11.09.2026 11:37
Serdecznie polecam Klub Maluszka Różowy Słoń! To miejsce, w którym naprawdę czuć ciepłą, domową atmosferę i indywidualne podejście do dzieci. Kadra jest troskliwa, cierpliwa i zaangażowana, a dzieci mają zapewnioną zarówno dobrą opiekę, jak i wiele ciekawych zajęć wspierających ich rozwój.
Kamil
25.01.2026 12:42
Jedna gwiazdka to i tak za duża ocena. Mimo próśb że dziecko nie może używać chusteczek nawilżonych Panie nadal ich używały przez co Dziecko miało uczulenie. Syn nie chciał uczęszczać do żłobka przychodziło z płaczem i też tak wychodził. Dziecko uczęszczało do żłobka w okresie wakacyjnym mimo uprzedzenia że jest tylko na dwa miesiące i podpisaniu wypowiedzenia przy podpisaniu umowy. Pani dyrektor wpisała dziecko na miesiąc wrzesień przez co pobrała świadczenie 1500zl. Proszę uważać też na koszta bo Pani dyrektor lubi pobierać dodatkowe opłaty nie zgodne z umową
Różowy Słoń
07.03.2026 16:22
Szanowna Pani Małgorzato,
W odniesieniu do Pani zarzutów chciałabym sprostować parę rzeczy. Środki higieny osobistej dziecka takie jak pampersy czy mokre chusteczki zapewnia rodzic, a nie nasza Placówka. Dziecko było podcierane chusteczkami zakupionymi i dostarczonymi przez Panią i za ew. powstałą alergię odpowiedzialna jest Pani. Podczas pobytu dziecka w naszej Placówce dziecko było szczęśliwe i uśmiechnięte czego świadkami są nasze Opiekunki i Rodzicie innych dzieci. To Pani zakazała naszej Placówce wydawać dziecko ojcu, mimo braku podstaw oraz jakiegokolwiek orzeczenia Sądu o ograniczeniu praw rodzicielskich. Według prawa, które obowiązuje w naszym Kraju, dziecko z Placówki może odebrać ojciec jak i matka. Dziecko zawsze bardzo się cieszyło na widok taty, a na Panią reagowało płaczem. Żłobek nie jest miejscem do rozwiązywania problemów pomiędzy małżonkami, a my jako miejsce bezpieczne dla dziecka nie wyrażamy zgody na angażowanie dziecka w problemy małżeńskie.
Co do rozliczenia z Panią i obowiązującą nas umową, miała Pani dokładnie zawarte w umowie warunki pobierania świadczenia z ZUS. Dziecko odeszło z naszej Placówki w sierpniu więc ZUS przesłał pieniądze we wrześniu. Jedyną pobraną od Pani opłatą, była opłata za wpisowe dziecka do Placówki. Rozliczenie końcowe pomiędzy Panią, a naszą Placówką dawno zostało rozliczone.
Pragnę również przypomnieć w jakiej sytuacji znajdowała się Pani, przychodząc zapisać dziecko do naszej Placówki. Otoczyliśmy Panią jak i Pani dziecko opieką, a za to wszytko Pani tak się odwdzięcza. Pani niezadowolenie podparte jest tym, iż wydawałam dziecko ojcu zgodnie z prawem, mimo Pani sprzeciwu. Pani oskarżenia w stosunku do naszej Placówki są bezpodstawne i jeszcze raz proszę o zapoznanie się z zapisami Umowy dotyczącymi wypłaty świadczenia z ZUS i w razie jakichkolwiek watpliwości o bezpośredni kontakt z nami.
Pozdrawiam Iwona Szymońska
Kult125
16.01.2022 17:48
Witam chciałbym poinformować iż p. Dyrektor klub malucha,,Różowy słoń"
Nie przestrzega reżimu sanitarnego naraża dzieci na niebezpieczeństwo nie są mierzone temperatury ,rodzice wchodzą bez maseczek.Odradzam zapisywania tam swoich dzieci