Traditional Polish Style Sp. z o.o.

Olkusz

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 8 ocen.

Traditional Polish Style Sp. z o.o.
1 8 6 1

Opinie o Traditional Polish Style Sp. z o.o.

artrur

prezesie gdzie Nasze pieniądze????????????? wrzesień minął a ty znów dałeś (usunięte przez administratora)

mietek
@artrur 30.09.2018 09:52

Sosnowski -piesek Więzika wystawia maszyny na Olx chętnych w cholere ????????????????????????????????

małgorzata

listem zwykłym czy poleconym???

małgorzata

czy dostał ktoś druk rp7 pocztą

emalia
@małgorzata 23.09.2018 07:26

tak ja dostałąm

Carmenitka
@małgorzata 23.09.2018 07:26

nie dostałam Rp7 Kto chętny podać sprawę do sądu?

tomek

co tak forum zamilkło? wszyscy dostali pieniądze już?

tomek

kiedy będzie przelew??????????????????????????????????????

michał

czy sprawdzone są informacje że prezes sprzedał linie do teflonowania i piec apel schmitz? skoro tak to gdzie kasa?

Emalista
@michał 17.09.2018 15:45

Jeśli nawet jakaś kasa za to była, to już na pewno dawno zajął ją komornik...

wacek

z terenu TPS-u nadal wyjeżdzaja maszyny i różne rzeczy ciekawe gdzie kasa..

Emalista
@wacek 13.09.2018 15:52

A na księgach wieczystych wpisy o egzekucji...

Emalia
@wacek 13.09.2018 15:52

Jak to gdzie ?trzeba pisać każdy wie że u (usunięte przez administratora) na koncie

tomek

i co z tą kasą, dlaczego prezes złamał umowę i nie wypłacił jej? pan Więzik się ukrywa? czy są jeszcze byli pracownicy którzy chcą iść do sądu?

Emalia
@tomek 11.09.2018 13:02

Większość już złożyła pozwy do sądu pracy, mają wyrok tylko komornik ze sprzedażą zajętych rzeczy się ociąga

Były pracownik

Do emalista - jak to nie uświadczysz polskiego garka? W Krakowie są dwa sklepy w którym są te garnki do kupienia. Oba sklepy są własnościom Sylwii S.

Emalista
@Były pracownik 28.08.2018 20:24

Ehhh ta Sylwia S. ;) W sklepach jeszcze "uświadczysz" polskie garnki (pozostałości po Emalii + TPS), ale chodziło mi o to, że w produkcji polskiego garnka już raczej nie zobaczymy. No chyba, że wpadną na pomysł nowej firmy...

anonymous
@Były pracownik 28.08.2018 20:24

Czy możesz podać nazwy tych dwóch sklepów w Krakowie?

Patryk
@Były pracownik 28.08.2018 20:24

Czy możesz podać nazwy tych dwóch sklepów w Krakowie?

Były pracownik
@Patryk 11.09.2018 01:18

na mejselsa drugi na targu na orzehowej obydwa są w Krakowie

zainteresowany

czy ktoś wie co obiecał prezes i dlaczego skasował tak znaną firme?

kozi
@zainteresowany 06.09.2018 16:52

Pojedziemy wszyscy doBęczyna po pieniążki tam go napewno zastaniemy

Ali123
@kozi 07.09.2018 18:56

Prezesa można szukać, ale w szpitalu...

były pracownik
@Ali123 10.09.2018 09:51

Skąd takie informacje?

były pracownik

a jak przebiegło wczorajsze spotkanie z zarządem? Coście się dowiedzieli? jest szansa na wypłatę zaległych wynagrodzeń?

Emalia
@były pracownik 06.09.2018 11:18

Z pewnością owocnie ,pocałować klamkę bo nikogo nie było.

anonymous

Najstarszy zakład w Polsce, Emalia Olkusz 1907r produkujący najlepsze naczynia emaliowane w Polsce idzie do likwidacji to jest nie normalne!!!

