PolFach
2 30 6 1

Opinie o PolFach

Mlody 1998

Pracownik trzody chlewnej okolice Poczdamu. Pracodawca pan Erick bardzo w porządku bardzo pomaga stara się aby wszystko było dobrze,oferuje wyposazone mieszkanie na terenie firmy,raz w tygodniu zawozi na zakupy za darmo jezeki ktos chce wiecej 0,20 eur cent od km duzo nie wychodzi.Praca dla osob dobrze znających ang lub niemiecki ja umialem angielski i sie umialem dogadać, choć w niemieckim oczywiście ze lepiej sie dogadać z wspolpracownikami,zeby wiedziec co robić.Mala firma 6 osob ,w porządku atmosfera , dwie pauzy w ciagu dnia na kawe i spozycie jedzenia. Praca ciezka fizycznie ,ale ubezpieczenie wszystko jest ,płaca w terminie na konto,zarobki 9 eur brutto na poczatek lecz po dłuższym czasie podwyzka,duza ilosc godzin sprawia ze mimo ze land wschodni dobra placa i ok.150 km od granicy wiec duzy plus.mozna tez dogadac sie z pracodawcą aby np 2 razy w miesiacu zjedzac na week czy raz. Choc podkreślam prava ciezka i trzeba to lubić.Pani Magda w porządku pomaga,tłumaczy,ja bylem zadowolony choc musialem zrezygnować z powodow rodzinnych.wiec jezeli ktos tam chce jechac to zapewniam ze sie nie zawiedzie, tylko siłę trzeba miec.

ktoś
@Mlody 1998 31.03.2018 16:48

za 9euro brutto?? chyba jaja jakieś za taką kas Turek nie pójdzie pracować szok

Dominika
@ktoś 26.11.2018 23:08

Dzięki Twojemu wpisowi ten wątek ma szansę na "ożywienie". Bardzo zatem dziękuję, że zdecydowałeś się coś tu napisać. Z powyższej wypowiedzi nie wynika jednak, czy jesteś pracownikiem firmy PolFach, ale może zdradzisz Nam to w swoim kolejnym poście. Czy wiesz coś na temat prowadzonej tam rekrutacji?

ktoś
@Dominika 27.11.2018 12:19

nie nie jestem ale pracuje w tym regionie voralrberg i mam 16 euro na godzine brutto plu dodatki za 2 zmina i inne razem to 18 euro i pracuje terz przez pośrednictwo pracy więc dziwi mnie że takie niskie płace dajecie ja przy 160 godz plus 10 nadgodzin zarabima ponad 3 tyś euro netto.Jeśli macie coś lepiej płatnego mogę zmienić pośrednictwo pracy zawód ślusarz.Pozdrawiam

Dominika
@ktoś 30.11.2018 22:04

A więc szkoda, że nie jesteś pracownikiem firmy PolFach. Trzeba przyznać, że przydałyby się tu opinie osób, które są zatrudnione w tej firmie. Niestety, nie wiem, na jakie zarobki można tam liczyć, ale wchodząc na ich stronę zauważyłam, że szukają nowych pracowników, w tym ślusarzy na teren Austrii: http://www.polfach.de/oferty.html Zdecydujesz się na zmianę miejsca pracy?

Dominika

@Gościu To super, że dostałeś ofertę pracy w PolFach. Gratulacje! Może już zdecydowałeś się ją przyjąć? @Nick Proponuję, żebyś jednak napisał coś więcej na temat warunków pracy w tej firmie. Skoro ją odradzasz, to na pewno jest o czym pisać. Serdecznie Cię do tego zachęcam. @Nieznany Aplikowałaś już?

Gościu

Dostałem ofertę pracy w Austrii jako tynkarz. Czy ktoś wyjechał i może napisać coś więcej o tej ofercie.

Nieznany

Witam chcialabym sie dowiedziec jak wyglada Praca przy pakowaniu plyt cd dvd dla kobiet w Niemczech

Nick
@Nieznany 25.08.2018 14:03

Warunki są okropne ! Odradzam !

Dominika

@Ano To dobrze, że jesteś zainteresowany pracą w firmie PolFach. Już zatem zdecydowałeś się aplikować? Jeśli nie uda Ci się uzyskać odpowiedzi na swoje pytania, to zawsze możesz skontaktować się z pracodawcą bezpośrednio i dopytać http://www.polfach.de/kontaktpl.html @Niki Jakie stanowisko Cię interesuje?

Gość

Witam. Dostałem ofertę pracy do Austrii. Proszę mi powiedzieć o warunkach

Niki

Szkoda, że tak rzadko piszecie na tym forum. Chciałbym popracować z firmą za granicą i szukam o nich informacji.

