Optima Ochrona Leszek Grzyb
4 80 6 1

Opinie o Optima Ochrona Leszek Grzyb

Edyta

Możecie powiedzieć, czy firma wciąż działa na rynku? Ciężko znaleźć konkretne informacje na jej temat, a wcześniej w wątku pojawiały się komentarze o tym, że została zamknięta. Jeśli firma Optima działa, to czy ktoś z Was może opisać obecne warunki zatrudnienia? Co się zmieniło od Waszych ostatnich wpisów? Czy aktualnie poszukiwani są nowi pracownicy? Zachęcam Was do rzetelnych komentarzy, które przydadzą się innym osobom.

WARSZAWIAK

Właściciel firmy ochroniarskiej jest wysoce niekompetentny, traktujący swych pracowników w szeroko rozumiany niegodziwy sposób. Wykorzystuje w pełni nieznajomość kodeksu pracy przez zatrudnione osoby i na tym próbuje korzystać, a raczej wykorzystać swe zasoby ludzkie, które nieszczęśliwie podjeły zatrudnienie u tego pana. Pod wątpliwość należy również zaznaczyć inne elementy funkcjonowania "firmy". Właściciel to człowiek zarozumiały, bardzo wąsko myślący i to przekłada się na chybotliwy rozwój działalności. Odradzam podjęcia zatrudnienia.

pracownik ochrony
@WARSZAWIAK 16.06.2015 20:57

chłopie skąd ty się wziąłeś? piszesz takie głupoty ze az zal czytac. prawo kazdy zna, jakie luki, jaka nieznajomosc...? znam Leszka osobiście i wypisujesz gościu takie pierdoły, że 100% jestem ewny ze go nawet na oczy nie widziałeś... wejdz sobie na jego profil i mysle ze nawet butów nie jestes godzien mu szorwoać szczególnie za te słowa. Leszku pozdrawiam, trzymaj się i nie daj idiotom

pawel
@WARSZAWIAK 16.06.2015 20:57

Zdajesz sobie sprawę z tego, że były, jak pamiętam dwie, kontrole PIP ze zgłoszenia byłych pracowników? Może nawet ty to zrobiłeś. Wiesz czym się to skończyło? Niczym. Prawda jest taka, ze jesteś zwyczajnie sfrustrowany, a to ci zaciemnia obraz rzeczywistości.

pawel
@WARSZAWIAK 16.06.2015 20:57

Byłbym zapomniał. Jeden z pracowników zgłosił się nawet na prokuraturę, by wymusić domniemane 20 tys. Prokuratura umorzyła sprawę i właśnie z tego pisma Leszek dowiedział się, że taka sprawa była. mamy więc oficjalne kontrole kontra wymysły zwolnionych z pracy alkoholików. Niech każdy wybierze, co go bardziej przekonuje.

były pracownik

Pochodzę z Dęblina i niestety pracowałem tam chwilkę zanim zostałem policjantem muszę powiedzieć , że tak jest jak inni opisują... jest to smutne lecz prawdziwe umowa śmieciowa i to na 100 zł lub nie masz umowy i pracujesz na czarno , słyszałem ze nawet pracowali w Optimie ludzie z prawomocnymi wyrokami...Leszek to szef tragedia !!!i Tyle bo więcej to można esej napisać o nim i firmie!!!

pawel
@były pracownik 29.10.2014 15:06

Słyszałeś? To porozmawiaj sobie o tym ze swoją koleżanką, osiedlową plotkarą.

wladek

tyle ile on płaci i każdy 38 % jeśli jesteś dorosły, 19 % do 26 lat jeśli jesteś studentem zaocznym czyli w tej firmie nie dość ze jesteś traktowany jak papierek to jeszcze jak byś powiedział do Leszka wes mnie zarejestruj na wszystko co zarobie to nie ma problemu ,tylko z 1,5 tys dostaniesz ledwo co 900zl rozumiesz??? W Optimie to jego braciszek może ma umowę o prace i nie dajcie się oszukać ze zarabia tyle co inni!!!Omijajcie to z daleka i nikt nie powie ze tam jest inaczej bo tak jest !!Napisz , zadzwoń, przekonaj się ...Tu sa zatrudnieni sami na czarno albo na umowę o 100z zl wiem bo pracowałem

