👍 Silne strony
Firma zbiera pozytywne komentarze za sprawną i szybką obsługę klientów oraz wsparcie po stronie działu technicznego.
1. Zdecydowana reakcja i szybka pomoc: Klienci podkreślają sprawność w załatwianiu spraw oraz konkretne wsparcie przy realizacji zamówień i programów grantowych.
2. Możliwość rozwoju dla zaangażowanych: Osoby z inicjatywą mają szansę na rozwój, a promocje wewnętrzne są dostępne dla tych, którzy się starają.
3. Docenienie indywidualnego podejścia: Niektórzy klienci i pracownicy cenią indywidualne dopasowanie oferty i wsłuchiwanie się w potrzeby.
📋 Podsumowanie
Z dobrych opinii wynika, że firma radzi sobie z obsługą klientów i reaguje szybko na zgłoszenia. Wielu pracowników podkreśla otwartość na rozwój zawodowy i jasne kryteria awansów. W komentarzach dotyczących procesu rekrutacji pojawia się jednak dużo krytyki: często powtarza się zarzut nieprzyjaznej atmosfery na rozmowie, niskich stawek oferowanych na start, dużego zakresu obowiązków i niejasnych oczekiwań wobec kandydatów. Część osób wskazuje też na dość zamknięty i sztywny styl zarządzania, który może wpływać na codzienny klimat w firmie. Opinie o pracy są bardzo podzielone – sporo zależy od stanowiska i tego, kto prowadzi rekrutację.
💬 Główne pytania
1. Zarobki i zakres obowiązków: Najwięcej pytań i uwag dotyczy wysokości wynagrodzenia oraz ilości zadań powierzonej jednej osobie, zwłaszcza w działach marketingu.
2. Atmosfera na rozmowie i w firmie: Uczestnicy forum regularnie pytają, jak wygląda klimat w zespole oraz jakie są realne relacje między zarządem a pracownikami.
Adi
21.08.2026 12:51
No i wciąż te relacje to jakaś zagadka 🤣 ale może też dużo zależy od podejścia samego pracownika
Rozczarowany
10.06.2026 13:53
Po rozmowie kwalifikacyjnej, powiedziano mi że zostanę zaproszony na dzień próbny, po czym kontakt się urwał. Ciekawe czy też w ten sposób postępują z klientami? Pytam, po co kłamać?
Lesio
11.06.2026 14:24
Jak na razie klient nie przyklepal odpowiedzi nawet nie ma lapki w górę 🤨 ale zgadzam sie ze nie powinno być takiej olewki później człowiek sie obawia ze w pracy może być podobnie
Przychody i zysk Aktin
144,1 tys
2021
2022
2023
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
09.09.2025 12:15
Tak bardzo źle to nie ma nigdzie. Zarząd wyniosły i bardzo fałszywy. Tu Ci mówią piękne słówka a za płacami obgadują gdzie się da. Chcą być technologiczną firmą a jak dla mnie to są firmą patologiczną. Uciekajcie stąd.
zdziwiony
12.09.2025 14:49
Rozumiem, że Pan pracował wszędzie, skoro twierdzi, że "tak bardzo źle to nie ma nigdzie"? :)) Weź się Pan za pracę, bo gdyby to "się zgadzało", to pod nickiem nie miałbyś Pan przedrostka "były"... Pozdrowienia z naszej "patologii" :)
Firma sama sobie pisze opinie - wszystko w tym samym stylu. Nie głupio Wam tak okłamywać innych? Macie ludzi za ...?
14.07.2025 08:50
Dziękujemy za komentarz, choć musimy jasno zaznaczyć, że w naszej firmie nigdy nie była zatrudniona żadna osoba o imieniu Monika. Tym bardziej dziwi nas pojawienie się takiego wpisu. Uważamy, że jeśli ktoś decyduje się na publiczne komentowanie, powinien mieć odwagę podpisać się prawdziwym imieniem i nazwiskiem – to kwestia uczciwości wobec innych. Co do opinii – nasze recenzje są prawdziwe i pochodzą od realnych klientów oraz pracowników. Zachęcamy do rzetelnej oceny, opartej na faktach, a nie anonimowych insynuacjach.
klient
26.02.2025 12:19
Serdecznie dziękuję firmie AKTIN za współpracę w realizacji programu grantowego. Po pierwsze - najlepsza oferta cenowa na rynku, po drugie – profesjonalna, atrakcyjna i angażująca prezentacja produktów przez pana Krystiana Kwiatkowskiego (przetestowanie wielu pomocy dydaktycznych dla przedszkolaków ułatwiło nam skompletowanie świetnego zestawu); po trzecie – wsparcie merytoryczne w temacie ministerialnych wymagań technicznych dla sprzętów IT, ich testowanie, poszukiwanie dostępnych modeli na rynku przez pana Krzysztofa Jelonka! Oferta kilkukrotnie przez nas zmieniana – przez firmę (głównie panią Wiolettę Wacławską-Kraskę) rzetelnie i sprawnie dopasowywana. Z pełnym przekonaniem polecam firmę AKTIN za wysoki standard obsługi!
