About You.pl Sp. z o.o.

Gdynia

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 168 ocen.

Opinie o About You.pl Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie About You.pl Sp. z o.o.

Monika

Wysłałam na pracownika biurowego.Dokładnie opisany zakres obowiązków. Po 3 dniach oddzwoniła Pani, że zaprasza na rozmowę: branża finansowa a dokładnie ubezpieczenia. Podziękowałam

Ona

Ogłoszenie o pracę w charakterze Pracownika Biurowego wisi chyba od roku jak nie dłużej i powtarza się co kilka dni na wielu stronach. Jestem pełna podziwu, że do kogoś się w ogóle odezwali, bo ja "spełniając" ich wymagania nie dostałam telefonu nigdy, a ogłoszenie wisi i wisi, co za tym idzie śmiem twierdzić, że to zwykli oszuści, którzy wyłudzają dane.

Kandydat

Od jakiegoś czasu obserwuję pojawianie się pewnej oferty w tej agencji w sprawie której byłem na rozmowie. Minęło już 6 m-c i w dalszym ciągu szukają. Śmiem twierdzić że to zwykła "ściema" i tylko zbierają dane adresowe do celów marketingowych.

Konrad
@Kandydat 14.01.2015 12:51
Od jakiegoś czasu obserwuję pojawianie się pewnej oferty w tej agencji w sprawie której byłem na rozmowie. Minęło już 6 m-c i w...

ja widzę to samo ogłoszenie na to samo stanowisko od ROKU! Chyba masz rację.

Dien

Spoko firma i tylko szkoda, że mają swoich hejterów, którzy bardzo ciężko pracują nad oczernianiem firmy.

Zniesmaczona

ODRADZAM. Kierowana dobrymi opiniami w Internecie poszłam do nich na rozmowę (oczywiście poszukiwali kogoś na stanowisko pracownika biurowego). Jedną z rozmow miałam z wiceprezesem firmy - facet niby miły, ale na rozmowie REKRUTACYJNEJ, która trawała prawie GODZINĘ powiedziałam może 2 zdania. Dlaczego? Bo facet był tak zajęty gadaniem o sobie i o tym jaka to firma nie jest super i ile to oni zleceń nie mają, Dopiero później dowiedziałam sie, że praca polega na tym, że jak ktoś wysyła CV na tego pracownika biurowego to oni zachowują sobie Twój numer, a później Cię nękają telefonami czy może nie chcesz pracować na jakimś innym stanowisku. DNO I PÓŁ METRA MUŁU. Do tego wyciągają od wszystkich dane (pesel, numer dowodu, dokładny adres zamieszkania) jeszcze przed podpisaniem umowy. Strata czasu. A osoby które się wypowiadają pochlebnie o tej "cudownej" firmie sprawiają, że normalni ludzie tylko tracą czas na lipne rozmowy rekrutacyjne. Nie bądźcie głupi i nie traćcie na nich czasu tak jak ja :)

Weronika

@Zuzarozumiem, że Ty masz dobrą opinię na temat firmy. Możesz powiedzieć coś więcej o swoich doświadczeniach z About You.pl? Jakim firma jest pracodawcą? Co warto wiedzieć o warunkach zatrudnienia? Takie informacje będą pomocne dla osób, które obecnie są w trakcie poszukiwania pracy. Co możesz im doradzić?

Ann
@Weronika 28.08.2017 13:53
@Zuzarozumiem, że Ty masz dobrą opinię na temat firmy. Możesz powiedzieć coś więcej o swoich doświadczeniach z About You.pl? J...

