Niedoszły pracownik27.01.2024 16:37
Nie wiem dlaczego firma prezentuje lokalizację Opole, bo tam nie ma biura, ale mniejsza z tym. Jeśli jednak tutaj mogę wyrazić swoją opinię i przestrzec innych, to opiszę tutaj moje doświadczenie. Zaaplikowałam na stanowisko rekrutera we Wrocławiu, praca miała polegać na rekrutacji pracowników (głównie z Polski) do pracy w Wielkiej Brytanii. Miałam rozmowę 30go listopada 2023 i póżniejsze potwierdzenie drogą meilową, że chcą mnie zatrudnić. W ogłoszeniu firma oferowała pracę zdalną w oparciu o umowę o pracę. Tylko ze względu na brak oddziału w Polsce nie wiedzieli jak rozwiązać kwestie umowy i płatności. Ich pracownik miał się tym zająć i przekazano mi informację 11go grudnia, że przed Świętami powinnam już dostać umowę. Od tamtej pory kontakt się urwał, nie odpisali na moje meile. Poprosiłam o informację czy coś się zmieniło, czy oferta jest nadal aktualna, ponieważ chciałabym wiedzeć czy mam znów szukać pracy. Też bez odpowiedzi. Bardzo nieprofesjonalne zachowanie, brak szacunku. Ogłaszają się na Glassdoor, Indeed, Facebook. Nie dajcie się nabrać, to jacyś (usunięte przez administratora)