KK
17.06.2025 15:00
Jest nam niezmiernie miło jeżeli Państwo doceniacie naszą pracę. Cieszymy się, że mogliśmy spełnić Państwa oczekiwania. Każdego dnia robimy wszystko aby nasi klienci wracali do nas zadowoleni. Polecamy się na przyszłość.
17.06.2025 15:02
Serdecznie dziękujemy za tak miłe i szczegółowe słowa uznania! Cieszymy się, że nasza oferta, profesjonalizm oraz zaangażowanie całego zespołu — w tym Pana Krystiana, Pana Krzysztofa oraz Pani Wioletty — spełniły Państwa oczekiwania. Dokładamy wszelkich starań, aby współpraca przebiegała sprawnie i była dopasowana do indywidualnych potrzeb naszych klientów. Dziękujemy za zaufanie i polecenie firmy AKTIN!
Zespół AKTIN Sp. z o.o.
były kandydat
19.02.2025 07:56
Ja również zdecydowanie nie polecam aplikowania do tej firmy. Nie dawajcie się nawet namówić na żadne darmowe dni próbne. Już nawet nie będę się rozpisywał, jaki numer mi ostatecznie wykręcili, ale z takim brakiem profesjonalizmu nie spotkałem się nigdy wcześniej podczas całej mojej kariery zawodowej.
Piotr
05.04.2025 20:48
Dlaczego nie zgłosicie tego do Państwowej Inspekcji Pracy? Darmowe dni próbne w naszym kraju są nielegalne. Kto się na to zgadza? Szanujcie się. Idąc do pracy na etat tylko na umowę. Jeśli pracodawca chce jakiś dzień próbny - niech chociaż spisze umowę zlecenie i zapłaci za ten dzień. Szanujcie się ludzie.
17.06.2025 15:00
Dziękujemy za podzielenie się opinią. Chcielibyśmy stanowczo zaznaczyć, że w naszej firmie nigdy żadna osoba nie przepracowała ani jednej godziny za darmo. Wszelkie dni próbne są zgodne z obowiązującymi przepisami i każda forma współpracy jest jasno określona i wynagradzana.
Łukasz
03.04.2025 02:27
Kolejny Januszex. Właściciele ośmieszają się takim wynagrodzeniem w ogłoszeniach o pracę. Stawki w marketingu w 2025 roku to od 7000 netto w górę, umowa o pracę. Szukacie (usunięte przez administratora) Sami pracujcie - wymagania duże, wynagrodzenie żadne.
Piotr
05.04.2025 20:51
7000 netto za początkujących oczywiście. Osoba doświadczona od 12000 netto w 2025. Oczywiście w normalnej, szanującej się firmie. Z (usunięte przez administratora) nie będzie dobrego pracownika.
17.06.2025 14:58
Dziękujemy za podzielenie się opinią. Doceniamy każdą konstruktywną krytykę i zdajemy sobie sprawę, że temat wynagrodzeń budzi wiele emocji. Pragniemy jednak podkreślić, że nasza firma prowadzi rekrutację w oparciu o realne możliwości i obowiązujące standardy rynkowe, a wszystkie oferty są tworzone z poszanowaniem prawa oraz warunków pracy.
Jednocześnie chcielibyśmy zwrócić uwagę, że wygłaszanie obraźliwych komentarzy nie sprzyja merytorycznej dyskusji i świadczy o braku kultury osobistej. W naszej firmie cenimy szacunek i profesjonalizm w komunikacji, dlatego takie wypowiedzi nie są przez nas akceptowane.
Zapraszamy do dialogu na poziomie, który pozwoli na wymianę zdań w sposób konstruktywny i z szacunkiem dla wszystkich stron.
