Corin Sp.j. Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Usługowo-Handlowe Barbara Hanczka i Mariusz Hanczka

Pabianice

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 16 ocen.

Opinie o Corin Sp.j. Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Usługowo-Handlowe Barbara Hanczka i Mariusz Hanczka

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Corin Sp.j. Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Usługowo-Handlowe Barbara Hanczka i Mariusz Hanczka

An

A jak jest na dziale kontroli?

Paulina

@Ania odpowiesz na zapytania @kasia08? A może ktoś jeszcze pracuje w sprzedaży w Corin Sp.j. Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Usługowo-Handlowe Barbara Hanczka i Mariusz Hanczka i chciałby się wypowiedzieć? Pamiętajcie odpowiadając na pytania komuś możecie pomóc.

Paulina

@bielizna a co dokładnie się dzieje w Corin Sp.j. Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Usługowo-Handlowe Barbara Hanczka i Mariusz Hanczka? Możesz podać jakieś konkretne przykłady? Sytuacje?

bielizna

Zgłoście to anonimowo w Inspekcji Pracy i Urzędzie Skarbowym a oni już przetrzepią tą firmę jak trzeba:)

hej
@bielizna 09.08.2017 19:54
Zgłoście to anonimowo w Inspekcji Pracy i Urzędzie Skarbowym a oni już przetrzepią tą firmę jak trzeba:)...

Inspekcja już była. Nic nie znalazła. Papiery są dobre. Musieliby porozmawiać z pracownikami, ale albo tego nie zrobią albo nikt im nic nie powie, żeby nie mieć problemów.

bielizna
@hej 10.08.2017 13:17
Inspekcja już była. Nic nie znalazła. Papiery są dobre. Musieliby porozmawiać z pracownikami, ale albo tego nie zrobią albo nik...

Z doświadczenia mogę tylko poradzić że donosy trzeba pisać do Urzędu Skarbowego do bólu ile tylko się da, na nieuczciwych pracodawców, na pewno przyjdzie kontrola ,w najdłuższym przypadku analizują zgłoszenie trzy miesiące ale przyjdą na pewno.Piszcie anonimy nie idą do kosza:}

Ania

Słuchajcie a jak jest w pracy na magazynie?tzn praca przy komputerze dział wysyłek coś takiego?jak tam jest traktowany pracownik?kiedyś miałam tam pracować ale zaproponowali mi umowe na trzy lata i kursy za które będe musiała zapłacić jak się zwolnie w ciągu trwania umowy.Więc odpuściłam temat.

kasia08
@Ania 05.06.2017 19:50
Słuchajcie a jak jest w pracy na magazynie?tzn praca przy komputerze dział wysyłek coś takiego?jak tam jest traktowany pracowni...

Witam. Mam pytanko pracujesz może w tej firmie ? w dziale sprzedaży ? jak tam jest teraz?

Praconica

Ta firma nie jest wyjątkiem jeśli chodzi o wyzysk pracownika,najlepiej tylko nadgodziny na maksa a pensja podstawowa.

Honorata

Jeśli w firmie nie jest fajnie to chyba zajmowane stanowisko nie ma znaczenia,bo szef jest ten sam.Nie wiem czy warto zajmować sobie głowę tą firmą.Potrzebowali tam szwaczek wiec sie zastanawiam.

BrickInTheWall
@Honorata 12.05.2017 21:56
Jeśli w firmie nie jest fajnie to chyba zajmowane stanowisko nie ma znaczenia,bo szef jest ten sam.Nie wiem czy warto zajmow...

Nie podejmuj nawet tematu. Nie warto. Oprócz warunków pracy i płatności... jest też problem z kontrolą jakości. Tam są sprawdzane milimetry. Nie przesadzam. Jak się nie łapie produkt w normę, to trzeba pruć. Dostajesz kasę tylko za dobrze uszyte produkty, za czas stracony na prucie i ponowne szycie nikt Ci nie zapłaci. Na rozmowie na początku powiedzą Ci, że będziesz miała jakiś czas na naukę i wdrożenie się, ale potem to już zaczynają się jazdy....

Paulina

@Honorata zastanawiasz się nad aplikowaniem? Jakie stanowisko konkretnie Cię interesuje? Pamiętajmy, że ogólne warunki pracy, atmosfera różnią się w zależności od obejmowanego stanowiska. Jakie informacji konkretnie chciałabyś poznać?

Honorata

Jak wam się pracuje w tej firmie?tylko szczerze,bo jak tam jest tak źle jak piszecie to czemu tam tyle ludzi pracuje?

Paulina

Kto był ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej w Corin Sp.j. Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Usługowo-Handlowe Barbara Hanczka i Mariusz Hanczka? O jakie stanowisko się ubiegaliście? Jak przebiegł proces rekrutacyjny? Podziel się radami z przyszłymi zainteresowanymi pracą w owej firmie.

Żaba

Dobra, a jak zachorujesz to co? W ogóle nie płacą wynagrodzenia chorobowego?

Ania
@Sol 05.06.2017 11:46
Od minimalnej, ale płacą. Po miesiącu na zwolnieniu płaci ZUS, więc właściciele mają to w nosie. A przez pierwszy miesiąc - kas...

