MPM Group

• Brzeźno
  • Szczepidło
  • Wieruszew

3. Opinie o pracodawcach Konin
  5. Opinie o MPM Group Sp. z o.o.

Opinie o MPM Group Konin

Nie przegap nowości o MPM Group Sp. z o.o.!

Monter

26.06.2019 15:59

Dziwi mnie dlaczego starzy pracownicy nie informuja mlodych o przekretach z odprowadzaniem podatku w niemczech.Płacą na czas,to fakt,tylko gdy przychodzi rozliczyć się z podatku,jedną pensje musisz oddać.Za niektórych płaci pół na pół i są zadowoleni.Gorzej gdy już nie pracujesz a trzeba oddać ok.2 tys.Euro.Wielu się na to godzi jednak nie powinni ukrywać tego tak istotnego faktu oszustwa
    Elektryk

21.06.2019 11:21

Byłem tam niedawno na rozmowie na stanowisko elektryka rozmowa jak na przesłuchaniu jakimś , czepianie się szczegółów z CV , oczywiście firma duża a jedno tylko miejsce chętnych z 15 osób tak jak zwykle 1 dostaje pracę. 14 znowu bez pracy nic takiego wielkiego ta firma
    On

21.06.2019 11:17

39 stopni na hali woda plus dodatkowa przerwa i nic więcej. Jeszcze o te przerwy trzeba się prosić
    Meg

20.06.2019 11:09

Najgorszy zakład pracy !!!bawi się ludźmi nie słowny jedno obiecują co innego robią zwalniaja bez powodu i logicznego uzasadnienia !!!(usunięte przez administratora)
    Nie polecam

06.06.2019 00:06

Nie polecam. Slabe zarobkim Wstyd. Spawanie jeszcze ok, jakies umiejętności trzeba mieć , ale montaż ?? Ludzie , żeby kręcić śrubki nie trzeba żadnych umiejętności , żadnych szkoleń , żadnych uprawnień. Kazdy kto przyjdzie prędzej czy później nauczy się tych czynności , pozna detale i będzie kręcił.
    bimbo

04.06.2019 20:11

tragedia nie polecam nikomu (usunięte przez administratora) pracuje sie po 14 godzin a za nadgodziny nie placa
    były pracownik

05.06.2019 09:34

Widzę że komuś firma naprawdę nie przypasowała co 2 minuty dodawane opinie prawdopodobnie od jednej osoby. Pewnie jeszcze pracujesz i boisz się powiedzieć prosto w oczy. Jeżeli jest tam tak źle , to dlaczego ktoś tam w ogóle pracuje? Pracowałem tam trochę i przyznam, że kolorowo może nie było ale nie było też AŻ tak źle. Pozdrawiam

02.06.2019 12:34

Ja nie mam dobrych wspomnień po współpracy z tą firmą , po kilku tygodniach(nie długi okres) pracy do której mnie wysłali na teren Niemiec pewnego dnia zadzwonili do mnie i powiedzieli że ta robota już się skończyła i nie mają dla mnie nic innego , jakby nagle w całych niemczech roboty zabrakło w środku sezonu i prosze jechać do polski tyle dobrze że podjechałem do firmy z Franfurtu/Main(usunięte przez administratora) firme z którą już kiedys wspolpracowałem i po kilku dniach wysłali mnie na robote i jakos byli mi w stanie zapewnic zatrudnienie przez kilka miesięcy , (usunięte przez administratora) ogólnie NIE POLECAM !!! Uważajcie na nich bo jak wam się podoba tak jeździć co chwile PL-DE DE-PL aż znajdą wam robote to róbcie u nich dalej!
    Maks

03.06.2019 18:21

Jaki środek sezonu masz na myśli? bo z tego co wiem ta firma na truskawki i ogórki nie wysyła ludzi;)

04.06.2019 20:15

Sezon robotny. Pewne firmy mają większe zapotrzebowanie na ludzi w danych miesiącach. Im więcej zleceń tym więcej ludzi proste
    Paweł

