Orbe Business Sp. z o.o

Kraków

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 72 ocen.

Opinie o Orbe Business Sp. z o.o

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Orbe Business Sp. z o.o

Iwona

@mimi możesz odnieść się do kwestii, które poruszałaś? Generalnie na forum jest miejsce dla każdej opinii - nawet jeżeli ktoś uważa nieco inaczej. @mfvfy a jak Ty oceniasz w takim razie pracę i pracodawcę? Możesz napisać o tym trochę więcej?

Zenek

Jeśli komuś nie odpowiada praca w firmie to przecież zawsze może ją zmienić. Teraz są duże mozliwości i zawsze coś się znajdzie. Może akurat komuś nie odpowiada taki rodzaj pracy, tu nic na siłę nie będzie

mfvfy

Jest jeszcze jedna kwestia - jak się nie chce komuś pracować to najlepiej zrobić gównoburze na forum i oczekiwać że pracodawca sie będzie kłaniał. Moim zdaniem jeśli komuś zależy na pracy to to widać z daleka.

mimi
@mfvfy 20.09.2017 07:43
Jest jeszcze jedna kwestia - jak się nie chce komuś pracować to najlepiej zrobić gównoburze na forum i oczekiwać że pracodawc...

i własnie to jest najlepsza reklama waszej firmy. brawo! sami się kładziecie na łopatki

Iwona

@mimi, dziękuję za szersze opisanie całej kwestii. Zastanawia mnie tylko, czy w ogóle są zgłoszenia na jakieś stanowisko, jeśli dana osoba nie spełnia podanych kryteriów (a przecież takie Orbe Business musi podać w ogłoszeniu)? Odnośnie egzaminów, to teraz wiele firm stosuje takie rozwiązania, pytanie tylko, czy oni podają jakąś bazę do nauczenia przed?

Mimi

Tu nie chodzi o oczernianie i wyeliminowanie pewnych osób, tylko o samą politykę firmy. Podstawową i najważniejszą informacją jest to, że pracują w niej sami stażyści oczywiście poza szefową i trzech osobach na umowie. Prawo Pracy mają gdzieś. Kiedy pokazałam umowę z nimi zawartą prawnikowi to popatrzył na mnie jak na idiotę, bo w życiu takiej umowy nie widział. Same haki. Wynagrodzenie otrzymujesz tylko i wyłącznie po pierwszym miesiącu pracy pod warunkiem, że zdasz egzamin z zakresu swoich obowiązków (to w teorii) a dostajesz pytania od czapy. Więc pytam... od kiedy podstawowe wynagrodzenie zależy od egzaminu, kiedy już jesteś przyjęty? Premia owszem, ale premii tam nie ma. A teraz kilka słów o rozmowie rekrutacyjnej. Na rozmowy zapraszane są osoby z najmniejszym doświadczeniem, aby nie umiały odpowiedzieć na postawione pytanie, dość trudne jak na mały staż w wybranym zawodzie. Oczywiście ta oferta nie jest dostępna, bo jej zwyczajnie nie ma. Ale za to jest inna: Call Center. I to właśnie ona jest przedstawiana w najlepszym świetle. Krótko mówiąc: wszystkie negatywne opinie na temat tej firmy są prawdziwe. Dziwie się osobą tam pracującym bo wynagrodzenie bardzo marne zwłaszcza jak na Kraków. Otrząśnijcie się lepiej, bo stać Was na wiecej !

