About You.pl Sp. z o.o.

Adres: ul. Wrzosowa 10, 62-510 Gdańsk

NIP: 6652824121 REGON: 362705912

About You.pl Sp. z o.o.
2 253 6 1

Opinie o About You.pl Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Arek
 Opinia

Nie jesteście zadowoleni z firmy. Może to jakiś gorszy moment?

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
magda
 Opinia

Dziękuję wszystkim za komentarze. Nie tracę czasu i nie składam CV

Pomocna?
Tak3Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kandydat
 Opinia

Od jakiegoś czasu obserwuję pojawianie się pewnej oferty w tej agencji w sprawie której byłem na rozmowie. Minęło już 6 m-c i w dalszym ciągu szukają. Śmiem twierdzić że to zwykła "ściema" i tylko zbierają dane adresowe do celów marketingowych.

Pomocna?
Tak47Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Konrad
 Opinia
@Kandydat 14.01.2015 12:51

ja widzę to samo ogłoszenie na to samo stanowisko od ROKU! Chyba masz rację.

Pomocna?
Tak23Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
About You.Pl
 Opinia
@Kandydat 14.01.2015 12:51

Drodzy Państwo, Prowadzimy wiele rekrutacji. Jednak, aby zrekrutować odpowiednich pracowników dla Naszego Klienta musimy spośród wielu CV wyselekcjonować odpowiednich pracowników, którzy odpowiadają wymaganiom. Niektóre procesy trwają dosyć długo z uwagi na dosyć niską dostępność kandydatów, a także dopasowanie kandydata do wymogów firmy i także odwrotnie. Zawsze dbamy o to, aby rekrutowani przez nas pracownicy byli zadowoleni ze swojej przyszłej pracy! Prowadzimy działania dla wielu firm i to chyba normalne, że staramy się wywiązać z naszej pracy najlepiej jak umiemy dlatego procesujemy tyle osób. Pozdrawiamy i życzymy miłego dnia :)

Pomocna?
Tak10Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
xxxsylwuuusxxx
 Opinia
@Kandydat 14.01.2015 12:51

Witam, niestety jestem tego samego zdania - to samo ogłoszenie widnieje już chyba od 5 lat - tzn odkąd skończyłam studia. Kiedyś nawet chciałam wysłać CV - ale sam fakt, że jedno ogłoszenie opiewa na tak wiele lokalizacji jest podejrzane. Na studiach analizowaliśmy przypadki "łatwych" pomysłów na tworzenie baz danych i niestety w przypadku tej firmy tak to właśnie wygląda. Jeżeli jesteście Państwo profesjonalistami - czego nie neguje - i poszukujecie kandydatów na pracowników dla swoich klientów - to postarajcie się precyzować ogłoszenia, kategoryzować w zależności od pracodawcy - bo nie wierzę, że różne firmy mają takie same wymagania w stosunku do określonych stanowisk. Zajmuje się rekrutacją pracowników i wiem, że nawet u jednego pracodawcy kryteria wymagań mogą się zmienić - oczywiście mam na myśli jedno i to samo stanowisko (wpływ ma obecna w danym momencie specyfika działalności, bieżące oczekiwania (potrzeby) pracodawcy, itd). Ja zdania na temat Państwa firmy nie zmienię i niestety takie same zdanie mają inne osoby z mojego otoczenia, które po raz kolejny "natknęły się" na Państwa ogłoszenie. Pozdrawiam serdecznie i obym się myliła... Sylwia

Pomocna?
Tak13Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Piotr
 Opinia

Na rozmowie w AboutYou byłem kilka lat temu, jednak podzielę się swoją opinią, ponieważ była to rozmowa z właścicielem i dawniejszym współwłaścicielem/dyrektorem oddziału w Gdyni. Nie mam nic do zarzucenia rekruterom, zostałem umówiony na rozmowę bez żadnych komplikacji i bardzo profesjonalnie. Dopiero spotkanie z właścicielem w Gdańsku na Spichrzowej było radykalnie nieprofesjonalne. Brak kontaktu wzrokowego, patrzenie w monitor i pisanie na klawiaturze (nie związane z cv, gdyż to było wydrukowane przed panem), pytania wskazujące na brak zorientowania w życiorysie kandydata oraz powtórzenie się dwa razy tego samego pytania, co dla mnie jest oznaką braku słuchania i brak pożegnania. W zasadzie nie byłem pewien w którym momencie skończyła się rozmowa :) Rozmowa była stratą czasu, a jak widać w opiniach nic nie zmieniło się na lepsze. Pozostałem na długo w branży agencji pracy i ten mały kamyczek, ta krótka lekceważąca postawa wpłynęła na dalsze negatywne budowanie wizerunku AboutYou, jednym słowem "Karma". Właściciel zapewne ociera łzy smutku banknotami i nie martwi się takimi opiniami jak ta, dopóki biznes przynosi zyski, osobiście jednak przestrzegam.

