ADS Sośnica Spółdzielnia Mieszkaniowa

Gliwice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 23 ocen.

Opinie o ADS Sośnica Spółdzielnia Mieszkaniowa

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ADS Sośnica Spółdzielnia Mieszkaniowa

NOWA3

TAK ,SASIEDZI,MIESZKANCY NASZEGO OSIEDLA,DO DZIELA,TRZEBA KONIECZNIE SIE ZJEDNOCZYC I NIE PROSIC A RZADAC OD TEJ SPOLDZIELNI IRADY STARCOW ABY WRESZCIE ZACZELI SPELNIAC NASZE PROSBY.JAK DO TEJ PORY TO TA RADA NAS OLEWA I FAKTYCZNIE DBA TYLKO O WLASNE TYLKI.RZADAMY NATYCHMIASTOWEGO ZAKAZU PARKOWANIA SAMOCHODOW NA CHODNIKACH PRZED BLOKAMI GDYZ NIE MOZNA ANI PRZEJSC ,ANI PRZEJECHAC WOZKIEM,ANI PRZEJECHAC ROWEREM.TAK WIEC SMIETNIKI USYTUOWAC NA TYLACH BLOKOW ,A PRZED SAMYMI MIESZKANIAMI WYBUDOWAC ODPOWIEDNIO DUZE PARKINGI,BO SAMOCHODOW PRZYBYWA I MY TEGO PTRZEBUJEMY.

Gaja

Przecież o tym pisałam. Specjalnie tak robią. Macie jedno wyjście załóżcie wspólnotę, weźcie dobrego zarządcę on Wam zrobi zmiany jakie będą potrzebne. Na tym osiedlu nie ma odważnych, boją się jednej starej baby. Oddzielcie się od nich.

Basia

Szkoda, że pracownicy nic się nie wypowiadają.

Dagmara
@Basia 21.01.2018 19:27

Bo maja zakaz udzielania sie. Maja dwa prawa BYC I BYC CICHO. Jak pracownik ma byc wdzieczny Panu ze moze pracowac a jak nie to przestana placic. debilizm

york

Nasza rada i namiastka zarzadu cofa nas do sredniowiecza ,mamy plac zabaw dla dzieci ,ale niema do niego dojscia . Mamy chodniki po ktorych nie mozemy chodzic gdyz sa zastawione samochodami.Domagamy sie poszezenia parkingow tak jak to jest przed blokiem pani przewodniczacej . Na tym parkingu bedzie rowniez miejsce na smietnik ,ktorego tak bardzo ptrzebuja mieszkancy kazdego bloku.Wtedy kazdy blok bedzie mial smietnik przed swoimi oknami.

Gaja

No cóż, taka narracja pomiędzy członkami spółdzielni ma za zadanie skłócenie mieszkańców po to tylko, żeby sprawy ważne nie ujrzały światła dziennego. Zastanówcie się: 1. kto tym wszystkim steruje i od kiedy ? 2.kto i dlaczego robi zmiany na stołkach - przewodniczącego ( po kilku tygodniach zmiany), a sama jest przy sterach 3. starci członkowie rady to są jej znani ludzie i wie jak ich wykorzystać do kłótni z mieszkańcami używać jako mięso armatnie 4. dlaczego są takie zmiany personalne w administracji 5. gdzie tkwi sedno takiego zachowania, a więc jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę na wstępie przyjrzyjcie się firmom wykonującą remonty jak długo istnieją w spółdzielni i dlaczego. Teraz rozumiecie dlaczego część rady to komunistyczne dziady, którzy mają komunistyczne ideologie, a jedna pani się z nich śmieje łatwo dziadami sterować. To nie o ciepło chodzi, ani ścieżki rowerowe , oszczędności dla mieszkańców. Diabeł tkwi w szczegółach. cdn

Nowy
@Gaja 13.01.2018 11:22

Czytam czytam i tak sie zastanawiam.... Czy ja i Wy tylko narzekamy, czy zaczniemy cos wreszcie dzialac.W maju badz w czerwcu bedzie Walne zglosmy swoje kandytatury zrobmy wreszcie cos dobrego dla tego osiedla. Zadza nami ludzie ktorzy nic dobrego nie wnoszą, blokują wszystko. Ludziska do dzieła! !!!! Popatrzeć nalezy ile rzeczy mozna zrobic! Remontom poddawane sa budynki czlonkow rady, a gdzie nasze? Czy ktos widzial aby cos bylo robione na wiezowcach czy Pogodnej? Czym my sie roznimy od nich (za wyjatkiem IQ????) ? Sasiedzi do dziela!!!!!!!!

