FlexiPower Group Sp. K.

• Petrykozy
  • Kolonia Wola Zaradzyńska
  • Chechło Pierwsze

3. Opinie o pracodawcach Pabianice
  5. Opinie o FlexiPower Group Sp. z o.o. Sp. K.

Opinie o FlexiPower Group Sp. K. Pabianice

Nie przegap nowości o FlexiPower Group Sp. z o.o. Sp. K.!

bolo

10.06.2022 16:05

Szanowni państwo tak lekceważącej innego człowieka firmy dawno nie spotkałem. To co wyprawia sie w tej firmie wobec klienta to sie w głowie nie miesci. Na wyznaczenie terminu naprawy instalacji czekam juz ponad 50 godzin, na wyznaczenie terminu nie na naprawę. O tym że tracę pieniadze z kazdym dniem nie wspomne. Ten temat Pani przyjęła prychnieciem i tyle. Zobaczymy kiedy z łaski swojej ktoś się odezwie. Porazka!!!
    Zaciekawiony

05.05.2022 13:42

"Koordynator On-line" tak brzmi oferta pracy. Zakres obowiązków podanych przez pracodawcę to: " Obowiązki wynikające z charakteru stanowiska". Hm, czy ktoś może to rozwinąć? I czy warto tam aplikować czy dno?
    Jaco!!!!!!

06.04.2022 01:03

Jedna wielka ściema nie polecam tej firmy wciskają kit w żywe oczy nie polecam współpracy z tą firmą bo nawet nie płacą pod wykonawcom i cały czas przerzucają winę na pod wykonawców jeden wielki bubel duży negatyw!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Gminy

06.04.2022 00:50

Sami oszuści i do tego nie wypłacalni dla podwykonawców
    monter

01.11.2020 10:49

Witam wszystkich. Mam pytanie czy firma FLEXIPOWER GROUP zalega z płatnościami wszystkim podwykonawcom, czy tylko ja jestem wyjątkiem? Już miesiąc czekam na przelewy a miało być 14 dni, i zaczynam mieć już pewne obawy co do rzetelności firmy. Moi pracownicy mają wypłatę co tydzień i nie dostając przelewów od firmy przez miesiąc robią się ogromne zaległości a koszty wyjazdów na montaż też trzeba pokryć. Proszę o opinie też innych monterów na ten temat. Pozdrawiam
    Monter

03.03.2021 14:57

Tak, płacą kiedy im wygodnie
    Bleble

10.03.2022 14:27

Tak jak najbardziej leżą prukwy zlamaney

08.10.2019 10:19

Ile jest etapów w procesie rekrutacji w FlexiPower Group Sp. z o.o. Sp. K.? Jak długo trzeba czekać na ostateczną decyzję?

08.10.2019 11:45

Dzień dobry, wszystko zależy od rodzaju stanowiska i liczby kandydatów. Zwykle o terminie zakończenia rekrutacji i jej przebiegu informujemy podczas spotkania. Jeżeli pytanie dotyczy konkretnego stanowiska, a rozmowa rekrutacyjna już się odbyła, prosimy o wiadomość na [email protected]
    Alek

09.03.2022 17:33

Nie ma żadnych jest jedna rozowa i czekasz na telefon. Później jedziesz na badania jeśli się zdecydują na twoją osobe. Po lekarzu informujesz że jest wszystko ok. A jeśli jedziesz na firmę dostaniesz kaplet odzieży i dezinformacja co do wyjazdu kupili auto i nie wiedzieli że musza być dokumenty od windy w aucie. Dwa zero wyposażenia pasów klinów itp jedź i martw się o towar ty.po auto karzą przyjezdzac na firmę a jak zjedziesz z trasy przykładowo 2 w nocy to czekaj jak ktoś przyjedzie byś zdać auto na firmę a później rano znów poginaj jak kretyn boją się że zginie im opel sropel.

