Icom Poland S.C. Świeca i Wspólnicy

Konin

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 37 ocen.

Opinie o Icom Poland S.C. Świeca i Wspólnicy

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Icom Poland S.C. Świeca i Wspólnicy

miglanc

Przyznam, że po przeczytaniu opinii tutaj, poszedłem na rozmowę z duszą na ramieniu. Firma niewielka, ale z tego co mi mówiono, a co ważniejsze pokazano, ma spory potencjał i sensownie planuje działania na kolejne lata. Także mam prośbę do tych wszystkich, którzy mniej więcej od trzech lat przewidują upadek firmy, żeby trochę ochłonęli przed wydaniem takich opinii. Bo stąd wynika, że od 2014 firma upadła już kilka razy, a tu rankingi za dynamiczny rozwój czy nagrody branżowe. I tyle warty cały go work.

Elo

Magazynier to max. na poczatek 3000 tys. Brutto do tego w sezonie jedna godzina wiecej darmowa bo niby procent od sprzedazy zamowienia jest wart wiecej. Firma mieści sie w Robakowie teraz. Rozmowa była ok ale dyrektor sprawiał na mnie presje. Bardzo podkreślał chyba rzeczy które go zabolały w przeszlosci. Zatrudnia ludzi do roku 1990. Praca praktycznie reczna bo sa wozki widlowe ale takie ktore jedynie unosza palete ale za nimi musisz iść. Coś za coś. Ze względu na małą firme to brakuje opieki medycznej i karty multisport. Wg mojego doświadczenia to jak nie ma benefitów to powinna być wyplata taka, żeby samemu wykupic. Min. 2500 netto.

Waldeck_13

Byłem kilka dni temu na rozmowie kwalifikacyjnej na przedstawiciela handlowego w tej firmie i postanowiłem się podzielić kilkoma spostrzeżeniami. Ogólnie wrażenie miałem całkiem dobre. Spotkanie było z właścicielem i z dyrektorem handlowym tej firmy. Rozmowa była całkiem miła, rzeczowa i konkretna, panowie dobrze nakreślili na czym polega ta praca. Oczywiście chodzi o sprzedaż hurtową zabawek które mają w ofercie. Panowie ci roztoczyli też wizję ile to się nie zarabia w tej firmie na tym stanowisku. Ciekaw jestem czy to prawda, czy ktoś z byłych albo obecnych przedstawicieli może się anonimowo wypowiedzieć w tej kwestii? Rejon jaki przypada na przedstawiciela to kilka województw. Samochody to Hyundaie i20 z monitoringiem GPS co niestety jak dla mnie wyklucza współpracę z tą firmą.

wuja
@Waldeck_13 04.10.2017 18:01
Byłem kilka dni temu na rozmowie kwalifikacyjnej na przedstawiciela handlowego w tej firmie i postanowiłem się podzielić kilko...

Kolego jeździsz na Uberze w czasie pracy, że GPS wyklucza współpracę z tą firmą? :-P Uważam, że stosowanie kontroli GPS nie jest niczym złym jeśli jest się uczciwym wobec pracodawcy...

Waldeck_13
@wuja 10.10.2017 22:25
Kolego jeździsz na Uberze w czasie pracy, że GPS wyklucza współpracę z tą firmą? :-P Uważam, że stosowanie kontroli GPS nie je...

Nie, po prostu nie lubię być śledzony, zarówno w czasie pracy jak i poza nią. Nigdy nie zgadzałem się na monitoring i zawsze o to pytam w trakcie rekrutacji i jeśli dana firma stosuje monitoring GPS, to praca w danej firmie mnie nie interesuje. Całe szczęście nie wszystkie firmy to stosują, bo o pracy przedstawiciela świadczy wynik sprzedażowy, a nie gdzie był i co robił. Monitoring GPS świadczy o braku zaufania do pracownika i najczęściej jest stosowany w firmach o dużej rotacji pracowników. Tam gdzie są zaufani ludzie, nie ma potrzeby stosowania tego, bądź co bądź upokarzającego narzędzia.

Olo

Stanowisko magazynier. Warto?

tm

firma icom to kompletne dno, właściciel imbecyl, oszust i pieniacz

Aassdd

Panowie, dostałem zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko PH. Może ktoś powiedzieć coś więcej na temat pracy jako PH w icom? Pozdrawiam

JT
@wuja 31.07.2017 22:25
ph sie chyba pomylił i rekrutację nie w tej firmie opisał...