Radzę, żebyście tam nie szli. To zwykli oszuści. Szkoda na nich czasu

Zuza

About You to dobra firma, mają sporo dobrych i ciekawych ofert.

mimi

dziś aplikowałam: PRACOWNIK BIUROWY - widziałam zapis o możliwości przedstawienia innej oferty, czekam na kontakt od pracodawcy, po tym co napisaliście jestem zaciekawiona dalszym rozwojem sytuacji, lubię wyzwania... Może About You.pl Sp. z o.o. mnie zatrudni albo poszuka dla mnie innego pracodawcy... - pasuje mi to na tym etapie (szukam ciekawej pracy)

Daniela

Słyszałem o firmie sporo dobrego głównie od ich kontrahentów.

takiobie

"Zastrzegamy sobie prawo przedstawienia kandydatom innej oferty niż podana w ogłoszeniu. Rejestr agencji zatrudnienia - 5932" Czytajcie uważnie ogłoszenie :)

Ja

Znalazłam ogłoszenie na pracuj.pl "Pracownik administracyjno - biurowy. Wysłałam CV, zadzwonili do mnie i zaprosili na rozmowę. Już na początku byłam zaskoczona, gdyż telefonicznie pani przedstawiła się jako firma About you a na drzwiach firmy pod podanym adresem widniała zupełnie inna nazwa firmy. Rozmowa wyglądała tak: - Na jakie stanowisko pani aplikowała? - Na pracownika biurowego. - A wie Pani, że to jest praca w terenie? Nie dawaliśmy ogłoszenia na pracownika biurowego. Gdzie pani to znalazła? - (Zbaraniałam)... Na pracuj.pl... - Niemożliwe! Jest pani zainteresowana pracą w terenie? - Nie. - W takim razie dziękuję za rozmowę. Chyba nie muszę tego komentować.

Ja

Znalazłam ogłoszenie na pracuj.pl "Pracownik administracyjno - biurowy. Wysłałam CV, zadzwonili do mnie i zaprosili na rozmowę. Już na początku byłam zaskoczona, gdyż telefonicznie pani przedstawiła się jako firma About you a na drzwiach firmy pod podanym adresem widniała zupełnie inna nazwa firmy. Rozmowa wyglądała tak: - Na jakie stanowisko pani aplikowała? - Na pracownika biurowego. - A wie Pani, że to jest praca w terenie? Nie dawaliśmy ogłoszenia na pracownika biurowego. Gdzie pani to znalazła? - (Zbaraniałam)... Na pracuj.pl... - Nie możliwe! Jest pani zainteresowana pracą w terenie? - Nie. - W takim razie dziękuję za rozmowę. Chyba nie muszę tego komentować.

Zuzanna

Czy mógłby ktoś podpowiedzieć w temacie pracy dla referenta ds. administracyjnych? Czy jest ta oferta jeszcze aktualna? Jakie wymagania ma firma na początek? Jaka umowa jest podpisywana? Lubię wiedzieć coś przed złożeniem cv.

Zuza

@Nick Może Twoje kwalifikacje nie są odpowiednie do tej firmy? Poza tym trudno uwierzyć, że już siedem lat starasz sie dostać do firmy i nie udaje się! Gdybyż spełniała wymagania firmy z całą pewnością byś pracowała. Nie masz podstaw oskarżać firmy.

Nick

Ciągle mają takie same oferty pracy (pracownik administracyjno-biurowy, specjalista ds. sprzedaży). Aplikuję do nich chyba już siedem lat będzie, i nic. W związku z powyższymi komentarzami, czyżby oszuści???

Zuzia

About You.pl jest dobrą firmą a czasami zdarzają sie różne wpadki, takie życie!

Kraków

Wysłałem CV, kontakt był po 2-3 dniach. Rozmowa na pare minut, wystarczająca jak na wstępną. Potem był kontakt od firmy u której obecnie pracuje wiec jestem zadowolony, że wysłałem CV.

Marek
@Kraków 23.04.2017 16:03
Wysłałem CV, kontakt był po 2-3 dniach. Rozmowa na pare minut, wystarczająca jak na wstępną. Potem był kontakt od firmy u które...

Na czym polega praca. ?

Zuzia

Jaka jest przyczyna, że maja tak duże zapotrzebowanie na pracowników administracyjno-biurowych i PH?

Nie polecam

Daleko od tej firmy. Dają ogłoszenia na pracownika biurowego-wysyłasz swoje CV a potem odzywają się firmy ubezpieczeniowe. Nie polecam się.

Weronika

@Zawiedziona, a które stanowisko Cię zainteresowało?

