Zawiedziony stały (już nie) klient
15 mar 2026 | 15:57
3.5
Zakupiłem Schofield 6 Silver 4,5 mm. Cały rewolwer ciężki, wydaje się porządny. Ale klucz do dokręcania CO2 umieszczony w okładzinie rękojeści z tandetnego plastiku. Przy pierwszym dokręcaniu CO2 rączka pękła i w chwili obecnej nie mam możliwości dokręcania naboju. Reklamacji Militaria nie uznało, odesłało produkt i odpisali, że użyto za dużej siły. To jest absurd tak potraktować klienta, który nieustannie robi zakupy w tym sklepie. Nadmieniam, że Sklep Militaria nie załączył nawet polskiej instrukcji to obsługi oraz nigdzie nie wskazuje jaka siła dokręcać nabój CO2. Nadmieniam, że nie używałem dużej siły, tylko próbowałem stabilnie i powoli dokręcić nabój. Wtedy rączka pękła. Mam wiele produktów tego typu. Uważam, że to wada konstrukcyjna. Ale Militaria zachowało się nagannie. Uważam to za niesprawiedliwe odrzucenie reklamacji a ponadto NIEPRAWIDLOWA SPRZEDAZ poprzez brak załączonej instrukcji w języku polskim. Sprawy nie zostawię. Zobaczymy co UOKIK odpowie mi w tej sprawie po zbadaniu zachowania sklepu Militaria. Produkt kupiony za prawie 1 tys. Zł. Moja opinia na sklepie Militaria NIE POJAWIA SIĘ Militaria NIE ZEZWALA na dodanie mojej negatywnej opinii u siebie. to zachowanie. Jestem rozczarowany i zmieniam sklep do zakupów od tego momentu