Mikor Inżyniering

• Makowiska
  • Patrzyków-Pasieki
  • Dworszowice Kościelne

3. Opinie o pracodawcach Janki
  5. Opinie o Mikor Inżyniering Sp. z o.o.

Opinie o Mikor Inżyniering Janki

Nie przegap nowości o Mikor Inżyniering Sp. z o.o.!

Sebastian Manista

30.06.2026 08:58

Kierownik projektu / kierownik kontraktu – 2 lata Pracowałem 2 lata jako kierownik projektu z wyjazdami do dwóch obiektów we Wrocławiu i Świdnicy. Obiektywnie uważam, że to ciekawa Polska firma, ale do rzeczy, powiem o najważniejszych aspektach: Praca dla ludzi samodzielnych. Projekty są dosyć wymagające, trzeba znać się na ,,robocie” i raczej nie ma miejsca na ,,ślizganie”. Oczywiście początkujących też firma nauczy ale uważam, że trzeba już coś umieć w zależności od działu na którym się pracuję. Plusem na pewno jest to, że są to ciekawe projekty szczególnie dla inżynierów. Wyjazdy na obiekty są. Ja wyjeżdżałem raz w tygodniu. Przy produkcji takich elementów jakie firma wykonuję weryfikacja w naturze jest konieczna. UoP / b2b – tu jest kwestia dogadania. Jeśli ktoś chcę UoP to nie ma problemu. Wynagrodzenia płacone w terminie. Na temat stawek się nie wypowiem ponieważ stawki są ustalane indywidualnie z każdym pracownikiem. Ja nie narzekałem. Dużym plusem jest zespół. Jest stosunkowo młoda ,,dobra” ekipa. Jeśli chodzi o ,,góre” to nie mam większych uwag. Mi się współpraca z Zarządem układała dobrze.
    #KierownikProjektu

Ross

12.02.2026 14:02

Pracownicy zarabiają troszkę więcej jak pracujesz 500 km od domu od 7 do 22.00.

ReviewModeratorIcon
    Konrad

29.10.2025 16:13

W ogłoszeniu dla elektryka-montazysty podali takie widełki 7 600 – 9 500 zł brutto. To stawki na umowie o pracę, bo były też wyższe dla b2b. Idzie się wstrzelić w te wyższe stawki?

Nick111

07.02.2026 12:30

Ja kiedyś tam byłem na rozmowie. Od razu było powiedziane, że zatrudniają tylko na b2b. Ta umowa o pracę to fikcja. W delegację się jeździ prywatnymi samochodami. Delegację najczęsciej "na wschód". Czy diety wtedy wypłacają? Wątpię - na b2b nie ma przecież diet.
    Bartolome