Iwona
06.04.2025 23:52
Trafiłam na ogłoszenie na OLX gdzie na stanowisko Kierownika Marketingu oferowali 4000-6000 brutto. Przecież 15000 netto w dzisiejszych czasach to minimum na takim stanowisku. Doświadczenie, wymagania i pokazywanie swojego wizerunku.Tylko wstyd sobie robią takimi ofertami pracy. Zastanówcie się czy warto tam iść.
Łukasz
08.04.2025 20:25
Za te 4000 brutto chcieli jeszcze aby osoba jeździła na krótkie wyjazdy 1-3 dni. D R A M A T
17.06.2025 14:54
Dziękujemy za komentarz i podzielenie się swoją opinią. Rozumiemy, że wynagrodzenie jest bardzo ważnym aspektem przy wyborze pracy, zwłaszcza na stanowiskach menedżerskich. Pragniemy jednak zaznaczyć, że każda oferta uwzględnia szeroki zakres czynników, takich jak zakres obowiązków, poziom doświadczenia, lokalizacja czy możliwości rozwoju zawodowego.
Warto również pamiętać, że stanowisko „Kierownika Marketingu” może mieć różne zakresy odpowiedzialności w różnych firmach, a nasze oferty są tworzone z uwzględnieniem realiów rynkowych oraz obowiązujących przepisów, w tym minimalnego wynagrodzenia. Zależy nam na transparentności i znalezieniu kandydatów, którzy będą dobrze dopasowani do wymagań i kultury naszej firmy.
Zachęcamy do kontaktu i zadawania pytań – chętnie wyjaśnimy wszelkie wątpliwości dotyczące stanowiska i warunków zatrudnienia.
Były Kandydat
10.04.2025 08:22
OKROPNA FIRMA !!! NIE IDŹCIE NAWET NA REKRUTACJĘ !
Firma od samego wejścia sprawia wrażenie miejsca, gdzie pracownik jest traktowany jak (usunięte przez administratora).Już podczas samej rekrutacji dało się odczuć atmosferę braku szacunku i profesjonalizmu – wystarczyło kilka minut, by z pełnym przekonaniem stwierdzić, że niezależnie od oferowanych warunków, nie jest to miejsce, w którym warto pracować.
Nie polecam absolutnie nikomu – ani osobom szukającym pracy, ani tym, którzy cenią sobie jakiekolwiek standardy. Choć firma określa się jako „rodzinna”, w praktyce wychodzi z niej wszystko, co najgorsze w takim modelu – brak kultury, pokory i zwykłej przyzwoitości.
17.06.2025 14:52
Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Przykro nam, że Pani/Pana doświadczenia z procesem rekrutacyjnym nie spełniły oczekiwań. W Aktin Sp. z o.o. bardzo poważnie traktujemy kwestie szacunku i profesjonalizmu wobec wszystkich kandydatów i pracowników.
Naszym celem jest tworzenie przyjaznego i wspierającego środowiska pracy, w którym każdy czuje się doceniony. Staramy się, aby proces rekrutacji był transparentny i prowadzony z poszanowaniem dla każdej osoby.
Jeśli pojawiły się sytuacje, które budziły Pani/Pana negatywne odczucia, chętnie zapraszamy do kontaktu bezpośredniego – zależy nam na wyjaśnieniu wszelkich wątpliwości.
Anita - CkZi U
05.06.2025 17:48
Chcialam wyrazic PODZIW I UZNANIE W SZYBKIEJ OBSLUDZE dla pracownikow firmy AKTIN,a zwlasza dla Pana Roberta Dzielawa .Po wykonaniu telefonu do Firmy nastapila natychmiastowa reakcja na rozwiazanie zaistnialego problemu. Pani , ktora odebrala telefon przekazala bardzo szybko wiadomosc Panu Robertowi Dz. , ktory zadzwonil do mnie poinformowal mnie, co mam przeslac sms i sam osobicie zalatwil wszelkie formalnosci droga komputerowa. Nastepnie otrzymalam informacje zwrotna sms od Pana Roberta Dz , ktora byla zadawalajaca . Jestem bardzo zadowolona z szybkiej i sprawnej pomocy , wykwalifikowanej Kadry , ktora wie jak dzialac i pomagac skutecznie. WZOROWA POMOC Serdecznie polecam Firme AKTIN
17.06.2025 14:50
Szanowna Pani Anito,
Bardzo dziękujemy za tak ciepłe i motywujące słowa! Cieszymy się, że nasza szybka reakcja i zaangażowanie Pana Roberta oraz całego zespołu spełniły Pani oczekiwania. Dokładamy wszelkich starań, aby każda sprawa była załatwiona sprawnie i profesjonalnie, a Pani satysfakcja jest dla nas największą nagrodą.
