DB Schenker-Magazyn Logistyczny

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 13 ocen.

DB Schenker-Magazyn Logistyczny
2 13 6 1

Opinie o DB Schenker-Magazyn Logistyczny

Swieźak ce

Bylem tam jeden dzien najnizsza krajowa reszta pod stolem mnie nie interesowala.Ale to nie bylo najgorsze duzy pospiech i balagan przy zaladunku auta.Trzeba bardzo uwazac aby cie elektryczny wozek widlowy nie staranowal.Zreszta nawet dali kartke na scianach ze w zwiazku z duza iloscia wypadkow prosimy o ostroznosc.Rampa z prl-u mozna doslownie ogluchnąć przejezdzajac paleciakiem po niej.Pewnie polowa kierowców półgluchych chodzi.Naprawde odradzam.Atmosfera tez niewolnicza.Kierowca dostaje 3tys oczywiście najnizsza +????

Patrycja

@Tragedia Z jakiego konkretnie powodu masz taką, a nie inną opinię na temat pracy w firmie DB Schenker? Dobrze by było, gdybyś podał konkretne powody, aby inni użytkownicy mieli więcej informacji na ten temat. Byłabym Ci wdzięczna za bardziej szczegółową wypowiedź.

Tragedia

Praca tragiczna nie polecam nikomu bardzo marne grosze 2000 zł podwyżka nie wiadomo kiedy.

Patrycja

Zachęcam osoby zainteresowane pracą w firmie DB Schenker-Magazyn Logistyczny do odwiedzin strony internetowej tego pracodawcy: https://www.dbschenker.com/pl-pl/ poprzez zakładkę kariera macie możliwość zapoznać się z aktualnymi rekrutacjami. @dobrysamarytanin, dziękujemy za Twój wpis w temacie firmy DB Schenker-Magazyn Logistyczny, chętnie dowiemy się od Ciebie więcej informacji dotyczących pracy w tej firmie, może posiadasz wiadomości dotyczące atmosfery pracy? W swoim komentarzu wspominasz o planach nowych zatrudnień, czyżby firma otrzymała w ostatnim czasie duże zlecenia? Zapraszam Cię do udzielenia nam odpowiedzi, Twój drugi komentarz w tym wątku będzie bardzo pomocny dla innych!

Gutek

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

@dobrysamarytanin

w DB Schenker ale tym zwyklym magazynie przy Fordońskiej 266 podbno maja sie zwiekszysc w niedlugim okresie bodajze max miesiac. Jak bede cos wiedziec wiece to dam znac

Patrycja

@pppfff, Uważasz, że brygadziści w firmie DB Schenker-Magazyn Logistyczny mają zbyt niską stawkę? Zachęcam Cię do kolejnej wypowiedzi w tym wątku. Zapraszam także inne osoby do pisania najnowszych wieści w temacie firmy DB Schenker-Magazyn Logistyczny, chętnie dowiemy się informacji o poziomie płac oraz obecnym rozwoju tej firmy.

Administrator

Czy od czasu dodania ostatniej opinii o DB Schenker-Magazyn Logistyczny coś się w niej zmieniło?

................................

Najlepszy jest ten koles z brodą co wchodzi brygadziscie w dupe po same migdałki ! pewnie sie od niego nauczyl bo tak samo brygadzista wchodzi w dupe szefowej ! z drugiej strony jak słysze ze tego goscia nazywamy brygadzistą to mnie az trzęsie ! bo taka osoba powinna miec swoje zdanie , a ten gosc to jaja chyba w domu zostawia lub ich nigdy nie posiadał !

pppfff
@................................ 16.05.2015 11:09

haha tak czytam i doszedlem do momentu ze brygadzista powinien miec swoje zdanie :D dobrze trafione + za to :D i masz racje sa brygadzisci którzy w (usunięte przez administratora) wchodzą i nic sie nie odzywają siedzą cicho bo swoją stawkę mają ale jaką ? 200zl wieksza netto od zwyklego pracownika :D

Patrycja

@Dix@Mroczny Rycerzchętnie dowiemy się, co konkretnie sprawia, że jesteście zadowoleni z pracy w DB Schenker-Magazyn Logistyczny. Na jakie warunki zatrudnienia mogą liczyć obecnie pracownicy? Jak wygląda Wasz typowy dzień pracy? Takie dodatkowe informacje będą cenne dla osób, które na wątek ten trafiły szukając opinii o swoim potencjalnym miejscu pracy.

