Kochański Zięba & Partners
2 48

Opinie o Kochański Zięba & Partners

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kochański Zięba & Partners

Kuba

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników? Warto aplikować?

Administrator

Czy mógłby ktoś polecić firmę Kochański Zięba & Partners osobom szukającym prace? Jakieś zalety pracodawcy potrafilibyście wymienić?

krych

Ale jak to teraz wygląda z tym szacunkiem @Fakty są takie? Ważne jest to, żeby atmosfera była niezła, bo od razu inaczej wypełnia się obowiązki jak panują spokojne stosunki między pracodawcą a pracownikami. Dla mnie jest to najbardziej istotna kwestia.

Ktosiek
@Jerd 23.02.2017 21:09

To może się coś zmieniło :-)

Hanna

Ostatnio nie było od was żadnych opinii na temat tego jakim firma Kochański Zięba & Partners jest pracodawcą. Dobrze się wam pracuje? Co uważacie za największy plus firmy? A co sądzicie o aplikowaniu do firmy? Zgodnie z informacją którą możecie znaleźć w zakładce "kariera" cały czas można dosyłać do firmy swoje CV. Czego można spodziewać się na rozmowie kwalifikacyjnej?

Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku, atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz ważniejszą rolę. Czy tak samo jest w Kochański Zięba & Partners?

IIIII
@Administrator 11.02.2018 09:46

Atmosfera w sensie pozytywna? To proponuję jeszcze szukać

Julian

W firmie rządzi PRETORIAN sługa właściciela, bo właściciel jest jeden, reszta nie ma nic. Otóż ten pretorian decyduje od koloru papieru toaletowego po zatrudnienie prawnika. Jeśli jesteś "brzydka", w sensie dla pretoriana, to nie masz szans. W tej firmie nie jest ważna wiedza, niestety.

Jasiek

Jaki jest powód takiego milczenia na forum? Mam nadzieję, że dobra praca. Mam zamiar aplikować, podpowiecie coś?

Hanna

Czy podejmując pracę w Kochański Zięba & Partners mamy jasno określone możliwości rozwoju zawodowego? Dla wielu osób jest to podstawowe kryterium przy podejmowaniu decyzji o zatrudnieniu. Czy pracodawca zapewnia szkolenia, które umożliwiają progres kwalifikacji zawodowych?

Hanna

@Jerd, a o jakie stanowisko się ubiegałeś? Pamiętajmy, że rozmowa kwalifikacyjna jest przeprowadzana różnie w zależności od docelowego stanowiska. Jakie pytania usłyszałeś? Może masz jakieś rady dla przyszłych kandydatów?

anonim

(usunięte przez administratora)

Fakty sa takie

Dajcie spokoj z tym spamem "chetnie bym sie zalapal" . Pracownikami pomiataja, stazysci zarabiaja grosze, ale sa tania sila roboca, wiec moze i masz szanse sie "zalapac". Jak juz ktos pisal wczesniej, zero szacunku do ludzi, opozniena w wyplatach i naprawde bardzo zla atmosfera.

pracownik

Pracuje w kzp od niedawna. Bardzo fajna atmosfera, taka rodzinna nawet mozna powiedziec. Ludzie mili, zawsze pomocni. Biuro tez bardzo ladne i w super lokalizacji. Mamy karte benefit i prywatna opieke zdrowotna. Widac, ze inwestuje sie przede wszystkim w ludzi. Kzp ma tez wielkie sukcesy, pierwsze miejsce w rankingach. Wiele mozna sie nauczyc, starsi prawnicy i partnerzy zawsze chetnie pomagaja. Praca od godziny 9 (spoznianie sie jest niemile widziane) do 18 z godzinna przerwa na lunch.

Mad

Ale bujda. Stażysta w kzp - praca codziennie w godzinach 10-18 (umownie) a w praktyce czesto dłużej, dostaje cos ok 1000 czy mniej zł.

ADGAM

@Tomasz , całkiem niedawno moja koleżanka odbywała staż w KZP. Pracowała coś w okolicach 25/30h tygodniowo i miała albo 1300 albo 1500 pln chyba na rękę.. Nie pamiętam dokładnie.

anonim

(usunięte przez administratora)

Lol
@pseudonick 10.10.2016 11:52

Hahahahahah 10/10

Poniatowiak

Hello 2016-10-06 15:30:43 A gdzie Ty pracujesz i jaki masz interes ,ze jestes taki na NIE ,ze czepiasz sie jakis bzdur? To nie kólko ortograficzne.Forum GO WORK równiez nie słuzy leczeniu swoich problemów emocjonalnych, a wymianie pogladów o warunkach pracy w konkretnych firmach.Uwagi ad personam sa dobre w piaskownicy lub na bazarze. Bez odbioru

Poniatowiak

Pracowałem w kancelarii ktora rowniez była w scislej czolówce.Mam wiec jakies porownanie. Powiem tylko, ze jesli ktos chce pracowac i sie zaangazowac w to co robi to krzywdy nie bedzie miał. jJestem zadowolony gdyz wiele sie tu nauczyłem i polecam.

