Multicco
3 54 5 1

Opinie o Multicco

Filtruj opinie po kryteriach:

Themis
 Opinia

To przykre, ze poziom negatywnych komentarzy jest na tak niskim poziomie. Dyskusja merytorycznie jest żałosna, pokazuje kompleksy, zazdrość, brak klasy komentujących. Jeśli chociaż połowa tej energii, którą wkładacie w "hejtowanie" zostałaby włożona w jakieś konstruktywne działania, z pewnością nie mielibyście powodów do narzekań, ale jak widać lepiej winą za własne niepowodzenia zawodowe obarczać innych - tak jest prościej. Każdy ma prawo się wypowiedzieć, ale niech to będzie coś sensownego, bo wylewanie żali w taki sposób to zwykłe prostactwo. Warto pamiętać, że wypowiadanie się o innych źle świadczy tylko i wyłącznie o Was, nie o tym kimś. Zapamiętajcie proszę, że każdy z Was tworzy miejsce pracy, gdziekolwiek by ono nie było.

Pomocna?
Tak1Nie4
Anka
Nazwa działu: Dzial handlowy
 Opinia
@Themis 22.05.2019 09:41

hej, co masz na myśli pisząc, że negatywne komentarze są na niskim poziomie? Czytałem i nie widzę ani niskiego poziomu, widzę jedynie przestrzeganie ludzi przez zaczynaniem pracy w firmie o niskich standardach, jeśli chodzi o HR . Dyskusja nie jest żałosna tylko niewygodna, nie jest na " rękę" dl a firmy jako dla pracodawcy i tu jest Twój ból. Nie wiem o jakiej zazdrości piszesz? czego ktoś miałby zazdrościć? Ta firma to typowy kołchoz, nic fajnego tam przebywać. Drogi kolego , który stanąłeś w obronie swojej z "deka" upadającej firemki, jeśli chcesz skomentować jakiś hejt płynący od zapewne pracowników Multicco zrób to profesjonalnie. Napisz konkretnie co Ci się nie podoba, zrobiłeś to bezmyślnie i po " łebkach". Jeśli chodzi o prostactwo to przejdź się po 12.30 po korytarzu i sprawdź jak tam cuchnie zwłaszcza z kibla "damskiego" i wtedy możesz wyzywać ludzi od prostaków. Zgadzam się że to My tworzymy miejsce pracy, w Multicco przyjęte są pewne zasady i nie są do ruszenia, bo ktoś mało kompetentny sądzi że jest ok a innym tak zwanym leniom nie chce się tego zmieniać. Osobiście przestrzegam przed pracą w Multicco i to nie jest żadna złośliwość, raczej przysługa. Ale jak świeżaki chcą to niech spróbują szkoły życia, gdzieś nauczyć się muszą. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak1Nie1
Bolec
 Opinia
@Anka 22.05.2019 21:35

Nikt komu pracuje się dobrze nie szuka rozgłosu to zrozumiałe. To nie jest etat na cieciowni, gdzie wystarczy siedzieć na tyłku i patrzeć w monitor - tu trzeba pracować, a to ile zarobisz zależy od Ciebie. Fakty są takie, że wielu z kolegów z pracy zarabia 2, a nie kiedy 3 x więcej niż w poprzedniej pracy. Jeżeli komuś nie idzie to szuka winnych wszędzie, ale nie widzi winy w sobie. Jak jest słaby wynik to i herbata jakaś chu**wa, kawa zaczyna śmierdzieć, Internet zaczyna zamulać, a koledzy to wrogowie bo idzie im lepiej. Są rzeczy które mogłyby i powinny funkcjonować lepiej, ale tak jest w każdej firmie. Polecam dla tych którzy wiedzą czego chcą i wiedzą i rozumieja ,że aby mieć trzeba zasłużyć. Dla przemądrzalych leniuszków odradzam

Pomocna?
Tak1Nie
XyZ
 Opinia
@Bolec 22.05.2019 22:18

Ogromne molochy TSL zatrudniające po 2-3 razy wiecej osób mają mniej negatywnych opinii od Multicco, mozesz powiedzieć czemu?

Pomocna?
TakNie
Bolec
 Opinia
@XyZ 22.05.2019 23:48

Wydaje mi się, że mają konta premium i kasują to co jest im niewygodne. Całego hejtu nie wyplemią bo aż kłułoby w oczy i zastanawiałoby, że jak to możliwe iż jest tak idealnie. Zgadzam się z Tobą że ogromne molochy zatrudniają 2-3 razy więcej osób i zatrudniają też ludzi od szerokopojętego PR, taka osoba pod różnymi nickami wypisuje pozytywne rzeczy - i robi to na taką skalę ... że hejt rozmywa się między ilością fake'owych komentarzy. Tak działa ten interes. Powinien być nakaz komentowania z imienia i nazwiska. Myślę, że wtedy komentarze byłyby wiarygodne. Tak widzę to ja, Ty możesz widzieć to inaczej i masz absolutne prawo do interpretacji tego co czytasz.

Pomocna?
Tak1Nie
XyZ
 Opinia
@Bolec 23.05.2019 10:43

w regulaminie jest tam ustosunkowanie się do kasowania komentarzy. Co do fakekont widze ze molochy maja mniej w ogole komentarzy zarowno negeatywnych jak i pozytywnych. Nie wiem czy ludzie z Multicco nie potrafią się rozstać z klasa, czy jednak maja tak duży żal do firmy po głupotach przełożonych wysokiego szczebla ( kazdy wie o kogo chodzi) że leży im na sercu "dojechanie" byłego pracodawcy i ostrzezenie innych. Ja pomimo że pracuje już długo to ani polecam ani hejtuje. Szanuje prezesów, bezpośredniego przełożonego (T) ale przykro mi że widzi się takie opinie bo znajomi z branży dopytuja o co chodzi i spada renoma firmy na rynku. Kazdy wie że chodzi o wynik jak jest słaby to jest słaba wypłata ale oprócz tego dochodzą inne czynniki. Chciałbym pracować w firmie gdzie ludzie CHWALA sobie prace. Jest to możliwe ale trzeba wyeliminować kolesiorstwo, układziki, traktować wszystkich na równo i przedewszystkim być ludzkim.

Pomocna?
Tak1Nie
P
 Opinia
@XyZ 23.05.2019 11:03

Ot całe multicco. Jak na forum tak w pracy. Z jednej strony ratlerki multicco z drugiej hieny centralne. Dobranoc

Pomocna?
Tak1Nie
T
 Opinia
@P 24.05.2019 22:40

Zgadzam sie:)