Pomocna?
Tak19Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zielona
 Opinia

Dzień dobry, Doświadczenie nauczyło mnie, że ile ludzi, tyle opinii. Z pozytywnymi opiniami raczej się nie obnosimy. Wręcz przeciwnie hejt to siła napędowa sama w sobie, która powoduje, że nagle wszędzie wyrażamy opinię. Pozytywne wrażenia często zostawiamy dla siebie przyjmując za pewnik, coś co nam się po prostu należy. Tym samym z pewnością sama spróbuje. Zanim podejmę kroki chciałabym jednak dowiedzieć się jak wygląda współpraca z firmą. Nie interesuje mnie przebieg rozmowy kwalifikacyjnej. Wiem, ze rekrutują na różne stanowiska. Konkretnie praca w firmie About You.pl Sp. z o.o. - Gdańsk- jak to wygląda?

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Agata
 Opinia
@Zielona 30.10.2018 14:20

Kiepskie pieniądze, obietnice premii widmo, a sprawy formalne to parodia.

Pomocna?
Tak10Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ewa
 Opinia
@Zielona 30.10.2018 14:20

Rotacja pracowników w tej firmie świadczy już o tym jak wygląda praca. I ja również myślałam, że negatywne opinie to są z tego powodu, że "eeee tam ludzie zawsze w necie anonimowo muszą ponarzekać". Ale okazało się, ze wszystko co tutaj piszą ludzie to prawda! Jeśli masz stalowe nerwy i chcesz robić milion rzeczy na raz i trenować swoją wytrwałość, to owszem to najlepsze miejsce jakie może być. Stały zespół w tej firmie to jakaś kpina, uważają, że są najlepsi i wszyscy powinni im się kłaniać i wielbić. Niejasne relacje pomiędzy nimi, rozmowy za plecami, podejrzenia, obgadywanie - to wszystko codzienność. Nowi wytrzymują raptem parę miesięcy albo i mniej. Dla mnie to była nauczka na przyszłość, że jeśli rozmowa rekrutacyjna jest na tak niskim poziomie to i praca będzie miała podobny charakter. Jak pożegnałam się z tą firmą to poczułam wreszcie wielką ulgę. Odradzam wszystkim tego pracodawcę! Dodam iż, kiedy dużo negatywnych komentarzy tyczy się np. sieci to wiadomo, różne lokalizacje to różni szefowie. Ale tutaj wszystkie komentarze tyczą się jednego miejsca, jednej firmy, która nie jest wielki molochem tylko, małą firmą.

Pomocna?
Tak8Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
bibo
 Opinia
@Ewa 30.10.2018 22:04

Kiedy pracowałaś w AY?

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aneta
 Opinia
@Agata 30.10.2018 14:48

Agata kiedy pracowałaś w tej firmie? Mogłabyś napisać ile zarabiałaś? Poniżej najniższej krajowej? Premie jak sama nazwa mówi jest pewnie wypłacana za wykonanie planu - jaki miałaś plan?

Pomocna?
Tak5Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ex
 Opinia
@Aneta 02.11.2018 07:39

Raczej nikt nie napisze kiedy pracował w firmie, ze względu na "sympatyczność" kierownik biura, prezesa i spółki.

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aneta
 Opinia
@ex 02.11.2018 09:57

Ex a możesz odpowiedzieć na resztę pytań jakie wskazałam?

