3.9/5

• O ERBACHER the food family/Josera
  • Jak się u nas pracuje?
  • Benefity

• Cicha Góra

3. Opinie o pracodawcach Paproć
  5. Opinie o Josera Polska Sp. z o.o

Opinie o Josera Polska Sp. z o.o Paproć

Nie przegap nowości o Josera Polska Sp. z o.o!

Sam wiesz kto

02.11.2025 08:05

Pracowałem w dziale utrzymania ruchu prawie dwa lata i mogę potwierdzić, że większość opinii o tym miejscu to niestety prawda. Przez długi czas wykonywałem prace wymagające uprawnień, mimo że ich nie miałem – oczywiście za wiedzą kierownika i lidera. Kiedy w końcu zgodzono się, żebym zrobił uprawnienia, usłyszałem, że powinienem być wdzięczny, bo „firma we mnie zainwestowała”. Tyle że jeśli ktoś wymaga pracy wymagającej dodatkowych kwalifikacji, to wyrobienie uprawnień nie jest żadną łaską, tylko obowiązkiem pracodawcy. Kierownik nie ma ani wiedzy elektrycznej, ani mechanicznej, więc nie potrafi wspierać zespołu. Za to świetnie potrafi krytykować, krzyczeć i komentować w sposób daleki od profesjonalizmu. Zamiast rozwiązywać problemy – potrafi raczej je tworzyć. Liderzy również nie stanowią wsparcia. Często zachowują się jak „koledzy” tylko po to, by później przekazywać informacje dalej. Ich wiedza techniczna kończy się na telefonie do serwisu. W praktyce za ich błędy odpowiadają zwykli pracownicy UR. Na porządku dziennym jest przepisywanie tych samych rzeczy po kilka razy, bo „kierownik lubi tabelki”. Do obowiązków mechanika czy elektryka dochodzi więc biurokracja: instrukcje, raporty, plany konserwacji czy zamówienie części – wszystko, co liderzy i kierownik chcą zrzucić z siebie. W planach konserwacji często brakuje części lub czasów realnych do wykonania zadania – typowy przykład braku wiedzy i planowania. Zasady BHP są często łamane. Zdarza się, że lider podłączają urządzenia elektryczne bez wyłączenia zasilania, dając zły przykład nowym pracownikom. Zgłaszanie takich sytuacji nie ma sensu – kierownik i liderzy traktują to nie jako próbę poprawy bezpieczeństwa, tylko jako atak na siebie. Zresztą, były już zgłoszenia o mobbing i niewłaściwe zachowania, ale nic z tym nie zrobiono. Rozmowy z przełożonymi przypominają bardziej szkolne oceny niż konstruktywny dialog. Na spotkaniach wytyka się błędy, ale gdy zwrócisz uwagę na ich działania, trafiasz na czarną listę. Kierownictwo nie przyjmuje żadnej krytyki – zamiast refleksji jest obrażanie się i zgłaszanie do kadr. Jeśli chodzi o rozwój – fikcja. Oferują „rozszerzenie obowiązków” bez jakiejkolwiek podwyżki. Szkolenia to głównie wykłady o „burzach mózgów” czy „rozwiązywaniu konfliktów”, zamiast realnego przygotowania do pracy na maszynach. W efekcie nowi uczą się wszystkiego na własną rękę. Jedna „starsza stażem” pracownica biura potrafi być równie problematyczna – potrafi udawać uprzejmość, ale za plecami robi coś zupełnie innego. Z jednej strony wymaga kultury, z drugiej sama jej nie okazuje. Takie zachowania tylko pogłębiają nieufność w zespole i pokazują, że nawet wieloletnia praca w tej firmie nie idzie w parze z szacunkiem do innych. W samym zespole pracują osoby z dużą wiedzą techniczną i realnym talentem do rozwiązywania problemów. Szkoda, że ich potencjał jest marnowany przez brak wsparcia ze strony przełożonych i niewłaściwe zarządzanie. Gdyby firma potrafiła lepiej wykorzystać kompetencje swoich ludzi, utrzymanie ruchu mogłoby działać znacznie sprawniej. Na plus można wspomnieć darmową kawę, owoce dwa razy w tygodniu i parking. Tylko pytanie – czy ktoś przychodzi do pracy po jabłka, czy po to, żeby zarobić i być traktowany z szacunkiem?