04.06.2019 20:09

Broń Boże przed MPMem. Nawet jak nie macie co jeść to lepiej iść żebrać pod kościół niż iść tam do pracy. To jest tyran i (usunięte przez administratora) Dla którego Polak to pod człowiek..... Wstyd dla wszystkich służb w Polsce że nikt z tym nie zrobił czego kolwiek. Takiego Pana to powinni zamknąć i wywieźć w izolatce. Ludzie tam pracują bo boją się utraty dochód. Mam 40 lat, widziałem dużo ale to nie ma nic wspólnego co można nazwać pracą.
    Katar

04.06.2019 20:06

OSTRZEGAM wszystkich chętnych chcących podjąć tam prace Stracicie nie tylko zdrowie ale i godność bo człowieka traktuję się tam gorzej niż zwierzę. To potworne jak można wyzyskiwać ludzi jak można ich upodlić, zastraszyć Nie znajduję nawet adekwatnych słów by określić panujące tam warunki to (usunięte przez administratora) nie PRACA tu określenie (usunięte przez administratora) nic nie znaczy.
    Byly niewolnik

04.06.2019 20:04

I bardzo dobrze powinni też pogadać z adasiem jak ponizal ludzi tyralem w mpm. Ponad 2- lata to najgorszy zakład a pracuję w tym fachu ponad 30 lat.teraz jestem w Holandii nie narzekają tylko tęsknota za domem ale trudno wolę niż poniżanie w mpmie. a pan prezes trzęsie się jak ludzi na kasę przekręcił też umowy.byly niewolnik
    Były

04.06.2019 12:50

Kupę lat pracowałem w mpmie. Potwierdzam (usunięte przez administratora) Majątku sie tam nie dorobisz, zdrowie stracisz. Uciekajcie z tej formy
    Daniel

04.06.2019 12:45

Hejka. Nie dajcie się wmanewrować w pracę w mpm czy podobnych.Ja tam przerobiłem kilka lat i ostatecznie zrezygnowałem. Obecnie pracuję w UK.
    Zerus

04.06.2019 12:43

Nie dość że samemu dojechać mieć doświadczenie zapłacić za wszystko to jeszcze nadgodziny walić i mieć końskie zdrowie aaaa i być odpornym na stress hehe żenada
    Anonymus

04.06.2019 12:42

Powiem tak zarobki jakie proponują są śmieszne. Mi zaproponowali (usunięte przez administratora)brutto za prace od poniedziałku do niedzieli i w dodatku święta.
    Przestrzegacz

03.06.2019 23:58

Omijajcie ten zakład szerokim łukiem chłopaki!
    Mpm

03.06.2019 23:53

Jacy wy jesteście naiwni.gdzie jest dobra praca i zarobki to nie ma przyjęć.pracowalem w mpm.od samego początku przez 2,5 roku.powiem krótko szkoda czasu i życia.nic teraz się nie zmieniło.
    Noo

03.06.2019 23:47

tragedia nie polecam nikomu wyzysk ludzi to jest duży pracuje sie po 14 godzin a za nadgodziny nie placa
    Pracownikniemcy

03.06.2019 21:27

Moja opinia nie będzie pozytywna. Wszystko załatwiane na warjackich papierach,bardzo wiele niedomówień, których brak w umowie nie jasne warunki mieszkaniowe jak i brak konkretnych prac na dłużej niż kilka dni. Przegonili mnie przez połowę Niemiec za pracą a w końcu z dnia na dzień zerwanie kontraktu dodam, że po 2 tygodniach i wycieczce po Niemczech bez grosza przy duszy zostałem na lodzie w obcym kraju.Warunki na placach budowy organizowanych przez tę firmie nie mieszczą się w żadnych normach.Polecam tylko ludziom o mocnych nerwach i szukającym wrażeń.
    Iesiek

