fameg

Radomsko

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 98 ocen.

Opinie o fameg

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie fameg

Obserwator

Ludzie! Co za zadrość przez Was przemawia. Szok. Fameg ma się dobrze i prężnie pnie się w górę z Wami czy bez Was będzie się rozwijał bo młoda krew ma dobre pomysły. Jak ktoś jest dobry w swoim fachu to jest tam doceniany i dobrze zarabia. Prezes jak to prezes nie każdy musi być idealny. Wam wszystkim życzę mniej jadu !!!

Dominika

Dzisiaj ukazał się pierwszy numer magazynu Fameg. Można w nim przeczytać, że "w ciągu najbliższych kilku dni Fameg uruchomi najnowocześniejszy w Europie tartak do produkcji tarcicy, która będzie wykorzystywana w 100% na potrzeby własne fabryki". Niedługo rozpocznie również pracę nowe laboratorium. Taki rozwój i wkład w inwestycje zapewne będzie wiązał się ze zwiększeniem zatrudnienia. Macie może więcej informacji o tym jak inwestycje te wpłyną na pracę w firmie? Cytowany magazyn można znaleźć pod linkiem: http://www.fameg.pl/Aktualnosc/95

w7
@Dominika 19.10.2017 09:30
Dzisiaj ukazał się pierwszy numer magazynu Fameg. Można w nim przeczytać, że "w ciągu najbliższych kilku dni Fameg uruchom...

Dno ten magazyn Fameg . O czym oni tam piszą ? Kogo to interesuje. Chyba nie pracowników , którzy zarabiają 1400 zł

xxs

Witam, chcialem zapytac o prace przy maszynie CNC , w jakim stanie sa maszyny ? Czy praca jest jakas trudna ? I jak wyglada placa mniej wiecej na tym stanowisku? bo pojawila sie oferta i nie wiem co o tym sadzic

były pracownik(niewolnik)
@xxs 12.10.2017 23:51
Witam, chcialem zapytac o prace przy maszynie CNC , w jakim stanie sa maszyny ? Czy praca jest jakas trudna ? I jak wyglada pla...

pracowałem tam na cnc , to jest jakiś cyrk. Stary to jakiś niezrównoważony gość , na niczym się nie zna a cały czas wyje i ma pretensje. Wysokość pensji to jakiś żart , sam niech robi jak chce.

Dominika

@xyz widzę, że jesteś kolejną osobą, która zwraca uwagę na to, że warunki przedstawione na rozmowie nie zgadzają się z tymi na umowie. Piszesz też o nieodpowiednim traktowaniu pracowników. Możesz powiedzieć o tym coś więcej?

Dominika

@Blondimam nadzieję, że ktoś będzie w stanie Ci coś podpowiedzieć. Napisz potem jak Ci poszło na rozmowie. Chętnie dowiem się więcej o jej przebiegu. Możesz też zostawić kilka informacji na jej temat tutaj: http://www.gowork.pl/rozmowy_kwalifikacyjne,90605,1,1 Będzie to bardzo pomocne dla osób, które w przyszłości będą w sytuacji w jakiej Ty teraz jesteś.

Blondi

Mam pytanie , w przyszlym tygodniu mam rozmowe o prace z panem prezesem, czy powinnam o czyms wiedziec,pamietac :) chodzi o prace na produkcji .

xyz
@Blondi 01.09.2017 16:25
Mam pytanie , w przyszlym tygodniu mam rozmowe o prace z panem prezesem, czy powinnam o czyms wiedziec,pamietac :) chodzi o pra...

Proponuje nie podejmować pracy bez podpisania wcześniej umowy o pracę. Co innego prezes gada o stawkach na rozmowie a co innego jest w rzeczywistości. No chyba że zgodziłaś się na najniższą krajową. A jeśli obieca ci że da ci więcej po okresie próbnym to życzę powodzenia jeśli mu uwierzysz. Większego oszusta to nie ma, a ludzi traktuje jak śmieci.