Pomocna?
TakNie
Kamil
Nazwa działu: Dzial handlowy
 Opinia

Witam serdecznie obecnych i byłych kolegów/koleżanki oraz wszystkich anonimowych czytelników, być może moich przyszłych znajomych z pracy :) Na wstępie zaznaczam, że post ten piszę głównie z perspektywy działu handlowo-spedycyjnego, ale nie tylko. Post jest też skierowany do osób, które są zainteresowane pracą, ale czytając te negatywne komentarze mogą sobie wyrobić złą opinię lub zwyczajnie przestraszyć się aplikowania. Określenia typu "kołchoz", "upadająca firemka" są w mojej opinii po prostu śmieszne i mijające się z prawdą. Co prawda nie mam dostępu do sprawozdań finansowych, ale można takie pomówienia obalić z bardzo prostego powodu. Kasa jest zawsze na czas, to po pierwsze. Po drugie firma prężnie rośnie, zatrudnianych jest coraz więcej ludzi. Gdyby była jakaś recesja, to nie kupowano by nowych samochodów, nie zatrudniano by nowych pracowników. Tyle słowem wstępu, teraz coś o mnie. Pracuję w tej firmie od ponad 4 lat. Zaczynałem przychodząc prosto z ulicy do pani, która siedziała w recepcji - z tego miejsca chciałbym pozdrowić Kasię :) Bez żadnego składania CV formą elektroniczną, nie dzwoniłem do nikogo. Po prostu przyszedłem i powiedziałem, że jestem zainteresowany pracą. Nie miałem żadnego doświadczenia w branży TSL, ale chciałem takowe nabyć. Byłem 3 miesiące na bezpłatnych praktykach w konkurencyjnej firmie i "liznąłem Transa", poza tym 5 lat studiów na Polibudzie, gdzie nikt słowem nie wspomniał, jak wygląda praca w firmie transportowo-spedycyjnej. Po chwili oczekiwania przyszedł do mnie jakiś facet - pozdrawiam Przemka :) Nie umawiałem z nikim żadnego spotkania, on znalazł dla mnie czas i wziął mnie z marszu na rozmowę. Powiedział, że zadzwoni do mnie za 2 tygodnie i da znać, na co skwitowałem, że jak ktoś tak mówi, to pewnie i tak nie zadzwoni i zapomni. Do dziś pamiętam, jak mi powiedział, że dzwoni nawet do tych, co się nie dostali, co było dla mnie zaskoczeniem. No i zadzwonił równo za 2 tygodnie, jak już miałem jechać do urzędu rejestrować się jako bezrobotny. Ten człowiek pracuje do dzisiaj i jest dyrektorem firmy, a ja pracuję dzięki niemu już 5-ty rok. Chciałem być spedytorem, jestem pracownikiem działu handlowego. Niech będzie "Call Center" jak to ktoś tu pisał, z tą różnicą, że sam sobie ustalasz gdzie dzwonisz, do kogo dzwonisz, ile razy dzwonisz i najważniejsze - oferujesz USŁUGĘ POTRZEBNĄ dla producenta/eksportera/importera, a nie DODATKOWE I ZBĘDNE (usunięte przez administratora) w postaci kolejnego blendera, garnka, ubezpieczenia na życie, czy złotej karty w banku. Taka jest różnica między pracą w PRAWDZIWYM CALL CENTER, a pracą w transporcie. Tutaj może być tylko sytuacja WIN-WIN. Zarobisz Ty, zarobi firma, klient będzie miał zredukowane koszta, towar na czas i rodzą się perspektywy na długofalową współpracę. Wszyscy zadowoleni. Oczywiście klienta nie jest łatwo pozyskać, ale wszystko zależy od Ciebie. Dzisiaj możesz też trafić do działu busów, samemu organizując ładunki na nasze auta, ja wtedy nie miałem takiego wyboru. Możesz też pracować w dziale księgowości, gdzie wszystkie dziewczyny są bardzo sympatyczne i widać, że ze sobą współpracują. Nie wiem, jak jest u konkurencji, nie twierdzę, że gorzej, nie twierdzę że lepiej. Mnie konkurencja nie chciała, byłem w dwóch dużych białostockich firmach spedycyjnych i po krótkiej rozmowie mnie po prostu olano, stwierdzili widocznie, że na takich leszczy z ulicy, jak ja szkoda tracić czas. W innej małej firmie zajmującej się transportem ładunków płynnych zaproponowano mi staż z urzędu pracy. W Multicco dostałem szansę, umowa o pracę na 3 miesiące na start i dzisiaj tamci mogą sobie pluć w brodę, że mnie nie zatrudnili. A może gdyby dali mi szansę, to nie dałbym sobie rady i przepadł jak kamień, bo nikt by mi tam nie pomógł się rozwinąć? Tego nie wiem i dziś mało mnie to obchodzi, bo pracuję tu, gdzie pracuję i wcale tego nie żałuję. Rynek jest duży, może są tacy, co oferują lepsze pieniądze, może ktoś woli pracować w mniejszym gronie osobowym - mnie przykładowo nie przeszkadza, że firma rośnie. Praca w większej firmie ma oczywiście swoje plusy i minusy. Będąc nowemu w dużej firmie na pewno ciężej jest poznać wszystkich ludzi, ale z własnego doświadczenia na tle tych wszystkich lat widząc ludzi na korytarzu, rozmawiając z wieloma nowymi i starszymi kolegami i koleżankami z innych działów, nie zauważyłem by zatrudniano tu jakichś (usunięte przez administratora) chamów, prostaków, aroganckich typków, księżniczki i królewny. Nie zauważyłem też, by były tutaj jakieś zjawiska "mobbingu", czy zastraszania kogokolwiek. Ludzie, co wypisują takie rzeczy, chyba nie mają pojęcia, na czym polega mobbing. Każdy pracuje tu z własnej, nieprzymuszonej woli, nikt nie stoi nikomu nad głową i nie mówi jak masz pracować! Gdyby takie złe rzeczy miały miejsce, to szybko wypłynęłyby na zewnątrz, albo nastąpiłyby przetasowania na stanowiskach kierowniczych. Nic takiego nie miało miejsca.

Pomocna?
Tak3Nie1
lokos
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@Kamil 23.05.2019 13:25

Witaj, na szczęście nikt nie traktuje twojej wypowiedzi poważnie:)

Pomocna?
TakNie1
Bolec
 Opinia
@lokos 23.05.2019 19:06

Hej. Widzę, że jesteś głosem ludu i wypowiadasz się za wszystkich. Chłopak dostał szanse i potrafi ja wykorzystywać, skoro pracuje 4 lata to firma jest z niego zadowolona. Co ma napisać aby być w Twoim mniemaniu poważnym ? Że czuje się źle, że nie ma wsparcia i że wszyscy dookoła są źli i cały świat się na niego uwziął tak ? Wtedy będzie ok, bo przecież w Multicco jest tak okropnie. Na pewno skrobnął 3 wyczerpujące długie wypowiedzi żeby Cię przekonać do swoich racji, bo nie miał nic lepszego do roboty. W mojej ocenie powinno się chociaż szanować czyjąś wypowiedź i czas. Znasz człowieka ? Pracujesz z nim ? Musiałby być zaje***scie kreatywny by coś takiego stworzyć / wymyslic na potrzeby hejterów. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak1Nie1
Kieroo
 Opinia
@Kamil 23.05.2019 13:25

Kasa nie zawsze jest na czas... i nie zawsze jest tyle ile powinno być, później dosyłają resztę

Pomocna?
Tak1Nie
Kamil
Nazwa działu: Dzial handlowy
 Opinia

cz. 3 Oczywiście, nie wszystko jest idealnie, najczęstsze problemy w firmie wynikają z wzajemnej komunikacji. Jeśli przykładowo współpracujesz z kimś innym i ogólny wynik pracy zależny jest nie tylko od Ciebie, ale też od pracy drugiej osoby, to czasem powstają konflikty i różnice zdań. Normalna rzecz, jak pracujesz w grupie, konflikty były i będą, da się z nimi poradzić. Jak pracujesz wyłącznie sam, to nikt Ci nie mówi jak masz pracować. Jeśli jest coś, czego nie masz ochoty powiedzieć publicznie, to powstały nawet skrzynki PROBLEM / IDEA, gdzie wszystkie żale i pomysły można w pełni anonimowo przedstawić. Na koniec info do tych niezadowolonych byłych już pracowników. Ci co tak plujecie jadem, pamiętajcie, że szkalujecie nie tylko firmę i waszych byłych przełożonych, czy szefostwo, ale też wielu porządnych ludzi, którzy zostali w tej firmie i pracują tu dalej, by zarobić na chleb. Zanim coś napiszecie, to zastanówcie się czy macie coś konstruktywnego do skrytykowania, czy tylko wiadro pomyj i hasełek typu "upadająca firemka", czy "kołchoz". Ci, którzy jesteście niezadowoleni i pracujecie dalej w firmie - uważacie, że za mało zarabiacie? Nie podoba się atmosfera? Proszę bardzo, droga wolna, nikt nikogo nie trzyma tu na siłę, szukajcie a znajdziecie. Ale jak siedzicie tu już przyspawani od iluś lat i dalej narzekacie, to tylko pokazuje, że jesteście nieudacznikami i nie macie cojones, by coś w swoim życiu zmienić, a w firmie chyba nie do końca jest aż tak źle skoro tu dalej jesteście. Pozdrawiam, Kamil

