Axfina Polska (dawniej E-Kancelaria Grupa Prawno-Finansowa)

3.9/5

• Biestrzyków
  • Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
Wrocław - Dial Tone Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o Axfina Polska Sp. z o.o. (dawniej E-Kancelaria Grupa Prawno-Finansowa)

Opinie o Axfina Polska (dawniej E-Kancelaria Grupa Prawno-Finansowa) Wrocław

Nie przegap nowości o Axfina Polska Sp. z o.o. (dawniej E-Kancelaria Grupa Prawno-Finansowa)!

29.09.2022 10:53

Za sprawą #ZPF zeszły tydzień opiewał w kilka emocjonujących dni!

Mieliśmy ogromną przyjemność zaprosić wrocławską młodzież na pierwszy w historii #Dzień Otwarty Firm Windykacyjnych w ramach #Kongresu Zarządzania Wierzytelnościami.

Podczas spotkania rozmawialiśmy zarówno o tym, jak ważne jest budowanie świadomości istnienia i roli zarządzania wierzytelnościami, jak również o tych miękkich aspektach windykacji. Prezes Zarządu, Piotr Maciągowski, na przykładach podkreślał, jak ważna jest empatia i aktywne słuchanie. Pielęgnowanie wartości takich jak szacunek, wzajemne wsparcie i otwartość na potrzeby innych jest fundamentem w budowaniu pozytywnych relacji i nieocenionym wsparciem w codziennych zmaganiach.

Niezastąpiony #EKteam wraz z Młodzieżą wzięli udział w grze, dzięki której poznali szczegóły procesów odzyskiwania należności. Wspólnie przeprowadziliśmy negocjacje, przygotowaliśmy pozwy i wnioski egzekucyjne. Dziękujemy za zaangażowanie, ciekawe dyskusje i wnioski.

W kolejnych dniach wspaniała inicjatywa #ZPFRUN wspierająca Fundację Pomocy Zwierzętom „MATUZALKI”.

Jest nam niezmiernie miło, że mogliśmy być częścią tak innowacyjnego wydarzenia i współtworzyć wraz z #ZPF cykl edukacyjny dla młodzieży oraz dołożyć cegiełkę do wsparcia Zwierzaków!

Do zobaczenia na kolejnej edycji J!
Zdjęcie 0
Zdjęcie 5
Zdjęcie 6

Powaleni

23.09.2026 15:56

Dramat. Maja chyba zaklad opieki chronionej. Pracuja tam totalnie gluche osoby czytajace swoje regulki i przerywajace stale gdy probuje sie wyjasnic sprawe. Totalna porazka, ale moze dofinansowanie na nich maja

Napoleon

13.07.2026 10:19

Atmosfera w firmie jest bardzo ciężka. Przy każdym potknięciu w projektach zamiast szukania rozwiązań zaczyna się szukanie winnych i wzajemne pretensje między zespołami. Trudno ocenić, czy to kwestia zarządzania, czy ogólnego klimatu, ale w strukturach panuje duża nerwowość – wystarczy obawa przed redukcją kosztów, by ludzie zaczęli bać się o swoje stanowiska.

KamilŚ

20.07.2026 11:29

To prawda 🫪

rewolucja francuska

24.07.2026 18:07

+1 dla Bonaparte
Oszukany klient

30.04.2026 11:47

Tak jak w przypadku każdego (usunięte przez administratora)do momentu wpłaty pieniędzy wszystko ok później kontakt się urywa umowa dotyczy sankcji kredytowych
Xyz

10.02.2026 08:40

Zarobki są niskie. Jeśli ktoś chce gdzieś zacząć i zdobyć pierwsze doświadczenie, firma może być w porządku, jednak możliwości rozwoju są ograniczone. Widoczne jest faworyzowanie niektórych pracowników. Częste są również obietnice bez pokrycia. Ubiór niektórych pracowników jest nieadekwatny do pracy w biurze.

24.09.2025 19:10

Niskie wynagrodzenie a obowiązków coraz więcej. Fajne miejsce, jeśli chcesz zacząć, jednak potem polecam zmianę pracy, ponieważ brak w niej możliwości realnego rozwoju.

