Traditional Polish Style Sp. z o.o.
1 8 6 1

Opinie o Traditional Polish Style Sp. z o.o.

były pracownik

Przypomnienie historii: firma tps sp z.o o przejęła emalię olkusz produkowała naczynia bazując na wszystkim tym co odziedziczyła po Emalii...dostała ogromne dofinansowanie ze środków unijnych z biegiem czasu przestała płacić wypłaty- zaległość 3 -4 miesiące w tył.. Prezes Więzik 14 maja 2018 wszystkich zwolnił i do dnia dzisiejszego nie zamierza uregulować swoich zobowiązań.. z firmą nie kontaktu , została ogrobiona z majątku..media nie chcą się zająść sprawą.. a prezes się śmieje.

ktoś znajomy

Panie danielu, panie darku, pani sylwo jak wam nie wstyd.....oszukaliście wszystkich, rabujecie dalej, pracowników macie w ........ tak się robi???

Gość
@ktoś znajomy 18.11.2018 18:44

Dokładnie !

michał

za parę dni Pan komornik przeleje sporą część zasądzonych należności..informacja sprawdzona..tylko dla prawomocnych spraw.

sołtysik
@michał 01.12.2018 18:46

wyśle po 200 zł.i tyle

Prawy
@michał 01.12.2018 18:46

Nie każdemu, tylko tym z pierwszej tury. Tym co wcześnie założyli sprawy

Mieczysław
@Prawy 02.12.2018 14:29

Nie jestem na bieżąco z informacjami związanymi z firmą Traditional Polish Style, dlatego możecie odpowiedzieć, czy na chwilę obecną firma normalnie funkcjonuje? Widzę, że piszecie o jakiś płatnościach, czy jesteście wśród osób, które chcą odzyskać wynagrodzenia od tego pracodawcy, czy może współpracowaliście z tą firmą i macie nierozliczone faktury? Proszę, abyście szczegółowo opisali, jak to wygląda.

Prawy
@Mieczysław 06.12.2018 13:49

Patrząc po wpisach są tu osoby które maja nadzieję odzyskać swoje należne wypłaty. Większość jest na bierzaco z informacjami od komornika

artrur

a kto ci nie dał iść do sądu? wierzyłeś temu ch.. kłamscy , (usunięte przez administratora) oszustowi..krętowi...?

Emalia

Ostatnio bodajże wczoraj była licytacja jamnika ,udało się go wreszcie sprzedać komornikowi?bo jak na tak duży majątek który niby ma w zajęciu komorniczym to słabo mu to idzie. Wie ktoś coś

michał
@Emalia 22.11.2018 09:34

nie było nikogo chętnego i nikt nie przystąpił do licytacji jamnika.. wiadomość sprawdzona u żródła.

krzysztof

Potwierdzam ciągle coś wywożą, i ciągle TIRY podstawione.. czyszczą co się da..wyrwą nawet kable ze ścian..a My zostaniemy z niczym... wysyłają nadal te rp7 czy już nikt nie dostał?

ssss

Dzień dobry mam w rodzinie dobrego prawnika, który poleciłbym złożyć pozew do sądu w Krakowie jeśli nie przyniesie nic skutku w Olkuszu bo to jest śmieszne, że to już prawie rok trwaja te wypłaty.

Carmenitka
@ssss 13.11.2018 20:02

sąd pracy jest w Chrzanowie nie w Olkuszu i trzeba złożyć pozew

Emalia
@ssss 13.11.2018 20:02

Większość byłych pracowników ma już wyrok prawomocny.Sprawa oddana do komornika i tu jest problem ....nie widać aby coś mu się udało spienieżyć i przelać kasę. A ciągle wywożą coś z tps tirami

tomek

Czyżby prezes Daniel W. poskarżył się administratorowi portalu, że kasuje wpisy.?.prawda jest brutalna prezes wisi ludziom ciężkie pieniądze ( ogromne zaległości wypłat, odprawy, odszkodowania)i wszystko wskazuje na to że nie zamierza płacić ..ogołocił hale z wszystkich wartościowych rzeczy, nie ma z nim kontaktu..ludzie nie mają informacji...co mamy zrobić żeby odzyskać kasę?

Carmenitka
@tomek 27.10.2018 12:57

podać sprawę do sądu to jest nadzieja, że komornik wypłaci, teraz ci co wcześniej poskładali to dostali 20% od komornika . intermag ma zapłacić do końca roku to komornik ma im przekazywać kasę w ratach tak jak otrzyma od intermagu. Bez sądu i komornika nie ma szans

tomek
@Carmenitka 30.10.2018 19:14

Dziękuje za odpowiedz i rade...pytanie tylko ile trwa taka sprawa i jak szybko się uprawomocni?