Pomocna?
Tak2Nie
Kamil
Nazwa działu: Dzial handlowy
 Opinia

cz. 2 Kwestia zatrudnienia. Kto rekrutuje pracowników? Kierownicy i team leaderzy poszczególnych działów. Gdyby to byli ludzie niekompetentni i źli, w firmie panowałby chaos i ludzie masowo odchodziliby z pracy do konkurencji. Zatrudniają po znajomości? No pewnie, że tak i co w związku z tym? Gdzie dzisiaj nie zatrudnia się po znajomości? Zatrudniają też pracowników bez znajomości, np. mnie bez wysyłania maila i dzwonienia - wystarczyło samemu przyjechać do siedziby firmy i porozmawiać z odpowiednią osobą. Może lepiej odpowiem na pytanie, czy ludzie zatrudniani po znajomości wykorzystali to dla realizacji jakichś celów, albo czy ktoś zatrudniony po znajomości wywyższał się nad bardziej doświadczonym pracownikiem zatrudnionym nie po znajomości? Odpowiedź brzmi: NIE - nie spotkałem się z taką patologią. Ktoś kto jest zatrudniony po znajomości wie, że też przyszedł pracować, a nie zbijać bąki. Szkolenia dla nowych, niedoświadczonych pracowników? Proszę bardzo. Zostałem przeszkolony od totalnego żółtodzioba, więc mam prawo wypowiadać się na ten temat. Nowy pracownik jest wprowadzany krok po kroku, jeśli masz potrzebę, to dostajesz wydrukowane rodzaje naczep, ładunków, ładowności samochodów, mapę, wymiary palet, itd. Ciągłe spotkania, szkolenia z prowadzenia sposobu rozmowy z klientem/kierowcą, wszystko jest tłumaczone, na spokojnie. Zaczynasz wtedy, kiedy czujesz, że jesteś gotowy. Poza tym siedzisz obok bardziej doświadczonego kolegi, widzisz jak on pracuje, uczysz się, zadajesz pytania, dostajesz odpowiedź, chcesz radę, również ją dostaniesz. Nikt nie pogania, nie zmusza, nie wywiera presji. Potrzebujesz pomocy bardziej doświadczonego kolegi handlowca/spedytora, ktoś z innego działu jest mocny na danym kierunku, czy w jakiejś dziedzinie przewozów? Proszę bardzo, idziesz i pytasz kolegi, którego tak naprawdę nie znasz, nie słyszałem, by ktokolwiek odmówił komukolwiek pomocy. Nie znasz stawek, nie wiesz ile podać, jak negocjować, na jakie auto, na jaki ładunek, z jakiego kraju? Na 100% ktoś Ci pomoże. Wiadomo ludzie mają swoje obowiązki, nie da się prowadzić ciągle wszystkich za rączkę, ale jak potrzebujesz pomocy, to ją zawsze dostaniesz - nie od jednego kolegi, to od drugiego. Sam otrzymywałem taką pomoc i sam tej pomocy teraz udzielam. Nie idzie, potrzebujesz rozmowy, chcesz coś usprawnić, masz pomysł, problem? Idziesz do kierownika, team leadera i Ci pomaga, rozmawia z Tobą. Chcesz samochód żeby pojechać w delegację? Nie ma problemu, zbierasz ekipę i jedziecie odwiedzić klientów. No ale o pomoc trzeba umieć poprosić, musisz rozmawiać z drugim człowiekiem, bo nie każdy się domyśli. Jak będziesz siedzieć cicho, to miej pretensje sam do siebie, że Ci nikt nie pomógł. Nigdy przez żaden okres pracy w firmie nie czułem presji ze strony przełożonych, czy szefostwa, a były też słabsze miesiące i nadal są. Ale jak zaczynałem pracować, to wiedziałem, że przychodzę zmotywowany do pracy, że robię coś dla siebie, że dostałem szansę i nie chcę zawieźć ludzi i samego siebie. Nie wszystkim wychodzi, nie wszyscy się do tej pracy nadają, to jest fakt. Ale tutaj daje się szansę kompletnym amatorom i wielu z tych ludzi zostaje. To jest sukces przede wszystkim ich samych, ale też przełożonych i kolegów z pracy. Chcemy grać w jednej drużynie i pomagamy sobie nawzajem! Czy z firmy odchodzą ludzie? Odchodzą, bo taka jest ta branża, rotacja w TSL jest bardzo duża, niech rzuci kamieniem ten, co twierdzi inaczej. Z Multicco głównie odchodzą albo ludzie sukcesu, którym praca w Multicco pozwoliła zdobyć doświadczenie, by otworzyć swoją własną firmę, albo którym zwyczajnie się nie udało lub mają jakieś prywatne powody. Jedni odchodzą w ciszy z szacunkiem i akceptacją stanu rzeczy, a drudzy sieją zamęt na forach takich, jak to. Fakt jest taki, że nie każdej osobie się udaje, tak jak w życiu, trzeba się z porażką pogodzić i ją zaakceptować. W tej firmie naprawdę nikt nie rzuca kłód pod nogi drugiej osobie, najwięcej zależy od Ciebie samego. Warunki pracy w firmie. Są cztery przerwy w ciągu dnia, poza tym nikt nie będzie Ci robił problemów, jak o dowolnej porze wstaniesz, pójdziesz zrobić sobie kanapkę, zapalisz fajkę. Nie słyszałem, by ktoś dostał ochrzan za takie coś. Jak już ktoś pisał, kawa z DOBREGO EKSPRESU za darmo, herbata za darmo, ile chcesz, kiedy chcesz. Stołówka, gdzie spokojnie możesz usiąść i zjeść, a nie przed kompem, 2 lodówki, 2 mikrofalówki. Toaleta dla niepełnosprawnych! Tak, firma zatrudnia również takie osoby! Weekendy wolne, no chyba że wykonać telefon żeby sprawdzić kierowcę czy się załadował/rozładował, albo masz auto do załadowania. Z urlopami nie ma problemu, dogadujesz i bierzesz. Czego jeszcze potrzeba do komfortowej pracy? Dla królewiczów i księżniczek i to będzie za mało.

Pomocna?
Tak2Nie
Ania
Nazwa działu: Dzial handlowy
 Opinia
@Kamil 23.05.2019 13:26

Kamil przecież Ty sam niedawno narzekałeś na prace, no nie wierzę:(

Pomocna?
Tak2Nie
Adr
 Opinia

A może ktoś napisać jak tam jest, tylko tak poważnie, bo zastanawiam się czy aplikować. A z tego co tu czytam, widzę że nie bardzo. Parę razy widziałem Multicco na giełdzie wierzytelności, zastanawiam się jak jest z finansami? Teraz pracuję w konkurencyjnej firmie, ale zawsze można coś ulepszyć;) dlatego jeśli możecie, bardzo proszę o odpowiedz. Wiem, że firma oferuje standard jeśli chodzi o benefity, to też nie brzmi zachęcająco. Dziś każdy to ma nawet mały przedsiębiorca.