Minus

Moim zdaniem, wszystkie te negatywne opinie sa dość wyważone i niestety w wiekszosci prawdziwe. Nie widzę w nich (takze w tych ocenzurowanych) nic ponadto, co faktycznie sie dzieje, zadnego jadu i wyolbrzymiania. Posty odzwierciedlaja jedynie rzeczywistosc i odczucia ludzi. Pozdrawiam rownie cieplo i zycze wiekszego dystansu do siebie i do pracy (@Salogel)

Salogel

@Niedowiarek, @k bardzo dziękuje za uwagi, ale pozwól, że się do nich odniosę. Po pierwsze forma P.S. (z łac.), o której wspominasz jest zwyczajowa używana po podpisie w pismach oficjalnych, listach lub mailach. Nic nie wspomina o postach na forach .. A słowo różne zawiera tylko jedno "r" tu pozostaje mi oddać Ci rację nie zauważyłem, że pisząc post na "forum" wcisnąłem dodatkowo literkę "r". :) Cóż za potwarz, mam nadzieję, że mi wybaczysz??? :). Na koniec dodam , że nigdzie nie wspomniałem, że jestem szeregowym pracownikiem, ale mogę Cię zapewnić, że do Zarządu nie należę. Jest mi jednak przykro, że kiedyś zatrudniliśmy tak nielojalną osobę jak Ty... Mogę się tylko domyślać, że pewnie zostałeś/aś zwolniona/y skoro tyle jadu wylewasz na swojego dawnego pracodawcę. Cytując klasyka "Ano­nimo­wość to elik­sir odwagi". Raz jeszcze pozdrawiam ciepło, Salogel

krakus
@Wiwiwi 09.10.2016 10:02

Ale jest jakis powod zwolnien?

polki

hej hej czy ktoś z was może pracowal u nich w firmie jako inżynier instalator w Krakowie? pamiętam ze taka oferta pracy od nich była i się zastaniwam czy jest szansa żeby się znowu pojawila tutaj od nich

Leila

Pracownicy jak Polacy, zawsze będą dzielić się na tych mniej lub bardziej zadowolonych, wszystkim się nie dogodzi, nigdy.

Luis
@Leila 03.10.2016 12:50

Słuszna uwaga. Pracodawcy też się dzielą na tych, którzy szanują i dbają o swoich pracowników mniej lub bardziej, albo wcale. I każdy ma prawo wyrazić swoją opinię. Szkoda tych wszystkich wpisów, które zostały ocenzurowane, bo odzwierciedlały (niestety) stan faktyczny.. Nie neguję, że są osoby, którym ten stan nie przeszkadza i się w nim, mniejszym lub większym kosztem, odnajdują.

yo

Ten moment, w którym musisz zacząć cenzurować internet, bo pracownicy są aż tak niezadowoleni..

Dawn

Nie polecam. Sam fakt, że tak mocno naroiło się bardzo negatywnych komentarzy ostatnio powinno wystarczająco świadczyć o tym jak źle się dzieje w firmie.

Salogel

Spektakularnych/historycznych transakcji o skali globalnej robi się kilka w roku (jeżeli w ogóle) z mojego doświadczenia mogę Ci powiedzieć, że to właśnie tych kilka "strzałów" rzutują na profil pozostałych klientów. Myśl sobie co chcesz @k, ale mnie nikt nie musiał prosić o moją wypowiedzieć. Przeczytałem r różne opinie na forum i uznałem, że podzielę się swoją oceną z ludźmi. Uważam, że należy mieć dostęp do wszystkich informacji. Ja istnieje jestem i co więcej pracuje w KZP wile lat i szczerze mogę powiedzieć, że praca tu popłaca i się opłaca. PS: Niedowiarku w niezależnym rankingu tworzonym przez klientów na zlecenie "WBJ" 2016 nasza kancelaria została wybrana najlepszą Polską Firmą Prawniczą to też jest zleceniem zarządu?? Pozdrawiam ciepło, Salogel

alluring
@Salogel 28.09.2016 14:46

niestety takich "niedowiarków" chyba troche się przewinęło przez tę kancelarię,łącznie z moją koleżanka i moja wizytą w biurze w ramach rekonesansu..Minorowy nastrój już w samej recepcji;-),a przecież recepcja to wizytówka..Jakkolwiek strona utworzona w internecie i sam look samego partnera Zarządzającego godny pozazdroszczenia ..Ciekawi mnie tylko czy tylko opakowanie jest ładne czy zawartość równie godna zasmakowania ..intelektualnego bien sur ( przepraszam za brak znaków języka francuskiego ).. Pozdrawiam wszystkich Niedowiarków i Salogela;-)

