Piotr06.09.2019 16:56
Byłem na rozmowie w tejże firmie, zadzwonił Pan Prezes zaprosił na rozmowę już telefonicznie proponując ciekawe warunki płacowe, które mogą bez problemu spełnić w zamian za dobrze wykonaną pracę. Na rozmowie wraz z kierownikiem zachwalali firmę stawiając na mega przyjazne środowisko pracy i zadowalające wypłaty. Prezes naciskał na fakt, iż współpraca powinna zawsze dobrze przebiegać z omówieniem wszelakich szczegółów z obydwu stron. Jako, że jestem aktualnie pracownikiem innej firmy z 5 letnim stażem zadecydowali, że potrzebują od ręki taką osobę jak ja z doświadczeniem cnc oraz monterskim i mam się tylko zastanowić czy chce u nich pracować jak tak to dać znać określonym terminie rzucić wypowiedzenie w aktualnej firmie i śmiało przyjść do Dienes. Oddzwoniłem, że jestem zdecydowany i musimy omówić warunki pracy. Otrzymałem informacje, że to świetnie i skontaktują się ze mną w określonym terminie. Minęły dwa tygodnie po wskazanym terminie więc pozwoliłem sobie zadzwonić i zapytać się jak wygląda sprawa. Dowiedziałem się, iż Prezes praktycznie nie kojarzy mojej osoby, zmienili jakiś profil firmy i już nie potrzebują na chwilę obecną pracowników.Oczywiście zapomnieli mnie o tym poinformować. Dobrze, że nie uwierzyłem w mydlenie oczu ze strony reprezentantów tejże firmy i nie wypowiedziałem swojej aktualnej pracy bo teraz byłym w kropce.
Widzę, że moja opinia będzie tutaj pierwszą także ze swojej przygody mogę doradzić, iż jeżeli dostaniecie propozycję rozmowy w sprawie pracy i Pan dzwoniący będzie już telefonicznie oferować niezłe sumy pieniężne to odmawiajcie na starcie, bo to po prostu strata czasu. Bardzo ładnie potrafią zbajerować lecz praktyka pokazała, że niewiele profesjonalizmu było w tym gadaniu więc można by symulować jak na prawdę może wyglądać praca w tej firmie.