Mroczny Rycerz

Polecam bardzo , atmosfera bardzo miła , idzie się ze wszystkimi dogadać , jestem bardzo zadowolony z pracy tam (Fordońska 266) :)

Dix

Polecam :D

Zainteresowany

Siema jak wyglada tam praca na magazynie na petersona? Opinie nie zaciekawe dajecie warto tam zaczynac??

m
@Zainteresowany 17.03.2017 19:32

pracuje tam na lini od stycznia jak dla mnie praca pozytywna a magazynierzy nie narzekają.

Ja

Za długo tam pracowalem . Nigdy tam nie wroce . Pracuje jeszcze tam E.S ? Czy juz ja ktos podał o mobbing psychiczny ? Ona lubi ponizac ludzi zwlaszcza przy wszystkich .

Jess

Wiesz co, ja zawsze się zastanaiam czy lepej jest właśnie na akord czy w jakiś inny sposób, trudno powiedzieć chyba, zwłaszcza, że no wiadomo stawki zawsze są inne, generalnie to chyba zależy czy się lubimy lenić, czy jesteśmy sprawni i szybcy i się opłaca

....

mam pytanie jakie macie opinie o pracy na akord w schenkerze ? jakie zarobki ?

anonim

(usunięte przez administratora)

eXAnonim

W Bdg dążą do eksploatacji tylko wózków elektrycznych ale jeszcze tam ze 4 gazówki jeżdżą (łącznie 15 wózków na magazynie) także na wymianę butli świstek musi być obowiązkowo. Co do tych wymagań i giganta to nie przesadzaj to jest praca na magazynie a nie w siedzibie Google :P PS. Schenker nie ma ani 1 swojego samochodu czy wózka wszystko jest wynajem/leasing. Cały ich transport opiera się na podwykonawcach jedyne co jest ich to magazyny ale to też nie wszystkie. Także śmiało aplikuj, mówię ci że cudów na kiju na pewno nie będą wymagać, w sporej ilości oddziałów są braki kadrowe.

anonim

(usunięte przez administratora)

eXAnonim

Chcą z doświadczeniem minimum 3-mce ale ze względu na spory brak ludzi do pracy biorą też bez doświadczenia i patrzą czy szybko się oswajasz czy raczej nic z tego nie będzie. Z tego co wiem to nie maja niewiadomo jakich wymagań ludzie po zawodówce też tam pracują, najważniejsze to papier na wózki z wymiana butli i chęć do pracy.

eXAnonim

Na magazynie zwyklym schenkera (nie mylic z logistycznym) w Bydgoszczy (Fordonska 266) to swiezak ktory przychodzi bez doswiadczenia ma 2200brutto, zatrudniony przez agencje, po przepracowaniu tam ilus miesiecy zazwyczaj sie dostaje umowe u prace juz przez schenkera. Jak macie pytania to pisac postaram sie odpisac.

Aga
@eXAnonim 15.05.2016 15:35

na jakie wynagrodzenie dyspozytor z kilkuletnim doświadczeniem może tam liczyć ?

roberto

to panowie ile konkretnie moze zarobic magazynier w bydgoskim shenkerze ? po okresie próbnym oczywiscie

Piero

Szkoda gadać. Chyba jeden z najgorszych zakładów pracy w Bydgoszczy. Nie potrafią się porozumieć z pracownikiem. Sypią notatki służbowe za byle co, tak aby w razie czego poniżyć pracownika w oczach przełożonych w Warszawie. Szefowa traktuje zakład jak własny, tnie wszystkie koszty, aby wykazać jak najwjększe zyski. Żadnej imprezy nie potrafi zorganizować mimo, że może zadysponować pieniądze na ten cel. Nawet czubka własnego nosa nie widzi, a co dopiero potrzeby pracownika.

Dzban

Popieram Słoika!!!!!!!!Jeżeli chcesz pracować tzn.....streczować, blindować, robić wszystko inne niż jeździć wózkiem widłowym - zapraszamy. Oczywiście jeżeli będzie dużo zgłoszeń... proponuje osobą kandydującym zakupić wózek widłowy elektryczny.... logistyczny nie posiada ich wiele...

Słoik

Jako firma DB Schenker jest na plus ale niestety o Logistycznym nie dam dobrego słowa powiedzieć. Najprościej mówiąc syf i ubóstwo. Pracownik ma prawo tylko do pracy za niewielką pensję, jego zdanie według zasad Firmy powinno się liczyć ale tak nie jest niestety. Nie będę powielał wypowiedzi poprzedników. Miejsca pracy się zwalniają więc zapraszam zainteresowanych, którzy chcą przeżyć coś w stylu "Survival School". Jest naprawdę niezła jazda.