Dziękujemy za polecenie firmy AKTIN i zapraszamy ponownie, gdyby pojawiła się jakakolwiek potrzeba.
Z wyrazami szacunku,
Zespół AKTIN Sp. z o.o.
Aga
05.06.2025 19:35
Polecam serdecznie świetna współpraca, porady i konsultacje. Sprawnie przeprowadzona konserwacja i naprawy.
17.06.2025 14:49
Bardzo dziękujemy za miłe słowa! Cieszymy się, że współpraca oraz przeprowadzone działania spełniły oczekiwania. Zawsze staramy się działać rzetelnie, sprawnie i z pełnym zaangażowaniem. Zapraszamy ponownie – w razie potrzeby służymy pomocą!
30.09.2023 10:01
Jak długo trwa proces awansu w Aktin Sp. z o.o.?
17.06.2025 14:38
Dziękujemy za komentarz. Rozumiemy, że temat wynagrodzeń budzi wiele emocji, zwłaszcza w kontekście rynkowych realiów. Warto jednak zaznaczyć, że każda oferta uwzględnia wiele czynników – m.in. zakres odpowiedzialności, doświadczenie czy możliwości rozwoju. Nie każde stanowisko nazwane „kierownikiem” musi oznaczać wysoką pozycję menedżerską – czasem to rola specjalistyczna z dodatkowymi zadaniami.
Chcielibyśmy też podkreślić, że minimalne wynagrodzenie brutto w Polsce w 2025 roku wynosi 4666 zł. Sugerowanie, że oferujemy stawkę niższą niż ustawowe minimum, jest więc niezgodne z prawdą.
Szanujemy, że każdy ma swoje oczekiwania i właśnie dlatego prowadzimy otwarty proces rekrutacyjny – by znaleźć najlepsze dopasowanie po obu stronach.
17.06.2025 14:48
Osoby, które wykazują się inicjatywą, odpowiedzialnością i realnym wkładem w rozwój zespołu czy projektów, mają szansę na rozwój zawodowy – zarówno w postaci awansu, jak i poszerzenia zakresu obowiązków czy udziału w nowych przedsięwzięciach.
Firma ceni wewnętrzny potencjał i często promuje pracowników z własnych szeregów, więc ścieżka rozwoju jest realna i dostępna – choć zawsze uzależniona od indywidualnych postępów i potrzeb organizacyjnych.
Zainteresowana
27.05.2025 22:51
Trafiłam na ofertę pracy w marketingu tej firmy. Cała, naprawdę długa i rozbudowana lista zadań na tym stanowisku. Czuć, że to zbyt dużo jak na jedną osobę i chyba żal im kasy na solidny dział więc wszystko zrzucają na jednego pracownika. Jeszcze do rozważenia gdyby nie ta komiczna stawka. 4 tys za murowane nagdodziny, wyjazdy i ogarnianie działań na minimum 2 osoby? Jeśli zlecacie całą masę zadań z różnych obszarów jednej osobie to miejcie świadomość, że energia sie rozłoży i wszystko będzie zrobione po łebkach bo ten pracownik nie będzie w stanie się skupić się na jednym obszarze bo już czeka masa innych. Za same social media stawki są wyższe w tej branży niż za stanowisko ogranicza absolutnego w tej firmie. Zwyczajnie wstyd
17.06.2025 14:41
Dziękujemy za opinię – cenimy każdy głos, także krytyczny. Niemniej chcielibyśmy sprostować niektóre informacje, które są po prostu niezgodne z faktami.
Przede wszystkim żadna z naszych ofert nie przewiduje wynagrodzenia poniżej ustawowego minimum krajowego. Od 1 stycznia 2025 roku minimalna pensja brutto w Polsce wynosi 4666 zł, co daje około 3510 zł netto. Sugerowanie, że oferujemy 4000 zł brutto, jest niezgodne z rzeczywistością i wprowadza innych w błąd.
Jeśli chodzi o zakres obowiązków, staramy się dokładnie i przejrzyście opisywać rolę, jakiej dotyczy ogłoszenie. Zależy nam na zatrudnianiu osób samodzielnych i zaangażowanych, ale nigdy nie oczekujemy nierealistycznego obciążenia. Jeśli pojawiają się wyjazdy służbowe lub nadgodziny – są one jasno komunikowane i odpowiednio rekompensowane.
