Cegelec Sp. z o.o.

Katowice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 36 ocen.

Opinie o Cegelec Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cegelec Sp. z o.o.

Paulina

@nic według Ciebie atmosfera w owej firmie nie należy do najlepszych. W jakim dziale? Pamiętajmy, że ogólne warunki pracy, jak i również atmosfera różnią się nieco w zależności od obejmowanych stanowisk.

Paulina

Jakie benefity oferuje Cegelec Sp. z o.o. swoim pracownikom?

nic
@Paulina 05.04.2017 15:28
Jakie benefity oferuje Cegelec Sp. z o.o. swoim pracownikom?

Żadnych. Tylko fatalna atmosferę pracy i zero perspektyw. Żenująca firma

Zasłyszane

Ostatnio zen słyszał że tam jest jakaś akcja na tych co zostali zatrudnieni przez poprzedniego dyrektora. Ponoć starzy pracownicy chcą ich sprzatnac ale ile w tym prowdy ni wim. Ciężko atmosfera to fakt. Kolesiostwa tam nie brakuje

ex- pracownik
@pawelek z adwokatem (taki batonik) 24.03.2017 01:17
nie ma zadnej akcji ze strony starych prcownikow na tych co za Pawelka zostali zatrudnieni tylko jest naturalna selekcja. Zosta...

Pawełek K. już nie dyrektoruje ?

abc
@ex- pracownik 26.04.2017 06:15
Pawełek K. już nie dyrektoruje ?

Jakie to ma znaczenie? Z tego co wiem, tam jest "grupa trzymajaca władze". Potrzebny twardy szef, który wskaze niektórym właściwe dla nich miejsce. Kto by nie przyszedł szefowac, lekko miał nie będzie.

Poszukujący plc

Nadal taki klimat w cegelec?

wyjadacz
@Poszukujący plc 15.02.2017 22:33
Nadal taki klimat w cegelec?

Nie ma starego dyra to i atmo wrocilo do normy. idealnie nie jest ale da sie zyc. wielkie rzeczy sie tutaj nie dzieja - normalna robota.

nie lubia hanysek

zawzieta hanyske to jo ino jedna znom w tej firmie :) nie dosc ze nastoletnio to chopow (nawet starych) kokietowac lubi. Zeby ino to robila :)

anonim

(usunięte przez administratora)

józik

przeglądaj strony internetowe może gdzieś wypłynie ta informacja, ale ty zawzieta hanyska jestes jeszcze ci nie przeszło?

zdecydowanieNIE

Zdecydowanie nie polecam. Brak kompetencji osób zarządzających, fatalna atmosfera, brak perspektyw i jasnej koncepcji. Dla osób ambitnych i chcących się rozwijać - zdecydowanie odradzam

stolzpowylamywanyminogami

Zdecydowanie za dużo "gwiazd" święcących swym (sztucznym)uśmiechem ktorym próbują tuszować i tak nieudolnie robioną pracę. Na temat dyżurnych krzykaczy i ich socjotechniki w tej firmie szkoda się rozpisywać.

kontrol

józik :) nie interesuj się tylko weź się za prace.Mniej będziesz wiedział dłużnej będziesz pracował.

józik

Co tam się dzieje w tej firmie ?

pytajacy

Pytanie o organizacje pracy dla kierownikow projektu - czy to jest 100% delegacja czy tryb mieszany. ? Jak czesto widujecie dom ? Jaki zasięg terytorialny ? Sląsk czy cała Polska ? Pytam bo pracuje w podobnej firmie u nas jest to niestety 100% w delegacji, a teraz chciałbym byc blizej domu.

xyz

Zastanawiam się na złożeniem dokumentów do Katowic - czy ktos moze mi powiedziec jakiego rzedu sa premie kwartalne (realnie). (usunięte przez administratora)

anonim

(usunięte przez administratora)

frania nie tylko do prania

... to chyba siedzisz w biurze caly czas i i przebywasz w tej grobowej atmosferze. Posiedz torche na projektach to poczujesz ten "smak" dobrej atmosfery. Twoj opis swiadczy ze jestes chyba jednym z kilku osobnikow ktorzy nie maja pojecia o tym czym byla naprawde DOBRA ATMOSFERA przed przyjsciem pewnego pana i jego "dobrej zmiany" ktora coraz mocniej wprowadza

anonim

(usunięte przez administratora)

tez ktoś

z tą atmosferą to nie bardzo trafiles. Chyba ze lubisz taką "grobową".

