Italia Nel Mondo S.C.

Bielsko-Biała

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 34 ocen.

Opinie o Italia Nel Mondo S.C.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Italia Nel Mondo S.C.

italianelmondosyf!!!

Oszuści.. Co chwila to nowe wymówki albo pieniadze poszły albo oj przepraszam nie bylam w biurze, oj widocznie problem w banku, oj jestem na urlopie w srode na pewno wysle.. Jak tacy ludzie mogą normalnie żyć.. zgina mnie na myśl że tacy ludzie mogą bez skrupułów oszukiwać innych, pieniędzy albo nie wypłacają wcale albo z opóźnieniem.. Trzeba zrobić z tym porządek raz na zawsze i przestrzegać ludzi gdzie tylko się da!

Przestrzegam!

Opisane wyżej sytuacje niestety nadal mają miejsce. Przykre, ale pomimo zawartej w umowie daty realizacji przelewu, płatności nie są wypłacane na czas, a opóźnienie nierzadko sięga kilku miesięcy. Należy też przygotować się na to, że któraś z płatności nie zostanie wypłacona wcale, bez słowa wyjaśnienia. Druga strona umowy, jak widać, do niczego nie czuje się zobowiązana. Uwłaczające dopominanie się o wynagrodzenie kwitowane jest w sposób znany już z poprzednich wpisów. Zbywanie e-maili, wymówki, podawanie nieprawdziwych terminów przelewów, które podobno wyszły, ale minie jeszcze kilka tygodni nerwów, zanim trafią na konto osoby, która zrealizowała zlecenie zgodnie z umową, poświęcając na to swój czas i naiwnie wierząc w to, że współpracuje z uczciwym zleceniodawcą. To jest optymistyczny scenariusz, bo w gorszym przypadku czeka was już tylko nieodbieranie telefonów i poczucie, że daliście się nabrać i pracowaliście za darmo. Przestrzegam! Ludzie się nie zmieniają.

Karolina

Hej, od pewnego czasu nikt z Was nie zamieścił żadnej nowej opinii na temat firmy zawierającej, takie informacje jak warunki zatrudnienia czy atmosfera? Poza opinią @kolbera, nie pojawiło się nic potwierdzającego jego wpis, wiadomo tyle, że firma Italia Nel Mondo S.C. nadal istnieje, jednak czy prowadzą jakieś rekrutacje?

kolber

Przestrzegam przed tą firmą - Oszuści!!!

opk

No na pewno do takiej podstawy dorzucają jeszcze jakieś premie @Jarek, ciekawe jest to, że każdy ma zapewnione dwuskładnikowe stawki, bo to rzadkość w dzisiejszych czasach, a zarobki są dobre. A socjale?

anonim

(usunięte przez administratora)

niepoleceam

Szukają . Piszą jak leci do wszystkich, których mają w bazie. Nie ogarniają komu zalegają, bo piszą nawet do tych już oszukanych. Niedawno dostałam od nich maila czy jestem zaintersowana współpracą... "Firma" od roku jest mi winna kasę. Przez ten rok dzwoniłam, wysyłam pisma, oczywiście wracały niepodjęte.

AdioPomidory

Ta firma już nie działa.

Nick
@AdioPomidory 24.08.2016 13:44
Ta firma już nie działa.

działa działa - jako Italia nel Mondo Sp. z o.o. - nawet szukają kolejnych naiwnych na prowadzenie kursów, do biura - itd.... żeby znów nie płacić ...

Walentyna
@AdioPomidory 24.08.2016 13:44
Ta firma już nie działa.

Jak to nie działa? To ze maja telefony powyłączane, nie przeszkadza im podawać ogłoszenia na portalach tłumaczeniowych (na przykład: Tłumaczenie przysięgłe POL-FRA polski - francuski Italia nel Mondo 04.02.2017 4 oferty Dzień dobry, Poszukuję tłumacza przysięgły język francuski. Zlecę tłumaczenie tekst umowy 40 stron fizycznych Powtarzalność 9 % Umowa o świadczenie..) Italia nel Mondo jest mi winna jeszcze za tłumaczenia, które robiłam w 2012 roku.

anonim

(usunięte przez administratora)

nick

jak nie zależy ci dzidza na pieniądzach i chcesz pracować charytatywnie ku wzbogaceniu portfela Pani S. - to śmiało się zatrudniaj! Powodzenia. Naiwnych nie sieją.... nie widzisz innych opinii?