pawel
@wladek 01.10.2014 14:38

B.A. Nie miałem umowy o pracę, pomimo iż czasami to sugerowałeś. Oczywiście, ty wszystko wiesz najlepiej. Jako przykład twojego poziomu intelektualnego niech posłuży pewna nasza rozmowa, w której twierdziłeś, że mogą istnieć naturalne krzyżówki międzygatunkowe. Jak zwykle, arogancja u ciebie wysoka, a wiedza odwrotnie proporcjonalna. No cóż, to ty musisz z tym żyć. Pracownikom gowork zaznaczam, że nie byłem pracodawcą ani przełożonym tego osobnika, więc nie rozumiem, dlaczego te wpisy o mnie jeszcze tutaj wiszą. Mój brat już wam to zgłaszał, ale olaliście tę sprawę. Jak zrobicie portal którego tematem przewodnim będą kłótnie pomiędzy pracownikami, to jeszcze zrozumiem, ale tutaj jakoś to nie pasuje.

supercieć

Naprawde zeby ta firma byla w miare normalna to bym przymknol oko ale co jest najsmiesniejsze wlasciciel sam niestroni od alko widzialem na wlasne oczy ze browarek musi byc codziennie zreszta sam sie chwalil ze jak byl kordynatorem w innej firmie to "zeby sie odstresowac 0,5 l bylo prawie codziennie" mydlic oczy Panie Leszku to moze Pan innym nie bylym pracownikom zreszta kto jest kumaty i zna ta firme to wie o co chodzi zatrudnianie alkoholikow a puzniej sie dziwi ze ludzie pija na objekcie ale cuz dziala i minimalna stawka to Pan Leszek lubi najbardziej napychanie sobie kieszeni hajsem i wieczne nazekanie ze jej nie ma.Dziwie sie ze jeszcze nikt nie zrobi pozadku z ta firma na drodze prawa ,ach w tej firmie to wiekszosc osub pracuje na czarno albo na umowe na 100 zl wiec omijajcie ja jak najdalej wiem co muwie!!!

pawel
@supercieć 22.09.2014 12:24

Tak, czasami Leszek popełniał błąd i zatrudniał alkoholików, jednak kiedy przyłapał, to zwalniał. Ty zapewne jesteś jednym z takich.

heh

a ja Panie Leszku pokusze sie o zgloszenie tego na policje bo jako obywatel nie ma Pan prawa tak zrobic ze bedzie Pan sprawdzal ip i prawciwalem troszke w tej firmie i wiem jak to wyglada od srodka prisze sie nie wybielac na forum bo niepamiera Pan jak zatrudnil pare alkoholikow i znal Pan ich z poprzedniej firmy i dajac im stawke 4,5 na godzine i trzylmal ich na objekcje biurowy i na nasze pilnowabie ich a Pan napychal sobie kieszenie hajsem i nie liczac ze te osoby prciwly naczarno .Dziekuje

takitam
@heh 05.09.2014 11:46

Stary, jakoś nie wierzę za bardzo, że jesteś abstynentem. Zbyt dużo literek Ci się myli. Jak, wytrzeźwiejesz to napisz coś jeszcze raz, może da się zrozumieć co tam piszesz. Pozdrawiam.

Pracownik ochrony
@takitam 08.09.2014 11:58

wiesz że straszenie zgłoszeniem na policję jest karane, w szczególności gdy tego nie zrobisz... Boże skąd takie łosie się borą...

pawel
@heh 05.09.2014 11:46

Oj B.A., B.A. Jak zwykle wykazujesz się głęboką niewiedzą. Minęło tyle lat, a policji nie było, więc po co te groźby karalne z twojej strony? Oczywiście, szacowny portal, akurat z tym nie ma żadnego problemu.

wladek

Potwierdzam firma krzak!!!! szef karze sam płacić za siebie podatki nawet jak masz umowę na 100 zl !!!Ludzie Uważajcie na ta ala firmę szef to manipulant oszukuje Państwo na podatki i ludzi , a to jeszcze nie wszystko jego brat to obłąkany jest ciec a zna się na wszystkim , mądrala i człowiek nie przystosowany do życia!!!no ale ma 33 lata i nigdy nie miał kobiety wiec tacy ludzie tam pracują

pawel
@wladek 29.09.2014 09:57

B.A., nie podoba mi się twoje szkalowanie mojej osoby. Nie podoba mi się też, że nie będąc twoim pracodawcą, ani przełożonym jestem obiektem ataku na portalu, który podobno skupia się na pracodawcach. Jeżeli miałeś coś do mnie, to trzeba było powiedzieć mi to w cztery oczy, ale zawsze byłeś tchórzem.

Zainteresowany

Czy jest jakiś powód, że tak rzadko piszecie?

pawel
@Zainteresowany 01.02.2018 19:20

O, boty gowork w natarciu.

