WORKON
3 35 6 1

Opinie o WORKON

Administrator

Opinie poruszające kwestie związane z pracą w WORKON okazują się być cennymi wskazówkami podczas podejmowania decyzji związanych z zatrudnieniem w przedsiębiorstwie. Wiesz jak wygląda poziom wynagrodzenia w firmie? Dysponujesz informacjami na temat benefitów pozapłacowych? Napisz o tym!

Mal

Witam pracowal ktos w hotelu w Eckernforde? ?

Administrator

Dawno nie było wypowiedzi na temat WORKON, a przydałyby się informacje na forum czy kogoś szukają nowego do zespołu i jak się tam pracuje.

CNC

Czy wie ktoś coś na temat pracy operator cnc bez znajomosci niemieckiego, miejscowość Northeim? Czy ktoś już tam z tą agencją pracuje lub pracował? O jakie maszyny chodzi, jaka branża? Jaka nazwa firmy docelowej? Ile zmian? Ile można wyciągnąć netto, czy są nadgodziny? Jakie mieszkania/pokoje i w jakim standardzie? Ktoś? coś?

niki

Czy wie ktoś coś na temat pracy operator cnc bez znajomosci niemieckiego, miejscowość Northeim? Czy ktoś już tam z tą agencją pracuje lub pracował? O jakie maszyny chodzi, jaka branża? Jaka nazwa firmy docelowej? Ile zmian? Ile można wyciągnąć netto, czy są nadgodziny? Jakie mieszkania/pokoje i w jakim standardzie? Ktoś? coś?

CNC
@niki 03.01.2017 21:04

Dołączam się do pytania.

Kucharz

Witam mam pytanie czy pracował ktoś dla firmy PRIMERO w Berlinie jako kucharz mam tam jechac i chciałbym dowedziec się cos wiecej na ten temat

xxx

dodajcie opinie o pracy na kuchni w Berlinie jakie warunki pracy ,płacy ,mieszkanie ,czym się zajmowaliście pojawiła się ponownie oferta pracy z tego biura kucharz/kucharka!!!!!!!będę wdzięczny pozdr.

anonymous

Nie polecam tej firmy !!!!!!!!!!!!!!!!!! pracowalem odnich to co opowiadaja i co proponuja to samo klamstwo pracowalem w niemczech w firmie PRIMERO i zostalem oszukany na piniadze podczas mojej pracy odeszlo 5 osob klamia i oszukuje nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Primero klamie

Ja również nie polecam. Otrzymałem pracę w zupełnie innej dziedzinie niż aplikowałem. Nie pokrywająca się z moim wykształceniem. Miałem być zatrudniony przez niemiecką firmę a nie agencje pracy. Faktem jest że niemieccy pracownicy agencji byli bardzo uprzejmi. Warunki na miejscu tzn mieszkanie były OK. Dojazd zamiast opisywanych 30 min wynosił ponad godzinę. Dwoma pociągami. A miało być bliziutko. Ogólnie straciłem czas i pieniądze. Praca inna niż w ofercie. Naturalnie nie spełniłem oczekiwań pracodawcy. Porażka.

Iza

Co z pracą w Niemczech załatwianą przez oddział w Olsztynie? W ogłoszeniach jest wymagana minimalna znajomość języka niemieckiego. Czy na miejscu można uczestniczyć w kursach doszkalających? Ktoś korzystał?

Jola

Czy ktos wyjezdzal do pracy do holandi moze na kwiaty i moze mi podpowiedziec czy jest warto jechac i co z ta firma workon?.

Ja

Do firmy workon. Czy wy wyplacacie pieniadze za prace czy pracodawca, i co robic jesli nie otrzymam srodkow na konto, co w razie jakichkolwiek problemow, opiekujecie sie w jakis sposob pracownikami? Czy otrzymam kopiem podpisanej umowy w jezyku polskim?

Workon
@Ja 18.04.2017 18:40

Jesteśmy pośrednikiem, pracodawcami są zagraniczne firmy i to one wypłacają wynagrodzenie. Do tej pory nie mieliśmy przypadków, że firma w ogóle nie wypłaciła wynagrodzenia, zdażyły się jedynie nieliczne przypadki niedużego opóźnienia, gdzie oczywiście interweniowaliśmy. Jeśli chodzi o umowę, to od nas kandydat otrzymuje skierowanie do pracy w języku polskim. Są tam zawarte informacje m.in,. o stawce, zakwaterowaniu, firmie pracodawcy i stanowisku. Od zagranicznej firmy kandydat otrzymuje umowę w języku obcym. Przykro mi ale przetłumaczenie całej takiej umowy jest we własnym zakresie.