22.02.2022 22:35

Podczas realizacji lawina błędów, walka z serwisem, próby przerzucenia odpowiedzialności na mnie. Po oddaniu instalacji miałem 2 krotnie wymieniony inwerter oraz inne elementy które okazały się blednie dobrane. Instalacja nie pracowała przez wiele tygodni, firma twierdziła że wszystko jest ok. Nie pomagały nawet interpretacje producenta, który pisemnie potwierdzał błędy w projekcie i wykonaniu. Nie polecam, wręcz przestrzegam.

09.02.2022 13:40

Co wchodzi w socjal FlexiPower Group Sp. z o.o. Sp. K.?
    Byly

22.02.2022 08:45

Nic :) opóźnienia w wypłacie pensji :)

21.01.2022 07:49

Sasza

27.01.2022 08:55

Najnisza krajowa , plus zlecenie (w tym dodatek od montazu) Przelewy czasem przychodzą po terminie.
    Stanisław

04.01.2022 21:16

Bardzo polecam firmę, kolektory założone z projektu gminnego gdzie koszty instalacji wyniosły bardzo mało pieniążków, serwisant bardzo kompetentny, co prawda za usunięcie musiałem pokryc koszty lecz bardzo dobrze wytłumaczył mi że awaria wynikała niestety z mojego błędu... Bardzo pomocny serwisant który przejrzal całą inst w kwestii technicznej oraz pousuwal pozostałe awarie o których nie wiedziałem, a okazały się gwarancyjne. Polecam bardzo ponieważ po wizycie Pan serwisant bardzo dokładnie wytłumaczył jak funkcjonuje całą inst oraz na co zwracać uwagę. Nie rozumiem Państwa negatywnych odczuć...po prostu dajcie serwisantom żyć nie róbcie z nich (usunięte przez administratora) myślę że ich nastawienie zależy od tego jakie Państwo zachowujecie się do ludzi. Ja jestem bardzo zadowolony z serwisu.
    Pawel

08.01.2022 12:00

Nie wiem jak sie udalo Panu to zalatwic. (moze jest Pan rodzina kogos z urzedu gminy znam taki przypadek) Ja nie polecam oczekiwanie na serwis dlugie... co do kosztów nasze małe ale proszę Pamiętać ze firma nie dostała 20% ktore my placilismy tylo 100%
    Lion

20.12.2021 22:26

Niestety nic dobrego nie można powiedzieć o firmie. Kompletny brak profesjonalizmu tak w terenie (opinia na podstawie obserwacji pomiarów, pan podczas wykonywania tej czynności wiedział ile ma się wychylić wskazówka i na tym koniec) jak pomocy technicznej na telef. Zaznaczam że wiem o czym mówię ponieważ elektryka nie jest mi obca posiadam wszystkie uprawnienia włącznie z pomiarami.
    Edeard

13.12.2021 21:23

Mija 60 dni od wpłaty pierwszej raty na rozszerzenie instalacji o trzy panele jak w umowie pogoda piękna nie chcą mi jej rozszerzyć jak jest w umowie iż zrobią najpóźniej do 60 dni - co za firma szkoda gadać chcą przenieść termin mi do końca marca 2022roku a termin 60 dni mija 15 grudnia 2021 roku nie polecam tej firmy tłumacza brakiem mocy przerobowych to poco brali moja instalacje że zrobią a chcą zwlekać 5 miesięcy Nie są solidnie(usunięte przez administratora) a nie ma komu wykonać rozszerzenia instalacji o trzy panele w terminie jak w umowie jeszcze raz nie polecam
    Slaweksem

14.10.2021 20:21

Serwis tej firmy jest do (usunięte przez administratora) brak po prostu słów nie polecam szkoda nerwów
    KK

06.10.2021 16:38

Nie polecam Firmy FlexiPower ze względu na fatalnie działający Serwis. Awarie nie są usuwane terminowo. Trzeba kilka razy się przypominać, żeby ktoś łaskawie przyjechał i usunął usterkę.
    potencjalny klient

28.09.2021 15:26

czy warto wybrać tę firmę do montażu fotovoltaiki ?

