MC-Bauchemie

• Olszewo
  • Słupia Wielka
  • Chwałkowo

3. Opinie o pracodawcach Środa Wielkopolska
  5. Opinie o MC-Bauchemie Sp. z o.o.

Opinie o MC-Bauchemie Środa Wielkopolska

Nie przegap nowości o MC-Bauchemie Sp. z o.o.!

pip

14.06.2020 21:20

Czy była kiedyś inspekcja pracy w MC na MAGAZYNIE STARYM?Jeśli nie to MC zamnkna!!!pozdrawiam
    Żółtodziób

15.06.2020 17:43

Pracuję w magazynie MC od niedawna, ale robota dobrze zorganizowana i nie ma żadnego naciągania. Za nadgodziny płacą, można dorobić w sobotę. Mi to pasuje.

08.06.2020 17:55

Dobry

14.06.2020 15:41

A gdzie tu jest zlamanie prawa? Nie widac podania danych ani wyzwisk.:)
    lodzik

12.06.2020 20:38

witam,pracuje w starym magazynie,magazyn wyglada jak w Czarnobylu czy dlugo to tak bedzie wygladalo?pozdrawiam
    Turek

13.06.2020 12:56

Chyba nigdy nie byłeś w tych magazynach. Są dwa w różnych budynkach. Oba funkcjonują podobnie. Magazyny z "średniej" półki, jeden nowy, drugi w starym budynku, ale na pewno nie wygląda tam , jak w Czarnobylu.
    Kulfon

13.06.2020 17:26

(usunięte przez administratora).wozki widlowe sa w oplakalnym stanie lepiej wydac na zlom niz ma kogos wozek zabic i nie ma nawet udt,nie da sie pracowac i jest coraz gorzej,bhp jednak chyba tego nie widzi jaki jest magazyn?Niech MC cos zrobi zanim zjawi sie inspekcja pracy.pracuje juz rok i nic sie nie zmienilo w tym Czarnobylu!
    Kita

13.06.2020 08:56

Po to jest ta strona by ocenic firmę. Przestancie sie klocic miedzy soba, bo kazdy ma prawo do własnej opinii o firmie.

12.06.2020 09:54

Gines

13.06.2020 08:42

Milena to była sekretarka, nie Izabella. Przestańcie kłamać, bo to już nudne. To Milena miała zastrzeżenia co do firmy MC. Proszę zapytać.
    Gorzki

13.06.2020 08:50

To po co ingerujecie w ludzi wpisy? Pomyje poszły więc i na Was. Proste jak konstrukcja cepa. Sami to prowokujecie. Każdy ma prawo ocenić firmę jak chce, a widzę że komentarze są zgodne z prawdą, bo sam tam pracowałem. Również nie lubię MC. Ludzie ocenili firmę, a że Wam pracownikom nie pasowało, że negatywnie to musieliście atakować na forum tych byłych zatrudnionych. Przestańcie to robić. Pozdr
    nowy

11.06.2020 13:31

Dlaczego nowo zatrudniony pracownik dostaje odzież niekompletna np.1 koszulka a normalnie 3 koszulki w innych firmach,buty tak jak McBauchemie pasuje czy za male czy za duże musi je nosić przez 8 godz.spodnie ogrodniczki najtaniej tyle żeby miał i cieszył się ze coś ma!pracuje miesiąc koszulkę muszę codziennie prac tak samo jak i spodnie bo mamy prawie lato i wciąż panuje kurz cementowy i kurz cały magazynowy!zero szacunku dla pracownika i nic dziwnego ze tam nikt nie chce pracować!WSTYD ŻEBY PRACOWNIK TAK PRACOWAŁ!!!!

10.06.2020 17:55

Dawidow

10.06.2020 19:30

Skąd ta zajadłość w tym krytykowaniu? Chyba znów znana ID wróciła na forum. Niestety jej już nic nie pomoże..

08.06.2020 19:00

Dawidow

10.06.2020 15:51

Jak się ma obsesję, to można wypisywać wiele bzdur. A jak komuś się podoba, to jest zaszczuty na tym forum. O czym to świadczy?

08.06.2020 23:04

Jaki ból, jakie nerwy? To znowu ty droga (usunięte przez administratora)? Tak bardzo Ci nie pasuje, że ktoś może być zadowolony z pracy w MC? To skończ z tym hejtowaniem.
    Zenada

09.06.2020 11:31

Nie pracowala zadna Izabella, tylko Milena. Mylicie imiona. Już chyba tyle można zapamietac? ;)

09.06.2020 16:12

Izabelo D. niestety dobrze Cię pamiętamy i cieszymy, że poszłaś już sobie. Będziemy się starać zapomnieć. Oby jak najszybciej.