Wuja z Twoich opisów wnioskuję, że chciałbyś aby Ph się pomylił :-P Wystarczy sprawdzić dokładnie w necie i wszystko od razu widać... Przy okazji ta "beznadziejna" firma została sklasyfikowana na 2 miejscu w rankingu Euromonitor int. jako najlepiej rozwijająca się firma 2016 roku w Polsce. Same nagrody w branży i takie wpisy. Coś tutaj śmierdzi... Chyba Ph miał rację o wpisach konkurencji :-)

Roman
@JT 04.08.2017 21:55
Wuja z Twoich opisów wnioskuję, że chciałbyś aby Ph się pomylił :-P Wystarczy sprawdzić dokładnie w necie i wszystko od razu...

Nie wierzysz, idź popracować z miesiąc, dwa. Przekonasz się o czym wszyscy tutaj mówią.

Weronika

@wuja, dlaczego? Powiedz więcej na ten temat.

Weronika

@Romisław, @Wuja, proszę o zamieszczanie merytorycznych komentarzy na temat pracy w Icom Poland S.C. Świeca i Wspólnicy. Co powiecie na ten temat?

Romisław

Siema Wuja :D

Wuja
@Romisław 01.11.2016 22:07
Siema Wuja :D

Siemano :-)

Wuja
@Romisław 01.11.2016 22:07
Siema Wuja :D

co tam Wuja u Ciebie ?

3er

każdy tak na prawde powinien dbac o porządek w pracy o swoje wlasnie miejsce pracy nie wyobrazm sobie żeby miało być inaczej w sumie a powiedzcie czy sa może tutaj jakies wolne miejsca pracy czy nie ??

anonim

(usunięte przez administratora)

wuja

po pierwsze to nie ma czasu o to by o ten porządek zadbać, a po drugie jak wchodzisz w ,,takie miejsce" to już a dużo się z tym nie da zrobić...ale nie to było najgorsze. tak jak już było napisane wcześniej... obiecywane są wysokie zarobki, umowy, awanse... jednak to wszystko albo kończy się na obietnicach, albo dają Ci nowe obowiązki, ale za tym nie idzie ani zmiana umowy, ani podwyżka. jedyne co możesz dostać to za przeproszeniem zjebę od szefa...

zainteresowany

widzę same negatywy, a w branży dziecięcej same nagrody , o co chodzi

Mój wuja
@zainteresowany 11.08.2016 11:06
widzę same negatywy, a w branży dziecięcej same nagrody , o co chodzi

Jak chcecie więcej... płaca minimalna, premie niskie i to nie zawsze wypłacane, albo też często obniżane. Warunki pracy - brudno, brudno, brudno.

ino

Nie polecam pracy w tej firmie, pracowałem przez jakiś czas..., klienci też mają negatywną opinię.....

xxx

:) :) :) :) :) :) :)

Pracownik

Firma beznadziejna Zarobki marne Łamanie prawa pracy na każdym kroku NIE POLECAM

Mieczysław

Widzę iż towarzysz świeczka na drugie ma Alek

wuja

heh zaczyna się sezon i pewnie zaraz zacznie się nabór do firmy :) już widzę te ogłoszenia: ,,zarobki od 2 do 4 tys" hahahahahahahahaha nie będę się rozpisywał bo szkoda palców do stukania po klawiaturze, swoje w tej firmie przepracowałem. chciałbym tylko napisać, że warunki pracy jak i podejście ,,góry" do pracowników są żenujące i szczerze odradzam WSZYSTKIM pracę w tej firmie.

bp

Icom szuka do pracy - rozbawił mnie jeden szczegół: ludzie z wyrokami wymagają od pracowników zaśw. o niekaralności

staszeczek

jak to jakie są cle i wartości firmy? to mamy Ci tutaj jakieś statuty i postulaty firmy przytaczać? no wydaje mi się, że to nie do końca o to chodzi. Ta firma jest hurtownią internetową, więc na pewno co jakiś czas potrzebują pracowników, no a jeśli planują rozwój konkretny już to na pewno potrzebują nowych ludzi do pracy.