Lokalsi

15.03.2026 01:58

Haha… to dobre. Te biurwy są najlepsze. Zaczynają tworzyć rodzinę, ale nepotyzmem. Jest już zaczątek rodziny C. Czekamy na kolejnych

KtosZboku

06.05.2026 11:47

@Lokalsi Totalnie nietrafiony zarzut. Nepotyzm wymaga zależności służbowej — a tej tu po prostu nie ma. Warto o tym pamiętać przy używaniu takich słów. 😉

Benek

13.04.2026 13:08

Witam, jestem zainteresowany pracą w dziale utrzymania ruchu czy ktoś jeździ z okolic Pniewy?

14.01.2026 08:43

Nie polecam tracić czasu na rekrutacje do tej firmy. Proces: Ogłoszenie -> wysłane CV w drugim dniu wyświetlania oferty, spełniające 100% wymagań -> automatyczna odpowiedź, że wybrano innego kandydata spełniającego lepiej wymagania... WTF? Ogłoszenie dalej wisi. To jest ta rekrutacja czy jej nie ma? I co można by było jeszcze lepiej mieć w swoim doświadczeniu by spełniać niewidzialne wymagania? Być kochankiem szefowej czy co? Bo ręce już opadają... Na plus za wiadomość zwrotną (bo wiele firm tego nawet nie robi) natomiast szkoda czasu, na aplikowanie. A i jeszcze jedno! Pracodawco jeśli w ogłoszeniu nie podajesz obecnie widełek, a potencjalny pracownik Cię o nie pyta. To masz OBOWIAZEK mu tej odpowiedzi udzielić, nawet jeśli nie będziesz z nim już rozmawiać.
    nobody

28.01.2026 22:03

Nie ma takiego obowiązku. Ustawa o której myślisz z założenia w fazie początkowej miała wymusić jawność wynagrodzenia już na poziomie rekrutacji/ogłoszenia. Niestety finalnie pracodawca ma prawo podać ci kwotę dopiero na spotkaniu. Czyli nic się zasadniczo nie zmieniło.

Lokalsi

15.03.2026 01:53

Dział HR robi sobie rekrutację wśród swoich. Jeszcze na razie nikt braci o tym fakcie nie powiadamia tylko obserwujemy. Nie zatrudnia nikogo z kwalifikacjami bo boją się że to obnaży ich braki. Skoro w hr pracuje pani po dziennikarstwie a zdania po polsku nie potrafi sklecić, to o czym my rozmawiamy?! Myślą że w małej miejscowości są kimś i mogą robić co im się podoba. To tacy spadochroniarze którzy w dużych miejskich korpo nie mieliby szans się utrzymać

13.09.2025 16:51

Na początku firma potrafi zrobić dobre wrażenie – rekrutacja przebiega sprawnie, dużo mówi się o możliwościach rozwoju, o przyjaznej atmosferze i o tym, że „tu można się rozwinąć”. Pierwsze dni w pracy to onboarding nastawiony bardziej na zabawę i integrację niż na realne przygotowanie do obowiązków – budowanie z klocków, wierszyki, piosenki. Nie każdemu taki start odpowiada, szczególnie jeśli przychodzi się do pracy z doświadczeniem i oczekuje konkretów. Sama praca w dziale UTR nie należy do najgorszych – technicznie da się ją wykonywać bez większych problemów. Problemem jest jednak organizacja i zarządzanie. Planowanie praktycznie nie istnieje, a jeśli brakuje narzędzi czy części, to najlepiej samemu je załatwić. Bardzo często osoby z doświadczeniem muszą wykonywać robotę za tych, którzy sobie nie radzą, a mimo to nie idzie za tym żadne docenienie czy szkolenie nowych ludzi. Kierownik i liderzy działu nie mają pomysłu na prowadzenie zespołu – zamiast realnie wspierać i organizować pracę, często skupiają się na wewnętrznych „dochodzeniach” czy kontrolowaniu nastrojów. To powoduje, że w dziale panuje frustracja i spora rotacja. W teorii mówi się o „rodzinnej atmosferze”, ale w praktyce to raczej korporacyjny slogan niż rzeczywistość. Podsumowując – jeśli ktoś dopiero zaczyna i chce zdobyć pierwsze doświadczenie, być może znajdzie tu dla siebie miejsce. Ale jeśli ma się już kilka lat praktyki, to szybko pojawi się rozczarowanie i poczucie, że niczego nowego się nie nauczysz, a rozwój jest tylko hasłem rekrutacyjnym. Ciekawe czy właściciele firmy wiedzą co się tam dzieje.

