Opinie o Ogólnopolskie Centrum Medyczne Sp. z o.o. w Warszawa

Poniżej przeczytasz opinie obecnych i byłych pracowników o firmie Ogólnopolskie Centrum Medyczne Sp. z o.o., jak również Klientów firmy. Zobaczysz poniżej również opinie kandydatów do pracy w Ogólnopolskie Centrum Medyczne Sp. z o.o. o przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej.

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Ogólnopolskie Centrum Medyczne Sp. z o.o. w Warszawa

Barbara

OCM to oszustwo. Jak można to określić inaczej kiedy wzięli pieniądze a nie świadczą przewidzianych w umowie usług medycznych. Nie można się zarejestrować do lekarza. Infolinia nie odpowiada, skrzynka e-mail milczy. w tej sytuacji nie pozostaje nic innego tylko się skrzyknąć i wystąpić na drogę prawną. Pozdrawiam wszystkich pokrzywdzonych i do dzieła.

2
Sylwia

Dzień dobry, dzisiaj wieczorem w programie Uwaga na TVN będzie reportaż o tej firmie i sposobie działania. Powoli dobierają sie oszustom ...

519 565 275
Klient
 Problem

Prowadzimy postępowanie przeciwko zarządowi - osoby poszkodowane zapraszam do kontaktu.

2
Marek

Opinie widzę rózne, a ja jestem zdania że wszystko warto sprawdzić na własnej skórze ... ja się na nich nie zawiodłem. Byłem leczony przez ich centrum przez 4 lata i to w najlepszych warszaskich przychodniach, w kolejkach nie czekałem, nigdy nie miałem problemu z dodzwonieniem się do nich, zawsze znajdywali dla mnie szybki termin. Gdyby nie wyprowadzka do dzieci pewnie dalej bym z nimi był i korzystał ze swoją regularnością. Widzę tylko, że jak niektórym nie odebrali telefonu jednego dnia to już robią wielkie halo, ludzie opanujcie się i poznajcie jakie są realia. Wiekszość tych komentarzy pewnie dodaja ludzie którzy jedyną styczność z infoliną jaką kiedykolwiek mieli to właśnie ta OCMu. PS. Tak z ciekawości sprawdziłem dzisiaj czy na prawę tak ciężko się do nich dodzwonić i co, o godzinie 11.40 czekałem 4 i pół minuty na połączenie. Rzeczywiście tragedia.

1
Barbara

OCM to oszustwo. Jak można to określić inaczej kiedy wzięli pieniądze a nie świadczą przewidzianych w umowie usług medycznych. Nie można się zarejestrować do lekarza. Infolinia nie odpowiada, skrzynka e-mail milczy. w tej sytuacji nie pozostaje nic innego tylko się skrzyknąć i wystąpić na drogę prawną. Pozdrawiam wszystkich pokrzywdzonych i do dzieła.

2
Joanna
@Barbara

Czy jest jakaś grupa do pozwu zbiorowego? Może na facebooku?

halszka
@Barbara

Niezwlocznie doniesienie do prokuratury Warszawa Praga Północ... tel. do mnie 604429720

1
ewa
@Barbara

Też dołączam ię do pozwu zbiorowego.Od wiosny nie moglismy z mężem skorzystac z żadnej usługi. Pozostało jeszcze 2,5 roku. Może wspólnie razem zacznijmy działać . Podaję swoj nr telefonu i proszę o kontakt.

Ogólnopolskie Centrum Medyczne
@ewa

Szanowni Państwo, prosimy o kontakt na skrzynkę badania@ocm24.pl wraz z numerem zamówienia bądź podanie numeru kontaktowego w celu zarejestrowania usług. Infolinia działa. Spółka odbiera dziennie kilkaset połączeń oraz realizuje kilkaset usług dla Pacjentów. Codziennie realizujemy blisko 100 zleceń poprzez skrzynkę e-mail badania@ocm24.pl

halszka
@Joanna

Prosze o pilny kontakt do mnie 604 429 720...

Zniesmaczona
@Barbara

Pani Barbaro proszę sprawdzić czy to prawdziwa przychodnia i prawdziwi lekarze

Miśka
@Ogólnopolskie Centrum Medyczne

To ciekawe bo OCM ma już oskarżenie o wyłudzenie w prokuraturze i dochodzenie jest w trakcie. Wiele oszukanych osób już złożyło pozwy, a w tivipudle był już o nich program w stylu interwencji. Chcecie wchodźcie w to, ale na swoje własne ryzyko i nie mówcie, że nikt was nie ostrzegła. Powodzenia.

ZIUTEK19
@Ogólnopolskie Centrum Medyczne

OCM DZIAŁA !!!???,CHYBA TYLKO ABY ZŁOWIĆ NOWYCH NAIWNYCH,BO Z REALIZACJĄ WARUNKÓW ZAWARTYCH UMÓW I SKASOWANIA KLIENTA!!!!!

1
Urszula
@Ogólnopolskie Centrum Medyczne

A to ciekawe, do dzisiaj nie otrzymałam odpowiedzi na moje maile z sierpnia.

1
ziutek19
@Ogólnopolskie Centrum Medyczne

kłamstwo,(usunięte przez administratora)firma OCM NIE ODPOWIADA ZERO KONTAKTU

Kolega
@ZIUTEK19

Masz rację ta przychodnia to pic na wodę nie podpisujcie umów to jest (usunięte przez administratora) to nie lekarze i to nie przychodnie bardzo was proszę nie podpisujcie żadnych umów oni są już na straconej pozycji a ci wszyscy co są związani z tym (usunięte przez administratora) odpowiedzą za (usunięte przez administratora) ludzi co stracili pieniądze przez pseudo lekarzy i pseudo firmę

nie otrzymalam oplaconej uslug
@Ogólnopolskie Centrum Medyczne

Od 18 pazdziernika nie udalo mi sie do was dodzwonic, ani otrzymac odpowiedzi na skrzynke mailowa (wyslalam ponad 10 maili) Co dziwne,zanim zainkasowaliscie pieniadze od Grupon, pani rejestratorka (ze wzgledu na RODO nie upublicznie jej danych osobowych) odpowiadala na moje maile w ciagu 24h, a teraz dziwnym trafem od 3 tyg, zero kontaktu...