Pomocna?
Tak6Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zespół About You.Pl

Zweryfikowany użytkownik

 Opinia
@Agata 30.10.2018 14:48

Pani Agato. Chcielibyśmy na wstępie poruszyć dosyć istotny aspekt jakim jest fakt, iż musiało nastąpić jakieś nieporozumienie w Pani wypowiedzi. Otóż dział kadr naszej firmy przeanalizował teczki pracownicze z ostatnich 3 lat i nie znalazł żadnych danych wskazujących, aby doszło do zatrudnienia osoby o Pani imieniu. Chcielibyśmy jednak wyjaśnić w pełni niniejszą sytuację, dlatego prosimy skontaktować się z nami na adres mailowy aboutyou@aboutyou.hr. Pozdrawiamy, zespół About You.Pl

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zespół About You.Pl
 Opinia
@Ewa 30.10.2018 22:04

ani Ewo. Dział kadr naszej firmy przeanalizował teczki pracownicze z ostatnich kilku lat i nie znalazł żadnych danych wskazujących, aby doszło do zatrudnienia osoby o Pani imieniu. Chcielibyśmy jednak wyjaśnić w pełni niniejszą sytuację, dlatego prosimy skontaktować się z nami na adres mailowy aboutyou@aboutyou.hr. W inny wypadku nie mamy możliwości odnieść się do Pani wypowiedzi, która również z tego co widzimy nie zostało oznaczona przez portal GOWORK sygnaturą, że niniejsza opinia została poparta dowodami (tj. nie została zweryfikowana pod kątem prawnym jak również GOWORK nie otrzymał pisemnego potwierdzenia Pani opinii). Pozdrawiamy, zespół About You.Pl

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
hr nic nie może
 Opinia
@Zespół About You.Pl 15.11.2018 08:07

A zdajecie sobie sprawę z tego,że ktoś po prostu posługuje się innym imieniem celem ukrycia tożsamości bo nie ma ochoty np:zostać rozpoznanym i mieć z tego tytułu jakieś niemiłe incydenty?Z resztą nie widzę podstaw żeby potwierdzać komentarz odnośnie tego,że pracował i ile zarabiał.Nie sądzę aby ktokolwiek o zdrowych zmysłach chciał z tego powodu zakładać sprawę o zniesławienie firmy.

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ja
 Opinia

Mogliby zdjąć to fejkowe ogłoszenie które służy tylko do kolekcjonowania cv w bazie. Moje sugestie dla About You.pl Sp. z o.o.: Nie wrzucajcie fejkowych ogłoszeń

Pomocna?
Tak9Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zespół About You.Pl

Zweryfikowany użytkownik

 Opinia

Praca u nas wpływa na możliwość rozszerzania swoich kompetencji poprzez aktywny udział w realizowaniu projektów rekrutacyjnych jak i szkoleniowych. Poza ww. projektami nasi kadra ma zaszczyt brać czynny udział w projekcie Walk4Life realizowanego przez Fundację Marka Kamińskiego przy współpracy z Ministerstwem Zdrowia w ramach Narodowego Programu Zdrowia oraz przy wsparciu Departamentu Infrastruktury Sportowej Ministerstwa Sportu. Tego typu przedsięwzięcia dają namacalny dowód na możliwość zdobycia doświadczenia na wielu płaszczyznach :). Chcesz się rozwijać, zdobywać wiedzę w obszarze szeroko rozumianego Doradztwa Personalnego to zapraszamy Cię do nas!

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kasia
 Opinia

Mija ponad miesiąc od kiedy nie otrzymałam zwrotu pieniędzy, nikt nie jest w stanie odpowiedzieć kiedy to nastąpi, infolinia kompletnie nie pomocna. Sprawę zgłaszam na Policję.

Pomocna?
Tak4Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zespół About You.Pl

Zweryfikowany użytkownik

 Opinia
@Kasia 14.11.2018 18:33

Pani Kasiu. Prosimy o zgłaszanie tego typu informacji na poprawnej podstronie firmy, której dotyczy niniejszy wpis. Zapewne ma Pani na myśli firmę o zbliżonej nazwie do naszej tj. firmę About You która zajmuje się sprzedażą i wysyłką ubrań. Nasza firma wywodzi się z sektora Doradztwa Personalnego, a co za tym idzie nie sprzedajemy i nie zamierzamy sprzedawać ubrań :).