19.09.2025 09:27

Na pierwszy rzut oka atmosfera w firmie wydaje się bardzo przyjazna – wszyscy są mili i pozytywnie nastawieni. Niestety, moje doświadczenia pokazują, że za tą fasadą kryje się wiele problemów, szczególnie dla osób bez większego doświadczenia lub aplikujących na stanowiska juniorskie. Z mojego punktu widzenia brakuje realnych możliwości rozwoju. Podwyżki są symboliczne, a obietnice dotyczące zmian warunków zatrudnienia (np. przejścia z umowy zlecenia na umowę o pracę z utrzymaniem poziomu wynagrodzenia netto - obiecywane przez jednego członka zarządu ) nie są realizowane. Nie odnotowałam też żadnej waloryzacji wynagrodzeń mimo informacji o bardzo dobrych wynikach finansowych firmy. Zamiast konkretnych benefitów, pracownicy mogą liczyć co najwyżej na okazjonalne drobne dodatki – np. skromny budżet kwartalny (kwota, która nie wystarcza nawet na przeciętny lunch na mieście) na wyjścia integracyjne i chyba najniższą wersję platformy benefitowej.( mimo, że podobno zarząd ma opłacanego Luxmeda ) Planowana duża impreza firmowa się nie odbyła, a dodatki świąteczne miały raczej symboliczny charakter w stylu kartonowym. Pewnie spytacie też o owocowe czwartki. Nie mamy takich, ale mamy owocowe dni po odwiedzinach ważnych gości, bo dla nich można kupić winogronka i bananki. Co do jedzenia, od dłuższego czasu nie działała lodówka, wszystko w niej gniło, a smród był na całą kuchnię. Nie wiem jak jest teraz - pewnie bez zmian. Strefa relaksu, którą firma się chwali w ogłoszeniach o pracę jest kanapą na środku działu Call Center, także można samemu dojść do wniosków. Niestety firma kieruje się popularnym stwierdzeniem : pracownik = koszt, zarząd = inwestycja. Jeśli chodzi o system wynagradzania, zauważyłam spore różnice między działami – w niektórych wypłacane są nadgodziny, w innych praca po godzinach traktowana jest jako coś „oczywistego”, bez dodatkowego wynagrodzenia. Część młodszych pracowników liczy, że dzięki większemu zaangażowaniu zostaną zauważeni – jednak z tego, co widziałam, rzadko kiedy przekłada się to na realne awanse czy zmiany. Rotacja pracowników jest spora, powiedziałabym że nawet bardzo, co moim zdaniem wynika ze zbyt dużego obciążenia obowiązkami przy stosunkowo niskim wynagrodzeniu i braku szacunku do pracowników. To, co może zatrzymać tu ludzi na chwilę, to dobra atmosfera w zespole – która po wykupie EK przez Axfinę niestety zanikła. W mojej ocenie to miejsce może być dobrym przystankiem na początku kariery (ale na pewno znajdziesz lepsze) – żeby zdobyć pierwsze doświadczenia i ruszyć dalej. Nie polecam jednak zostawać tu na dłużej, jeśli komuś zależy na rozwoju, stabilności i uczciwym wynagrodzeniu oraz szacunku do szarych pracowników. Podobno wszedł system odnotowań czasu pracy, także firma zamienia się powoli w typową korporacje - ale bez benefitów, które te typowe korporacje dają. (To wszystko jest moją osobistą opinią opartą na doświadczeniu – inni mogą mieć odmienne odczucia.)
x

23.09.2025 20:20

Zgadza się. Firma powoli przybiera formę korpo, jednocześnie nie dając benefitów korpo, nie jest to opinią jednego pracownika, niestety. Dużo dobrych pracowników ostatnio odchodzi z pracy z racji braku adekwatnego wynagrodzenia, co do wykonywanych obowiązków. Zastanawiam się jak pracujecie nad tym? Nic mi o tym nie wiadomo.

24.09.2025 08:20

Chętnie wysłuchamy Twojej opinii i porozmawiamy o oczekiwaniach. Jesteśmy otwarci na wszelkie dyskusje, daj znać kiedy możemy się spotkać i wyjaśnić wszelkie wątpliwości!
radzę uważać

07.05.2025 10:56

Radzę uważać. Pracownicy ich spółki zależnej (ten sam zarząd co tej i pełna własność spółki-matki, Dial Tone sp. z o.o.) nękali mnie telefonicznie o rzekomy dług, który UROIŁ sobie ich klient. Nigdy nie poszli do sądu, nigdy nic nie udowodnili, nigdy nie uzyskali wyroku. Ale nękali kilka miesięcy. Wyłudzić chciała Vectra SA a chodziło o rzekomą karę umowną za router, który zwróciłem do salonu a oni nie odnotowali. Nie interesowały ich moje tłumaczenia, dokumenty, dobra relacja z klientem. Chodziło o wyłudzenie kasy za elektro-złom. Uważam ich za O.S.Z.U.S.T.Ó.W. Vectrę także.
---

17.04.2025 12:39

Uważajcie na nękanie z tej firmy. Weryfikujcie podstawy roszczeń i wszelkie żądania. Nie macie obowiązku podawać im żadnych swoich danych osobowych. Nie musicie wierzyć na słowo bez wglądu w dokumenty. Nie musicie nic akceptować. Nie musicie być kulturalni. Oni dość szybko przestaną być. Możecie być chamscy wobec ludzi, którzy coś od was chcą ale nie potrafią tego udowodnić. Ich celem jest m.in. wyciągnięcie od was akceptacji roszczenia. Metoda jest taka, że jeden podmiot wymyśla z czapy roszczenie, np. niedopłatę, karę umowną, opłatę za monit, cokolwiek. Dla uwiarygodnienia może mieszać z realnymi długami, np. nieopłaconymi fakturami. Potem drugi podmiot nęka i wymusza akceptację roszczenia np. pod obietnicą rozłożenia na raty. Ludzie się często godzą na spłatę roszczenia spornego dla świętego spokoju. A cwaniacy zarabiają. (usunięte przez administratora)
PawełMSa

12.02.2025 14:26

Dług został przedawniony i umorzony przez sąd natomiast pracownicy dalej dzwonią nękają strasząc że mam 14 dni na spłatę
---

17.04.2025 12:27

To (usunięte przez administratora) Wmawiają bezsporność roszczeń spornych, których nie mogą (z braku dowodów lub podstaw prawnych) dochodzić sądownie. To maszynka wmawiania ludziom istnienia zobowiązania. Nawet jeśli uda się tylko w części przypadków to jest to czysty zysk. Róbcie tak, by kontakt był dla nich jak najbardziej kosztowny i jednocześnie nieprzyjemny. Nie musicie być uprzejmi, możecie być chamscy. Kulturę zostawcie dla rodziny, znajomych i ludzi uczciwych. Oni żerują na łatwowierności ludzi. Dla mnie to (usunięte przez administratora)
Anna

03.01.2025 23:47

Firma zasługuje na negatywną opinię.Wystrzegajcie się jej. Ściągają pieniądze przez komornika mimo wpłat na ich konto. Potem trudno jest odzyskać niesłusznie zabrane przez komornika dodatkowe pieniądze. Firma przetrzymuje pieniądze i nic nie robi mimo telefonów. Mają gdzieś szybkie załatwienie sprawy. Jedna z pań odbierająca telefony poinformowała mnie że mają 30 dni na zamknięcie sprawy a mija już 40 dni i sprawa dalej jest nie zalatwiona. Masakra
Aldona

18.04.2024 11:10

Nie mam ani aplikacji, ani doświadczenia w sądzie, natomiast jestem sprawną researcherką i uważam, że mój skip tracing przydałby się na stanowisku specjalistki ds. windykacji polubownej. Oczywiście, też chętnie poznam widełki, ale jest ważna kwestia - jak i na ile kancelaria broni pracownika w przypadku zarzutu stalkingu? Wierzę w swoją skuteczność, ale to zawsze wiąże się z ryzykiem. A tego nie podejmę na swój koszt.