WAMi
@Ogólnopolskie Centrum Medyczne

Bujda! Wysłałem mailem kopie faktur lub pokwitowań wydatków na wizyty o które nie mogłem się doprosić (nie odbieranie telefonu i brak reakcji na maile) i nic - żadnej reakcji. Prawdopodobnie zmieniają siedzibę "firmy" tak że nie będzie łatwo ich znaleźć i pogadać w cztery oczy. Tzw. opiekunowie są kontaktowi przez krótki czas, potem twierdza ze już nie pracują, zostaje jedynie telefon "kontaktowy" na który bardzo trudno uzyskać połączenie.

Irek
@Ogólnopolskie Centrum Medyczne

Nie jest dla klientów firmy, czy pacjentow interesujące, ile zgłoszeń dziennie obsługuje. Wynika to z zawartych umów. Każdy klient, który zapłacił za usługi, ma prawo domagac się tego, do czego firma się zobowiązała.

Iwona Szczecin
@Irek

W 100% ma Pan rację. Trzeba koniecznie dochodzić swoich praw. Pozdrawiam.

Ewa s
@Barbara

Miła pani. Chętnie dołączę się do pozwu zbiorowego.Pozdrawiam

Apolonia
@Ogólnopolskie Centrum Medyczne

Przecież to wierutne kłamstwo!!!!

Urszula
@Ogólnopolskie Centrum Medyczne

To nieprawda, nie odpowiadacie Państwo na maile, żaden kontakt nie jest możliwy.

pacjent
@Ogólnopolskie Centrum Medyczne

To nieprawda. Telefon się rozlacza. zamówienia składane na skrzynke pozostają bez.. reakcji. Od stycznia br OCM nie dotrzymuje warunków umowy. Warszawskie adresy sa nieaktualne. Pozostaje tylko pozew zbiorowy. To przykre stwierdzenie i ocena, gdyż do końca 2018r OCM funkcjonowal bez zarzutu.

mala
Pracownik
@Barbara

Dzisiaj po wielu miesiącach OCM się do mnie i odezwał i wmawiają mi, że cały czas działają "Szanowna Pani, Spółka działa i obsługuje Pacjentów. Wystarczy tylko zamówić usługę za pośrednictwem skrzynki badania@ocm24.pl " Kłamią bo ja się przez wiele miesięcy nie mogłam do nich dobić.

tedet
Klient
@Barbara

Dołączę się...

Yoka
Klient
@Barbara

Od ponad roku mama nie mogła się umówić na wizytę. W zeszłym tygodniu odpowiedziano na mojego maila i umówiłam mamę na wizytę do specjalisty. Finał był taki, że mama poszła na wizytę, była bezpłatna, jednak za badania musiała zapłacić. W pakiecie zawsze miała badania Jeśli powstanie grupa pozwu zbiorowego, również prosiłabym o kontakt, z chęcią dołączymy. Pozdrawiam

Krystyna
Klient
@Barbara

Zgadzam się , ale nie bardzo wiem gdzie się udać, i co robić, teraz mieszkam w Anglii. Krystyna Zuchara

mala
Klient
@Barbara

Na początku w sprawie OCM jestem wezwana na przesłuchanie do prokuratury. Złożyłam zawiadomienie o popełnieniu przez OCM oszustwa.

mala
Klient
@Barbara

Złozyłam skargę w prokuraturze, wczoraj byłam przesłuchiwana . Radzę wszystkim składać podejrzenie popełnienia przestępstwa i dość szybko prokuratura na Pradze Płn w Warszawie zareagowała

mala Nowy wpis
Pracownik
@Barbara

Sprawa jest już w prokuraturze. Każdy powinien samodzielnie wysłać do Prokuratury pismo o podejrzeniu popełnienia przestępstwa z prośbą o dołączenie do toczącej sie sprawy

KR Nowy wpis
Klient

Witam, w celu odzyskania należności zapraszam osoby poszkodowane do kontaktu tel 571. 398. 852.

Pytanie Nowy wpis
Użytkownicy czekają na odpowiedź 7 dni.
 Pytanie

Czy w Ogólnopolskie Centrum Medyczne Sp. z o.o. pracuje się na open space?

KR Nowy wpis
Pracownik

Witam, osoby poszkodowane zapraszam do kontaktu: 571398852 Prowadzimy postępowanie karne przeciwko zarządowi spółki

gemius

Wyniki badania GEMIUS/PBI dla wybranych węzłów w Marcu 2021r.

Ranking Użytkownicy
(real users)
  1. GoWork.pl 4 014 360
  2. linkedin.com 3 587 328
  3. olx.pl 3 276 288
  4. jooble.org 3 086 424
  5. pracuj.pl 3 054 024
mala

Mam pytanie. Czy ktoś potrafi mi powiedzieć jaki jest adres OCM? Chcę odstąpić od Umowy, ale nie wiem teraz gdzie należy do nich pisać. Dzwonić nie ma po co. Nikt nie reaguje na telefony, e:maile. Zapadli sie pod ziemię.

halszka
Klient
 Pytanie
@mala

mala... witaj... czy dostałaś jakiś adres do OCM???... też prosiłam... i cisza...

Olek

Nie polecam… Czy komuś udało się zrezygnować z pakietu? Czy ktokolwiek pracuje na infolinii?

Anna z Warszawy
@Olek

Wysłałam do OCM w Warszawie wypowiedzenie umowy mojego ojca. Dziś list wrócił, nie ma takiej firmy na Kamionkowskiej.

OCM
@Olek

Dzień Dobry Ogólnopolskie Centrum Medyczne w dalszym ciągu realizuje usługi za pomocą infolinii oraz adresu mailowego.

1
Anna z Warszawy
@OCM

Proszę mi tu napisać adres mailowy, pod który mam wysłać wypowiedzenie.