żenada

DUPA TO SIE PALI NA MAGAZYNIE !! jAKIS CZAS TEMU BYLO BADANIE WSTRZĄSÓW PODCZAS JAZDY WÓZKIEM WIDŁOWYM ! ---- GDZIE SĄ TE WYNIKI O KTORE PROSILI MAGAZYNIERZY ?????????????? TERAZ GDY KIEROWNICTWO DOWIEDZIALO SIE O NASZYCH WPISACH ROBIONO BADANIE NA NOWO ! ROBIL TO NOWO ZATRUDNIONY PRACOWNIK KTORY DOSTAL INSTRUKTARZ OD BRYGADZISTY ZE MA JECHAC JAK NAJWOLNIEJ I OMIJAC JAK NAJWIECEJ DZIUR W POSADZCE ! NAGLE BADALI ŚWIATLO NA MAGAZYNIE CZY JEST DOBRE ! WIDAĆ NIKT TU NIE PISZE BAJEK TYLKO SAMĄ PRAWDE SKORO SIE TAK PRZESTRASZYLY ! ZA KAZDYM RAZEM POWTARZAŁY ZE NIKOGO NA SILE W TEJ PRACY NIE TRZYMAJĄ A ROBIĄ PO ZŁOSCI JAK DZIEWCZYNKI Z PIASKOWNICY ! LUDZIE PORZUCAJĄ PRACE BO NIE IDZIE SIE DOGADAĆ Z SZEFOWĄ , kOORDYNATORKA TAK SAMO FAŁSZYWA JAK SZEFOWA ! POWRACAJĄC DO OSWIETLENIA MAGAZYNU . JAK MOZNA DOPUSCIC DO SYTUACJI ZE SCIĄGAJĄC TOWAR Z REGALU , KARETKA WOZKA WIDLOWEGO HACZY O OSWIETLENIE NARAŻAJĄC PRACOWNIKA NA NIEBEZPIECZENSTWO ! OGOLNIE PANOWIE CHYBA CZAS ZROBIC ZEBRANIE I NAPISAC PISMO DO OSÓB NAJWYZSZYCH W WARSZAWIE ORAZ ZGŁOSIC TO DO PAŃSTWOWEJ INSPEKCJI PRACY BO TAK DALEJ NIE POWINNO BYC !

Pan Ktoś

więc tak w 90% zgadzam się z opiniami tutaj. Szefowa nieumiejętnie prowadzi magazyn , wogóle nie nadaje się na to stanowisko. Nie umie zarządzać ludzmi, traktuje nierówno pracowników, jeżeli jesteś kapusiem to masz dobrze . Tak motywuje do pracy ze nowo zatrudniony pracownik dostaje 100 zł mniej niż pracownicy którzy pracują kilka lat i robiąc wszystko w magazynie .Dzięki takim metodom normali pracownicy odejdą i zostawią ten syf , a zostaną najlepszy na świecie brygadzista i jego zastępca najlepsi w lizaniu dupy. Pozdro dla normalych kiedyś wszyscy odejdziemy!!!

dupa

A Ty Marianek to tylko podpuszczać potrafisz tak samo jak w pracy a sam dupy nie ruszysz zeby cos zmienić !

Marianek
@dupa 11.05.2015 21:57

Jeśli o mnie chodzi to zajmuję się między innymi obroną osób poszkodowanych w sprawach sądowych dotyczących mobbingu pracowniczego. Nigdy w życiu bym nie podjął pracy w magazynie, ponieważ to nie odpowiedni na moje wykształcenie pułap wynagrodzenia. Z tego co się orientuję to na bydgoskim rynku pracy przedział pensji wynosi od 1500 do 2200 netto w ośmio godzinnym wymiarze czasu pracy. Sądząc po opiniach to w takiej atmosferze nie zgodziłbym się podjąć pracy u Was nawet za podwójną wysokość średniej bydgoskiej stawki. Pozdrawiam dzielnych obrońców kadry kierowniczej a ta ksywka to chyba od lizania tylnej części ciała komu trzeba by otrzymać większą premię, lub stanowisko. Majac tak piękny Nick na pewno masz już ogromne doświadczenie w tej kwestii. A tak na marginesie ile można zarobić w Magazynie Logistycznym na stanowisku pracownika magazynu. Może ktoś w końcu coś konkretniejszego napisze.

dupa
@Marianek 12.05.2015 23:01

DUPA nie koniecznie jest odnosnią tego co napisaleś ! a jesli jestes tak naprawde osobą zajmującą się osobami poszkodowanymi to myśle ze mozemy pogadac jesli jestes w stanie pomóc !