Pedalski Włamywacz

Pozdrawiam Pana (usunięte przez administratora). ja mogę sie pochwalić że zarabialem 5 zł na h , ogólnie praca marzenie zawsze o takiej marzyłem, gdyby nie Pan (usunięte przez administratora)to pracował bym nadal. był wymagający ale tylko w tedy kiedy mu kobieta nie dawała .......... ......... a jeśli przeczytasz to Panie Leszku to wyślij mi jeden z tych z twoich poradników, przydadzą mi sie w kryzysowej sytuacji. potwierdzam wszystkie minusy tej pracy co wyżej zostało napisane, BRAK UMÓW 4,5 5 zł na h dużo obowiązków, Pan Leszek mysli ze jest BOGIEM, jak by mu każdy liza [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to by był zadowolony, Porównał bym go do Detektywa Rutkowskiego, Może za kilka lat będziemy mieli nowego Detektywa. Detektyw Grzyb. a na koniec przygotowałem wierszyk dla Pana: Pan Leszek patrzy, a z boru Maszeruje pułk muchomorów: „Przychodzimy z złodziejami wojować, Ty nas, królu, na wojnę prowadź!” Wojowały grzybowe zuchy, Pokonały aż cztery muchy, Król Leszek winszował im szczerze I dał wszystkim po grzybowym orderze.

przedłużenie pedalskiej parówy
@Pedalski Włamywacz 27.04.2017 02:44

Pedalski Włamywaczu. Może ujawnisz swoją tożsamość czy nie masz jaj? Głupoty wypisujesz. Jezeli zarabiałes 5 zeta to myślę, że to i tak aż o 5 zeta za dużo.

pawel
@Pedalski Włamywacz 27.04.2017 02:44

Kim są te "muchomory"? Pracownicy, którzy nie mają problemu z pracą? Jak widać, tymi ludźmi też gardzisz. Myślę, że masz problem sam ze sobą.

Szymon

Jak kształtuje się sytuacja w firmie? Czy nadal funkcjonuje? Od dawna nic nie pisaliście na ten temat, a w Internecie nie ma zbyt wielu konkretnych informacji. Jeśli ktoś z Was posiada wiedzę dotyczącą firmy, podzielcie się nią proszę na forum. Przyda się to na pewno innym osobom poszukującym zatrudnienia.

Administrator

Bardzo ważne są Wasze opinie o pracodawcy Optima Ochrona Leszek Grzyb, dlatego warto się nimi tutaj dzielić. Ktoś chętny?

Administrator

Czy ktoś z Was aktualnie zatrudnionych w Optima Ochrona Leszek Grzyb mógłby przedstawić konkretnie warunki pracy jakie mogą zostać zaproponowane nowemu pracownikowi?

ja
@Administrator 04.03.2018 08:09

Nie odpisujemy, bo firmy nie ma od dawna, to raz. Dwa to nie chce mi się użerać z lumpami i półgłówkami, których można poniżej poczytać. Szczególnie rozbawił mnie ten pedalski wierszyk napisany przez jakiegoś kolejnego żalidupę. Tak dla informacji każdego lumpa wywaliłem na zbity pysk. 4 kontrole i żadna nie wykazała nieprawidłowości. Pedalski włamywaczu, jezeli zarabiałeś 5 zeta to znaczy, że a. na tyle się zgodziłeś, b. kłamiesz jak parówa. W 2017 roku jest to niemożliwe. Po za tym firmy nie ma od kilku lat więc wszelkie tu opinie to brednie wyssane z palca. Pozdrawiam,

Janusz

Moja opinia może nie być do końca obiektywna, ponieważ znam Leszka osobiście, ale spróbuję napisać możliwie bezstronnie. Po pierwsze: Czytam opinie krytyków i mam na serio dziwne wrażenie, że opinii negatywnych jest kilkanaście, ale autorów góra dwóch, trzech. Przytaczane te same argumenty, podobnym językiem, o nacechowaniu bardzo osobistym, charakterystycznym dla skrzywdzonych (w ich mniemaniu) ludzi Po drugie: Jeśli faktycznie coś jest nie tak pod kątem przepisów prawa pracy, czy jakichkolwiek innych, dlaczego nie zostało to załatwiane drogą oficjalną? Próba załatwienia takich rzeczy przez internet, a nie na drodze oficjalnej "pachnie" czystą formą pomówienia i sugeruje, że jednak coś było na rzeczy, w kwestii winy pracownika Po trzecie: Leszek to bardzo charakterny gość, ale w pierwszym kontakcie z nową osobą startuje z pozycji "białej kartki" i jeśli nie potrafisz się zachować na normalnych zasadach (nie wygórowanych i wymyślonych przez Leszka, jak niektórzy próbują sugerować) - drugiej szansy już nie masz. Osobiście nie miałem problemu z omówieniem jakiegokolwiek tematu z Leszkiem na zasadach równych, a jednocześnie Leszek jak tylko może to pomaga - tym bardziej dziwią mnie negatywne opinie Pozdrawiam Janusz