18.09.2025 21:10

Potwierdzam. Słaby poziom jeśli chodzi o firmę i pracowników. Atmosfera - wszyscy Udają, że jest super ,a po kątach każdy wie co się mówi. Nie polecam osobom , które mają duże doświadczenie. Chyba, że chcą stać w miejscu.
    Piotr Sz.

21.09.2025 10:58

Jeżeli ten wpis to próba podszywania się pod moją osobę, to jest on bardzo słaby. Jako były pracownik miałem rozmowę z przedstawicielem działu HR i na tej rozmowie powiedziałem, dlaczego podjąłem taką decyzję, co mi się podobało, a co nie. Nie widzę sensu publicznego "prania brudów", czy wylewania swojego niezadowolenia w internecie tym bardziej, że wskazano we wpisie bezpośrednio na liderów i kierownika. Pragnę podkreślić, że w pracy nie spotkała mnie żadna krzywda ze strony tych osób, ani nie mam do nich żadnych pretensji. Swoję decyzję podjąłem tylko i wyłącznie ze względu na własne dobro. Pozdrawiam Piotr - były mechatronik
    J

12.09.2025 20:50

Rozmowa tragedia. Pani rekruterka dobra mina do złej gry,niestety sama widziała jak rozmowa przebiega. PAN KIEROWNIK REGIONU niezadowolony już na wstępie z płci kandydata,nie byl zainteresowany rozmową,lakoniczne pytania i odpowiedzi. Wymagania na co najmniej dwukrotność sumy,którą szanowni Państwo proponują. Niestety wiecej zarobi osoba pracująca w znanej sieci na kasie niż lekarz weterynarii w tej firmie 😊 nie polecam,nawet nie było rozważań z mojej strony co do drugiego etapu.
    Zwykły Szarak

01.08.2025 17:53

Nie wiem, co się ostatnio dzieje, ale może warto się na chwilę zatrzymać i spojrzeć, jak to wygląda z perspektywy pracowników. Nowy zakład ruszył, ale totalnie brakuje szkoleń. Ludzie są wrzucani na maszyny bez żadnego przygotowania. A przecież to ani bezpieczne, ani odpowiedzialne — ani dla człowieka, ani dla sprzętu. Do tego dochodzi kwestia kadry. Niektóre osoby na stanowiskach kierowniczych po prostu sobie nie radzą. Zamiast wspierać zespół, jest nerwówka i zrzucanie presji na innych. Nie tędy droga. Jeszcze firmy zewnętrzne (Pan wydziarany) – potrafią się wydzierać na ludzi z Josery, a nikt z „góry” nawet nie reaguje. Czy serio tak ma wyglądać współpraca? Szkoda, bo potencjał jest, tylko organizacyjnie leży. Dobrze by było, żeby ktoś to ogarnął, zanim wszystko się posypie. Not sure what’s going on lately, but maybe it’s time to pause for a second and look at things from the employees’ point of view. The new facility is up and running, but there’s a total lack of training. People are being thrown onto machines without any proper prep. That’s not safe or responsible — for the people or the equipment. And then there’s the management. Some folks in leadership roles clearly aren’t ready. Instead of supporting the team, they’re just passing (usunięte przez administratora) pressure and stress. That’s not how leadership should work. Also, the external companies (Mr. Tattoo) — some of their people are straight-up yelling at Josera employees, and no one in charge seems to care or react. Is that really what collaboration is supposed to look like? It’s a shame, because there’s real potential here, but the organization side of things is a mess. Hopefully someone steps in and sorts it out before it all falls apart.
    Paweł

