BPH - British Publishing House Ltd

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 46 ocen.

Opinie o BPH - British Publishing House Ltd

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BPH - British Publishing House Ltd

Luidzi
użytkownik zarejestrowany

Fajna firma tylko zastanawia mnie dlaczego tak dawno nikt nie pisał?

GS

Mam proste pytanie-kto z prawdziwych osobistości Rzeczpospolitej zgłosił sie do wydawnictwa i zgodził na publikację swojego "biogramu"?

Nick
użytkownik zarejestrowany

Jeśli ktoś szuka rozrywkowej pracy to z pewnością ta firma nie da tego. Dla mnie przygotowywanie danych do Encyklopedii Osobistości Rzeczypospolitej Polskiej już samo w sobie jest powodem do dumy. Może dla niektórych to nic nie znaczy ale dla mnie to dużo.

Britishpedia

Proszę o informację, czy firma wciąż rekrutuje do zespołu Britishpedia, gdyż jestem zainteresowany współpracą. Z góry dziękuję za informację

Britishpedia

Proszę o informację, czy firma wciąż rekrutuje do zespołu Britishpedia, gdyż jestem zainteresowany współpracą. Z góry dziękuję za informację

Krystyn
użytkownik zarejestrowany

Zastanawiam się dlaczego niektórzy tak narzekają na firmę? Przecież na rynku jest teraz dużo firm potrzebujących pracowników.

Natalia
użytkownik zarejestrowany

BPH - British Publishing House jako fajna firma musi mieć dobrych pracowników.

Aneta
użytkownik zarejestrowany

@Stefa czy interesuje Cię tylko praca w Warszawie? Z tego co widzę firma poszukuje obecnie Asystentek/Asystentów Redaktora do pracy w Łodzi, Poznaniu oraz Lublinie. Jesteś zainteresowana pracą na takim stanowisku?

G.
@Aneta 11.07.2017, 12:17
@Stefa czy interesuje Cię tylko praca w Warszawie? Z tego co widzę firma poszukuje obecnie Asystentek/Asystentów Redaktora do...

@Aneta Ja byłabym zainteresowana pracą Asystentek/Asystentów Redaktora w Łodzi. Bardzo szybko się uczę i byłabym gotowa do podjęcia współpracy z BPH ????

Stefa
użytkownik zarejestrowany

Co słychać nowego w firmie? Taka cisza jest na forum i myślę, że to pewnie fajna praca sprawiła i nikomu nie chce się pisać. Może jednak ktoś coś napisze jak sie w firmie obecnie pracuje? Czy są jakieś przyjęcia do pracy?

Britishpedia

Wczoraj miałem okazję przeglądać Encyklopedię Osobistości Rzeczypospolitej Polskiej u znajomego, który otrzymał zeszłoroczne wydanie Britishpedii w prezencie. Byłem bardzo pozytywnie zaskoczony jakością wydania, jak i merytoryką samej publikacji. Britishpedia spodobała mi się na tyle, że rozważam poważnie zakup tegorocznego wydania. Z tego co się orientują, to kolejny wypust Britishpedii, będzie miał miejsce pod koniec roku 2017? Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś zechciał mi podsunąć jakieś wiarygodne informacje na ten temat.

Stefania
użytkownik zarejestrowany

@Obywatel Pracuję dla BPH - British Publishing House Ltd od dawna i uważam, że nikt nie powinien pozwalać sobie na tego typu insynuacje. Nie pracujesz człowieku w firmie a próbujesz ją oceniać , tak nie można.

Obywatel

(usunięte przez administratora) W ofercie pracy piszą o stanowisku asystenta redaktora... Ktoś ma "pomysł" na model biznesowy, ale nie ma pomysłu jak go wprowadzić w życie, więc szuka kogoś kto zrobi to za niego. Kolejna oferta jakich setki... "Kup pan cegłę"

Natalia
użytkownik zarejestrowany

Szkoda, że BPH - British Publishing House Ltd nie ma w tej chwili żadnych ofert pracy. Dla mnie to byłaby satysfakcja z pracy u nich.

Aneta
użytkownik zarejestrowany

@Stellazdecydowałaś się na aplikacje do firmy? Jeśli tak, podziel się wrażeniami z rozmowy kwalifikacyjnej.

