Status Nieruchomości

Oferta

Rekomendacje

5. Opinie o Status Nieruchomości

Opinie o Status Nieruchomości Warszawa

Nie przegap nowości o Status Nieruchomości!

06.06.2026 02:23

Niekompletny zarządca, poukładany ze swoimi wykonawcami za pieniądze właścicieli.

Biuro Obslugi Klienta

12.06.2026 06:56

Dziękujemy za wyrażenie opinii. Zarzuty, które Pan formułuje, są dla nas poważne, jednak bez konkretnych informacji nie jesteśmy w stanie się do nich odnieść. Jeśli ma Pan zastrzeżenia dotyczące naszych działań, zapraszamy do bezpośredniego kontaktu. Chętnie wyjaśnimy wszelkie wątpliwości.

Anna

12.06.2026 11:35

Z tego co wiem, na jednej ze wspólnot na Wilanowie ich pracownik był dogadany z wykonawcą i jak tylko się firma o tym dowiedziała zwolniła ją w trybie natychmiastowym. Podobno pożyczała pieniądze od wszystkich podwykonawców.

05.06.2026 22:32

Niestety firma wypada bardzo negatywnie w swoich działaniach i zachowaniu.

05.06.2026 21:43

(usunięte przez administratora) to mało powiedziane. Najgorszy administrator. Niegrzeczny i niekompetentny.
    Mieszkaniec Branickiego

18.02.2026 17:45

Absolutny lider w kosztach utrzymania, serwisów i przeglądów. To eldorado dla podwykonawców a dla mieszkańców wysokie koszty. Na prośby o tryb wyboru wykonawców nie ma odpowiedzi. Czyżby wygrywają znajomi królika ?
    KMB

10.03.2026 04:43

Oczywiście to jest prawda nie ma żadnych przetargów są tylko wskazane firmy z którymi się podpisuje umowę wydatkuje się kosmiczne pieniądze a nie ma się przetargowych przetargowej linii Jaka powinna być czytelna i jasna jako rada osiedla Potwierdzam to w 100%
    Anna

10.03.2026 10:54

to nawet Rada osiedla nie jest przejrzysta. A ja już myślałam, ze jak jest Rada i zarzad wspólnoty to już wszystko jest przejrzyste.
    Niestety

06.07.2023 02:23

Stagus w przeciągu dwóch lat zadłużył nową wspólnotę na nowym osiedlu na 250000 tyś po czym z dnia na dzień podniósł czynsz o 400 zł żeby spłacić ich niegospodarność , opieszałość i zaniedbania. Zabrali wszystkie pieniądze z funduszu remontowego. Pogrążyli nas.
    Anonim 1

02.08.2025 08:38

Każdy właściciel na podstawie ustawy o własności lokali ma ma prawo kontrolować pracę zarządu i zarządcy. Może żądać przedstawienia dokumentów na każdą okoliczność. Zarządca sam nie podniesie czynszu. Taka decyzja podejmowana jest uchwałą i większość decyduje czy czynsz zostanie podniesiony. Każdego roku przeprowadzone są sprawozdania i zarządca ma obowiązek powiadomić każdego właściciela o poniesionych kosztach. Zarządca ani zarząd nie może dysponować środkami zgromadzonymi na funduszu remontowym bo to przekracza czynności zwykłego zarządu. Do dysponowania środkami potrzebna jest uchwała. Przechodzi ona w życie w momencie kiedy uzyskana zostanie większość głosów. Tj powyżej 50%. W przypadku zadłużenia wspólnoty przez zarząd i zarządcę można skierować sprawę do sądu za działanie na niekorzyść wspólnoty. Proszę zapoznać się z ustawą o własności lokali.
    KMB

10.03.2026 04:46

Zadłużył bo wykonują pracę wskazane firmy bez przetargu nie ma czytelnego jasnego przejrzystego wykonywania obowiązków jest tylko czerpanie korzyści z pieniędzy wspólnych i dlatego takie jest zadłużenie

27.01.2026 09:47

Zarządca wyznaczony przez dewelopera a chamstwo, kłamstwo to ich pierwsze imię. Nieprawidłowościami w finansach zajmiemy się później.
    Biuro Obsługi Klienta

20.02.2026 09:04

Dziękujemy za opinię. Transparentność i szacunek wobec mieszkańców to fundamenty naszej pracy, dlatego tak poważne zarzuty traktujemy bardzo serio. Jeśli ma Pan konkretne zastrzeżenia – zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z biurem. Chętnie wyjaśnimy wszelkie wątpliwości.
    Gośka

28.11.2024 08:17

Pracowałam tam i (usunięte przez administratora) wyrzucił nas Firma Status na jednym z osiedli na której jest(usunięte przez administratora)który nie potrafi zarządzać naszym osiedlem używa słów wulgarnych jest (usunięte przez administratora) opryskliwy i nie pomocny Omijać z daleka taka firmę jak Status i ich pracowników.