Mimi

Tu nie chodzi o oczernianie i wyeliminowanie pewnych osób, tylko o samą politykę firmy. Podstawową i najważniejszą informacją jest to, że pracują w niej sami stażyści oczywiście poza szefową i trzech osobach na umowie. Prawo Pracy mają gdzieś. Kiedy pokazałam umowę z nimi zawartą prawnikowi to popatrzył na mnie jak na idiotę, bo w życiu takiej umowy nie widział. Same haki. Wynagrodzenie otrzymujesz tylko i wyłącznie po pierwszym miesiącu pracy pod warunkiem, że zdasz egzamin z zakresu swoich obowiązków (to w teorii) a dostajesz pytania od czapy. Więc pytam... od kiedy podstawowe wynagrodzenie zależy od egzaminu, kiedy już jesteś przyjęty? Premia owszem, ale premii tam nie ma. A teraz kilka słów o rozmowie rekrutacyjnej. Na rozmowy zapraszane są osoby z najmniejszym doświadczeniem, aby nie umiały odpowiedzieć na postawione pytanie, dość trudne jak na mały staż w wybranym zawodzie. Oczywiście ta oferta nie jest dostępna, bo jej zwyczajnie nie ma. Ale za to jest inna: Call Center. I to właśnie ona jest przedstawiana w najlepszym świetle. Krótko mówiąc: wszystkie negatywne opinie na temat tej firmy są prawdziwe. Dziwie się osobą tam pracującym bo wynagrodzenie bardzo marne zwłaszcza jak na Kraków. Otrząśnijcie się lepiej, bo stać Was na wiecej !

Zniesmaczona

Ludzie zastanówcie się po co oczerniacie Orbe Business? Czy ktoś wam płaci za takie wpisy? Jak można oceniać pracę rekrutera skoro sie nie zna tej pracy? Może własnie jest to sposób na wyeliminowanie pewnego typu osób? Nie wiesz tego więc nie pisz bzdur!

Iwona

@Tolka, na pewno każda firma ma jakieś swoje "triki", jak to nazwałaś. Mogłabyś coś więcej powiedzieć o rozmowie? W jaki sposób się do niej przygotować? Na pewno dla osób, które też się tam wybierają będzie to bardzo pomocne.

Tolka

Bardzo nie polecam. Zapraszają na rozmowę, stosują trik mówiąc najpierw o tej "słabszej" ofercie pracy, później o "lepszej". A w gruncie rzeczy całe nic z tego wychodzi. Zero profesjonalizmu!

Halk
@Tolka 31.08.2017 09:07
Bardzo nie polecam. Zapraszają na rozmowę, stosują trik mówiąc najpierw o tej "słabszej" ofercie pracy, później o &qu...

Miałem to samo! Pani myślała, że wybiorę lepszą ofertę, a mnie odpowiadała gorsza i przestali dzwonić i odpisywać na sms. Żenada.

Tolka

Bardzo nie polecam. Zapraszają na rozmowę, stosują trik mówiąc najpierw o tej "słabszej" ofercie pracy, później o "lepszej". A w gruncie rzeczy całe nic z tego wychodzi. Zero profesjonalizmu!

Iwona

@Mańka informacje na temat aktualnych ofert pracy możesz znaleźć na stronie internetowej firmy. Poszukiwani są zarówno pracownicy biurowi, jaki i specjaliści i pracownicy fizyczni. @kbfdjhdasbfnjas rozumiem, że tak według Ciebie wygląda praca w samej firmie Orbe Business. Wspominasz o mobbingu. Kodeks pracy definiuje go jako "działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników." Czy takie właśnie sytuacje miały miejsce? Firma ma obowiązek przeciwdziałać występowaniu takich sytuacji. Czy próbowałeś/próbowałaś je zgłaszać? Rozumiem również, że zabrakło Ci w firmie dobrego przeszkolenia. Twój komentarz trochę już poruszył ten temat, ale chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda staż w firmie.

Mańka

Orbe Business nie ma zupełnie nowych ofert pracy a szkoda .

Iwona

@Eicoborop też myślę, że nie trudno się domyślić kim jestem, ponieważ jest to napisane zaraz obok mojego imienia. Jednak, żeby nie było wątpliwości-jestem redaktorem serwisu gowork.pl. Myślę, że informacja o tym gdzie znaleźć oferty pracy będzie przydatna szukającym pracy. Zależy mi na tym, żeby przede wszystkim wątek ten służył pomocą osobom szukającym informacji na temat tego jakim pracodawcą jest firma. Dlatego chętnie dowiem się więcej od jej obecnych pracowników. Co Ty możesz powiedzieć o swoich doświadczeniach w Orbe Business?

kbfdjhdasbfnjas
@Iwona 20.04.2017 09:02
@Eicoborop też myślę, że nie trudno się domyślić kim jestem, ponieważ jest to napisane zaraz obok mojego imienia. Jednak, żeby...

