ADS Sośnica Spółdzielnia Mieszkaniowa

Gliwice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 24 ocen.

ADS Sośnica Spółdzielnia Mieszkaniowa
2 24 6 1

Opinie o ADS Sośnica Spółdzielnia Mieszkaniowa

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

NELI

Nel kim ty jestes ze masz taka pewnosc ,ze smietnika nikt nie usunie.Jezeli tak bardzo jestes stary i nie mozesz chodzic to wez go pod swoje okno calkiem blisko.A ja widze ze ci starcy potrafia nosic ciezkie siaty z zakupami ze sklepu.A sasiadowi zafundowac szczury pod oknem i w mieszkaniu to jest ludzka solidarnosc.Czy ty myslisz ze zielen zatrzyma smrud ,muchy i szczury,ja jestem juz starym mieszkancem .Mieszkam tu 45 lat a TY mlodziku ile mieszkasz co sie tak wymandrzasz.Chcesz miec luksus to kup sobie domek ,bo mnie tez tak powiedziano,ludzie nie chca isc na kompromis.n

Neli
@NELI 25.07.2018 19:39

Ten śmietnik powstał dlatego, że nie jesteście posłuszni radzie starszych. Oni zioną taką nienawiścią, że zrobią wszystko, żeby komuś dołożyć. Robią wszystko, żeby utrzymać się przy korycie, zniszczą każdego są przebiegli i mściwi. Napuszczają innych głupców, którzy za nich robią wrogą robotę, a za sterami jest od lat stara cwana baba. Jak się chcecie przekonać, że mam rację wystąpcie z pismie, że odchodzicie od spółdzielni wtedy zobaczycie jej ryk złości.

nowy2

Mieszkancy bloku ul przyszlosci 78-80-82 spodziewajce sie szczurow w mieszkaniach bo w klatce 80 juz sie pokazaly.Biegaja i gryza w lazience.Od kiedy rada starcow wybudowala nam smietnik przed oknami ,od tego czasu jestesmy w ciaglym zagrozeniu,smrud, muchy ,a teraz szczury no iten ciagly stres przed oknem ,jak my mamy zyc. Rzadamy zlikwidowania tego smietnika.

Nel
@nowy2 10.07.2018 20:00

Ludzie nie piszcie głupot bo szczury były i będą śmietnik tu nie ma znaczenia. Jak wiadomo śmietnika nikt nie usunie. Możecie ładnie go obsadzić zielenią, jak odejdziecie od spółdzielni do jakiegoś zarządcy sprawa śmietnika nie będzie przeszkodą. Ludzie budują domy jednorodzinne i budują śmietniki w bardziej odległej lokalizacji lub nie.

nowy

Tak trzymajmy kciuki za nowa Rade bo rada starcow nie potrafi sie pogodzic z przegrana i chodza po osiedlu i knuja i szukaja haka aby tylko zaszkodzic.

nowy2

Godnie reprezentowac to znaczy byc ugodowym i isc na kompromis z mieszkancami ,a nie nazucac swoje decyzje ,bo po to wybralismy rade.Nie moze byc dyktatury.

Obserwator
@Nowy 12.06.2018 20:45

Chyba nie do tej samej spółdzielni chodzimy. Fałsz obłuda kpiące uśmieszki każdego ocenią i skrytykują. Zupełny brak szacunku dla lokatora. Bronisz bo jesteś pracownikiem albo rodziną

nowy2

Pani Tereso iBasiu z tego co sie orientuje to nowa rada nie miala jeszcze posiedzenia , a stara rada jaka firme wybrala do koszenia to widzimy efekty.Jednym slowem co zasiali to mamy no i rosnie.

Obserwator
@Jasiek 15.06.2018 16:09

A ty byłeś przy przetargu w spółdzielni że tak wszystko wiesz

nowy

No i wlasnie tej kobiety o ktorej wszyscy wiemy trzeba sie pozbyc i to na stale.Bo to nie jest jej prywatny folwark My mieszkancy tego osiedla chcemy zyc swobodnie a nie pod czyjas dyktatura.

Rozbawiona
@Obserwator 28.06.2018 09:45

Ha ha ha , tylko nie w Spółdzielni bo będzie startować do Rady !!!

Nick

Śmiech na sali. Fajnie mieć męża w radzie i ciągnąc za sznurki... jak "Pan prezes". Taka forma rządzenia ma coraz więcej zwolenników nawet w tak małej spoldzielni. Wszyscy wiemy że ta kobieta nawet na radach siedzi i mimo że nie została wybrana tylko jej mąż to dalej ma rządy.