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
x
 Opinia

potwierdzam, praca jest paskudna, ludzie paskudni

Pomocna?
Tak8Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jarosław
 Opinia
@x 01.11.2018 09:28

X jeśli używasz określenia "potwierdzam" to zapewne masz dowody potwierdzające twoją wypowiedź? Biorąc pod uwagę nick bezosobowy jaki używasz wskazuje, że są to tylko pomówienia. Musisz mieć świadomość, że każda firma/osoba pomówiona w Internecie chroniona jest zarówno przez przepisy zawarte w Kodeksie cywilnym (K.c.), jak i w Kodeksie karnym (K.k.). Zarówno przestępstwo zniesławienia, jak i znieważenia należą do grupy przestępstw prywatnoskargowych.

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
x
 Opinia
@Jarosław 05.11.2018 08:05

dowodów nie mam, powtarzam słowa pracownika ktore usłyszałem Jesli zatem komentarz jest pomowieniem to mozecie go usunac

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Żenada
 Opinia

Rekrutacja na stanowisko hr buisness partner. Niestety muszę zgodzić się w 100% z poniższą opinia. Rozmowy rekrutacyjne przeprowadzone na bardzo niskim poziomie. Trzeba się dopytywać , czy udało się zakwalifikować do późniejszego etapu, pomimo zapewnień i ustaleń rekrutera. Rozmowa kwalifikacyjna o wszystkim i o niczym. Brak dokładnych informacji o stanowisku. Zadawane pytania często nie wnoszą nic do sprawy. Rekruterzy na rozmowach prowadzą 30-40 minutowy Monolog, który nie ma w wiekszosci nic wspólnego ze stanowiskiem, z firma. Mało tego , na ostatnim etapie rozmowa z szefem firmy wprowadzała mnie w lekkie zakłopotanie , ponieważ przeklinał w trakcie rozmowy ze mną. Było to nieprofeskonalne,a sama rozmowa potoczyła się bardziej - jak marna sesja psychologiczna udowadniającą „luz” potencjalnego , przyszłego szefa. Wokół panuje dość luźna armosfera pracy. Nie powierzyłabym tej firmie przeprowadzenia rekrutacji dla innych przedsiębiorców ani sama już więcej nie poszłabym do nich na rozmowę. W trakcie etapów rekrutacji dają Ci do wypełnienia testy psychologiczne, gdzie pytania są tworzone na zasadzie podobieństwa. Sa one długie i żmudne. Zastanawiam się, czy osoby sprawdzające te testy są psychologami albo maja takową wiedze. Oceniając inne rozmowy rekrutacyjne, na których byłam - u tych państwa były nieprofesjonalne i nierzetelne.

Pomocna?
Tak16Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
#dramat
 Opinia

rekrutacja na stanowisko Junior HR Business Partner: bardzo niski poziom rekrutacji, ciężko uwierzyć, że ta firma zajmuje się doradztwem personalnym, bywałam na rozmowach kwalifikacyjnych przeprowadzanych przez ludzi który nie mieli nigdy doświiadczenia w takich rozmowach i wyglądały o niebo lepiej od tej, pani prowadząca bardzo zniechęca do pracy na tym stanowisku mówiąc o zbyt wysokich wymaganiach dyrekcji, praca po 8,5h, dodatkowa przerwa 30 min jest ale nie są w stanie jej wykorzystać, bo są zawaleni robotą, częste zostawanie po godzinach (za darmo oczywiście), oferują wdrażanie pt. " na początku będziesz robić wstępną weryfikację CV, żeby się trochę pośmiać", nie polecam zarówno osobom które zastanwiają się nad podjęciem pracy jak i osobom które chciałyby powierzyć procesy rekrutacyjne tej właśnie firmie

Pomocna?
Tak17Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Weronika
 Opinia

Rozumiem Pani niezadowolenie spowodowane zaistniałą sytuacją. Pragnę jednak przypomnieć, że to forum nie jest odpowiednim miejscem na składanie skarg konsumenckich. Celem tego forum jest poznanie opinii dotyczących pracy w firmie About You.pl Zachęcam zatem do merytorycznych wypowiedzi w tym temacie.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kandydat
 Opinia

Nie polecam. Firma zaprasza na rozmowę kwalifikacyjną, która odbywa sie na bardzo niskim poziomie, po czym osoba rekrutacyjna na rozmowie mówi, ze w razie braku wyniku rekrutacji proszę sie samemu upominac. Do tej pory nie otrzymałam decyzji... Bardzo nie profesjonalne podejście.

