:00

Dzięki za miły wpis Panie RB - pozdrowienia od AB dla Mistrza Windykacji "polubownej" :-)
    karolina

31.08.2019 10:34

Firma bardzo w porządku, jeżeli chodzi o odzyskiwanie długu. Pomagaja odzyskać pieniądze, które dana osoba jest im winna. Mi np klient zalegał z 3 niezapłaconymi fakturami. na dość duże sumy cierpliwa byłam długo. Na szczęście dzięki tej kancelarii dostałam to co mi się należało.
    Drawski

11.10.2018 20:42

Polecam ! Bbardzo wiele się nauczyłem pracując w Solve. Pierwsze kroki w windykacji stawiałem w tej firmie, gdy liczyła dopiero parę osób. Przeszedłem razem z nią wiele zmian i choć już w niej nie pracuję i czasem były lepsze, a czasem gorsze chwile, to nigdy nie zapomnę, jak wiele udało mi się w niej osiągnąć i nauczyć. Dzięki tej nauce obecnie jest mi dużo łatwiej współprowadzić własny biznes. Pozdrawiam całą obecną ekipę i kiedyś wpadnę na najlepszą kawkę w mieście, jak to ktoś napisał ;)

Andrzej

13.06.2025 13:14

Dzień dobry. Jak w tej firmie wyglądają pensje?

16.06.2025 08:17

Dzień dobry, Zależy to od wielu czynników w tym od stanowiska, czasu pracy, a na części stanowisk, jak np. windykacyjnych, czy handlowych, od osiąganych wyników. Na dziś poszukujemy do pracy osób na stanowisko doradcy klienta oraz specjalisty ds. wsparcia sprzedaży. Jeśli masz kompetencje, wyślij CV na adres [email protected] i jeśli spotkamy się na rozmowie, to dowiesz się więcej nt. wynagrodzeń i innych warunków pracy. Pozdrawiamy, Zespół Solventoir

30.12.2024 08:15

Wszystkiego Solvego z Okazji Świąt i Nowego Roku ! :-)

Dla Naszych Pracowników, Współpracowników i Kontrahentów

serdeczne życzenia od zarządu.
    News image

15.11.2024 10:14

Mili Państwo,

Z okazji realizacji tzw. Big Deal’a w branży motoryzacyjnej na podstawie umowy ściągniętej przez jednego, takiego Motocyklistę ;-) – dziś świętujemy sukces ! J

Z tego względu, zapraszamy wszystkich do zamawiania pizzy w https://www.pizzeriapi.pl/#menu
    News image
    Kajetan

27.02.2024 11:51

Polecam Solventoir sp. z o.o. za profesjonalnaobsługę naszej sprawy. Dług ściagniety z firmy z Gdańska. Rzetelnie i szybko. Serdeczne podziękowania za współpracę.
    MM

19.12.2023 15:05

Dziękuję za skuteczną windykację trzech dłużników. Wszystko w porządku i na czas.

19.11.2023 13:49

To w umowie dla aktywnej oferty dla SPECJALISTY DS. WSPARCIA SPRZEDAŻY umowa przedstawiona jest jako zlecenie. Zastanawiam się czy przy owocnej współpracy istnieje możliwość żeby dostać umowę o pracę? Wymagania co do spełnienia kryteriów dla premii miesięcznych są realne do wyrobienia? Ile można wziąć dodatkowo?

15.12.2023 08:32

Hej, Przy owocnej współpracy na tym stanowisku jest możliwość awansu na stanowisko samodzielne z umową o pracę włącznie. Cele są osiągalne, a premie sięgają od kilkuset do kilku tysięcy złotych na wyższym stanowisku związanym z samodzielną sprzedażą. Proces awansu jest kilkuetapowy i zawsze wiąże się z większą samodzielnością oraz wyższymi premiami więc zapraszamy do kandydowania :) Pozdrawiamy, SOLVENTOIR
    Ola

14.12.2023 21:05

Polecam skup faktur w firmie !
    AP

13.11.2023 12:31

Dzięki Solventor odzyskaliśmy fakturę za ponad 50 tys. od niesolidnego klienta. Można korzystać.
    Mark

08.11.2023 12:54

Firma godna polecenia w sprawach z dłużnikami. Polecam.

10.10.2023 22:58

Mam pytanie co do pracy jako specjalistka ds. e-marketingu, w ogłoszeniu proponują dwie umowy i różne zarobki. Między tymi widełkami na UoP a na B2B jest ok 2 tysiące różnicy, ale czy opłaca się wybierać B2B faktycznie? Bo to chyba opłaty trzeba samemu zrobić? Chciałbym wiedzieć, czy to nie jest tak, że wychodzi na jedno.