08.06.2020 13:01

08.06.2020 14:05

Pisałem, że to Ty Izabelo D., uważaj, bo ludzie odpłacą Ci, tak, jak Ty ich traktujesz.

08.06.2020 12:13

To pewnie komentarz tej dziewczyny, która ma kłopoty psychiczne. Życzyć upadłości firmie, która zatrudnia pewnie kilkaset osób, to faktycznie trzeba mieć nierówno pod sufitem. Idź do psychiatry!

08.06.2020 13:30

A wylewać pomyje na osoby nazywane z imienia, ciągle pracujące w tej firmie wolno? Może podać kilka szczegółów dot. tej zwolnionej? Bo ją dobrze znam.

07.06.2020 18:43

Mariola

08.06.2020 12:52

To ta dziwaczka siedzi i produkuje obraźliwe wpisy, jest autorką co najmniej 80 komentarzy. Znam ją. Chory umysł, żal mi jej.
    Toja

07.06.2020 18:12

Pewnie sama to o sobie jako "Przemek" napisałaś... masz pokręcone w głowie. Nikt jej nie lubił, bo była dziwna. Kolejna dziewczyna na tym stanowisku się jej bała. Dobrze, że firma się z nią pożegnała.
    Toja

07.06.2020 10:04

Pracuję w MC od kilku lat i dziwią mnie te opinie, bo ja jestem zadowolony. Pewnie piszą je frustraci, którzy sobie nie radzą, czy to będzie MC czy inna firma. W tym roku była podwyżka dla wszystkich pracowników, nieduża, ale zawsze. Inne firmy zwalniają ludzi, albo skracają etaty. A ta dziewczyna z Wrocławia, którą zwolnili, faktycznie była dziwna, opowiadał mi kolega, który tam pracuje. Wszyscy ją omijali szerokim łukiem i odetchnęli z ulgą, jak ją zwolnili.

05.06.2020 17:34

Jeśli te wszystkie ociekające jadem wpisy pochodzą od byłych pracowników MC, to ja współczuję tej firmie i wcale się nie dziwię, że się ich pozbyła... Ludzie opanujcie się, żadnego merytorycznego wpisu, tylko hejt frustratów.
    Aa

05.06.2020 16:52

Pracownicy biura MC we Wrocławiu obgadują za plecami managera biura. Gratulacje.
    Pikuś

04.06.2020 20:48

Ludzie, co Wy za hejt wylewacie? Chyba Was już ten Covid dokumentnie ogłupił. Każdy ma prawo się wypowiedzieć. A ta zbuntowana lala niech może faktycznie idzie się leczyć, bo ta agresja ją zniszczy i chyba od jej mózgu zaczyna...
    Pies

05.06.2020 16:46

Siedz cicho plotkarzu firmowy.
    Gnoj

05.06.2020 16:41

Stado baranów pracuje w MC.
    Wrocławianin

01.06.2020 10:32

Od jakiegoś czasu obserwuję te wpisy i chcę wszystkich ostrzec przed opiniami Madraglowa i tym podobnym. Pracuję w tym biurze w MC we Wrocławiu i wiem, że jakiś czas temu zwolniona została dziewczyna, która była, oględnie rzecz ujmując, nie do końca stabilna psychicznie. Wygląda na to, że teraz pod różnymi nickami daje upust swojej złości, że dostała wypowiedzenie. Dziewczyno powinnaś się leczyć! A tak w ogóle, to firma jest w porządku. Pracuje tu wiele osób o długoletnim stażu, więc to świadczy też o czymś świadczy. Ja nie narzekam, a też już 7 lat minęło.
    Lalka

04.06.2020 12:55

Miernoto firmowa, Ty się powinnaś leczyć, bo normalna osoba nie pisze takich rzeczy na forum. Usuń ten wpis i się nie kompromiuj już.
    Rana

04.06.2020 13:41

A co Cię obchodzi, co kto pisze o MC? I co Cię interesuje jakaś zwolniona osoba? Nie masz swojego życia? Jesteś plotkarą i bojcorą?
    Goniony

04.06.2020 12:41

Marzenia są piękne. Moim jest upadek MC albo niech chociaż mało sprzedają towaru.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MC-Bauchemie?

Kontakt - MC-Bauchemie Sp. z o.o.

Prądzyńskiego 20 63-000 Środa Wielkopolska

NIP:7810019147

Branża główna: Przemysł chemiczny i surowce
    Karinka

04.06.2020 12:22

MC oszczędza na pracownikach. Bardzo nieładnie.
    MichalJ

04.06.2020 10:22

Nie aplikuj do MC. Szkoda czasu i nerwów.