Zawiedziona

W tytule miejsce pracy to Oświęcim. W ogłoszeniu Bielsko Biała. Miasta te dzieli około 30 km i znajdują się w innych województwach!!! To jest celowe wprowadzanie w błąd ludzi którzy szukają pracy.

Weronika

Czytaliście już wywiad z Prezesem About You.PL, który znajduje się na naszym portalu? Uzyskaliście z niego przydatne informacje?

Manieczka

Naszym partnerem jest renomowana firma, bla, bla , bla … Szukamy bla, bla , bla Oferujemy pełną wyzwań pracę na umowę śmieciową bla, bla, bla Oczywiście chodzi o handelek waszymi CV. Nie podają danych firmy bo nikt z nimi nie współpracuje. Zbierają dane osobowe aby handlować z firmami telemarketingowymi.

Zlenka

Czy ktoś ma wiedzę na temat pracy dla kosmetologa w Warszawie? Jakie mogą być stawki, może dodatki?

Zenga

Szukam pracy biurowej w Kłodzku, może ktoś wie o jakiejś?

Michu

Witam. Brałem udział w rekrutacji przez AboutYou na stanowisko Doradcy klienta. Pierwszy kontakt z agencji zatrudnienia. Babeczka bardzo miła, fajna treściwa rozmowa. Później odezwał się przedstawiciel firmy i odbyłem rozmowę kwalifikacyjną. Zostałem na stałe zatrudniony bezpośrednio u nich, także odczucia mam pozytywne.

Rychu
@Michu 11.01.2017 09:13
Witam. Brałem udział w rekrutacji przez AboutYou na stanowisko Doradcy klienta. Pierwszy kontakt z agencji zatrudnienia. Babec...

Bez skanu umowy nie uwierzę.

GWE

Wystawiają ogólne głoszenie, a potem dzwonią i przedstawiają inną ofertę, np. ja nie wysyłałam cv nigdy do Gdańska, a zadzwonił do mnie koleś, że dostał od nich moje dane.

Kandydat

Solidna firma,w ostatnim czasie brałem udział w rekrutacji prowadzonej i wszystko było ok. Śmiało można korzystać z możliwości, które oferuje firma.

Anna_Cathalina

Pracowałam w About You dość krótko, bo tylko parę miesięcy ze względu na to, że później zaczęłam studia dzienne na kolejnym kierunku, ale żałowałam kiedy odchodziłam. Głównie dlatego, że na żadnym późniejszym stanowisku pracy nie spotkałam się z tak sympatycznymi i pomocnymi ludźmi jak tam. Nie rozumiem też tych opinii na temat śmiesznych pieniędzy i nieosiągalnych prowizji. Podstawa jest stała a prowizja nieograniczona. Wystarczy chociaż trochę się postarać i zaangażować, żeby zarobić więcej. Ludzie chyba za bardzo się przyzwyczaili do prac typu: "przyjdę, poprzeglądam 8 godzin demoty a szef i tak mi musi zapłacić za to, że przyszedłem".

Korek

Praca w dobrych warunkach, biuro profesjonalnie zorganizowane i wygodne, atmosfera również dobra. Jak to w każdej branży, czasem jest większy czasem mniejszy natłok pracy. Wynagrodzenie zależne od działów i obowiązków, nie ma jednej stawki jak ktoś tu wcześniej wspominał. Generalnie polecam, pracę opuściłem po ponad roku ze względu na przeprowadzkę. Jeszcze jedna sprawa - siedziba mieści się w Gdańsku.

kamil

Nie przesadzaj bo to zła stawka nie jest, niektórzy musza pracować ponad 200 godzin by tyle mieć, niektórzy zaś pracują na najniższej krajowej, podobnie płaca wszędzie, jak znasz rynek i branże to wiesz ile możesz dostac

Frezjer

Praca na umowę zlecenie, podstawa + premia około 1800 netto. Zrezygnowałem po miesiącu kiedy okazało się, że robi się ponad etat, aby wyrobić narzucone normy. Praca od poniedziałku do piątku po 10 godzin dziennie, lepiej zarobi się w zwykłym sklepie odzieżowym no i ma się umowę o pracę. Nie polecam

anonim

(usunięte przez administratora)