13.08.2025 18:45

Długo sie zastanawiałem czy wystawiać opinię o firmie. W końcu uznałem, że o pewnych rzeczach należy przestrzec potencjalnych kandydatów na stanowisko (usunięte przez administratora). (usunięte przez administratora). Stanowisko "(usunięte przez administratora)" można rozumieć na wiele sposóbów. W tej firmie (usunięte przez administratora)to: projektant, zakupowiec, kierowca, kierownik robót, logistyk, spec od BHP, kontroler jakości, koordynator.... Warto dopytać Zarząd o pewne sprawy zanim się podejmie pracę w tej firmie, a ustalenia wziąć na piśmie. Dwie najważniejsze to: 1. nadzór nad montażem; czy chodzi o nadzór merytoryczny czy kierowanie ludźmi (kierownik robót). Z doświadczenia wiem że zazwyczaj konstruktorzy w tej firmie przechodzą szkolenie BHP dla pracodawcow i kierowników - czyli obejmujecie stanowisko kierownicze. Wiąże się to odpowiedzialnoscią karna za uchybienia w razie wypadku na budowie (czy nawet na warsztacie firmy jesli nadzorujecie prace na warsztacie) - niedopilnowanie papierów BHP/ badan, przeterminowany kask lub szelki montera, rusztowanie zlozone przez osobe bez uprawnien, uszkodzone rusztowanie itp. Wszystko to jest trudne do dopilnowania przez narzucane agresywne terminy realizacji. Warto czytac wyroki sądów w sprawach wypadków przy pracy na budowach - bardzo kształcące. 2. Warto zażądać na piśmie zakres dokumentacji, za jaki odpowiadacie. Warto przeczytać (usunięte przez administratora)by wiedzieć co wchodzi w zakres dokumentacji, tym bardziej, jeśli dostaniecie polecenie wpisania się w deklarację zgodności jako osoba przygotowująca dokumentację. Dopytujcie się co to dla was oznacza w razie kontroli przez instytucje kontroli rynku (UOKIK itp); co to dla was oznacza w razie awarii urzadzenia powodujacej uszczerbek na zdrowiu jeśli maszyna zawiera wbudowane komponenty spoza UE (zerwanie, porazenie prądem itp) . Ponadto: - warto ustalić sposób rozliczania nadgodzin oraz dojazdów na obiekty, bo nie jest to oczywiste (wyjazdy wczesnie rano, powroty w nocy, 10-12h czas pracy na budowach) - domagać się służbowej karty płatniczej - bez niej na budowach w celu zapewnienia frontu robót trzeba angażować własne środki ewentualnie mozna prosic o zaliczkę (wydatki na budowach to tysiące złotych - śruby, zuzywające się elementy elektronarzędzi, paliwo do dostawczaka jesli jest wypozyczony, parkingi itp) - (usunięte przez administratora)wiąże się z pewną swobodą, jednak w tym przypadku tak raczej nie jest - będą na was zrzucane obowiązki jak na zwykłych pracowników. Warto ustalić czy obowiązuje stała obecność w biurze, rozliczenia godzin, czy musicie wnioskować o urlopy o ile wam sie w ogole należą, udział w sporadycznych wyjazdach integracyjno-szkoleniowych organizowanych w weekendy. I pewnie parę innych rzeczy. Praca bywa ciekawa, ale niesie spore ryzyka, a (usunięte przez administratora)niezbyt chętnie i otwarcie o tym rozmawia. Warto domagać się pisemnego zakresu obowiązków lub dostępu do procedur obowiązujących w firmie zanim podpiszecie umowę . Jest to praca dla ludzi o mocnych nerwach.
    Praca

04.03.2025 07:39

Jak wygląda praca?
    ok

31.12.2024 13:47

byłem na rozmowie o prace. normalnie - chcieli zatrudnic ale ja potrzebowałem pracy od jutra. wszystko ok
    asdfgh

24.05.2023 20:02

Dzień dobry. Kiedyś byłem tam na rekrutacji na stanowisko inżynierskie. Do tej pory śmieję się z tej rekrutacji. Nie spóźniłem się ale kazano mi czekać. Czekałem prawie godzinę aż szef łaskawie przyjdzie, mimo że widziałem przez drzwi, że siedzi w swoim pokoju. Byliśmy umówieni na konkretną godzinę. Kpina z kandydata. Potem przyniósł mi jakiś test do rozwiązania, poradziłem sobie. Zapytał o moje obecne zarobki i ile zarabiał mój ówczesny szef. Najlepsze było, że sekretarka, która kazała mi czekać na rozmowę powiedziała abym poczęstował się wodą. Na stole stała częściowo wypita butelka najtańszej wody z biedronki oraz plastikowy kubeczek, w którym trochę wody było... poprzedni kandydat widocznie nie wypił. Miałem sobie dolać? :) Zanim wróciłem do domu, dotarł do mnie mail od sekretarki, że nie spełniam oczekiwań. Ojej, jaka szkoda, ale nie byłem zrozpaczony ;) Dzień później zadzwonił szef tej firmy, że jednak może bym do nich przyszedł do pracy :) Cóż, chciałem wtedy zmienić pracę, gdyż w poprzedniej firmie nie rozwijałem się, ale trafiłbym z lepszej firmy do gorszej, więc odmówiłem. Kilka dni później poszedłem na rozmowę do kolejnej firmy, tym razem rekrutacja odbyła się profesjonalnie i spędziłem tam kilka lat. Jak pracuje się w tym Mikorze - tego nie wiem, ale rozmowa kwalifikacyjna to była jakaś (usunięte przez administratora)
    PostalDudeKin

16.05.2024 21:26

Ciekawy komentarz zwłaszcza uwaga o kubeczku. Pragnę podkreślić, że na stole w konferencyjnym (gdzie odbywają się rozmowy rekrutacyjne) od początku działalności firmy nigdy nie było plastikowych kubeczków. Zawsze stoją nie otwarte szklane butelki wody p e r l a ge. Chyba ktoś tu pomylił firmy
    Aaaaa