bp

NADAL NIC SIĘ NIE ZMIENIA W TEJ CHOREJ FIRMIE KOLEJNA OSOBA ZREZYGNOWAłA....nikogo to już nie dziwi ...a tabelki i raporty nie podniosą wyniku sprzedaży ale tego nikt w tej firmie nadal nikt nie rozumie...no ale cóż koniec i tak nastąpi prędzej czy póżniej.....a raczej prędzej hiiii.....i kolejne sprawy ruszają....więc wakacyjny czas nie dla WSZYSTKICH będzie miły....ale to kara za takie własnie postępowanie

xxx

nio to 19 września 2014 kolejna sprawa i kolejne wezwanie w sprawie obwinionego Świeca tak jest w wezwaniu oj stawie się obowiązkowo................. i będę dużo miec do powiedzenia przeciwko obwinionemu :)))))))))))))))))

ja

oj tak czekamy i się doczekamy jak icom diabli wezmą ha ha ha ha ha ha ha ha ha

bp

no tak....kto spodziewa się przeprosin ????przecież to nie możliwe w przypadku tych panów....oni nikogo nie przeprosili a powinni wiele osób...i swoich pracowników i klientów ale jak kiedyś pisałem to nie ludzie to maszyny...więc...nie liczmy na nic....może tylko na to że wszyskie maszyny się kiedyś psują ...prędzej czy póżniej....czekamy...

bp

I uważam że ktoś jeszcze powinien podziękować i przeprosić za złe słowa skierowane w moją stronę.Tylko tyle....ale może to za wiele...

w

Najgorzej jest wtedy gdy dwoch wspolnikow rozwija firme i nagle jeden stwierdzi ,ze wpolnik juz mu niepotrzebny i zaczyna krecic interesy na wlasna reke.

ziutek

cześć wszystkim gnębionym przez ICOM i wspólników. Mam za niedługo z nimi sprawę w sądzie. Proszę o kontakt wszystkich których podali do sądu. Mój e-mail: ziutek1964@poczta.onet.pl

xxx

Świeca i jak tego to się nie spodziewasz kogo zobaczysz 2 czerwca w zagadka dla ciebie

bp

koło toczy się dalej i dalej....maszyna działa....i o to właśnie chodzi.

klient

(usunięte przez administratora) Jedno mnie zastanawia ....dlaczego nie ma żadnej pozytywnej opinii od Waszych pracowników. Jesteście podobno firmą roku.Ale pod jakim względem?Jakości towaru? rotacji pracowników w WASZEJ firmie ? Czy ilości negatywnych opinii ? To daje do myślenia.

bp

Nic was panowie nie nauczy pokory?szacunku?naprawdę czujecie się bezkarni? ponad prawdem? NA szczęście są kodeksy i paragrafy które postawią was do pionu.(usunięte przez administratora)

bp

maszyna ruszyła....i oby tak dalej....teraz tylko trzeba odkryć wszystkie kart...WSZYSTKIE

ja

właśnie listonosz przyniósł mi wezwanie do sądu na 17 kwietna na ul. Młyńską Poznań wydział karny jupi :))) także (usunięte przez administratora)spotkamy się pozdrówki

bp

Ten kto dostał wezwanie....napewno czeka,,,,na tę chwilę...a czego dotyczy?(usunięte przez administratora)

bk

Czego będzie dotyczyła sprawa 17, w którym Sądzie się odbędzie ,o której godzinie?

ha ha

zgadza się cisza przed burzą ogromną burzą jutro popiszmy więcej jak to w niedzielę ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha

bp

To tylko cisza przed burzą.....karta zawsze się obraca....ale czas to pokaże....i wtedy dużo osób poczuje ulgę.

ha ha

ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha o to chodzi

były pracownik

Brawo brawo brawo....na to czekałem..(usunięte przez administratora)

ja

i o to chodzi skoro( usunięte przez administratora ) to skasowałeś tzn czytałeś i to jest to a tak na marginesie to co czego się wystraszyłeś prawdy prawdy ha ha ha ha

mm

No tak....może teraz do Nich dotrze co zrobili...a jeśli nie ...nie matwcie się...i tak ONI MAJĄ WIĘCEJ DO STRACENIA....niż MY WSZYSCY RAZEM.....i wierze że teraz nikt nie będzie kłam bo po co? dla Kogo? i za co? NAS JUŻ TAM NIE MA I MAM NADZIĘJĘ ŻE ZA CHWILĘ I TEJ FIREMKI NIE BĘDZIE.