Encyklopedia Osobistości Rzeczypospolitej Polski c

No dobra, czyli rozumiem wydawnictwo odpowiedzialne za przygotowanie Encyklopedii Osobistości Rzeczypospolitej Polski, nazywa się teraz Britishpedia, a globalna nazwa firmy, której podlega Polska Britishpedia to BPH - British Publishing House Ltd?

Aneta
użytkownik zarejestrowany

@klaudia interesuje Cię praca w jakiej miejscowości? Obecnie BPH - British Publishing House Ltd poszukuje Przedstawicieli Handlowych. Rekrutacje trwają dla wielu województw. Pracujesz już jako przedstawiciel handlowy? Opowiedz jak wygląda codzienna praca w tym charakterze!

agniesia

Informacje o firmie są tutaj https://companycheck.co.uk/company/08659692/OXFORD-ENCYCLOPEDIA-LTD/companies-house-data Praca redaktora polega na szukaniu chętnych i przeprowadzaniu wywiadów mających na celu stworzenie notki biograficznej do leksykonu. Jeśli udzielający wywiadu jest zainteresowany posiadaniem egzemplarzu tego leksykonu, może go odpłatnie zamówić u redaktora. Jeśli nie, może poszukać w internecie linku do wydania elektronicznego lub pójść do biblioteki. Zdarzało się jednak, że następnego lub kolejnego dnia ludzie rezygnowali z dokonanego zakupu lub w ogóle z publikowania swojej biografii. Narzekali też, że nie mogą do niej zgłosić osób zmarłych, mimo, że tłumaczyłam, iż jest to swego rodzaju platforma społecznościowa, a nie tradycyjny leksykon znanych osób. Dlatego publikować biografie mogą tylko osoby żyjące, a o zmarłych można najwyżej wspomnieć w dziale rodzice lub dzieci. Praca wymagała mobilności i kreatywności w wyszukiwaniu chętnych. Nie trzeba za to było mieć dużego doświadczenia i kwalifikacji, liczyły się predyspozycje. Zrezygnowałam, bo nie miałam pomysłu, komu jeszcze zaoferować leksykon, mimo, że wcale nie tak trudno do niego trafić ;)

Klaudia
użytkownik zarejestrowany

Czy może mi ktoś podpowiedzieć jakich obecnie pracowników potrzebuje BPH? Mam informacje , że firma jest spoko i można składać spokojnie cv. Jak przebiega proces rekrutacji ? Czy firma jest przyjazna pracownikom?

Stella
użytkownik zarejestrowany

Szukam pracy w najlepiej bym chciała w BPH ponieważ wiem że są dobrzy ale nie widzę ofert. Szkoda!!!

Stella
użytkownik zarejestrowany

Czy ktoś mógłby przekazać kilka informacji o firmie? Chciałabym podjąć prace ale dobrze by było troszkę ich sprawdzić. Na jakie zarobki można liczyć? Czy w Łodzi jest zapotrzebowanie na pracownika? Czy ludzie pracujacy są fajni bo to jest też ważne? Dzięki

anonim

(usunięte przez administratora)

Feliksa
użytkownik zarejestrowany

Nie można tak uogólniać. Pewnie wszystko się wyjaśni i nie będzie kłopotu. Fajna firma szkoda tylko, że nie mają żadnych nowych ofert pracy bo z wielka ochota zatrudniłabym się u nich w Lublinie jako przedstawiciel handlowy. Zawsze tak jest jak firma dobra to ciężko o pracę.

Britishpedia

Tak, firma w związku z rozwojem nowych projektów wydawniczych zmieniła nazwę na BPH - British Publishing House Ltd. Poprzednia nazwa nie współgrała z nowymi projektami. Sam tytuł encyklopedii pozostał nie zmieniony: "Encyklopedia Osobistości Rzeczypospolitej Polskiej", seria Britishpedia.

Morris
@Britishpedia 26.01.2017, 18:56
Tak, firma w związku z rozwojem nowych projektów wydawniczych zmieniła nazwę na BPH - British Publishing House Ltd. Poprzednia...

Dzięki za informację, teraz już wszystko jasne ;) Właściwie to moglibyście wrzucić tego typu oświadczenie na waszego oficjalnego Facebooka ( https://www.facebook.com/oxfordencyklopedia/ ) to wtedy do większej liczby osób by dotarło co i jak dalej z Oxford Encyklopedią...

