Pracuję tu prawie 3 lata za ten czas na naszym piętrze pojawiły się 3 nowe osoby, jedna z nich na miejsce osoby zmarłej, 2 innych na miejsce osób, które stwierdzili zajmować się czymś innym. Cała reszta pracuje tu latami i ja wśród nich jestem najnowszym pracownikiem. Za ten czas miałam 2 podwyżki pensji i pracuję na umowie o pracę. Jeżeli ktoś na samym początku pracy nie stawi sobie na swoje zabezpieczenie, kosztem odprowadzenia podatków, a zachłannie chcę zarabiać więcej no to ma B2B. Ludzi ze wsi, jak i ja urodzona w Kazachstanie z rodziny politycznych więźniów, tak i druga dziewczyna ze wschodnich kresów, której rodzina dostała ukraińskie obywatelstwo z powodu podziału ziemi Polskiej ( innych „Ukraińców” tu nie ma) odprowadzamy na takich miejscowych z B2B swoją prawie połowę wypłaty na podatki, nie dziękujcie! Ja wiem, że takie osoby nie potrafią być wdzięczni, a tylko narzekać, tym udowodniać sobie, usprawiedliwiać, lub uwolnić się od odpowiedzialności, oskarżając resztę świata, ale tchórzliwie nie mając nawet siły podpisać imieniem pod postem, lub spojrzeć na przyczyny zwolnienia lub brak awansów i podwyżki, przyznać swój udział we własnych nie powodzeniach. Żaden pracodawca nie zwolni dobrego pracownika!- i to jest fakt. Życzę Wam trochę śmiałości i szacunku do siebie i własnego czasu, w innych firmach, jeżeli Wam nie będzie odpowiadać – ludzi, atmosfera, umowa własnoręcznie podpisana, lub pensja, na którą się godzicie – nie warto zatrzymywać się na tak długi wieloletni okres, lepiej zmieniajcie pracę lub udowodniajcie, że warci jesteście lepszego traktowania. Życzę Wam, aby Wasze życie układało się jak najlepiej, żebyście osiągnęli to do czego tak dążycie.