Akzo

Ktos pracuje na budowlance w Holandii? Jak tam Panowie? Ok czy chu...

wociech93

Bardzo pozytywne słowa w kierunku firmy WORKON. Firma pomogła mi oraz mojej dziewczynie w znalezieniu pracy w hotelarstwie w Niemczech, pomimo braku naszego doświadczenie. Po drugie firma pomogła nam w odzyskaniu pieniędzy, które po zakończeniu pracy w Niemczech nie otrzymaliśmy. Mimo, że nie byliśmy bezpośrednio zatrudnieni przez WORKON, to z każdym problemem można się zgłosić do firmy. Bardzo dobry kontakt z szefową firmy oraz pozytywne wrażenie ze współpracy z firmą WORKON.

fcb

Ja teź dziękuje źe zostałem wyjebany z pieniędzy i pracowałem za darmo w Niemczech.Nie chce mieć nic wspólnego z tą agencją i z ich ofertami pracy.

Workon S.C.
@fcb 19.10.2016 22:22

Bardzo nam przykro, że nie otrzymał Pan wynagrodzenia ale jak się Pan orientuje, to nie my jesteśmy pracodawcą i nie my wypłacamy wynagrodzenie. Pracodawcą jest firma niemiecka. Jesteśmy w stałym kontakcie z pracodawcami i jeśli coś jest nie w porządku, to należy to do nas zgłaszać. Na chwilę obecną jesteśmy poinformowani przez pracowników o 2 przypadkach niewypłacenia pieniędzy, z czego jeden byłpo prostu opóźnieniem w zrobieniu przelewu a drugi jest z winy pracownika, ponieważ nie uważał za konieczne podania danych do przelewu....

fcb
@Workon S.C. 20.10.2016 11:28

Ja swoje konto mam i podałem w Niemczech w tym całym Temptonie . Już jest miesiąc po terminie .Byłem przez ten czas w innym państwie i kiedy wróciłem z czystej ciekawości udałem się do banku.I co jest przelew 13 euro za 20 godzin pracy w Niemczech.Hip hip Hura. Nie oczekiwałem cudów ale w Polsce zbierając puszki po piwie bym więcej zarobił.Te całe agencje zawsze są dobre jak coś nie tak to nie my .My za to nie odpowiadamy itd.oni zawsze się dobrze zabezpieczają .Winnych brak .

Teresa1313

Chciała bym podziękować z głębi serca pani Monice jak i firmie Workon Z Olsztyna , za znalezienie mi pracy w cudownym miejscu i u wspaniałych pracodawców właśnie mija pół roku jak zostanie przedłużona współpraca .Podpisuję umowę na dłuższy okres Jeszcze raz dziękuje . Pozdrawiam Teresa W.

Workon S.C.
@Teresa1313 19.10.2016 17:06

Dziękujemy Pani Tereso zamiłe słowa. Życzymy dalszego powidzenia w pracy. Pozdrawiamy serdecznie.

fcb

Pracowałem w Glinde przy przesypywaniu tkzw.surowców. które w rzeczywistości okazały się najgorszej klasy świństwami toksycznymi i radioaktywnymi do produkcji okładzin hamulcowych.Worki z trupimi czaszkami i z takimi emblematami jak są na elektrowniach atomowych. Gdybym to wiedział przed wyjazdem że będe pracował przy takim syfie nigdy raczej bym tam nie pojechał. Ta agencja to zapewne robi specjalnie nie podając co będziecie przesypywać bo nie jeden by tam nie pojechał.Pracowałem tam trzy dni . W trzeci dzień mimo że używałem środków ochronnych te tkzw.surowce poparzyły mi rękę i klatkę piersiową. Paliło mnie żywym ogniem przez kilka dni.Blizny będę miał do końca życia.Mam tylko nadzieję że nie dostane raka przez te świństwa. Tam pracują Afrykanerzy ,Turki i kilku Polaków.Niemcy się na to nie pchają. Tam ludzie przychodzą i po jednym dniu rezygnują albo nie wyrabiają się bo trzeba szybko zasuwać. Ale nawet pracując przy tych świństwach człowiek jest narażony na wchłanianie tych toksyn przez skórę,włosy.Szkoda ryzykować swojego zdrowia. Dojazdy do pracy dziennie 40 km w obie strony swoim autem i na swoim paliwie.I na koniec najlepsze za dwa i pół dnia pracy dostałem aż 13 EURO WYPŁATY. Nie wiem kto to liczył WORKON czy TEMPTON. Ale mi wyszło że pracowałem za 0,50 eurocentów za godzin [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w Mongolii bym więcej zarobił.Nie podpisywałem tam żadnych zobowiązań do potrąceń no chyba że za mieszkanie które znajdowało się w piwnicy w piętrowych łóżkach a spałem tam tylko trzy noce. Tak się wogóle zastanawiałem jakiś czas czy to napisać ale nawet jak ktoś by chciał tam pojechać to niech to poczyta bo ta agencja na pewno nic wam nie powie na temat samej pracy a jeśli już to bardzo niewiele.Wiem jedno to była ostatnia polska tak zwana agencja pracy w której pracowałem teraz będe wybierał tylko niemieckie agencje.