Carmenitka
@tomek 02.11.2018 13:52

Po złoZeniu pozwu za około 2-3 tyg. sprawa, jeśli się nie będzie odwoływał to 2 tyg uprawomocnienie i do komornika. Myśmy składali po połowie września to jeszcze czekamy co (usunięte przez administratora) zrobi. Jeśli się nie dwoła to jeszcze po niedzieli do komornika

mietek krajalnia
@tomek 27.10.2018 12:57

ogołocił hale razem z sosnowskim i szafrańcową i dalej to robią a komornicy o tym nic nie wiedzą masakra Darek

tomek

i jak dzwonił ktoś do Pana Więzika?odebrał telefon? co powiedział?

ktoś znajomy

carmeritka to nie jest ladnie i prosto jak napisalaś..ja swój pozew złożyłem w maju i dopiero w pazdzierniku byly sprawy skierowanowe do komornika..a ostatnia ciągle jest jako uprawomocniona w sekretarciacie sądu..i nie ma jej kto wyslać..

Carmenitka
@ktoś znajomy 03.11.2018 22:07

A adwokat nie pilnuje?

ktoś znajomy

carmenitka także nie licz sobie że po niedzieli ze po sprawie i dostaniesz kasę już

artrur

prezesie gdzie Nasze pieniądze????????????? wrzesień minął a ty znów dałeś (usunięte przez administratora)

małgorzata

listem zwykłym czy poleconym???

małgorzata

czy dostał ktoś druk rp7 pocztą

emalia
@małgorzata 23.09.2018 07:26

tak ja dostałąm

Carmenitka
@małgorzata 23.09.2018 07:26

nie dostałam Rp7 Kto chętny podać sprawę do sądu?

tomek

co tak forum zamilkło? wszyscy dostali pieniądze już?

tomek

kiedy będzie przelew??????????????????????????????????????

michał

czy sprawdzone są informacje że prezes sprzedał linie do teflonowania i piec apel schmitz? skoro tak to gdzie kasa?

Emalista
@michał 17.09.2018 15:45

Jeśli nawet jakaś kasa za to była, to już na pewno dawno zajął ją komornik...

wacek

z terenu TPS-u nadal wyjeżdzaja maszyny i różne rzeczy ciekawe gdzie kasa..

Emalista
@wacek 13.09.2018 15:52

A na księgach wieczystych wpisy o egzekucji...

anonim

(usunięte przez administratora)

Emalia

Większość już złożyła pozwy do sądu pracy, mają wyrok tylko komornik ze sprzedażą zajętych rzeczy się ociąga

Były pracownik

Do emalista - jak to nie uświadczysz polskiego garka? W Krakowie są dwa sklepy w którym są te garnki do kupienia. Oba sklepy są własnościom Sylwii S.

Emalista
@Były pracownik 28.08.2018 20:24

(usunięte przez administratora) W sklepach jeszcze "uświadczysz" polskie garnki (pozostałości po Emalii + TPS), ale chodziło mi o to, że w produkcji polskiego garnka już raczej nie zobaczymy. No chyba, że wpadną na pomysł nowej firmy...

anonymous
@Były pracownik 28.08.2018 20:24

Czy możesz podać nazwy tych dwóch sklepów w Krakowie?

Patryk
@Były pracownik 28.08.2018 20:24

Czy możesz podać nazwy tych dwóch sklepów w Krakowie?

Były pracownik
@Patryk 11.09.2018 01:18

na mejselsa drugi na targu na orzehowej obydwa są w Krakowie

zainteresowany

czy ktoś wie co obiecał prezes i dlaczego skasował tak znaną firme?

Ali123

Prezesa można szukać, ale w szpitalu...

były pracownik
@Ali123 10.09.2018 09:51

Skąd takie informacje?

były pracownik

a jak przebiegło wczorajsze spotkanie z zarządem? Coście się dowiedzieli? jest szansa na wypłatę zaległych wynagrodzeń?

Emalia
@były pracownik 06.09.2018 11:18

Z pewnością owocnie ,pocałować klamkę bo nikogo nie było.

anonymous

Najstarszy zakład w Polsce, Emalia Olkusz 1907r produkujący najlepsze naczynia emaliowane w Polsce idzie do likwidacji to jest nie normalne!!!