rozczarowany

Witam Sorry Fintch nie wiem czy to wstyd nawiązując do istniejących tam układów tkz. " braci" chyba z nimi nie pracowałeś albo masz jakąś schizę Nie jestem wazeliną ale Ja w przeciwieństwie do ciebie z nimi pracowałem Są to pracownicy (chłopaki )dla których "niema rzeczy niemożliwych "Jeżeli jedziesz z nimi na projekt to wiadomo że jest on wykonany od A-Z tylko jest mały problem wiele osób pracujących z nimi nie nadąża za ich tempem pracy i tu może być problem!!! Wracając do początku twojej opinii faktycznie można zarobić dużo tylko ze trzeba pracować nie 8 godzin tylko więcej kosztem rodziny. Uważam ze praca idealna jest dla kawalerki i osób nie mających żadnych zobowiązań

odkrywca
@rozczarowany 08.07.2016 15:14
Witam Sorry Fintch nie wiem czy to wstyd nawiązując do istniejących tam układów tkz. " braci" chyba z nimi nie pra...

pod Nickiem fintch tudzież waldek ukrywa się nasz poczciwy, były już dyrektor operacyjny.

Fintch

wygląda to tak że zaczyna się tendencja w której promowani są ludzie którzy są gotowi poświecić się dla firmy. Nie każdemu to odpowiada. Dodatkowo zmiana ta zachodzi bardzo powoli. Ci którzy chcą być przeciętni tj. praca 8-16 na kokosy nie mają co liczyć. Ale jeżeli są dobrzy na stabilne zatrudnienie tak. Natomiast Ci którzy chcą się mocno zaangażować i powalczyć mają nieograniczone możliwości. Ale nie każdy chce brać udział w wyścigu i nie dla każdego kariera jest najważniejsza. W końcu jest to big corpo a w zasadzie jego część. Z drugiej strony dziwne i aż wstyd że wciąż nie rozwiązali problemu z istniejącym tam starym układem rodzinnym tkz. "braci" , bardzo psuje to wizerunek nowoczesnej firmy.

Fintch

Firma ostatnio bardzo dynamicznie się rozwija. Mają nową siedzibę na Krasińskiego 29. Obecnie występują pod brandem ACTEMIUM. Ciągle słychać o jakiś nowych rekrutacjach wiec pewnie pozyskali nowe kontrakty. Co do zarobków to z tego co wiem to naprawdę duże wynagrodzenia zaczynaj się u nich po okresie próbnym a ten do łatwych nie należy. Najpierw umowa na czas określony później druga na czas określony (tylko w wyjątkowych przypadkach na nieokreślony) ale jak już działasz na stałe i jesteś sprawdzony to wynagrodzenia znacznie powyżej średniej.

inz

Pytanie - jaki jest poziom zarobków brutto na stanowisku kierownika projektu (składowa stała i zmienna) ?

wika

zależy o którego pytasz ;)

rik

A jak tam wasza opinia o dyrekcji, normalni czy jacyś zwichrowani ? Pytam bo ostatnio miałem psychola za szefa i nie chciałbym znów na takiego trefić.

ja

Tak wypłaty są na czas... z tym zależy na pracownikach to chyba firmy pomyliłeś..

zdziwiony

chyba brutto..;)

zkrainyszerokichlisci

@george między 5 a 8k [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie urywa

waldek

Firma obecnie bardzo dynamicznie się rozwija. Wchodzą do nowych sektorów i rozwijają te w których byli mocno obecni dotychczas. Mają unikalny profil ponieważ łączą utrzymanie ruchu, serwisy, transfery maszyn z wykonawstwem i integracją wszystkich instalacji wewnętrznych. Co ciekawe mają spore zasoby własnych wysoko wykwalifikowanych pracowników (około 100 na etacie) i zatrudniają ich w oparciu o pełne umowy o pracę - żadnego płacenia pod stołem, oszukiwania na godzinach itd. Nie jest to oczywiście firma idealna i mogli by np. więcej płacić bo stawki nie są rewelacyjne ale ważna jest stabilność zatrudnienia. Niewątpliwe problemem jest nepotyzm w niektórych działach i promowanie układów rodzinnych to drażni wielu wartościowych pracowników.

