Stanowisko: Specjalista / Specjalistka ds. handlu
Firma mieści się w starej, powojennej kamienicy, na ostatnim piętrze, w dwóch odnowionych mieszkaniach, do których prowadzą schody grożące zawaleniem się. W środku ciasno i klaustrofobicznie, walające się po ziemi różne przedmioty i obrazy na ścianach niezwiązane z działalnością firmy. Rzekomo "cały czas się rozwija" nie mogąc raczej wybyć z tego grajdoła, bo w kółko szuka kolejnych ludzi do pracy. Rozmowa półprofesjonalna, pseudopsychologiczna, przeplatana pytaniami niezwiązanymi z umiejętnościami kandydata czy analizą konkretnych osiągnięć. Brak konkretów na koniec.
Januszeks. Byle tanio, byle jak.
Meat Team Poland sp. z o.o.
02.09.2026 16:18
Dziękujemy za opinię. Chcielibyśmy jednak sprostować kilka zawartych w niej informacji, które nie odpowiadają rzeczywistemu przebiegowi rekrutacji.
Warto zaznaczyć, że w ostatnich miesiącach przeprowadziliśmy tylko jedną rozmowę rekrutacyjną, która dotyczyła innego stanowiska niż wskazane w opinii. Rekrutacja dotyczyła stanowiska Asystenta Działu Handlowego a nie stanowiska Specjalisty / Specjalistki ds. handlu.
Jeśli chodzi o naszą siedzibę, rzeczywiście mieści się ona w przedwojennej kamienicy. Świadomie zdecydowaliśmy się zachować jej unikalny charakter i stworzyć przestrzeń o indywidualnym stylu, daleką od typowego biura korporacyjnego. Rozumiemy oczywiście, że taka forma nie musi odpowiadać każdemu.
Zależy nam na budowaniu zgranego i odpowiedzialnego zespołu, dlatego podczas rekrutacji zwracamy uwagę nie tylko kompetencje i doświadczenie, ale również sposób komunikacji, podejście do pracy i wzajemne dopasowanie. Wydaje się, że nasz model rekrutacji w tym przypadku spełnił swoją rolę.
Każdemu kandydatowi dajemy również możliwość zadania pytań i wyjaśnienia wątpliwości. Kwestie poruszone w opinii nie pojawiły się podczas rozmowy, dlatego szkoda, że nie mieliśmy możliwości odnieść się do nich bezpośrednio.
Wierzymy, że proces rekrutacyjny powinien dawać obu stronom możliwość świadomego podjęcia decyzji.
Rozwijamy firmę i szukamy osób, które cenią samodzielność, są otwarte na nowe wyzwania i dobrze odnajdują się w wymagającym, ale jednocześnie otwartym i przyjaznym środowisku pracy.
Dziękujemy za podzielenie się opinią i życzymy powodzenia w dalszym rozwoju zawodowym.
Klient
03.09.2026 21:28
Jako klient tej firmy jestem zaskoczony tą opinią, ponieważ opisane w niej miejsce i sposób działania firmy nijak mają się do rzeczywistości, którą znam.
Tak, biuro znajduje się w starej kamienicy – ale jest odnowione, zadbane, estetyczne i przejrzyste. Sugestie o „schodach grożących zawaleniem”, „walających się przedmiotach” czy „klaustrofobicznych warunkach” są po prostu niezgodne z moimi doświadczeniami i brzmią jak celowe przedstawienie firmy w złym świetle.
Jako klient spotykam się zawsze z profesjonalną, miłą i pomocną obsługą. Atmosfera jest świetna, a tworzą ją przede wszystkim pracownicy.
Ta opinia mówi więc zdecydowanie więcej o subiektywnym nastawieniu jej autora niż o samej firmie. Zdecydowanie polecam oceniać firmę na podstawie własnych doświadczeń, a nie tak mocno przerysowanego opisu.
pracownik MTP
03.09.2026 15:54
Pracuję w Meat Team Poland od 13 lat jako handlowiec i jestem bardzo zadowolona z pracy. Dużym plusem jest miła, przyjacielska atmosfera oraz indywidualne podejście do pracownika. Cenię sobie życzliwość, zrozumienie i możliwość otrzymania szansy na rozwój. Firma oferuje dobre zarobki oraz możliwość wyjazdów na międzynarodowe targi, dzięki czemu można zdobywać nowe doświadczenia i poznawać branżę. Po tylu latach nadal dobrze oceniam to miejsce pracy i ludzi, z którymi mam przyjemność pracować. POLECAM PRACE W TYM ZESPOLE😊
Przychody i zysk Meat Team Poland
2,4 mln
2021
2022
2023
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
Firma może pochwalić się przychodami 134 mln 286 tys. zł w roku 2023. W ujęciu rocznym, wynik był niższy o 14%. Wypracowany zysk brutto to 2 mln 447 tys. zł.
Przychody są imponujące, mimo spadku rocznego. Jak te informacje wpływają na Wasze poczucie stabilności w pracy? Czy w związku z tym spodziewacie się utrzymania obecnego zatrudnienia czy może nawet inwestycji w rozwój?
ABC
19.07.2024 12:06
Pracuję w Meat Team Poland sp. z o.o. od wielu lat, to chyba najlepszy dowód na to jak się pracuje w tej firmie ????
Jakie pytania dostaliście podczas rozmowy kwalifikacyjnej na stanowisko Koordynator ds. utrzymania floty w firmie Meat Team Poland Sp. z o.o.?
@meat team poland
17.07.2024 14:09
Nie istnieje i nigdy nie istniało takie stanowisko w naszej firmie.
Daron
17.01.2019 14:34
Nie polecam pracy w tej firmie. Zarobki ok, ale nawal pracy i ciagle narzekanie i skarzenie do szefowej ze cos jest nie tak dobija czlowieka maksymalnie. Wiec jak chcesz pracowac i dobrze zarabiac, a jednoczesnie sluchac gadania przez 8 godzin niezadowolonych handlowcow ro praca dla Ciebie :)
admin
17.08.2015 17:24
Zachęcamy do dodawania komentarzy na temat firmy Meat Team Poland Sp. z o.o. Wielu użytkowników czeka na twoją wiedzę i opinię.
Zostaw merytoryczną opinię o Meat Team Poland Sp. z o.o.