Pomocna?
Tak2Nie
Nick
 Opinia
@Adr 10.05.2019 10:00

Pracuje w tym miejscu ponad 3 lata, jak wszędzie są różne sytuacje jesteśmy tylko ludźmi jednak jeśli ktoś chcę pracować i lubi kontakt z drugim człowiekiem to zapraszam :) Zazwyczaj na tych najlepszych mówi się najgorsze rzeczy.

Pomocna?
Tak1Nie3
lutek
 Opinia
@Nick 14.05.2019 23:07

hahhahahahaaaahahahha o ty ch najlepszych mówi się najgorsze rzeczy?? wyjaśnij mi o jakich "najlepszych" piszesz??

Pomocna?
Tak1Nie
Kris
 Opinia
@lutek 16.05.2019 09:25

Najlepsza kadra kierownicza, pakiet benefitow Multisport ,prywatna opieka medyczna , ubezpieczenie grupowe , DARMOWA pyszna kawa, herbata, szkolenia dla wszystkich, kursy językowe, świetna współpraca pomiędzy działami, jasne i przejrzyste warunki współpracy. Każdy zna swoje obowiazki, nie ma spychologi, menagerowie pomagają i niejednokrotnie praktycznie przejmują obowiązki podwładnych. Każdy dział wymienia się sugestiami i nie ma chorych targetów czy celów nie do osiągnięcia. Menagerowie zapewniaja narzędzia do pracy, chcesz auta do prowadzenia to podjedź ilość, chcesz handlować to dostajesz kontakty. Jeśli dana osoba sobie nie radzi dostaje koleją szansę, dlatego że najważniejsi są ludzie. Jest możliwość zmiany działu czy obowiązków. Negatywne opinie piszą ludzie którzy odeszli bo nie dali nic od siebie a wymagali złotych gór, tzw POKOLENIE MILLENIARSÓW, życie was zweryfikuje!

Pomocna?
Tak3Nie1
Pracownik Multicco
Nazwa działu: Dzial handlowy
 Opinia
@Adr 10.05.2019 10:00

Cześć, pracuję ok kilku lat w Multicco. Obiektywnie patrząc błędów nie popełnia ten kto nic nie robi. Firma daje bardzo dużo od siebie dla pracowników. Nawet urządzając biuro pomyślano o kwiatach jako wygłuszeniu zamiast innych wynalazków. Jak na czasy nastawione na wynik, to na prawdę kierownicy są wyrozumiali. Zawsze można porozmawiać z każdym. Może dla kogoś chill room to standard. Wydaje mi się jednak, że nie jest to standard - może w USA i UK tak. Miejsce, w którym można usiąść i zrelaksować się i zebrać myśli jest pomocne - bardzo pomocne. Wysłanie CV i przyjście na rozmowę nic nie kosztuje :) Powodzenia

Pomocna?
Tak3Nie2
Adr
 Opinia
@Pracownik Multicco 17.05.2019 14:41

Cześć, Twoja odpowiedz w zasadzie jest nijaka. To że pracujesz tam kilka lat nie świadczy o tym, że jest tam dobrze, że można tam zarobić, bo to mnie interesuje. Pracujesz bo może zwyczajnie nie możesz znaleźć czegoś innego, a może jesteś po tak zwanej "znajomości " i masz "plecy", które chronią Ciebie przed zwolnieniem, które tak na prawdę należałoby się Tobie od dawna. Urządzenie biura, sorry mało mnie obchodzi, kwiaty też mnie nie przekonują:( Chill Room też średnio mnie przekonuje, po co mam chodzić na relaks w pracy? Ja tam chodzę pracować !!! nie relaksować się. Kolego po Białymstoku chodzi taka może plotka może nie. Jeden "kiero" pseudo kiero zrobił "jazde" dla swojego pracownika przy całej grupie i to już podchodzi pod pewne paragrafy. Zasięgałem "języka" apropos Waszej firmy i napiszę Tobie tyle: jeśli przyjmujecie do pracy bydlaków, którzy nie panują nad emocjami , to jest źle, ale jeśli w pracy dochodzi do stręczenia i mobbingu to już jest bardzo źle, ale jeśli w firma ma w (usunięte przez administratora) zadłużeń to kto zechce z Wami pracować, pracuje się tam gdzie jest kasa, a nie tam gdzie jest wyznaczona specjalna osoba do wpajania, kłamstw przewoźnikom że bark kasy na ich koncie, to wynik tego że nie macie z czego płacić, a nie zwyczajnego przeoczenia ich w płatnościach, które już dawno są po terminie:)Także KOCHANE TRUTNIE z Kopernika, pozdrawiam Was bardzo serdecznie, tkwijcie w tej firmie jak najdłużej, bo mnie może życie zweryfikuje, ale wy pionki nie zarobicie nawet na mieszkanie w bloku, o własnej chacie nie mówiąc:)))))))))

Pomocna?
Tak3Nie1
Tobi
 Opinia
@Pracownik Multicco 17.05.2019 14:41

Darmowa kawa to juz cos. A Panie Dobrodzieju podstawa jaka u Pana? Najnizsza krajowa? Zeby na darmowa kawe starczylo?

Pomocna?
Tak1Nie
gocha
Nazwa działu: Dzial handlowy
 Opinia
@Tobi 19.05.2019 20:46

Ja pozdrawiam eunucha z księgowości, ukłony nieudaczniku:))))))))

Pomocna?
Tak6Nie
Epa
 Opinia
@Adr 10.05.2019 10:00

Szczerze nie polecam. Ch....dupa i kamieni kupa

Pomocna?
Tak1Nie2
Monika
 Opinia
@Adr 18.05.2019 18:50

A Twoja odpowiedź jednoznacznie pokazuje, że nie jesteś tu po to, by zasięgnąć opinii gdyż nie wiesz czy aplikować???? Jesteś tu po to by"dowalić". Jeśli jednak się mylę...nie aplikuj! To nie jest firmą dla takich ludzi jak Ty!

Pomocna?
Tak1Nie
Adam
Nazwa działu: Dzial handlowy
 Opinia

Napiszę tylko tyle - właściciel Multicco to zwykły janusz.

Pomocna?
Tak4Nie
Witek
Nazwa działu: IT
 Opinia
@Adam 16.04.2019 04:46

a jemu czasem nie (usunięte przez administratora)na imię ??

Pomocna?
TakNie
Tobi
 Opinia
@Adam 16.04.2019 04:46

Nie zgodze sie, wlasciciel Multicco to bardzo porzadny czlowiek. Problem stanowi zespol ludzi ktorymi sie otoczyl w nadzieji ze pomoga mu zbudowac preznie dzialajaca firme. Niestety to blazny bez pomtslow na jakikolwiek rozwoj. Tylko jak Pan Prezes sie o tym przekona, pozno bedzie na ratowanie firmy, raczej kazdy szybciutko ulotni sie nie mowiac nawet " czesc".....

Pomocna?
Tak6Nie
123
Nazwa działu: Dzial handlowy
 Opinia
@Tobi 09.05.2019 13:31

Zgadzam się w 100%

Pomocna?
Tak6Nie
paulaaa
 Opinia
@Tobi 09.05.2019 13:31

Ja też się zgadzam, z firmy wykruszają się dobrzy pracownicy, a ich kierownicy w pełni się na to zgadzają. Pytanie moje brzmi: po co więc rekrutujecie? po to żeby tracić czas i pieniądze? Bo nową osobę trzeba szkolić i to nie mało. Kierownictwo, które jest w firmie Multicco to nikt inny jak pijawki, które są przyczepione do Prezesa jak .... tu niech każdy sobie dopowie?

Pomocna?
Tak6Nie
Typek
Nazwa działu: Dzial handlowy
 Opinia
@paulaaa 09.05.2019 16:50

Rekrutują swieżaków tylko im można walić sciemy :-)

Pomocna?
Tak2Nie
Lena
 Opinia

To co się dam dzieje od pół roku to tragedia. Nikomu nie polecam.

Pomocna?
Tak4Nie1
Go
 Opinia
@Lena 20.05.2019 12:19

Ja tez nikomu nie polecam, to wyzysk ludzi. Oni tylko filmiki potrafia krecic i do sieci wrzucac. Pokazcie prawde hehe

Pomocna?
Tak1Nie2
Nick
 Opinia

Praca w Multicco to typowy wyścig szczurów. Da się tam zarobić, ale na peeno nie od razu. Najlepszy jest obecny kierownik (usunięte przez administratora) Zapomina się jeśli chodzi o kodeks pracy, faworyzuje tylko swoich pupili, a o reszcie zapomina.(usunięte przez administratora). Przeklina na kazdym kroku jak szewc, aż uszy puchną, uważając, że takie podejście jest bardzo na luzie. Najbardziej podoba mi się moment kiedy wybija "godzina końca pracy" a szanowny kierownik pisze na grupowym komunikatorze, że to nie jest koniec pracy dla każdego, że busy są niepoładowane i on nie chce widzieć jak ktoś wychodzi do domu. Cyrk! Nikt z nas nie ma odwagi powiedzieć mu co myśli na ten temat, ale w końcu ktoś wyskrobie skargę, tym bardziej że mamy dowód na piśmie. To czy zostanę dłużej w pracy i będę naginać na premię to moja sprawa. Nikt nie ma prawa mi tego narzucać ale niestety tak jest. Druga sprawa boimy się o to że zostaniemy zwolnieni. Rotacja pracowników jest duża. W jednym miesiącu przedłużają umowę na pół roku a w kolejnym zwalniają na koniec zmiany. Dyrektorzy odchodzą i zakładają swoje firmy. Kierowcy są robieni na kase, co miesiac muszą dopominać się swego. Kiedy Multicco miało siedzibę na ul. Lipowej było innaczej. Teraz w firmie dzieje się źle. Pozdrawiam i nie polecam.

Pomocna?
Tak18Nie
Monika Kuźma
 Opinia
@Nick 31.01.2019 19:20

Pracuję w multicco od ponad roku i nie zgadzam się z powyższą opinią. Jeżeli byłoby w niej przynajmniej ziarenko prawdy to osoba, która ją napisała odchodziłaby z pracy w podskokach i z uśmiechem na ustach, a nie ze łzami w oczach. Niestety niektórzy ludzie myślą, że praca to przedszkole, a co za tym idzie ciągłe spóźnienia i nieobecności nie spotkają się z żadnymi konsekwencjami. Co do atmosfery panującej w dziale LTL - nigdy nie zauważyłam znamion mobingu ze strony kierownika, każdy pracuje tu dla siebie i na siebie, a pracownicy tego działu zawsze mogą liczyć na pomoc zarówno kierownika jak i siebie nawzajem. Bardzo się cieszymy, że nie ma już wśród nas osób, które leczą swoje niepowodzenia poprzez wylewanie pomyj na takich forach , oraz nie mają odwagi na to aby podpisać się własnym nazwiskiem pod swoją opinią!

Pomocna?
Tak12Nie1
Kierownik - Tomasz Pułka
 Opinia
@Nick 31.01.2019 19:20

Witam. Rzeczywistość jest zgoła inna aniżeli ta tutaj przedstawiona. Pracownik, który akurat spóźniał się często do pracy, bardzo często przebywał na zwolnieniach i nie można było na niego liczyć nie powinien wyrażać takich opinii. Rozumiem rozgoryczenie i rozżalenie rozstaniem z firmą, natomiast Pańskie oczekiwania wobec firmy były kilkukrotnie większe niż to co firma otrzymywała w zamian od drugiej strony świadczącej usługi . Pracodawcę i przełożonego oczernić łatwo, proszę mi natomiast wytłumaczyć fakt iż od początku istnienia działu LTL nikt nigdy z niego z własnej woli nie odszedł ... Zastanawiające nieprawdaż ? Zespół jest bardzo zgrany i pracuje skutecznie w dobrej atmosferze. Prościej byłoby powiedzieć, że "nie sprawdziłem się na stanowisku które mi powierzono" i to byłaby obiektywna wypowiedź. Proszę ocenić swoją pracę z perspektywy współpracownika bądź przełożonego. Firma daje duży kredyt zaufania, ale nie każdy potrafi go spłacić. Podpisuję się imieniem i nazwiskiem w odróżnieniu do Pańskiej osoby. Mimo tego przykrego i niesprawiedliwego komentarza, życzę powodzenia.

Pomocna?
Tak7Nie
Łukasz Arciszewski
 Opinia
@Nick 31.01.2019 19:20

Ja też się z tym nie zgadzam. Powyższy wpis jest bardzo obraźliwy! Co jak co, ale ja sobie bardzo chwalę atmosferę panującą w dziale LTL! Nie wiem kogo niby faworyzuje kierownik, ale uważam ze co jak co, ale ma własnie równe podejście do każdego! Przeklinanie na każdym kroku? Przepraszam, bardzo, ale każdemu z nas zdarzy się przeklnąć jeśli się zdenerwuje, ale nie zauważyłem żeby ktokolwiek tego nadużywał - zwłaszcza ten niechlubny kierownik. Motywowanie do pracy pod koniec dnia? No wybaczcie mi, ale jeśli jest coś do zrobienia, a zbliża się koniec dnia to co taki kierownik ma zrobić? Nic nie mówić, tylko patrzeć jak auta stoją niezaładowane? Nie oszukujmy się! Po to jest kierownik żeby tego pilnować! Od kiedy tu pracuję jeszcze nigdy nie zdarzyło się, żeby miał do kogoś pretensje o to ze wychodzi punktualnie z pracy (w przeciwieństwie do spóźnień). Niestety, ale wszyscy pracujemy dla pieniędzy. W Multicco można bardzo! dobrze zarobić, ale trzeba się trochę napracować, ale nie oszukujmy się, gdzie rozdają pieniądze za siedzenie na tyłku i przeglądanie FB albo YT? To czy zostaniesz po pracy żeby naginać na premię to nie tylko Twoja sprawa, ale i też sprawa firmy, bo jeśli nie robisz premii, a swoją pracą nie zarabiasz nawet na siebie to jakim cudem dziwisz się ze Ciebie chcą zwolnić? Przykro mi jest kiedy czytam takie opinie, ale trzeba też mieć odwagę pod takimi opiniami się podpisać. Tyle ode mnie!

Pomocna?
Tak6Nie
Kierownik - Tomasz Pułka
 Opinia
@Kierownik - Tomasz Pułka 01.02.2019 11:06

PS. Z faworyzowaniem czy mobbingiem wobec pracowników to są dosyć odważne słowa z Pańskiej strony Mobbing – prześladowanie, uporczywe nękanie i zastraszanie, stosowanie przemocy psychicznej wobec podwładnego lub współpracownika w miejscu pracy. Proszę o rozsądny dobór słów. Czy coś takiego miało miejsce ? Nie faworyzuje nikogo i jestem bardzo daleki od takich praktyk. Oceniam pracę wszystkich jednakowo, nie patrząc na bliższe czy dalsze relacje z kimkolwiek bo to nieprofesjonalne. Resztę pozostawiam już tylko Pańskiemu sumieniu

Pomocna?
Tak5Nie
Agnieszka Żukowska

Zweryfikowany użytkownik

 Rekomendacja
@Nick 31.01.2019 19:20

Po 2 latach pracy, mogę podsumować w skrócie: ciężka praca popłaca! Co do atmosfery, bardzo przyjemna. Każdy z każdym porozmawia,każdy każdemu pomoże,aż chce się przychodzić. Pracownik ma wyznaczone obowiązki i swoje cele,więc nie ma co się dziwić. Kierownik jest po to,aby dobrze prowadził swój zespół i ich motywował,a nie żeby mu wejść na głowę! Polecam wszystkim,kto chce spróbować swoich sił.

Pomocna?
Tak7Nie
e
 Opinia
@Nick 31.01.2019 19:20

OMG .... i kto to pisze, bo ja się domyślam. Człowieku ty do roboty się weź w końcu, praca to nie zabawa. Każdy z nas przychodzi tu codziennie żeby pracować, rozumiesz pracować.!!!!!! a nie (usunięte przez administratora) się i snuć po korytarzu, a to na kawę....a to do kibla 1000 razy dziennie. I tylko stale pretensje i żale... kawa niedobra, herbata niedobra.... itp. Chcesz lepszej to sobie kup. Ja uważam, że pracodawca Multicco stanął na wysokości zadania jeśli chodzi i o socjal i o wynagrodzenie i szanse dla takich nierobów jak Ty!!! Miej odwagę i wskaż lepszego lub podobnego pracodawcę w Białymstoku. Ps. lenie i pasożyty niech lepiej siedzą w domu daleko od Białegostoku. Skoro jesteś tak bezpośredni i roszczeniowy to podejmij wyzwanie.

Pomocna?
Tak12Nie
Zadowolony
 Opinia
@Nick 31.01.2019 19:20

Komentarz mocno obraźliwy ... Czy to Tomasz czy Łukasz zawsze są pod telefonem nawet w nocy jak jeden nie jest w stanie pomóc to pomoże drugi zawsze można na nich liczyć. Zawsze któryś z nich zostaje po pracy i służy pomocą Jak widzę coś takiego to nie mogę zostać obojetny ... Urlop dają kiedy trzeba dogodnie dla pracownika, podsuwają dobre pomysły i rozwiązania, dają szansę mlodym i dbają o integrację zespolu. Cieszę się że mogę pracować w zespole z tymi ludźmi i korzystać z madrych rad kierownika oraz ogromnej wiedzy jego zastepcy. Generalnie polecam Multicco jako pracodawcę gdyż komfort jaki zapewnia ta firma oraz przyzwoite warunki pracy to dla mnie duża wartość. Bywa ciężko owszem, o premie również trzeba powalczyć ale mi się to udaje :) Pozdrawiam

Pomocna?
Tak6Nie
AdameQ
 Opinia
@Nick 31.01.2019 19:20

Witam Wszystko zależało i zależy to od pracownika. Kierownik fakt zwraca czasem na pewne sprawy uwage ale wiele osob bez żadnego przymusu zostaje pare minut z włąsnego wyboru. Nie widziałem nigdy by ktokolwiek pobieg za kimkolwiek i kazał zawrocić. Za to widziałem sytuacje gdy nie którzy nie robili za duzo a chcieli wyjsc wcześniej. Wszystko zalezy od nas. Są osoby, ktore pracują od 8 do 16oo, wykonują plany, robią robote i nikt do nich nie ma pretensji. Każdy decyduje sam jaki wizerunek chce po sobie zostawić. Mimo że pracuje tutaj pare miesiecy wciąż wiem że jak opadne na laurach pewnie mi podziekują ale jestem na to gotowy bo wiem że to też zależy ode mnie. Dzieki i milego dnia

Pomocna?
Tak6Nie
Bambo!
 Opinia
@Nick 31.01.2019 19:20

Powiem Ci tak. W tej firmie hajs leży na podłodze, tylko trzeba mieć mózg żeby go podnieść. Jeżeli ktoś jest na umowie próbnej, a w tym czasie zamiast się pokazać/wykazać/nauczyć, a zlewa pracodawcę to już jego sprawa... Warto się czasem zastanowić i spojrzeć na siebie samego zanim napiszesz bzdury na forum publicznym. Pozdro

Pomocna?
Tak10Nie
edi
 Opinia
@Nick 31.01.2019 19:20

Pisałeś sam czy ktoś bliski pomagał? Bo nie przypominam sobie ciebie z Lipowej gałganku.

Pomocna?
Tak6Nie
Były współpracownik
Nazwa działu: Dzial handlowy
 Opinia
@Łukasz Arciszewski 01.02.2019 11:31

Łubudubu, łubudubu. niech nam żyje spod Grajewa prezes Wu Wu, niech żyje nam!

Pomocna?
Tak6Nie
Bambo!
 Opinia
@Były współpracownik 17.02.2019 12:58

(usunięte przez administratora)to Ty? :D

Pomocna?
Tak3Nie
Hh
 Opinia

(usunięte przez administratora)Pionki tracą nerwy zeby ci co są wyżej mieli się dobrze. Co raz większa kombinacja. Tak jak kiedyś już nigdy tam nie będzie.

Pomocna?
Tak7Nie
ha
 Opinia
@Hh 13.04.2019 22:35

zgadzam się

Pomocna?
Tak2Nie
elo
 Opinia

Przygnębienie bierze jak się idzie teraz do pracy:(

Pomocna?
Tak11Nie
reese
 Opinia
@elo 07.04.2019 16:39

Dlaczego?

Pomocna?
TakNie
M.
 Opinia

Moze i sa tacy co udalo sie wszystko cacy, moja opinia jako kierowcy 100% negatywna. Nikt mnie nie uprzedzil , ze jak zaczne od polowy miesiaca to dostane polowe kasy mimo, ze kurs odbywa sie normalnie (3tyg), pelny. Wiec wymagaja 100% pracy za 50 % wynagrodzenia i pieprzenie , ze w nastepnym miesiacu bedzie normalnie. A skad mam pewnosc , ze znowu nie utna mi hajsu jak np. Wyjazd mi wypadnie w polowie miesiaca. Tym razem porazka.

Pomocna?
Tak3Nie
Multicco Group
 Opinia
@M. 31.03.2019 15:19

Szanowny Panie Kierowco, wszyscy pracownicy Multicco Group dostają wynagrodzenie przelewem raz w miesiącu - pod koniec miesiąca. Jeśli zatrudnił się Pan w połowie miesiąca to nie można dostać wynagrodzenia za cały miesiąc. Jeżeli otrzymał Pan inne informacje to bardzo nam przykro. W razie wątpliwości możemy pomóc w ich rozwianiu - proszę o kontakt bezpośrednio z działem kadr albo proszę pytania kierować na mejla: kadry@multiccobi.pl. Z poważaniem Multicco Group

Pomocna?
Tak3Nie
Obiektywny
 Opinia

Nie od dziś wiadomo, że ten kto jest zadowolony nie szuka rozgłosu ... inaczej z hejterami którzy chcą kasę za samo bycie ciałem w pracy ... a później smarują na wszystko i na wszystkich żałosne. Ja tam Multicco polecę każdemu bo jak ktoś już mówił jaka kasę zarobisz zależy od Ciebie, a ja umiem i przede wszystkim CHCĘ to wykorzystać. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak4Nie1
BYŁY PRACOWNIK
 Opinia

Dla przyszłych pracowników powiem jedno. Trzeba iść i spróbować. Nie dla każdego taki typ pracy. A co do kierownika.... heh. W każdej plotce jest zawsze trochę prawdy. Innaczej by nikt tak bezpośrednio nie pisał :P Jeśli chodzi o moje zdanie na ten temat to faktycznie jedna osoba musi się jeszcze pewnych rzeczy nauczyć, szczególnie podejścia do ludzi. Ale nie bądźmy pesymistami, może z czasem to ogarnie.

Pomocna?
Tak9Nie1
Rafał
Nazwa działu: Dzial handlowy
 Opinia

Nie polecam. Ludzie traktowani jak numery. Nie jest to firma rodzinna tak jak się reklamują. Moloch i korpo w 100 proc.

Pomocna?
Tak3Nie
BOMBON
 Opinia

Nie polecam.

Pomocna?
Tak5Nie
Pasionistka
 Opinia

Mam wiedze na temat Firmy Multicco Jeden wielki Cyrk Zaczynajac od ustalania planów dla Handlowca ( bez zadnego przeszkolenia) tylko wymogi Od spedytora ktory przychodzi nowy (Patrz sie i ucz) takie przeszkolenie:) obok kogos kto juz pracuje Czyli siadaj i kłam jakie to mamy auta i ile to ich mamy a MAMY ZERO:) Informcje do pracownikow docieraja od pracowników zadko od kierownikow a wszystko zalatwianie wymiana Mailowa:) Obiecywnaie jakei to zarobki super + Premie + Premia MOZE KIEDYS BEDZIE:) bo progi tak porobione żeby na firme pracowac. Pracownik ma byc Pracownikem,Windykacja,Ksiegowym twoj klient to sciagaj nie zaplacone FV a Auta bnusy jedno wielkie nieporuzmienie Polecam wszystkim

Pomocna?
Tak12Nie
idka
 Opinia
@Pasionistka 05.11.2018 11:59

Czy na serio tam tak jest??

Pomocna?
TakNie
Lucek
 Opinia
@Pasionistka 05.11.2018 11:59

Widzę że koleżanka nie pracowała chyba w tym Multicco o którym jest ten temat. Firma ma kilkadziesiąt własnych aut a plany są żeby w niedalekim czasie było ich setki. Skoro ktoś zatrudniając się wiedział ze pracować będzie w systemie premiowym zależnym od wyników, to chyba swiadomy był tego ze jeśli go nie zrobi to premii nie będzie miał. z drugiej strony - skoro wymagałaś szkolenia i masz o to pretensje, to znaczy że nie miałaś doświadczenia w branży. Żeby zarabiać, trzeba się najpierw postarać. Zarobki jak na warunki Podlaskie i nawet w skali kraju są b. dobre. Mało która firma z branży wypłaca całe wynagrodzenie na konto! Nie pod stołem! Generalnie, ja od siebie polecam. Pracuję już dłuższy czas i mimo iż raz jest gorzej a raz lepiej to w ogólnym rozrachunku i porównaniu do rynku lokalnego - serdecznie polecam.

Pomocna?
Tak2Nie
idka
 Opinia
@Lucek 07.11.2018 14:23

To dlaczego więc piszesz pod pseudonimem?

Pomocna?
TakNie
Ja
 Opinia
@Pasionistka 05.11.2018 11:59

Także mam wiedzę o firmie Multicco. Nie wiem na jakich zasadach pracują handlowcy i spedytorzy, ale wiem że jest to system premiowy. Jeśli ktoś się zatrudnia i ma wiedzę na ten temat, to chyba to że płaca zależy od wyniku nie powinno dziwić. Szkolenia przeprowadzane w postaci patrz i się ucz od doświadczonego kolegi. Co w tym złego? Pytania ktoś zabrania zadawać? Informacje od kierowników przesyłane drogą mailową dla ludzi, którzy cały dzień mają otwarte programy pocztowe i przyjmują i wysyłają maile, widzą od razu co im wpada w skrzynkę - zamiast zebrań i konieczności powtarzania osobom na urlopach / targach / w delegacji. Ja nic złego w tym nie widzę. Wiadomo że wysłane i wiadomo że dotarło. Sytuacja jasna. Nie rozumiem zdania że "progi porobione żeby na firmę pracować". Chcesz pracować na swoją firmę to sobie załóż. Spójrzmy prawdzie w oczy, nikt nie zakłada firmy po to, żeby pracownik żył dostatnio w willi z basenem. Ja bym po to firmy nie założyła. Chcesz willę z basenem - śmiało, zapracuj na to. Twój klient nie płaci FV. Nie interesuje Cię to. Nie interesuje Cię, że bez wpływu środków do firmy nie ma wypłat środków. To, że Twój klient nie płaci to nie znaczy że Ty pracujesz charytatywnie - wypłaty nadal oczekujesz. A co do aut, to spokojnie - są :) Reasumując, firma nie jest idealna - nic nie jest idealne, ale ludzie nią zarządzający naprawdę się starają (wiem z doświadczenia jak to wygląda w firmie, gdzie naprawdę szef nie szanuje pracownika) i wiem że pracownicy, którzy pracują i mają dobre wyniki raczej nie narzekają ani na zarobki ani nawet na atmosferę w pracy. To jest moja 3 z kolei firma, więc uważam że wiem co mówię, jeśli twierdzę, że ludzie w Multicco podchodzą do pracownika życzliwie.

Pomocna?
Tak3Nie
idka
 Opinia
@Ja 10.01.2019 21:02

A czy nie mają kłopotów finansowych ostatnio? Trochę sie tam pozmieniało

Pomocna?
TakNie
Ja
 Opinia
@idka 16.01.2019 19:47

Idka, firma rzeczywiście się rozwija i sporo się ostatnio pozmieniało. Mamy nową siedzibę i oddział w Białymstoku zmienił adres z Lipowej na Kopernika (nowe biura w europejskim standardzie, więcej przestrzeni). I nie ma strachu - firma nie ma kłopotów finansowych. Cały czas są zatrudniani nowi ludzie, busy jeżdżą po świecie :)

Pomocna?
Tak1Nie
Annolus
 Opinia
@Pasionistka 05.11.2018 11:59

Moi drodzy, czy ktokolwiek zatrudniajac sie tam nie byl swiadomy ze system wynagrodzeń jest premiowy? Ze wszystko zalezy od tego ile wypracujesz tyle masz? W momencie kiedy sie nie sprawdzisz, nie jest to cos co ci pasuje badz najprościej ci nie wyszlo, najlepiej jest wyzalic sie na forum, bo to przeciez „ ktos” za ciebie byl na rozmowie, podpisywal umowę itp, ktos zawsze musi byc winny, byle nie ja, brawo Ty

Pomocna?
Tak1Nie
Ktos
Nazwa działu: Dzial handlowy
 Opinia
@idka 16.01.2019 19:47

Chyba mają bo z giełdy za transport nie płacą a niby taka mają flotę.

Pomocna?
Tak1Nie
Justyna
 Opinia

A co to za kawa? Jakaś nadzwyczajna? Zastanawiam się nad złożeniem CV-wszystko zależy od kawy!!

Pomocna?
TakNie
Ela
 Opinia
@Justyna 09.02.2019 11:19

hahahahaahahahaha.......kawa najważniejsza

Pomocna?
Tak1Nie
Ala
 Opinia
@Ela 10.02.2019 11:29

Do tego pączuś z dziirką i lukrem. Mniam :D”””” aż ślinka cieknie

Pomocna?
Tak1Nie
Aśka
 Opinia
@Ala 10.02.2019 12:58

ide tam, na kawę i pączki:):):):):):)

Pomocna?
TakNie
Młody
 Opinia

W Multicco pracuję od roku i szczerze mogę polecić tą firmę. Przyszedłem tu będąc kompletnie zielony w wieku 21 lat lecz kierownik Tomasz dał mi szansę i myślę, że tego dziś nie żałuje. Po kilku miesiącach pracy można wypracować sobie naprawdę dobrą wypłatę . W pracy panuje swobodna atmosfera, zespół jest młody i zgrany, a do tego codziennie można liczyć na świeżą kawę :D POLECAM!

Pomocna?
Tak3Nie
Radek
 Opinia

Multicco to dobry pracodawca, nawet mają takie wyróżnienie. Z całą pewnością praca jest dla myślących ludzi!!

Pomocna?
Tak6Nie1
Praktykant Adam

Zweryfikowany użytkownik

Nazwa działu: Dzial handlowy
 Opinia

W Multicco odbywałem pare misięcy temu praktyki studenckie, nauczyłem się bardzo wiele i mama nadzieje, że będę miał możliwość zatrudnienia w tej firmie . Fajny system premiowania pracowników, każdy z pracowników i praktykantów jest wdrażany przez swojego opiekuna i wspierany ( wiem ponieważ byłem widziałem i przetestowałem). Jak pytałem o zarobi w firmie nikt nie narzekał, ale zawsze mogą być większe ;) Okres praktyk wspominam bardzo pozytywnie i polecam wszystkim studentom i osobom, które poszukują fajnej pracy w miłym zespole.

Pomocna?
Tak1Nie
Jakub
 Opinia

Witam serdecznie, pracuję w Multicco od 2013. W tym czasie dostałem realną szansę rozwoju poprzez ciężką pracę. Dzięki dobrej atmosferze i współpracownikom motywacja do działania jest na dobrym poziomie. Pracodawca oferuje Lux Med, Multisport i dla chętnych ubezpieczenie grupowe na dobrych warunkach. Nowe biuro, sale konferencyjne, chill out room, kuchnia z jadalnią. Ekspres i setki kg kawy rocznie , tysiące litrów mleka. Nie wspomnę już o tym, że herbata w 10 rodzajach - ZA DARMO. Język angielski na 5 poziomach za darmo w godzinach pracy. Wyrozumiali kierownicy, którzy nie robią problemów jak ktoś musi wyjść np. do lekarza. No fakt trzeba coś jednak w pracy robić i może pracować nawet czasami. Udaje nam się łączyć rozwój ludzi, miejsca pracy i warunków z dobrą przyjazną atmosferą. Pracowałem w kilku firmach, znam ludzi z branży i spotykam się z ludźmi z firm handlowych i życzę wszystkim pracownikom takiego pracodawcy jak Multicco Group. Lubię atmosferę w Multicco za: Zawsze można porozmawiać z przełożonym, są dostępnie i zawsze blisko.

Pomocna?
Tak8Nie
Luidzi
 Opinia

Czy tak dobrze dzieje się w firmie, że zapomnieliście o tym forum? Potrzebni są nowi do pracy?

Pomocna?
TakNie
Ja
 Opinia
@Luidzi 12.08.2018 10:08

Cały czas zatrudniane są nowe osoby :) zobacz oferty na stronce :)

Pomocna?
TakNie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie
janusz
 Opinia

Ależ ja odszedłem. Tam się nie da wytrzymać.

Pomocna?
Tak1Nie
Ja
 Opinia
@janusz 23.09.2018 01:17

Da się. Ja pracuję 3 lata i nadal twierdzę, że jest świetnie :) Może zarobki mogłyby być większe, ale zarobki zawsze mogłyby być większe ;)

Pomocna?
TakNie
Hanna
 Opinia

@iwona, o jakiej windykacji piszesz? Skąd masz takie informacje? Nikt z osób na forum o niej nie pisał. Z postów wnioskuje, że firma jest w dobrej kondycji finansowej. Może któryś z pracowników mógłby się wypowiedzieć w tej kwestii i doradzić coś Iwonie? Podzielcie się swoimi doświadczeniami w firmie, na pewno wiele osób z tego skorzysta.

Pomocna?
TakNie
abc
 Opinia
@Hanna 22.06.2018 15:35

Iwonie zapewne chodzi o proponowane stanowisko przez Multicco. Ostatnio na pracuj.pl pojawiła się oferta pracy na stanowisko " Specjalista ds. windykacji i kontroli należności czy jakoś tak". I tu pytanie jak dokładnie ta praca wygląda (choć ja to akurat się domyślam) i na jakie zarobki można liczyć

Pomocna?
TakNie
Hanna
 Opinia

@Guardia di finaza, przypominam Ci, że znajdujesz się na publicznym forum Gowork.pl, na którym wymieniamy się poglądami na temat pracodawców i aktualnie prowadzonych rekrutacji. Nie można na nim nikogo obrażać i należy wypowiadać się w kulturalnej formie. Odsyłam Cię do regulaminu https://www.gowork.pl/regulamin. Jeśli masz do dodania jakąś obiektywną opinię o firmie zrób to. Pomożesz innym osobom, które poszukują pracy.

Pomocna?
TakNie
Petro
 Opinia

Zwykla spedycja. Zarobki na poziomie najnizszej krajowej. Fakt, ze na czas. Prowizja pod stolem. Traktują pracownika jak psa. Zadnych szkoleń. Handlowiec to zwykly telefonista. Dzwoni i wciska kit klientom. Zadnych swoich aut nie mają.

Pomocna?
Tak20Nie
997
 Opinia
@Petro 12.06.2016 23:49

Sformułowanie " prowizja pod stołem" jest obrazą i oszczerstwem wobec Multicco i gwarantuję Ci, że zostanie to zgłoszone a Ty pociągnięty do odpowiedzialności.

Pomocna?
TakNie
Guardia di finaza
 Opinia
@997 19.06.2016 16:17

Zjeżdżaj!

Pomocna?
Tak1Nie
Hermiona
 Opinia

Propaganda na polecenie Prezesa czy Mańka? Firma dobrze zarządzana?? Kpina na resorach. Pytasz kierownika o cokolwiek, on biegnie z tym do Dyrektora. Ten leci do Prezesa. Inwigilacja maili codziennie. Ja pracowałam ponad 2 lata i nie polecam. Zero szacunku dla pracownika. Nic. Atmosfera to moze i byla dobra rok temu. Teraz ten okręt tonie powoli. A kapitan nie wie polowy rzeczy ktore dzieją się na pokładzie...

Pomocna?
Tak14Nie
obiektywny
 Opinia
@Hermiona 28.06.2016 22:34

Oj "Kluseczko" Jeszcze wiele musisz się nauczyć w życiu, jeszcze kilkukrotnie kopnie Cię w dupsko nim zrozumiesz, co jest dobre a co jest złe... A przede wszystkim nim zdasz sobie sprawę, że po primo - nie jesteś królową życia a po duo - że świat jest mały a twoje oszczerstwa wrócą do ciebie ( celowo napisane z małej litery) ze zdwojoną siłą.

Pomocna?
Tak2Nie
NASDAQ
 Opinia
@obiektywny 30.06.2016 11:22

Groźby? Uważaj bo nie wiesz,kto to czyta!

Pomocna?
TakNie
iwona
 Opinia

czy ktos może mi napisać o windykacji w tej firmie?

Pomocna?
TakNie
Hanna
 Opinia

W związku z dynamicznym rozwojem firmy Multicco poszukuje wykwalifikowanych pracowników na następujące stanowiska: pracownik call center, specjalista ds IT, koordynator ds transportu i inne. Wszystkie oferty pracy na stronie: http://multiccobi.pl/praca/. @Granej, czy możesz napisać coś więcej na temat pracy w firmie, nie podałaś żadnych konkretów, czy mogłabyś rozwinąć swoją wypowiedź? Pamiętaj, że obiektywna opinia może pomóc znaleźć komuś pracę. Pozdrawiam.

Pomocna?
Tak1Nie
Administrator
 Opinia

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa bardzo ważną rolę. Czy tak samo jest w Multicco? Napiszcie, co sądzicie na ten temat.

Pomocna?
TakNie
Granej
 Opinia
@Administrator 15.02.2018 09:09

Atmosfera sztuczna niczym kwiaty na 1 listopada. Na siłę robiony wizerunek przyjacielskiej firmy, lojalnej, przychylnej pracownikowi, co nie ma odniesienia do realiów. Nie polecam. Fałsz.

Pomocna?
Tak9Nie

Zostaw opinię o Multicco - Białystok

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Multicco