16.10.2024 16:38

Aplikowaliście na Administrator nieruchomości w Status Nieruchomości i zostaliście zaproszeni na rozmowę rekrutacyjną? Podzielcie się swoimi wrażeniami dotyczącymi bezpośredniego spotkania z przedstawicielami firmy. Wasza opinia może okazać się cenną wskazówką dla innych użytkowników.
    Gosia B

03.09.2024 16:26

U mnie ta firm jest dopiero 5 mc i cieszy się opiniami mieszkańców, dostajemy informatory, wcześniej informują o podwyżkach mediów, cały czas pokazują stan głosowania, a co najważniejsze zgłaszają usterki i przesyłają je do wiadomości mieszkańców. Czytam nie raz opinie i nie mogę uwierzyć, ze ktoś pisze takie rzeczy. Przecież to jedna z największych firm w Warszawie :)
    Łukasz Z.

03.09.2024 09:59

Niestety Firma nie potrafi zarządzać majątkiem. To raczej biuro księgowe bo jedyne co potrafią to faktycznie rozliczać koszty. Totalna ignorancja i buta. Firma nie potrafi zarządzać majątkiem i planować remontów a o reagowaniu na sytuacje kryzysowe nie ma nawet co marzyć. Remonty odwlekane są w nieskończoność a nieruchomości tracą swój dawny blask.
    A

26.01.2024 15:44

Jestem bardzo zadowolony z usług firmy Status

16.01.2024 09:58

Witam, nie widzę co prawda jeszcze opinii tego roku a wiem, że od wczoraj widnieje oferta w internecie dla zarządcy, podczas przeglądania Żoliborza udało mi się na nią natrafić. Widzę przy tym jednak, że dwa miesiące temu także kogoś potrzebowano. Zastanawiam się czy na to samo miejsce? Jak wyglądają początki współpracy?
    Marta

16.01.2024 17:00

Firma pozyskuje cały czas nowe nieruchomości i szuka nowych osób do współpracy :)

10.12.2021 23:51

Magdalena

02.12.2022 15:58

Po rozmowie telefonicznej mam taką samą opinie.
    Sylwia

11.01.2022 11:28

Nie polecam tej firmy. Nie działają w interesie klientów, duża rotacja administratorów. Nie odpowiadają lub jeżeli już to z ogromnym opóźnieniem na maile, a telefonów administratorzy nie odbierają. Nawet jeżeli wina za zaniedbania lub błędy ewidentnie leży po ich stronie to zawsze jest „zwalanie” jej na innych usługodawców, lokatorów itd. Błędy księgowe niestety też się zdarzają.
    Magdalena

02.12.2022 15:55

Tak . Zgadzam się Pani z księgowosci zachowuje się jak by pracowała za karę . Może powinna zmienić pracę. Porażka.
    insider

04.02.2019 12:41

Firma nie dba o majątek swoich klientów. Duża rotacja administratorów, wszyscy normalni uciekają daleko. Błędy w księgowości. Zawyżone koszty dlatego trzeba wszystkiego pilnować. Opinie w internecie pisze pewnie pani IB lub wynajęta firma. Omijać szerokim łukiem.
    @proszewas

02.06.2022 23:10

W pierwszym akapicie chyba opisujesz ludzi ktorzy pracuja na sluchawce. Administrator to osoba, ktora ludzie darza szacunkiem. Trzeba przeciez byc madra inrozsadna osoba zeby zarzadzac nieruchomoscia. U nas na osiedlu administator to jest persona. Na dyzury nie przychodzi, bo po co jak mieszkancy nie przychodza. Reklamacji do delelopera nie zglasza, bo po co skoro to mieszkancy sami zniszczyli. Nie robi inspekcji wykonania prac przez podwykonawcow, bo po co skoro nikt sie nie skrazy. Uruchamia inwestycje bez przeglosowania ustawy, bo po co skoro mieszlancy za wolno glosuja. I tak dalej.. Status nieruchomosci jestescie lepsi jako pracodwaca niz slynne google ze strefa relaksu dla pracownikow, wiekszosc pozytywow napisanych przez pracownikow (usunięte przez administratora)
    Jolka