04.08.2025 18:50

Masz rację wspomniany pan bardzo przegina chodzi po firmie i szuka dziury w całym byle uznać swoją wyższość do tego jest wulgarny i arogancki. Potrafi zrównać człowieka z ziemią bo czegoś nie wie on mądry bo siedzi w temacie długo i robi z ludzi idiotów. To jest ta rodzinna atmosfera Josera familia a człowiek boi się że ktoś przyjdzie i go zrówna z ziemią wszyscy się uczymy i mamy prawo czegoś nie wiedzieć.
    Pan Cogito

07.08.2025 01:14

Ja tego pana osobiście nie spotykam, ale chciałem dołożyć swoją cegiełkę jako pracownik, jeśli pojawiają się takie głosy od współpracowników na GoWork, warto się temu przyjrzeć. Często trudne sytuacje w zespole nie są zgłaszane, bo ludzie się boją lub temat jest bagatelizowany. Może warto stworzyć bezpieczne kanały do zgłaszania takich zachowań, żeby każdy czuł się wysłuchany i atmosfera w pracy była bardziej wspierająca.
    Zwykły szarak

01.08.2025 18:01

04.08.2025 17:57

Dziękujemy za bardzo ważny sygnał, który traktujemy priorytetowo. Dołożymy wszelkich starań, aby wyjaśnić sytuację. Thank you for this very important feedback, which we treat as a priority. We will do our best to clarify the situation.
    Kandydatka na staż

30.06.2025 08:48

Brałam udział w procesie rekrutacyjnym w firmie Josera i niestety, muszę podzielić się swoim rozczarowaniem. Po wstępnej rozmowie zostałam zaproszona do kolejnego etapu, który miał obejmować wykonanie zadania rekrutacyjnego na staż. Zadanie jednak nigdy do mnie nie dotarło, mimo wcześniejszych zapewnień. Przez kilka dni żyłam w niepewności, czekając na kontakt i poświęcając swój czas oraz uwagę firmie, która – jak się ostatecznie okazało – nie tylko nie przesłała materiałów, ale również nie udzieliła żadnego feedbacku po rozmowie. Mam wrażenie, że Josera szuka tzw. "perełki z morza kandydatów", jednak zapomina, że każda rekrutacja to relacja obustronna. Kandydaci również inwestują swój czas, zaangażowanie i energię. Z przykrością stwierdzam, że w tym przypadku poczułam się potraktowana nieprofesjonalnie i zlekceważona.

03.07.2025 14:12

Dziękujemy za komentarz – bardzo nam przykro, że proces rekrutacyjny nie spełnił Pani oczekiwań. Zgadzamy się, że każda rekrutacja to relacja dwustronna i szanujemy czas oraz zaangażowanie kandydatów. Przekazaliśmy sprawę do zespołu rekrutacyjnego, by wyjaśnić sytuację.
    Kandydat 08.2025

03.08.2025 14:45

Witam serdecznie jak można dostać się choć na operatora maszyny skoro już kiedyś pracowałem u państwa lecz teraz nie ma udt. Pomyślałem aby poczekać jak twierdzono jak ruszy nowa hala. Bardzo mocno szukam już pracy na 2 zmiany lub nawet 3 gdyz zmieniam sie aby opiekować się dzieckiem. CZy można prosić o kolejne rozpatrzenie CV . Bardzo szanowałem pracę kiedyś w Josera zupełnie inny świat w porównaniu z innymi firmami w okolicy.Jednazke sam musiałem zrezygnować gdyż zdrowie na to nie pozwalało . Tym razem nie zmarnuje swej szansy . Jutro z samego rana podjadę by umieścić CV w skrzynce.
    Struna

22.07.2025 13:56

Proszę pisać swoje uwagi , bezpośrednio do głównej siedziby firmy ( po niemiecku lub angielsku ) np do: [email protected]
    kandydatZwielu