Stefa
użytkownik zarejestrowany

Firma bez względu na zmianę nazwy(jest to normalne) jest bardzo dobra. Pracuję już długo nie zamieniłabym jej na żadna inną. Maruderzy proszę poszukać innej firmy i nie będzie problemu ani stresu dla nikogo. Najlepsza firmę można przedstawić w bardzo złym świetle.

Morris
@Stefa 23.01.2017, 11:30
Firma bez względu na zmianę nazwy(jest to normalne) jest bardzo dobra. Pracuję już długo nie zamieniłabym jej na żadna inną. Ma...

Czyli jednak zmienili nazwę?

Oxford Encyklopedia

Wydaje mi się, że podmiot odpowiedzialny za wydawanie Oxford Encyklopedii Osobistości, zmienił nazwę z Oxford Encyklopedia Ltd na Britishpedia. Ktoś coś wie na ten temat?

ciekawski

Jakieś opinie na temat najnowszego wydania oxford encyklopedii osobistości? Ktoś zamawiał?

Oxford Encyklopedia
@ciekawski 12.12.2016, 14:37
Jakieś opinie na temat najnowszego wydania oxford encyklopedii osobistości? Ktoś zamawiał?

Na oficjalnym Facebooku Oxford Encyklopedii znajdziesz już opinie na temat najnowszego wydania Encyklopedii Osobistości RP

moja opinia

A co to za różnica kto wydaje tą całą oxford encyklopedię? Ważne, ze ludziom się podoba jak to robią. Zresztą, wystarczy poczytać sobie opinie w internecie na ten temat, żeby się przekonać co jest dla kogo ważne. Ot, chociażby tu jest ciekawy wątek na ten temat: http://www.goldenline.pl/grupy/Pozostale/wasze-opinie-o/oxford-encyklopedia-opinie,3744313/ Polecam rzucić okiem, zanim zaczniecie znowu narzekać.

Adam

Dlaczego nikt wprost nie napisze, że to nie jest uniwersyteckie wydawnictwo, tylko prywatna firma szukająca akwizytorów? Encyklopedie posiadają tylko osoby, które zapłacą za publikację biografii.

Adam
@Kris 10.11.2016, 10:38
Nikt nie napisze, bo jest to bardzo dużą czcionką napisane na stronie internetowej wydawnictwa. Ale jak widać zamiast zajrzeć...

O której stroniesz piszesz? Tej na której powołują się na oksfordzkie Who is who? Swoją drogą dlaczego nie przyznasz się, że jesteś ich pracownikiem? Wstyd?

Kris
@Adam 16.11.2016, 12:09
O której stroniesz piszesz? Tej na której powołują się na oksfordzkie Who is who? Swoją drogą dlaczego nie przyznasz się, że je...

Wskaż mi proszę miejsce, w którym powołują się na...no właśnie na co? Bo czym innym jest Oxford University Press (zajmujące się zupełnie innymi publikacjami), a czym innym nie istniejące już Who is Who. Zatem zanim zaczniesz wypisywać bzdury sięgnij do źródeł i nie mieszaj tytułów. Na marginesie - mam łańcuch do motocykla marki Oxford. Czy to znaczy, że ich producent też podszywa się pod kogoś?:)))

Oxford Encyklopedia Opinie

Nie wiem czy moja opinia się komuś tu przyda, bo większość osób na forum pyta raczej o opinie o pracy w oxford encyklopedii na stanowisku przedstawiciela handlowego. Ja tymczasem byłem w zespole odpowiedzialnym za przygotowanie polskiej wersji strony WWW wydawnictwa Oxford Encyklopedia. Konkretnie byłem odpowiedzialny za copywriting treści na część z podstron, między innymi tego co znajdziecie w zakładce "historia". Podlegałem bezpośrednio pod pana ST (nie będę może podawał pełnych danych osobowych), i szczerze mówiąc współpraca z tym konkretnym panem układała mi się przyzwoicie. To jest nie było zbyt dużo marudzenia o treść, tylko jasne wytyczne, i potem uwagi co można by ewentualnie poprawić. Ogólnie w mojej pracy spotykam się z różnymi Zleceniodawcami, a w tym przypadku nie było źle, wręcz przeciwnie. Jeśli więc osoby zarządzające wydawnictwem Oxford Encyklopedia, na podobnym poziomie traktują innych pracowników co mnie, to w mojej opinii można polecić z nimi współpracę. Tyle z mojej strony pozdrawiam Tomek Tomczak.