Emalia
@anonymous 06.09.2018 00:21

Jak się brało wiaderkiem a nie garnuszkiem to jak miała się firma uyrzyma utrzymać

gość

Sygn. akt XGU 1063/18 Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie, X Wydział Gospodarczy dla spraw Upadłościowych i Restrukturyzacyjnych, ul. Czerniakowska 100A, 00-454 Warszawa, postanowieniem z dnia 31 lipca 2018 roku, sygn. akt X GU 1063/18, umorzył postępowanie w sprawie z wniosku wierzyciela o ogłoszenie upadłości Traditional Polish Style spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie (NIP 8971720391 , REGON 020333128 , KRS 0000246488), i uchylił postanowienie z dnia 9 lipca 2018 roku wydane w przedmiocie zabezpieczenia majątku Dłużnika poprzez ustanowienie tymczasowego nadzorcy sądowego w osobie Janusza Woźnickiego, podsiadającego licencję doradcy restrukturyzacyjnego o numerze 672.

Nick
@gość 02.09.2018 19:41

Ok a co to oznacza dla nas ? Syndyk to zwrócone zaległe pieniądze bez odpraw i odszkodowań prezes Więzik to "obietnica bez pokrycia" Więc skoro przytaczasz "gościu" takie mądre rzeczy zinterpretuj je...

Też pracownik
@Nick 02.09.2018 20:35

Ale Ty gupi jesteś..... no weź trochę pomyśl i zastanów się KTO w takiej sytuacji wypłacił w piątek pieniądze jak nie Prezes. Weź nie buntuj ludzi bo chyba prywatne żale załatwiasz.

mietek krajalnia
@gość 02.09.2018 19:41

środa wszyscy byli pracownicy pod TPS 10 rano Będzie Więzik i Mamba

Emalia
@mietek krajalnia 04.09.2018 07:00

Dzisiaj nikogo nie ma ,zwołujecie się tu a potem zdziwienie że zamknięte na glucho i nie ma żadnej władzy.Przecież oni to czytają i są na bierzaco.Może lepiej zamówić się telefonicznie?Przecież macie nr tel

Pana oszukany pracownik

JUTRO O 11 WSZYSCY BYLI PRACOWNICY POD TPS.. I NIE ODEZDZIEMY PÓKI PREZES WIĘZIK NIE POJAWI SIĘ I NIE WYJDZIE LUDZI..CO DALEJ..PANIE PREZESIE PANA UMOWA SIĘ SKOŃCZYŁA.. JAK ZWYKLE NAS PAN WYCH..........

gość

Prosimy o to żeby jak najwięcej byłych pracowników TPS przyszło do siedziby firmy 3 września na godz 11

Carmenitka
@gość 29.08.2018 10:03

Dziś przesłali 2200,00 zł. resztę mają przesłać do końca września transzami. Co robimy?

Fifi
@Carmenitka 31.08.2018 17:00

Jak to co 2200 aby szumu nie było.Miała być cała kasa

Emalia
@Carmenitka 31.08.2018 17:00

Cieszymy się i czekamy na resztę?

mieciu
@gość 29.08.2018 10:03

wszyscy byli pracownicy powinni przyjsc pod TPS i zrobić halo,to że przelali po 2200zl.nic nie znaczy jeśli z tym nic nie zrobicie macie po kasie ogłośi upadłość i koniec gry.Te 2200 dali żeby was uspokoić. Termin minął pani Sylwio 31 Sierpnia czas działać

zibi
@mieciu 01.09.2018 14:54

w poniedziałek wszyscy pod Tps ludzie okłamują nas 11 godz.pod Biurem będzieTVN

Emalia
@zibi 01.09.2018 14:57

TVN uwaga?może interwencja polsatu?

al

LUDZIE CO ROBIMY DALEJ Z TĄ SPRAWĄ I GDZIE SIĘ UDAJEMY? WARTO BY BYŁO SIĘ ZEBRAĆ W NAJBLIŻSZY PONIEDZIAŁEK 3 WRZEŚNIA 2018 W TPS-IE I NIECH GN..E ODDAJĄ KASĘ, ZAPROSIĆ TELEWIZJE I POLICJE...CO WY NA TO???????????????????????????

Gość

Prezes Daniel W. to cwana Bestia pewnie już na Malediwach się opala a na wczasy na kosz podatników pewnie Dariusz S. się załapie.