Sylwia
@OCM

@OCM ten kto pisze o normalnej pracy na infolinii i pod adresem mailowym , wprowadza dalej ludzi w błąd . To jest kłamstwo i pozorowane działania w nielicznych przypadkach , gdzie jeszcze mogą kogoś gdzieś zapisać i udawać ,że wszystko jest normalnie. Bardzo duża ilość placówek zerwała z nimi umowę. Od długiego czasu OCM nie odpowiada na maile wysyłane do nich, na infolinii nie odbierają telefonu. Bo ludzie upominają sie o swoje w związku z nie wywiązywaniem się z umów. Mam wysłane wypowiedzenie umowy z tego powodu .Co lepsze odebrane przez nich i NIC dalej unikają kontaktu ,aby tylko się uczciwie nie rozliczyć. Ostrzegam wszystkich przed nimi.

Ula
@OCM

Bzdura!

Ina
@Sylwia

Na jaki adres wysłała Pani wypowiedzenie pod którym zostało ono przyjęte ? Byłaby Pani tak miła i go tutaj podała ? Jestem tym zainteresowana. Z góry dziękuję i pozdrawiam

Hanka
@OCM

11 stycznia zgłaszałam umówienie wizyty u kardiologa (przypomnienie o zgłoszeniu wysłałam 15 i 21 stycznia) - nadal czekam na umówienie wizyty u kardiologa, Zero odpowiedzi. Wysłane listy polecone na adres w Rzeszowie, podawany na stronie jako korespondencyjny - wróciły do mnie, nie zostały odebrane. Wygląda na to, że OCM jest bankrutem. Skoro jednak, pana zdaniem, wszystko jest w porządku, to proszę wskazać panie Olku, gdzie mam pisać, by swoje sprawy załatwić.

Yoka
@OCM

@Olek czy masz inny kontakt do ocm w celu umówienia wizyty.

Ogólnopolskie Centrum Medyczne
Pracownik
 Rekomendacja
@Olek

Spółka działa i obsługuje Pacjentów za pomocą skrzynki badania@ocm24.pl oraz poprzez infolinię. Adres do korespondencji listownej został podany na stronie internetowej Spółki.

Ogólnopolskie Centrum Medyczne
Pracownik
@Olek

Spółka działa i obsługuje Pacjentów za pomocą skrzynki badania@ocm24.pl oraz poprzez infolinię. Adres do korespondencji listownej został podany na stronie internetowej Spółki.

Krystyna
Klient
@Ula

To nie bzdura. !!! Mój mąż zmarł 13 wrześniea 2019 wysłałam informacje do OCM i poprosiłam o zwrot pieniędzy ponieważ mąż nie mógł doczekać się wizyt, nie odbierano telefonu, nie uzyskał właściwego sprawdzenia stanu zdrowia i nie otrzymał właściwego leczenia. Ja wykupiłam dla niego OCM w marcu 2018 a rok później już nie żył. Zatem te pieniądze , które wpłaciłam kilka tysięcy w gotówce za cztery lata usług medycznych powinny wrócić na moje konto, gdyż nie zostały wykorzystane przez męża. OCM ignoruje wszystkie moje emaile. To jawny przekręt i nabieranie ludzi zwłaszcza emerytów, którzy mają nadzieję na spotkanie z najlepszymi specjalistami i to w krótkim czasie. Właśnie takie obietnice składają podczas spaotkań na których to cud leczenie oferują.

1
Ewelina
Były pracownik
@Olek

Też próbowałam zrezygnować z pakietu nic z tego nie wyszło, nie otrzymałam żadnej odpowiedzi.

tedet
Pracownik
 Pytanie
@OCM

OCM działa???to jest kłamstwo.

1
Nieprawda!!! 3razy dodzwoniłam
Klient
@OCM

Nieprawda ,że można się zarejestrować od 2 lat nie mogłam uzyskać zadnego kontaktu.15 lutego2021r o godz.10,50 nie dodzwoniłam się.16 lutego 2021r.dodzwoniłam się ,zarejestrowałam się ,ale nie uzyskałam potwierdzenia wizyty do okulisty.Dzwoniłam 17.02.,18.02.,19.02.,2021.r. -dowiedziałam się,że ocm nie wspOłpracuje już zEwimedem,.czy nie można było zawiadomić , że partnerzy medyczni są nieaktualni.wszystkie rozmowy są nagrywane więc można sprawdzić jak wyglądają rozmowy z rejestracją.Umowa yOCM konczy się 14.03.2021r.chcialam ja przedluzyc, ale nie mam skim porozmawiać.koncze bo mi komputer fiksuje.Wysylam list polecony ,będę czekala na odpowiedz.

mala
Pracownik
@Olek

Kłamia, nie załatwiaja wizyt, pieniędzy oddac też nie chcą. (usunięte przez administratora)

Marek
Klient
@Ogólnopolskie Centrum Medyczne

Można piać na Berdyczów - żadnej odpowiedzi, jak masz abonament totalna olewka

mala
Pracownik
@Olek

Próbowałam zerwać Umowę ale nic z tego. Maile nieczynne, tylko telefon, Nawet udało mi się dodzwonić i dalej jak zawsze. Nikt nie oddzwonił, nie wyznaczył wizyty. Na tyle mnie to wkurzyło, że oddałam sprawę do Prokuratury. Dosyć mam tego (usunięte przez administratora)na każdym kroku. Ta firma to zwykli (usunięte przez administratora)przede wszystkim starsze osoby.