Paweł

Są i to bardzo dużo :) Praca na Managera Centrum to bardzo odpowiedzialna praca, dlatego też postawiono przed nami szereg wymagań co do Kandydatów - nie ukrywamy, że niezwykle wysokich, jednak praca jest dla bardzo uznanej i prestiżowej firmy i idzie za nią odpowiednie wynagrodzenie i benefity. Dla tego samego Klienta prowadzimy jednak szereg innych rekrutacji. silva79 - oczywiście, jednak obecnie mamy otwartych ponad 40 procesów rekrutacyjnych i nie raz zdarzyło się, że np. ktoś aplikował na Przedstawiciela Handlowego a otrzymał pracę dla innej firmy na Kierownika Zespołu. Jednak każdą rozmowę zaczynamy od przedstawienia stanowiska i branży, w sprawie której dzwonimy - kulturalne odmówienie zajmuje około 30 sekund, a czasem to nawet nie telefon a mail, na którego wystarczy nie reagować. Myślę, że warto poświęcić te kilkadziesiąt sekund, aby nie zmarnować szansy. Po powiedzeniu "NIE" nie namawiamy nikogo - bo nic nie sprzedajemy, dajemy szanse na lepszą pracę, wiec NIE oznacza NIE. Pozwala to także np. zadzwonić do kogoś kto Kandydował rok wcześniej na zupełnie inne stanowisko i zaproponować mu pracę, której wcześniej nie mieliśmy w toku. Mam nadzieję, że wszyscy którzy doskonale wiedzą czego chcą i na jakie stanowisko chcą aplikować, wybaczą nam te kilka krótkich pytań, na rzecz ludzi którzy sami nie są przekonani, co chcą w życiu robić zawodowo. A mam nadzieję, że uwierzycie na słowo, że takich ludzi jest znaczna większość. I nie raz potem dziękują, że się sami do nich odezwaliśmy :)

silva79

W ogłoszeniu firmy AY, która poszukuje kandydatów na stanowisko Pracownika Administracyjno-Biurowego, jest wyraźnie na samym dole napisane: "Zastrzegamy sobie prawo przedstawienia kandydatom innej oferty niż podana w ogłoszeniu". Pytam, po co w takim razie szukają osób na dane stanowisko, skoro przy rozmowie okazuje się, że chcą kolejnego przedstawiciela handlowego albo osobę do firmy ubezpieczeniowej??? Chyba logiczne, że jeśli ktoś aplikuje na stanowisko administracyjne, to chce podjąć pracę na tymże stanowisku, czy nie? Dla mnie to wyciąganie danych i próba pozyskania taniej siły roboczej, do zupełnie innej pracy, niż oferowana w ogłoszeniu. A jeśli mają kilka opcji pracy na różnych stanowiskach, to niechże to ogłoszenie będzie adekwatne do proponowanego stanowiska pracy! Czy firma AY uważa swoich przyszłych, potencjalnych pracowników za idiotów?

pablo
@silva79 26.07.2016 10:42
W ogłoszeniu firmy AY, która poszukuje kandydatów na stanowisko Pracownika Administracyjno-Biurowego, jest wyraźnie na samym d...

masz całkowitą rację.

vile

Najdziwniejsza rekrutacja jaką widziałem. Szef wyjątkowo antypatyczny, wymagają podpisywania(!) stosu dokumentów przed prymitywnym instruktażem stanowiskowym(czesanie bazy danych), niby w celu zabezpieczenia przed nieuczciwą konkurencją. Dokumenty te grożą bardzo wysokimi karami w wypadku gdy zwerbuje Was inna firma rekrutacyjna. To wszystko ma miejsce bez podpisania jakiejkolwiek umowy. Większej żenady w życiu nie widziałem.

wlkp

Od trzech lat to samo ogłoszenie co miesiąc! Czy ten "handel" aplikacjami jest legalny?

chon

Brał ktoś z Was udział w rozmowie kw. na stanowisko Rekrutera w tej firmie, lub wie jak wygląda praca w tej firmie na ww. stanowisku?

