SOBIANEK Sp. z o.o.

Parczew

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 24 ocen.

SOBIANEK Sp. z o.o.
3 24 6 1

Opinie o SOBIANEK Sp. z o.o.

Piooo

dobrze napisane!

Patrycja
@Piooo 29.11.2018 22:16

Co jest konkretnie dobrze napisane? Czy jesteś obecnie pracownikiem firmy? Jeśli tak, mógłbyś powiedzieć nam coś na temat warunków pracy w SOBIANKU? Jak Ci się pracuje w tym miejscu?

1

Prawdy się nie dowiecie bo komentarze są sukcesywnie usuwane, aby ratować opinię bo jak wiadomo firemka mieści się w małej mieścinie i co drugi mieszkaniec tam pracował a jak nie to sąsiad :-). Czytając te opinie przyznam rację, że ten kto tam pracował nie wyrazi się pozytywnie o tym miejscu i właścicielach. Praca dla osób które się poniżają aby pracować, zero szans na wynegocjowanie podwyżki (wiadomo bezrobocie duże to nie będą na siłę trzymać). Traktują ludzi jak w korporacji a nigdy nią nie będą (nie ten poziom i wynagrodzenie), nadgodziny. Pan S.... bezskutecznie próbuje wykreować firmę przyjaźnie nastawioną do ludzi. Stąd te rotacje niedługo zrobi się to firma rodzinna albo zostają znajomi rodziny :-) pozdrawiam serdecznie -życzę zmiany podejścia i kultury Były pracownik

Patrycja
@1 13.11.2018 23:50

Na forum usunięte mogą być wyłącznie te komentarze, które łamią regulamin serwisu GoWork.pl lub/i polskie prawo. Komentarze zgodne z regulaminem nie zostaną usunięte. Nie oceniaj jednak osób, które podejmują/pracują w dalszym ciągu w firmie. Obrażanie ich z tego powodu jest tym bardziej nie wskazane i musisz o tym pamiętać. https://www.gowork.pl/regulamin

D.B.

Witam. Pracowałem w firmie Sobianek i tak czytam te opinie i z mojego punktu widzenia nie zgadzam się z tymi negatywami ,że ''na nic nie ma czasu ,presja czasu, zarobki .Jeżeli chodzi o moją osobę wszystko było uzgodnione,ustalone wcześniej .A jak chcecie zobaczyć co to jest presja czasu proponuję pracę w BRW Chlewiska. ''Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ''. Pozdrawiam

kiedyśny
@D.B. 06.11.2018 09:45

Hmm... zastanawiająca opinia o wcześniejszych pracodawcach. Co jest powodem że rozstałeś się z sobiankiem skoro wszystko było ustalone?? Co do tego ma BRW ... ;) Przecież to nie ten temat. Zwróć uwagę na to co się dzieje. Jaka jest wymiana pracowników. Skoro w końcem miesiąca odchodzi około 4-6 osób, w przeciągu roku palców u rak zabraknie w ilości wymienionych pracowników ;) Ja życzę im jak najlepiej, ale ryba zawsze psuj się od ... ;) Cieszę się że miałem przyjemność być częścią "zespołu". Dało mi to wiele pozytywnej nauki jak nie należy ... . Pozdrawiam

Patrycja
@D.B. 06.11.2018 09:45

Dziękuje za opinię. Jak rozumiem, chcesz przez to powiedzieć, że wszystkie warunki pracy i płacy w firmie SOBIANEK były ustalone podczas rozmowy kwalifikacyjnej? Pamiętaj także, by nie wspominać o innych firmach w swoich wpisach. Użytkownicy traktują takie wpisy, jako konkurencyjne działania jednej ze stron.

D.B.
@kiedyśny 06.11.2018 13:15

Taka była moja decyzja , może to nie moja bajka, życie składa się z podejmowania decyzji i nie wiemy czy są one dobre czy nie, to pokaże czas. Rotacja pracowników była jest i będzie , zawsze coś komuś nie będzie pasować ,a że nikt nikogo nie trzyma na sznurku to odchodzą . Pozdrawiam.