Rozumiemy, że nie każda oferta trafi w oczekiwania wszystkich kandydatów, ale zależy nam na rzetelności i wzajemnym szacunku w komunikacji. Zachęcamy do bezpośredniego kontaktu, jeśli pojawiają się wątpliwości – chętnie wyjaśnimy każdą kwestię u źródła.
Potencjalny kandydat
29.05.2025 06:48
Patrząc na poziom wypowiedzi aktualnych pracowników tej firmy zdecydowanie zniechęciło mnie to do składania aplikacji, chociaż muszę przyznać, że budynek z zewnątrz robił wrażenie. Niestety niektórzy zapominają, że na ludziach się nie oszczędza.
17.06.2025 14:25
Dziękuję za podzielenie się swoją opinią. Szkoda, że odniosła Pani/Pan takie wrażenie — jako pracownik tej firmy mam inne doświadczenia i uważam, że zarówno sposób, w jaki się komunikujemy, jak i podejście do ludzi, stoją na wysokim poziomie. Oczywiście każdy może mieć inne oczekiwania i perspektywę, ale zależy nam na tym, by budować środowisko oparte na wzajemnym szacunku i zaangażowaniu.
Życzę wszystkiego dobrego i mam nadzieję, że przyszłe doświadczenia okażą się bardziej pozytywne.
N
28.04.2025 23:04
W związku z dzisiejszą wizytą przedstawiciela Państwa firmy, pana Krystiana, czujemy się w obowiązku wyrazić nasze głębokie niezadowolenie oraz zgłosić poważne zastrzeżenia co do jakości świadczonych przez niego usług.
Spotkanie przebiegło w sposób absolutnie nieakceptowalny. Pan Krystian wykazał się rażącym brakiem przygotowania merytorycznego, nieznajomością oferty oraz brakiem podstawowych kompetencji w zakresie obsługi klienta. Co więcej, jego wypowiedzi dotyczące terminów realizacji oraz warunków współpracy były nie tylko nierealne, ale również wprowadzały nas w błąd wielokrotnie podawał informacje niezgodne ze stanem faktycznym. W naszej ocenie działania pana Krystiana można określić wprost jako świadome wprowadzanie w błąd, a niektóre jego stwierdzenia nosiły znamiona kłamstwa.
Zachowanie pana Krystiana budzi poważne wątpliwości co do jego kompetencji oraz lojalności wobec Państwa firmy. Odnieśliśmy wrażenie, że jego obecność w naszej placówce była wymuszona, a samo podejście do rozmowy całkowicie nieprofesjonalne. Tego rodzaju postawa w sposób oczywisty szkodzi wizerunkowi Państwa marki.
Gdyby nie nasze wcześniejsze pozytywne doświadczenia oraz dobra znajomość wysokich standardów Państwa działalności, dzisiejsze spotkanie skutkowałoby natychmiastową rezygnacją z dalszej współpracy
28.03.2025 14:12
28.03.2025 14:59
Pozwolę się nie zgodzić z pańską, Drogi Sebossie (a może Sebiksie) opinią: ogumienie mamy prima sort - Continental, Pirelli, Bridgestone - to raczej tzw. wysoka półka. P.S. "hamów" tu nie stwierdziłem, natomiast w chamów czasem musimy się zamienić, bo inaczej prawdziwe chamy nie rozumieją, że nie pobłażamy głupocie czy odporności na wiedzę i nie tolerujemy elementarnych braków w kulturze osobistej...
Jaa
17.02.2025 11:26
Nie polecam nawet przyjścia na rozmowę rekrutacyjna do tego miejsca. Firma rodzina - tak. Ale jeśli nie jesteś z rodziny jesteś potraktowany jak zero. Jak nikt. Same prezeski i vice prezeski, od których bije tak negatywna energia, że 5 minut bycia tam zmęczyło mnie bardzo :( dawno nie spotkalam/łem tak wyniosłych, antypatycznych i niemiłych ludzi. (usunięte przez administratora)
18.02.2025 10:32
Na jakie stanowisko Pani aplikowała?