Bardzo Fajny Pan

ja zarabiam prawie 2000 zl dziennie oh nie chcialem

Gal

czytam te opinie, których jest hmmmm bardzo dużo... no tak. Firma mała rodzinna zatrudnia kilka osób z czego 80% składu od początku działalności w tym ja. Skąd tyle opinii??? Jeżeli cie nie zatrudnił to znaczy że masz małą wiedzą lub twoja buźka wskazuje że zaczynasz dzień od piwa. właściciel wysoce niekompetentny, zarozumiały wąsko myślący??? Z pewnością go nie znasz. pomaga pracownikom w sprawach prawnych, pomaga innym firmom, szkoli ludzi, od kilku miesięcy jest również prezesem klubu miejskiego, szkoli ludzi za swoje pieniądze, tworzy klub za swoje... możecie mnie obrzucać na forum bo pracuje u niego... nie piję i przychodzę do pracy. Ciekawi mnie dlaczego pracodawca pozbywa się super pracownika. Warszawiak piszesz głupoty. Z warszawy w firmie pracowały 3 osoby, pierwsza wyrzucona za żebranie na obiekcie i picie piwska na posterunku, druga to żona owego pana który razem z nią sobie imprezę zrobił, trzecia osoba to były mundurowy, który tydzień pracował ok. później no cóż ponad 4 promile. Człowiek, który wstaje rano i do nocy pracuje mając jeszcze czas na pomoc innym, a tu takie brednie.

piotrek3325

Polecam w 100% a poradnik napisany przez Pana Leszka bardzo pomocny i na każde moje pytanie szybka i pewna odpowiedz a co do pracy polecam bardzo w porządku ludzie. ☺

Leszek

jak widać po komentarzach i sposobie pisania oraz używania języka wypisuje je jedna i ta sama osoba, która ma zakończyła zlecenie z powodów a. narko, b. spożywania alkoholu w pracy(bo podobno można, reeds 2% usłyszałem, że to nie alkohol). Informuję również, że każdy podpisuje oświadczenie o niekaralności więc komentarze tutaj jak widać są niemiarodajne a wypisywane tylko z chęci zemsty za zwolnienie. Panie milicjancie ostatnio mi Pan rękę podał i nie mógł mi Pan w oczy powiedzieć co Pana boli? Tylko tak za plecami? Bardzo nie Honorowe. Panie Objekt co do Pana to jak pamiętam rozstaliśmy sie bo miał Pan problemy emocjonalne. Proszę mi teraz odpowiedzieć na pytanie Panowie Milicjant i Objekt... skoro byliście takimi super pracownikami to dlaczego Was zwolniłem? Bo pracodawca zwalnia dobrych pracowników??? Ponadto Panowie jak pamiętam to Wy do mnie przyszliście a nie ja do Was i Panie Milicjancie znamy się już 15 lat czy dłużej? To była koleżeńska przysługa i co, takiś Pan kolega? :) Panie Objekt Pan przyszedłeś do mnie z juwe z płaczem bo pana koordynator wyrzucił... wpadnijcie omówimy Wasze bolączki i może dojdziemy do konsensusu i jakoś będę mógł Wam pomóc. Pozdrawiam

Leszek

Przeczytałem właśnie te bzdety co wypisujecie... objekt tylko jedna osoba potrafi tak napisać Panie OBJEKT :) no cóż chlanie i ćpanie nie przechodzi, no ale macie forum to sobie popiszcie głupoty. Panie Objekt daj Pan sobie już spokój zajmij się pracą bo to już jest śmieszne. Panie z Dęblina, żeś se Pan napisał zatrudniłem jedną osobę z dęblina... hmm kogo... Panie Milicjancie Pan lepiej napisze co u bracie i Pana Ministra bo pisać to tu można dużo ale jak Pan wie Panie Milicjancie też mam wiedzę jak zmieniacie sobie służby i jak otrzymaliście pracę:) teraz będziemy sobie publicznie wypisywać głupoty? GO WORK proponuję zmienić zasady wpisywania opinii bo jak wiecie żadna nie jest tu prawdziwa... no może w 1%. Jeszcze jedno Panie OBJEKT jak ciągle jeżdżę to jak piję? :) za kółkiem... może Pan zły że z Panem się nie chciałem napić PAnie OBJEKT... no cóż