Pomocna?
Tak7Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Rozalia
 Opinia

Przywital mnie Pan w swetrze,dresie i eleganckim obuwiu ... Rozmowa jest tak prowadzona, ze jedyne na co masz ochote to wstac i wyjsc. Chyba nie chca nikogo znaleźć bo zadaja mnostwo pytan, ktore do niczego nie prowadzą i są kwestionowane wszystkie odpowiedzi. W ten sam ** sposob prowadzą rozmowy na różne stanowiska. Zadaja pytania, ktore maja zbic z tropu. Prowadzi to tylko do tego zeby Pan rekrutujacy mogl poopowiadac przez pol godziny swoje anegdotki. Po udzieleniu przeze mnie odpowiedzi jakie sa moje oczekiwania finansowe zaproponowano odsluchanie rozmowy ponieważ w trakcie umawiania spotkania ponoc padla o wiele nizsza kwota. Jesli to jest jakas pseudo psychologiczna metoda/sposób rekrutacji majacy na celu sprawdzenie jak czlowiek reaguje w takiej sytuacji, to gratuluje fantazji. Nie polecam. Chyba, ze ktos ma ochote pracowac w cyrku. Strata czasu.

Pomocna?
Tak22Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mariusz
 Opinia

Firma jest kiepska interesuje ich tylko zgarnięcie prowizji za rekrutowanego pracownika nic więcej, nie sprawdzają nawet firm dla jakich szukają pracowników. Zmierzam do tego, że są to bardzo często firmy mające trudności ze znalezieniem pracowników zwykle ze względu na bardzo mierne warunki pracy. Osobiście się nabrałem i zostałem zatrudniony w takiej firmie, gdzie wszelkie warunki były zupełnie inne niż miały być, szczerze nie polecam.

Pomocna?
Tak14Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
About You.Pl
 Opinia
@Mariusz 31.08.2018 11:57

Panie Mariuszu, Niczego nie ukrywamy przed naszymi Kandydatami na rozmowach rekrutacyjnych, można było śmiało pytać. A jeśli nie, to ostatnim dobrym momentem na to jest rozmowa z pracodawcą i wtedy dogadanie wszelkich szczegółów lub wyjaśnienie wątpliwości. Mamy nadzieję, że koniec końców wszystko się wyjaśniło i jest Pan zadowolony.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
...
 Opinia

zlecenie, bez żadnych dodatków

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Krzysztof
 Opinia

Starałem się o pracę przez tą firmę i wrażenia mam na tyle złe, że aż smutno mi się zrobiło ze względu na to, że oni zajmują się branżą HR i psują wizerunek całej branży. Na spotkanie rekrutacyjne na umówioną godzinę i czekałem 30-40 minut, aż rekruter poświęci mi chwilę na rozmowę. Chciałem wyjść po dwudziestu minutach czekania od umówionej godziny, ale zgarnęli mnie z poczekalni do gabinetu rekrutacyjnego bym nigdzie nie wyszedł, a potem jeszcze 2 razy przychodzili by przeprosić za opóźnienie i zaraz ktoś się pojawi. Rozmowa przebiegała w dość dziwnym, lekko nieprofesjonalnym kierunku, ale nie przeszkadzało mi to zbytnio. Najbardziej zawiedziony byłem tym, że kazali mi robić testy psychologiczne na osobowość (ciekawe, czy mają wśród grona psychologa, który ma uprawnienia do stosowania takich testów i jednocześnie osobę, która potrafiłaby przeliczyć dobrze wyniki i sprofilować osobę) i pomimo że mają taki obowiązek, nie chcieli ze mną omówić wyników testu. Jeżeli będziecie proszeni o wykonywanie podobnych testów, domagajcie się dokumentu który uprawnia do ich używania i omówienia wyników testów, bo to jest OBOWIĄZEK, a nie prawo osób rekrutujących. W moim przypadku wystąpiło nadużycie. Zaprosili mnie na dzień próbny pracy i testy znajomości programów komputerowych. Za dzień próbny nawet mi nie zapłacili. "Przepuścili mnie przez sito" rozmów ze wszystkimi pracownikami firmy, a na samym końcu umawialiśmy się na to, że główna osoba rekrutująca omówi ze mną wrażenia z rekrutacji i całość procesu w danym dniu. Terminów zupełnie nie dotrzymali, przekładali z dnia na dzień, a potem jeszcze raz. Sam musiałem upominać się o to, by dostać informacje zwrotną czy dostanę pracę (jest to dziwne o tyle, że obiecywali kontakt w terminach, z których się dwukrotnie nie wywiązali). Na samym końcu zamiast informacji telefonicznej, dostałem suchego maila od asystentki której nigdy nie widziałem na oczy, że jest świadoma moich zalet i posiadanych atutów, ale współpracy nie nawiążemy. Znajomość z firmą podsumowałbym słowami: brak szacunku do kandydata, nie dotrzymywanie terminów, nie dotrzymywanie obietnic, wyciąganie jak największej ilości danych od kandydatów, nie dając niczego w zamian, brak szacunku dla kandydata i jego czasu. Jest naprawdę dużo lepszych agencji pracy które podchodzą z szacunkiem do klienta, do kandydata o prace, do swojej pracy. Dlatego znając rynek tym bardziej smutno mi się zrobiło widząc, że fuszerkarze też są na rynku.