Firmę odradzam pod każdym względem - zarówno jako pracodawcę jak i zleceniobiorcę ( przestroga dla klientów, którzy przez tą firmę szukają pracowników). Stawka jest niska dla stażystów i dla pracowników(chociaż trudno spotkać tam pracowników, którzy są zatrudnieni na stałe; w większości są to stażyści, którzy "uczą" nowych stażystów, etc. ). Firma nie rządzi się żadnymi prawami, umowy są bezzasadne, całkowity brak profesjonalizmu w działaniach pracowników spowodowany jest brakiem doświadczenia i wzorów, które powinni stanowić przełożeni. Szefostwo działa w myśl zasady "po trupach do celu", osoby na stanowiskach "kierowniczych" w zależności od dnia mają dobry lub zły humor, co skutkuje tym, że ich zachowanie wobec innych pracowników podchodzi pod mobbing. Ogólnie rzecz biorąc za taką stawkę, stracone nerwy i czas, bezpodstawne nadgodziny, nierealne zadania i cele. ...nie warto.

Iwona

@Eicoborop a co więcej możesz powiedzieć o firmie jako pracodawcy? Długo już pracujesz w Orbe Business?

Eicoborop
@Iwona 13.04.2017 08:32
@Eicoborop a co więcej możesz powiedzieć o firmie jako pracodawcy? Długo już pracujesz w Orbe Business?...

Może Ty coś o niej opowiedz - skoro reklamujesz linkami tą firmę to nie trudno się domyślić kim jesteś ;)

zzzz

Kto wie, Iie płacą na stażu jako pracownik biurowy?

Eicoborop
@zzzz 05.04.2017 20:14
Kto wie, Iie płacą na stażu jako pracownik biurowy?

300. Może na waciki starczy :]

Iwona

Zachęcam do zapoznania się z ofertami pracy w firmie Orbe Business Sp. z o.o http://www.gowork.pl/praca/orbe-business-sp.-z-o.o;pr Któraś z ofert szczególnie Cię zainteresowała? Napisz na jakie stanowisko aplikujesz, może któryś z obecnych pracowników opowie jak wygląda praca w tym charakterze.

Cierpliwa

Firma zawsze stoi na pozycji przegranej, mimo wielu dobrych opinii jak w przypadku Orbe. Jedni mówi, że jest dobrze a inni oczerniana i gdzie jest prawda? Myślę, że osoby chetne do współpracy z nimi muszą same sprawdzać.

PH

Trafiłem do Orbe jako kandydat do ich Klienta. Rozmowa bardzo przyjemna, cały czas kontakt ze mną był utrzymywany. Bardzo profesjonalne podejście. W konsekwencji od 2 tygodni pracuje u ich Klienta i jestem bardzo zadowolony. Aplikowałem na stanowisko Przedstawiciela Handlowego. Polecam każdemu firmę Orbe kto szuka pracy.

Zniesmaczona

Pracuję w Orbe i jestem zadowolona. Dobrze że wiele osób z tego forum u nas nie ma.

man

Szkoda czasu iść do nich na jakąkolwiek rozmowe.

Zniesmaczona

Normalna firma, w której pracują ludzie a niektórzy pracują oczerniając!!