obiektywny

Pozytywy w firmie to wypłata na czas(nawet przed-płynność finansowa) i kilka osób tam pracujących, luźne godziny pracy ,premie kwartalne(żadnej rewelacji),różnorodność tematów(zawsze jest coś do zrobienia i jakiś temat do realizacji- brak przestojów) , ciekawe delegacje(tylko krajowe).Pisanie wypowiedzi w stylu "niskie stawki" to głupota dostajesz tyle ile wynegocjujesz nikt nie zmusza do pracy ...Zdrowe podejście do regulaminu , z załatwianiem spraw prywatnych raczej nie ma problemu,brak rygorystycznego przestrzegania zasad i kontroli godzin pracy -ukierunkowanie na cel ,terminowość i jakość (o to trzeba przyznać dbają). Atutem maja być narzędzia pracy (telefon , laptop ,auto) dla mnie to jest śmieszne bo w tego typu pracy to przedmioty niezbędne.Brak wypłacanych nadgodzin i praca na projektach "ku chwale ojczyzny"..Atmosfera w firmie delikatnie ujmując "ciężka" .Kadra kierownicza lekko mówiąc nieporozumienie..brak zdolności interpersonalnych , w przypadku braku rzeczowej argumentacji nadrabianie krzykiem i wyzwiskami.Brak brania odpowiedzialności za swoje decyzje i zasłanianie się podwładnymi.Przeświadczenie o swojej wyższości i nieomylności z racji stanowiska co niejednokrotnie bywa wręcz żałosne.Niejednokrotnie brak jakiegokolwiek wsparcia w realizacji wspólnych zadań ( rady typu znajdź sobie na serwerze).Firma nieduża w Katowicach pracuje tylko kilka osób, grupa Vinci dla pracowników to tylko ładny znaczek na wizytówce i możliwość wpisania w CV,innych benefitów brak(Pudel nie wiem co Ci naobiecywali ale nie liczyłbym na wiele;) ) Duża rotacja pracowników ( Pudel nie zastanawia Cię czemu często szukają pracowników? ).Relacje miedzy pracownikami różne , jak już wspomniałem jest kilka osób wartościowych , pozostali no cóż wyścig szczurów ..sprzedadzą Cie dla własnych celów. Układy i układziki w firmie na porządku dziennym jeśli masz kogoś znajomego (a kolesiostwa tam nie brakuje) to masz święty spokój jeśli nie no cóż...Praca dla kogoś ktoś jej potrzebuje ale gdy planuje się zmienić obecną raczej nie polecam.

rozczarowany

Pracuje w firmie Cegelec w Gliwicach i uważam że większość wypowiedzi jest fałszem zgadzam się z użytkownik naot i przyznam mu 100% racje Firma Cegelec nikomu nie płaci za siedzenie i obijanie gruch czasy komuny się skończyły Ja osobiście jestem zadowolony, początki były trudne ale z czasem sorry, napływem wiedzy i umiejętności szkoleń jest coraz lepiej Kierownictwo Gliwice jest kompetentne-kilkoma słowami odpowiednie osoby na odpowiednich stanowiskach Są wymagający lecz pomimo tego chętnie służą pomocą w realizacji powierzonych zadań i projektów.Dają możliwości rozwoju jakimi są szkolenia a tym samym podnoszą kwalifikację pracowników co wpływa na podwyższenie zarobków pracy.

smigolowski

zacznijcie rozrozniac oddzialy: w Katowicach jest ok, w Gliwicach jest beznadziejnie. W Katowicach pracuja normalni ludzie na pozioie, w Gliwicach nie ma czego szukac, rozgonic na cztery wiatry i zaorac, bo sloma z butow wystaje polowie pracownikow K.

zero dla debila

ostatnia opinia jest zajebista i zgadzam sie z nią, ale ta poprzednia babeczka była chyba u wróżbity Macieja albo u Smigola, a ten jak wyżej opisane sprzedał wszystkich a był to zwykły robol z firmy konkurencyjnej gdzie juz nikt z nim nie chce prac0wać, nawet podwykonawcy i ich ludzie którzy mieli już wcześniej z nógłby przygnieśćim do czynienia twierdzą że to debil pierwszej klasy nazwany przez Braci ,,Smigolem"ludzie z obcych firm pytaja gdzie to produkują takich kierowników co znaków na scianach nie widzą dobrze ze taki duzy i namalowany nie metalowy bo Debila mógłby przygnieść hehehehehehehehehe

zatroskany

Halo Berlin, halo Berlin, słabo Cię ostatnio słychać, mam nadzieję że zapłaciłeś rachunek za internet. Napisz coś ciekawego.

Zdziwiona

Nie wiem skąd tyle negatywnych opinii. Myślę, że wszystko to jest pisane przez jedną i tą samą osobę. Ja pracuję w cegelec ponad rok i jestem bardzo zadowolona. A z pewnością do atmosfery panującej w pracy nie mam nic do zarzucenia.

ja

Pracowałem ale za żadne pieniądze nie wrócę do kompani braci , wszystko prawda poza jednym postem że sie podoba napewno to napisał pan K

who knows

Jaka jest teraz sytuacja w firmie Cegelec w K-ce. Może ktoś wie jakiego rzędu są zarobi na poziomie inżyniera lub kierownika?

pracownik
@who knows 29.04.2015 07:09
Jaka jest teraz sytuacja w firmie Cegelec w K-ce. Może ktoś wie jakiego rzędu są zarobi na poziomie inżyniera lub kierownika?...

Jeśli ktoś był w HS Wrocław, to wie jak jest na prawdę. Tylko ratownicy projektów mogą mieć złe zdanie o ekipie z Wrocławia. Chłopaki robią dobrą robotę, zostawieni sami sobie. Tylko jakiś baran z krainy szerokich liści może pisać takie bzdety.

ON

Widać tę patologię na terenie Hamiltona we Wrocławiu. Zatrudnili tam cwaniaka-badylarza i nieroba.......Prywatny folwark.

rhol771

W 2014 roku odeszli ostatni normalni ludzie z kierownictwa. Reszta traktuje innych bez szacunku, permanentnie krytykuje wszelkie działania, a pod niebiosa gloryfikuje swoją rodzinę. Nowy kierownik projektu zrobiony z brygadzisty nie ma zielonego pojęcia o swoich obowiązkach i współpracy z ludźmi, do tego ma zerowy szacunek dla współpracowników. Gość od naganiania klientów jest bezmyślnym ignorantem. Szefostwo jest toksyczne i żąda poświęceń dla wymyślonych spraw, wykorzystuje ludzi i sprzęt dla swoich korzyści. takie małe polskie piekiełko...

bonzo

Tak jak to ktoś pięknie określił wyżej - wielka jest tylko nazwa tej firmy. Szkoda czasu i słów na wymienianie tego co pokraczne.

pq

Niestety potwierdzam opinie moich przedmówców. Mentalny wycisk, poniżanie, chamstwo i wycieczki personalne na każdym kroku. Jeśli nie włazisz w (wiadomą część ciała) rodzinie, która opanowała firmę, to jesteś baranem, leniem, nierobem albo pastuchem (to są słowa kierownika szczebel niżej niż zarząd). Nie wrócę tam za żadne skarby świata!

GHGboi

Firma niby zagraniczna, ale kierownictwo polskie (usunięte przez administratora) Nie polecam, nie pchajcie się tam, (usunięte przez administratora)Szkód czasu i zdrowia.

hanys

Cóż,ja już nie pracuję więc mogę mówić prawdę-jest tragicznie-nawet nie chodzi o zarobki, tylko o traktowanie ludzi-jeśli nie jesteś z rodziny-to jesteś szmatą. Jest parę gwiazd, które jadą na rąbaniu opinii ludziom, którzy zasuwają i są lojalni oraz na wazeliniarstwie.Nie liczy się twoja fachowość tylko czy się pewnym osobom podobasz-a pewnym osobom nie podoba się nikt. Atmosfera zerowa, kierownictwo to strusie, głowa w piachu.W tym roku odeszło dwóch kierowników.Wielka jest tylko nazwa.

lolek

a ja pracuje w Cegelec i jestem zadowolony :)

aBCX

xxx - 2013-04-09 10:20:46 Nie nie i jeszcze raz nie. Widzę, że byłeś na rozmowie? Jak wrażenia? :)

Cml
@aBCX 20.06.2013 20:53
xxx - 2013-04-09 10:20:46 Nie nie i jeszcze raz nie. Widzę, że byłeś na rozmowie? Jak wrażenia? :)

Witam, Też kiedys byłem na rozmowe w tej firmie. Moje wrażenia z rozmowy są nastepujące. Jezeli firma ma takie samo podejscie do pracownika jak na rozmowie to wielkie współczucia dla pracujacych. Rozbawiały mnie teksty typu: "Jak ktos pracuje u mnie", "oczekuje wartości dodanej" - czyli mam być wtyczką, która ma załatwiać kontakty od mojej poprzedniej firmy. Warunki ustalone telefonicznie ulegają znacznej modyfikacji na rozmowie - nie interesuje mnie w tym przypadku kwestia czy to headhunter zle poinformował firme czy firma robi sobie jaja. Mam nadzieje ze to tylko wrazenia z rozmowy i ze w firmie nie jest az tak zle.

xxx

Nie nie i jeszcze raz nie.

Zostaw opinię o Cegelec Sp. z o.o. - Katowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cegelec Sp. z o.o.