xxx22.11.2014 18:43
Firma Best & West jest jedną wielką porażką. Kierownicy - polacy i turcy - nie potrafią inaczej zarządzać ludźmi, niż darciem ryja. Każdy sprzeciw oznaczał zwolnienie z pracy. Ludzie traktowani jak nie przymierzając "murzyni" - najtańsza siła robocza, idioci. Ogólnie warunki pracy tragiczne. Praca 10 godzin dziennie, do zniesienia, gdyby nie cała otoczka. Temperatura na hali taka jak na dworze(koniec listopada), praca w przemoczonych rękawiczkach, które były rozdawane raz na tydzień a nie nadawały się do pracy już po kilku godzinach. Brak jakiejkolwiek szatni. Spora część osób pracujących bez jakiejkolwiek umowy, zaniżane wypłaty. Ukraińcy pracujący po godzinach i w dni ustawowo wolne. Wiele rzeczy zostało przeze mnie na pewno pominiętych, niektórych nie da się po prostu opisać. Jednym słowem WYZYSK, szczególnie na Polakach ściągniętych tu specjalnie ze śląska oraz Ukraińcach. Zachęcam innych do uzupełnienia moich spostrzeżeń(szczególnie osób z hali, która ruszyła wcześniej, podobno było tam jeszcze gorzej), aby przestrzec innych przed pracą w tej firmie w przyszłym roku