Xxx
@Niki 02.08.2018 10:58

Nie polecam! Agencja nie sprawdza warunków mieszkalnych do których mają przyjeżdżać ludzie. Nie interesuje się niczym po przyjeździe. Mieszkanie w którym byłam porażka! Lodówki zapchane robakami, hotel bez Polaków sami obcokrajowcy,wszedzie (usunięte przez administratora) A dzwoniąc do Pani M i mówiąc jej jakie są warunki stwierdza, że ona swoje zrobiła i teraz trzeba Sobie radzić samemu. Uważajcie!

Ano

Czy wie ktoś jak wygląda praca i mieszkanie w niemieckiej firmie na pakowaniu płyt CD i DVD przez agencję polfach?

Administrator

Jak od momentu waszej ostatniej aktywności wygląda sytuacja tej firmy? Inni użytkownicy chętnie dowiedzą się najświeższych informacji o PolFach jako pracodawcy.

Grzegorz

Firma pośrednik. Dobry kontakt. Ogrodnictwo Stutgart. Pracuje od dwóch tygodni głównie koszenie. Zbiórka 6.45-7.00. Załadunek samochodów w maszyny, paliwo i inne wyjazd. Praca do 16.30-17.30. W sobote do 14.00 albo wcześniej. Hotel w Eselingen to porażka. Pokój 4x4 ma być docelowo 4 osobowy. 4 łóżka każde inne stół dwa krzesła trzy szafy z półkami jedna rozpada sie szerokości 50cm. Brak szafy na wieszaki. Lodówka na dwóch wystarczy. Na korytarzu WC jedna toaleta i jeden dołek. Łazienka jeden zlew metalowy trzy krany, pralka, dwa prysznice z grzybem. Na piętrze jest ze 30 chłopa śmierdzi palą wszędzie. W pobliżu lotnisko co pół min do 3 min przelatujący samolot. Tel 48 796468630

Szwajcaria

Nie polecam pracy w Szwajcarii jako monter do lunaparku. Szukają tam niewolnika który będzie spał w przyczepie campingowej i pracował 200 godzin w miesiącu za 2000 franków co na szwajcarie jest bardzo mało a Zycie tam jest mega drogie Praca w weekendy od rana do późnej nocy. Właścicielowi firmy ciągle mało i co chwilę jakieś pretensje. Byłem tam i po tygodniu powiedziałem mu że odchodzę to jeszcze mnie na kasie oszukał. On jest z pochodzenia bodajże Rumunem więc to wiele wyjaśnia.. Jednym słowem dramat!!!

Dominika

Ktoś jest monterem w Szwajcarii i chciałby opowiedzieć o swojej pracy użytkownikowi @MMMMM? Myślę, że każda informacja może się przydać tej osobie, ale nie tylko. @TESSA dobrze słyszeć, że jesteś zadowolona z pracy. A powiedz czy masz jakieś rady dla osób, które się starają o pracę?

anonim

(usunięte przez administratora)

TESSA

Nadal podtrzymuję swoje stanowisko . Praca super, pracodawca też , formalności dopięte, pensja na czas i zgodna z umową. Nadmienię ,że wykonuję pracę w swoim zawodzie i mam duże doświadczenie , oraz znam język niemiecki

Marek

Jaka jest przyczyna, że tak mało piszecie na forum? Osoby zainteresowane lubią czytać opinie pochodzące bezpośrednio od pracowników danej firmy. W ostatniej ofercie maja pracę dla montera, pracownika na jarmarku ?

Pulu123

Był ktoś w Lubna parku w Szwajcarii

Adrzej

Widzę, że PolFach ma trochę ofert pracy w różnych krajach. Czy mógłby ktoś podpowiedzieć jak pracuje się w Szwajcarii? Jakie mieszkania załatwia agencja i na jakie zarobki można liczyć. Bardzo dziękuję za pomoc

TESSA

Mam bardzo odmienne zdanie na temat tej firmy. Jestem totalnie zdziwiona tymi negatywnymi opiniami Wszystkie formalności, łącznie z ubezpieczeniem jeszcze przed WYJAZDEM ZOSTAŁO DOPIĘTE DO OSTATNIEGO PUNKTU. Pomoc i kontakt z panią Magdą jest cały czas. Zgadzam się z opinią , że to tylko pośrednik i nie może brać odpowiedzialności za postępowanie pracodawcy, ale w tym celu sami zrobiliśmy sobie wyjazd do Niemiec do proponowanej firmy ,aby sprawdzić czy faktycznie jest i jaka jest opinia o niej. Wszystkie dane przekazane przez panią M,R. się zgadzają , praca zgodna z opisem, nawet zakwaterowanie zdecydowanie powyżej oczekiwań. Ale szanowni państwo ,wszystkie dane dzisiaj można znaleźć i nie można tak bezgranicznie ufać w każdą przekazaną informację, trzeba je po prostu samemu sprawdzać. DO TEGO MOMENTU JESTEŚMY BARDZO ZADOWOLENI Z OBSŁUGI FIRMY POLFACH I Z POLECONEGO PRACODAWCY.