Workon S.C.
@fcb 12.10.2016 19:18

Był Pan jedyną osobą, która została "poparzona" substancją. Z naszej agencji pracowało tam kilkunastu pracowników i nikomu nic się nie stało. Praca jest z substancjami do okładzin hamulcowych. Firma niemiecka zapewniła nas, że nie są to substancje radioaktywne. Po Pana incydencie dzwoniliśmy do pozostałych pracowników z zapytaniem, czy również mają podobne problemy i otrzymaliśmy informację, że są zadowoleni z pracy i nic złego się nie dzieje. Większość kandydatów z naszej agencji pracuje tam do tej pory.

fcb
@Workon S.C. 20.10.2016 11:45

Nic się nie stało .Jeden Pan z Lubina który już tam nie pracuje był na zwolnieniu lekarskim kilka dni na zatrucie od tych środków.Co Pani sugeruje że zmyślam .Mam Pani wysłać zdjęcie mojej blizny na ręce. Myśli Pani że co ja sobie nie pracuje bo mi się nie chciało pracować.Jak zobaczyłem co mi się stało to zrezygnowałem a na co miałem czekać .Pracować jeszcze kilka godzin albo dni żeby jeszcze bardziej się tym doprawić. Po drugie tych środków jest dużo co chwile dają ci inne. To nie jest cały czas to samo.Zaraz może Pani napisze ze tam są środki zdrowotne do przesypywania.Co nie ma na nich etykiet z trupimi czaszkami i znaczkami wiatraczków takich jak na materiałach niebezpiecznych.Ja nie patrzę na innych niech sobie pracują oby oby za jakiś czas nie mieli problemów ze zdrowiem.Po następne pisze Pani że nikt się nie zwalniał wszyscy pracują itd. Jak byłem pierwszy raz w biurze z kolegą z Polski który tam pracuje to ten Pan kierownik Niemiec wyczytywał z listy kilka polskich nazwisk a kolega mi mówił że oni już nie pracują a byli przede mną tutaj i mówił mi że tu byli tacy co jeden dzień pracowali i to nie jest mój wymysł. Po kolejne uważa Pani że 13 euro za dwa i pół dnia pracy to jest okay Co? Rozumiem że można potrącić kilkanaście euro za mieszkanie i kilka euro za nóż w pracy.Z Wami tez nic nie podpisywałem odnośnie jakichś potrąceń na Waszą korzyść. I jeszcze swoim autem i na swoim paliwie jeżdziłem do pracy i zabierałem kolegę. Wszystko za frajer. No chyba że pracowałem tam na tkzw. dni próbne będąc darmowym frajerem.Ja może i tego wszystkiego bym nie pisał i poruszał ale wkurwia mnie te 13 euro i to że nie piszecie w ogłoszeniach co tam się właściwie robi tylko stosujecie ogólniki.

Para29

Witam, byl ktos w Niemczech przy sprzataniu pokoi hotelowych itp. jak praca,warunki, mieszkanie itp.bezpieczenstwo.wyplaty .warto jechac????/

ka.sia

cześć, jedzie ktoś do pracy na południe Niemiec do magazynu z elektroniką?

asddsa

Witam Czy był ktoś Baesweiler / Niemcy na lakierowaniu wagonów?

asddsa

Witam Czy był ktoś Baesweiler / Niemcy na lakierowaniu wagonów?

ziaba

Czy mieliscie moze stycznosc z pania Natalia z agencji workon i dlaczego wymagana jest kopia dowodu osobistego, czy to jakas lewizna? pozdrawiam

ktoŚ

NIE POLECAM a wrec przestrzegam pzred ta agencja, nie wyplacaja kasy brak kontaktu!

WORKON
@ktoŚ 30.11.2015 14:39

Szanowny Panie "ktoŚ", owszem, nie wypłacamy pieniędzy, ponieważ to nie my jesteśmy pracodawcą a jedynie pośrednikiem. Wynagrodzenie otrzymuje Pan od zagranicznego pracodawcy. Proszę rozróżniać pewne kwestie a nie wypisywać na forum bzdury wyssane z palca. Swoją drogą nie otrzymaliśmy żadnego zgłoszenia o braku wypłaty od żadnej z wysłanych osób... A numery tel. do kontaktu są 3 i bardzo wątpliwym jest, że na żaden się Pan nie dodzwonił...

zawiedziony

edna wilka lipa szukali do sortowni butelek zawracali glowee i wyjazdu nie ma

Adolf

beznadziejna agencja obiecują a potem goowno z tego wychodzi!

paulaw111

Witam Ja również chcę wyjechać z dziećmi 3 i 13 lat na stałe do Niemiec lub Szwajcarii. Zastanawiam się Jak to wszystko zorganizować szkoła, mieszkanie itd. A co do pracy to też planuję szukać przez tę agencję.

ja

"zakwaterowanie płatne przez pracownika (15-20€ za dobę)"- z ogłoszenia tzn. 465-620€ na miesiąc. To chyba kpiny są.Czy te agencje zarabiają na podnajmowaniu pokoju ?

Jula

czy jedzie ktoś do Greven??

ja

Napisze ktoś co z tymi spotkaniami we Wrocławiu?

radek

elo daniel skąd sie wybierasz do Wrocka może się jakoś ustawimy pozdrawiam

Zostaw opinię o WORKON - Olsztyn

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WORKON