Interbau Sp. z o.o.

Kraków

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 21 ocen.

Interbau Sp. z o.o.
3 21 6 1

Opinie o Interbau Sp. z o.o.

Halina

@Krzys, proszę Cię o trzymanie się głównego wątku dyskusji i zapoznanie się z regulaminem forum. Czy możesz wyjaśnić w jaki sposób twój wpis ma pomóc potencjalnym kandydatom do pracy w firmie Interbau? Czy potwierdzasz informacje we wpisie zamieszczone przez użytkownika @budowlaniec? Niektóre z nich są niepokojące.

xyz
@Halina 13.09.2018 09:56

Halina, nawiązując do Twego pytania odnośnie informacji zamieszczonych przez @budowlaniec nie potwierdzam tych rewelacji odnośnie małżeństwa pracującego w firmie Interbau. Owszem to małżeństwo pracowało w firmie, ale problemy finansowe tej firmy nie są ich zasługą.

Krzys
@Halina 13.09.2018 09:56

Halina@ Informacje przekazane przez @budowlańca są nieprawdziwe to teoria stworzona przy wypiciu niejednego " piwka" . Co do Twojego zapytania odnośnie sprzedaży nieruchomości firmy wygląda na to iż firma potrzebuje żywej gotówki, co też może być jakimś planem restrukturyzacji. Myślę że firma nie prowadzi obecnie żadnej rekrutacji.

anonymous
@xyz 17.09.2018 10:03

Więc czyją zasługą mogą być problemy finansowe firmy jeśli nie odpowiadają za nie osoby odpowiedzialne za jej kierowanie w tym za zawieranie wszelkich umów,za zarządzanie zasobami ludzkimi , za wybór budów jakie firma ma wykonywać, za wybranie dostawców i materiałów, wybór kadry , ustalanie cen , ustalanie stawek .... Przecież to bzdura wysuwanie takich wniosków , że oni za obecny stan nie są odpowiedzialni i wg. mnie jeśli ktoś jest kierownikiem to odpowiada bezpośrednio za stan finansowy firmy. To małżeństwo powstało w tej firmie i widząc jej koniec uciekło zabierając ze sobą coś.. .

anonymous
@anonymous 02.10.2018 00:26

to coś to ich kiedyś zgniecie

Nick
@anonymous 02.10.2018 00:30

Jak kiedyś pisał budowlaniec , poszli do temexu z Zakliczyna czyli do (usunięte przez administratora) ;-) mam nadzieję, że tej firmy nie spierd..... jak interbala bo szefu im nie pozwoli.

Piroman
@Krzys 19.09.2018 08:43

Krzys, może sam jesteś lub byłeś po paru piwach bo nic nie wiesz co w interbau się wydarzyło. Ta firma świetnie działała i płaciła naprawdę dobrze . Teraz jest w stanie zawieszenia i nie zatrudnia już nikogo. Byli kierownicy (NIEKTÓRZY) jak hieny się rzucili na to co pozostało w firmie zapominając co wcześniej dostali. Faktem jest , że firma już nie szuka/potrzebuje żadnych pracowników i nie prowadzi obecnie budów.

Halina

@Krzys, dziękuję Ci za wyczerpujące informacje. Jaki jest więc w tym momencie status tej firmy? Czy dobrze rozumiem, że firma Interbau funkcjonuje, nie zakończyła działalności, ale obecnie nie potrzebuje nowych pracowników? Bieżący opis sytuacji w firmie, może być pomocny dla przyszłych i obecnych pracowników tej firmy. Warto to wyjaśnić.

Krzys
@Halina 19.09.2018 09:52

Halina@ Z tego co się orientuje firma nie podejmuje żadnych realizacji (nowych inwestycji) i nie prowadzi rekrutacji .

Krzys

Obserwuje od dłuższego czasu sytuacje w firmie i zastanawiam się dlaczego jeszcze nie udało się sprzedać nieruchomości, której lokalizacja jest bardzo dobra. Może zdjęcia nie oddają jej prawdziwej wartości. Gdybym miał taką kasę to chętnie bym ja kupił.;) Myślę że wartość podana w ogłoszeniu jest za niska, ale mimo to nie ma kupca...szkoda... nie rozumiem... Moim zdaniem wartość jej to ok. 3 mln. Jesli ktoś się zdecyduje na zakup nieruchomości to napewno na tym "wygra..."

anonim

(usunięte przez administratora)

Tomas

Firma ma za sobą lata doświadczenia i rozwoju, markę zdobytą na rynku. Od jakiegoś czasu przechodzi problemy jak większość firm w tej branży ,czas pokaże czy uda im się pokonać przeszkody i dalej działać czego życzą im większość ludzi z branży .