Nowy

Czytam te wszystkie opinie i jestem w szoku, jako nowy mieszkaniec tego osiedla jestem przerażony na co pozwalają wszyscy radzie nadzorczej. Ludzie oni nas mają reprezentować a z tego co czytam to tylko szkodzą. Moze czas najwyższy cos z tym zrobić. Z tego co się orientuję to zmianę rady mozna zrobic na walnym zgromadzeniu. Moze czas o tym solidnie pomyslec? Wziąć sprawy we wlasne ręce !!!! A moze jest metoda aby zrobić to wczesniej. Popytajcie znajomych. Otwieram dyskuje, wierze w was.

Rosi
@2 NOWY 14.12.2017 11:03

Co wy wszyscy chcecie od naszych osiedlowych gwiazd. Przecież oni dbają o nasze dobro. Są do tego stopnia oszczędni że nawet nie używają wszystkich szarych komórek aby ich nie marnować. Myśle, że gdyby zsumować IQ kilku z nich to starczyłoby ledwo na 3/4 półgłówka. Nowy zasiał ziarno i myślę, że może coś z niego wyrosnąć, a co to już zależy od nas. Odwołajmy dziadów i zobaczmy czy coś sie zmieni. Może trzeba bedzie podjąć kolejne kroki? Musimy wejść ma wyższy level i zacząć działać w realu zamiast od lat tylko narzekać w sieci.

malutki
@Rosi 17.12.2017 14:22

Balkony teź pieknie ocieplaja najtańsza firma tynk odpada masakra

anonymous

Jak to jest przeciez to my placimy za ogrzewanie a ktos nam je ogranicza.My chcemy miec cieplo w mieszkaniach a nie marznac .A co bedzie jak przyjda mrozy.Dla kogo sluzy ta rada

rosi

Jak to jest przeciez to my placimy za ogrzewanie a ktos nam je ogranicza.My chcemy miec cieplo w mieszkaniach a nie marznac .A co bedzie jak przyjda mrozy.Dla kogo sluzy ta rada

NELI

/TAK TA RADA NADZORCZA DBA TYLKO O WLASNE TYLKI I O SWOJE WYGODY,KOSZTEM NAS MIESZKANCOW. OTOZ PISALISMY PISMO W 2014 ROKU DO ZARZADU I DO RADY NADZORCZEJ Z PROSBA O UDOSTEPNIENIE PRZEJAZDU DO SCIEZKI ROWEROWEJ . OTRZYMALISMY ODPOWIEDZ OD ZARZADU ,ZE PRACE ZOSTANA PODJETE W 2015 ROKU.NATOMIAST RADA STARCOW SIE NA NAS WYPIELA. A JEDEN Z CZLONKOW TEJ WLASNIE RADY , PAN RYSZRD POWIEDZIAL ,ZE WTYM MIEJSCU WOLI SOBIE POSTAWIC SAMOCHOD. WIEC PYTAMY DLA CZYJEJ WYGODY JEST TA RADA.SMIETNIKI STAWIAJA NAM MIESZKANCOM POD OKNAMI.A MY MIESZKANCY POTRZEBUJEMY PARKINGI ,GDYZ SAMOCHODY TARASUJA NAM CHODNIKI.TEJ RADY NALEZTY SIE POZBYC.

NELI

JAK WIDAC TA RADA STARCOW NIC SOBIE NIE ROBI Z PROTESTOW MIESZKANCOW W SPRAWIE SMIETNIKA PRZY UL PRZYSZLOSCI 78-80-82 . ONI POPROSTU TO OLEWAJA I CIESZA SIE ZE UDALO IM SIE WYSTAWIC TAKI SMIERDZACY OBIEKT NA SILE PRZED CUDZYMI OKNAMI BYLE NIE PRZED SWOIMI.MY NADAL RZADAMY PRZENIESIENA TEGO SMIERDZACEGO WYSYPISKA SMIECI I STARYCH GRATOW NA TYLY BLOKOW.TA RADE TRZEBA WYWALIC ONI TYLKO STWARZAJA SAME PROBLEMY MIESZKANCOM,A PATRZA TYLKO WYGODY DLA SWOICH TYLKOW.