Pomocna?
Tak40Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
About You.Pl
 Opinia
@Krzysztof 04.08.2018 19:21

Jestem bardzo zaskoczona, gdyż każdy z kandydatów może swoje wyniki oraz analizę testu. Jeśli Pan chciałby zobaczyć swoje wyniki, proszę się z nami skontaktować mailowo lub telefonicznie

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Krzysztof
 Opinia
@About You.Pl 09.08.2018 14:51

Kontaktowałem się wtedy, gdy byłem zainteresowany (gdy trwała rekrutacja) ale odpowiedzi nie dostałem żadnej. Te wyniki teraz już mnie nie interesują, dziękuję za propozycję. Teraz z czystym sumieniem mogę zapomnieć o Państwa firmie.

Pomocna?
Tak14Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Marta
 Opinia
@Krzysztof 04.08.2018 19:21

Czy możesz mi powiedzieć w jakim mieście jest biuro?

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zaskoczony
 Opinia

Radzę uważać na oferty pracy wystawiane przez tę firmę na stronach typu olx. Radzę uważać na klauzulę mówiącą o tym, że zastrzegają sobie przedstawienie innej oferty niż zamieszczona na ogłoszeniu. Zadzwoni do was miła pani z propozycją pracy jako agent ubezpieczeniowy. Nie ma żadnej pracy biurowej tylko jest wyłudzanie cv do ludzi, aby im takie niechciane oferty pracy wciskać

Pomocna?
Tak35Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Adam
 Opinia
@Zaskoczony 27.03.2018 11:53

Czyli jeśli ktoś szuka pracy to warto - zadzwonić mogą z różnymi ofertami pracy. Rzeczywiście początkowo szukałem u nich biurowej pracy ale dostałem dużo lepszą związaną z IT mimo że tego ogłoszenia nie widziałem :) jak dla mnie to raczej na plus :)

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
xxx
 Opinia
@Zaskoczony 27.03.2018 11:53

Nawet skończyli rekrutować na stanowisko na które aplikowałeś to próbują dać Ci szansę na inną pracę. Nie muszą wcale tego robić, a jest to ich jedynie dobra wola i dbanie o klienta i kandydata

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
AsiaK
 Opinia
@xxx 15.06.2018 16:00

Bzdura, zawsze przedstawiają tą samą ofertę na agenta ubezpieczeniowego

Pomocna?
Tak5Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Karolina
 Opinia

Idealnych firm nie ma tylko niektórzy wybierają sobie niewłaściwą pracę i stąd to niezadowolenie!!!!

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Weronika
 Opinia

@Kowalski w takim razie może rozwiniesz swoje zdanie i przedstawisz nam jakieś szczegóły? Ciekawa jestem czy zetknąłeś się z tą firmą jako pracownik czy może klient? Co konkretnie zaważyło o Twojej opinii? Te informacje będą bardzo wartościowe dla osób, które rozważają współpracę z About You.pl.

