miłosnywierszykwywieciekto 10.07.2022 20:06
Wypowiem się bo myślę, że trzeba uprzedzić nowych pracowników. Na tą firme trzeba uważać. Byłem z firmą umówiony na szkolenie w tandemie, poniewaz nigdy nie spawalem ta metoda i pracodawca doskonale o tym wiedzial. Pierwsze dni pracy spędziłem na myjce , gdzie nie dostałem nowych ubrań, a jakies brudne po kimś. A kiedy zapytałem o rekawiczki na myjke dostalem odpowiedz od kierownika idz sobie znajdz jakies stare. Przepisy BHP budza watpliwosci , poniewaz polewane sa zbiorniki chemia i to jeszcze w masce ktorej nie da sie oddychac . Najlepsze , ze nie mialem zadnego szkolenia. Kiedy odezwałem sie do kierownika P. , ze mialem przyjsc na spawanie chyba mu sie nie spodobałem i zaczął mi robić kłody pod nogi. Dostawałem polecenia niemożliwe do wykonania samemu. Pewnego dnia kiedy mialem szkolenie na gilotynie bo niestety nie mialem przyjemnosci korzystania z tej maszyny, ucialem zly wymiar blaszki ze zlomu. Dla pana kierownika P byl to tak karygoryczny blad , ze kazal mi sie ubrac i po 2 godzinnach pracy jechac do domu. Od razu po incydencie zadzwonilem do prezesa wyjasnic sytuacje. Dostalem informacje zwrotna iz trzeba sie spotkac w 3 i porozmawiac i zebym przyjechal nastepnego dnia godzine wczesniej przed praca. Kiedy przyjechalem nie zastalem prezesa na firmie , a kiedy wykonalem do niego telefon powiedzial mi ze musial gdzies wyjechac i mam isc porozmawiac z ksiegowa. Jak sie okazalo bez zadnych wyjasnien czekala juz na mnie tylko karteczka z rozwiazaniem umowy. Jak wyzej napisalem nie polecam pracy w tej firmie, na zakladzie panuje ogromny balagan, ze sprzetem rowniez jest mega problem. Najlepsze jest to , ze czlowiek tam idzie i nie wie co bedzie robil , a najlepiej jakby sam sie domyslal bo pan kierownik P nie moze byc o nic zapytany. Mam 5 letnie doswiadczenie w spawaniu aktualnie juz pracuje i nie ma ze mna zadnych problemow. Jest to 1 firma która potraktowala mnie w ten sposób. jeszcze raz ODRADZAM.