05.05.2024 18:54

Praca montażysty, coś ktoś napisze? Jak atmosfera? Warunki? Czas pracy?
    m

09.01.2024 10:27

Witam niedawno skończyłem prace w tej firmie i stwierdzam jedno. Jest praca i to dużo :) Dużo opinii to fake od niechcianej konkurencji. Prace wspominam bdb.
    Rom

14.03.2024 16:52

Dobre sobie praca bardzo dobra (usunięte przez administratora) od świtu do nocy rozwijać się w tej firmie nie da a rezygnacja to może dlatego że firma nie wypłaca da ci mała robotę wystawiasz fakturę i pierwsza płacą dostajesz duża robotę i (usunięte przez administratora) kasy brak i dlatego szukają ludzi do roboty Przesiewka ludzi nie polecam

Oferty pracy - Mikor Inżyniering Sp. z o.o.

Projektant instalacji teletechnicznych niskoprądowych

Projektant / Projektantka - instalacje elektryczne i AKPiA

10000 - 15000 PLN / m

Wrocław

13.02.2024 11:46

Czy w firmie można pracować hybrydowo?
    jak

12.02.2024 14:36

jak wygląda praca księgowej? Ile można zarobić i jak wygląda praca
    Ar3

26.01.2024 14:45

Rozmowa spoko normalna, wybrałem inną ofertę
    Vas

10.01.2024 09:32

Witam jak wygląda praca elektryka..?
    Marcin

03.01.2024 11:30

Fajna firma, luźna atmosfera, projekty czasochłonne ale fajne. Ja jestem zadowolony

27.08.2022 10:40

Jak wygląda praca w Mikor Inżyniering Sp. z o.o.? Przedstawicie swój typowy dzień pracy?
    Marcin z góry

08.09.2022 10:46

Praca wygląda normalnie. Każdy dostaje sprzęt potrzebny do przeżycia, apteczkę, szelki, długopis i telefon. Jest źródełko mleka i kawy. Niema pracy zdalnej ze względu na to że elementy muszą być doglądane na bieżąco. Dzień zaczynamy od wypełniania canbana a potem jest trałowanie projektów wg planu. Większość czasu spędzam na spełnianiu marzeń "Wojtka". Nie lubią beletrystyki i patrzą na efekty. Zarobki są powyżej średniej. Rekrutacja odbyła się z czkawką... patrząc teraz z perspektywy pracownika, to ludzie którzy od razu nie zrobią wrażenia wpadają w limbo. Ja nie otrzymałem odpowiedzi ale przypominałem się po 3 miesiącach to sobie o mnie przypomnieli i zatrudnili. Odnoszę pozytywne wrażenie, zwłaszcza patrząc na ludzi z którymi siedzę w biurze.

08.01.2022 14:44

Niedawno pojawiła się oferta pracy firmy Mikor Inżyniering Sp. z o.o.. Wiecie może, czy firma wznowi rekrutację na stanowisko Projektant?
    Aleksandra

07.01.2022 10:07

Mimo zapewnień zarówno przez panią prowadzącą rekrutację jak i przez osobą, z którą odbyło się spotkanie rekrutacyjne brak informacji o wyniku rekrutacji. Po około tygodniu od ustalonego terminu feedbacku zadzwoniłem aby dowiedzieć się na jakim etapie jest rekturacja, otrzymałem odpowiedź, że kolejnego dnia roboczego otrzymam informacje. Mineło już około dwa tygodnie od mojego telefonu a odpowiedzi brak. Nie profesjonalne podejście do kandytów. Nie polecam współpracy z tą firmą.
    pracujacy

18.12.2019 21:40

Bardzo podoba mi się to, co czytam :) Aktualnie pracuję w Mikorze, roboty w bród, więc im więcej negatywnych opinii w necie tym mniej chętnych do pracy i obecni pracownicy więcej zarabiają :)

Kontakt - Mikor Inżyniering Sp. z o.o.