19.02.2025 09:54
Wysyp negatywnych opinii, w ostatnich kilku tygodniach spowodował, że zdecydowałem się napisać jak jest naprawdę mimo, że to nie mnie "wywołano do tablicy". Jestem pracownikiem AKTIN od wielu lat. Najpierw kwestia strony, która "przesłuchuje" - zawsze eleganccy, zawsze nastawieni frontem, a nie "kuprem" w kier. potencjalnego kandydata. Wiedzą kogo potrzebują i kto będzie pasował do zespołu. To ich firma, ich "dziecko", zatem nawet, jeśli komuś się wydaje, że jest tak dobry i niesamowicie doświadczony, że nie przyjęcie go/jej byłoby głupotą, to jeśli rzeczywiście nie będzie tworzył zespołu (a to da się ocenić mając tak gigantyczne doświadczenie w rekrutacji), to zwyczajnie nie zostanie przyjęty... Śmianie się z faktu, że ktoś jest Prezesem, wiceprezesem/ską to amatorka i dziecinada. To młodzi ludzie (zarząd), ale to oni stoją za olbrzymim sukcesem firmy branży EdTech w skali kraju, ale i całego świata (2x z rzędu 1.miejsce na świecie w sprzedaży rozwiązań VR i AR, Platynowy Partner Acer, Asus, nr 1 w sprzedaży NewLine - kmwtw) i wyszydzanie pełnionych przez nich funkcji jest po prostu żałosne.
A teraz rzecz o kandydatach. Chciałbym mieć 1/10 pewności siebie, z którą przychodzi 90proc. zaproszonych na rozmowę o pracę tyle, że za tym (w większości) nic nie idzie. Pominę permanentne spóźnianie się na rozmowę, albo odpowiedź w przededniu rozmowy o pracę, na pytanie asystentki zarządu, która potwierdza spotkania: "a jaka to firma? a na jakie stanowisko ja aplikuję? no żal... jak to mawia młodzież. Pracownicy detaliczni, sprzedający w mikro sklepikach spożywczych przez kilka miesięcy chcą...kierować pracą działu handlowego firmy, która robi 92mln PLN obrotu i jest notowana w pierwszej 20tce Forbesa. Serio? A hasło "ja się szybko uczę" to najczęstsza odpowiedź na każde pytanie... Kandydaci przychodzą KOMPLETNIE nieprzygotowani - ja nie mówię, że należy znać każdy z 15tys. artykułów ze sklepu AKTIN-u, ale wypadałoby chociaż jednym zdaniem móc określić czym firma się zajmuje! Wystarczy 2 min riserczu przed spotkaniem, w oczekiwaniu na wejście - miast tego 99proc. siedzi na telefonie i skroluje insta czy inne fejsbuczki... Żenada. Kolejna rzecz - ludzie przychodzą brudni, nieuczesani, jakby wprost z melanżu wracali i kompletnie im to nie przeszkadza. Jeśli od kogoś śmierdzi, bo nie znalazł kostki mydła i grzebienia, ni szczotki do zębów, to musiałby mieć portfolio iście imponujące, by pracodawca uznał, że mimo "zewn. niesprzyjających czynników" nada się do pracy w zespole... Ostatnio kandydatka, przekonana o swojej nieprawdopodobnej wartości, aplikująca na st.marketingowca w AKTIN zapytana, jakie są jej pomysły na zwiększenie rozpoznawalności marki w jednostkach oświatowych odpowiedziała - zupełnie poważnie - że radzi wydrukowanie ulotek i rozdawanie ich na mieście seniorom... ponadto zamówiłaby reklamę w regionalnych gazetach w papierowych wydaniach...(sic!). Ludzie przychodzą bez planu, bez znajomości pdst. działalności firmy, do której aplikują, bez jakiegokolwiek PRZYDATNEGO doświadczenia dla stanowiska, na które aplikują i chcą zaczynać od... 6tys. netto i "pakietu zdrowotnego", karnetu na siłkę i auta służbowego...na dojazd do pracy i domu. To nie mój wymysł, tylko rzeczywistość rekrutacyjna... Ludzie piszą tu (jw.) o całej "karierze zawodowej" - a to w większości jest 5-6 firm, w której pracowali od 2 tyg. do 3 mcy... Naprawdę? Jak już się trafi ktoś, kto potrafi przyjść punktualnie, zna profil firmy, potrafi się uśmiechać, wysłowić i nakreślić na rozmowie jaki jest jego/jej plan na swoją pracę w firmie i dla firmy - to w 99 proc. jest zapraszany na tzw. dni próbne. Nie są one organizowane po to, by mieć "darmowego pracownika" przez kilka dni (w firmie jest 26 pracowników - naprawdę praca jednej osoby, a w zasadzie uczenie się przy innych, b. doświadczonych, nie uratuje czy znacząco nie wpłynie na funkcjonowanie jakiejkolwiek firmy), tylko żeby zobaczyć jak dany kandydat pracuje, jaką inicjatywą się wykazuje, czy pasuje do zespołu, czy powtarzalnie przychodzi punktualnie, itp.). 1/20 kandydatów znajduje tu zatrudnienie, a spośród nich 1/2 zostaje w firmie na lata. Zachęcam do aplikowania, pod kilkoma, wyżej wymienionymi warunkami, jakie winien spełniać ktoś, kto naprawdę chce pracować i rozwijać się w firmie AKTIN, a nie tylko przyjść na spotkanie, marnując swój i czyjś czas, żeby mógł/mogła Mamie/partnerowi pochwalić się, że była na rozmowie, ale "ta firma to tragedia"...
...
18.02.2025 18:36
Obiecują, że zadzwonią z informacją zwrotną na temat pracy i finalnie nie dzwonią.
Szkoda. Fajnie by było podejść do człowieka trochę poważniej. ????
Rybnik
30.01.2025 15:42
Chciałbym wyrazić ogromne uznanie dla pana Krystiana Kwiatkowskiego z firmy Aktin który był w tym tygodniu w Rybniku. Jego profesjonalizm i zaangażowanie sprawiły, że bardzo fachowo przeprowadził nas przez program grantowy i pomógł wybrać dogodny zestaw dla naszego przedszkola ,sprawa została załatwiona szybko i sprawnie, bez konieczności zbędnych formalności. Jesteśmy bardzo zadowoleni z obsługi pana Krystiana i jego wzorowej pracy. Serdecznie polecamy firmę aktin !
28.01.2025 08:19
Chciałabym podzielić się swoją opinią na temat współpracy z Państwa firmą. Niestety, muszę wyrazić swoje rozczarowanie zachowaniem pana Krystiana, który był odpowiedzialny za obsługę mojego zamówienia. Podczas rozmowy handlowej, zamiast rzetelnie i spokojnie przedstawić ofertę, podnosił głos i wprowadzał niepotrzebną presję. Jego sposób komunikacji utrudniał mi podjęcie decyzji o zakupie, co ostatecznie doprowadziło do rezygnacji z Państwa usług. Zdecydowałam się wybrać inną firmę, ponieważ takie podejście do klienta jest absolutnie nieakceptowalne.
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Aktin?
27.01.2025 22:25
Odradzam aplikację do tego miejsca. Firma, która szczyci się rodzinną atmosferę, a jej przedstawiciele nie potrafią nawet podać ręki czy przedstawić się kandydatowi. Gdyby nie to, że przygotowałam się do rozmowy i przejrzałam różne informacje, to nie miałabym świadomości, kto przeprowadza ze mną rozmowę. Zawsze wydawało mi się, że rozmowa kwalifikacyjna służy pokazaniu się z jak najlepszej strony, zarówno kandydatowi, jak i pracodawcy - po tym spotkaniu jednak odniosłam inne wrażenie. W trakcie spotkania osoba z zarządu wychodziła, po czym w trakcie dołączyła inna osoba, zadając pytania, które już wcześniej padły. Poza tym, poruszane były kwestie, które wykraczały poza obowiązki uwzględnione w ogłoszeniu - i parzenie kawy prezesowi do nich nie należało. Szkoda, bo tylko zmarnowałam czas.
29.10.2024 08:11
Kontakt z Panem Maciejem był bardzo utrudniony, ale na szczęście udało się skontaktować z Panem Robertem, który sprawnie zajął się sprawą i doprowadził ją do pomyślnego rozwiązania. Dziękuję za profesjonalne podejście i zaangażowanie Pana Roberta!"
Nauczyciel
28.10.2024 12:06
Witam
Tak sprawnego montażu o szkolenia jeszcze nigdy nie widziałam. Panowie Bartek i Kamil to wspa iali montażyści i suuuper szkoleniowcy.
Pozdrawiam
Daria
28.10.2024 10:31
Serdecznie polecam firmę AKTIN, profesjonalizm, sprawna pomoc i wykwalifikowana kadra, która zawsze pomoże, zwłaszcza pan Robert Dz.:)
@Sylwia
23.10.2024 11:39
Pan Robert Dzielawa udzielił pomocy w naprawie laptopa zrobił to perfekcyjnie. Bardzo polecamy usługi Pana Roberta
Gabrysia
01.06.2024 12:00
Chciałabym serdecznie polecić firmę Aktin ,szczególnie zaangażowanie Pana Adriana i Pana Tomasza. Pan Adrian starał się wywalczyć jak najszybszy termin dla nas za co mu dziękuję jeszcze raz . Warsztaty prowadzone przez Pana Tomasza, zarówno z okularow, jak i z długopisów 3D, były absolutnie rewelacyjne. Jego podejście do dzieci jest niezwykle naturalne, widać, że ma prawdziwy talent i pasję do pracy z najmłodszymi. Dzieci były zachwycone, a my zadowoleni z całej organizacji. Gorąco polecam!