Jack

Byłem wczoraj... Kit taki wciskaja ze masakra

artysta

Opinia z facebooka 4,6/5 - to jakiś żart

nie zadowolony

nie polecam tej firmy Daję 1/6

przeciwnik_orbe

Bardzo zła firma a szczególnie jedna osoba rekrutantka ( usunięte przez administratora )uważajcie na nią.

zadowolona

Wielki pozytyw dla Państwa. Dziękuję za wsparcie i propozycje pracy. Zgłosiłam się do firmy jako osoba poszukująca pracy. Zostałam profesjonalnie potraktowana. Przez cały okres poszukiwania cały czas pracownik z Orbe był ze mną w kontakcie aż do dnia podpisania umowy z moim obecnym pracodawcą. Na pewno bez wsparcia, ukierunkowania i cennych wskazówek nie udało by mi się znaleźć tak świetnej pracy. Jeszcze raz dziękuję :)

pracownik

Trzeba rozróżnić tutaj dwie rzeczy - pracę w Orbe i pracę dzięki Orbe. Firma jest agencją pracy i firmą szkoleniową i rekrutuje dla swoich Klientów w różnych branżach i za różne stawki (kwestia oferty Klienta). Ja pracuje w Orbe ponad dwa lata i jak widzę niektóre wpisy to szczerze mówiąc dokładnie wiem kto je pisze (zmienia sie tylko nick). Prawdą jest, że Orbe oferuje również staże - większość negatywnych wpisów pochodzi od osób, które niestety nie sprawdziły się nawet w prostych czynnościach jak to opisują kopiuj/wklej - więc nie otrzymały oferty pracy, gdyż ich kompetencje pozostawiały wiele do życzenia :) no cóż - można i tak. Reasumując - firma jest solidna, płaci terminowo, nie ma zaległości wobec dostawców, urzędów, pracowników. Polska to wolny kraj - każdy ma prawo wyboru - stąd nie mogą zrozumieć co komuś daje wylewanie swoich hejtów......

haha
@pracownik 25.11.2016 15:33
Trzeba rozróżnić tutaj dwie rzeczy - pracę w Orbe i pracę dzięki Orbe. Firma jest agencją pracy i firmą szkoleniową i rekrutu...

Hahaha ciekawe komu tak zaszliscie za skórę, ze siedzi na go worku i non stop komentuje zmieniajac nicki.... Chyba biedak nie ma nic innego do roboty. Jakbyscie byli firma w porzadku to ludzie by nie uciekali. Co do zaległości z urzędami to bym się poważnie zastanowila nad prawdziwościa tego zdania.

pracownik
@haha 29.12.2016 22:11
Hahaha ciekawe komu tak zaszliscie za skórę, ze siedzi na go worku i non stop komentuje zmieniajac nicki.... Chyba biedak nie m...

No właśnie chyba Pani zaszliśmy za skórę, bo bardzo dokładnie Pani śledzi wpisy i regularnie komentuje. Niemnie jednak - nie mając podstaw nie wypowiadałabym się. A co do zaległości - proszę wybaczyć, ale nie ma Pani podstaw aby tak pisać, natomiast my mamy stosowne dokumenty potwierdzające fakt rzetelności.

Gosć

Pytanie do osób które są zadowolone. W jakich działach pracujecie?

wajolet
@Gosć 24.11.2016 15:16
Pytanie do osób które są zadowolone. W jakich działach pracujecie?

dział - pani prezes hahah, prosze Cie...

Incognito
@Gosć 24.11.2016 15:16
Pytanie do osób które są zadowolone. W jakich działach pracujecie?

Człowieku chyba nie wiesz co mówisz?

Ludzie

Praca na stanowisku pracownika biurowego to totalna porażka , ludzie, uciekajcie jak najdalej od tej firmy! Zero możliwości rozwoju osobistego, praca na zasadzie "kopiuj-wklej" , polega głównie na wciskaniu kitu klientom...dopóki jesteś podporządkowany osobom , które tam zarządzają to jest okej, ale jak tylko się czymś nie zgodzisz to atmosfera automatycznie ulega zmianie. Nie da się opisać wszystkich sytuacji , po prostu najlepiej trzymać się od nich z daleka, jeśli nie chcemy tracić czasu...poza tym pracują tam sami stażysci , i to powinno wystarczająco dać do myślenia . Porażka .

a

kandydat, ja mam w poniedziałek rozmowę.