SIWY

BARDZO CIEKAWE RZECZY. Z TEGO CO SIĘ ORIENTUJĘ TO UMOWY Z FIRMAMI KOSZĄCYMI PODPISAŁA STARA RADA I JEŻELI SĄ JAKIEŚ PROBLEMY TO PROSZĘ SIĘ SKONTAKTOWAC Z PANEM EDKIEM CHYBA WSZYSCY WIEDZĄ O KOGO CHODZI.

nowy
@SIWY 24.06.2018 23:32

Ale to co nam zafundowala stara rada smietnik przed oknami to jest horror ,my nadal rzadamy likwidacji tego wspanialego widoku,

nownowyy

+nie my nie boimy sie starej baby ktora rzadzila 20 lat od teraz bedzie lepiej

nowy

ojTeresa bylas w radzie i wiesz ze zostawiliscie (usunięte przez administratora) . A od nowej rady wymagacie po miesiacu porzadku .Ta trawa wysoka i wlasnie ten zywoplot to jest wasza pozostalosc ,tak wlasnie wygladaly wasze rzady

nowy

Dyktatorka poręczenie pokieruje dukarzem aby dalej rządzić Spółdzielnią. Można być pewnym ze nie odpuści. Ko in u się wydaje że jej rządy są skonczone ten jest w błędzie. Patrzeć trzeba było przez 20 lat jej rzadow. Nowy2 pierw należy się zastanowić czy stać Cię na to by określić co znaczy godnie reprezentować.

nowy2

Brawo my ,tak zwyciezylismy ,pozbylismy sie tej dyktatury.Szkoda tylko ze jedna osoba zasmieca ta rade.Ale teraz bedziemy sie bacznie przygladac jakie decyzje beda podejmowane. Mam nadzieje ze beda godnie reprezentowac nas mieszkancow.

Szczęśliwy

Brawo my.

Obserwator
@Wizjoner 18.05.2018 22:48

Pogratulujmy i drugiemu drukarzowi za podanie szczegółowych informacji na temat kandydatów. Wszystko da się zrobić przy współpracy z niektórymi pracownikami.

nowy2

No to jutro do dziela i zyczmy sobie dobrego nowego wyboru rady ,a nie starych pazernych na wladze i pieniadze .Potrzebna jest nam taka rada ktora bedzie sie zajmowala problemami naszymi nas mieszkancow.

Nowy...
@nowy 17.05.2018 23:41

Prawdę mówiąc to bliżej lessi do łasiczki niż jej właścicielce do człowieka nie mówiąc już o damie. A zbierać pod blokiem to ona powina psie g... i to najlepiej gołymi rękami. Myślę, że to jedna z niewielu rzeczy, które odpowiadają jej kompetencjom.

Miki

To co kochani odliczamy do 18-tego. I przychodzimy walczyc o nowe jutro. Wierze że nam się uda!!!!!

anonymous
@Gaja 17.05.2018 12:08

Nie ma czegoś takiego jak pisze Gaja "skład do głosowania". Jedyne, co można zrobić to oddać głos ważny lub nie na wskazanych zgłoszonych kandydatów z listy do Rady Nadzorczej. Ważność i ilość oddanych głosów decyduje w wyborach i nie jest konieczna większość głosów zebranych członków. Należało wczesnej się zgłosić by można było konkurować z pozostałymi. Narzekanie nic tu nie pomoże!!!

Wizjoner

Bądźcie pewni i tak kilerowa i kopij oraz matolka wejda do rady waszymi glosami ......

Nowy
@Nowy 09.05.2018 15:51

A ja się z tobą nie zgodzę. Masz rację z drukarzem i całokształtem "procedury" wyboru z tą różnicą że nie możemy się z tym pogodzić tylko z tym walczyć. Pogodzenie się stawia nas w jednym rzędzie z tymi wszystkimi którzy boją sie odezwać i generalnie mają gdzieś wszystko. Nie każdą wojnę można wygrać ale poddać sie w walce z takim elementem to czysta żenada i tchórzostwo. Dawid pokonał Goliata a mógł sie pogodzić z potencjalną porażką i do walki nie stanąć. Nie tędy droga. Jak chcemy zmian musimy zacząć od siebie a nie odwracać się plecami do problemu i starym zwyczajem narzekać po wyborach.

ZYCZLIWY

Mieszkancy naszego osiedla , jak donosza wiewiorki to nie tylko przewodniczaca zamienia sie rola z mezem,ale rowniez przyboczny przewodniczacej ktory jest najbardziej niechciany i pazerny na wladze zamienia sie rola z zona ktora wogole nie zna sie na dzalalnosci spolecznej. Jak wiec widzicie mili panstwo ,szykuje nam sie ta sama klika, i jak starym zwyczajem drukarz wydrukuje karteczki na kogo glosowac. Nie mozemy do tego dopuscic , tak wiec wszystkie rece na poklad i 18-tego udajmy sie na wybory.