18.04.2024 13:08

Od specjalisty ds. windykacji oczekujemy opanowania i kreatywności, umiejętności pracy z ludźmi, aktywnego słuchania i wyciągania wniosków z pozyskanych podczas rozmowy informacji. Nasze działania nie mają znamion stalkingu, działamy wg Zasad Dobrych Praktyk Windykacyjnych, jesteśmy członkiem ZPF. Brak doświadczenia nie jest przeszkodą, przyjmujemy również osoby bez doświadczenia, aby poznać się bliżej i móc zweryfikować czy E-Kancelaria jest miejscem dla Pani zapraszamy do złożenia aplikacji przez formularz na pracuj.pl lub na adres @: [email protected]
Kasia

17.04.2024 23:11

Bardzo nieprzyjemni pracownicy, którzy nie potrafią przyznać się do błędu. Dzwonią i informują mnie, że odkupili mój dług i natychmiast mam to przelać, bo sprawa idzie do sądu. Poproszeni o oddzwonienie następnego dnia nie odzywają się, dzwonią po dwóch tygodniach i dalej straszą. Dopiero po moim pytaniu, dlaczego nie przysłali żadnych dokumentów okazuje się, ze wszystko wysyłali na zły adres. Mimo dalszego braku dokumentów ciągle wysyłają ponaglenia, a pracownik odpowiada tylko bardzo nieprzyjemnym tonem „informuje panią że dokumenty zostały wysłane a windykacja nie została wstrzymana”. Dodam do tego, że o żadnym długu nie wiedziałam, bo dotyczył nabytego przeze mnie samochodu.

18.04.2024 12:32

Szanowna Pani Przykro nam, że odniosła Pani takie wrażenia. Chcielibyśmy zaznaczyć, że nasi pracownicy są profesjonalni i wykonują swoja pracę z dużym zaangażowaniem i należytą starannością, wg wyznaczonych przez firmę standardów. Proces windykacji nie jest łatwy i może być uciążliwy dla osoby zadłużonej, a kontakt z naszej strony nie zawsze pojawia się w wyznaczonych przez Państwa terminie. Windykacja to złożony proces. Błędny adres to wynik braku aktualizacji danych teleadresowych. Nasz kontakt odbywa się na dane przekazane od wierzyciela pierwotnego, jeżeli nastąpiła zmiana wystarczy je zaktualizować. Jeżeli chodzi o dalsze działania windykacja będzie wstrzymana po spłacie zadłużenia. Zachęcamy do ponownego kontaktu i ustalenia terminu spłaty. Jesteśmy dostępni od poniedziałku do piątku w godzinach 7-18, w soboty w godzinach 8-16. pod nr tel 799350485. Można też się z nami skontaktować za pośrednictwem wiadomości e-mail lub na Messenger. Wierzymy że uda nam się wspólnie znaleźć dobre wyjście z tej sytuacji. Z wyrazami szacunku dział windykacji polubownej.

30.10.2023 13:03

Ja ws. oferty prawnik/student prawa. Czy akceptowani są absolwenci prawa, którzy nie odbyli aplikacji? I odwrotnie, czy kandydować może osoba, która prawa nie studiowała, ale ma doświadczenie od pisania pism procesowych, po pracę w kancelarii? Będę wdzięczny za rozjaśnienie wątpliwości:)

02.11.2023 15:32

Cześć, cieszymy się, że zainteresowała Cię nasza oferta :) nie wymagamy ukończenia studiów prawniczych, ani odbycia aplikacji - jeżeli masz doświadczenie w obsłudze spraw na etapie sądowym, zapraszamy do aplikowania ;)!

04.03.2024 15:20

Doświadczenie w obsłudze spraw na etapie sądowym nie jest warunkiem koniecznym przy podejmowaniu decyzji o zatrudnieniu. Jeżeli je posiadasz na pewno będzie cenne i pomocne w codziennej pracy, jeżeli nie, wszystkiego Cię nauczymy :) O szczegółach dot. m.in, wynagrodzenia oraz pracy w EKa Team chętnie opowiemy na spotkaniu u nas w siedzibie! Jeszcze raz gorąco zachęcamy do aplikowania na aktywne rekrutacje lub wysyłania CV na adres [email protected].
Klient

26.02.2024 14:56

DRAMAT FIRMA!!! Dzwoni się do nich, pytam grzecznie o ważne kwestie, a jakiś niemiły jegomość po drugiej stronie, popisuje się, nie odpowiadając na pytania!!! Czy dzisiaj, nie ma już ludzi z kulturą, chętnych pomóc, wyjaśnić??? Czy tylko WILKI, co żywcem pożreć, ograbić, i mieć ludzi za nic??? NIE POLECAM KONTAKTU Z NIMI !!!!
Kolo99

06.06.2022 08:14

Fajna ekipa pozytywnych ludzi. Firma bardzo OK, nigdy nie było żadnych problemów. Bardzo polecam!
Jaś