Gosia

I co wszystko na działalność gospodarczą i nędzne pieniądze bo tylko system prowizyjny za wynagrodzenie? Nie dzięki! Promujcie się wśród innych idiotow.

anonim

(usunięte przez administratora)

Jelonek87

Tzn. u was? ;)

Wigor

Brałem udział w rekrutacjach prowadzonych przez tą firmę, pierwszy telefon był w sprawie umówienia na rozmowę z osobą rekrutującą. Druga rozmowę prowadził Pan( usunięte przez administratora ) nie była ona przyjemna, ani sympatyczna, wyczuwalny był ton władczy w głosie... firma prowadziła rekrutację dla firmy wydawniczej, lecz w oparciu o własną działalność gospodarczą, warunki słabe więc podziękowałem. Po kilku miesiącach znowu dzwonią z About w sprawie tej samej firmy i znowu ten sam scenariusz, ponowie niesympatyczna chwila rozmowy z Panem ( usunięte przez administratora ).. Ton głosu i sposób prowadzenia rozmowy nic się nie zmienił... Przecież firmy rekrutacyjne powinny mieć swoją bazę, w której łatwo można odnaleźć kandydata i sprawdzić, czy już brał udział w rekrutacji dla danej firmy, a nie wydzwaniać po kilka razy z ofertą ciut zmienioną do tych samych kandydatów, przy czym ich już nie pamiętając i zaczynając rekrutację od początku. Gdzie podziały się notatki z poprzedniej rozmowy?

madzia

Aplikowałam na stanowisko pracownika biurowego do About You, a zadzwoniła uprzejma Pani z nationale nederlanden żeby zaproponować mi stanowisko przedstawiciela ubezpieczeniowego....heloł

Olka
@madzia 04.08.2015 11:02
Aplikowałam na stanowisko pracownika biurowego do About You, a zadzwoniła uprzejma Pani z nationale nederlanden żeby zaproponow...

Ta firma tak właśnie działa.

daydreamer

Czy ktokolwiek tutaj był na stażu i może mi powiedzieć ile AboutYou płaci? dziękuję z góry! :)

anonim

(usunięte przez administratora)

Paweł

do bryan: :Czy wspomniana na facebooku praca jest nadal aktualna i nadal doobjęcia ??" - prosimy o kontakt telefoniczny z naszą centralą w Gdańsku, a z pewnością dostanie Pan odpowiedź na pytanie dotyczące konkretnego ogłoszenia.

antyzwiazek

Hej kochani, jeśli interesuje was zatrudnienie w firmie About You to właśnie pojawiła się świeżutka oferta pracy. Warto zobaczyć bo podobno mało miejsc a dużo ludzi chętnych. About You.Pl Doradztwo Personalne dla swojego Klienta (lidera pośród firm z branży finansowo-ubezpieczeniowej) ... (usunięte przez administratora)

Anna

Wysyłałam do tej firmy kilka razy swoje cv na stanowisko pracownika biurowego. Kiedy odezwali się do mnie za pierwszym razem bardzo się ucieszyłam, jednak moja radość nie trwała długo. Zaproponowano mi pracę w Avivie. Od razu podziękowałam. W przeciągu 2 miesięcy zadzwonili do mnie jeszcze z propozycją pracy w Allianz na stanowisku doradcy finansowo - ubezpieczeniowego. Zgodziłam się, myśląc co mi szkodzi i poszłam na rozmowę z przedstawicielem. Co mi zaproponowali? Oczywiście pracę zwykłego przedstawiciela i miałam otworzyć WŁASNĄ DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZĄ. Nie na to się pisałam. Radzę nie wysyłać CV do nich, bo nie ma tam żadnej pracy stacjonarnej jak obiecują, a praca w terenie w firmach ubezpieczeniowych!!