Teresa
@NELI 25.11.2017 11:32

Już nie długo Neli możesz startować do Rady Starców. Będziesz sama decydować gdzie i za jakie pieniądze postawić śmietniki. Może uzyskasz aprobatę mieszkańców Krytykować każdy potrafi, sprawdzisz się znakomicie w Radzie Starców. Powodzenia!!!!

Obserwator

Jeszcze temperatura na zewnątrz jest dodatnia a w naszych mieszkaniach wieje chłodem.To wielcy Naszej spółdzielni szukają oszczędności naszym kosztem obniżając parametry dostarczanego ciepła.Czym jest to spowodowane myślę ze nie z braku f......???

NELI

TO JEST SWINSTWO KTOREGO NIE DA SIE OKRESLIC SLOWAMI CO ZAFUNDOWALA NAM RADA STARCOW. ONI POZBAWIENI SA ROZUMU ZEBY POSTAWIC SMIETNIK W SAMYM SRODKU BLOKOW TO JEST SAM SRODEK PODWORKA I NA TEN WIDOK MUSZA PATRZEC MIESZKANCY WKOLO. TO JEST WYSYPISKO SMIECI.RZADAMY PRZENIESIENIA TEGO SMRODU NA TYLY BLOKOW.

robi

Tak te zawziete kilka osob to sa ci ktorzy nie chca smietnika pod swoimi oknami. Amoze zapytac sasiadow kto chce miec smietnik przed oknami , bo nas nikt nie pytal,to jest dyktatura jaka panuje w naszym kraju i nasza spoldzielnia to widac popiera.

JOLA

Pani Tereso najwiekrzym osiagnieciem zyciowym pani jest postawienie smietnika blizniemu pod oknem.Dlaczego pani tego sukcesu zyciowegonie postawila pod wlasnym oknem i pani sprzymierzencow, pani celem bylo postawic smietnik jak najblizej swojego bloku byle nie pod wlasnym oknem. Mynadal rzadamy usuniecia tego niebezpiecznego latwo palacego sie smrodu.

Teresa

Może zapytac sąsiadów co mysla o smietniku a nie wyrazac tylko uparcie opinie kilku "zawzietych" osob.

JOLA

TAKI WIDOK JAKI ZAPREZENTOWALA NAM NASZA RADA STARCOW WRAZ Z PREZESKA OSZUSTKA JEST GODZIEN POCHWALY.MAMY SUPER WIDOK W SAMYM SRODKU BLOKOWISKA, A CO NAJFAJNIESZE TO PRZYCHODZI STARA BABA I ROZWALA WSZYSTKIE WORKI ZE SMIECIAMI ROZPYLAJAC WSPANIALY AROMAT PO NASZYCH MIESZKANIACH.MY MIESZKANCY PRRZYSZLOSCI 78-82 RZADAMY USUNIECIA TEGO SMRODU Z PRZED NASZYCH OKIEN.TA SPRAWA JUZ JEST U RZECZNIKA SPRAW OBYWATELSKICH.

jola

jak widac smietniki ktore nasza rada powystawiala na kazdym rogui przed oknami mieszkancow sa zagrozeniem dla nas mieszkancow.Jak widac te smietniki sa latwopalne i my mieszkancy ul przyszlosci obawiamy sie o nasze zycie i zdrowie.Dlatego rzadamy usuniecia smietnika z ulicy przyszlosci nr 66 ktory zagraza mieszkancom ul przyszlosci 78-80. Smietniki poinny byc murowane i powinny znajdowac sie w bespiecznej odleglosci od naszych okien .Smietniki powinny sie znajdowac na obrzezach ulic a nie w samym centrum blokow.jo

york

Ta rada starcow wogole nie zareagowala na nasze pisma i sprzeciwy w sprawie smietnika przy ul przyszlosci. Nasze wnioski z podpisami mieszkancow trafily do kosza. Rada starcow wraz z prezes kolejny raz dobitnie pokazala gdzie ma zdanie mieszkancow.Obietnice prezes, ze w tym miejscu bedzie parking chocby ;miala wyleciec z pracy'' -slowa prezes-okazaly sie zwyklym oszustwem,pustymi slowami. Oni musza wyleciec.

