Pracownik aj Spot - za czasów25.04.2018 08:54
ja wtedy pracowałem dla teleinvention na początku. potem było przejęcie przez unimę
Pracowałem na projekcie przy którym współpracowaliśmy z bestsellerem produktów firmy @pple w Polsce. Powiem szczerze, że świetnie mi się tam pracowało. Mieliśmy akurat szczęście bo nasz team leader był bardzo dobry. Stale nadzorował naszą pracę, starał się szkolić każdego cały czas, no i szło to w wyniki. Dzięki temu byliśmy najlepszym zespołem. Projekt niestety już się zamknął, ja pracowałem tam akurat w 2016 roku.
Co do reszty firmy, management bardzo słaby, osoby które nadzorowały całe działy nie były na tyle doświadczone by świadczyć inne podejście do różnych projektów (mówię tu o standardach pracy, czy wymogach ogólnie nałożonych na każdego pracownika), wypłaty były płacone na czas, żadnych kruczków w umowie. Przerwa taka jak na umowie, 5 min na 1 h pracy, ale mimo wszystko dało się zjeść w miare spokojnie. Pracowali tam ludzie w różnym wieku, od studentów, po ludzi po 60 roku życia. Nie był wymagany żaden dress code. Firma zapewniała do użytku kuchnię w pełni wyposażoną. Biuro ładne, wyremontowane. Plusem na pewno jest to, że jest dział IT na miejscu który jak coś od razu pomaga.
Proszę pamiętać, że piszę tu o tylko tym jednym projekcie, na którym rotacja była mniejsza. Reszta projektów wiem, że miała średni management, narzekali, że pilnują ich bardzo z czasem i mało płacą (stawki też mieliśmy inne). Ja jak i większość była zatrudniona na umowę zlecenie, firma bardzo niechętnie dawała umowę o pracę, mój kolega dostał po chyba ponad roku przepracowanym i długich rozmowach.
Zarabiałem tam 14zł brutto / h. 2 tygodnie wypowiedzenia.
Jak będą jakieś pytania to chętnie odpowiem, jak tylko wrócę na to forum.