22.06.2025 21:06

Byłem na rozmowie o pracę, mogę to ująć bardzo dosadnie: szukają Astronauty za najniższą krajową. Zestaw pytań jak z lat 90tych, najlepiej jak byś wiedział dużo a nawet więcej niż wymagają ale nie bądź mądrzejszy od kierownika bo to miejsce już jest zaklepane. Nie dowiesz się za ile byś miał się wyginać na stanowisku operatora a odpowiedź kiedyś tam dadzą jak przerobią wszystkich naiwnych z powiatu Nowotomyskiego.
    dawo

10.05.2025 12:52

Dobrze rozwijająca się, stabilna firma w której można się się rozwijać. Atmosfera ok chociaż może są wyjątki które ją psują. Ja akurat trafiłem na dobry i zgrany zespół o co naprawdę trudno w dzisiejszych czasach a jest to dla mnie jedna z najważniejszych kwestii. Minusem są zarobki które szałowe nie są i musiałem zgodzić się na mniej ale warto było żeby wyrwać się z toksycznej pracy.
    UR

22.04.2025 20:41

Zmiana miejsca pracy okazała się dobrym krokiem. Zespół w którym miałem okazję pracować jest bardzo zgrany i współpracujący, jednak niestety istnieje problem z osobą na stanowisku kierowniczym. Często zdarzają się sytuacje, w których komunikacja z pracownikami jest nieodpowiednia – głośne wyrażanie niezadowolenia, stosowanie wulgaryzmów oraz publiczne wyśmiewanie pracowników stały się niestety normą. Takie zachowanie buduje atmosferę niepokoju i nie sprzyja dobrym relacjom w zespole. Brak szacunku dla pracowników oraz niepotrzebne eskalowanie napięć to czynniki, które zdecydowanie utrudniają pracę. Gdyby nie te trudności, prawdopodobnie nadal pracował bym w tej firmie. Życzę wszystkim pracownikom, by byli w stanie znaleźć miejsce, które oferuje szacunek i pozytywną atmosferę w pracy.

24.04.2025 15:07

Czy to dotyczy stanowiska Kierownika Zespołu Produkcyjnego?

13.02.2025 09:34

Kolejna firma, która cały czas prowadzi rekrutacje na to samo stanowisko. Zwalniają po miesiącu czy prowadzą fikcyjną rekrutację?
    Sebix

06.03.2025 19:59

A teraz zaczęli szukać TYCH SAMYCH PRACOWNIKÓW przez agencję pośrednictwa z Warszawy, oczywiście anonimowo.
    X

27.03.2025 14:42

Dokładnie powiedziane ... Pracowałem 10 to znam od podszewki tą firmę i jej pseudo kierownika produkcji aczkolwiek już nim nie jest bo poprostu się nie nadawał lecz zwolnić najstarszych pracowników to mu się udało... Pozdrawiam Pana Wojciecha
    Operator

27.03.2025 01:55

Jakie zarobki dla operatora maszyn ?
    Praca

17.03.2025 20:06

Wynagrodzenie 5800 po 6 miesiącach to żart?
    tu byłem

18.03.2025 09:14

Ale to brutto czy netto ? I na jakim stanowisku ?

09.02.2025 15:29

Dzień dobry, na czym polega praca na produkcji w tej firmie?

11.02.2025 09:29

Dzień dobry, w naszej obecnie funkcjonującej fabryce, praca na produkcji polega na obsłudze zautomatyzowanej maszyny pakującej - (wykonywanie przezbrojeń, nadzór nad wydajną pracą linii pakowania, usuwanie drobnych usterek i awarii). Mamy też nową fabrykę, w której technologia będzie bardziej zaawansowana (ekstruzja na ciepło), następne zatrudnienia za kilka miesięcy. Obie fabryki są zlokalizowane w Nowym Tomyślu.
    Zainetersowana

21.01.2025 20:54

Dzień dobry, @pracodawca czy w najbliższym czasie będą przyjmowane osoby do pracy na produkcji? Pozdrawiam
    Kandydatka

11.01.2025 11:37

@Pracodawca póki co same ogłoszenia o pracę specjaliści, brygadziści...czy będziecie potrzebować osoby do pracy przy produkcji?