D.B.
@Patrycja 06.11.2018 13:40

Jasne przepraszam.

kiedyśny
@D.B. 06.11.2018 17:30

Zgadzam się że sami decydujemy za siebie i życie weryfikuje nasze decyzje w czasie przyszłym. Co do rotacji to tutaj niestety jest efekt ujemny. Więcej odchodzi aniżeli przychodzi. W każdym wcześniejszym komentarzu jest trochę prawdy. Kilka komentarzy zostało usuniętych bo były za szczere. Także obiektywnej opinii tutaj nie ujrzysz. Uważam że to był to kawałek życia bardzo pozytywny ze strony wiedzy życiowej. Rotacja tak jak stwierdziłeś "była, jest i będzie" ale zwróć uwagę kto tą rotację robi. Może pracodawca a mogą również pracownicy. Tutaj masz delikatną naświetlenie sytuacji jak to jest. Skoro pracowałeś to wiesz jak to wygląda. A skoro warunki pracy (premie) ustalone i rzeczywiste się pokryły to jesteś ten JEDYNY (uznany) ;)

Patrycja
@kiedyśny 07.11.2018 10:51

Nie można się z Tobą nie zgodzić w kwestii weryfikowania naszych życiowych decyzji. Wiążę się to zarówno z aspektem pracy, jak i życia prywatnego. Niemniej jednak, nie masz racji, jeśli chodzi o usunięte komentarze na forum. Bądź pewien, że "za szczery" komentarz nie jest powodem do jego usunięcia. Wręcz przeciwnie - na forum takie komentarze są bardzo ważne. Usunięte mogą zostać jedynie takie wpisy, które łamią regulamin GoWork.pl lub/i polskie prawo. W celu rozwiania swoich wątpliwości, zapoznaj się z regulaminem forum: https://www.gowork.pl/regulamin

zygi

Praca jak każda , ale pracodawcy czarodzieje. Jeżeli lubicie matrix i wirtualne obietnice POLECAM.

pol
@zygi 30.09.2018 11:38

4000 miesięcznie oferują he he he .Ściemniać to my a nie nam.

Patrycja
@pol 12.10.2018 15:54

Co można rozumieć przez Twoją wypowiedź? Uważasz, że oferowane warunki finansowe różnią się od tych, jakie pracownicy otrzymują na umowie? Być może płaca uzależniona jest od kompetencji danego pracownika? Jeśli tak to możliwym jest, że dany pracownik otrzyma płace zależną od jego umiejętności. Doprecyzuj proszę co dokładnie masz na myśli.

anonim

Fakt idealnie nie jest nigdzie,ale większość przedsiębiorców szczególnie tych starszych zatrzymało się mentalnie w latach 90-tych mam 100 na twoje miejsce,jak ci nie pasuje to wypi.....laj.Te czasy minęły !!!!!!!

opinia

Niewiarygodna firma. Szkoda czasu.

pp

odradzam pracę w tej firmie szkoda czasu i zdrowia traktuja ludzi jak psa

Patrycja

@ŁUN, czy jesteś pracownikiem firmy? Możesz powiedzieć coś więcej na temat pracy w tym miejscu? @KAMIL Z., możesz doprecyzować swoją wypowiedź? Co dokładnie chciałeś nam przekazać za jej pośrednictwem? @Roszczeniowy21-500, czy możesz powiedzieć nam coś na temat atmosfery jaka panuje w firmie?

Roszczeniowy21-500

wypłata- każdy ma swoją indywidualnie i oczywiście od targetu, lecz zawsze na czas co dla mnie jest podstawą bo u różnych już byłem praca- jeśli lubisz to co robisz nie ma żadnego problemu w zrobieniu targetu, średnia na miesiąc wychodzi mi 3800 na rękę, nie wiem gdzie wy takie fajne prace macie że tutaj narzekacie, oczywiście spięcia są były i pewnie będą ponieważ dyrektor chyba tak lubi, ale da się wytrzymać. auto- nie wiem jak wszyscy ale jako że pare ładnych lat tu pracuję mogę używać do celów prywatnych z tym że potrącają mi z wypłaty jakieś nieduże pieniążki ps. orientowałem się ostatnio czy nie zmienić na inną firme (nie mam lojalki u sobianka), lecz po rozeznaniu podziękowałem kombinatorom za płacenie pod stołem lub inne formy zatrudnienia niż umowa o pracę gdzie później zostanę bez emerytury. dla firmy dałbym 4 w 5-stopniowej skali, pewne zatrudnienie, swoboda, wypłata na czas. Jak jesteście nienauczeni pracy to zostaje wam jedynie 500+ i do roboty, lub siedzieć w domu i narzekać. POZDRAWIAM MIłe Panie z działu stacjonarnego :)

KAMIL Z.
@Roszczeniowy21-500 14.06.2018 12:02

3800 to dostałaś chyba po napisaniu tej propagandy ... To chyba te Panie z działu STACJONARNEGO pisały to miało by sens przez promieniowanie z telefonu pomieszała się rzeczywistość z fantastyką.