02.07.2021 16:08

Należy też wspomnieć ze zadłużona w prezesie księgowa próbuje rządzić firmą, nieste ma na topozwalane co bardzo, bardzo niekorzystnie wpływa na atmosfere w biurze. Nie jedna osoba zrezygnowała przez nią z pracy

25.08.2021 16:13

nie robi bo kasa się zgadza a przecież sam powiedział ze atmosfera w biurze go nie obchodzi .Przy czym sam swierdził ze ona to nieporozumienie jakieś jest.

27.09.2021 15:01

Kasa się zgadza to nic nie robi

07.05.2021 09:58

(dział serwis), Ewa ... masakra i nie porozumienie .... Dodzwonić się do tej Pani to masakra , obiecuje coś czego serwisant nie jest w stanie zrobić tego samego dnia a Pani Ewa mowi ze będzie działać... Nie odbieranie tel i brak odpowiedzi na SMS standard. O braku wiedzy już pisali ... Zastanawiam się za co tej Pani się płaci...

25.08.2021 16:15

dokładnie tak, nie można się dodzwonić, nie rozwiązuje problemów . Nie fajny współpracownik. No ale jak mówią ryba psuje się od głowy . W firmie zostali prawie sami pracownici którzy tańczą jak im się zagra a tam grają najgoszy sort muzyki....

27.09.2021 15:01

Potwierdzam. Pani.. nieporozumienie

13.04.2021 00:25

Serwis do (usunięte przez administratora) zero kontaktu odradzam, nie można się dodzwonić jest niby opcja napisania SMS-a lub e-maila skorzystałem ze wszystkich możliwości ale zero odzewu.
    Beniek

29.08.2021 23:53

jak większość speców w tej firmie - z łapanki

27.09.2021 15:00

Fakt ręką rękę myje. Znajomek znajomka i tym sposobem firma na czele z księgową bez rozumu zarządza firmą
    FOTO

02.09.2021 13:26

Niestety kontakt z firmą świadczy o kompletnym lekceważeniu przyszłego klienta.

25.08.2021 16:12

Zapewne nie ma gorszego pracodawcy na rynku. Tego nie da się opisać, nie polecam ! Bezprawne zabieranie urlopów, agresywne maile i odzywki z jego strony powodują zaszczucie .

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w FlexiPower Group Sp. K.?

Kontakt - FlexiPower Group Sp. z o.o. Sp. K.

Kudrowice 12 95-200 Pabianice

NIP:7312043980

Branża główna: Instalacje budowlane

23.08.2021 11:58

Nie polecam nikomu . Już przy zakładaniu instalacji były problemy związane z przekroczeniem terminu o czym firma nie raczyła poinformować . Teraz po roku nie działa komunikacja z falownikiem i od ponad dwóch miesięcy nie można się z nimi dogadać . Rozmowa i emaile nie odnoszą skutku . Radzę omijać szerokim łukiem (bardzo szerokim ) .
    Aneta

06.08.2021 17:01

Ekipa montażowa w tej firmie , na bardzo wysokim poziomie, rzetelnie wykonali swoją pracę i posprzątali po sobie. Wykonali solidnie robotę, pomimo trudnych warunków atmosferycznych, nie przełożyli montażu na inny termin. Odpowiadali na wszystkie zadawane pytania fachowo, rzeczowo z dużą cierpliwością i wyrozumiałością.:)
    Janusz

28.07.2021 13:46

Kolejna dobra firma do puki nie dostanie pieniędzy. Flexipower montowało mi zestaw solarny. Po 1 roku zaczął lać glikol z rotametru na grupie pompowej. Po ciężkich trudach serwisant założył korki na zawory zamiast wymienić rotametr. Teraz po 2 roku wypadła dziura w zasobniku cwu firmy Galmet i leje z niego jak z kranu.
    Rogulski instalacja Wyszogród