12.01.2025 19:52

Dziękuję za pytanie - tak będziemy potrzebować osób do pracy na produkcji i w magazynie. Nowy zakład na razie dopiero wyposażamy w maszyny więc proszę o trochę cierpliwości.
    Kamila

30.12.2024 22:37

Rozmowa mało merytoryczna. Łącznie spędzone ponad 4 godziny na rozmowach. Brak odzewu po ostatnim etapie rekrutacji. Kompletny brak szacunku dla kandydata.

08.08.2023 12:11

Czy firma Josera Polska Sp. z o.o. w całości finansuje szkolenia dla pracowników?
    Fleya

02.10.2023 20:18

Typowy bełkot HRów czyli ludzi którzy KOMPLETNIE nie znają się na produkcji, logistyce czy kontrolingu. Każdy HRowiec jest wiecznie zadowolony bo NIC NIE ROBI. Każdy HRowiec ciągle gada o atmosferze w zakładzie pracy ale nie o samej pracy bo jej nigdy nie doświadczył. Pozdrowienia dla szaraków z betonowej wierzy którzy błędnie myślą że częścią jakiejś family. P.S. fabryka pet raczej nic nie zmieni, oby nie okazała się kosztem nie do przełknięcia...
    Karolina

01.12.2024 17:53

A można wiedzieć jakie są zarobki na operator maszyn bo nikt nie chce tutaj napisać

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Josera Polska Sp. z o.o?

Kontakt - Josera Polska Sp. z o.o

Leśna 35 64-300 Paproć

KRS:0000052055

Branża główna: Pasze i żywienie zwierząt hodowlanych

M.

22.04.2024 16:05

Chciałabym wesprzeć na duchu wszystkie osoby, które zastanawiają się, jak wygląda proces rekrutacji w firmie Josera. Nie ma się czego obawiać! :) Nigdy nie spotkałam się z tak miłą atmosferą podczas rozmowy. Szczególne chciałabym podziękować Pani Natalii K. z działu HR, która zawsze sprawiała, że rozmowa była niezwykle sympatyczna i merytoryczna. Żadnych dziwnych czy niewygodnych pytań oraz dużo wsparcia i motywacji. Życzę każdemu tak przyjemnej rozmowy rekrutacyjnej! Na szczęście udało mi się pomyślnie przejść proces rekrutacji, ale nawet gdyby moje losy potoczyłyby się inaczej – to naprawdę dobrze wspominałabym to doświadczenie. ????
    Mac

20.11.2024 19:54

Może tobie się udało. Dal mnie niestety to była nieprofesjonalna rozmowa z niekompetentnymi ludźmi. Odbyłem rozmowę na stanowisko techniczne i była to słaba rozmowa, Pan Kiero nie miał pojęcia o co zapytać a Pani N miała zestaw pytań z przed 15 lat wyszperane gdzieś prze starą wersję Googli. I oczywiście jak już to gdzieś ktoś napisał -tak, tak odezwiemy się żeby poinformować o decyzji jakakolwiek ona będzie- tak akurat żadnych maili, telefonów czy chociaż sms. Żeby było jasne - nie oceniam tu wszystkich pracowników ale tych w/w

22.11.2024 09:36

Dziękujemy za Pana opinię. Przykro nam, że rozmowa kwalifikacyjna nie spełniła Pana oczekiwań. Dokładamy starań, aby nasze procesy rekrutacyjne były profesjonalne, a Pana uwagi są dla nas cenną wskazówką do dalszej poprawy. Życzymy powodzenia w poszukiwaniu pracy!
    Mmn

14.10.2024 20:54

@Pracodawca czy obecnie przyjmujecie osoby do pracy na produkcji? Jeśli tak gdzie można wysłać CV? Pozdrawiam

15.10.2024 10:41

Witam, tak przyjmujemy - będziemy otwierać nowy zakład w Nowym Tomyślu i do niego właśnie szukamy pracowników. Zapraszam do śledzenia naszej strony internetowej lub ogłoszeń na portalach. Można też przesłać cv na [email protected] Zachęcam!
    Ben