Pomocna?
Tak31Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kowalski
 Opinia

Z całego serca radzę unikać jakiejkolwiek współpracy z tą firmą! Kto nie wierzy, niech próbuje - żałowanie decyzji to tez pewien proces nauki, ale szkoda czasu i zdrowia psychicznego.

Pomocna?
Tak37Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Weronika
 Opinia

@music na jakiej zasadzie współpracujesz z tą firmą? Jako osoba poszukująca pracy czy jako przedstawiciel firmy, dla której About You.pl rekrutuje? Większość z Was pisze o About You.pl z punktu widzenia osób rekrutowanych przez tę firmę na zasadzie pośrednictwa pracy. A czy jest tu może ktoś kto pracuje bezpośrednio w tym przedsiębiorstwie? Jak oceniacie ich jako pracodawcę?

Pomocna?
Tak20Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Weronika
 Opinia

Gdański oddział About You.pl prowadzi obecnie rekrutację na stanowisko Modelka Techniczna - asystentka działu projektowego. Praca polega na przymierzaniu zaprojektowanej odzieży damskiej w rozmiarze M oraz bieżącej organizacji pracy w dziale technologicznym i projektowym. Wymagania wobec kandydatek znajdują się pod adresem https://www.gowork.pl/oferta/modelka-techniczna-asystentka-dzialu-projektowego,22bcSWcfjqE76Ud7plJTEM,gdansk Czy są tu osoby, które pracowały w charakterze technicznej modelki i chciałyby podzielić się swoją opinią o tej pracy? Takie informacje byłyby cenne dla osób rozważających zgłoszenie się na to stanowisko. A może jesteście pracownikami About You.pl? Co sądzicie o pracy dla tej firmy i jak oceniacie atmosferę tam panującą?

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
music
 Opinia
@Weronika 07.06.2018 21:25

AY na stanowisko modelki technicznej poszukuje co jakiś czas, więc warto śledzić ogłoszenia. Współpracując z tą firmą wiem, że reagują na uwagi kandydatów i starają się naprawiać swoje błędy podczas rekrutacji oraz kontaktów z kandydatami. Jeśli komuś nie udało się czegoś załatwić przez maila (uwaga, ostatnio zmieniali także domenę, więc pisząc na maila z końcówką .pl nie odczytają tego!) warto do nich zadzwonić wtedy macie pewność, że zostanie to zrobione. Ludzie tam pracujący są zawsze pomocni i sympatyczni, jednak jeśli rzuca się pod ich kątem jakieś nieprawdziwe oszczerstwa to nie będą się cackać. Muszą być twardzi i bezwględni, bo inaczej konkurencja ich wygryzie :) Jakby ktoś miał jeszcze jakieś pytania to chętnie udziele w miarę obiektywnej odpowiedzi :))

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Dawid Koperfilc
 Opinia

"ABOUT YOU.PL" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆIĄ 1.Przedmiot działalności przedsiębiorcy - 78 10 Z DZIAŁALNOŚĆ ZWIĄZANA Z WYSZUKIWANIEM MIEJSC PRACY I POZYSKIWANIEM PRACOWNIKÓW 1.Przedmiot działalności przedsiębiorcy - 78 20 Z DZIAŁALNOŚĆ AGENCJI PRACY TYMCZASOWEJ 1.Przedmiot działalności przedsiębiorcy - 78 30 Z POZOSTAŁA DZIAŁALNOŚĆ ZWIĄZANA Z UDOSTĘPNIANIEM PRACOWNIKÓW Ta firma to nic innego jak agencja pracy. Można się tego też domyślić po częstotliwości wystawiania nowych ofert pracy, a właściwie to jednej, na stanowisko "Pracownika biurowego". Oferta którą proponują to zapewne fikcja, tak naprawdę pozyskuje pracowników dla innych firm. Wysyłając tam swoją aplikację godzisz się na te warunki, o czym jest wzmianka na końcu ogłoszenia: "Zastrzegamy sobie prawo do kontaktu z wybranymi kandydatami. Państwa dane osobowe w toku prowadzonych przez nas procesów rekrutacyjnych będą udostępniane pracodawcom. Zastrzegamy sobie prawo przedstawienia kandydatom innej oferty niż podana w ogłoszeniu." Kolejna firma która szuka naiwnych.