Edek z krainy kredek

Mi się tam w Famegu podoba :) ..a najbardziej to przepiękna czarnowłosa dziewczyna na pakowni, którą pozdrawiam! ;)

Dominika

@Nie tak nie takwspominasz, że firma ma dziwne zasady rekrutacji. Możesz powiedzieć co przez to rozumiesz? Na co trzeba być przygotowanym, jeśli chce się aplikować do fameg?

HO, HO ,HO
@qwerty 25.07.2017 14:43
Mówiąc krótko: 1) co innego mówione jest na rozmowie, a co innego w rzeczywistości, 2) wiarygodność prezesa jest zerowa, dla...

@@edek z krainy kredek milo ze pozdrawiasz dziewczyny , ale nie przytnij sobie palca ,uwazaj nie patrz na nogi tylko pod nogi i produkuj krzesla

Ten sam Edek
@HO, HO ,HO 27.07.2017 20:40
@@edek z krainy kredek milo ze pozdrawiasz dziewczyny , ale nie przytnij sobie palca ,uwazaj nie patrz na nogi tylko pod no...

Spokojna Twoja rozczochrana :) ..z Twojej strony miło,że się martwisz o mojego palca. P.S. Skąd ta pewność,że patrzę na nogi? A może widzę w niej coś więcej niż fizyczność i to mi się podoba..? Piękno nie jedno ma imię Panie HO HO HO Pozdrawiam Ciebie tym razem, żebyś nie był poszkodowany (o ile Ty to Pan) ;)

moni

Czy orientuje się ktoś z Państwa czy nadal szukają kogoś do pracy biurowej?

Ola
@moni 16.06.2017 13:48
Czy orientuje się ktoś z Państwa czy nadal szukają kogoś do pracy biurowej?

Znowu dodali ogłoszenie, jak zwykle z błędem.

Michał

Nie wiem jak w famegu,ale w restauracji Kasyno w Jarocinie to Pan ( usunięte przez administratora )byli beznadziejni .Tylko siedzieli przy stoliku przed komputerem i wymyślali głupoty.Przez 4 lata,bo najpierw Andrzej zarządzał 2 lata A potem Piotr to firmę Tak zadluzyli ze praktycznie padła,bo teraz już tam nic nie działa i wszystko stoi puste.

Bywalec
@Michał 29.05.2017 05:20
Nie wiem jak w famegu,ale w restauracji Kasyno w Jarocinie to Pan ( usunięte przez administratora )byli beznadziejni .Tylko sie...

Najlepszy w Kasynie był żurek , czasem miał nawet tydzień , bo nikt go nie chciał jeść ,oprócz Polanowskich. Według Starego nic zmarnować się nie może.

Bywalec
@Michał 29.05.2017 05:20
Nie wiem jak w famegu,ale w restauracji Kasyno w Jarocinie to Pan ( usunięte przez administratora )byli beznadziejni .Tylko sie...

Najlepszy w Kasynie był żurek , czasem miał nawet tydzień , bo nikt go nie chciał jeść ,oprócz Polanowskich. Według Starego nic zmarnować się nie może.

Nie tak nie tak

Trudno powiedzieć, od co najmniej września tak szukają i nie mogą znaleźć. Zasady rekrutacji mają bardzo dziwne.

jak

Czy naprawdę szukają pracownika biurowego, czy to ściema?

swój człówiek

Nic jej nie zrobią bo jak pije wódę to swój czlowiek , jest do tego chamska czyli wszystko ok.

Kwiatek

Witam co możecie powiedzieć o pracy kierowcy kat.b dzwoniłem dzisiaj do famegu i pani z centrali z pok.112 mówiła co i jak i ze do 3500 tys zarabiają kierowcy prawda to czy ściema? A nowy tabor jest czy stare trupy już? Dziękuję za odpowiedź jeśli ktoś taka poda

xxx
@Kwiatek 27.04.2017 01:58
Witam co możecie powiedzieć o pracy kierowcy kat.b dzwoniłem dzisiaj do famegu i pani z centrali z pok.112 mówiła co i jak i ze...

Nikt ci nie da tyle co prezes obieca.