27.07.2021 13:01

NIE POLECAM FIRMY FlexiPower Group Sp. z o.o. Sp. K. - Pabianice są mili do puki nie zainstalują paneli. Ja nie mam zielonego pojęcia na temat instalacji i wierzyłem że ta firma zaplanuję prawidłowa ta instalację .Instalacja wykonana na dachu płaskim położyli panele również na plask nie uwzględniając spadku by spływała woda. Woda kurz stoi na panelach raz że zasłania dopływ światła i tracę pieniądze to już odbarwiło panele.Instalacja zamontowana 09/2020r zgłosiłem reklamacje do instalacji w dniu 5 lipca 2021 nie mogłem się doprosić przyjazdu serwisanta. W końcu 20 lipca przyjechał serwisant nie zapowiadając się zrobił zdjęcia które ja sam tez wcześniej wysyłałem wszedł podobno do domu popatrzył na falownik i pojechał. Nie zostawił protokołu serwisowanego z czynności jakie wykonał mija już tydzień i nikt się do mnie nie odzywa a jest 27 lipca. Wysyłam mailowo wezwania nie reagują wyśle jeszcze kilka i sprawę przejmie kancelaria prawna i sprawa pewnie skończy się w sadzie zastanówcie się zanim założycie instancję. Mam jeszcze jedna instalacje założoną przez Zielona Firma Piotra Trębacza 11a, 31-436 Kraków ich mogę polecić z czystym sumieniem reagują szybko na każdą prośbę a i w Święta pamiętają o swoim kliencie nie tylko przy sprzedaży
    Wiesław

16.07.2021 20:31

Zanim przyjąłem ofertę założenia fotowoltaiki od firmy FlexiPower Power Group, odwiedziło mnie czterech przedstawicieli innych firm, którzy byli zainteresowani tylko szybką sprzedażą i montażem paneli słonecznych. Inaczej było z firmą FlexiPower Power. Jej przedstawiciel Pan Radosław Gorzeń, po przybyciu na spotkanie pierwsze co zrobiło to, obejrzał dach domu , a następnie wybrał najlepsze miejsce do umieszczenia falownika. Zainteresował się też internetem i najlepszym rozwiązaniem podłączenia do falownika, aby aplikacja działała prawidłowo. Odpowiedział rzeczowo na moje wątpliwości i pytania. Opowiedział też, jak będzie przebiegała instalacja i o fachowości pracowników montujących instalację fotowoltaiczną. Doradził ile będzie potrzeba paneli i jakiej mocy. U przedstawiciela było widać, jak dobrą i profesjonalną firmę reprezentuje Pan Radosław. Porównując oferty innych firm i ich przedstawicieli, zdecydowałem się na firmę FlexiPower Power Group. W lutym bieżącego roku została u mnie założona instalacja fotowoltaiczna. Jestem zadowolony z jej bezawaryjnego działania, ale też i i to bardzo z ceny, za którą zapłaciłem dużo mniejsze pieniądze, w porównaniu z proponowanymi wcześniej, przez przedstawicieli innych firm. Polecam firmę FlexiPower i jej solidnych pracowników.
    Marcin

13.07.2021 21:49

Ta firma to dno awaryjne falowniki przez rok spaliły się dwa.serwis nie może dojechać ciągle obiecują jutro i nic.serwisant przez tel mówi wprost że jest coś źle zamontowane,a z biura mówią na serwisanta że jest niekompetentny ,a przecież on to montuje

14.07.2021 13:39

Panie Marcinie, Byliśmy u Pana, zgodnie z życzeniem, w piątek. Serwisant asekuracyjnie w protokole zapisał, że do wymiany jest falownik, aczkolwiek do przepięcia jest instalacja przed różnicówkę. I taką informację Pan uzyskał o konieczności przepięcia instalacji. Natomiast Pan twierdzi, że ma przepięcie po stronie AC i informuje energetykę. Nasz dział serwisu ma kontakt zarówno z gminą, jak i z samym użytkownikiem.
    Dima

13.07.2021 09:10

Wszystko Ok. Pracowałem jako Elektryk. Stawiają duza dbałosc do wykonania i sprzetu

03.03.2021 17:21

Jako byly pracownik zdecydowanie odradzam zatrudnienie w tej firmie. Nie mogę pisać więcej bo i tak usuwają wpisy.