Marianek
@dupa 13.05.2015 23:05

Tobie (usunięte przez administratora)to już chyba nic i nikt nie pomoże skoro nawet nie wiesz, po której stronie jesteś. Widać, że jesteś (usunięte przez administratora)bo czekasz, aż rozwiązanie przyjdzie do Ciebie zamiast udać się do właściwej osoby lub organizacji. Niestety przez GoWork nie jestem w stanie Tobie pomóc w inny sposób niż naprowadzenie i wskazanie możliwych rozwiązań.

kot uliczny

Ale pompa z tej firmy ! hahaha Moze nie tyle z firmy ,co z SZEFA MAGAZYNU LOGISTYCZNEGO ! Ogólnie powinna sie tym Warszawa zająć ! Ona nie powinna tam być szefem ! tak samo jej koleżanka nie powinna być koordynatorem ! Wszystko robią pod siebie ! Tam to tylko PIP nasłać !!!!!!!!

Marianek
@kot uliczny 08.05.2015 19:16

Zrobiliście już coś w tym temacie, czy zamierzacie tak dalej narzekać. Takie wpisy niczego nie zmienią, gdyby ktoś nie umiał szukać oto namiary: Okręgowy Inspektorat Pracy w Bydgoszczy Od poniedziałku do piątku w godz. 8.00 - 15.00 osobiście: Plac Piastowski 4a 85-012 Bydgoszcz parter, pokoje 7 i 8 telefonicznie: w godz. 8.00 - 12.00 801 002 004 (infolinia) dla połączeń z sieci stacjonarnych 52 561 11 04 dla połączeń z sieci komórkowych Mobbing powinien być zwalczany, ponieważ może prowadzić do poważnych zaburzeń zdrowotnych u narażonego na niego pracownika. Zabija poczucie własnej wartości. Nie pozwólcie aby tacy ludzie zajmowali stanowiska kierownicze. Zakładając sprawę prawdopodobnie Szefowa będzie miała zakaz sprawowania funkcji zarządzającej personelem dożywotnio, bo tak kończy się większość spraw. Uwierzcie w siebie bo mając świadków i jakiekolwiek dowody macie duże szanse na wygraną. Powodzenia.

kot uliczny
@Marianek 08.05.2015 20:51

Takie wpisy bardzo duzo dadzą ! Ludzie nie bedą chcieli i nie chcą tam juz pracować !

kurier

Tam jest taka atmosfera ze do ludzi jezdzi POGOTOWIE RATUNKOWE bo ich SZEFOWA wykancza ! a tabletki na uspokojenie to tam juz chyba kazdy bierze !

tytus
@kurier 24.04.2015 21:55

dopiero sie wszystko wylewa bo kazdy ma dość !!!!!!!!!!!!!!!

Marianek

Skoro jest tak źle to dlaczego nikt z Głównej Siedziby (bo rozumiem, że Logistyczny to jedna z jednostek podległych Zarządowi bodajże w Warszawie) jeszcze z tym nic nie zrobił. Proponuję opisać sytuację i wysłać do osoby będącej przełożonym Waszej Szefowej, a jeśli to nie pomoże to nawet wyżej. Jest to przypadek nie wymagający raczej drogi służbowej korespondencji. Można, zgłosić do PIP brak odpowiedniego oświetlenia i inne uchybienia, może pomóc, ale myślę, że w tak dużej Firmie raczej powinni się zmieścić choćby w minimalnych przewidzianych normami wartościach. Spróbujcie się zgrać wszyscy razem a zobaczycie, że "KUPIE SIŁA", lub w Zespole, jak ktoś woli. Pozdrawiam. Piszcie o efektach.

popuś

Ja tam bym sie nawet nie zatrudnił wiem bo znam tam wiekszosc ludzi i wszyscy szukają pracy ! ale zeby nikomu nie przyszlo do glowy ze tyle czasu tam pracują a nic nie znalezli ! podobno zaczelo sie to jakies 2 lata temu jak zmienili SZEFOWĄ ! mysleli ze sie poprawi w stosunku do pracownikow ale z czasem stwierdzili ze sama sobie nie radzi i odbija sie to na pracownikach ! a z tego co slyszałem to brygadziste zrobila ze swojego chłopaka z ktorym wczesniej mieszkała !

Zostaw opinię o DB Schenker-Magazyn Logistyczny - Bydgoszcz

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DB Schenker-Magazyn Logistyczny