xxx

nio właśnie chyba w sądzie to każdy powie prawdę o tym (usunięte przez administratora)w końcu bo wezwania już przychodzą systematycznie do wszystkich pa pa Świeca trzymaj sie

bp

I chyba nadszedł czas rozliczenia ....kij ma zawsze dwa końce...a prawda jest prawdą...i wyjdzie na jaw...właśnie tak.

mm

Powiem tylko tak ...nie ma ,nie było i napewno nie bedzie żadnej pozytywnej opini na temat tej (usunięte przez administratora) firmy...(usunięte przez administratora) NADAL I SZCZERZE NIKOMU....NIKOMU NIE POLECAM PRACY W TEJ FIRMIE

ehh

------------------ jeden wielki minus

bp

NO tak !!! dlaczego mnie to nie dziwi???(usunięte przez administratora)i ja potwierdzam...dajcie sobie spokój z tą firmą.

niedoszły pracownik

Jakiś czas temu pojawiły się oferty pracy do ww firmy. Jako że niedawno się przeprowadzałam z rodziną na północ polski to byłam bardzo zainteresowana ta oferta! Najpierw postanowiłam wykorzystać moje znajomości i zasięgnąć opinii na temat tej firmy. (usunięte przez administratora)Jedyne słowa pozytywne które usłyszałam to na temat przedstawicieli Którzy są bardzo rzeczowi i odpowiedzialni(usunięte przez administratora) Panowie to są opinie waszych klientów. Mając takie opinie o firmie od razu zrezygnowałam z procesu rekrutacji.

mm

To prawda ,wszystko prawda nikomu nie polecam pracy w tej firmie...to jest prawdziwa masakra,prędzej czy póżniej każdy się o tym przekonona.

były magazynier

Szczerze odradzam pracę w tej firmie. Powiem krótko: najpierw obiecują gruszki na wierzbie (usunięte przez administratora) Żenada! Aby potwierdzić moje słowa wystarczy spojrzeć jaka w tej firmie jest rotacja pracowników lub dotrzeć do któregoś z nich i zapytać o opinie. icom=( usunięte przez administratora )

xxx

:):):) wróciło

Były pracownik "M"

Przepracowałem w tej firmie chyba dostateczną ilość czasu (1 rok) i na tyle dobrze poznałem atmosferę tam panującą i ludzi tam pracujących by moja wypowiedź okazała się dla innych pomocna. Zacznijmy może od samego dołu, czyli od współpraconików i bezpośrednich przełożonych. Atmosfera na magazynie jest bardzo przyjazna, prawie na każdym magazynie leci muzyka, która jak wiadomo bardzo uprzyjemnia czas pracy. Pracujący tam magazynierzy to w większości "swoje chłopy" z którymi nie ma problemów tak długo jak samemu się ich nie sprawia. Ty jesteś w porządku do nich to i oni będą w porządku wobec ciebie. Kierownik magazynu jest człowiekiem z którym idzie się jak najbardziej dogadać i pożartować, ale kiedy trzeba to i opieprzyć potrafi i zapędzić wszystkich do roboty. Sam zapieprza jak wół i każdy kto go pozna będzie się dziwił jak on to wszystko wytrzymuje tyle czasu. Pracownicy hurtoni to również bardzo pogodna, rzetelna i wesoła ekipa. Gorąco polecam wszelką wspolpracę z powyżej wymienionymi ludźmi! Natomiast należałoby też teraz wymienić ciemne strony tej firmy jak i zresztą mam zamiar uczynić. O tyle o ile współpracownicy i kierownik magazynu są normalnymi ludźmi z którymi idzie załatwić wszystkie sprawy "po ludzku" to niestety, im wyżej się wspinamy w hierarchi firmy, tym gorzej to wszystko wygląda. O przedstawicielach nie będę się dużo wypowiadał jako że zazwyczaj miałem mało z nimi kontaktu, ale wystarczy tylko powiedzieć że część z nich uważała że ich klienci i ich potrzeby są najważniejsze i to naszym obowiązkiem jest spełniać ich wymagania, nawet jeżeli z ich winy i braku wyobraźni musieliśmy zostawać po godzinach. Powyżej mamy osobę na stanowisku dyrektorskim odpowiadającą za magazyn i pracowników. ( usunięte przez administratora )

Zostaw opinię o Icom Poland S.C. Świeca i Wspólnicy - Konin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Icom Poland S.C. Świeca i Wspólnicy