anonim

(usunięte przez administratora)

hehe

Nie, nie jest.

przemek

Nie wierzę, że ktokolwiek może zastanawiać się nad współpracą z tą firmą. :) Miałem "przyjemność" poznać od środka jej działanie i szczerze odradzam jakiekolwiek kontakty, szczególnie osobom po studiach, szukającym doświadczenia. Jeśli ktoś jest zainteresowany szczegółami, proszę pisać p.slizak@wp.pl.

anonim

(usunięte przez administratora)

Iwona

ma pani jakiś kontakt do tej Pani? Jest mi winna sporo kasy i nie odbiera telefonów ... żadnych

Marek Kalus

Pani Bruzzano od roku winna mi jest 10 000 zł.... , wielokrotnie okłamywała mnie o wypłacie.... jakoś do dnia dzisiejszego pieniędzy nie widać... a i komornik ni jest w stanie nic odzyskać... bo są i inni wierzyciele... pani Bruzzano po prostu jest tak biedna... że nic nie posiada..... ale towarzysko się udziela... co do oceny takiego postępowania... chyba każdy wie co myśleć...

Patrycja Slusarz

Dzień dobry, każdy kto jest tłumaczem wie że w prawie każdej firmie zdarzają się opóźnienia z płatnościami. Pracuje z nimi od dawna, mam mnóstwo zleceń i nie narzekam, opinie tutaj zawarte zdają się być wypisywane przez konkurencje, nie ma się co dziwić, gdyż własnie italia dominuje w zakresie tłumaczeń i kursów na Bielskim rynku

Iwona
@Patrycja Slusarz 05.05.2016 01:20
Dzień dobry, każdy kto jest tłumaczem wie że w prawie każdej firmie zdarzają się opóźnienia z płatnościami. Pracuje z nimi od...

CIEKAWE- pani dostaje pieniądze, a ja nie! Mnie pani Bruzzano zalega od ponad roku z zapłatą 10 tys. złotych - pewnie wypłaciła je innym tłumaczom, albo sobie!

Marcin

Witam, ja na to patrzę trochę z innej strony. Często bywałem klientem tej pani ale swoim natrętnym zachowaniem skutecznie potrafiła mnie zniechęcić. Zlecaliśmy im tłumaczenie z terminem płatności 30 dni. Kiedy przysyłała fakturę prosiła o wcześniejszą płatność bo ona komuś musi zapłacić , więc stawaliśmy na łowie by wysłać jej pieniądze wcześniej a potem okazywało się że swoim tłumaczom nie zapłaciła... omijać szerokim łukiem..

anonim

(usunięte przez administratora)

Sylwia Tomczyk

Tak samo jest w moim przypadku - nie zapłacili jak na razie od 3 miesięcy za tłumaczenie poświadczone wykonywane w trybie pilnym. Dawno zapłaciłam z tytułu tego zlecenia podatek. Telefon albo zajęty albo nie odbierają. 4 dni temu zadzwoniłam z innego numeru na numer stacjonarny, odebrała pracownica, wszystko odnotowała i zapewniła, że się zajmie sprawą. Oczywiście cisza. Dodam, że wysłałam im upomnienie - wezwanie przedsądowe do zapłaty ale .... nie odebrali. Adresata ... nie zastano. Biuro, które niby świadczy usługi a nikogo nie ma w środku? Trudno uwierzyć, raczej nie odbierają korespondencji w ogóle z powodu niechęci do płacenia. Wstyd i żenada. Sylwia Tomczyk, Tłumacz przysięgły języka angielskiego

naciągnięta

Zalegają mi za tłumaczenie przysięgłe w końcu niewielką kwotę bo ok. 200 zł, ale krętaczą, wymigują się, telefon ciągle zajęty, a potem że nie ma właścicielki, itp. itd. Nigdy więcej i wszystkim odradzam.

pati

Nie polecam pracy w NEL MONDO!!!!! Nie płacą za lekcje lektorom!!!!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

Gabriella

tam są tylko "śmieciówki" nie ma normalnych umów o pracę. Na pieniądze się czeka i czeka. Obiecują, ze "już już" i ciągle jest, że jutro. Albo że pieniądze wyszły ale jakoś nie doszły (może na nogach idą????) .

tomy

przestrzegam!!!

ass

pieniążków niestety nie będzie...