02.07.2021 16:06

Potwierdzam. Też jestem byłym pracownikiem. Złe traktowanie pracownika przez prezesa i kadre zarządzajacą to norma.

07.05.2021 11:59

Uwaga moje wpisy są negatywne i żaden nie udostępniony bądź usunięty...

02.07.2021 16:04

Norma...osoba zarządzajaca stronami ma nakaz od prezesa na usówanie negatywnych tresci

02.07.2021 16:03

Czas pracy w tej firmie był najbardziej straconym w życiu. Zerowy poziom zarządzania, nie odpowiedni ludzie na nie odpowiednich miejscach. Awansują Ci, którzy pozwalają sobie na niewłaściwe traktowanie lub Ci co donoszą i podkopują dołki, tych jest nawet więcej. Prezes, dyrektor …jakieś nieporozumienie. Przepływ informacji również poziom zero…Nie polecam !
    Paweł

03.06.2021 19:35

minutę temuNOWA 1. Pierwsza ekipa dostała z magazynu dwugwinty, które nie weszły więcej niż pół cm w krokwie. Przy większych wiatrach panele mogłyby kogoś zabić 2. Ekipa zrobiła i nie załatwia dziur w dachu 3. Nie zastosowali zabezpieczeń przedlicznikowych - wcale mnie nie ciekawi jak instalacja by się zachowywała po podłączeniu 3. Zabezpieczenia przy inwerterze miały kilkukrotne mniejszą wartość niż powinny - również nie chcę znać odpowiedzi jak zachowywałaby się instalacja po włączeniu 4. Poprawki zostały zrobione po trzech miesiącach przez drugą ekipę 5. Ściągnięte i założone panele zostały przez nich ubabrane towotem używanym przez pierwszą ekipę do pseudozabezpieczenia uziemienia 6. W dodatku tak słabo podłączyli panele, że inwerter nie był w stanie znaleźć optymalizatora - zastanawiam się jak zostały "zarobione" złączki, gdyż sosna jakość wykonania tej czynności jest przyczyną około 95% pożarów instalacji... 7. Musiała podjechać trzecia ekipa żeby znaleźć miejsce wadliwego podłączenia, co znów wiązało się z demontażem panela (dobrze chociaż że była zrobiona mapa optymalizatorów a wadliwe podłączenie dotyczyło panela skrajnego więc można było to w miarę szybko zrobić). 8. Przedstawiciel firmy próbował przy okazji kilka razy wmówić mi że jestem "upierdliwy" widząc takie partactwo i powoływać się na autorytet zewnętrzny - innych zadowolonych klientów... - jakoś nie trudno mi uwierzyć że są zadowoleni jeśli się nie znają - ale to do czasu... 9. Przez półtora miesiąca nie są w stanie przesłać danych do systemu monitorowania (loginu i hasła) Ogólnie - partactwo - nie polecam.
    Serwis

15.04.2021 22:54

Ludzie czy wiecie ile inwestycji ta firma juz wykonała? Wiecie ilu ludzi wzywa serwis bezpodstawnie, gdzie przyjezdza serwisant i okazuje sie ze np falownik sie wyłącza bo jest za wysokie napięć z sieci? Albo ze instalacją nie produkuje a okazuje się że na panelach jest snieg lub poprostu jest okres jesienno zimowy? Pani z serwisu wysyla serwisanta i gdyby nie te wszystkie bezpodstawne wezwania cala praca serwisu by szla o wiele szybciej. Ja polecam tą firmę i doskonaly kontakt z nimi. Czasem ludzie są tacy upierdliwi i zachowują się jakby oni jedyni mieli instalacje od tej firmy i mieli byc obsługiwani bezzwłocznie.
    klient