29.04.2020 12:48

Pracowałem jakieś 15 lat temu w MC i muszę przyznać, że poziom kadry kierowniczej był żenująco niski (chodzi tu głównie o dyrektora handlowegoTW). Jeśli ktoś uważa, że zorganizowanie integracji to inwestowanie w pracownika, to się poważnie myli, bo za rok, 5, 10 lat nic z tej inwestycji nie zostanie, ... a TW nadal będzie się trzymał swojego stołka i ciepłej posady. Poza tym na porządku dziennym było oszukiwanie nowych pracowników na obrocie (może miałem pecha, bo część regionu przejąłem po moim "przełożonym", który był oczywiście dogadany z koleżankami z centrali w Środzie Wlp.). Walka z siostrzanym Bottament-em na rynku. Żałośnie niskie pensje. Firma dobra na początku kariery zawodowej, gdy nie masz rodziny.
    Pn

17.03.2020 16:19

Firma zamknięta czy normlanie funkcjonuje
    Lara

17.03.2020 11:49

Unikajcie tej firmy jak ognia! Tam się nic nie zmieni!!!
    Ssak

28.02.2020 22:12

21 wiek, a MC potrafi zapłacić 2000 zł netto. No na waciki wystarczy...
    Anonimka

21.02.2020 11:50

Polecam pracę administracyjną w tej firmie osobom, które szukają pierwszej pracy, z początku różnorodność zadań stawia sporo wyzwań, a w razie jakichkolwiek kłopotów można zwrócić się do koleżanek i kolegów z zapytaniem. W firmie panuje bardzo życzliwa, pomocna i miła atmosfera między pracownikami, co bardzo ułatwiało wykonywanie obowiązków. Atmosfera to z pewnością duży plus, niestety firma nie proponuje godnych zarobków i trudno jest negocjować lepszą podwyżkę. Moim zdaniem zamiast inwestować w dobrego pracownika, zatrudnia się .. najtańszego pracownika. Niestety nie polecam pracy tutaj osobom, które chcą się rozwijać, bo o ile w centrali można migrować między działami, o tyle w biurach w Warszawie i we Wrocławiu już nie. Niemniej jednak jeśli ktoś sobie ceni spokój, brak nadgodzin, rutynę, to myślę, że może się tu odnaleźć.
    Franceska

15.11.2019 16:49

Witam, wie ktoś coś na temat stanowiska Specjalista ds. Obsługi Klienta ? Widzę ze obecnie prowadzą rekrutację i zastanawiam się czy wysłać CV.
    Onnnnnnn

21.11.2019 08:48

A coś więcej, bo pracować trzeba wszędzie. Moze jakieś szczegóły.
    byłamtam

16.01.2020 21:39

roboty właśnie za dużo nie ma , zima można z nudów cały net przeczytać, ale płaca w granicach 2000 zł na reke
    On

03.11.2019 21:40

Nie polecam. Szukajcie lepszych firm.
    Uja

01.11.2019 09:22

Myślę, że w MC nic się nie zmieni. Mają swoją politykę i koniec. Szkoda czasu tam aplikować.
    Uja

03.11.2019 21:36

Nie ma klimatyzacji, a lato w Polsce jest od wielu lat uciążliwe. Ciężko tak pracować. Przedstawiciele handlowi są gonieni jak psy, by tylko dużo sprzedawać, żyją w ciągłym stresie. Grzeczna rozmowa, by bardziej pomogła. Jeden z przedstawicieli był już sfrustrowany, miał chyba stany depresyjne. Jak na rynek pracownika zarobki w MC nie są zadowalające.
    MadryWie

16.10.2019 11:16

Uciekajcie od MC, jak od ognia.
    Przedstawiciel Handlowy

07.01.2015 14:30

Dobra firma. Inwestują w pracownika (szkolenia, wyjazdy, integracja). Samochód (Octavia)komputer i telefon, średnia pensja, średnie prowizje. Produkty raczej trudno sprzedawalne ale jak się pokręcisz po rynku to chętnych znajdziesz. I lepiej jak dostaniesz region działania tylko dla siebie - jeśli trafisz na region do starego wyjadacza to zostają ci ochłapy a wtedy będzie krucho .... Ogólnie polecam.
    Uhahany

11.10.2019 22:37

Tak wielce inwestują, że nie ma klimy.haha
    Bizuu

05.09.2016 12:19

Kołchoz z kiepska kadra kierowniczą dbającą wyłącznie o własne interesiki a nie dobro firmy, brak jakiejkolwiek przemyślanej polityki kadrowej, nastawienie wyłącznie na wyeksploatowanie pracownika a potem wyplucie !
    Uj