JA

ludzie przejrzyjcie na oczy ta klika jaka sie zebrala teras w radzie robi co chce .Niektorzy to sie tak zasiedlili jak na wlasnym folwarku. Najwyzszy czas zmienic ta rade. Jest tam osoba ktora robi najwiekrze zamieszanie juz od ponad 15 stu lat ,chodzi po osiedlu i szerzy nienawisc miedzy mieszkancami.Najwyzszy czas aby ta rade zastapili mlodzi ludzie a nie starcy.

wiola

brawo brawo brawo wykopac wykopac

jola

Ok zgzdzam sie z poprzednimi wypowiedziami,ta rada starcow wybrana przez mieszkancow tego osiedla stwaza tylko same problemy ,chcac jednym sie podlizac innym zatruwaja zycie.Nigdy nie probowali isc na kompromis.Ta rade razem z oszustka prezeska trzeba wykopac.

lol

Moze puknie sie ktos w glowe z tej rady starcow i uderzy w piersi przyznajac sie do bledu jaki piekny widok zafundowali mieszkancom przyszlosci 78-82 Obdarliscie nas z naszej godnosci,zrujnowaliscie nasza psychike.My nie mamy dozywocia patrzac codziennie na ten smierdzacy problem.Ta sprawa oprze sie o media.

NELI

Georg skoro jestes tak bardzo zachwycony tym smietnikiem to przenies sobie go pod swoje okna.Bo w tej chwili to nie jest smietnik a wysypisko smieci ktore zafundowala nam rada starcow . nieudacznikow.A to ze ludzie trzymali smieci na balkonie to mieli super sprawdzian jak to smierdzi.I wlasnie ten smrod podrzuciliscie pod cudze okna ,byle nie pod swoje.Naleza ci sie brawa Georg za takie rozwiazanie .Rzadamy od tej ;udanej rady; aby co roku ten smierdzacy problem mial kto inny pod oknami.Bo my mieszkancy przyszlosci 78-82 nie mamy wyroku dozywocia.

pol

Tak,tak ta najwspanialsza rada starcow na sile wystawila nam mieszkancom z ul. przyszlosci 78-82 smietnik pod oknami.Zafundowala nam wspanialy widok.My mieszkancy mamy teraz mieszkania ze wspanialym widokiem na smietnik.No coz nasza rada starcow niema juz sily isc kilka metrow dalej do smietnika,ale szwedac sie po calym osiedlu i i kombinowac co by tu jeszcze zchrzanic to maja werwe.co niektorzy to sie tak juz zasiedzieli w tej radzie ze sa juz kilkanascie lat i czuja sie chocby byli na etacie , jest taka jedna pani ktora sie w tej radzie starcow najbardziej szarogesi.najwyrzsa pora wykopac tych starcow.

Georg
@pol 29.03.2017 08:53

Pytanie do p. (pol) ..... : Czy to nie przez Pana była wstrzymywana budowa śmietnika? Jak może Pan narażać członków Spółdzielni na wydatki z tytułu niesegregowania śmieci? Ludzie mówią, iż gromadzone przez niektórych śmieci na balkonie podrzucamy potem innym bo Przyszłości 78 - 82 nie potrzebuje śmietnika.... Należy się ogromne uznanie Zarządowi za podjęcie długo oczekiwanej inwestycji kończącej śmierdzący spór o śmietnik. Brawo !!!!!

lok

w tej radzie zebralo sie stado starych emerytow ramoli i udaja ze chca rzadzic a tak naprawde wszystko chrzania .Nie sluchaja wogole mieszkancow skarg tylko podejmoja wlasne decyzje.Wykopac ta rade a wybrac mlodych ludzi ktorzy beda wiedzieli jakie problemy maja mieszkancy,bo nam potrzeba parkingow a nie smietnikow.

Norma

Tą radą zajmie się prokurator.

ja 3 -03-2017

jezeli chodzi o budowe smietnika przy ul .przyszlosci ,to my mieszkancy bloku 78-80-82 mozemy z duma stwierdzic ze ktos madrzejszy mosial ustapic.Bo nasza obecna rada ktora zebrala sie w takim stadzie nie potrafi isc na kompromis z mieszkancami tylko narzuca swoja dyktatore.Przez tyle lat nie potrafila znalezc odpowiedniego lokum na smietnik tylko wystawila go w samym centrum uwagi.Ta rada budzi wstret tak jak ten smietnik.