Biurowa
@Anna 18.12.2014 18:36
Wysyłałam do tej firmy kilka razy swoje cv na stanowisko pracownika biurowego. Kiedy odezwali się do mnie za pierwszym razem ba...

Witam, Mam podobne doświadczenie: aplikowałam na stanowisko Pracownik biurowy, a dzwonili do mnie z propozycją pracy jako agent ubezpieczeniowy w jakiejś tam firmie. Tłumaczenie, że maja taką klauzulę w ogłoszeniu, że mogą zaproponować Ci inne stanowisko zupełnie mnie nie interesuje; skoro chcę pracować w administracji biurowej to tam, a nie w sprzedaży i jeszcze w branży ubezpieczeniowej - moim zdaniem nieprofesjonalne podejście.

szukający

Strasznie lakonicznie piszecie: Firma do bani, niska płaca, ale piszcie konkretniej na jakim stanowisku, gdzie, czy to w samej firmie czy w docelowej dla której rekrutowali!! Przeglądam ogłoszenia systematycznie już od kilku miesięcy i widać, że niektóre ogłoszenia systematycznie pojawiają się ponownie przez te same firmy - dla mnie to wystarczające świadectwo jakości, lub wymagań, bo jeśli w ciągu 4 m-cy jeden pracodawca systematycznie ponawia 3 razy to samo ogłoszenie w równych odstępach czasu to mówi samo za siebie

katarina1
@szukający 17.12.2014 14:27
Strasznie lakonicznie piszecie: Firma do bani, niska płaca, ale piszcie konkretniej na jakim stanowisku, gdzie, czy to w samej...

widocznie nie może znaleźć dobrych pracowników i nie obrzucajcie błotem tylko pracodawców bo pracownicy tez nie są złoci.....wszystko działa w dwie strony.

zszokowaNA

(usunięte przez administratora) Tak samo jak nie warto tam pracować. Szkoda Waszego zdrowia, strata czasu. Praca od rana do nocy(usunięte przez administratora) Kasa gorzej niż gorsza. Atmosfera do bani. Poziom zerowy. Omijać i jeszcze raz omijać....

Gość

Kiedyś pracowałam w podobnej firmie. Na jedno ogłoszenie spływa od kilku do kilkunastu tyś CV a pracę dostanie jedna osoba (chyba że klient życzy sobie zatrudnić więcej osób). Z takiej masy ludzi zadowolona będzie jedna która pracę dostanie a reszta... szuka dalej i w swojej złości wypisuje swoje żale na takich stronach jak ta a może warto się wyróżnić czymś wyjątkowym albo szukać pracy poza Polską tam jest łatwiej.Ja tak zrobiłam :)

Tomek

Wasze argumenty typu "piszecie tak, bo pewnie sami nie dostaliście pracy" są śmieszne, ponieważ istnieją firmy które nie posiadają negatywnych opinii, bądź przynajmniej stosunek negatywnych do pozytywnych nie wynosi 10:2. I co wszyscy nagle się na Was uwzięli? Polecam każdemu kto szuka pracę, przejrzyjcie wszystkie opinie o pracodawcy zanim zainwestujecie swój czas i podchodźcie do nich ze zdrowym rozsądkiem.

Ola
@Tomek 16.10.2014 15:41
Wasze argumenty typu "piszecie tak, bo pewnie sami nie dostaliście pracy" są śmieszne, ponieważ istnieją firmy które...

Pracujesz 1 dzień i już wiesz, że to praca marzeń?

Karolina

Od wczoraj rozpoczęłam pracę o jakiej marzyłam. Bardzo dziękuje firmie About You gdyż to właśnie dzięki tej firmie zdobyłam pracę. Rekrutacja przeprowadzona w pełni profesjonalnie i rzetelnie. Nie ma żadnych uwag, a wręcz przeciwnie poczuwa się do obowiązku (zresztą miłego obowiązku :) aby w pełni świadomie polecić About You kandydatom, którzy faktycznie szukają nowych perspektyw zawodowych. Raz jeszcze DZIĘKUJE.

Zostaw opinię o About You.pl Sp. z o.o. - Gdynia

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie About You.pl Sp. z o.o.