02.06.2019 12:32

zatrudniono mnie nie informując, że jest to zlecenie na 3 tygodnie. Musiałem jeszcze jakieś pieniądze za umowe zlecenie zaplacić i nie moglem się dowiedzieć za co. Owszem byli mili do zawarcia umowy potem już tak nie było. Kilkakrotnie miałem jeszcze telefony potem jak szukali do pracy. Ja już nie jestem zainteresowany współpracą i nie polecam.
    Irek

03.06.2019 18:09

Nigdy nie musiałem płacić za żadne umowy w tej firmie. Badania opłacają, odzież przydzielają. Dostawałem zawsze umowę o pracę i jedynym kosztem był dojazd do Niemiec i oczywiście zjazdy. Już po raz kolejny podjąłem współpracę i jestem zadowolony, ale niektórym to ciężko dogodzić. Najlepiej siedzieć w domu z browkiem i jeszcze niech wam za to płacą.
    Akonim

03.06.2019 16:14

Wcale nie poszukują osób na dane stanowisko, a mimo to umieszczają w necie ogłoszenia, żeby nie zapomnieć o tej "marce"

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MPM Group?

Lakt

03.06.2019 16:11

z mieszkaniem byly przeboje , pare dni na innym i potem znowu gdzie indziej a jak juz tam dotarlem to jeszcze musialem 3 godziny czekac na klucz bo szanowny pan z biura nie wytrzymal juz presji tych klamstw i nie umial sie wywiazac z tego co ludziom naobiecywal i dodzwonic sie do niego nie mozna bylo poczta glosowa zero kontaktu a ja stoje jak palant pod mieszkaniem , w koncu przyjechala wlascicielka dala mi klucz ja jej mowie cala ta historie nawet ona mnie za ta sytuacje przepraszala i powiedziala ze pana szef to wszystko tak zrobil , nieodpowiedzialny człowiek !!
    Nr xxx

03.06.2019 16:08

Dajcie sobie znimi spokoj najpierw cos obiecuja a po jakims czasie jak juz zdecydujesz sie na wyjazd lubia sie z tego wykrecac co naobiecuja , troche tych liehfirm przezylem i sa lepsze od nich , przynajmniej ze wzgledu na sama organizacje , bo w Mpm nie ma wogole organizacji jeden wielki (usunięte przez administratora) wszystko na ostatni moment zalatwiane
    Nik

02.06.2019 20:07

Nigdy nie współpracuj z tą agencją! Agencja nie hce powiedzieć jakie potrącenia są wynagrodzenia. Nie polecam !!!
    Staszek

02.06.2019 15:23

Zgadzam się, też dostałem mniej niż obiecali. Ta firma jest "świetna" tylko wtedy jak chce zatrudnić pracownika, potem jak już człowiek wyjedzie to jakby o nim zapomnieli. Nie odbierają telefonów, nie odpowiadają na mejle. Jesteś zostawiony sam sobie a potem zwalniają.
    Kamil

02.06.2019 15:21

Wydzwaniali jak mieli mnie zatrudnić co chwila. Już na umowie miałem mniejszą kwotę, okazało się, że po miesiącu miała być jak obiecali. Na miejscu kwatera z 3 innymi osobami i 2 pokoje. Nie przepracowałem nawet miesiąca, nie było pracy. A i nie miałem meldunku. A skontaktować się z panią z biura to sztuka. Z tą firmą już nie pojadę
    Mario

02.06.2019 00:03

Przestrzegam wszystkich przed tą firmą. Obiecują super pracę w Niemczech a jak przychodzi do wyjazdy na dwa dni przed podróżą okazuje się że albo klient się wycofał albo jest niewypłacalny i nici z wyjazdu. Już kilka razy do mnie dzwonili z ofertami Na szczęście już nie biorę ich na poważnie bo bym tylko siedział na walizkach i czekał.

Kontakt - MPM Group Sp. z o.o.