18.09.2024 20:45

Witam. chciałbym aplikować na operatora maszyn ,jednakże w ogłoszeniu nie są zawarte żadne informacje o wysokości wynagrodzenia,Czy mogłby ktoś określić co firma proponuje. @Pracodawca Z góry dzięki za odpowiedz
    JonyWick

26.09.2024 10:50

Witam serdecznie coś wiadomo jakie kwoty

26.09.2024 14:53

Oferowane wynagrodzenie proponujemy w trakcie procesu rekrutacji, składając ofertę pracy.
    Sandraa

13.09.2024 12:08

Dzień dobry. Zastanawiam się nad aplikowaniem na stanowisko Specjalista ds. obsługi klienta. W ogłoszeniu jest informacja o wyjazdach 5-10 dni w roku do siedziby firmy w Niemczech. Jestem samotnym rodzicem i niestety nie dam rady pogodzić wyjazdów z wychowywaniem dzieci. Czy istnieje możliwość pracy bez tych wyjazdów? Czy godziny pracy są sztywne czy jest możliwość pracy w godzinach np. Od 7:30 do 15:30? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź. @Pracodawca
    Nowy Tomyśl

13.09.2024 10:40

Strona zachęca do aplikowania, na Linked In też HR widać zaangażowany i pokazują jakieś nagrody co dobrze wróży. Kiedy dokładnie będzie otwarcie fabryki w Nowym Tomyślu? Czy pracownicy z okolic mają zapewniany transport do fabryki? W jakich godzinach będą shifty i czy osoby z zewnątrz organizacji mogą polecać pracowników - czy jest za to jakiś bonus?
    O.o

11.09.2024 08:26

Firma, w której proces rekrutacyjny prowadzony jest przez osoby o małej kulturze organizacyjnej. Dział HR obiecuje na rozmowie odpowiedź w 2 tygodnie (obojętnie już czy w lewo czy w prawo) ale słowa nie dotrzymuje, bo to za ciężko wysłać maila zwrotnego. Pytania na rozmowie, jak od juniora z HR-ów. Nie ważne jakie masz doświadczenie, ważne jak umiesz odpowiadać na podchwytliwe pytania. Słabe jak na 2024 rok.
    biedronka

27.07.2024 12:56

Jako pracownik biurowy mogę powiedzieć, że praca w firmie jest satysfakcjonująca. Cenię sobie płaską strukturę firmy, a co za tym idzie, możliwość ciągłego kontaktu z przełożonym. Nie ma też problemu o kontakt z osobami z zarządu jeśli jest taka potrzeba, bo wszyscy jesteśmy na równi. Panuje naprawdę przyjemna atmosfera i jest możliwość rozwoju. Polecam!

29.07.2024 07:47

Miło przeczytać, że pracownicy doceniają atmosferę w naszej firmie. Wkładamy dużo starań, aby tak właśnie w Josera było. Zapraszamy do aplikowania. Budujemy nowy zakład, co daje nowe możliwości - kontaktu z nowoczesną technologią i bycia częścią powstającego zespołu.
    Zainteresowany

20.07.2024 15:18

Czy wiadomo kiedy ruszy rekrutacja na nową fabrykę? Jestem bardzo ciekaw oferty.

22.07.2024 07:22

Pierwsze osoby już są zatrudniane, główna rekrutacja rusza we wrześniu.
    Bakcorporation

24.06.2024 21:45

Proszę o informację jak wyglądają zmiany produkcyjne? Są 2 czy 3? Po ile godzin? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź

25.06.2024 08:05

Na produkcji, w magazynie i w utrzymaniu ruchu mamy dwie zmiany. Zmiany trwają po 8 godzin 15 minut, ponieważ mamy pół godziny przerwy na posiłek.
    Adi8484

05.05.2024 12:43

Czy poszukujecie może pracownika na produkcje

27.04.2024 14:28

28.04.2024 21:20

Rzeczywiście, zdarza się...