22.10.2023 16:21

Widać, że windykacja to branżą, której się poświęciłaś. I lubisz. Ok szanuje

24.10.2023 05:17

Kłania się czytanie ze zrozumieniem ???? mam 15 lat doświadczenia w różnych firmach najprawdopodobniej,nie znasz Eki skoro piszesz takie Bzdury nie szkoda Ci czasu spożytkuj go na coś bardziej kreatywnego zamiast próby obrażania ludzi których nie znasz Każdy może przyjść i przekonać się sam jak się nie spodoba może odejść ale opinie wyrobi sobie sam a nie przez kogoś kto kryje się pod pseudonimem i nie ma odwagi aby jawnie powiedzieć co myśli
Marta

07.02.2023 11:22

Witam. Czy ktoś przechodził rekrutację na stanowisko WINDYKATOR i może podzielić się doświadczeniem? Jakie wrażenia? Będę wdzięczna za każde info.

24.04.2023 16:28

Dłużnicy są różni, bywają wulgarni, agresywni, roszczeniowi. W ciągu dnia jest sporo rozmów i czasem jak trafisz kilku takich pod rząd to ta odporność się przyda. Godziny ponad grafik tylko jak ktoś sam chce, nie zawsze pozwalają zostawać dłużej ale często tak. Predyspozycje? Chyba przede wszystkim spokój.
Rekruter

23.06.2023 11:45

Tak praca w systemie Dialerowym czyli to system dostarcza potencjalnie odebrane połączenia. Szkolenia tak, na start pełny pakiet jak windykować od a do z, później indywidualne i grupowe w zależności od potrzeb i zmian prawnych.

19.04.2023 11:34

Kilka dni temu mieliśmy przyjemność odbyć szkolenie z udzielania pierwszej pomocy u niezastąpionych Malmed Wrocław Ratownictwo Medyczne i Ochrona Przeciwpożarowa. Na szkoleniu zapoznaliśmy się z tematyką podstawowych zabiegów resuscytacyjnych u osób dorosłych, dzieci oraz niemowląt. Poznaliśmy postępowanie w wybranych stanach nagłego zagrożenia zdrowotnego oraz rozwialiśmy wszystkie wątpliwości związane z pierwszą pomocą. Bardzo miło było nam gościć Mateusz Maliga i zaczerpnąć dawkę nieocenionej wiedzy praktycznej! Dziękujemy! :)

Nie polecam

13.10.2022 14:06

Nie polecam pracy w tej firmie 1. Płaca zasadnicza najniższa na rynku. 2. Umowa zlecenie. 3. Niekompetentna kierowniczka Do młodych osób - niczego się nie nauczycie bo po pierwsze nie ma się od kogo uczyć, a po drugie zmarnujcie tylko swój potencjał w takiej pracy.
Paulina

12.04.2023 06:36

O jakim rozwoju Ty mówisz ? W windykacji nie ma żadnego rozwoju na żadnym stanowsku i w żadnym dziale to jest strata czasu i szans na znalezienie czegoś normalnego za normalne pieniądze.

12.04.2023 12:21

@Paulina zaczynałam jako negocjator dziś już jestem na innym stanowisku w firmie jestem przykładem że można tylko trzeba chcieć i się starać ???? za nim zacznie się podawać nie właściwe informacje warto samemu spróbować i trochę powalczyć o siebie a gdybyś znała historię współpracowników wiedziałbyś że znaczna część zaczynała na słuchawce ????

30.04.2021 13:36

jestem pracownikiem z orzeczeniem o niepełnosprawności dla ludzi w firmie nie jest to problem nie czuję różnicy w traktowaniu :) zawsze ktoś chętny do pomocy( czasem bezcenne) wszystko przestrzegane zgodnie z kodeksem pracy ( w przypadku orzeczenia umowa o pracę ) atmosfera najlepsza jaką do tej pory miałam w rożnych firmach :) wszystko na czas premie bardzo realne :)
Garść faktów

18.02.2022 07:43

Oni to kupują na mocy umowy cesji, czy sprzedający oświadcza, że dług istnieje i jest zasadny. Na e-Tauron na pewno nie ma, bo jak sprzedali to już nie ich, więc nie mogą tego wykazywać. Najlepiej zadzwon do kancelarii, albo napisz i się dogadaj, jak się nie uda pewnie pójdzie do sądu i tam obiektywnie orzekną czy dług zasadny czy nie.
prscownik

01.03.2023 12:08

E-Kancelaria o ktorej mowisz byla to SA a forum dotyczy Sp Zoo i jest inna firma
Ex

22.01.2023 23:28

Podstawą wynagrodzenia bardzo niska. Opłaca się tylko jak masz mniej niż 26 lat i status studenta. Bardzo duża rotacja pracowników w windykacji. Target wysoki, sprawy kiepskie, więc o premie ciężko(usunięte przez administratora)Praca tylko na chwilę, na przeczekanie. Kariery tam nie zrobisz ani się zawodowo nie rozwiniesz. Każdy kto ma większe ambicje pójdzie dalej. Szkoda waszego cennego czasu, chyba że się nie szanujcie. Jak ktoś ma studia i perspektywę to tam dłużej nie wytrzyma.
T.

28.01.2023 12:07

Windykacja wyłącznie telefoniczna, ale jeśli chodzi o zarobki to nigdzie w windykacji gorzej nie zarobisz. Dlatego nie polecam. Komentarze o dobrej atmosferze w firmie to można sobie wrzucić między bajki.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Axfina Polska (dawniej E-Kancelaria Grupa Prawno-Finansowa)?

Kontakt - Axfina Polska Sp. z o.o. (dawniej E-Kancelaria Grupa Prawno-Finansowa)

Legnicka 48G 54-202 Wrocław

18.10.2022 11:12

Jesiennych porządków w #EK-O nie poprzestaliśmy na Zbiórce elektrośmieci!