Iwa
Klient
 Pytanie
@mala

Cześć Mala, czy prokuratura włączyła Cię do prowadzonego już śledztwa? Ja obecnie zwróciłam się mailowo do OCM, po ponad 1,5 roku nie korzystania z ich usług, z zapytaniem, czy nadal funkcjonują oraz czy mogę skorzystać z wykupionego pakietu, który jeszcze jest aktualny. Zapewne nie dostanę odpowiedzi, więc rozważam również drogę sądową. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

halszka
Klient
@Anna z Warszawy

adres e-mailowy jest w umowie

Marek

Opinie widzę rózne, a ja jestem zdania że wszystko warto sprawdzić na własnej skórze ... ja się na nich nie zawiodłem. Byłem leczony przez ich centrum przez 4 lata i to w najlepszych warszaskich przychodniach, w kolejkach nie czekałem, nigdy nie miałem problemu z dodzwonieniem się do nich, zawsze znajdywali dla mnie szybki termin. Gdyby nie wyprowadzka do dzieci pewnie dalej bym z nimi był i korzystał ze swoją regularnością. Widzę tylko, że jak niektórym nie odebrali telefonu jednego dnia to już robią wielkie halo, ludzie opanujcie się i poznajcie jakie są realia. Wiekszość tych komentarzy pewnie dodaja ludzie którzy jedyną styczność z infoliną jaką kiedykolwiek mieli to właśnie ta OCMu. PS. Tak z ciekawości sprawdziłem dzisiaj czy na prawę tak ciężko się do nich dodzwonić i co, o godzinie 11.40 czekałem 4 i pół minuty na połączenie. Rzeczywiście tragedia.

1
Mata
@Marek

Właśnie, cztery lata temu. Mieli dobre intencje, nie wątpię, ale przeliczyli się z możliwościami. Zbankrutowali. W Krakowie większość firm medycznych zerwała z nimi umowy ( Klinika Krakowska, Medicina, ostatnio w sierpniu Polmed odmówił mi wykonania zleconego przez OCM badania; z powodu długów)….. A propos połączeń, mam wrażenie, że niektóre numery telefoniczne zablokowali. Gdy już przez długi czas nie mogłam się połączyć, udało mi się złapać kontakt z infolinią z telefonu stacjonarnego. Przyjęto prośbę o badanie i....koniec! terminu nie dostałam. Proszę zachować swoje poczucie satysfakcji. Jak to w życiu, nie wszyscy mają szczęście.

Iwona
@Marek

Ewidentnie należy Pan do tych, którym udało się w pełni skorzystać z wykupionego pakietu. Nieokreślone liczebnie grono innych klientów ma ewidentnie znacznie gorszą sytuację z firmą OCM. Otwartym pozostaje pytanie, czy jej założyciele są uczciwymi ludźmi, gdyż odnośnie tej kwestii jest sporo wątpliwości. Stąd zadaniem prokuratury powinno być rzetelne ustalenie tej kwestii. Wobec nas, klientów, którzy nadal mają prawo korzystać z usług firmy wedle zawartej umowy, za które to zapłaciliśmy bądź co bądź niemałe kwoty, firma postępuje co najmniej nierzetelnie. I w tym wypadku mamy pełne prawo odstąpić od umowy domagając się uczciwego rozliczenia. Pytanie, jak postąpi firma, która zdaje się nie mieć ani aktualnego adresu siedziby, pod którym odbierana jest korespondencja, ani odpowiedzialnych za jej funkcjonowanie osób. Pozdrawiam.

Wyrolowany
@Marek

@Marek @Krysia...itp...przeciez przedstawiciel (e) dzialu propagady OCM...juz tylko ten dzial tam funkcjonuje. Infolinia nie dziala na messengerze jak zapytalem gzie mozna do nich podjechac skoro nie odbieraja telefonow i na Marszalkowskiej pocalowalem klamke odpisali ze dzialaja zdalnie...kpia w zywe oczy szkoda ze naszym kosztem

halszka
@Marek

ja czekałam na połączenie 15 min... 1/2 godziny... bezskutecznie... to też tragedia..

Mariola
@Mata

Z częścią tych opinii mogę się zgodzić, ale jako pacjentka z Krakowa nie mam problemu żeby się dostać do tych placówek, mi tam zawsze dają termin i kod rejestracyjny.

Mata
@Mariola

Kod rejestracyjny? dostawałam wiadomości, na kiedy i na którą OCM zarejestrował moją wizytę. Jak dawno podpisała Pani umowę z OCM?

ZIUTEK19
@Marek

CHYBA PAN JEST SZCZĘŚCIARZEM,ALBO OPŁACANYM PRZEZ OCM ZA POZYTYWNE OPINIE?.,TO NIE SĄ ŻALE NA KILKUMINUTOWE OCZEKIWANIE TELEFONICZNE,MAM ABONAMENT 4-LETNI PRZEZ 3 LATA BYŁO WZGLĘDNIE REALIZOWANE,LECZ OD WIOSNY TEGO ROKU TOTALNA KLĘSKA,NA KILKA PISM (POLECONYCH,POMIMO ICH ODBIORU)NIE ODPOWIADAJĄ OD LUTEGO,E-MAILI WYSŁAŁEM CHYBA KILKANAŚCIE TEZ BEZ ODPOWIEDZI ,NIERAZ PRZEZ KILKA DNI DZWONIŁEM BEZ PRZERWY TRACĄC PARĘ GODZIN BEZ REZULTATU.TAKIE SĄ REALIA.

Miśka
@Marek

To ciekawe bo OCM ma już oskarżenie o wyłudzenie w prokuraturze i dochodzenie jest w trakcie. Wiele oszukanych osób już złożyło pozwy, a w tivipudle był już o nich program w stylu interwencji. Chcecie wchodźcie w to, ale na swoje własne ryzyko i nie mówcie, że nikt was nie ostrzegła. Powodzenia.