SP8
31.05.2024 12:10
Zadzwoniliśmy do Aktin, ponieważ zepsuły nam się gogle i chcieliśmy się dowiedzieć w jaki sposób możemy je reklamować. Pan Robert Dzielawa po udzieleniu nam technicznych pytań dotyczących urządzeń postanowił, by wysłać je do naprawy i wyznaczył dzień przyjazdu kuriera do szkoły. Po kilku dniach gogle wróciły naprawione. Polecamy!
Agata nauczycielka
15.03.2024 19:36
Zadzwoniłam do firmy Atkin ponieważ podczas zajęć z okularami VR zepsuł nam się kontroler, Pan Robert Dzielawa z działu wsparcia technicznego od razu zaproponował, że wyśle do szkoły nowy kontroler. Po dwóch dniach kurier dostarczył przesyłkę. Rozmowa z panem Robertem była merytoryczna , pan Robert wykazał się dużą empatią i zrozumieniem. Polecam.
Byly pracownik
17.01.2024 14:02
Firma stoi w miejscu i nie rozwija się od chyba wieków.
Do ludzi w swoim wieku masz mówić na Pan Pani - drogi zarządzie to są poniżające dla pracownika stereotypy. Idźcie do przodu i dajcie troche poczucia ze nie obgadujecie każdego w firmie bo śmierdzi tym na odległość.
Kandydatka
29.09.2023 13:07
Zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną w sprawie pracy jako pracownik sprzątający.
Przyszłam punktualnie, z uśmiechem,wstępnie poinformowała mnie pani z recepcji abym zaczekała ,że za chwilę będę proszona.
Pani z recepcji zaproponowała coś do picia, bardzo miła obsługa i miły uśmiech ,który dodawał otuchy przed spotkaniem z panią w-ce prezes.
Po chwili weszłam na spotkanie.
Pani w-ce prezes mało przyjemna,rozmowa wyglądała w ten sposób że nie dość,że podniosła ton do mnie ,to cały przebieg rozmowy był nie lada 5 min z hakiem.Rozmowa w bardzo chłodnym wydaniu .Nie zdążyłam cos powiedzieć, a było po rozmowie i informacja,że kamer jest tyle na obiekcie że będzie wiedziała czy posoliłam pomodora.Po czym pani asystent zarządu, która siedziała obok p. w-ce prezes -milsza kobieta oprowadziła mnie chwilę po budynku ,po czym odprowadzono mnie do drzwi.Nie miałam nigdzie takiego przebiegu rekrutacji.
Miałam dostać odpowiedź w poniedziałek ,i tak mnie potraktowano,że nikt nie odpowiedział.Zaznacze ,że wydawałoby się firma o ugruntowanej pozycji,w wydaniu samych superlatyw,okazuje się brakiem empatii i nieładnego zachowania wobec przyszłego pracownika.To jakie mam czy ktoś ma doświadczenie w życiu i co spowodowało że jego CV nie przypadło do gustu pani w-ce prezes to nie powinno wpływać na to, że taka osoba jest gorsza od innych i można mieć takie podejście z założeniem ,że będzie źle lub nie warto dać szansy.
Często bywa w życiu tak ,że ludzie którzy się bardziej starają to są wykorzystywani i dostają od losu to czego nie powinni dostać,czyli utratę pracy.Ale pani tego nie zrozumie.Ogólnie rzecz ujmując atmosfera dość specyficzna.
06.06.2023 09:06
Śmiech na sali, opis stanowiska zupełnie inny niż to co się dowiedziałam na rozmowie rekrutacyjnej. Aplikowałam na stanowisko Asystenta zarządu a usłyszałam czy będę odbierać dzieci po zakończeniu pracy zarządu oraz czy będę robiła kanapki. Żart.
admin
12.08.2015 11:25
Jak poznać prawdę o firmie Aktin Sp. zo.o. zanim sami zostaniemy w niej zatrudnieni? Czekamy na Twoje komentarze na temat warunków zatrudnienia?
Zostaw merytoryczną opinię o Aktin Sp. z o.o.