@J
@kandydat 16.11.2016 10:46
To daj znać jak poszło, zastanawiam się czy będzie podobnie do mojej :)

hej ja byłam w piatek. Dzisiaj dostałam potwierdzenie ze zaczynam od poniedziałku. Aplikowałam na pracownika biurowego - prace dostałam jako młodszy specjalista w dziale ksiegowości i rozliczeń :) strasznie sie ciesze - a przy okazji rozmowa była bardzo fajna, konkretna, szybki kontakt zwrotny. W poniedziałek byłam na 2 rozmowie już u klienta i dzisiaj HURAAAA!!! mam prace :)

kandydat
@@J 16.11.2016 12:21
hej ja byłam w piatek. Dzisiaj dostałam potwierdzenie ze zaczynam od poniedziałku. Aplikowałam na pracownika biurowego - prace...

To gratulacje i obyś była zadowolona z tejże pracy. :)

kandydat

Witam, był ktoś na rozmowie na stanowisko Pracownik biurowy w Krakowie na os. Tysiąclecia? Napiszcie jak to wyglądało.

SOLEJ

prawda to że psychologa chcecie w Gdyni zatrudnicie?>tak jak chcecie mAM Doświadczenie w prowadzeniu warsztatów dla osób zagrożonych wykluczeniem społecznym

anonim

(usunięte przez administratora)

onaona

Potwierdzam ze na stazu u nich kasa kiepska- bylam rozmawialam na ten temat ale szukaja chyba teraz caly czas do innych firm w krakowie a kasa jest taka jak im zleca przekazywac. Oni do siebie teraz w ogole szukaja? Wydaje mi sie ze zapytanie sie o to firmy jest lepszym rozwiazaniem niz ciagle pytanie o to samo na forum

anonim

(usunięte przez administratora)

tuy

Ok 400zł na miesiac

anonim

(usunięte przez administratora)

nick

to zalezy do jakiego ich klienta idziesz raczej. Maja tam kilka spoko ofert.

LALA MALOWANA

A mi sie przyjemnie pracowało z nimi.Takze kwestia gustu i tego czego oczekujesz. Jest sporo firm w Krakowie, jesli sie nie podoba to mozna isc gdzie indziej a nie wylewac fali hejtu. Kazdy ma swoja kulture osobista a czytajac komentarze jak wyzej mam wrazenie ze niektorym jej brakuje. Tyle w temacie .

kasiunia

koszmar firma,

B

Miałam okazję tam pracować. Muszę podzielić zdanie większości co do zarobków - stawki są niskie, w większości przypadków na umowę zlecenie. Jednak wynagrodzenie zawsze wypłacane jest w terminie albo i przed. Nigdy nie było zwłoki w tym temacie. Jeżeli chodzi o zakres obowiązków to zależy on od działu w jakim się pracuje czy odbywa staż. Akurat praca w "moim" była bardzo ciekawa i rozwijająca. Atmosfera w pracy i między pracownikami też super. Trzeba też pamiętać, że jako agencja pracy tylko pośredniczą między pracownikiem a docelowym zleceniodawcą i nie zawsze wina leży po ich stronie jeżeli coś zawali kontrahent, więc część pretensji należy się firmie w której się realnie pracuje a nie Orbe.

B

Miałam okazję tam pracować. Muszę podzielić zdanie większości co do zarobków - stawki są niskie, w większości przypadków na umowę zlecenie. Jednak wynagrodzenie zawsze wypłacane jest w terminie albo i przed. Nigdy nie było zwłoki w tym temacie. Jeżeli chodzi o zakres obowiązków to zależy on od działu w jakim się pracuje czy odbywa staż. Akurat praca w "moim" była bardzo ciekawa i rozwijająca. Atmosfera w pracy i między pracownikami też super. Trzeba też pamiętać, że jako agencja pracy tylko pośredniczą między pracownikiem a docelowym zleceniodawcą i nie zawsze wina leży po ich stronie jeżeli coś zawali kontrahent, więc część pretensji należy się firmie w której się realnie pracuje a nie Orbe.