Pomocna?
Tak13Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Barbara
 Opinia
@Dawid Koperfilc 30.05.2018 08:09

Firma ostatnio prowadzi dużo nowych rekrutacji zarówno do siebie do biura w Gdańsku, jak i poszukuje kandydatów dla innych firm. Zawsze również pisze na jakie stanowisko poszukuje i do jakiej branży. Nie można, więc jej zarzucić oszustwa czy pomówień. Proszę zobaczyć jej najnowsze ogłoszenia o pracę na portalach jak olx, trojmiasto, pracuj czy praca.pl

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
nick
 Opinia
@Dawid Koperfilc 30.05.2018 08:09

Odkąd weszło RODO również podają klauzulę gdzie jest napisane kto przetwarza te dane i jak można prosić o usunięcie. Jeśli komuś coś nie odpowiada to może się do nich zgłosić i poprosić o wyjaśnienie dlaczego tak, a nie inaczej lub od razu napisać maila z prośbą o usunięcie wszelkich wrażliwych danych. Jak się komuś chce to załatwi to, a nie będzie narzekał :)

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Piotr
 Opinia

Podpowiedzcie czy firma rekrutuje aktualnie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
A.
 Opinia
@Piotr 22.05.2018 19:49

Tak

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mirek
 Opinia

Firma ta nie przestrzega ustawy o ochronie danych osobowych. Dwukrotnie kontaktowałem się i mam potwierdzenie, że od pewnego dnia zaprzestałem wyrażać zgodę na przetwarzanie danych osobowych, a oni dalej powiadamiają mnie o ofertach pracy, jak i o tym że weszło RODO. Mimo zakazu z mojej strony, dalej obracają moimi danymi. Jeżeli ktoś jest niesolidny w taki prostej sprawie i łamie prawo, to już widzę oczyma wyobraźni jakie zaniedbania mogłyby się pojawić z ich strony jako pośrednika pracy. Odradzam współpracy

Pomocna?
Tak11Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ryszard
 Opinia

Kontakt ze strony firmy About you otrzymałem po około 2-3 dniach od wysłania aplikacji. Najpierw przeprowadzono ze mną krótki wywiad tel. a następnie zaproszono na spotkanie bezpośrednie. Po przejściu rozmowy bezpośredniej miałem finalną rozmowę u docelowego pracodawcy i doszło do podpisania umowy. Ze strony firmy rekrutacyjnej wszystko było przeprowadzone w mojej opinii bez zarzutów, gdyż umożliwili mi podjęcie się nowej pracy.

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Weronika
 Opinia

@Adam, czy agencja ta pomaga przy tworzeniu dokumentów rekrutacyjnych? @wicek, czy pracowałeś w firmie której dotyczy nasz wątek? @Sylwia, udało Ci się dowiedzieć czegoś nowego o About You.pl ? @nobel., gwarantuję Ci że z wątku na naszym forum nigdy nie będą usunięte merytoryczne komentarze dotyczące firmy. Sama firma nie ma możliwości usuwania niewygodnych dla siebie wpisów - usuwanie komentarzy odbywa się poprzez zgłoszenie do administracji, która rozpatruje dany komentarz pod kątem zgodności z regulaminem. Dopiero komentarz łamiący postanowienia regulaminu zostanie usunięty.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sylwia
 Opinia

Podpowiedzcie czy firma ma jakieś dodatki socjalne?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
nobel.
 Opinia

Witam niestety firma usuwa wpisy które są nie wygodne dla nich jezeli ktos miałby pracowac dla tej firmy to uwazajcie na ubezpieczenie za granica które wam dają na 700zł to pokrywa tylko koszt opatrunku w w danym kraju a jak byłby wypadek to z własnej kasy płacicie za uszkodzenie ciała .Więc sami sie zastanówcie czy chcecie pracowac dla tej firmy i ponadto jakies weksle i tak dalej więc szkoda gadac..

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o About You.pl Sp. z o.o. - Gdańsk

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie About You.pl Sp. z o.o.

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl
Po weryfikacji zgłoszenia otrzymasz możliwość bezpłatnego spotkania z Panią Joanną, która jako ekspert doradzi Ci co możesz zrobić, jako osoba pokrzywdzona.

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.

Pracowałeś w tej
firmie?
Zostaw opinię!

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny