nie polecam31.08.2018 17:47
Właścicielka mobbinguje pracowników, nierzadko pozwala sobie na niewybredne komentarze skierowanie do kelnerów (bezpodstawnie sugerując kradzież pieniędzy, komentując często nie sposób pracy a cechy charakteru czy wyglądu oraz wyśmiewa i używa obraźliwych słów) czując się przy tym totalnie bezkarna.
Proponuje stawkę 6 zł za godzinę (przypominam, że mamy 2018 rok a stawka minimalna to 13,70 zł) i wymaga bycia jednocześnie sprzątaczką, kelnerem, barmanem a jak trzeba to magazynierem i somelierem a także menadżerem, ponieważ to kelnerzy zajmują się takimi sprawami jak przyjmowanie rezerwacji telefonicznych, kierowania gości na sali oraz wypłacaniem dostawcom za towar a kelnerzy także są odpowiedzialni za otwieranie i zamykanie restauracji.
Częste braki w karcie (głównie win i napoi) przed którymi trzeba się tłumaczyć gościom i wręczając kartę od razu uprzedzać o braku kilku dań i win.
Nie muszę wspominać, że umowa-zlecenie to fikcja a za przepracowany rok przy kilkuset godzinach pracy miesięcznie, dostajemy PIT na tysiąc złotych. Pieniądze wręczane do ręki raz w miesiącu o które trzeba się kilka razy upominać i dopraszać. Nigdy nie zdarzyła się wypłata o czasie, zawsze z dużym opóźnieniem, często nawet miesięcznym.