mlody

@bhn - 2016-08-09 20:52:58 Bo jesteś jakimś młodym idiotom bez pojęcia o zyciu i zarobkach idz tam to za miesiąc sam napiszesz ile zarobiles ha ha idiotom--> ,,idiotą"

anonim

(usunięte przez administratora)

yolo

Kamilu, otoż jest możliwe, robisz komus tzw kaskade lub tylko zwracasz za koszta dojazdu.

wiola

mega duże rozbieżności w opiniach... ale ciekawe ze po negatywnych komentarzach, dosłownie kilka minut po, pojawia sie pozytyw... - PRowanie ze strony pracownikow? jakies konkretne info co zarobków na początek? bo fama 3 zł troche odstrasza, a miano" sensownych" dla kazdego jest inne

solo

Jak chcesz wiedzieć ile zarabiają pracownicy to idź i się tam zatrudnij wtedy się przekonasz, że za taką stawkę i z takimi ludźmi nie będziesz chciał/chciała pracować.

anonim

(usunięte przez administratora)

inna

Możliwości zawodowe większe masz w kasie w Tesco niż tam. Ale spoko bądź czlowiekiem od wszystkiego pracuj 3 MSC za 3 zł a na koniec się dowiedz ze no sorry nie ma przedłużenia. Bo i po co skoro są inni stażyści? I tak się kolo zamyka.

ona i ona

a ile zarobiłaś? Z( usunięte przez administratora )zł jak inni hahaha?

ona

A ja tam jestem zadowolona. Byłam u nich na stażu. Atmosfera super. Młody zespół. Nie nudziłam się, nie parzyłam kawy. Mieli wtedy różne projekty i miałam możliwość popracować na większości. A oni są też Agencją Pracy i pod koniec stażu trafiła się idealna oferta, z której chciałam skorzystać i polecili mnie tej firmie.

dzika

ODRADZAM!!! Na początku pięknie, ładnie. Przyjmują na staż na 3 miesiące (płaca kaskadowa - z każdym miesiącem więcej ale jak to zwykle na stażu kokosów nie ma). Pracuje się od 8 do 16 na zasadzie "przynieś, podaj, pozamiataj". Stażysta nie ma nawet możliwości rozwoju lub nauczenia się czegokolwiek. Nie jest nawet dopuszczany do niczego ambitniejszego. Po pierwszym miesiącu obiecują umowę o pracę po odbyciu stażu. Gdy staż dobiega końca dopytują jeszcze czy chciałbyś/chciałabyś zostać. Niestety w ostatnim dniu Pani prezes informuje Cię, że nie mają dla Ciebie miejsca i generalnie to byłeś tylko tymczasowym( usunięte przez administratora ). Tak właśnie działa ta firma.

kama
@dzika 27.04.2016 20:28
ODRADZAM!!! Na początku pięknie, ładnie. Przyjmują na staż na 3 miesiące (płaca kaskadowa - z każdym miesiącem więcej ale jak t...

Ja tez dostałam pracę u ich klienta i jestem na razie bardzo zadowolona - rozmowa tez pełna profeska. Co do stażu to nie byłam ale słyszałam że jednak jest okey. Trafiłam do orbe przez znajomego. Co do kopiuj wklej to przesada no chyba ze ktoś tylko to potrafi robić to dziwić się nie ma co

Okokookoki
@kama 25.11.2016 20:40
Ja tez dostałam pracę u ich klienta i jestem na razie bardzo zadowolona - rozmowa tez pełna profeska. Co do stażu to nie byłam...

Skąd wiesz ze przesada skoro sama mówisz ze nie byłaś na stażu ?

szkolenie

Nie orientuje sie ktoś czegos na temat szkoleń? Organizuja je u siebie?Interesuje mnie ksiegowość- wie ktoś coś na ten temat?

lukrecja1

Lukrecja z tego co mi wiadomo to chyba nie

LIZAK

pytający bo to Agencja Pracy

Zostaw opinię o Orbe Business Sp. z o.o - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Orbe Business Sp. z o.o