Emalia
@anonymous 06.09.2018 00:21

Jak się brało wiaderkiem a nie garnuszkiem to jak miała się firma uyrzyma utrzymać

gość

Sygn. akt XGU 1063/18 Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie, X Wydział Gospodarczy dla spraw Upadłościowych i Restrukturyzacyjnych, ul. Czerniakowska 100A, 00-454 Warszawa, postanowieniem z dnia 31 lipca 2018 roku, sygn. akt X GU 1063/18, umorzył postępowanie w sprawie z wniosku wierzyciela o ogłoszenie upadłości Traditional Polish Style spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie (NIP 8971720391 , REGON 020333128 , KRS 0000246488), i uchylił postanowienie z dnia 9 lipca 2018 roku wydane w przedmiocie zabezpieczenia majątku Dłużnika poprzez ustanowienie tymczasowego nadzorcy sądowego w osobie Janusza Woźnickiego, podsiadającego licencję doradcy restrukturyzacyjnego o numerze 672.

Nick
@gość 02.09.2018 19:41

Ok a co to oznacza dla nas ? Syndyk to zwrócone zaległe pieniądze bez odpraw i odszkodowań prezes Więzik to "obietnica bez pokrycia" Więc skoro przytaczasz "gościu" takie mądre rzeczy zinterpretuj je...

Też pracownik
@Nick 02.09.2018 20:35

Ale Ty gupi jesteś..... no weź trochę pomyśl i zastanów się KTO w takiej sytuacji wypłacił w piątek pieniądze jak nie Prezes. Weź nie buntuj ludzi bo chyba prywatne żale załatwiasz.

Emalia

Dzisiaj nikogo nie ma ,zwołujecie się tu a potem zdziwienie że zamknięte na glucho i nie ma żadnej władzy.Przecież oni to czytają i są na bierzaco.Może lepiej zamówić się telefonicznie?Przecież macie nr tel

gość

Prosimy o to żeby jak najwięcej byłych pracowników TPS przyszło do siedziby firmy 3 września na godz 11

Carmenitka
@gość 29.08.2018 10:03

Dziś przesłali 2200,00 zł. resztę mają przesłać do końca września transzami. Co robimy?

Fifi
@Carmenitka 31.08.2018 17:00

Jak to co 2200 aby szumu nie było.Miała być cała kasa

Emalia
@Carmenitka 31.08.2018 17:00

Cieszymy się i czekamy na resztę?

mieciu
@gość 29.08.2018 10:03

wszyscy byli pracownicy powinni przyjsc pod TPS i zrobić halo,to że przelali po 2200zl.nic nie znaczy jeśli z tym nic nie zrobicie macie po kasie ogłośi upadłość i koniec gry.Te 2200 dali żeby was uspokoić. Termin minął pani Sylwio 31 Sierpnia czas działać

zibi
@mieciu 01.09.2018 14:54

w poniedziałek wszyscy pod Tps ludzie okłamują nas 11 godz.pod Biurem będzieTVN

Emalia
@zibi 01.09.2018 14:57

TVN uwaga?może interwencja polsatu?

al

LUDZIE CO ROBIMY DALEJ Z TĄ SPRAWĄ I GDZIE SIĘ UDAJEMY? WARTO BY BYŁO SIĘ ZEBRAĆ W NAJBLIŻSZY PONIEDZIAŁEK 3 WRZEŚNIA 2018 W TPS-IE I NIECH GN..E ODDAJĄ KASĘ, ZAPROSIĆ TELEWIZJE I POLICJE...CO WY NA TO???????????????????????????

anonim

(usunięte przez administratora)

alel

Sosnowski to jego prawa ręka razem okradają z czego sie da Fabryke

atrur

Co dalej z tą firmą ???? prezes miał uregulować wszystkie zobowiązania swoje wobec pracowników, do dziś nie dostali ani złotówki. czy ktoś wie jak się ma sprawa?

Emalista
@atrur 02.08.2018 09:12

Firma złożyła już formalnie wniosek o ogłoszenie upadłości? Ciekawe w ogóle jak w takiej sytuacji przedstawia się kwestia otrzymanych przez TPS dotacji z UE...

wojtek młynaż
@Emalista 16.08.2018 23:43

Zabrać burakowi wszystko,każdą prase i za śmieci też sie wziąsć które składuje nadal

gość

za przekręty na masową skale kara bezwzględnego więzienia dla Daniela W, Sylwii S. Darka S.

misiu

trzej muszkieterowie którzy ojebali fabryke do zera hahahhahahahaah

PRACOWNICY TRADITIONAL P STYLE

BRAK SŁÓW TO TEGO CO SIĘ DZIEJE:( I NIKT TYM SIĘ NIE INTERERSUJĘ LUDZIE SĄ NA LUDZIE NA LODZIE BEZ PRACY I WYPŁAT..PROSIMY O POMOC I ZAINTERESOWANIE SIĘ SPRAWĄ.

Zostaw opinię o Traditional Polish Style Sp. z o.o. - Olkusz

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Traditional Polish Style Sp. z o.o.