OszukanoMnie

Czemu jeszcze nikt nie zamknął tej... organizacji(???) Czekamy na pieniążki już kolejne miesiące i nic... To nie specjaliści od języków obcych, tylko od wykorzystywania pracowników

ja

Powiem Ci, na co możesz liczyć... Na to, że będziesz się co miesiąc dopraszać o to, żeby Ci zapłacili za przeprowadzone zajęcia, otrzymywać pieniądze z 2-3 miesięcznym poślizgiem - a jak odejdziesz, to za niektóre nikt Ci już nie zapłaci. Tak jak ktoś wyżej napisał - na wezwania i prośby nie reagują.

Mondor

Oferują całkiem spory zakres tłumaczeń i kursów językowych. Zastanawiam się na podstawie czego dobierają swój zespół lektorów. Poza tym jaka jest ich skuteczność w tłumaczeniach, bo firm oferujących te same usługi jest sporo. Powiedzcie mi na co można liczyć na start w tej firmie i czy są jakieś szanse rozwoju?

WielkiZłyBarry

Kaśka, jak ci nie zależy na pieniądzach to powinnaś być zadowolona

Monika

Nie polecam współpracy z tą firmą.(usunięte przez administratora)

Iw

(usunięte przez administratora)Wykonałam dla nich tłumaczenie uwierzytelnione i zwykłe, nie zapłacili od 16 sierpnia 2011, dziś jest 13 marca 2014 roku. Na wezwania i prośby nie zareagowali. Moje pierwsze i ostatnie zlecenie. (usunięte przez administratora)

łasia

Potwierdzam opinie negatywne - bardzo duże opóźnienia w płatnościach, w niektórych przypadkach nawet ich brak! na pytania dotyczące przelewów odpisują, że owszem, przelew został wykonany....i tak można na niego czekać i czekać. Odradzam tę szkołę wszystkim, zarówno lektorom i tłumaczom jak i uczniom - szkoda na nich nerwów, nikogo nie traktują poważnie i wodzą wszystkich za nos. Także jestem w trakcie składania pozwu.

ewa - bez kasy

ewa -bez kasy - 2013-07-12 07:41:17 Jak Pan może udawać kogoś innego? (to po pierwsze) A po drugie jak Pan może powiedzieć dziesiątkom osób, które nie dostały swojego wynagrodzenia od tej firmy, że jej nie znają! A co - mają chodzić razem na wódkę? Była prośba o opinie - to się posypały! A w sądzie i tak się z firmą spotkamy !!! Spokojna głowa! Jeżeli Pan dostaje wynagrodzenie - to tylko dlatego, że jest powiązany z firmą w inny sposób i że Pańskie nie otrzymywanie wynagrodzenia mogło by zniszczyć opinię firmę w miejscu bardzo niepożądanym! Ewa: nauczycielka, tłumaczka, bez wynagrodzenia od 6 miesięcy !!! [usunięte przez moderatora]

ewa -bez kasy

Jak Pan może udawać kogoś innego? (to po pierwsze) A po drugie jak Pan może powiedzieć dziesiątkom osób, które nie dostały swojego wynagrodzenia od tej firmy, że jej nie znają! A co - mają chodzić razem na wódkę? Była prośba o opinie - to się posypały! A w sądzie i tak się z firmą spotkamy !!! Spokojna głowa! Jeżeli Pan dostaje wynagrodzenie - to tylko dlatego, że jest powiązany z firmą w inny sposób i że Pańskie nie otrzymywanie wynagrodzenia mogło by zniszczyć opinię firmę w miejscu bardzo niepożądanym! Ewa: nauczycielka, tłumaczka, bez wynagrodzenia od 6 miesięcy !!!

rc
@ewa -bez kasy 12.07.2013 07:41
Jak Pan może udawać kogoś innego? (to po pierwsze) A po drugie jak Pan może powiedzieć dziesiątkom osób, które nie dostały swo...