Iwonna
Klient
@Marek

Wierzę Panu ! Do wrześniu 2019 jeszcze można było się dodzwonić lub napisać e-mail, albo na Formularzu kontaktowym i jakoś rejestracja się udawała. Niestety od października zaczęły być kłopoty. Coraz trudniej się dodzwonić , brak odpowiedzi na e-maile , jeszcze jak napisało się kilka razy na Formularzu kontaktowym to się udawało zarejestrować . Niestety w tym roku koszmar ,a od marca w ogóle brak kontaktu . Taka jest prawda. W sierpniu 2018 roku zapłaciłam gotówką 6.800zł za czteroletni okres, a po czterech latach składka płatna co miesiąc. Umowa sobie ,a niestety brak realizacji . Obecnie po wielu odrzucanych e-mailach udało się, że ktoś odebrał i otrzymałam odpowiedzieć " Szanowni Pacjenci! Spółka znajduję w trakcie reorganizacji po ogłoszeniu stanu epidemii w Polsce. Jeżeli mają Państwo do wykonania pilne zlecenie prosimy o przesłanie skanu FV a Spółka zwróci Państwu środki za zrealizowaną usługę. Przepraszamy za chwilowe utrudnienia. Pozdrawiamy, Zespół OCM

mala
Pracownik
@Iwonna

Nie wierzę, że cokolwiek zwrócą. Zrobiłam w tym roku całą masę bada, jestem po operacji. Nigdzie nie brałam f-r, bo do kogo miałabym się z nimi zwrócić. Ja szykuję doniesienie do prokuratury. Na moje pismo wysłane do OCM wiceprezes spółki nie odpowiedział a od prezesa spółki pismo wróciło.

mala
Pracownik

jeżeli jesteś pracownikiem to prosze zacząc być ucziwym. Namów swoich szefów żeby albo zwrócili [pieniądze, albo zaczęli umawiac wizyty. To już kolejny rok kiedy nie ma z wami kontaktu Łatwo było wziąćv prawie 7000mzł i nic za to nie oferować. Nikt niczego nie troluje.

mala
Klient
@ZIUTEK19

Mam dokładnie taka samą sytuację, pierwszy rok było super. w drugim roku jeszcze znośnie, ale 2020 do bani, a teraz od dwóch tygodni nie sposób sie skontaktować. Dostałam tylko raz informację,. że konsultant odezwie się w ciągu 24h i tak mineły 2 tygodnie. Rzeczywiście może powinniśmy się zebrać do kupy i pójść z tym do prokuratury.

Iwonna
Klient
@mala

JA też nie wierzę, choć w grudniu udało mi się zarejestrować do Kardiologa i na tym koniec, nastepna wizytę miałam mieć za 2 miesiące i do dzisiaj brak odpowiedzi na wielokrotne -e-maile , o polączeniu się telefonicznym nie ma co marzyć, a i przez formularz kontaktowy nie da się wysłać bo :Wystąpił problem z wysłaniem twojej wiadomości. Spróbuj ponownie później. Skontaktuj się z nami Kontakt dla Pacjentów Ogólnopolskie Biuro Obsługi: (22) 100 86 00 poniedziałek – piątek 08:00 – 16:00 Możliwość rejestracji poprzez infolinię 22 100 61 60 bądź skrzynkę badania@ocm24.pl pozdrawiam serdecznie Iwonna

Ewelina
Pracownik
@mala

Podobnie i u mnie, w grudniu, mąż /przepisałam abonament Zdrowy senior plus na męża/miał wizytę u okulisty potem u lekarza naczyniowa, od 2 tyg. usiłuję zapisać go do dermatologa też odpisano mi że skontaktują się w przeciągu 24g.i cisza. Wczoraj zadzwoniłam nie licząc że ktoś się zgłosi i tu niespodzianka od razu dostałam połączenie. Poprosiłam o wizytę, przyjęto i mają oddzwonić. Zobaczymy. Do prokuratury na Jagiellońskiej w Warszawie może każdy się zgłosić wysyłając opis sprawy i dokument zawarcia umowy

mala
Pracownik
@Marek

Ja zapłaciłam za abonament w 2018 roku w styczniu. Słowa złego nie mogłam powiedziec w zasadzie do połowy 2019. Potem w zasadzie zapdli sie pod ziemię. Telefon działa, tylko njikt się nie zgłasza. na maile nie odpowiadają, jak powiedziałam, że zgłaszam sprawę do prokuraturu to otrzymałam informację, że w ciągu 24h odezwie się do mnie konsultant. Minęło półtora miesiąca. CIsza. W 2020 roku wydałam ponad 2000 zł na badania, która powinnam załatwić w ramach OCM.

Z ROZCZAROWANA
Klient
@Marek

Marek . Jestes kolejnym oszustem. Zostaw te opinie dla siebie i te nieprawdziwe pochwaly.Masa ludzi nie moze sie dodzwonic ni nie ma zadnej odpowiedzi na list polecony , totalna ignorancja . nie po to placilam nie mala sume, zeby sie teraz prosic o wizyte do lekarzy . Umowione wizyty byly anulowane bo nie bylo lekarza pewnie zerwal umowe bo sie tez nie wywiazywali sie z platnosci . Po co te uwagi mow za siebie bo pewnie jestes podstawiony.zeby macic.

halszka
Klient
@Marek

w roku 2019 ja też miałam trochę szczęścia w kontakcie z OCM... obecnie totalna ignorancja ze strony OCM zarówno w kontaktach telefonicznych jak i pisemnych... oleee...

halszka
Klient
@Marek

...a ja czekałam 15 min...

Janusz
Klient

(usunięte przez administratora) !!!!! Nie ma żadnej placówki w Warszawie. infolinie obsłuje firma zewnętrzna. kontakt z firmą GCM żaden! telefon do przedstawiciela podpisującego umowę: "nie ma takiego numeru" !

halszka
Użytkownicy czekają na odpowiedź 48 dni.
Klient
 Pytanie

witajcie poszkodowani.. mam do Was prośbę: 1. podajcie mi, proszę, wszystkie znane Wam dotychczas adresy siedziby OCM... zamierzam wysłać do nich korespondencję listowną... 2. czy ktoś z Was osiągnął jakiś sukces we współpracy z OCM?... proszę o krótką informację... mój nr kontaktowy 604 429 720... pozdrawiam poszkodowanych

anonim
Pracownik

(usunięte przez administratora)

mala
Pracownik

Ja już sprawę wniosłam do prokuratury. Na początku sierpnia jestem wezwana na [przesłuchanie.

519 565 275
Klient
 Problem

Prowadzimy postępowanie przeciwko zarządowi - osoby poszkodowane zapraszam do kontaktu.

2
Teresa
Klient
@519 565 275

Przyłączam się.