07.05.2021 15:34

a ilu serwisantów macie ?
    Rafi

27.04.2021 22:38

Jestem nowym użytkownikiem instalacji firmy Flexi i jak czytam te pozostałe po cenzurze opinie to myślę że nieźle wdepnołem w g.... Firma od jakiś 10 dni nie reaguje w żaden sposób na złożoną reklamację a instalacja stoi i się kurzy :(

28.04.2021 10:39

Drogi Rafi, Przepraszamy za zaistniałą sytuację. Prosimy o ponowienie zgłoszenia z danymi adresowymi instalacji i opisem usterki. Serwis skontaktuje się z Panem w celu umówienia dogodnego terminu.
    CHROBRY

16.04.2021 13:51

NIE POLECAM. SERWIS PRAKTYCZNIE NIE DZIAŁA.

15.04.2021 22:57

Polecam firme, Pan Arek koordynator bardzo mily i rzetelny. Doskonały kontakt z serwisem i szybka reakcja.

09.04.2021 10:47

Jaki rodzaj umowy preferowany jest w firmie FlexiPower Group Sp. z o.o. Sp. K.?

13.04.2021 08:21

Poszukując pracownika staramy się dopasować do panujących zapotrzebowań na rynku pracy. Wszystko tak naprawdę, w głównej mierze zależy od poszukiwanego stanowiska i wymagań związanych z jego obsadzeniem. Staramy się być zawsze elastyczni i otwarci na rozmowę oraz potrzeby naszych współpracowników. Zapraszamy do sprawdzenia swoich sił w naszych procesach rekrutacyjnych :)
    Klaudia

12.03.2021 20:46

Posiadam instalacje solarna z przetargu Gminnego. Firma Flexipower chetnie ja zamontowala, ale jesli chodzi o usterki, to juz nie jest chetna zeby wyslac serwisanta. Trzeba im przypominac, prosic sie, obiecuja kiedy beda po czym nikt sie nie zglasza, czlowiek bierze urlop w pracy a okazuje sie ze pani koordynator nie wyslala tego adresu serwisantowi i nastepny raz bedzie dopiero za tydzien. Przez telefon zawsze te same teksty, o ile ktos odbierze, trzeba dzwonic z kilku numerow zeby sie dodzwonic. Dobrze ze niedlugo konczy sie gwarancja i nie bedzie trzeba sie ich prosic.

15.03.2021 11:04

Pani Klaudio, Przykro nam z powodu zaistniałej sytuacji. Chcielibyśmy wyjaśnić tę sprawę, ale potrzebujemy więcej danych. Prosimy zatem o kontakt mailowy na [email protected] z uwzględnieniem danych adresowych instalacji. Dołożymy wszelkich starań, by przyspieszyć działanie serwisu.
    Serwis

04.03.2021 09:30

olewanie klienta kontakt utrudniony ,od trzech miesięcy próbuje się doprosić poprawy zero odzewu

10.03.2021 10:46

Zdajemy sobie sprawę, że dotychczasowa obsługa serwisu nie spełnia wszystkich spoczywających na tym dziale oczekiwań klientów, jednak dokładamy wszelkich starań, by jak najlepiej usprawnić jego prace wdrażając nowe rozwiązania. Mamy nadzieję, że w ten sposób uda nam się zatrzeć niekorzystne wrażenie i usatysfakcjonować naszych klientów. Prosimy zatem o chwilę cierpliwości i wyrozumiałości w tym względzie.

03.03.2021 17:24

Pozytywne opinie pisane chyba na zlecenie prezesa ... haha

18.12.2020 09:12

Czy FlexiPower Group Sp. z o.o. Sp. K. oferuje wszystkim swoim pracownikom umowę o pracę, czy jednak należy spodziewać się umowy zlecenia?

03.03.2021 17:23

Pół na pol

Zostaw merytoryczną opinię o FlexiPower Group Sp. z o.o. Sp. K.