Purtroppo devo fornire un feedback estremamente negativo alla signora Bruzzano, la quale deve da mesi saldare una fattura per un lavoro di traduzione. La cosa peggiore non è il mancato pagamento ma l'atteggiamento scortese e assolutamente non professionale della signora, la quale non risponde alle e-mail e alle telefonate.

okno

Cześć wszystkim! Szukam chętnych do pozwu zbiorowego! Kto został oszukany przez Italia nel mondo zgłoś się! Razem raźniej i poważniej! Rozmawiałam już z adwokatem! Wszystko da się zrobić! I wiemy jak!

nick
@okno 12.07.2013 07:30
Cześć wszystkim! Szukam chętnych do pozwu zbiorowego! Kto został oszukany przez Italia nel mondo zgłoś się! Razem raźniej i...

do kogo mam się zgłosić? jakieś namiary?

tłumacz

Ja też jestem w trakcie składania pozwu przeciw Italia nel Mondo - [usunięte przez moderatora] Jeśli ktoś byłby zainteresowany złożeniem pozwu przeciwko tej firmie proszę o kontakt: fabia@o2.pl. Możemy zrobić to u tego samego prawnika, który zajmie się egzekucją naszych pieniędzy. Pozdrawiam

grzegorz spyra

Jak się dowiedziałem co za bzdury tu pisza sam się zgłosilem jako świadek. Współpracuje z firmą od 5 lat i jestem bardzo zadowolony. Dyrekcja jest konkretna i szczera do bólu. Potwierdzam że mieli problem [usunięte przez moderatora] Nie znacie ludzi i oskarzacje. Wstyd! Mam nadzieje że podadza Was do sadu. Tłumacz j . niemieckiego Bielsko 334827410.

Gabriella Conti

Ja pracuje z nimi od 11 lat i były czasami opóźnienia , ale wiem ze mieli problemy z Firma Maflow z Tychów, która im w dalszym ciągu zalega duże pieniądze i spowodowała bardzo poważne problemy . Z tego co mi wiadomo wypłacają wszystkich . Co do szefowej , to bardzo fajna i konkretna kobieta, . W razie pytań jestem do dyspozycji , mam z nimi ciągły kontakt, i pracuje dla nich cały czas. Gabriella Conti Tłumacz j.włoskiego

Marek Kalus
@Gabriella Conti 05.06.2013 14:43
Ja pracuje z nimi od 11 lat i były czasami opóźnienia , ale wiem ze mieli problemy z Firma Maflow z Tychów, która im w dalszym...

Proszę pani... czy jest pani w stanie wpłynąć na panią SB żeby zapłaciła mi 10 tyś. zł. za wykonane zlecenie w czerwcu 2015 ? Marek Kalus

oszukany

oszukany - 2013-04-24 10:18:09 Lektorom i tłumaczom nie polecam współpracy z Italia nel Mondo. Powody: brak płatności za wykonane zlecenie (mimo 45 dniowego terminu płatności), wielokrotne dopominanie się o wynagrodzenie nie przynosi skutku, brak odpowiedzi na maile.Odwołuję poprzedni post. Powinien on brzmieć: "zalecam dużą ostrożność, szczególnie przy pierwszym zleceniu (ale to jest prawda ogólna i tak powinno się robić zawsze). Terminy płatności: koniec miesiąca po 45 dniach, a realizacja przelewu jeszcze później. Niestety brak odpowiedzi na ważne maile. Poza tym-OK".

oszukany

Lektorom i tłumaczom nie polecam współpracy z Italia nel Mondo. Powody: brak płatności za wykonane zlecenie (mimo 45 dniowego terminu płatności), wielokrotne dopominanie się o wynagrodzenie nie przynosi skutku, brak odpowiedzi na maile.

Biała

Nie polecam współpracy. O należne pieniądze człowiek dopomina się miesiącami. Żenujące!

mario

slawa [usunięte przez moderatora] wlascicielki tego biura siega daleko poza bielsko. nawet w innych miastach o niej slyszeli [usunięte przez moderatora]

tola

też się w 100% zgadzam!

Sasetka

ktos - 2012-01-18 22:56:08 To biuro tlumaczen ma najgorsz opinie z mozliwych. Tlumacza nie placa za wykonane zlecenia miesiacami. Ludzi nie szanuja i poniewieraja. Przyjechali wlosi do polski i mysla ze tutaj bydlo jest tak jak u nich we wloszech.zgadzam się w 100%

ktos

To biuro tlumaczen ma najgorsz opinie z mozliwych. Tlumacza nie placa za wykonane zlecenia miesiacami. Ludzi nie szanuja i poniewieraja. Przyjechali wlosi do polski i mysla ze tutaj bydlo jest tak jak u nich we wloszech.

Zostaw opinię o Italia Nel Mondo S.C. - Bielsko-Biała

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Italia Nel Mondo S.C.