Anna
Klient
@519 565 275

ja również od jesieni ubiegłego roku nie mogę skontaktować się z tą firmą i nie realizują oni umowy zawartej na świadczenie usług medycznych. w tym roku w lipcu minęły 2 lata od zawarcia umowy. z poważaniem Anna

Iza
Klient
@519 565 275

Mimo wykupienia w dn.13.012017 pakietu "Zdrowy Senior Plus" praktycznie od połowy 2019 r. nie mogę z niego skorzystać ( niemożliwe dodzwonienie się przez infolinię a wysłane przeze mnie maile pozostały bez odpowiedzi). W dn.30.09.2020 wysłałam pismo wypowiadające w/w umowę z żądaniem zwrotu pieniędzy za niewykorzystany okres umowy. Do tej pory nie mam żadnej odpowiedzi . ika4600@op.pl

Aldona Czemarmazowicz
Klient
 Problem
@519 565 275

Jestem osobą poszkodowaną przez tą firmę brak kontaku mimo umowy 4-letniej .i zaplaty 6000. Zgłaszam również swoje roszczenia do Ogólnopolskiego Centrum Medycznego. Pozdrawiam Aldona

Alicja
Klient
@519 565 275

Jestem równiez poszkodowana przez tę firmę, pomimo wpłaty 6.000 zł brak kontaktu, wypowiedzenie umowy przesłałam w lutym br.z żądaniem rozliczenia wizyt u lekarzy (mam potwierdzenie odbioru), cisza do dnia dzisiejszego. tel 607 353 258

Monika S
Były pracownik
@519 565 275

Ja również 3 lata temu kupiłam pakiet, przez niecałe 2 lata było w miarę ok, ale od roku nie można się dodzwonić. Umówili mnie rok temu na pakiet badań coroczny i to koniec. Nie odbierają telefonów, nie odpisuja na maile. Teraz chciała się umówić na coroczne badania znowu, o dziwo odpisali , ale, że będą realizować w grudniu, bo dużo zakażeń. Ale jak wysłałam prośbę o umowie nie wizyty u lekarza to znowu nie odpowiedzieli. Bardzo chętnie dowiem się ci można zrobić tym wypadku 516046171. Trzeba wpisać status, ale nie jestem żadnym pracownikiem.

ljb
Kandydat
@519 565 275

mój kontakt to leszekochen@yahoo.com; mam wykupione dwa pakiety i od dłuższego czasu nic nie funkcjonuje

519 565 275
Pracownik
@ljb

Dostaje zwrotkę z tego mejla - proszę o kontakt telefoniczny. Pozdrawiam

stanislaw-1949@tlen.pl
Klient
@519 565 275

Również jestem (usunięte przez administratora)przez firmę OCM. Umowę podpisałem 30.08.2018 r.Zapłaciłem 6800 zł Miałem tylko dwa badania laboratoryjne rozszerzone (markery) .Jedne z 06.09.2018, drugie 28.05.2019 r.Od końca 2019 r. i przez cały 2020 rok zero kontaktu z firmą. Próbowałem przez skrzynkę zero kontaktu. Naciągnęli na kasę następnego emeryta. Stanisław

Florkiewicz
Klient
@519 565 275

Witam ja też jestem pokrzywdzony chętnie się dołączę

Andrzej
Klient
@519 565 275

Też zostałem (usunięte przez administratora) przez OCM

Grażyna
Klient
@519 565 275

Przyłączam się. Proszę o kontakt tel. 609648474 grazyna.saw@gmail.com

ewelina
Pracownik
@Iza

Dokladnie jest tez w moim przypadku

Krystyna
Klient
@519 565 275

Straciłam 7000 tysięcy zł .zrobiono mi tylko badania i na tym skończył się mój kontakt z GCM.

Krystyna
Klient
@519 565 275

Jestem również oszukana przez GCM zapłaciłam 7000-tys zł .I również mam problem z kontaktem . Mój tel.502645541

Basia
Klient
 Pytanie
@519 565 275

ja również wykupiłam abonament w marcu 2018. Skorzystałam kilka razy z usług . Teraz brak kontaktu . Mozna wypowiedzieć tę umowę , odzyskać część środków ?

Ina
Klient
@519 565 275

Mam umowę z OCM do mają tego roku. Niestety firma od prawie 2 lat nie wykonuje świadczeń. Czuję się oszukana.

Łukasz
@Ina

Jaki rodzaj umowy podpisywałaś z firmą Ogólnopolskie Centrum Medyczne? Chcę zrozumieć, jak dokładnie wygląda cały proceder bo po wpisach widzę, że trzeba na nich uważać. Ktoś z Was może mi to dokładnie opisać? Dziękuję. Fajnie, że jesteście pomocni w tym wątku.

Irek
Pracownik
@Łukasz

dam całość tekstu: itrogacz@gmail.com

Ula
Klient
 Pytanie
@Teresa

Jestem jedną z poszkodowanych, dostałam pismo z prokuratury i już na nie odpowiedziałam. Czy to odrębne postępowanie? Chętnie dołączę: uleczka.rusiakowa@gmail.com

Tomek F
Klient
@519 565 275

Witam jestem wsrod poszkodowanych proszę o kontakt vrs1@wp.pl 506478102

Lech
Klient
@519 565 275

Potwierdzam niesolidność OCM - nie odpisują na meile, nie reagują na telefoniczne prośby o zorg. wizyty lekarskiej.

Pytanie
 Pytanie

Jakie narzędzia pracy zapewnia Ogólnopolskie Centrum Medyczne Sp. z o.o.? Można liczyć na telefon? Czy można z niego korzystać również poza godzinami pracy?