Niezmiernie miło nam podzielić się informacją, że zostaliśmy wyróżnieni Certyfikatem za wspieranie działań, mających na celu ochronę środowiska naturalnego. Przyznawany jest on firmom, które aktywnie działają na rzecz budowania odpowiedzialności biznesu, a także stosują się do najwyższych standardów dbałości o środowisko naturalne.

Pamiętajcie, że cykliczna wymiana zużytego i niesprawnego sprzętu elektronicznego oraz racjonalne nim zarządzanie przyczyniają się do budowania społecznej odpowiedzialności naszego biznesu.
News image

03.10.2022 15:45

Czy wiecie, że Business Garden Wrocław, gdzie na co dzień, możecie nas spotkać, znalazł się na pierwszym miejscu najpopularniejszych biurowców we Wrocławiu w 2022r.?

BGW to nowoczesny kompleks biurowców usytuowany w biznesowej części wrocławskiej dzielnicy Fabryczna, przy ul. Legnickiej.

Business Garden - Innowacyjny kompleks biurowy zaprojektowany z myślą o stworzeniu wygodnego i inspirującego środowiska pracy.

9 budynków otoczonych zielenią z szeregiem udogodnień dla najemców tj. banki, poczta, placówki medyczne, czy przedszkole. Kompleks budynków to nie tylko atrakcyjne powierzchnie, ale przede wszystkim efektywne i ekologiczne biura, dzięki takim rozwiązaniom jak:
- system oszczędzania wody i energii

- kontrola środowiska wewnętrznego

- starannie dobrane materiały budowalne

co sprawiło, że inwestycja otrzymała certyfikat LEED na poziomie platynowym.

Jako organizacja bardzo cenimy sobie codzienne funkcjonowanie w oparciu o #EK-O rozwiązania i cieszymy się, że BGW wspiera gospodarkę nie tylko samymi budynkami, ale również EK-O akcjami.

Już tylko do 9 października trwa Zbiórka elektrośmieci !!

Jeżeli robicie jesienne porządki i znajdziecie zużyte baterie, czy żarówki, a jesteście w okolicy?! Zachęcamy do skorzystania z dedykowanego kontenera w bud. A. na parterze!

My już zbiórkę rozpoczęliśmy :D
News image
atmosfera

11.09.2022 21:37

To świetnie, że atmosfera jest podobno dobra, ale mam jednak bardziej przyziemne pytanie. Czy firma płaci składki na ubezpieczenia społeczne?
er

11.09.2022 21:38

Oni twierdzą, że tak jednak ZUS jest innego zdania :)

12.09.2022 16:53

Szanowni Państwo, Drodzy Kandydaci, nasze wartości, którymi kierujemy się w życiu i w pracy oparte są m.in. na zaufaniu, szacunku i otwartej komunikacji. Chętnie porozmawiamy na każdy temat, z przyjemnością w siedzibie firmy :) Obowiązek odprowadzania składek na ubezpieczenie społeczne ciążący na pracodawcy jest OBLIGATORYJNY. Jako pracodawca rzetelnie podchodzimy do kwestii dbania o prawidłowe rozliczenie wszelkich zobowiązań, w tym tych publicznoprawnych. Nasi pracownicy mogą potwierdzić terminowe wypłaty pensji, czy rozliczeń systemów premiowych. Jesteśmy spółką uczestniczącą w wielu przetargach publicznych czy też ogłaszanych przez instytucje finansowe. Jesteśmy także badani przez fundusze inwestycyjne z którymi współpracujemy. Stałą praktyką w wyżej wymienionych procesach jest pozyskiwanie zaświadczeń o niezaleganiu zarówno w takich instytucjach jak Urząd Skarbowy, czy Zakład Ubezpieczeń Społecznych, jako jedne z kluczowych dokumentów umożliwiających wzięcie udziału w przetargach. Zatem bez rozliczania się z ZUS czy US nie moglibyśmy prowadzić przetargów czy relacji z funduszami inwestycyjnymi. Zatem podsumowując: TAK, rozliczamy się ze swoich zobowiązań również tych wynikających ze składek społecznych. W przypadku jakichkolwiek dalszych wątpliwości, chętnie porozmawiamy i przedłożymy wspomniane dokumenty podczas spotkania w naszej siedzibie. pozdrawiamy serdecznie, HR EK

29.06.2022 11:54

Czy w e-Kancelaria Grupa Prawno-Finansowa Sp. z o.o. pracuje się na open space?
Elvis

06.09.2022 07:34

Dział windykacji pracuje na open space, pozostałe działy mają swoje indywidualne przestrzenie w biurze

06.09.2022 11:22

Nie tylko Dział Windykacji pracuje na open space, również Dział Sprzedaży, IT, BackOffice, czy Sądowy i Egzekucyjny :)
M

19.07.2022 13:35

Świetna atmosfera! Duże możliwości rozwoju, fajni i normalni ludzie.Pracuje się po prostu dobrze.
Krzysztof

02.05.2022 18:57

Współpracuje z tą firmą od wielu miesięcy. Warunki pracy zostały przedstawiowieraniu umowy. Płacą uczciwie za wykonaną pracę. Wszystkie świadczenia, w tym składki płacone są w terminie. Atmosfera pracy bardzo dobra. Oby każda firma tak samo szanowała pracownika.