Gąciaż
@Gość 04.08.2018 11:56

Dariusz S. już sie nachapał ma na to (usunięte przez administratora) szkoda że Sylwia S.o tym nie wie Albo Więzik bo było by grubo????

alel
@Gość 04.08.2018 11:56

Sosnowski to jego prawa ręka razem okradają z czego sie da Fabryke

atrur

Co dalej z tą firmą ???? prezes miał uregulować wszystkie zobowiązania swoje wobec pracowników, do dziś nie dostali ani złotówki. czy ktoś wie jak się ma sprawa?

Emalista
@atrur 02.08.2018 09:12

Firma złożyła już formalnie wniosek o ogłoszenie upadłości? Ciekawe w ogóle jak w takiej sytuacji przedstawia się kwestia otrzymanych przez TPS dotacji z UE...

wojtek młynaż
@Emalista 16.08.2018 23:43

Zabrać burakowi wszystko,każdą prase i za śmieci też sie wziąsć które składuje nadal

gość

Sygn. akt X GU 1063/18 Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie, X Wydział Gospodarczy dla spraw Upadłościowych i Restrukturyzacyjnych, ul. Czerniakowska 100A, 00-454 Warszawa, postanowieniem z dnia 9 lipca 2018 roku, sygn. akt X GU 1063/18, zabezpieczył majątek Traditional Polish Style spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie (NIP 8971720391 , REGON 020333128 , KRS 0000246488) poprzez ustanowienie tymczasowego nadzorcy sądowego w osobie Janusza Woźnickiego, posiadającego licencję doradcy restrukturyzacyjnego o numerze 672.

Emalista
@gość 17.08.2018 12:52

Historia zatem zatacza koło. Najlepsze jest to, że tym razem wszyscy jak gdyby nigdy nic nabrali wody w usta. Nie ma o tym żadnej wzmianki w olkuskiej prasie, jak to chociażby miało miejsce w przypadku Emalii Olkusz...

Emalista
@gość 17.08.2018 12:52

Ludzie! A co z kasą pozyskaną z UE? Przecież firma dostała 19.752 000,00 zł dofinansowania! Wszystko można sprawdzić w internecie! Nr umowy POIG.04.02.00-12-011/10 Traditional Polish Style Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Opracowanie i wdrożenie do produkcji wzorów przemysłowych, w firmie Traditional Polish Style Sp. z o.o. małopolskie 19 752 000,00 zł. Źródło: https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=2ahUKEwi0h-7x2f3cAhUox4sKHV-tAO0QFjABegQICRAC&url=https%3A%2F%2Fpoig.parp.gov.pl%2Ffiles%2F74%2F108%2F202%2F14052.xls&usg=AOvVaw2_JSUEf5CatJjJ9V0sluHA

mieciu
@gość 17.08.2018 12:52

i bardzo dobrze niech (usunięte przez administratora) Więzikowi wszystko wezmą nawet te garki co paletami wywoził do Bęczyna przed zwolnieniami ludzi

gość

za przekręty na masową skale kara bezwzględnego więzienia dla Daniela W, Sylwii S. Darka S.

zibi
@gość 05.08.2018 12:57

zgadzam sie i jeszcze Dla krzystofa Madeja A Sosnowski to już całkiem opierdolił z czego sie da

kozi
@zibi 27.08.2018 19:24

załatwimi ich na amen Więzik szmaćiażuszykuj sie

misiu
@kozi 27.08.2018 19:27

trzej muszkieterowie którzy ojebali fabryke do zera hahahhahahahaah

PRACOWNICY TRADITIONAL P STYLE

BRAK SŁÓW TO TEGO CO SIĘ DZIEJE:( I NIKT TYM SIĘ NIE INTERERSUJĘ LUDZIE SĄ NA LUDZIE NA LODZIE BEZ PRACY I WYPŁAT..PROSIMY O POMOC I ZAINTERESOWANIE SIĘ SPRAWĄ.

AL

Niestety w Polsce da się pracować bez wynagrodzenia...Pracowalismy w Emalii bez pieniedzy i tak samo pracowaliśmy w TPS-ie bez wypłat..Prezes zobowiązał się do 31 sierpnia najpóżniej uregulować wszystkie należnośći pracownicze..Z firmą nie ma kontaktu, ani osobistego, ani telefonicznego..reszta pracowników chowa się na firankami i drzwiami..KIEDY BEDZIE NASZA KASA??NIE CHCEMY OD WAS NIC INNEGO TYLKO NASZE NALEŻNE PIENIENIĄDZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

xxxxxx

proponuje wam złożyć wniosek do sądu małopolski a jeśli nie przejdzie to do trybunału sprawiedliwości, nie ma czegoś takiego by ludzie pracowali 4 miesiące za darmo.

al

Wrótce pojawi się pewnie syndyk..któremu zostanie ogołocona i rozłożona firma..żegnajcie pieniążki..