22.06.2022 10:15

Można sobie też wyrobić zdanie na postawie opinii innych.
    Andrzej

07.03.2022 10:30

Administrowała przez parę lat moim osiedlem Na początku było ok . ale z biegiem czasu doproszenie się o podstawowe sprawy graniczyło z "cudem". Pisanie @ sms , dzwonienie sprawy proste zajmowały miesiące. Miało się wrażenie że Administrator jest obrażony na zwracanie mu uwagi . Pisane było na [email protected] nawet nikt nie raczył odpowiedzieć. Korekty w opłatach (media, czynsz) gdzie mieszkańcy wykazują błędy to norma.
    Asia

09.03.2022 16:48

Oni administrowali ? a kto zarządzał ? spójrzcie się na swoje zarządy właścicielskie jak one działają. Do zarządów wchodzą ludzie bez żadnego doświadczenia i oni zarządzają majątkami właścicieli. To nie firma administrująca tylko zarządy.
    Marta

09.03.2022 13:41

Firma zarządza u nas na osiedlu, pani administrator jest bardzo miła i konkretna. Zazwyczaj mamy duże problemy na osiedlu - zalania itp ale zawsze wszystko jest ogarniete. Czasem trzeba się przypomniec z jakimś tematem, ale ogólnie oceniam na plus.
    Słaba współpraca

14.09.2021 16:33

Faktycznie jest tak że jedna pani z tej firmy bardzo źle traktuje osoby sobie podwładne.Powiem tylko jest to marność.
    Ryszard

09.08.2021 18:16

Do niedawna byłem właścicielem jednego z mieszkań w budynku Krasińskiego 41 w Warszawie. Myśląc o sześciu latach zamieszkiwania pod tym adresem nasuwa mi się wspomnienie wyjątkowego podejścia do lokatorów ze strony administracji budynku, zwłaszcza Pana Wojciecha i Pani Julii. Osób bardzo pomocnych, zawsze będących do dyspozycji lokatorów i ze zrozumieniem reagując na zgłaszane prośby, uwagi czy postulaty. Ubywając ze Wspólnoty Mieszkaniowej pragnę serdecznie podziękować Państwu za okazaną życzliwość i cierpliwe rozwiązywanie zgłaszanych czasami bieżących problemów lokatorskich. Jednocześnie życzę dalszych sukcesów oraz docenienia Państwa wysiłków w pracy na rzecz Wspólnoty, a także powodzenia w życiu osobistym.

26.07.2021 13:49

Jakich pytań można się spodziewać na rozmowie rekrutacyjnej w firmie Status Nieruchomości?
    Tomek

26.07.2021 14:48

Zależy od stanowiska Księgowa/Zarządca/samodzielny Administrator - pytania o doświadczenie, kilka problemów do rozwiązania, pytania o Plany Gospodarcze itd. Jeżeli aplikujesz na pomoc administratora czy asystenta, raczej ogóle pytania mające na celu poznać Ciebie i ocenić, czy to praca dla Ciebie :)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Status Nieruchomości?

Kontakt - Status Nieruchomości

Broniewskiego 3 01-785 Warszawa

Branża główna: Agencje i pośrednictwo nieruchomości

MARIA

13.07.2021 16:28

Firma bardzo fajna, rzetelna
    Zordon

09.06.2021 10:02

Firma z początku wydająca się być ok, ale okazuje się, że to tylko złudzenie bo po dłuższej współpracy - choć to tylko teoria, wychodzi na to, że tylko bajki potrafi opowiadać. Nie warto się nawet rozpisywać bo temat "rzeka". Nie polecamy.

04.05.2021 22:39

Firma wydaje się profesjonalna jednak wiele do życzenia ma brak szacunku pewnej pani administrator do swoich współpracowników.Pokrzykiwanie rzucanie telefonem napewno nie przynosi tej firmie korzyšci.Pani z Czerniakowa powinna zaciągnąć nauki z dobrego moresu zwłaszcza jeśli chodzi o szacunek do ludzi starszych.Gdzie się podziali rodzice że tak prostych zasad ta pani nie zdążyła się nauczyć.