ŁUN
@Roszczeniowy21-500 14.06.2018 12:02

o jej 3800 netto + możliwość jazdy z kagańcem. Jak powiedział KAMIL chyba 1 razowa premia za powyższy post. Komu "kolego" chcesz wbić taką pianę. No chyba ze faktycznie jestes mistrzem pakietów FoSfory+ w najniższej cenie sezonu...

Patrycja

@Martes Jeśli jakieś posty naruszały dobra osobiste firmy albo pracowników to serwis gowork miał prawo je usunąć, ponieważ naruszały regulamin serwisu. Dostępny tutaj: http://www.gowork.pl/regulamin. Inne komentarze, również te o negatywnej treści na forum pozostają.

Martes

Uważajcie. Złe opinie są na bieżąco usuwane, więc i tak prawdy się nie dowiecie o pracy tam..

Patrycja

@deko i jak zdecydowałeś się na pracę w Sobianek T. i M. Skład Materiałów Budowlanych? Możesz powiedzieć coś więcej o rozmowie rekrutacyjnej? Jak się do niej przygotować? Jeżeli pracujesz to mógłbyś też zdradzić jak wygląda praca?

JLB

W ciągu 3 lat 40 handlowców się przewinęło to już o czymś świadczy...

deko

Hej, a jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na koordynatora zespołu logistycznego? Idealnie, że jest szansa na odpowiednie benefity socjalne, bo to znacznie urozmaica zatrudnienie, a jest dowód na to, że lepiej się wypełnia swoje zadania. Doświadczenie u nich jest istotne

apropo

tylko znaną.....

odpowiedz

na podwyzke !

anonim

(usunięte przez administratora)

łun

przeczytaj pytanie "POKI" i pomyśl nad moją odpowiedzią a z tego co się orientuje nie ma takiej firmy jak napisałeś..

anonim

(usunięte przez administratora)

łun

nie ma żadnej szansy...

odpowiedz

najnizsza krajowa

pytający

A czy można się dowiedzieć czegoś, o pracy w Mrówce? Jakie zarobki, jeżeli chodzi o obsługę klientów, na poszczególnych działach?

opinia

Firma z nieustającą rotacją pracowników

megapolis

Oj narzekacie…. Firma jak firma prywatny kapitał.. a.. Pamiętajcie – nie jest się dyrektorem.. Dyrektorem się bywa .

Tomasz

HEHE... JA też się wypowiem, macie racje ze kasa jest jedną z najważniejszych rzeczy w tej firmie, jest to przecież oczywiste(każde przedsiębiorstwo jest nastawione na zyski) no poza tymi państwowymi, ( usunięte przez administratora ) ale uwierzcie mi że tam gdzie teraz pracuję jest jeszcze większy nacisk na zrobienie targetów i to naprawdę jest dokuczliwe, oczywiście w jednej jak i drugiej firmie GPS jest w ....

opinia

Właściciele też nie lepsi, kasa kasa kasa tyle w temacie

ph

ODRADZAM PODJĘCIA PRACY W TEJ FIRMIE.... - PRZEDSTAWICIEL (BYŁY :-) )

opinia

Ja natomiast pracowałam tam dłuższy czas i to był błąd, zarząd tej firmy pozostawia wiele do życzenia, a dyrektor to już wogóle. Przestrzegam wszystkich....

Łukasz

Nie pracowałem tam, ale byłem na rozmowie. Teraz ciesze sie, że mi się nie udało tam dostać bo znalazłem prace na o wiele lepszych warunkach. Dyrektor sprzedaży od razu powiedział, że go tylko wyniki interesują, a niema pojęcia jaka jest praca z rolnikami. Proponowali mi ( usunięte przez administratora ) + bardzo duże prowizje. Samochód nie można używać do celów prywatnych, chyba, że po drodze do sklepu zajedziesz. W weekend auto stoi, gps w tyłku. Widać, że duża rozwojowa firma, ale praca handlowca tutaj to na pewno duży stres. tak jak kolega napisał wyżęj PRESJA PRESJA bo masz sprzedawać.

anonim

bylam na rozmowie na starcie juz nie polecam......

gosc

praca w tej firmie jest meczarnią - dobrze ze juz nie pracuje, nie ma czasu na nic. balagan, presja. praca dla ludzi o mocnym bardzo charakterze.

Zostaw opinię o SOBIANEK Sp. z o.o. - Parczew

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SOBIANEK Sp. z o.o.