Nowy
@ZYCZLIWY 05.05.2018 20:45

To będzie dla nas poważny test. Można powiedzieć taki osiedlowy egzamin dojrzałości. Jak go dobrze zdamy to nigdy więcej jakieś kilery kopiejki czy matołki nie usadzą swych odwłoków na NASZE stołki. Usuńmy wszystkich co do joty i zaczniemy nowy rozdział ADS-u. Lepszy rozdział bo gorszy już nie może być. Jak zostanie choć jedna zakała to będzie jak z niedoleczoną infekcją, zaraza ponownie się rozwinie i zainfekuje nieskażone mózgi posostałych.

Karolina

Chodzi po Sośnicy smutny "celebryta", każdego zagadnie o podpis pyta. Trudno mu się rozstać z tą bandą żałosną, potocznie zwaną radą nadzorczą, więc zbiera głosy na swoje panie by lokatorzy dalej mieli  prze.... Cel ma jeden swym życiu prostaka przeszkadzać, utrudniać, udawać cwaniaka by każdy lokator tu w ADS-ie dziennie się budził z reką w sedesie. Więc lokatorzy osiedla zbierzmy się w kupie pokażmy raz że mamy ich w (usunięte przez administratora) Na walne przyjdzmy wszyscy i tym sposobem będziemy mądrze zarządzać swoim zasobem. Nie dajmy im więcej w Radzie stołków gdyż w Pacanowie jest miejsce lokalnych matołków.

Nowy

Ciekaw jestem ilu z tych, którym leży na sercu "dobro Spółdzielni" złożyło swoje kandydatury do "Nowej Rady". Narzekając od 2013 roku na forum na "Starą znienawidzoną Radę" należy samemu w sposób odpowiedzialny złożyć swoją kandydaturę i zmienić wiele spraw na lepsze. Inaczej można pomyśleć, że wszyscy jesteśmy tchórzami i lubimy krytykować innych bojąc się sami krytyki innych. Oczekuję przedstawienia się na Walnym nowych ambitnych działaczy na których większość odda głos lub zaprzestania rozpowszechniania negatywnych opinii o Naszej Spółdzielni. Masz czas do końca tego tygodnia lub pogódź się, że będą za ciebie decydować inni.

robir

Brawo nowy popieramy cie w zupelnosci, musimy wszyscy sie wspierac oby nasze osiedle sie rozwijalo a nie popadalo w smutna szarosc

Nowy

Jest piekna pogoda, działkowcy już pracują to i my bierzmy sie za robotę. Wyrzućmy na kompostownik to co tam się powinno znaleźć już dawno. Jak dobrze wszystko wyplewimy to już rzaden chwast na naszym polu nie wyrośnie. A szanowni małżonkowie niech siedzą w swoich czterech ścianach i najlepiej światu się nie pokazują bo to żywy dowód na niedeskonałość ewolucji. Z drzewa zleźli i czas się dla nich zatrzymał. Potomkowie ameby.

nowy

Wybierzmy Radę bez wszystkich "Kobiet" które zasiedzialy się juz kolejny raz i ktorym wydaje się ze "dlugowlosa Lesi" jest wazniejsza od pracowników i mieszkańców Spółdzielni. Brak szacunku dla pracownika i pogarda każdego czlowieka i kolejny raz chec zostania Radna bez której nieruchomosc zginie. Konkurencję w wyborach będzie stanowił "drukarz" list wyborczych zacny mąż Przewodniczącej ktory pragnie przedłużyć rządy Przewodniczącej o kolejne 20 lat. Hura !!!Dłuższe uczestnictwo w Radzie niz historia Spoldzielni. Wybory zależą od każdego odpowiedzialnego czlonka Spółdzielni

ROBI

Mieszkancy naszego osiedla w dniu 18-tego maja odbedzie sie Walne Zgromaqdzenie w naszej spoldzielni ,dlatego zmobilizujmy sily i udajmy sie na to spotkanie.W naszej spoldzielni trzeba wybrac nowa Rade Nadzorcza, ktora bedzie spelniala nasze prosby i postulaty.Do tej pory ta Rada spelniala tylko swoje potrzeby i dbala o wlasne tylki ,a pozostali mieszkancy byli olewani.Nie mozemy dopuscic do tego aby maz zastapil zone byla przewodniczaca Rady, gdyz bedzie to ta sama klika , a szykuja sie do takiej zmiany.Mam nadzieje , ze zmobilizujemy sie i wybierzemy odpowiedzalna Rade ktora bedzie nas godnie reprezentowala.

Rosi
@ROBI 25.04.2018 21:07

Pełna mobilizacja potrzebna bo część zmanipulowanych starszych osób dostanie wytyczne na kogo glosować. Musi nas być po prostu więcej i nie dać się matolstwu.