Kleczewska 23 62-510 Konin

Branża główna: Rekrutacja i HR

BFF

01.06.2019 23:55

Brak jakiejkolwiek pomocy ze strony jak to ładnie zostało ujęte „koordynatora”, w sprawie meldunku - „ proszę sobie załatwić samemu” fajnie tylko szkoda, ze urzędy czynne w godzinach twojej pracy. Opłaty za abonamenty telewizyjne - „ proszę to sobie załatwić samemu”, skoro firma wynajmuje pracownikom mieszkanie, to powinna załatwić meldunek j wszystkie sprawy związany z dalszymi krokami, a nie radź sobie samemu. No i te ciekawe 40 godzin pracy, a nadgodziny liczone od 47. A No i nie ma co liczyć na zwrot za powrót do kraju, jeżeli paragon za paliwo nie jest z dnia zakończenia umowy
    Zyga

01.06.2019 23:53

niczym się nie interesują byle byś był w robocie i zarabiał dla nich. zerro totalne zero ta firma
    Zawiedziony

01.06.2019 19:13

Mpm to wielka lipa .obiecują wiele , ale nic z tego. przez telefon każda pani wiele obiecuje .rzeczywistość jest brutalna. zdecydowanie nie polecam.
    M.elek

31.05.2019 21:19

Witam firma Mpm wypłaca na czas pieniądze to się zgadza ale zawsze jakoś nie mogę sie doliczyć dlaczego raz jest tak a raz inaczej . za zwroty za przejazd możecie zapomnieć i za zjazd zawsze coś jest nie i to słyszałem od 12 pracowników razem ze mną a ni razu nie dostaliśmy za przejazd . kontrahent zależy jak trawisz . Pani z biura potrafi na niewygodne pytania się rozłączyć i nie odbierać. pomocy w nadaniu numeru podatkowego możecie zapomnieć nie ma takiej pomocy masz to załatwić a jak nie to najgorsza grupa podatkowa .
    Winc

29.05.2019 11:03

Jedna z najgorszych agencji pracy,nastawiona tylko na zysk. Choć przyjdzie wam pracować w wielu przypadkach na wysokości badań wysokościowych wam nie zrobią bo w razie wypadku nie zapłacą odszkodowania.
    Stach

30.05.2019 12:57

Nie wiem w jakiej firmie ty pracujesz, ale ja w firmie MPM GROUP pracuje już kilka lat i zawsze dostaje na wysokościowe.
    MONTER

31.05.2019 17:47

Stach,jeżeli pracujesz kilka lat,to może wypowiedz się na temat podatków.Po roku pracy trzeba dopłacić 1000,2000,a nawet niektórzy ponad 3 tys. euro,bo firma nie płaci.
    Hegon

30.05.2019 23:30

Potencjalni przyszli pracownicy tej firmy-dobrze wam radze (jako były pracownik tej firmy), DAJCIE SOBIE Z NIMI ŚWIĘTY SPOKÓJ !!!!!!!!! przez telefon bedzię wszystko kolorowo i elegancko , a potem się dowiecie jak już podpiszecie umowe i bedziecie za granicą ja to na własnej skórze odczułem i was przestrzegam , Nie są warci zaufania!!!!!!!!!!

30.05.2019 16:12

Witam Chcialbym przestrzec nowych pracownikow lub osoby szukajace wspolpracy z ta agencja , a wiec tak podczas załatwiania spraw z umowa badaniami i wyjazdem pracownicy agencji sa w stanie odebrac telefon i pomoc ci o kazdej porze w kazdej sytuacji natomiast jesli juz jestes za granicy w miejscu pracy kontakt jest ograniczony poniewaz dodzwonić sie do biura jest bardzo ciezko w jakiejkolwiek sprawie a panie preferuja rozmowy smsami co wedlug mnie jesy bardzo nie powazne i nie profesjonalne . Agencja zapewnia ze zwroci pieniadze za dojazd za ubrania za badania po przepracowanym miesiacu co nie jest prawda bo po 2 miesiacach walki o zwrot sa szanse na otrzymanie go. podczas pobytu na kontrakcie bedziecie panstwo traktowani przez agencje rzeczowo licza sie tylko wasze wyrobione godziny a wszelkie problemy maja w (usunięte przez administratora) . Koordynatorow ciezko jest nazwac koordynatorami poniewaz nie maja pojęcia nawet czym sie w pracy zajmujecie ani gdzie dokladnie mieszkacie . Nie polecam a wrecz odradzam wspolprace z ta agencja .
    Elektrikrr