Robi

W spółdzielni znowu coś się dzieje. Jest nowy członek zarządu. Ciekawe na jak długo. Tylko czekać jak "starzy" pracownicy rękami zaprzyjaźnionej rady wywalą go żeby utrzymać istniejący system .

ja 3 -03-2017
@Robi 17.08.2016 10:06

tak w tej spoldzielni caly czas byl balagan i jest nadal.Tu rzadzi tylko rada i nie liczy sie ze zdaniem innych.Tej rady trzeba sie pozbyc.

Jaga

Krytyka nie dotyczy pracowników tylko rady nadzorczej w składzie Bony M. Gdyby nie oni mieszkańcom żyłoby się dużo lepiej. Dla pracowników należą się uznania za ich pracę i odszkodowanie za kontakty z tymi pipipipipi, te babska i lider ken wie.

Zadowoleni Rodzice

Dziękujemy ADS Sośnica za zwalczenie gołębi przy ul. Pogodna. Za zamontowanie kolców, za listy do mieszkańców z zakazem dokarmiania tego ptactwa. Bo to właśnie wina "wielkodusznych" lokatorów, że codziennie czuli potrzebę wykarmić stado latających pasożytów. Panu, który właściwie kierował całą tą sprawą, osobiście wchodził na dach i pokrywał go substancją odstraszającą ptactwo. DZIĘKI. LOKATORZY zanim zaczniecie krytykować ludzi pracujących w ADS zastanówcie się 10 razy.

Jaga

@rylko, czytaj ze zrozumieniem, tłumaczyć nie będę. A wracając do meritum czy juz obecna rada ( stara rada od 1990 i 2001 z przerwami) ma podpisane glosy swoich wyborców do swoich niecnych uchwal. Pisze do was z błędami bo i tak nic nie zrozumiecie, a co do rodziców waszych to jak na to patrzą to nie moga uwierzyc, ale to fakt, pozdrawiam ich troje.

Jaga

Jeżeli młoda osoba tak pisze to ma jakieś doświadczenia, a patrząc na rade ADS Sośnicy to w pełni się zgadzam lepiej młodego nauczyć niż starego zmienić. W tej radze to jeden kołchoz ludzi chciwych, niedouczonych, wykorzystujący swoje stanowiska do swoich ciemnych interesów. oni wiedzą

anonim

(usunięte przez administratora)

Tedi

Pik, doczekasz się że Tobie też ktoś powie cytuję"...starsze pokolenie po prostu musi wymrzeć..." Współczuję Twoim rodzicom.

Obserwator

Z tym kołem gospodyń to święte słowa ale jest w ich kręgu gość którego inteligencja i polot w skali od 1-10 wynosi minus 9 a dlatego 9 a nie 10 bo potrafi oddychać i nosić notes.

Pracownik

Jak mi mieli dać wypowiedzenie to całe osiedle wiedziało, tylko nie ja. A kilka razy było zadane pytanie czy zostanie mi przedłużona umowa. ( usunięte przez administratora )

Jaga

Tych ludzi wszyscy znają oni myślą( w co wątpię) że znają się na wszystkim, ale to drugi sort jak z wyglądu tak i z wiedzy. Tworzą klan, a ci co z nimi rozmawiają to takie same nieudacznicy. Nie ma na nich odpowiedniego określenia. Jeden fałsz i obłuda, obgadują, kłamią, patrzą ludziom w twarz jedna nędza.

Pracownik

A może by się przydało. Bo tacy ludzie nie zasługują na milczenie

Jaga

Najgorsza spółdzielnia i najgorsza rada nadzorcza. Proszę mnie nie zaczepiać bo napisze cała prawdę o wszystkich.

lilka

kolce pomagaja.prosze przyjrzeć sie budynkowi UM.Wlasnie tam są umieszczone.

Diana

UDERZ W STÓŁ A NOŻYCE SIĘ ODEZWĄ. JEŻELI NIE WIADOMO O CO CHODZI, TO CHODZI O PIENIĄDZE. A MOŻE OBECNI PRACOWNICY CHCĄ WYCIĄĆ POTENCJALNĄ KONKURENCJĘ? JA TAK JAK POPRZEDNIK NIE MAM Z NIMI PROBLEMU.

anonim

(usunięte przez administratora)

Diana

Ostatnio byłam w spółdzielni i co widzę...... Wszystkim tak źle/jak piszesz/ i uciekają z tej spółdzielni to dlaczego niektórzy wracają. Czy to nie jest dziwne. Ja też znam opinie z osiedla na temat płac. Podobno jaka praca taka płaca. Jak małe zarobki a tak dużo pracy to praca na strefie czeka będzie lekko łatwo i przyjemnie. Coś wiem na ten temat.