Halina

@anonymous, jaką nieruchomość masz na myśli? Czy miałeś na myśli siedzibę firmy Interbau? Dlaczego według Ciebie ludzie zwalniają się z tej firmy? Czy od Twojej ostatniej wiadomości sytuacja w firmie uległa zmianie? Każda firma miewa gorsze lub lepsze okresy. Może istnieje jakaś szansa na pozytywne zmiany w tej firmie?

Administrator

Czy znajdzie się osoba, która mogłaby w kilku słowach przedstawić teraźniejszy stan firmy Interbau Sp. z o.o.?

anonymous
@Administrator 16.06.2018 09:10

wystawiona nieruchomość na sprzedaż, nie płaca za FV, ludzie się zwalniają

Wiktor

Niektóre osoby tylko narzekać potrafią??

Arek

Z jakiego powodu tak się uciszyliście?

Tony
@Arek 20.04.2018 16:20

Jeśli odczuwasz potrzebę udzielenia się w temacie, to podpisz umowę, przepracuj ze dwa miesiące potem poczekasz na fakturę ze dwa. Kolejne miesiące,gwarantuję, że wena cie nie opuści

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz istotniejszą rolę. Podzielcie się swoimi wrażeniami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Euberg

Oczywiście, ze potrzebuje pracowników. Ale szczerze nie polecam z czystego serca. Wyzysk i kombinatorstwo, a Pan Kierownik Krzysztof K. to jakas masakra, osoba kompletnie nieodpowiedzialna. Nie potrafi zapanowac nad chaosem ktory panuje na budowie, czepia sie szczegółów a nie dostrzega poważnych rzeczy. Budowy to nie konczaca sie bajka. Ledwo wystarcza na oplaty, a gdzie reszta? Nie wierzcie w bajki ktore wam opowiadają. Moim zdaniem z tonącego okretu lepiej uciekac. Wiec jesli ktos niechce zostać z niczym to nie polecam wspolpracy z tą firmą.

Bartosz

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje aktualnie pracowników?

Krzysztof i
@Bartosz 12.02.2018 11:05

Tak oporowo, szpital Prokocim, obiecują wszystko a zostajesz z fakturą która nie pokrywa nawet godzin pracowników, a i tak zapłatę otrzymasz po 4 tygodniach po umówionym terminie

Jeszcze pracownik

Potwierdzam, fair to oni nie postępują. Podpisują kontrakty zaniżają ceny i żeby wyjść na swoje upierd.... podwykonawców a teraz jeszcze swoich pracowników. Zawsze tak było odkąd pracuje , ale teraz jest coraz gorzej. Odchodzę z tej firmy bez żalu. Współczuje wszystkim związanym z ta firma, a K.U. i cała reszta z biura się kiedyś przewiozą. Wiem ze jeden z podwykonawców doniósł prokuraturze o ich działalności, a ja chętnie udzielę mu pomocnych informacji o całości. Panie Karolu za 1200 miesięcznie w delegacji nie da się żyć , a obiecane było co innego. Marna kasa i jeszcze nie wypłacana w całości.

Wazelina
@Jeszcze pracownik 28.07.2017 21:01

Witam , z tego co wiem , 1200 zł za siedzenie cały czas na telefonie i nie robienie nic to i tak dobra kwota , i co może powiedzieć człowiek który pracuje w firmie pół roku ? Myśle ze osoby które pracują ta po 12 lat mogli by się wypowiedzieć , pozdrawiam

Ukraina
@Jeszcze pracownik 28.07.2017 21:01

Ciesz się że w ogóle dostałeś ! Znam przypadki że chłopaki z zagranicy dostali po 600 zł / mc pracy ! I jeszcze (usunięte przez administratora) na koniec, że się stawiają !

krotko i na temat
@Wazelina 04.08.2017 11:12

Każdy ma prawo się wypowiedzieć Wazelina. Lata pracy w tym tworzę. nie mają nic do rzeczy. Prawda jest taka że ten twór, oszukuję podwykonawców, nie wpłaca pieniędzy w terminie.

Krzysztof

Firma oferuje niskie stawki, choć zapewnia, że tak nie jest, ale to nie jest najgorsze, ponieważ gdyby placili tę ciężko zarobione grosze w terminie to podwykonawcy nie obchodzili jeden za drugim, a tak się dzieje, gdyż termin 21 dni zmienia się w never ending story, opóźnienie po 3-4 tygodnie to dla nich norma

wykonawca

Firma się konczy bo nikt juz nie chce z nimi pracowac i próbują się jakoś ratować teraz. Zgadnijcie gdzie będą szukać oszczędności? W naszych kieszeniach. Szczerze odrazam - sam sie narazilem na jednej budowie. A kierownik nie ma pojecia co robi i jest marionetka ludzi z biura. Podpowiem ze chodzi o budowe na slasku.