Matt

Był ktoś na rozmowie kwalifikacyjnej do biura? Przyjęli kogoś ostatnio?

ona1
@ona 27.04.2017 20:48
Np dwie panie sekretarki.

to o co chodzi z tym sekretariatem . czemu taka rotacja?

Dziwne
@ona1 15.05.2017 14:47
to o co chodzi z tym sekretariatem . czemu taka rotacja?

Na famegu ciągle kogoś szukają: specjalisty do spraw eksportu, pracownika biurowego, czasem nawet nie podane jest stanowisko. Ogłoszenie zawsze to samo, w dodatku z błędem, inne są tylko wymagane w danym miesiącu języki. Trudno uwierzyć, że firma naprawdę szuka pracownika.

w7

dzisiaj widziałem starego , nieźle był nawalony .

HO HO HO

HO HO HO ALE to nic takiego wszyscy daja przyzwolenie na picie ale i monopol nie padnie a ZIMNO TEZ JEST i co sie dziwic no to chlusniem/

sp.
@sprzatacz 18.02.2017 11:50
No naprawdę nawet wpis na forum nie odstrasz pseudo majstrowa o picia alkoholu w pracy nawet jest zdolna zostać 16 godz w pracy...

No na deseczkowni jest lista z punktami za które można wywalczyć premie ale ciężko się przebić bo podobno najwięcej punktow jest za promile we krwi a w tym kierowniczka bije wszystkich i zgarnia wszystko.

odp.
@sp. 10.05.2017 19:58
No na deseczkowni jest lista z punktami za które można wywalczyć premie ale ciężko się przebić bo podobno najwięcej punktow jes...

No jak mówicie o niej ? Pseudo kierowniczka ? Hm jej trochę alkohol mózg wypalil jeszcze nie wie jak szybko może zostać bezrobotną a jeśli tak dalej będzie dokuczać ludziom w pracy to znajdzie się ktoś kto wykona Tel gdy będzie pijana a o to nie trudno prawie kazda sobota . A jak przysłowie mówi kto pod kim dołki kopie ten sam w nie wypada a ona kopać lubi nawet w czyiś prywatnych sprawach .

SZACH

Na ciepłownie zatrudnili Kapo z Borków UWAGA...

Zenon Staniszkis

Witam. Jak wygląda praca kierowców na Famegu?

pracownik
@Zenon Staniszkis 28.12.2016 14:35
Witam. Jak wygląda praca kierowców na Famegu?

Prezes płaci całe 20 groszy za km.

zgrywus

Niestety panowie P ( z małej litery bo nie zasluzyli na duzą literke ) chca zrobic ( robia ) z reszty dozoru ( o pracownikach nie wspomne ) idiotow !!!! Mysla ze jak przyjechali z podobnej miesciny jak Radomsko ( bo Jarocin to raczej wiocha :-) ) i maja troche kasy ....firmowej bo swojej to nie dolozyli do niczego ani grosza !!! Ktos kto ma jeszcze troche godnosci to zwolnil sie ..lub sie zwolni bo z idiotami sie nie wygra !!! Rzadzic takim zakladem to trzeba umiec a nie udawac jak robia ci panowie trzej :-) czytaj jeden bo tych dwoch to raczej pomagiery starego :-) sami to nawet nie moga jechac swoim autem do domu bo tata nie pozwoli :-)

Obserwator

Prezes Famegu to niestety cham i prostak - taka zresztą obiegowa opinia krąży o nim w mieście... Nie trzeba zatem być pracownikiem tegoż zakładu, aby się o tym przekonać. Nie szanuje nikogo ani niczego, no chyba że zwietrzy jakiś interes - wówczas potrafi być miły i kulturalny. To dziwne, że człowiek mający takie zasoby pieniężne, znajomości i naprawdę bezstresowe życie, jest tak negatywnie nastawiony do tych "gorszych " z pozoru od niego. Nawet jeśli gardzi się swymi podwładnymi, nie należy tego publicznie okazywać, Panie Prezesie. Takie zachowanie bardzo źle świadczy o Pańskiej kulturze i poziomie oraz o rodzinie, z jakiej Pan pochodzi.

w8
@w7 13.12.2016 14:04
pozdrowienia dla buraka

Dziękuję!w8

Anna
@Obserwator 01.12.2016 17:16
Prezes Famegu to niestety cham i prostak - taka zresztą obiegowa opinia krąży o nim w mieście... Nie trzeba zatem być pracownik...