29.05.2019 20:12

Większość zatrudnionych pseudo elektryków nigdy nie miała ani szkoły ani uprawnień SEP więc jak chcecie tam pracować to droga otwarta,każdy z was z tą agencją może być elektrykiem, W razie potrzeby kontaktu w większości przypadków usłyszycie sekretarkę a jak wam powiedzą że nie macie się martwić dojazdem a nie jesteście samochodem to pamiętajcie że starzy cwaniacy,którzy przyjadą samochodami zrobią wam łaskę że podwiozą za kilkadziesiąt euro miesięcznie. Jeżeli chcecie popaść w alkoholizm to ta agencja i ludzie idealnie pasują ,a co do godzin pracy kartę trzeba podpisać co tydzień a z tym bywają problemy,robicie 10 godzin a np.2 wam skreślą. A w agencji będą mieli was w (usunięte przez administratora)to by było na tyle.Z tą agencją się nie dorobicie i nie zarobicie,każda porządna agencja płaci dietę i za dojazd i o tym warto pamiętać daje też narzędzia i ubranie .
    Niedoszły pracownik

28.05.2019 20:40

Miałem podjąć pracę przez tą agencje ale po przeczytaniu umowy zrezygnowałem bo zabezpieczają się na wszystkie możliwe sposoby. Jak to jest że gdy tylko pojawiają się negatywy to od razu znajdują się osoby broniące tej agencji a gdy złych opinii brak to na forum cisza?

17.05.2019 09:58

Bartosz

28.05.2019 20:34

Nie ma dodatkowych premii za efektywność. Jedynie wyzysk i akord. Śmieszne.
    Gerard

14.05.2019 11:21

Z Waszych wpisów wynika, że macie bardzo złą atmosferę w pracy o ile w ogóle można mówić o jakiejkolwiek atmosferze, poza tym jedni szczują na drugich, nie ma zgrania. A wiecie że to pracodawcy w gruncie rzeczy na rękę? Wypisujecie dokładnie co planujecie zrobić, nawet jeśli tego nie zrobicie to szefostwo czyta to forum, widzi i tez wyrabia sobie opinię. Te konflikty, wzajemne oskarżanie czy wyrażanie pogardy do współpracownika to dla pracodawcy super sprawa bo przecież sami na siebie naskakujecie, nie zależy Wam na dogadaniu, pewnie dochodzi do tego donosicielstwo i szefostwo praktycznie bez większego wysiłku Was kontroluje. Rzeczą ludzką jest zazdrościć drugiemu natomiast niepotrzebnie sobie tak ciśniecie.

12.05.2019 14:50

Adik

12.05.2019 18:00

Dziękuję bardzo za informacje pozdrawiam;)
    Adik

11.05.2019 22:40

Witam serdecznie powiedzcie mi tylko czy ktos z Was pracowal badz pracuje przez ta agencje na stoczni w Rostocku?Jakie sa tam warunki pracy ?pozdrawiam
    Jsnsj

10.05.2019 13:50

13 euro za spawacza MAG. Tyle to za zbieranie pomidorów mają sezonowcy ... w niemczech za spawacza daja 18€ netto

Zostaw merytoryczną opinię o MPM Group Sp. z o.o.

Oferty pracy - MPM Group Sp. z o.o.

Monter Kadłubów Okrętowych

Bremerhaven