UL. AL. KRAKOWSKA 34A 05-090 Janki

Branża główna: Maszyny i urządzenia

12.02.2018 13:43

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Czy tak samo jest w Mikor Inżyniering Sp. z o.o.? Napiszcie, co sądzicie na ten temat.
    niepolecający

10.02.2017 18:39

Firma Mikor InŻyniering to chyba jakiś żart. Atmosfera iście grobowa, ludzie zachowują się jakby byli tam za karę. Jakieś dziwne, nieludzkie relacje, jakby wszyscy bali się jakiegoś terrorysty. Generalnie nie polecam.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Mikor Inżyniering?

janusz

31.12.2016 01:17

mam też takie wrażenie, po stylu wypowiedzi, że znam osoby z powyższych wpisów... wychodzi mi, że pisali to Ci, którzy nie pracują - najczęściej straszni opierdalacze :) nic nie robić, fajeczka, 8h, fajrant, a roboty zrobionej nic
    janusz

31.12.2016 01:09

@pablo - spotkałem przy wódce osobę, która nie lubi pracować i trafiła na pracodawcę, który wymaga pracy od pracowników... bo ajlepiej czytać opinie na necie, bez nawet wizyty na rozmowie.... ja akurat pracuję od dłuższego czasu, i tak moim zdaniem - "wykazanie" się na projekcie ma na celu sprawdzenie, kto kim jest, jakie ma podejście do pracy i jak sobie radzi, jestem w stanie to zrozumieć, bo sam kiedyś miałem zespół kilkuosobowy w innej pracy i różnie z tym jest, są osoby ogarnięte i są leserzy, czy inni janusze - co do zarobków - są lekko powyżej konkurencji - słabi znikają szybko, bo za nicnierobienie nikt przecież nie chce płacić, a to nie korpo - są ludzie którzy pracują od kilku lat, i nie narzekają - jeśli umiesz sobie poustawiać robotę, pilnować projektu, terminów i załatwiać sprawy, a nie tylko szukać komu by opchnąć robotę i na kogo zrzucić odpowiedzialność, to dasz radę praca jak praca - jest robota do zrobienia, jest termin, lekko nie jest - terminy krótkie, nikt za rączkę nie prowadzi, trzeba się ogarnąć, pracodawca wymaga, można się sporo nauczyć jeśli chodzi o ogarnianie sobie pracy i technologicznie z szerokiego zakresu firma dla osób o mocnych nerwach i bardzo samodzielnych natomiast ludzie są osobiście bardzo w porządku - coś taka lekko nerwowa przedświąteczna atmosfera w rodzinnym gronie ;)
    erfgh

26.06.2016 12:52

@pablo a mozesz powiedzic co ta osoba Ci powiedzial ze zrezgynowales z podjecia pracy w tej firmie? napisz bo mysle ze duzo ososb chcialoby to wiedziec
    emisi

12.04.2016 20:29

cos tu nie gra z waszego opowiadania. pracuje i nie zauwazylem żeby ktoś zarabial 7 pln. raczej monterzy zaczynają od 15 do 22, inżynierowie zarabiają na początek tyle pisze w oczekiwaniach, potem raczej wyżej. średnio miedzy 4,5 a 6 tys. jak dla inzynierow to chyba standard. a ze trzeba pracować, no coz jak ktoś nie chce - nie musi. ja pracuje kolo roku i mam okazje robic trudne i ciekawe rzeczy. a patrząc na kilka osob sam by je zwolnil bez patyczkowania, nie wiem czemu ciagle pracują.
    warsztatowiec

01.02.2016 22:26

opis, że przyjazna atmosfera to kpina i to ogromna. większość osób na samozatrudnieniu (powyżej połowy) szczególnie na warsztacie. Jeśli założy się DG to przez pierwsze dwa lata jakoś jest a później spadaj bo jesteś za drogi. Pensje od 6zł na godzienę na początek później 7zł albo niby od projektu a zawsze mówi że nie wychodzi i nie ma z czego dzielić się zyskiem
    bart

29.01.2016 17:20

Napiszcie coś więcej o tych zarobkach? Jest kilka ogłoszeń o prace dla inżynierów z rocznym doświadczeniem - wynagrodzenie zależne od zaangażowania. W jakich graniach waha się pensja?
    nowy

30.09.2015 08:30

Widziałem ich ogłoszenie na stronie i wbrew opinion byłem na rozmowie. Nawet nawet przebiegła, ale posiedziałem trochę i posłuchałem jaka atmosfera w pracy, tutaj miłe zaskoczenie bylo spoko, jeśli chodzi o ludzi. Nistety słyszałem jak rozmawiają o pensji, że słaba, bez dodatków i podwyżek, każdy gdzieś szuka innej. Podzielę się najważniejszym: nie bede tam pracował.
    kp

21.09.2015 13:22

W sumie jak czytam opinie to się zgadza. Byłem, widziałem, zrezygnowałem.

Zostaw merytoryczną opinię o Mikor Inżyniering Sp. z o.o.