Rysiek

Język nienawiści jest dziś na topie. Łatwo krytykować , trudniej zarządzać. Ja mieszkam tu 40 lat. Moim zdaniem nasze osiedle jest najpiękniejsze w Gliwicach.Czyste, zadbane i dobrze zarządzane. Fundusz - zapewne skromny - jest rozsądnie i oszczędnie zagospodarowany . Moje problemy są załatwiane pozytywnie, a obsługa jest miła i kompetentna. Takie jest moje zdanie.

BAŚKA
@Teresa 23.04.2018 14:26

Gdyby kazdy mial pozytywne zdanie na temat tej rady nie byloby tej dyskusji ktora trwa od miesiecy. Osiedlem zadzi rada a nie spółdzielnia. Jesli nie podejmiemy zadnych krokow to nic sie nie zmieni. Z nimi jest jak z naszymi rzadzacymi nic ich nie obchodzimy licza sie tylko ze soba. Ja bede na walnym i oddam swoj glos na mlodych.

JOLA

Ja tez mieszkam na tym osiedlu od 45 lat i chcialabym aby bylo ladnie milo i przyjemnie ,a nie patrzec z balkonu na smietnik jaki nam ta rada wystawila po 45 latach.Obsadzili go teraz tujami, ale chocby on byl pozlacany to smrodu i much nie zlikwiduje.My rzadamy aby zostal usuniety.

NELI

My tez mieszkamy na tym osiedlu od 44 lat.Ale jakos nie widzimy zadnych zmian ktore by poprawily wyglad tego osiedla.Nie mozna doprosic sie o dojazd do sciezki rowerowej.Rzadamy zakazu stawiania samochodow na chodnikach. Powinno byc wiecej kwiatow a nie drzew przed oknami.Tak ta rada spelnia tylko swoje zachcianki.

nowy2

Panie Rysku to jest wlasnie krytyka zlego zarzadzania.Pan chyba nie widzial ladnych osiedli ,na ktorych jest wesolo i kolorowo.A na naszym osiedlu sa tylko bloki i smietniki.Nawet remontowane w tej chwili balkony to sa szare ,bure i ponure.Mieszkancy nazekaja na zle wykonana robote.Maja ladnie wykafelkowane balkony a zmieniaja na szarosci.Ajezeli chodzi o budzet to nie jest on wcale skromny, nasza spoldzielnia ma duze dochody a zle nimi rzadzi.Obsluga ok moze jest mila ,bo jak nie bedzie pasowac radzie to na bruk.A tym jezykiem nienawisci to posluguje sie rada w stosunku do mieszkancow.Walcza tylko o wygody dla siebie.Niedlugo bedzie walne ,czas to zmienic.

anonymous

"Bóg stworzył osły, żeby mogły służyć człowiekowi do porównania." Heinrich Heine Niech ten cytat bedzie naszą motywacją do dobrych zmian.

nowy
@anonymous 16.04.2018 15:02

Nikt nie widział w jednym miejscu nagromadzonych tylu osiołków jak w obecnej radzie. Serce pęka jak wspaniałe, wytrwałe zwierzęta porównujemy do czlonków rady.

nowy2

Nowy ma racje . Za ogrzewanie placimy jednakowo , a w naszych mieszkaniach wieje chlodem , ta rada coraz bardziej przykreca nam kurki. Co ztego ze dostane zwrot pieniedzy jak w moim mieszkaniu wieje chlodem.Ta rada niedlugo zacznie decydowac jak mamy zyc. czas najwyzszy to zmienic.

Jasiek
@anonymous 05.04.2018 11:43

Z tą głupota z tylnego siedzenia to cała prawda.

nowy

Ok mamy wszyscy racje i musimy wszyscy isc na wybory ,bo ta rada starcow panoszy sie od wielu lat na naszym osiedlu.Spelniaja tylko swoje wymagania ,a nas mieszkancow olewaja.Pracownicy spoldzielni musza robic to co im kaza a jak nie spelniaja zyczen rady to wynocha.Czy wszyscy mieszkancy wiedza ilu prezesow juz bylo w naszej spoldzielni,ja juz sie pogubilam wrachubie.Ludzie na naszym osiedlu rzadi klika ,jak zona odejdzie z rady to maz ja zastapi.Nie mozemy do tego dopuscic.Wiec prosze was mieszkancy ,ratujmy nasze osiedle ,to my tu mieszkamy i to my mamy tu cos do pwiedzenia a nie klika jaka sie zebrala w naszej spoldzielni.

Zostaw opinię o ADS Sośnica Spółdzielnia Mieszkaniowa - Gliwice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ADS Sośnica Spółdzielnia Mieszkaniowa