Petro, drogi kolego (czy jedna z byłych koleżanek). Pomijam całkowicie w tym momencie opinie tych niezadowolonych (byłych pracowników Multicco, których delikatnie mówiąc wywiało z firmy) i tych zadowolonych (obecnych pracowników), którzy się tu wypowiedzieli. Z całym szacunkiem, ale porównywanie pracy w Multicco, do pracy w Biedronce to jest czysta hipokryzja i nie boję się tego napisać - głupota, a nazywanie ludzi z Multicco "amatorami" jest po prostu chamskie.
Realia są jakie są, praca w spedycji wymaga dobrej komunikacji, odporności na stres, wytrwałości i zaangażowania. Nie zawsze wszystko w firmie jest perfekcyjnie, nie ze wszystkimi da się dogadać tak jak się chce, bo wiadomo że im więcej ludzi, tym więcej różnych punktów widzenia. Nikt jednak nad głową tutaj nie skacze, nie rozkazuje Ci co, jak i kiedy dokładnie masz robić. Masz generalnie swobodę i wolny wybór, a sposób wykonywania pracy w głównej mierze zależy tylko od Ciebie. Cztery przerwy w pracy też chyba mało w której firmie w Białymstoku dostaniesz. W Biedronce chyba jednak praca wykonywana jest w sposób mniej elastyczny. Ludzie pracujący w sklepach na kasach nie mają często czasu na to żeby pójść do kibla, nie wspomnę tego, że oprócz pracy przy kasie dochodzą do tego obowiązki przy pozycjonowaniu towaru na półkach, czy przyjmowaniu dostaw. Godziny pracy też mało atrakcyjne (praca w soboty niedziele, w spedycji praktycznie wszędzie weekendy są wolne). Perspektywa rozwoju osobistego/pieniężnego dosłownie ZEROWA. Nie wspomnę już o samym stanie psychicznym i motywacji do pracy. Ci ludzie wyglądają na tak obojętnych i zrezygnowanych, że jak stoję przy kasie to mi ich zwyczajnie szkoda. Jak nie umiesz wyrażać negatywnej opinii w konstruktywny sposób, to nie pisz wcale, bo bzdurami, tanim hejtem i toczeniem piany nic wielkiego sobą nie reprezentujesz.
PS. Tak jestem pracownikiem Multicco, robiłem w życiu różne rzeczy i na chwilę obecną nigdzie się nie wybieram. Zdarzają się problemy z komunikacją wynikające z różnicy zdań, to chyba normalnie jak się pracuje w zespole, ale z ludźmi idzie się dogadać, atmosfera w pracy też jest OK. Uważam, że w tej firmie perspektywy rozwoju są ogromne, ale trzeba po prostu chcieć i być cierpliwym. Pozdrawiam wszystkich zadowolonych i niezadowolonych :)