25.09.2020 11:53

Jak długo czekaliście na odzew z Status Nieruchomości Mieszkaniowe Sp. z o.o.? Oddzwaniają zawsze?
    Natalia

08.10.2020 19:00

Do mnie nasza Pani administrator oddzwania zawsze jeśli nie może w danym momencie to dostaje sms-a że oddzwoni
    Tadeusz

05.10.2020 16:48

Nie polecam. Administrator potraktował mnie jak natręta międlącego czapkę w dłoni. Nawet nie oderwał wzroku od klawiatury. To po raz pierwszy i ostatni. Zamierzam wykazać mu, że to on jest dla mnie, a nie ja dla niego. Tadeusz
    Jarek

03.12.2019 21:26

Admistrowanie nieruchomościami to duże wyzwanie. Tysiące spraw i setki ludzi z problemami dla których każdy z nich jest najważniejszy i pierwszej kolejności. Obiektywnie patrząc to firma Status daje radę na każdej płaszczyźnie ale zadowolić wszystkich z osobna to już inna para kaloszy.
    Krasnal z lasu

21.12.2019 18:43

Kto pracował ten wie co się w tym środowisku liczy. Jak w każdej korpo wyścig szczurów i jako pracownik nie licz na stuprocentową szczerość w tym gronie. W końcu i tobie się to udzieli.
    Paulina

28.08.2017 08:38

@anonim powiedz dokładnie o atmosferze i braku możliwości rozwoju. To są bardzo ważne informacje dla osób poszukujących pracy. Czy ktoś ma podobne odczucia związane z pracą w Status Nieruchomości Mieszkaniowe?
    JZ

28.08.2017 17:13

Paulina czy ty nie widzisz ze "anonim" i post powyżej "ojojojkk" to sa to dwa takie same posty, identyczne, więc pisze jedna osoba w ilu postaciach ? Ja pracuje w Statusie w dziale księgowości i nie przypominam sobie aby była jakaś kierowniczka działu. Miałam nie pisać bo zaraz ktoś powie, ze pewnie mi za to płacą - ale dwa posty to wielka bzdura. Jak widać nawet nie wiedzą jaka jest struktura firmy, czyli nie pracowali w firmie - Wymyślone, tylko po co ludzie to robią. Ja pracuje ok roku i jestem zadowolona, jak człowiek chce pracować i robić to solidnie to każda firma to docenia.
    status20182019

01.04.2018 18:03

a ty Paulina jednak jesteś na usługach tej firmy, wytęż pamięć i skup się a przypomnisz sobie kto jest kierownikiem w tej firmie-)) i nie zabezpieczaj się pisaniem marnych wytłumaczeń w stylu "że ci pewnie płacą" , bo pewnie płacą - tacy już są...ci....właściciele....
    ala

01.09.2016 13:24

anonim' licza sie tak naprawde umejetnosci i dowiswiadczenie, jezeli byles ambitny i dobry to moze ktos ze stalych pracownikow poczuł się zagrozony ze kogoś wygryziesz?
    iwona

23.01.2017 19:34

tak się wypowiada były pracownik tej firmy

12.08.2016 16:05

pracowałam w tej firmie w księgowości. Praca na ilość nie na jakość. Kierowniczka działu księgowości dwu ulicowa. Trochę chaos tam panuje, brak możliwości rozwoju. Atmosfera taka sobie. Kierownictwo "czyje się bardzo ważne i patrzą na Ciebie z góry"
    ojojojkk

12.08.2016 16:00

BD

10.03.2016 10:35

Miła atmosfera oraz profesjonalizm jest wielkim atutem tej firmy . Jako były pracownik polecam .
    Były Pracownik

09.03.2016 17:13

Praca w tej firmie dużo uczy i daje sporo doświadczenia . Polecam wszystkim tego pracodawcę .
    Kowalska

14.10.2015 17:32

W branży zarządzania nieruchomościami rotacje administratorów są duże, więc jest sporo takich, którzy pracowali we wszystkich większych firmach na rynku. Mnie zdarzyło się pracować w Statusie ponad 2 lata - od asystenta po samodzielnego administratora. Praca ciężka, ale atmosfera w firmie naprawdę dobra. Miło wspominam. Jeśli ktoś spyta, czemu w związku z tym zmieniłam - odpowiem krótko - to praca dla emocjonalnych twardzieli. Zmieniłam po prostu branżę. Ale jak ktoś lubi pracę z ludźmi, z niemilknącym telefonem i tysiącem maili dziennie - polecam.
    do Marion

01.07.2015 17:14

Ta firma niczego nie sprzedaje i nie wynajmuje. Ludziska siedzą w tym internecie, ale żeby chociaż poczytać ze zrozumieniem, to nie. Ale do komentowania pierwsi.
    lion

12.08.2015 17:27

Delno, chyba ci się epoki pomyliły. To w PRL-u zawali ciepłe posadki, w których się nie narobiłeś. Nie wiem, czy znasz specyfikę pracy administratora, ale w niej musisz się bardzo przejmować. Stabilność i dobra płaca zależy w dużej mierze od tego, czy jesteś sumienny i pracowity. Jeżeli zarząd wspólnoty jest zadowolony z twojej pracy, to firma która cię zatrudnia, na pewno będzie chciała z tobą długo współpracować i dobrze ci zapłaci. A jak się będziesz obijał i robił fuszery, to wylecisz, zanim się obejrzysz. Poza tym administrator powinien być komunikatywny, a to chyba nie jest twoja mocna strona, bo na dobrą sprawę nie wiem, po co tu piszesz. Starałeś/ starasz się o pracę w Statusie?
    z_zarząduWM

