Karol11.04.2015 21:30
netmomentum jest bardzo uczciwą firmą, której można zaufać. Hojne szefostwo, które NAPRAWDĘ ma gest. Zasady stoją u nich wyżej, niż pieniądze, co zdarza się naprawdę bardzo rzadko. Dbają o to, żeby pracownicy dostawali godziwe wynagrodzenie oraz najlepsze warunki z możliwych, żeby nie powiedzieć, że luksusowe. Bardzo szanują swoich pracowników oraz ich wysiłek, dają im do zrozumienia, że wszyscy razem współpracują, a nie że ci pracują dla nich. Przesympatyczni ludzie z całego świata i miła atmosfera sprawia, że praca w netmomentum staje się przyjemnym doświadczeniem, a nie przykrym obowiązkiem. Jest to firma godna polecenia.
Paradoksalnie gubi ich to, że bardzo pochopnie oceniają ludzi, przez co tracą swoich najlepszych pracowników. Byłem również w szoku, przeczytawszy, że HR Manager wykłada na uczelni, pomimo tego, że ma trudności z adekwatnym wybrnięciem z prostych sytuacji interpersonalnych mających miejsce w pracy. Większość osób przychodzących na szkolenie nie będzie miało nigdy możliwości wykazania się — dostają werdykt już na szkoleniu albo kilka dni po nim. Pracownik siłą rzeczy nie jest w stanie niczego się nauczyć, bo zostaje skreślony zanim jeszcze zostanie poinformowany o tym, co robi źle. Słowem: zero przepływu informacji pomiędzy pracownikiem, a pracodawcą. Nie dostaje się tam drugiej szansy. Za byle jaką głupotę można wylecieć z pracy. Taka filozofia nie motywuje, a zniechęca do dalszej współpracy.