11.10.2019 22:36

Same sprzedawczyki.
    Rozbawiony

01.10.2018 14:39

Państwa firma 3 mc szuka ph na Wielkopolskę. Jakie to zabawne :) nie ma chętnego? ?? Nic dziwnego nikt nie będzie pracował za grosze które proponujecie. Koniec ery kiepsko opłacanych pracowników.:):):) Pozdrowienia dla Pana Dyrektora.
    Onnn

11.10.2019 22:35

Brawo! Cała prawda, a zła karma do nich wraca!

25.02.2018 11:39

Co powiecie na temat zarobków w MC-Bauchemie Sp. z o.o.? Czy ich poziom od czasu dodania ostatniej opinii uległ zmianie?
    Gościa

11.10.2019 21:38

Żenujący, blisko płacy minimalnej. Wstyd jak na korpo!

11.10.2019 22:04

MC zatrzymało się w epoce kamienia łupanego. Niskie płace i brak klimatyzacji.
    Oleńka

27.04.2018 13:59

W tej firmie trzeba pracować, wtedy zostajesz doceniony. Osoby, które szukają ciepłych, nie wymagających zaangażowania i dobrze płatnych posadek, raczej długo miejsca w niej nie zagrzeją. Ciekawe, że jest w tej firmie wiele osób z długoletnim stażem, nawet wśród przedstawicieli handlowych, co jest raczej nietypowe dla tego stanowiska. Ja polecam.
    xxx

27.05.2018 23:05

przecież tam są właśnie same ciepłe posadki ( biuro)...ludzie siedzą na tych samych stołkach po 10 lat i nic się nie zmienia jeśli chodzi o rozwój czy zarobki
    Gooooo

11.10.2019 21:35

Nie jeden się starał i nie dostał podwyżki ani awansu albo został zwolniony. To niemiecka firma, a Niemcy to sknery.
    Julia

30.01.2019 11:53

Chciałabym Wam przypomnieć, że MC-Bauchemie jest jednym z kluczowych producentów produktów i rozwiązań w zakresie chemii budowlanej na świecie. Grupa przedsiębiorstw ma swoją główną siedzibę w Bottrop, zatrudnia ponad 2500 pracowników w ponad 40 krajach i od ponad 50 lat oferuje wiodące rozwiązania w zakresie ulepszania betonu, jak też zabezpieczania i utrzymania budowli. Firma ta potrzebuje aktualnie nowych pracowników i uprzejmie prosi, by osoby zainteresowane pracą w u nich przesyłały swoją aplikację na adres: [email protected] Ich ogłoszenie widnieją także na jednej ze znanych stron z ofertami pracy. Czy ktoś z Was poszukiwał zatrudnienia w takiej oto branży?

11.10.2019 21:33

I też mają mega drogie produkty, co niektórych klientów szokuje i są afery.
    Gość222

01.10.2019 21:19

Dobrych pracowników zwalnia się z byle powodu i kaprysu. Jeden przedstawiciel handlowy pracował 10 lat i robił świetne wyniki, a raz zrobił mniejsze i go zwolnili! Jedna z sekretarek zgłosiła kierownikowi problem i na drugi dzień została zwolniona (usunięte przez administratora) To woła o pomstę dp nieba!

11.10.2019 21:23

Owszem, można zwolnić, ale nie za byle co.
    Gos

11.10.2019 21:30

Oni zmieniają sekretarki i handlowców jak rękawiczki.
    Księgowa

10.06.2019 13:31

Proszę o informację nt księgowości, jaka panuje tam atmosfera, jak wygląda kontakt z główną księgową? Dlaczego tak często pojawia się ogloszenie do dzialu księgowego?

11.10.2019 21:26

Dyrekcja ma coś z głową. Póki się nie zmieni skład zarządu, będzie lipa. Ogłoszenia są często, bo księgowe prosiły o podwyżki i nie otrzymały, nawet 100 zł. Wolą zattudnić kogoś nowego niż dać podwyżkę dobremu pracownikowi.
    Gosss

11.10.2019 21:27

Nie kłam. Za mała kasa.
    maybe

16.09.2019 02:24

jakie są orientacyjne widełki wynagrodzenia na stanowisku (młodsza) księgowa?

11.10.2019 21:24

Księgowe uciekają do innych firm, gdzie więcej płacą.

Zostaw merytoryczną opinię o MC-Bauchemie Sp. z o.o.