PAWEŁ

WYNIKA Z TEGO ŻE FIRMA ZŁOŻYŁA WNIOSEK O UPADŁOŚĆ I DLA LUDZI MOŻE POZOSTAĆ NIC LUB WIELKI CH.. OD 14MAJA MIMO PREZESOWSKIEGO ZOBOWIĄZANIA NIE DOSTALIŚMY ANI GROSZA..TAK SIĘ W POLSCE ROBI INTERESY.. TERAZ PÓJDĄ INNĄ FIRMĘ CIĄGNĄĆ I ROZŁOŻYĆ..

artrur

Wczoraj łaskawie wydali resztę świadectw pracy ludziom , prądu brak nawet agregaty nie mają paliwa..sama kadrowa w całej firmie, wszystkich innych brak..nie przyjechali abo się pochowali ,bo luzie chcieli dowiedzieć się co z kasą...na halach bałagan, powyrywane maszyny.. dariusz powystawiał hale na olx.. ie pod hasłem hale pod produkcje olkusz

Emalista
@artrur 03.07.2018 11:00

Polskiego garnka już nie uświadczysz...

gość

CO Z NASZYMI PIENIĘDZMI PRZEKLĘTA FIRMO I ZARZĄDZIE ?????????CZY KTOŚ WRESZCIE DOBIERZE SIĘ WAM DO..???????

dddddd
@gość 27.06.2018 15:21

magazyn jest wystawiony na sprzedaż za 7 milionów złotych.

Emalista
@dddddd 02.07.2018 09:24

Gdzie taka informację można znaleźć?

gość

Olkuskie media czy gazety oraz lokalni ludzie polityki nie interesują się tą sprawą nie wiedzieć dlaczego. A jak zwykle pokrzywdzeni są zwykli pracownicy..Firma zrobiła ich w balona i zostawiła bez pieniędzy na lodzie..

Emalista
@gość 18.06.2018 11:06

Jakieś niusy z TPS?

PAWEŁ

MINĄŁ MIESIĄC I JEST WIELKA CISZA..LUDZIE NIE DOSTAJĄ ŻADNYCH INFORMACJI I PIENIĘDZY..Z ZAKŁADU CICHACZEM WYJEŻDZAJĄ KOLEJNE MASZYNY.. TO KOGO PRACOWNICY MOGĄ ZWRÓCIĆ SIĘ Z PROŚBA O POMOC?

Emalista
@PAWEŁ 17.06.2018 09:46

Włos się jeży (nie tylko) na głowie, jak się czyta takie rzeczy. Po prostu Emalia wersja 2.0. I najlepsze jest to, że nikt chociażby z olkuskiej prasy nie interesuje się tym tematem, jak to miało miejsce w przypadku Emalii...

Piękna

Czy nastąpiła zmiana na stanowisku Prezesa spółki? W KRS-ie stanowisko to piastuje człowiek z bardzo wysokim wykształceniem, zarządzający z sukcesami niejednym przedsiębiorstwem, z ogromną wiedzą i doświadczeniem, które są poparte wieloma nagrodami przyznanymi przez niezależne organizacje, więc chyba nie piszecie o nim. Obelgi i zarzuty, które kierujecie pod jego adresem powinny zostać potraktowanie jako próba zniesławienia, co jest karalne. Portal ten służy do oceny zatrudnienia w firmie a nie do obrażania ludzi. Jeśli warunki zatrudnienia były takie fatalne, to w końcu można było zrezygnować wcześniej z pracy a nie teraz płakać, że tracicie ją w wyniku upadłości firmy.

Emalista
@Piękna 12.06.2018 09:45

W tym komentarzu jedno wyklucza się z drugim...

Zostaw opinię o Traditional Polish Style Sp. z o.o. - Olkusz

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Traditional Polish Style Sp. z o.o.