MONSZYN

Pracuję w KZP od blisko 5 lat, w trakcie których wiele się nauczyłem oraz przeszedłem skomplikowaną drogę do zajmowanego obecne stanowiska. Był to czas bardzo owocny dla mnie, ale również i trudny. Generalnie jestem zadowolony a to, że czasem również myślę, że wszędzie lepiej gdzie nas nie ma to jest naturalne. Osobiście mogę to miejsce polecić z pełnym przekonaniem.

Salogel

Profesjonalna firma prawnicza, osiągająca spektakularne efekty tj. wprowadzanie pierwszej spółki Polskiej na Angielską główną Giełdę czy przeprowadzenie największej transakcji w Nieruchomościach w tej części Europy. Młody uśmiechnięty zespół pełny ciekawych ludzi. CO do Zarządu nie wypowiadam się bo mało z nim pracuje, mogę zaś powiedzieć, że mój bezpośredni przełożony to człowiek o dużej klasie.

PS
@Salogel 28.09.2016 10:08

To forum z założenia powinno służyć wymianie informacji na temat warunków i środowiska pracy, a nie promowaniu firm i ich usług. Poza tym, warto poznać podstawowe zasady ortografii zanim coś się publicznie opublikuje.

Puk

Od kilku miesięcy pensje nie są płac (usunięte przez administratora) one na czas. Opóźnienia od kilku dni do 2 tygodni.

lola
@Puk 23.09.2016 11:17

Czemu?

anonim

(usunięte przez administratora)

Adele

Potwierdzam. Radze trzymac sie z daleka od tej firmy.

Dedal

Szczerze odradzam tę kancelarię.

anonim

(usunięte przez administratora)

Nick

Hajsy się zgadzają. Socjale też. Zdrowie psychiczne- nie tak bardzo. Ale hej- ubezpieczenie pokrywa pierwszą wizytę u psychoterapeuty, hajsy pokryją pozostałe!

lawyer

Odradzam dla ludzi szukających stabilizacji, rozwoju i ciekawych projektów. Kancelaria raczej dla młodych prawników, stawiających swoje pierwsze kroki w zawodzie, pozwoli to wam zobaczyć jak działa duża firma prawnicza jednak będzie to bez porównania z międzynarodowymi korpo. Łatwa możliwość awansu i jeszcze łatwiejsza możliwość wylecenia. Widać to najlepie (usunięte przez administratora) j po prawnikach którzy tam pracują - 1 rok doświadczenia i od razu associate, 3 lata bez tytułu zawodowego i senior associate, nie mówiąc już że więcej tam partnerów niż prawników. Projekty średniej półki, wiele mniejszych polskich kancelarii obsługuje bardziej rozwijające i ciekawe transakcje dlatego też jak się ma jakąś alternatywę i nie szuka tylko wpisu w CV to warto sobie odpuścić tą kancelarię. Plusem jest to, że płacą dosyć rozsądnie za taką pracę (+ 5-6 brutto na start, oczywiście na działalności). Nie spodziewajcie się, że będziecie wychodzić o rozsądnych godzinach, często bezcelowo siedzi się do 19-20 tylko po to żeby szef się nie wkurzył, że za wcześnie się wyszło, wychodzenie punktualnie jest niemile widziane, w trakcie dnia bezsensowna bezpłatna godzina na lunch, gdzie w normalnych firmach ma się zaufanie do pracownika i niczego się mu nie narzuca. Chora atmosfera tam panuje. Potwierdzam informacje o megalomanii kadry zarządzającej ale też bez przesady, są to typowi biznesmeni dla których najważniejszy jest ich biznes a nie zadbanie o pracownika (typowo polskie podejście). Wizerunek kancelarii generalnie wykreowany na zewnątrz dzięki świetnemu PR, jak już się jest tam w środku to można się rozczarować.

noname
@lawyer 05.08.2016 15:09

pełna zgoda co do tej opinii. Merytoryczna i obiektywna - nic dodać nic ująć.

Zostaw opinię o Kochański Zięba & Partners - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kochański Zięba & Partners