Irek
Klient

Sprawa widać trafiła do Prokuratury Okręgowej Warszawa-Praga w Warszawie. Moja jest prowadzona jako postępowanie przygotowawcze pod Sygnaturą PO I Ds 97.2020; Dotyczy doprowadzenia wielu osób do niekorzystnego rozporządzenia mieniem wielkich rozmiarów, w celu uzyskania korzyści majątkowej ( ponad 1 milion PLN itp itd; tych milionów były pewnie dziesiątki) ściganego z art.286, paragraf 1 k.k. w zw. z art. 294 k.k. Adres Prokuratury: ul. Bródnowska 13/15 03-439 Warszawa

Ina
Klient
 Pytanie
@Irek

Bardzo proszę o radę gdzie powinny zgłaszać sprawę osoby, które nie mieszkają w Warszawie. Jeśli napiszę do Warszawy i podepnę sie pod podaną sygnaturę to potem trzeba stawić się osobiście czy tylko droga korespondencyjna ? Przyjazd do Warszawy niestety niemoźliwy. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

Ewelina
Pracownik
@Ina

Dostalam pismo z prokuratury.Prosza o odpowiedz na pytania i kopie umowy listownie.Syg.sprawy PO I Ds 2020

Ewelina
Pracownik
@Ewelina

Pomylilam sie syg.PO I Ds.97.2020

Ina
Klient
 Pytanie
@Ewelina

Czy trzeba wnosić jakieś opłaty ? Proszę o odpowiedź i pozdrawiam.

ewelina
Klient
@Ina

Nie,nie ma zadnych oplat.Opis sytuacji i kopie umowy wysylam listem poleconym na adres prokuratury.

Irek
Pracownik
@Ina

W piśmie z prokuratury nie podano żadnego kontaktu telefonicznego. Oczekują tylko listu na podany adres z kopią umowy, dowodu dokonanej płatności i innych szczegółów. Obawiam się, że dla samej prokuratury osobiste stawiennictwo setek osób poszkodowanych nie jest komfortowe. Mój e- adres: itrogacz@gmail.com

Mira
Klient
@Ina

Witam, jak napisze Pan gdzie była zawierana umowa, gdzie Pan mieszka i gdzie miały być świadczone usługi - to musi być czytelnie, jasno podane - to sprawa będzie w miejscu zawarcia umowy, zamieszkania i świadczenia usług (mam nadzieję że to jedno miejsce) . Jeżeli nie ( może być przesłana do W-wy) to może być e-wokanda przez internet a nawet komórkę ( to nie jest trudne - sąd nauczy Pana jak się to ma odbywać), nic nie trzeba instalować. W wypadku przesłania do Warszawy można poprosić sąd o przesłuchanie przez sąd w miejscu zamieszkania lub przez internet. Zgłoszenie do prokuratury miejscowej z powyższymi informacjami też powoduje że w miejscu działania firmy (Pana miasto) będą podjęte kroki oraz wykaże Pana determinację. Pozdrawiam.

Ula
Klient
@Irek

Otrzymałam pismo z tej prokuratury z próbą o odpowiedzenie na kilka pytań. Dzisiaj wysłałam odpowiedź. Zobaczymy, co dalej.

Anna M.
Klient
@Ina

Można wyjaśnić wszystko na piśmie.

Iwonna
Klient
@Ina

Do Warszawy tylko korespondencyjnie Prokuratura Okręgowa Warszawa- Praga, ul Bródnowska 13/15 03-439 Warszawa, powołując się na sygn. sprawy PO I Ds. 97.2020 . Na kopercie też napisać - sygn. PO I Ds. 97.2020 .

wierzba0@onet.eu
Klient
 Pytanie

Czy założyła Pani sprawę sprawę osobiście z powództwa cywilnego?

Iwonna
Klient
@Ina

Do Warszawy napisać !, w wyjątkowych wypadkach trzeba być w Sądzie , jestem z Kielc i Prokuratura napisała do mnie (na podstawie mojej wpłaty w 2017 roku. pismo z prośba o odpowiedź na zadane pytania, jednocześnie informując mnie o nadużyciu przez OCM. Wysłałam skany e-maili, billing telefonów do OCM z prośbą o zarejestrowanie mnie do lekarza, oczywiście bez skutku. Otrzymałam , że jestem uznana jako pokrzywdzona . Ciekawa jestem, czy w jakimś mieście w Polsce OCM działa uczciwie.

Włodzimierz
Klient

Firma (usunięte przez administratora) od roku czasu nie można uzyskać skierowania do lekarza specjalisty, telefonów nie odbierają, a jak uda się skomunikować z Nimi to obiecują,że oddzwonią za kilka dni i na tym koniec. Nie reagują na wiadomości e-mailowe. W ich zakładce zablokowana jest informacja o kontakcie e-mailowym. Czas najwyższy aby tym dziadostwem zajęły się organa ścigania, za to ż pobrali 7000,00 zł (siedem tysięcy) i nie chcą świadczyć usług jakie powinni. Jest to przestroga dla chętnych, którzy zamierzają wykupić u Nich usługi. Po roku czasu zwróciłem się do opiekuna medycznego, który miał się mną opiekować, powiedział że już nie pracuje i należy zwrócić się do Rzecznika. Sadziłem,że to chwilowe nieporozumienie, ale niestety są to (usunięte przez administratora) żerujący na ludzkiej krzywdzie.

Anna M.
Klient
@Włodzimierz

Prokuratura Okręgowa Warszawa- Praga, ul Bródnowska 13/15 03-439 Warszawa prowadzi postępowanie przeciwko OCM. Mój ojciec dostał od niech pismo, odszukali go po przelewie. Wczoraj wysłał pisemne wyjaśnienia. Kto się czuje poszkodowany przez OCM, proszę się odezwać do wskazanej prokuratury.

Krystyna
Klient
@Włodzimierz

Ja już wcześniej pisałam. Mój mąż zdążył umrzeć i nie doczekał się przyzwoitego badania. Zadłużyłam się w banku, żeby dać OCM tych kilka tysięcy, gdyż żądali w gotówce i od ręki. Można się było spodziewać jakiegoś szwindla ale, że byli to lekarze, grupa społeczna godna zaufania więc, dlatego tak tak sądzę, wielu ludzi wpadło w pułapkę.

Iwonna
Klient
@Anna M.