12.04.2024 14:14

12.04.2024 14:43

Tak się składa, że rekruterki mają duże doświadczenie, a brak informacji zwrotnej czasem nie wynika z braku profesjonalizmu lecz z braku informacji i bardzo dużej ilości kandydatów oraz otwartych procesów rekrutacyjnych. Staramy się przesyłać informacje zwrotne jak najszybciej, nie zawsze udaje się tak jak oczekują kandydaci.
    Dzik

24.02.2024 02:22

Był kiedyś dzień, w którym nie szukali nowego pracownika? :-) Ich ogłoszenia pamiętam od zawsze...

05.03.2024 11:02

Hybrydowo można pracować na przykład w księgowości, zakupach, logistyce, HR. Zazwyczaj w ogłoszeniach o rekrutacji na dane stanowisko jest napisane, czy możliwa jest na danym stanowisku praca z domu / zdalna.

07.03.2024 10:39

W każdym przypadku praca z domu musi być uzgodniona z przełożonym.
    Until

09.02.2024 21:36

Firma nie daje i formacji zwrotnej po rozmowie kwalifikacyjnej pomimo, że wcześniej ustala nawet dokładny termin podania takiej informacji. Dwie rozmowy, podczas których pierwsza była bardzo przyjemna i pozytywna a na drugiej można się poczuć jak na przesluchaniu.
    Until

17.02.2024 14:32

Rozmowy są prowadzone z różnymi osobami. W zależności do jakiego działu chcesz się dostać. Na pewno zawsze jest osobą z HR plus manager działu. Druga rozmowa była już z dyrektorem. I podczas tej rozmowy odniosłam wrażenie, że doszukują się samych niedoskonałości. Na koniec trzeba było podać namiary do byłych pracodawców. A jeśli do jednego z nich nie podałam to było to zasugerowane podczas rozmowy telefonicznej, która była jeszcze dodatkowym dopytywaniem się np. na jakieś zasadzie została rozwiązana moja umowa z byłym pracodawcą. Ogólne wrażenia z rozmowy kwalifikacyjnej niestety fatalne.
    Xoxo

28.02.2024 19:25

Ja też podczas rozmowy czułam się jak na przesłuchaniu. Wypytywanie tylko i wyłącznie o stresujące, negatywne sytuacje. Cały czas pytanie o to samo tylko w inny sposób.
    Zosia

26.02.2024 10:21

Witam, zwolniło się miejsca na stanowisku "Księgowa", wiecie jaka panuje atmosfera w tym dziale? Czy można liczyć na pomoc w wdrożeniu?
    Y

23.02.2024 11:55

@Pracodawca Czy firma Josera wykorzystuje do produkcji swoich produktów towarów z Ukrainy ?

14.10.2023 11:27

Szukają elektryka, w ofercie piszą o pracy za granicą. Gdzie konkretnie? Orientujecie się ile płacą na rękę na umowie o pracę? Posiadam uprawienia do obsługi wózków widłowych i podnośników, system sat też ogarniam. Szukam stabilnej roboty, za adekwatne pieniądze. Warto sie tu przyjąć z takimi oczekiwaniami? Pozdro :)
    answers

08.11.2023 19:09

Jak nie wiesz o co chodzi to chodzi o pieniądze . Na start dostaniesz ta dolną granicę z widełek z raportów płacowych i oczywiście pełen koszyk obietnic podwyżek i benefitów. Co do pracy za granicą to będziesz robił za polską stawkę a będziesz zdala od domu . Czyli tzw. szukanie jelenia który będzie jeździł do Niemiec i robił za polską stawkę . Do tego otrzymasz to co prawnie muszą ci dać czyli delegację .
    Xoxo

05.10.2023 11:21

Zero komunikacji, tylko negatywy.
    Lacoste

24.08.2023 14:36

Ponownie szukają operatora na arodo. Znowu ktoś uciekł? Czy może wyleciał?
    Pytek

19.08.2023 02:05

Cześć jak wygląd praca na stanowisku magazyniera? Jakie zarobki? Opłacane zmieniać pracę dla tej firmy?

Zostaw merytoryczną opinię o Josera Polska Sp. z o.o