11.10.2023 07:51

Hej, Tak, generalnie wychodzi na jedno :) z różnych, najczęściej podatkowych względów jednak dla wielu specjalistów bardziej opłacalnym jest opcja B2B. Zwłaszcza, jak już ją przerabiali. Zapraszamy do rekrutacji ! Pozdrawiamy, Solventoir
    Michał

22.09.2023 10:07

Współpraca bardzo dobra, choc czasem czekałęm na dokeumnty pare dni, to OK.
    Dry

27.08.2023 10:47

Dzień Dobry. Pragniemy polecić windykację Solventoir. Skutecznie ściągnęli z dłużnika z Warszawy ponad 100 tys. dla nas

31.07.2023 11:43

Witam. Ja w sprawie oferty pracy, dostępnej na stronie firmy. Pracy dla specjalisty ds. wsparcia sprzedaży. Dysponuję doświadczeniem w obsłudze usług B2B, jak to wymieniono wśród oczekiwań. Ale co ze statusem studenta. Jest mile widziane, czy niezbędne? I kiedy oferowaną umowę zlecenie zamienić można na umowę o pracę u Państwa?

01.08.2023 08:40

Witaj N-ko, Mile widziane, bo ma wpływ na wysokość podatków :) Umowa o pracę też wchodzi, oprócz studentów inni tak są zatrudniani więc ślij śmiało CV, jeśli będzie OK, to z przyjemnością się spotkamy z Tobą by pogadać :) Solventoir

21.08.2023 08:51

Tak, studenci z reguły pracują na umowie zleceniu, chyba że są to bardziej seniorzy niż studenci, a studia to dodatek do ich bogatego doświadczenia zawodowego ;) W razie zainteresowania daną kandydaturą odpowiedź jest z reguły nie później niż w 3-4 dni :) Solventoir
    Magda

14.08.2023 18:27

Polecam firmę Solventoir za skuteczną windykację faktur. Obym nie musiała znowu ich angażować, ale jak się zdarzy nowy problem, to wiem gdzie trafić :)
    Marzena

21.07.2023 15:47

Trochę długo, ale w końcu do stałęm zapłatę, przez sąd i komornika.
    Laura

16.07.2023 17:16

Ja z kolei znalazłam na stronie ogłoszenie dla radcy prawnego i myślę czy aplikować. Od początku samodzielnie prowadzi się wszystkie sprawy czy jest jakiś okres wdrożeniowy z pomocą innych? Ile dni można umówić się na pracę zdalną?

17.07.2023 09:17

Witaj Lauro, Jest i okres wdrożenia i wsparcie innych osób bardziej zaawansowanych w procesach :) Generalnie - po okresie wdrożenia - współpraca z profesjonalnymi pełnomocnikami opiera się na zasadach dość swobodnych i w znacznej mierze odbywa się zdalnie. Wyślij CV, jeśli będzie OK to się skontaktujemy i będzie mogła się przekonać ;-) Solventoir
    Witcher

15.07.2023 12:04

Dzięki firmie odzyskałem całą fakturę w 2 tygodnie. Polecam.
    Edmund

30.06.2023 15:20

Szanowni Państwo, polecam współracę z Solventoir przy odzyskaniu płatności od nierzetelnego klienta, który wymyślał wszystko by nie zapłacić, a potem nawet po wyroku unikał płątnosci, ale na końcu zapłacić wszystko co do grosza.
    AP

19.06.2023 15:10

Firma godna polecenia do trudnych przypadków, odzyskane pieniądze po 5 latach od faktury.
    Weronika

29.04.2023 11:45

Jakiś czas temu poszukiwali kogoś jako Pracownik ds. wsparcia Działu Handlowego. I minęło trochę czasu od tej oferty i napisali widełki 4210 - 5640 zł brutto. Ale czy z powodu inflacji firma podniosła tę kasę startową na tym stanowisku? Jaka jest pensja obecnie?