Firma Budowlana

To nie interbau a interwal oszukancza firma pracowałem jako podwykonawca naprawdę odradzam nie płacą nigdy w terminie a jak już zapłacą to naszukaja różnych powodów aby okroic wynagrodzenie nie odbierają tel po kilka dni nigdy więcej pracy dla tej firmy byłem świadkiem jak kilku firmom nie zapłacili na dużej budowie

Krzysztof

Witam.. bardzo proszę o ostrożne interpretowanie opinii przedstawianych pod kątem firm o nazwie Interbau sp. zo.o. ponieważ jest ich kilkanaście na rynku i są rażąco krzywdzące dla tych firm których opinie nie dotycza - wprowadza w błąd osoby, które korzystają z tego typu informacji, Natomiast firmy o tej samej nazwie mają niejednokrotnie wypracowane przez lata stabilne pozycje na rynku budowalnym jako rzetelne i uczciwe.

młody

Witam Panowie stolarze ostrzegam przed tą firmą ja robiłem dla nich blaty sosnowe i już 2 miesiące czekam na pieniądze i tylko Pan M .... obiecuje ze szef juz robi przelew żałosne tylko obiecują i nic więcej NIE POLECAM TEJ FIRMY DO WSPÓŁPRACY

Grzegorz

Witam.Ja współpracuje z firmą Interbau od ponad 8 lat i zawsze mi płacili na czas. Współprace oceniam pozytywnie zresztą cały czas coś dla nich robimy.

danio

to na jakiej podstawie jeszcze działa ta firma? nikt wczesniej nie zgłaszał nikomu takich spraw?

Podwykonawca

Witam. Ostrzegam wszystkie firmy podwykonawcze !!! Omijajcie z daleka tą firmę !!! Oszukali moją firmę, nie wypłacili pieniędzy mimo podpisanego protokołu. Drugiemu podwykonawcy też nie zapłacili. W trakcie realizacji robót rzeba czekać po 3 m-ce za kasą, a na koniec i tak was obciążą. Bo kosztów gdzieś trzeba szukać. I nie myślcie, żę nie mają prawa. Zawsze coś znajdą, a to termin, porządki, bhp, itp. Odradzam wszystkim !!!

misiek
@Podwykonawca 05.09.2016 08:54

Robilem dla nich i moge powiedziec ze placa ale ci zatrzymaja cos do po odbiorach . Jak poprawki sa i sie zrobi na ok to kasa jest odrazu. A razem z interbal to juz z kilka lat dzialamy i problemu nie bylo wiekszego . Jak sie pije i opierdala na budowie i ma w d... kierownikow, porzadki i terminy to pewnie ze zatrzymaja do wyjasnienia bo wiem ze oni wieksze kary po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dostaja jak ja jak cos sie spartoli.

Podwykonawca

Witam. Panowie omijajcie ta firmę szerokim łukiem obiecują terminowe wypłaty a tak naprawdę za pieniedzmi trzeba czekać po 2 miesiące,a na koniec jeszcze was obecną bo jest standardowa śpiewka Bo My Nie Zrobiliśmy. Ogólnie Nie polecam!!!!

przemo
@Podwykonawca 21.05.2016 07:42

Jesli tak jest jak piszesz to proszę przedstaw się i napisz gdzie z tą firmą pracowałeś.

podwykonawca

dragedia i dno !!! nie placa w terminie i po nim tez sie migaja,wymagania z kosmosu a w zamian nic tylko obietnice. nie polecam zadnej wspolpracy z ta firma !!!

podwykonawca

dragedia i dno !!! nie placa w terminie i po nim tez sie migaja,wymagania z kosmosu a w zamian nic tylko obietnice. nie polecam zadnej wspolpracy z ta firma !!!

anonim

moze znana, ja tam nie slyszalem, ale ciekawi mnie czy chce płacic czy utrzymuje sie dzieki rotacji studentow

Pawel
@anonim 29.11.2015 19:06

Firma Interbau sp.zo.o. z Krakowa nie zatrudnia studentów więc można przyjąć, iż jest to zbieżność nazw firm występujących w Polsce. Podobnie jak opinia przedstawiona przez "Anonim" na temat firmy Interbau jest nieprawdziwa.

adam55412

Chciałbym się dowiedzieć coś o tej firmie Ale narazie odniosłem dobre

Zostaw opinię o Interbau Sp. z o.o. - Kraków

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Interbau Sp. z o.o.