03.05.2022 16:50

Tak najlepsza bezdyskusyjnie ????
Myśliciel

06.06.2022 22:25

Windykacyjna ma się rozumieć
Obecny pracownik

01.02.2022 08:49

Dobra odmiana od typowej korporacji. Przesympatyczna atmosfera, przyjazna kadra zarzadzajaca, dobra lokalizacja. Pracuje się naprawdę przyjemnie. Osoby konfliktowe miejsca tu nie znajdą dla siebie ponieważ gramy tu fairplay. Minusem dla mnie niezbyt wysokie podstawy i umowa zlecenie. Jednak łatwo zrobic target i wtedy z premia wychodzi 4000-5000 na reke. Jak dotąd to najlepsze miejsce w jakim pracowalam jeśli chodzi o windykacje.
Zero jedynkowo

10.04.2022 14:49

Atmosfera przyjazna , jeden drugiemu pomaga. Nie czuć rywalizacji.
M

06.05.2022 11:27

Zgadzam się, korporacyjnie to na pewno nie jest! Czasem to wprowadza lekki chaos, ale atmosfera jest mega twórcza i każdy kto ma ochotę budować coś nieszablonowego, nie po korporacyjnemu powtarzać bez sensu ten sam model, na pewno się odnajdzie.
Part 2

17.02.2022 14:39

cd. Ponadto firma nieuczciwa, nie płacąca składek zdrowotnych nawet na zleceniu, o innych nie wspomnę (to już raczej sprawa dla Sądu Pracy i Inspekcji Pracy), a pomniejszająca właśnie o te składki wynagrodzenie (swoją drogą straszna lipa, aby tak ryzykować i traktować pracownika, przecież to nie są jakieś horendalne kwoty skladek). Pracownik 3 miesiące od zatrudnienia, idąc do przychodni z grypą i temperaturą, dowiaduje się, że nie jest ubezpieczony i właśnie został wyrzucony z systemu EVUŚ, w firmie pani kierownik i liderki w żywe oczy kłamią, że przecież jesteś ubezpieczony "przychodnia głupia i pani rejestratorka, a w Zusie kłamią i pewnie mają awarię...", tłumaczenia rodem z przedszkola. Nie znasz dnia ani godziny, za nadgodziny musisz się tydzień przypominać i upraszać o wypłatę, o mobbingu, szkalowaniu,(usunięte przez administratora) osądach i ciągłej ocenie nie wspominając. Może wyniki pracownika tak biły po oczach, a firmę po prostu nie stać było na takie wypłaty dla pracownika miesiąc w miesiąc...umowy zlecenia też podpisywane są w sposób niejasny - podpisujesz tylko z e-ką 3 umowy, wypłaca ci Dialtone. Z Dialtone nie masz żadnej umowy, więc nie powinieneś nawet tykać systemu Dialtone! Kadra nie przygotowana merytorycznie, bez żadnych kompetencji do pracy z drugim człowiekiem, tym bardziej profesjonalistą, ich kompetencje nie ogarniają wymogów obecnego nowoczesnego rynku pracy/zatrudnienia i doświadczonego pracownika. Jedna wielka żenada. Dziękuję losowi, że mogę już pracować dla prawdziwych profesjonalistów finansowo-bankowych i już być docenionym, a nie taplać się w nieprofesjonalnej firmie będącej na etapie raczkującej windykacji, kadry, wszystkiego, której nie było mi do tej pory dane doświadczyć, a w branży windykacyjnej jestem od 18 lat i naprawdę do tej pory nie było mi dane doświadczać tak ogromnego nieprofesjonalizmu pod każdym absolutnie względem, na każdym etapie i na każdym szczeblu jak w tej firmie. Podejście firmy do profesjonalnego pracownika z dobrymi wynikami i przynoszącego przecież zysk dla firmy jest conajmniej niewłaściwe. Takie podejście do człowieka w tym nowoczesnym mieście, jakim jest Wrocław na pewno się nie sprawdzi, to pewne i wiem to z doświadczenia; a zatrudnianie hejterki z obwodu kaliningradzkiego, która nawet ma zatarg sądowy z sąsiadami i jeszcze się tym wychwala wokół, atakującej publicznie na grupie FB starszą stażem, wiekiem i doświadczeniem koleżankę, zapewne nie przyniesie firmie niczego dobrego, tym bardziej rozwoju i nowoczesności w podejściu do biznesu i poszanowania dla rozwoju dobrego pracownika i poszanowania godności po prostu dla drugiego człowieka. Z całego serca odradzam pracę tutaj, a pozostałym pracownikom powodzenia w znalezieniu lepszej pracy, a jest jej sporo na rynku i wydostania się z tego błędnego koła ubogiej zleceniówki. Wystarczy uwierzyć w siebie i działać. Pozdrawiam wszystkich. Pracownik, który mógł stać się poważnym klientem...albo nim jest i przestanie..taki to los przewrotny :)))) i na zabój sprawiedliwy, ale to jest właśnie rozwój i biznes.
Zero jedynkowo

24.04.2022 11:17

A jakie to ma znaczenie, skoro podobne sytuację nie powinny mieć miejsca? Nie muszę chyba pisać, że jest to ciężkie naruszenie praw pracownika? Powyższe pytanie, totalnie nie na miejscu, jednoznacznie wskazuję jak poważnie kancelaria podchodzi do pracowników i do swoich obowiązków. Zeby się czegoś nauczyć najpierw należy umieć przyznać się do błędu, błędy mają prawo się zdarzyć, ale nalezy z tego wyciągnąć lekcje, to po pierwsze,, a po drugie należy się do nich przyznać i przeprosić. Nikt nie oczekuje abyście posypywali głowę popiołem, zacznijcie po prostu wyciągać wnioski i przypomnijcie sobie czym jest przyzwoitość, bo ewidentnie tego brakuje.
Krzysztof

02.05.2022 19:09

Kłamstwo w każdym zdaniu.
Były pracownik - negocjator

28.04.2022 12:30

Było ok, wyrabiałem premie więc kasa się zgadza. Super klimat. Polecam.
Ronald

26.04.2022 14:24

Wspolpraca przebiegala bardzo dobrze, w zasadzie na kazdym etapie. 100% godni polecenia!
A tak

27.04.2022 12:50

No serio, wśród nas jest wielu, którzy po informacji że jest taki profil, chętnie się dzielą opinią????