Dominika

Czy są na forum jacyś aktualni pracownicy PolFach? Mógłby ktoś odpowiedzieć @Andriu na jego pytania? Jest wiele ofert pracy (http://www.gowork.pl/praca/polfach;pr), więc każda opinia o pracy i opis danego stanowiska przyda się osobom zastanawiającym się nad pracą.

Andriu

Czy ktoś mógłby napisać coś o wyjeździe do Halle na magazyn? Jakie mogą być tam zarobki? Jakie mieszkania dają?

Andriu

Co słychać w PolFach-u? Korzystałem z ich pośrednictwa i chcę powiedzieć, że byłem zadowolony. Przymierzam się ponownie dzwonić ale dobrze jest coś poczytać na forum!

Malkron

Jaka cisza na forum.Pewnie dobrze pracuje się z tą agencją i dlatego mało osób pisze cokolwiek na forum.

Jerzyk

Czy ktoś ma informacje na temat pracy dla kucharza z niemieckim w restauracji w Cottbus? Czy tam się da dobrze zarobić? Na jaki okres podpisują umowę?

oszukani

jeśli ktoś się wybiera do fellbach na szparagi bądź truskawki niech odwoluje wyjazd jak najszybciej tam jest gozej niż w wojsku wykanczaja ludzi psychicznie >>>>>>>>>>>>>>>>>

Jerzyk

PolFach jest młodą agencją, konkurencja natomiast jest bardzo duża. Jeśli nawet coś było nie do końca dobrze zorganizowane to nie znaczy że to słaba firma. Korzystałem z ich oferty i nie zawiodłem się.

Ździwiony

Czytając komentarze ludzi widzę że w większości nie mają pojęcia czym jest agencja pracy. Agencja Pracy szuka pracownika na zlecenie jakiegoś pracodawcy. Agencji pracy nie obchodzi czy oferta od pracodawcy jest korzystna czy też nie, jak również mało go interesują warunki ewentualnej pracy. Jedynym zadaniem Agencji jest znalezienie pracownika i dostarczenie go do pracodawcy. Wszelkie skargi powinny być kierowane do pracodawcy a nie do Agencji która jest tylko pośrednikiem nikim więcej. I tak dla Agencji liczą się pieniądze, ale tak to już jest, taka praca. I jeżeli się zdarzy, że to co było przedstawione przez PolFach na którymś z ogłoszeń a w rzeczywistości okazuje się inaczej również nie jest winą Agencji. Agencja dostaje konkretne informacje, wymagania, obowiązki czy ofertę i na podstawie tego tworzy ogłoszenie o pracę. Wszelkie błędy czy różnice proszę zgłaszać do pracodawcy a nie do Agencji bo ona nic nie może z tym robić.

Dominika

Co nowego słychać w firmie, dawno nikt nie pisał? Może ktoś coś doda na temat oferty pracy dla detektywa obiektów gospodarczych/kierowca, nowa oferta

radek

Dekarz do dachów stromych w Stuttgart, w Niemczech teraz jest poszukiwany z tego co widze i wydaje mi się, że całkie dobrze taka oferta wygląda jednak.. tylko nie wiem czy od razu można liczyć na umowe o prace.

Marian

Połowę tych postów to ta oszustka z Polfachu napisała więc proszę przeskakiwać te dobre opinie

stanisław

prywatnie

Pulu123
@stanisław 10.04.2016 16:13

Witam Pana jak jest jako monter w lunaparku? Proszę powiedzieć Pozdrawiam

ss

tak zgadzam sie z opiniami powyzej wyjechalismy z mezem do agroturystyki panstwa drechsler umowa przedstawiona przez agencje nie byla zgodna z tym co bylo na miejscu czyli wyplata z POL FACH byla na 1750 na reke a u niemca bylo okolo1400 i to na dwie osoby jedzenie i mieszkanie trzeba bylo odrabiac pracujac ponad norme gdzie wszystko bylo juz niby wliczone po tygodniu zakonczylismy wspolprace to nawet jedzenia nie dostalismy czekajac na busa 3dni a firma nie zabukowala busa zero zainteresowania z jej strony a mielismy bardzo ograniczony kontakt ze swiatem o czym firma bardzo dobrze wiedziala. Zostalismy milo ugoszczeni praca na 15 lazienkach - sprzataniem. 14 pokoji kuchnia i jadalnia. to tak na dzien dobry. Gdzie w umowie nie bylo mowy o takich zadaniach. Nie polecam Polfach. Nie zaznajomieni z miejscem pracy. Bardziej cenią niemcow niz polakow.

Zostaw opinię o PolFach - Pfullingen

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PolFach