solo20.05.2013 12:22
Andrzej - 2012-11-24 11:58:36
Firma co uważa, że łaskę ci robi, że u nich pracujesz. Dyrektorka stosuje (usunięte przez administratora) w mailach i na spotkaniach. Nie warto inwestować w ludzi i dawać im większe zarobki, bo i tak zmieni się ich po dwóch latach. (słowa dyrektorki). Obecnie firma woli zatrudniać na pół etatu. Podczas rozmowy kwalifikacyjnej mówią,że zatrudnią cię na cały etat ale jak dochodzi do umowy na czas nieokreślony (czyli po drugiej umowie na czas określony) wciskają ci pół etatu i albo przyjmujesz albo odchodzisz.Na rozmowie mówili o premiach, których potem i tak nie ma. Nie polecam tej firmy.Nieładnie się podpisywać pod opinią nie swoim imieniem - nie byłoby łatwiej jakimś anonimowym nickiem?
O ile wiem, pracował tam tylko jeden Andrzej - ja, i wychodzi, jakbym to ja napisał powyższą opinię.
A to nieprawda.
Dla narzekających dwa oczo-otwieracze:
1) Rynek pracy zawsze traktuje Cię odpowiednio do wnoszonych na niego umiejętności - za które odpowiadasz Ty, a nie rynek.
2) Jak sobie wynegocjujesz, tak masz. A jeśli druga strona ma naprawdę ciężki charakter, to (patrz punkt pierwszy) i zmień miejsce pracy.
-----------------------------------------------------------
Mnie się L-Symag ogromnie przydał w życiu, i chciałbym ciepło pozdrowić wszystkich tam pracujących.