18.05.2023 08:24

Hej, Na chwilę obecną poszukujemy specjalistów ds. wsparcia sprzedaży - tutaj znajdziesz ogłoszenie: https://solventoir.pl/praca/ . Aplikuj, jeśli Cię to stanowisko interesuje, bo może i dla nas Twoja kandydatura będzie OK :)

14.06.2023 15:48

Witaj Aleksandro, Zasadniczo, odpowiadamy na oferty interesujących nas kandydatów, ale pisz śmiało, że zależy Ci na odpowiedzi, to osoba zajmująca się weryfikacją kandydatów na pewno Ci jej udzieli : Zawsze też udzielamy odpowiedzi po przeprowadzonej rekrutacji, niezależnie od jej wyniku. Jeśli chodzi o stanowisko do którego się odniosłaś, to tak, masz rację - preferujemy osoby ze statusem ucznia lub studenta, tak jak w jego treści. Pozdrawiamy, Solventoir

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Solventoir?

Kontakt - Solventoir Sp. z o.o.

Zwycięska 20A/302 53-149 Wrocław

Branża główna: Pośrednictwo finansowe

Mariusz

14.06.2023 15:20

Pomocna obsługa. Odzyskali dług od mojego klienta. Polecam
    Witek

15.05.2023 17:02

Polecam ta windyakcje dla inncyh, jak sami nie damy rady.
    Mateusz

08.05.2023 10:27

Dziękuje za pomoc z dłużnikiem
    Danuta

04.01.2023 13:56

Są zaangażowani i działają sprawnie. Pieniądze odzyskali bardzo szybko.
    Jolanta

02.01.2023 17:30

Odzyskali moje pieniądze na drodze polubownej windykacji. Jestem bardzo zadowolona z tej współpracy.
    Mariusz

29.12.2022 17:38

Działają szybko i skutecznie. Jeśli któryś z moich klientów długo nie chce opłacić FV, zgłaszam się do Solventoir i sprawa jest załatwiana polubownie, a ja szybko odzyskuję pieniądze.
    Izka

22.12.2022 23:18

Indywidualne podejście, profesjonalizm i skuteczność. Zawsze można na nich liczyć.
    Olaf

21.12.2022 11:26

Skuteczni w polubownej windykacji. Polecam!
    Agata

12.12.2022 14:13

Dla nich nie ma chyba długów niemożliwych w odzyskaniu ;) jestem im ogromnie wdzięczna za otrzymaną pomoc i serdecznie polecam każdemu, kto zastanawia się, czy skorzystać z ich usług.
    Natan

05.12.2022 08:08

Skorzystałem ze skupu długu i dzięki temu odzyskałem pieniądze, a Solventoir zajął się dłużnikiem. Godni polecenia!
    Nina

21.11.2022 09:35

Pełen profesjonalizm. Przeprowadzili polubowną windykację mojego dłużnika. Pieniądze mam już na koncie!

30.11.2022 14:21

Pani Danuto, Pozwolimy sobie odpowiedzieć za Panią Ninę :) Na etapie polubownym sprawa zawsze "przypisana" jest do jednej osoby, dzięki czemu windykator lepiej zna sprawę i łatwiej mu ją przekuć na pieniądze. Prosimy spróbować i zlecić nam sprawę, a przekona się Pani, że to działa ! :) Pozdrawiamy, Solventoir

29.11.2022 15:08

Solidna firma. Pomogli mi już dwukrotnie w odzyskaniu pieniędzy z nieopłaconych faktur.
    Robert

24.11.2022 10:34

Mogę liczyć na ich pomoc za każdym razem, gdy trafię na nieuczciwego kontrahenta, który nie pali się do płacenia FV.

27.10.2022 09:56

Pomogli w windykacji nieopłaconych przez kontrahenta FV. Sam na pewno tak szybko nie odzyskałbym pieniędzy.
    tymon

24.10.2022 10:13

Polecam jeśli szukacie firmy, która w sposób polubowny ale i skuteczny przeprowadzi windykację w Waszym imieniu. Korzystałem już dwukrotnie i w obu przypadkach pełen sukces.
    CzarekM.

20.10.2022 11:57

Są zaangażowani w sprawy swoich klientów i doprowadzają je do końca. Ich duże doświadczenie sprawia, że dla mnie każda windykacja moich dłużników kończy się pozytywnie.
    Filip

17.10.2022 10:00

Profesjonaliści. Bardzo pomogli mi przy windykacji należności.
    Emil

13.10.2022 11:03

Fajni, pomocni ludzie z ogromem wiedzy i empatii. Przeprowadzili profesjonalną windykację, dzięki której szybko odzyskałem pieniądze.
    Jakub

20.09.2022 11:39

Polecam współpracę z nimi. Są skuteczni w tym co robią!
    Robert

15.09.2022 08:43

Solidna firma. Szybko rozwiązali mój problem trudnych do ściągnięcia długów.

Zostaw merytoryczną opinię o Solventoir Sp. z o.o.