OLI
@Oxford Encyklopedia Opinie 28.10.2016, 15:06
Nie wiem czy moja opinia się komuś tu przyda, bo większość osób na forum pyta raczej o opinie o pracy w oxford encyklopedii na...

Jak dla mnie bardzo ciekawa opinia. Bo mnie właściwie nie obchodzi kariera przedstawiciela, i jeśli już miałbym się wiązać z wydawnictwem Oxfordzkim, to właśnie w takim charakterze mniej więcej takim jak ty kolego. Pozdrawiam!

Monia

Ktoś wie czy temat pracy w Oxford Encyklopedia wciąż aktualny?

MM
użytkownik zarejestrowany

Potrzebni są w tym momencie asystenci redaktora, albo przedstawiciele handlowi, generalnie wygląda to dość dobrze, praca jest dobra w godzinach od rana do popołudnia, czyli jeszcze macie czas na życie, generalnie jedna z lepszych jeśli chodzi o redakcje

Nikita UA

Także interesują mnie opinie na temat roboty w oxford encyklopedii. Czekam na jakieś sprawdzone informacje.

f
użytkownik zarejestrowany

@jaga ale o jakim stanowisku tutaj piszesz ?dzieki

marta
użytkownik zarejestrowany

Moze ktoś wyrazić opinie o stanowisku asystentka redaktora? Co tam w praktyce robi się na co dzien? Jestem w sumie zainteresowana ale jestem na ostatnim roku studiów i nie wiem czy w ogóle jest szansa, ze bez większego doświadczenia mnie zatrudnia...?

super mario

To może ja też zostawię tu swoją opinię. Zaznaczę może na wstępie, że nie pracowałem w firmie wydającej oxford encyklopedię bezpośrednio, ale w firmie, która wydaje podobne publikacje, i z tego co widzę oferuje także podobne warunki zatrudnienia. No więc w przypadku pracy przedstawiciela handlowego w tego typu firmach, wszystko tak naprawdę rozbija się i prowizje jakie można uzyskać przy sprzedaży. Bo wbrew pozorom, przy odpowiednim podejściu oczywiście, można sprzedawać tych encyklopedii całkiem sporo, tylko trzeba chcieć. A wiadomo, że nic lepiej nie motywuje jak kasa. Jeśli więc podstawa jest solidna, prowizje wysokie, a godziny pracy nienormowane, to warto się zastanowić czy by w to nie wejść.

koko
@super mario 03.10.2016, 12:14
To może ja też zostawię tu swoją opinię. Zaznaczę może na wstępie, że nie pracowałem w firmie wydającej oxford encyklopedię bez...

No wreszcie ktoś zostawił sensowną opinię na temat oxford encyklopedii... dzięki Mario!

List
użytkownik zarejestrowany

Z tego co wiem to firma dość poważnie podchodzi do zatrudnienia i przeszkolenia przedstawicieli handlowych, umieją dobrze zainwestować w człowieka i to się zwraca, a pensja jest całkiem adekwatna do włożonego czasu

koko
@List 29.09.2016, 14:09
Z tego co wiem to firma dość poważnie podchodzi do zatrudnienia i przeszkolenia przedstawicieli handlowych, umieją dobrze zainw...

Kolejna opinia na temat pracy w oxford encyklopedii jakby z sufitu... Piszesz "z tego co wiem..." Czyli skąd właściwie? Pracujesz tam, ktoś z rodziny, czy może jakiś twój znajomy tam pracuje? Co to znaczy, że "umieją dobre zainwestować w człowieka"? Chodzi o jakieś szkolenia, czy co? No i jeszcze "pensja adekwatna do włożonego czasu"... Czyli jaka mniej więcej? Skąd tu się biorą takie opinie? Zero konkretów, a ja właśnie po to śledzę ten wątek, żeby się dowiedzieć konkretnych informacji na temat warunków w tej całej oxford encyklopedii. Ktoś może da wreszcie jakąś wiarygodną opinię?!

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

koko

No ale po raz kolejny pytam: jakie tam u nich są warunki pracy?