To nie są "proste zasady" . To sprawa do zgłoszenia do PIP i sądu pracy.

Gall Anonim
@Ania 19.06.2017 14:19
To nie są "proste zasady" . To sprawa do zgłoszenia do PIP i sądu pracy.

Do tej pory nikt się chyba nie odważył.

nowa

ile zarabia tam szwaczka przecietna ile godzin pracuje dziennie i jak z sobotami

Sol
@nowa 17.12.2016 19:30
ile zarabia tam szwaczka przecietna ile godzin pracuje dziennie i jak z sobotami

Szwaczki pracują od 6:00 (albo 6:30) do 15:00. W soboty do 13:00/14:00. Typowa praca na akord. Jeśli nie wyrobisz minimum (a nie wyrobisz :-) ), to minimalna pensja idzie na Twoje konto a następnie różnicę, której nie wyrobiłaś musisz wypłacić i w formie gotówki oddać Szefowej. Interes życia! Nie dość, że stawki mega niskie, to często się zdarza, że nie ma co szyć (bo np. surowce nie dojechały, bo faktury dostawców były nieopłacone itp.), dodatkowo towar jest trudny do szycia, bo to dosłownie "koronkowa robota". Normy są dosłownie na milimetry. Odradzałam najgorszemu wrogowi pracę w tej firmie.

hghg

a skąd mnasz takie informacje @riko? Myślę ze jest to bardzo zalezne od stanowiska na jakie się zatrudniasz

ewa

potwierdzam zachowją się jak poganiacze niewolników

Zorientowana

Wkrótce ciekawostki o Corin... Z pierwszej ręki.

zainteresowana
@Zorientowana 30.01.2015 14:17
Wkrótce ciekawostki o Corin... Z pierwszej ręki.

Kiedy te ciekawostki? Już się nie mogę doczekać. Ja też będę miała coś do dodania.

smutny

przykro się robi ,ale to wszystko co wyżej napisane to prawda czynnik ludzki w tym zakładzie jest potrzebny tylko do nabicia zysku właścicielom ,niestety w drugą stronę to nie działa,bezwzględny wyzysk pracowników

zdegustowana

Bylam tam na probe do dzialu eksportu. w skrocie musisz robic wszystk oco jets do zrobienia bez wzgledu na teoretyczne stanowisko. nie umiesz czegos zrobic na komputerze to masz siadac i sie nauczyc i zrobic to na wczoraj. Przy zachowaniu wlasciciela nie idzie wytrzymac, jest to czlowiek bardzo nieprzyjemny do pracy.

internety

ciekawe jest ze zniknela zdecydowana wpisow i opinii o tym pracodawcy. bardzo zastanawiajace

SMUTNY
@internety 19.11.2014 20:27
ciekawe jest ze zniknela zdecydowana wpisow i opinii o tym pracodawcy. bardzo zastanawiajace

W ODPOWIEDZI NA TEGO POSTA, BIELIZNA TEJ FIRMY JEST DOBREJ JAKOŚCI,TO ZALEŻY KTO I W JAKI SPOSÓB JĄ EKSPLOATUJE, A SPRAWY OSOBISTE TEJ RODZINY ZOSTAWMY IM SAMYM ,SĄ POWAŻNIEJSZE PROBLEMY ,CHOCIAŻBY TO ,ŻE WYPŁATY SĄ ZAWSZE WYPŁACANE W ZALICZKACH WBREW WOLI PRACOWNIKÓW,A PODWYŻEK TAM NIKT ZE ZWYKŁYCH PRACOWNIKÓW NIE WIDZIAŁ,DUŻO [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] W TAM PRACUJE.

smutny
@SMUTNY 22.01.2015 21:09
W ODPOWIEDZI NA TEGO POSTA, BIELIZNA TEJ FIRMY JEST DOBREJ JAKOŚCI,TO ZALEŻY KTO I W JAKI SPOSÓB JĄ EKSPLOATUJE, A SPRAWY OSOBI...

jak adminowi nie pasowało tamto słowo to zamienię je na inne ,zamiast [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to powiem podlizusów dużo w firmie pracuje

Mamona

Ogólnie czytając te opinie odechciewa mi się nawet kupować tam bieliznę (chociaż droga to nie najlepsza w użytkowaniu). Mam wrażenie, że córka Państwa jest lekko opóźniona w rozwoju, skoro cała firma odrabia jej lekcje.

Zelów rules

Płaca minimalna za 54 godziny w tygodniu. I to totalnej harówki. Pracują ludzie z Zelowa. Jedynie oni są w stanie przyjąć takie warunki.

Prezydent RP

To chyba mniemam, że legalnie byłaś zatrudniona...

smikr

No niestety to prawda. Warunki pracy koszmarne ale na Dzień Kobiet lizaka dają :D

Zostaw opinię o Corin Sp.j. Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Usługowo-Handlowe Barbara Hanczka i Mariusz Hanczka - Pabianice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Corin Sp.j. Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Usługowo-Handlowe Barbara Hanczka i Mariusz Hanczka