27.04.2022 15:38

Szanuje, w porządku.
Obecny Pracownik

27.04.2022 12:24

Witam, pracuję w tej firmie ok. 1 roku. Widzę tu opinie wystawiane przez jedną osobę, notorycznie zmieniając nicki, więc zdecydowałem się opisać jak wygląda praca. Dużym plusem jest realna oraz jasna ścieżka awansów. Już na starcie przy wdrożeniach dostajesz informację, co musisz robić, by osiągnąć awans. Awans uzależniony jest od wyników i jest jasno określony. Sam osiągnąłem 2 awanse w ciągu roku, realizując określone progi wynikowe. Drugim tematem który chciałbym opisać są benefity. Multisport (płatny), ale w połączeniu z MyBenefit (do którego miesięcznie dodają pkt, które później wykorzystujesz na zakup multisport lub bonu które wykorzystujesz w innych sklepach) No i trzecia rzecz. - atmosfera, dla mnie najważniejsza rzecz, która jest w tej firmie. Zdecydowanie pod tym względem jest to najlepszą firmą w jakiej pracowałem. Dobrym przykładem jeżeli chodzi atmosferę jest obchodzenie urodzin każdego pracownika. Jeżeli chodzi o start w naszej firmie możesz zawsze liczyć na pomoc innych pracowników oraz leaderów. Często są szkolenia które pomogą Ci się rozwijać, robić wyniki. Jeżeli chodzi o zarobki, są one indywidualne,zależą od stanowiska i osiąganych wyników. Jeżeli faktycznie pracujesz to zrobisz ten wynik. Są osoby, które od początku pracy robią te wyniki a inni zależy od miesiąca. To chyba tyle, pkt widzenia ze strony pracownika.
Ma

27.04.2022 11:21

Atmosfera w pracy jest nieoceniona, luźna, przyjemna, po prostu ludzka i miła. Każdy traktuje się na równi, nieważne na jakim stanowisku pracujesz. Liderzy stawiają twój komfort psychiczny i zdrowie fizycznie na 1 miejscu. Jeśli ktoś ma jakiś problem zawsze służą pomocą. Jestem bardzo zadowolona. Jako studentka, która studiuję dziennie mam umowę zlecenie, mam urlop i l4, a nigdzie wcześniej w żadnej firmie się z tym nie spotkałam. Nie ma żadnych problemów co do czasu mojej pracy, grafik jest elastyczny, dopasowany do moich potrzeb. Ze swojej pespektywy gorąco polecam.
obecny pracownik

27.04.2022 11:14

obecnie pracuje tu rok. co mogę powiedzieć na plus : - kasa na czas - nadgodziny jak chcesz to kasa, albo odbiór - jak ci coś wypadnie nie ma problemu z dniem wolnym - spoko godziny bo przedział między 7 a 18 - z kierownictwem można się dogadać po ludzku - tu nie wyscig szczurów w korpo trzeba samemu zobaczyć jak jest, zawsze i wszędzie beda też jakieś minusy pracy. ja moge polecać ;)
kandydat

11.04.2022 14:22

Umowa B2B, zlecenie tylko jeśli jesteś studentem. Nie informują o tym podczas rozmowy o pracę, co więcej - kłamią, że kwota przez nich podana jest netto i na umowę o pracę. Jak przychodzi co do czego - podsuwają B2B i kwotę BRUTTO (po przeliczeniu na faktyczne zarobki to znacznie poniżej najniższej krajowej). Zmarnowany czas.
Osoba z niepełnosprawnością

26.04.2022 11:41

Pojęcie „osoba niepełnosprawna” jest już od dłuższego czasu używane w języku polskim, w legislacji, mowie potocznej i literaturze naukowej. Zastąpiło ono używane wcześniej pojęcie „inwalida” i jeszcze wcześniej „kaleka”. Tymczasem od kilku lat dość nachalnie narzucane jest określenie „osoba z niepełnosprawnością”
Osoba z niepełnosprawnością

26.04.2022 17:52

Zatem jako osoba z niepełnosprawnością proszę o używanie prawidłowego określenia.
Marco

26.04.2022 12:44

Praca w Kancelarii, to idealne miejsce dla każdego, kto zakosztował Korpo i postanowił normalnie żyć. Wymagania są, ponieważ być powinny. Nie wyobrażam sobie efektywnej pracy bez wskazania celu i sposobu jego realizacji. Firma daje ogromne możliwości każdemu, kto chce i potrafi się zaangażować. Jeżeli ktoś oczekuje tylko pensji, to nie jestem pewien czy powinien być w naszym teamie… Osobiście polecam!