Potwierdzam opinię wyżej. Pracownicy biurowi wydają się być przy tym panu zastraszeni. Daj komuś władzę a przekonasz się jaki jest naprawdę.

HO,HO,HO

no ale wybaczcie jeden pracuje a drugi symuluje zwolnieniem lekarskim a nie ma potrzeby , a ucierpi ten kogo dopadnie POWAZNA CHOROBA i zostanie ten zwolniony to nie FER TO JEST

Mira
@w7 21.11.2016 20:06
Poważną chorobę to ma Pan Tadek tzw chorobę Rynkowskiego .

Kolejny wypadek na famegu. Masakra. Slyszeliscie??

w8
@Mira 23.11.2016 18:40
Kolejny wypadek na famegu. Masakra. Slyszeliscie??

Podobno stary zgłupiał na dobre , cha cha

Laleczka

Co to się dzieje ostatnimi czasy na tym famegu. Ludzie nie chorujcie bo was zwolnią. Stary szaleje co dziennie przynajmniej 1 osoba zostaje zwolniona.

GOSC

Smakowały.Bardzo dobre!

gosc

A jak Wam smakowały rogale świętomarcińskie? Nie udławiliście się nimi?

...

O, i alkomat mamy na portierni. Dobrze, bo pracownik w miejscu wykonywania swych obowiązków służbowych pod wpływem alkoholu nie powinien być. Niechaj zatem dmuchają. Ale, ale - swoją drogą ciekawe ile też promili wykazałby ów przyrząd w przypadku naszego pryncypała i dobroczyńcy? Zatem, bracia Famegowcy - wypijmy za zdrowie szanowanego obywatela miasta Jarocin. Na zdrowie!

w7
@... 04.11.2016 21:22
O, i alkomat mamy na portierni. Dobrze, bo pracownik w miejscu wykonywania swych obowiązków służbowych pod wpływem alkoholu nie...

w przypadku pryncypała nie potrzebny jest alkomat , wystarczy spojrzeć na jego nos. Jak on tym samochodem jeździ?Może ktoś by go sprawdził?

DD

I gdzie "O CENZURO" zniknęły wcześniejsze wpisy?

zgrywus

A jakich zarobkow chciałbyś sie spodziewać u pana P. ??? Najniższa krajowa po 15 latach pracy to normalość . A kierownicy i mistrzowie jakby ktoś nie wiedzial to nie mieli żadnych podwyżek ale nowi kierownicy napewno dostaja ho ho wiecej od obecnych !!! Jeden plus to wyplata na czas nic poza tym w ...Famegu jak to mowia niektorzy ;-) .Ale już przyjezdni ludzie tez sie nie sprawdzili z tego co widzimy ostatnio :-)

anonim

(usunięte przez administratora)

hm

Hę!?

anonim

(usunięte przez administratora)

KS

Większość ludzi na halach pracuje za najniższą krajową i oprócz podstawy nie mają żadnej premii. Miód cud i orzeszki!

anonim

(usunięte przez administratora)

w9

Teto , czemu się nie podpisujesz Tato. Konkurencja płaci dużo lepiej , dlatego nie możecie pozyskać nowych dobrych pracowników.

w9

Teto , czemu się nie podpisujesz Tato. Konkurencja płaci dużo lepiej , dlatego nie możecie pozyskać nowych dobrych pracowników.

Paweł

Podwyżki były dla kierowników i majstrow , niestety dla pracownikow zabrakło pieniędzy i raczej nigdy nie będzie , a ludzie się śmieją z Indesitu .Tam podwyżki są i premie są a na Famegu jest tylko wyzysk .

anonim

(usunięte przez administratora)

Uuu

Zupełnie Ci odbiło?Nie wszyscy i nie pij więcej wody z bajora!

w7

Polanowski myśli że umowa o prace i wypłata na czas - to już dobre warunki . Niech sam spróbuje przeżyć miesiąc za 1400 zł, debil jeden.

