Hej,
Pracowałam u nich przez kilka miesięcy.
Warunki: Własna dzialanosc to warunek konieczny. Dostajesz laptopa i telefon sluzbowy. Przez pierwsze 6 miesięcy można otrzymywać podstawę 2,5 tys zł netto na fakturze za realizacje targetu pozyskowego - 5 pozyskanych ofert z rynku wtórnego w cenie do 1,5 mln zł. Jesli bedzie to pferta na wylacznosc to jest liczona razy dwa czyli np. 2 oferty na wylacznosc daja nam 4 pkt plus jedna umowa posrednictwa bez wylacznosci to 1 pkt i mozemy na koniec miesiaca wystawic fakture na 2,5 tys zł netto.
Atmosfera i ludzie bardzo w porzadku. Pomocni i kolezenscy. Biuro w super lokalizacji obok salonu Ferrari na Nowym Swiecie.
Minusy: jest to praca posrednika z calym tego terminu obciazeniem czyli sam pozyskasz i sprzedasz oferte to zarobisz dobre pieniadze. Jesli masz problem z tzw. cold callingiem czyli dzwonieniem na oferty z interentu zebby namowic wlascicieli nieruchomosci do wspolpracy to nie jest to praca dla Ciebie. Firma nie genreuje samodzielnie wystarczajacej liczby transakcyjnych leadow aby zapewnic byt doradcom.
Oprocz rynku wtornego mozna obslugiwac rynek pierwotny oraz nieruchomosci typu Condo czyli apartamenety inwestycyjne. Czyli jesli znasz zamoznych ludzi z nadwyzkami gotowki to mozesz im sprzedac np. apartament nad morzem ktory bedzie zarabial na wlasciciela.
Reasumujac: w czasie mojego pobytu w biurze zarabial wlasciwie tylko jeden doradca, ktory mial swoje kontakty biznesowe z poprzedniej pracy i robil to sprzedajac wslanie nieruchomosci typu Condo. Reszta nie zrobila zadnej transakcji gdyz rynek nieruchmosci powyzej 1 -2 mln zł jest rynkiem kupujacego, agencji premium w Warszawie jest wiele a namowienie wlasciciela do wspolpracy bez wczesniejszej relacji z nim jest trudne. Do tego w dobie internetu kleinci sami oglaszaja nieruchomosci i sprzedaja je bez prowizji. Rowniez kupujacy daza do ominiecia posrednika aby uzyskac lepsza cene. Mieszkania tansze tj ponizej 1 mln czy w okolicy 500 tys wlasciciel sprzeda sam bez problemu chyba ze nieruchomosc ma jakas wade lub ma za wyskoa cene ofertowa.
Ja odeszlam gdyz nie moglam sobie pozwolic na zycie na kredyt i brak regularnych dochodow a legendy o tym ze ktos zarabia setki tysiecy zlotych nie robia na mnie wrazenia. Wole mniejsze zarobki ale pewne a nie obietnice fortuny.
Do tego jest to faktycznie spolka na tym samym KRS co Home Broker i to budzi niechec potencjalnych klientow ze wzgeldu na watpliwa reputacje jaka zbudowala ta firma posredniczaca.