M
użytkownik zarejestrowany

Ogólnie z tego co wiem to tragedii nie ma, dobra praca

koko
@M 23.09.2016, 15:57
Ogólnie z tego co wiem to tragedii nie ma, dobra praca

Kolejna nic nie wnosząca do tematu opinia. "Z tego co wiesz..." - co to w ogóle ma znaczyć? Czyli pracujesz w firmie Oxford Encyklopedia, czy tylko coś tam słyszałeś i się wypowiadasz? Bo jeśli rzeczywiście tam pracujesz, to w swojej opinii może byś nieco więcej szczegółów podał? Jakie zarobki średnio, czym się tam konkretnie zajmować trzeba, jakie dodatki, socjal i tak dalej... - tego typu opinie mnie interesują, a nie jakieś tam ogólniki w stylu "tragedii nie ma...". Noż ludzie opamiętajcie się. Jeśli nie macie nic sensownego do napisania, to nie zaśmiecajcie forum bezwartościowymi opiniami, które i tak nikomu nie pomogą w podjęciu decyzji co do pracy w Oxford Encyklopedii, a tylko wkurzyć mogą...

koko

jak na razie na forum same domysły, a zero rzetelnych opinii na temat roboty w tej całej oxford encyklopedii. przydało by się więc kilka wiarygodnych opinii od osób, które jakiś czas już tam pracują. no bo nie ukrywam, że sam jestem zainteresowany możliwością zatrudniania w firmie oxford, ale na podstawie tego co tu czytam, ciężko sobie wyrobić zdanie. więcej opinii proszę!

Kaja
użytkownik zarejestrowany

Możliwe, poza tym dostarczasz wszystkie ich encyklopedie czy inne książki do księgarni a zapotrzebowanie na to cały czas jest

NS

Słynne słowniki "Oxford" sprzedaje inny Oxford znany bardziej jako OUP. Mam wrażenie że na tej faktycznie znanej wśród anglistów marce ktoś próbuje rozkręcić biznes

Jan
użytkownik zarejestrowany

Mi się tam wydaje, że jako Przedstawiciele Handlowi mają tutaj siódme niebo, generalnie bardzo sensowna sprawa

pozdrawiam Marcin Wans

Dla odmiany zapytam o wasze opinie, na temat jakości polskiego wydania Oxford Encyklopedii. Jestem zainteresowany współpracą biznesową z wydawnictwem Oxford Encyklopedia, zastanawiam się jednak czy polski odpowiednik encyklopedii osobistości, nie odstaje jakością od zagranicznych wydań. Bo z tego co się orientuję, nie ma na razie możliwości zakupu polskiej wersji Oxford Encyklopedii w księgarniach, a chciałbym sobie zobaczyć jak wygląda kompletne wydanie. Jeśli więc mieliście do czynienia z wersją z roku 2015 lub 14 to będę wdzięczny za wasze opinie. pozdrawiam Marcin Wans

Kacper

Witam. Także jestem zainteresowany opiniami na temat warunków zatrudnienia w Oxford Encyklopedia. Wasze opinie oraz ewentualne uwagi będę dla mnie niezwykle cenne, bo po wstępnym rozeznaniu w temacie pracy w polskim oddziale Oxford Encyklopedia, nie ukrywam, że nakręciłem się na tą robotę. Oczywiście na papierze może to wyglądać dobrze, a już w realu zupełnie inaczej. Najbardziej zależy mi więc na opiniach byłych lub najlepiej obecnych pracowników Oxford Encyklopedii w Polsce, a z tego co wiem ich zespół jest już dosyć spory, i jeszcze szybciej się rozrasta. Szczególnie zależy mi na opiniach co do realnego miesięcznego wynagrodzenia, dodatków sprzedażowych, oraz tego jak przedstawicie są traktowani przez szefostwo Oxford Encyklopedii. Z góry dziękuję za wasze opinie. Pozdrawiam Kacper.

Kszon

Firma mloda, budujaca zespol. Projekt specyficzny - nie kazdy sie w nim odnajdzie. Ja polecam:)

Jack'u

Hej. ktos już pracuje na Tym stanowisku?jakieś informacje?

paper
użytkownik zarejestrowany

to prawda stanowisko przedstawicieli handlowych bardzo się u nich opłaca, nie wspominając już o naprawdę dobrych narzędziach pracy i służbowym samochodzie ;)

Zostaw opinię o BPH - British Publishing House Ltd - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BPH - British Publishing House Ltd