30.03.2015 21:48

A no właśnie, mieszkańcy oceniają firmę przez pryzmat administratora właśnie i nie ma się co dziwić, bo z nim najczęściej się ma do czynienia. Pozostaje mi współczuć, że Wam się trafił ktoś bez charyzmy. My mamy szczęście do bardzo kreatywnego, młodego administratora, który sam wychodzi z inicjatywą i któremu się dużo chce. I piszę to dlatego, bo dobre słowo za dobrą pracę się należy. A nie tylko wylewanie żalów (tych uzasadnionych i tych mniej).
    Mieszkaniec

30.03.2015 16:02

Ja mogę ocenić Status przez pryzmat osoby wytypowanej do administrowania naszym budynkiem. Niestety niewiele da się załatwić, nigdy nie ma czasu na rozmowę, po wszystko trzeba kilka razy wydzwaniać, odsyła do zarządu wspólnoty która tak samo olewa mieszkańców. Jest niesłowna, nie ma wiedzy, nie potrafi podjąć decyzji ani załatwić sprawy. Wszystko na przeczekanie, może klientowi się odechce, może się zmęczy i odpuści. PS. faktycznie niektóre wpisy brzmią jakby sobie sami wpisywali poematy pochwalne co moim zdaniem potwierdza ich słabość.
    z_zarząduWM

28.03.2015 20:22

Masz rację z jednym, mieszkanko, wiele złego we wspólnotach dzieje się z winy samych mieszkańców, którzy nie interesują się sprawami wspólnoty. Do tego stopnia, że nawet nie chcą przyjść raz do roku na zebranie i dowiedzieć się, jak ich pieniądze są wydatkowane. Nieprzegłosowane uchwały przez rok? Pewnie dlatego, że mieszkańcy mają gdzieś karty, które się im dostarcza. Wiem coś o tym, bo jestem w zarządzie swojej wspólnoty i na głowie trzeba stawać, by zebrać wymagane podpisy. A co do samej firmy Status, to tu akurat się z Tobą nie zgodzę. Świetnie administrują, dzielą się cenną wiedzą i szybko reagują na zgłoszenia mieszkańców.
    mieszkaniec

23.02.2015 17:22

Nie pracuję w firmie Status, więc co do warunków pracy się nie będę wypowiadać, bo ich nie znam. Ale mieszkam na jednym z osiedli kiedyś zarządzanych przez Status. Panowie z zarządu wspólnoty, czyli moi sąsiedzi - niestety, tak bardzo chcieli wywalić tę firmę i odciąć od zarządzania, opowiadali jak to firma kradnie, wypisywali o Statusie opinie na forach i udało im się odwołać firmę, bo ludzie uwierzyli, A wiecie co się potem stało? Zarząd wspólnoty wyprowadził kilkadziesiąt tysięcy kasy z konta wspólnoty. Po to było szkalowanie Statusa i odwoływanie, żeby mogli się nakraść i żeby ich nikt nie kontrolował. Nie wierzcie oszołomom i hejterom, bo oni mają niecne plany. Status pewnie przebolał stratę jednej wspólnoty, ale mieszkańcy tej wspólnoty długo jeszcze się za swoją głupotę nie pozbierają - tyczy się to też mnie.

31.01.2015 01:11

ex-banderii

27.02.2015 13:14

Wydoili i co poszli do Sadu ? bo gdyby ktoś mi tak wydoił tyle pieniędzy to raczej głupi by nie poszedł. Wierzysz w takie cuda, firma istnieje 15 lat na rynku zarządzania i jak widzę żaden zarząd czy wspólnota nie pochwaliła się wyrokiem sadu. ludzie są bezczelni.
    Bartek

06.11.2014 11:38

A ja znam Panią Iwone Brodzik - nie z rekrutacji, ale prowadzi u nas wykłady z zarządzania. Super babka, aż trudno uwierzyć co tu sie wypisuje. Studenci są zadowoleni, zawsze ma dla nas czas, prowadzi zajęcia na luzie, coraz wiecej osob zapisuje sie do niej. Jejku a może są dwie takie Panie ? Ja chcialbym z nią pracować i chyba nie tylko ja :)

Zostaw merytoryczną opinię o Status Nieruchomości