Ja też wczoraj wysłałam do Prokuratury odpowiedź na Ich pismo. Też odnaleźli mnie po wpłacie 6.800zł w 2017 roku

Janusz Sobieraj
Klient

Po długich tygodniach dzwonienia wkoncu udało się zapisać na badania. Zmienili numer na infolinię a ja nie wiedziałem o tym. Korzystam z pakietu kilka lat i nigdy nie nie było żadnych problemów poza kilkoma tygodniami w pandemii. Infolinia twierdzi że już wszystko jest w porządku i póki co zapisali mnie na badania. Zanim pójdziecie na drogę sądową może najpierw lepiej spróbować na nowy numer infolinii 221008600.

Irek
Klient
@Janusz Sobieraj

w takie bajki nie uwierzę

Halina
Klient

Tak to prawda ciężko było umówić się do lekarza ale chyba pandemia zrobiła też swoje. W lutym bez problemu zapisałam się na wizytę i wczoraj również. Numer na infolinię rzeczywiście się zmienił i chyba dużo pacjentów o tym nie wiedziało i dlatego mieli problemy z dodzwonieniem. Też byłam przez chwilę zła ale wszystko wróciło do normy i OCM działa tak jak przed pandemia.

Ula
Klient
 Pytanie
@Halina

OCM nie działało już długo przed pandemią, przynajmniej w moim przypadku, a potwierdza to wielu innych klientów. Musi Pani mieć wyjątkowe szczęście. Czy mogę v prosić o numer telefonu do rejestracji? A może odpowiadają także na maile? Na moje nie odpowiadają od dawna.

Irek
Klient
@Halina

Być może to rezultat bardziej aktywnych działań prokuratury z ul. Bródnowskiej, która przejęła "temat" od Jagiellońskiej

Wiesława
Klient

Rzeczywiście był problem z dodzwonieniem się do OCM przez kilka miesięcy pandemii, ale od stycznia problem na szczęście zniknął. Można już umówić się na badania i konsultacje. Może rzeczywiście się przestraszyli, bo wszystko znów działa bardzo dobrze. Numer na infolinię zmienił się, więc może dlatego macie problemy z dodzwonieniem.

Irek
Pracownik
 Pytanie
@Wiesława

Co to znaczy numer "trochę" się zmienił? To jakby zajść "trochę" w ciążę.

Ula
Klient
 Pytanie
@Wiesława

Może Pan poda ten nowy numer? W moim przypadku wszystko działało zaledwie pół roku. Dołączyłam do pozwu zbiorowego, zostałam przesłuchana w miejscu zamieszkania i cisza. A czas leci.

Teresa P.
Klient

Perfidne (usunięte przez administratora) starszych schorowanych osób. Mnie udało się z nimi rozwiązać zawartą na 3 lata umowę po upływie roku od jej zawarcia. Otrzymałam przekazem pocztowym "zwrot nadpłaconych środków" w kwocie 408 zł. Żenada.

Oszukana Z
Klient

Jestem rozczarowana , jak mozna tak oczukac ludzi w jakim kraju i systemie my zyjemy. Podobnie jak wielu naciągnęli mnie na 6800, przez rok 2018 było b.fajnie ale od 2019 zero kontaktu i zero usług . Polskie prawo powinno dopuszczać aby jakiś organ ochrony klienta ostrzegał w publicznych mediach przed takimi naciągaczami a organy ścigające natychmiast rozprawiały się z oszustwami a nie biły piane przez lata

1
Ewelina
Pracownik
@Oszukana Z

Tak, wszystko się zgadza, ja też podpisałam umowę w 2018r.Dzis otrzymałam pismo z Prokuratury Okręgowej w Warszawie ul. Brudnowska 13/15 z wieloma pytaniami dotyczącymi umowy z OCM i sgn. sprawy PO I Ds. 97.2020

mala
Pracownik
@Ewelina

Spróbuje też podpiąc się pod ten sam numer w prokuraturze. To są kłamcy. (usunięte przez administratora)

Irek
Klient
@Oszukana Z

(usunięte przez administratora) musieli mieć albo dobre koneksje, albo znajomość luk w prawie lub nadzorze nad jego przestrzeganiem, które pozwoliły im nie na jednorazowe (usunięte przez administratora) ale na bezkarne działanie w długim okresie i popełnienie przestępstw wobec wielu osób. Nie jest to Amber Gold, ale żadna to pociecha dla oszukanych osób.

Krystyna
Klient

Umowe podpisałam na36 miesięcy w sierpniu 2020 roku,,zapłaciłam 7000 tysięcy ,a zrobiono mi tylko badania ogólne .Od połowy września próbuje się umówić bez skutku.Dzisiaj sprawdziłam firmy nie ma na ul Marszałkowskiej a w Alejach Jerozolimskiich powieziano mi ze od 3 miesięcy nie m tejj firmy

Alicja
Klient
@Krystyna

Zostałam (usunięte przez administratora)przez GCM.Chciałabym aby (usunięte przez administratora) zostali zatrzymani i odpowiedzieli za te przekŕęty. Dałam się zmanipulować, wstyd to mało. Zgłosiłam sprawę do rzecznika Uokik ale żadnej pomocy.Nie można pozwolić aby (usunięte przez administratora) nadal działali.Co chwilę zmieniają miasto i nazwę. Przyłączę się do zbiorowego pozwù

1

Zostaw merytoryczną opinię o Ogólnopolskie Centrum Medyczne Sp. z o.o. - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

gemius

Wyniki badania GEMIUS/PBI dla wybranych węzłów w Marcu 2021r.

Ranking Użytkownicy
(real users)
  1. GoWork.pl 4 014 360
  2. linkedin.com 3 587 328
  3. olx.pl 3 276 288
  4. jooble.org 3 086 424
  5. pracuj.pl 3 054 024
Ogólnopolskie Centrum Medyczne Sp. z o.o.
3.5/5 Na podstawie 144 ocen.
  • Zobacz wywiad
  • Zaciszańska 25 A
    42-202 Warszawa
  • NIP: 5732476414 KRS: 0000094582
Ogólnopolskie Centrum Medyczne Sp. z o.o.