samson

Optima ochrona ... raczej pomyłka, bo ochrona to nie jest ,czy muszę to potwierdzać ze Leszek zatrudnia alkoholików chyba nie!!! Poprzednie komentarze mówią wszystko

wladek

jest tam tak nadal ,nic sie nie zmienilo, chcesz to idz Twoja wola tylko zebys puzniej nie plakal ak bedziesz odchodil bo niewytrzymasz tam

Leszek Grzyb Właściciel Optima Ochrona

proszę przestać pisać wciąż te same komentarze panie x bo pokuszę się o sprawdzenie ip komputera ... każdy zwolniony pracownik został złapany na spożywaniu alkoholu w pracy więc jeżeli uważamy najgorsza firma bo niestety nie da się pić alkoholu to trudno. pozdrawiam

heh

Pracowało wiele osób i każdy ma takie same zdanie NAJGORSZA FIRMA !!! (usunięte przez administratora)

Ochrona? Dziekuje!

Witam , bylem pracownikiem przez parę miesięcy w tej firmie (usunięte przez administratora)cuz ogulnie polecam inne firmy choć dużo jest takich firm jak OPTIMA OCHRONA ale na szczęście sa firmy które jeszcze maja normalne podejście do pracownika.

Leszek Grzyb Właściciel Optima Ochrona

...co myślę, powinno rozwiać wszelkie Pana wątpliwości i zrozumie Pan, że Pana współpraca z firmą zakończyła się zanim się rozpoczęła tylko i wyłącznie z Pana winy. Tymczasem życzę Panu dalszych sukcesów zawodowych i pozdrawiam.

Leszek Grzyb Właściciel Optima Ochrona

Odniosę się teraz do komentarza powyżej. Widzę, że jest Pan słownym człowiekiem Panie (usunięte przez administratora)i zamieścił Pan komentarz na portalu. Szkoda tylko, że słowny Pan nie był jak zapewniał Pan, że wpadka(usunięte przez administratora)więcej się nie powtórzy. (usunięte przez administratora)

venom

jedna z najgorszych firm ochrony !!!Rodzinna firma prowadzona przez szefa mającego ego większe niż wszyscy a tak naprawdę nadaje się do budki z lodami i jego brat co przystosowanie do życia kończy mu się w 4 ścianach domu , panikarz, odludek , krzyczy ,zadzi się a tak naprawdę jest zwykłym cieciem jak każdy kto pracuje w tej branży, szef zatrudnia alkoholików sam a później się dziwi !! kary finanse za byle co jak wszędzie !!oby jak najmniej takich firm na rynku!

Pracownik

Dlaczego nie polecasz i odradzasz? Nawet pewnie nie byłeś pracownikiem firmy ani klientem to po co piszesz głupoty. Z firmy wywalono chyba z 10 osób- wszystkie za chlanie w pracy... dlatego nie polecasz? bo nie można pić alkoholu... zostań testerem wódki bo ochrona to nie dla ciebie

0000

nie polecam, odradzam

pracownik ochrony

potwierdzam, właściciel wymagający. Ciągłe szkolenia, stanowczy. Ogólnie spoko. Pracowałem, trochę się dowiedziałem no i przeczytałem poradniki leszka. polecam szczególnie dla pracowników ochrony, którzy obracają się w temacie ochrony.

uczeń
@pracownik ochrony 02.11.2011 16:03

powiem tak jeśli będzie okazija z tym panem się spotkać to będzie mi miło uściskać temu panu dłoń dużo się nauczyłem od tego pana jest bardzo mądrym i bym prosił jeśli właściciel przeczyta to wiadomość aby więcej było poradników na temat jak się wygrywa obiekty jak je obliczać . mam wielki szacunek dla tego pana . pozdrawiam serdecznie

anonim

Praca w porządku, chłopaki na obiektach też. ogólnie spoko się pracowało tylko wlasciciel wymagający. ciągle szkoli z teorii i testy robi i ogólnie to dużo wymaga. ale tak to nawet ok.

Zostaw opinię o Optima Ochrona Leszek Grzyb - Dęblin

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Optima Ochrona Leszek Grzyb