Kornelia

Miałam okazję poznać wielu ludzi którzy tam pracowali. Chodzi mi o pracowników którzy bezpośrednio pracowali jako pracownicy wewnętrzni spółdzielni i każdy z nich chwilę popracował i rzucał robotą obiecując sobie na przyszłość że nigdy tam nie powrócą. Zawsze mnie to zastanawiało czemu tak i winy upatrywałam się w samych rzucających ale dziwiło mnie, że było ich tak wielu. Jak później się dowiedziałam ponoć rada złożona z lokatorów jest przeokropna i nie daje żyć ludziom tam pracującym. I nie uwierzyłabym w to gdyby ten pogląd nie powtarzał się co rusz. Roboty ponoć od groma i trochę natomiast płacą marne grosze. Już kilka osób mi powiedziało że praca tam to strata czasu i lepiej spożytkować swoją energię i czas na pracę w której ktoś inny doceni pracownika i zapłaci za wykonaną pracę. Powtarzam tylko to co usłyszałam od tych któzy znają środowisko pracy. Wierzę w to bo to nie przypadek żeby tyle osób powtarzało jedno i to samo. Sama chciałam tam startować ale zrezygnowałam bo tam ponoć można się tylko garba dorobić a ludzie z rady cytuję "skaczą jak koguciki".

DODA

ZAMIERZAM WYPOWIEDZEC SIE W TEMACIE PRACY I ORGANIZACJI FUNKCJONOWANIA SPÓLDZILENI MIESZAKNIOWEJ ADS SOSNICA. PRZECIĘTNY MIESZKANIEC TEGO OSIEDLA MAŁO WIE NA TEMAT PRACY SPÓŁDZIELNI A KONKRETNIE JAK SOŁDZIELNIA JAKO ORGANIZACJA FUNKCJONUJE JAKIE ZADANIA WYKONUJE CZYM ZAJMUJĄ SIE POSZCZEGOLNE DZIAŁY TEJ JEDNOSTKI. MOJE PRYWATNE REFLEKJE OPIERAM O DOŚWIADCZENIA JAKICH DOZNAŁEM W TEJ JEDNOSTCE.INSTYTUCJA ZARZADU W TEJ SPOŁDZIELNI JEST FIKCYJNA WYŁACZNIE NA PAPIERZE.WYBRANI CZŁONKOWIE PRÓBUJA SKUTECZNIE KIEROWAC PRACA ZARZADU TYM SAMYM WYKRACZAJA POZA ZAKRES SWOJCH UPRAWIEN I KOMPETENCJI JAKIE WYNIKAJA Z USTAW I OBOWIĄZUJACEGO STATUTU.ZARZAD POWINIEN SKUTECZNIE I EFETYWNI ZARZĄDZAC PROSESAMI ZACHODZĄCYMI W RAMCH TEJ STRUKTURY. NIESTETY TO TYLKO TAK WYDLĄDA OD STRONY ZAPISÓW UMOWNYCH.CAŁOŚC STRUKTURY ORGANIZACYJNEJ JEST PRZYPORZĄDKOWANA PODLEGŁA ORAZ ZALEZNA OD WYŁACZNEJ DECYZJI RADY NADZORCZEJ ,A KONKRETNIE CZŁONKÓW KTÓRYCH W MOJEJ OCENIE KADENCJA TRWA WIECZNIE. SPÓLDZILENIE TRAKTUJA JAK WŁASNA PRYWATNA FIRME W KTÓREJ MOZNA DZIAŁAC NIE UZNAJĄC ZADNYCH REGUŁ I ZASAD.PROPONUJE WYSŁAC TYCH CZŁONKÓW NA SZKOLENIE BO ICH WIEDZA UTKNIEŁA W MARTYM PUNKCIE A KONKRETNIE W REZIMIE USTROJU SOCJALISTYZCNEGO I NIE ZAUWAZAJĄ ZMIAN W OTACZJACYM ICH SWIECIE. ICH SWIAT SIĘ ZATRZYMAŁ CO NAJMIEJ 30 LAT TEMU A REALIA TEGO SA ZNACZNIE INNE.POZYTYWNIE OCENIAM PRACE PREZESA TEJ SPÓLDZILENI BO JEST TO OSOBA ,KTÓRA Z PASJA I WIELKIM ODDANIEM SŁUŻY MIESZKANCOM TEJ SPÓLDZLIENI JEST WIELOLETNIM PRACOWNIKIEM ,ZNA TE ZASOBY NIEMAL JAK WŁASNE PODWÓRKO ,NIESTETY JEJ DOBRE IMIE I REPUTACJA JEST PODWAZANA PRZEZ PLOTKI JAKIE SZERZA NA OSIEDLU NIEKTÓRZY CZŁONKOWIE.ZAMIERZAJĄ JEJ ZASZKODZIC NIECHLUBNYM DZIAŁANIEM. STWIERDZIC NALEZY W SPOSÓB TRANSPARTENY IZ OSIEDLE JEST PROFESJONALNIE ZARZĄDZANE ZE SZCZEGOLNĄ DBAŁOSCIĄ O SUBSTANCIE ZASOBÓW SPÓŁDZILENI.