26.04.2022 17:48

E-kancelaria to fundacja, że nie należy oczekiwać wynagrodzenia? :)
Klient

26.04.2022 14:02

Witam. Jak klient w/w firmy nie mogę nic nie napisać czytając te wszystkie opinie. Prowadzę duża firmę i częsta korzystam z usług E kancelarii. Jak doata nigdy mnie nie zawiodła. Zawsze moje sprawy są załatwiane szybko i z pełnym skutkiem. Obsługa miła i profesjonalna.
X

26.04.2022 13:20

Każda praca i każdy pracodawca ma swoje + także - , ja pracuję w E-K od już kilkunastu miesięcy i nie mogę napisać złego słowa. Atmosfera jest zupełnie inna niż w regularnej korporacji z której odszedłem, ktoś mnie zauważa i zwraca uwagę a czasem docenia ;) dobrym słowem i nie tylko. Szefostwo nie głuche na pomysły i nowe rozwiązania. Nie ma idealnego pracodawcy (przynajmniej jeszcze nie spotkałem) ale E-K polecam.
Lukasz IPS

26.04.2022 12:22

Bardzo rzetelna i sumienna kancelaria. Współpraca na profesjonalnym poziomie. Uzyskaliśmy wszelkie odpowiedzi na nasze zagadnienia. Będziemy wracać
Damian Pankiewicz

22.03.2022 13:08

Piszę jako były współpracownik E-Kancelarii Grupa Prawno-Finansowa Sp. z o.o. z/s we Wrocławiu i pełnomocnik klientów tej spółki – w okresie od marca 2017 do marca 2018 byłem p.o. Dyrektorem Działu Prawnego i jedyny w tym okresie pełnomocnik klientów spółki. Zgłosił się do mnie klient E-Kancelarii (Ferma Drobiu Józej Kaczała), który poniósł szkodę na kwotę 47 842,98 zł związaną z brakiem działań w jego sprawie. Mianowicie klient ten zlecił E-kancelarii prowadzenie jego sprawy windykacyjnej (dłużnik: Rapex Sp. z o.o. z/s w Poznaniu, kwota należności z odsetkami to ponad 900 000 zł), sprawa egzekucyjna prowadzona była przed Komornikiem Sądowym przy Sądzie Rejonowym Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu Pawłem Tomczak, sygnatura sprawy KM 686/14. Komornik w sierpniu i grudniu 2019 roku skierował korespondencję na adres E-Kancelarii z wezwanie do uzupełnienia braków formalnych w sprawie (brak zarządu spółki dłużnika), a następnie z powodu braku reakcji na swoje wezwania w marcu 2021 r. umorzył egzekucję i na podstawie art. 29 ust 1 ustawy o kosztach komorniczych obciążył wierzyciela opłatą egzekucyjną w wysokości 47 842,98 zł. Jak się później okazało E-Kancelaria przez okres 3 lat (a ponad 1,5 roku licząc do daty otrzymania wezwań komorniczych) nie była w stanie ustanowić w sprawie egzekucyjnej swojego klienta na prawie 1 milion złotych dochodzonych należności nowego pełnomocnika (po zakończeniu mojej współpracy z tą spółką). Korespondencja komornika była 2-krotnie kierowana na moje nazwisko na adres E-Kancelarii, spółka korespondencję odebrała (pracownik spółki) i z nieznanych mi powodów nie podjęła żadnych czynności w sprawie (nie informując mnie o powyższym). Aktualny pełnomocnik Józefa Kaczały zgłosił szkodę E-Kancelarii, ja również osobiście rozmawiałem na ten temat z zarządem spółki, E-Kancelaria oświadczeniem podpisanym przez prezesa zarządu E-Kancelarii Piotra Maciągowskiego odmówiła roszczeniu swojego klienta naprawienia zaistniałej szkody. E-Kancelaria jak widać nie ma sobie w tej sytuacji nic do zarzucenia, w odpowiedzi skierowanej do swojego klienta Piotr Maciągowski raczył tez podać nie prawdę, twierdząc abym to ja prowadził sprawę klienta w chwili powstania szkody i był za nią odpowiedzialny (moja umowa z E-Kancelarią wygasła ponad 1,5 roku wcześniej). Niniejszą sprawę przedstawiam ze szczegółami, tak aby osoby zainteresowane mogły zweryfikować podane informacje. Niech też każdy wyciągnie wnioski płynące z tej sprawy we własnym zakresie.
obecna pracownica

29.04.2021 11:08

Dlugo zastanawialam sie, czy wystawic opinie na temat E-Kancelarii gdyż nie mam w zwyczaju opisywania pracodawców na GoWork. Na początku dodam, że wcześniej pracowałam w dużej firmie korporacyjnej we Wrocławiu. To był koszmar i zdecydowanie trwało to o parę lat za dużo. W Ece pracuje się spokojnie, jest duża wyrozumiałość dla pracowników, dobra kadra menagerska, wszyscy się znają, klimat rewelacyjny. Gdy zatrudniałam się, pracowało w kancelarii niewiele ponad 10 osób, ale klimat niewiele się zmienił. Wynagrodzenie jest adekwatne do stawek rynkowych, premie to naprawdę premie :) i przede wszystki, są realne do wyrobienia, wszystko na czas, ale o tym nawet pisać nie powinnam, bo to jest normą. W firmie dużo się dzieje, co chwile pozyskiwane są nowe zlecenia, jak i zakup konkurencji! Zawsze jest co robic, pracuję ponad 2 lata i na nudę i monotonię pracy nie narzekam. Jest możliwośc pracy zdalnej. Jedyny minus to umowa zlecenie, ale sięgając pamięcią pracy w windykacji w korpo na umowe o pracę na czas nieokreślony i pracując w kancelarii na zlecenie - wybieram zlecenie. Mam nadzięję, że praca w ece się nie zmieni i dalej będę mogła tak pozytywnie wypowiadać się na temat pracodawcy.
obecna pracownica

01.02.2022 07:46

Pozdrawiam Aniu i życzę na przyszłość mniej niezgodnego z rzeczywistością hejtu, więcej faktów, mniej emocji :) PS: życzymy Ci wszystkiego dobrego w nowej pracy :)
XDDD

21.02.2022 11:39

Ania bierz połowe tego co do tej pory xD

Zostaw merytoryczną opinię o Axfina Polska Sp. z o.o. (dawniej E-Kancelaria Grupa Prawno-Finansowa)