BAJERA

wyplata jest terminowa ale co to takie pieniadze na te czasy --za male nie mamy nawet gronia premii mowie o wydzialach na natrysku maja

anonim

(usunięte przez administratora)

morlinka

Jestem pracownikiem Famegu i osobiście nie polecam podejmowania tu pracy. Moją opinię podziela raczej większość ostatnio zatrudnionych. Jest to jednak rzecz względna. Najlepiej złożyć CV i postarać się o przyjęcie. Później zawsze można zrezygnować, jeśli rzeczywistość okaże się zbyt brutalna. Wszystko zależy także od tego, jakie ma się wykształcenie i do czego właściciel danego delikwenta "przeznaczy". A pracowników Pan P. poszukuje.

anonim

(usunięte przez administratora)

gość

Osobiście nie muszę ich wkładać - mam dobry wzrok, a pracując w tej firmie po prostu widzę "jakość".

anonim

(usunięte przez administratora)

gość

A gdzie Ty widzisz tę "dbałość"? Radzę ewentualnie włożyć okularki i przyjrzeć się. Ja bez okularków widzę coś troszkę innego...

anonim

(usunięte przez administratora)

Paola
@w7 09.07.2016 17:12
na Famegu rządzi Alkoholik ktorego wspiera 2 debili

w7 - widac ze twoj czas na Famegu juz sie konczy

wiewiórka
@w7 09.07.2016 17:12
na Famegu rządzi Alkoholik ktorego wspiera 2 debili

to jest prawda piotruś stoi jak kat i wszystkiego sie czepia

anonim

(usunięte przez administratora)

w7

Można być niewykwalifikowany , przecież Piotr P. nie ma żadnych kwalifikacji.....nie jest wcale gorszy.

pepe

Przyjmuja stolarzy i niewykwalifikowanych pracownikow tez. Ja pracuje na Famegu kilka miesiecy i jest ok.

ekstra famegowiec

Ha, ha... Coraz czysciej sie robi w/na Famegu. ... a to jeszcze nie koniec 'sprzatania' :-)

zgrywus

A o jakim kierowniku produkcji piszecie ? Przeciez takowego nie ma :-) niby byl jakis czas temu ale zdezerterowal po ...kursie dla szambonurkow !!! Ogolnie malo kogo ( czytaj panowie P...) interesuje produkcja a wiecej strasza swoimi idiotycznymi pomyslami !!! Rozpieprza ta fabryke do konca !!! Najwazniejsza jest dla nich kasa ....duzzzzo kasy a niewazne jakim kosztem i zdrowiem ludzi .Ludzi z Polski sciagaja do ....niby rzadzenia a da to odwrotny efekt niz mysla !!!

Laleczka
@zgrywus 03.07.2016 00:04
A o jakim kierowniku produkcji piszecie ? Przeciez takowego nie ma :-) niby byl jakis czas temu ale zdezerterowal po ...kursie...

Kierownik nowy na pakowni jest. Mlody przystojny koles, kawaler ale kawal [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z niego jest. Na niczym sie nie zna tylko o wszystko sie pyta. Pracownik wie lepiej. On zna sie tylko na porzadkach, a robota stoi w miejscu.

byq

a jak z kierownikiem produkcji się współpracuje?

Albeer

Spoko gosc.

w7
@Albeer 25.06.2016 14:27
Spoko gosc.

Długo nie popracuje , już spadają jego notowania u Starego.

dick
@Albeer 25.06.2016 14:27
Spoko gosc.

długo nie popracował bo był spoko ?

morlinka

A co sądzicie na temat nowego kierownika pakowni?

Afrodyzjak

Niektorych myslenie nie boli

BAJERA

Adzieje sie duzo ciekawych rzeczy ,a pomyslow sto tysiecy , ze az trudno pomyslec co bedzie dalej

obcy

co tam słychać u tych czubów P.? Dawno nic nowego nie pisaliście.

Bizon

Spoleczenstwo sie starzeje, to nic nowego. Nawet prezes famegu jest stary.

Zostaw opinię o fameg - Radomsko

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie fameg