Kiki

Ludzie chcecie się pozbyć gołębi a to problem ogólnopolski! Jak chcecie zmusić ADS by usunęła gołębie? Co mają przyjść z pracownikami wyposażyć w karabiny maszynowe i odstrzelić? Dajcie spokój. Wiecie skąd jest tyle gołębi w miastach? Bo jest sporo śmieci, ludzie dokarmiają. Właśnie stąd! Pomóc mogą tylko takie specjalne kolce na kleju ale i to niewiele skutkuje. Strasznie współczuję pracownikom ADS-u bo mają do czynienia z ludźmi. Jedni są fajni ale pewnie jest też spora większość która reprezentuje typ chamskiego pyskacza w wieku emerytalnym któremu dano władzę w ręce i odbija sodówa do głowy. Najgorsze co może być dać władze ludziom którzy nie mają o niczym pojęcia, dla których detale są ważniejsze niż to co powinno naprawdę zwracać uwagę i którzy nigdy w życiu nie zajmowali wysokiego stanowiska i podniecają się tym że mogą kogoś zwolnić. Jakie to śmieszne. Jakie to polskie.

Pfff

Tak,a w jaki sposob mozna indywidualnie pozbyc sie golebi z blokow?I przepraszam ale spoldzielnia od tego jest by zwalczyc ten problem!!!

Gość 2

Witam ja także miałam tą przyjemność na krótko pracować w tej Spółdzielni i namawiam mieszkańców do udania się na walne i czas najwyższy zmienić radę bo wtedy będzie mogła Pani Prezes pracować i współpracować z mieszkańcami A co do Rady Nadzorczej to może wymienić na ludzi młodych doświadczonych a nie emerytów , którzy potrafią wykrzyczeć w sklepie nazwiskami kogo zwalniają. Totalny brak kultury ze strony osoby z RADY!!!!!!!!!!!!

ktos z boku

dziwne jest to, że ludzie potrafią najczęściej mówić że jest źle..... drodzy lokatorzy - trochę inwencji - pomaszerować na walne, nie dać absolutorium obecnej radzie nadzorczej i wybrać nową - świeża i bez układów :) tylko komu będzie się chciało :) ? prościej po prostu ponarzekać :)

ul. przyszłość
@ktos z boku 20.03.2015 13:16

w końcu ktoś mówi do rzeczy... brawo dla Ciebie

gosc

Nie wierze.Dlaczego są usuwane komentarze?Śmiechu warte! Wiec napisze jeszcze raz! Na balkonie nie mozna nic postawic ani zostawic bo zaraz jest obsrane :/ Kazdy wie jakie dzialanie maja odchody tych że kochającyc przez emerytów zwierzatek!Odchody Niszcza elewacje budynku!Ale pracownicy i cały zarząd ma to gdzies!Gołębie roznosza rożne choroby i pchły.My na codzien wdychamy powietrze ktore jest wzbogacone na naszych blokac plagą gołębi!Karmiąc je schodzą sie myszy i szczury.I nikt z tym nic nie robi!Spółdzielnia dba o wystrój Pfff.Ale nie widzi balkonow obwieszonych butelkami,plytami,kolcami,siatkami..Wystrój jest super!Gratuluję nic nie robienia!Może w koncu pani prezes wezmie sie za coś!

gość

lokatorom ads to wszystko przeszkadza... masakra...

lokator

Spóldziełnio,zrób cos z tymi golębiami!!!

Zostaw opinię o ADS Sośnica Spółdzielnia Mieszkaniowa - Gliwice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ADS Sośnica Spółdzielnia Mieszkaniowa